18 Nisan 2022, Pazartesi
Ali KIDIK
Ali KIDIK [email protected]
  • Herzamankı gıbı muhteşem yorumlar
  • REİS in kıvrak zekası ve politikası ile bu savaştan en çok etkilenecek ve hatta savaşa bile sürüklenecek ülke iken savaşı diğer dünya devletleri gibi sıradan zararlar ile atlatıyoruz. Sen çok yaşa reis’im
  • ALİ BEY ATATÜRK HAVALİMANINDAKİ YOLCU KÖPRÜLERİ SÖKÜLÜP BAŞKA BİR HAVALİMANINA TAKILACAKMIŞ DOĞRU MU
  • THY DEN SON SENELER İLKER AYCI MİKAİL AKBULUT DÖNEMLERİN GENÇ YAŞLARDA HAKSIZCA ATILAN ZORLA EMEKLİ EDİLEN İSTENMEYEN DIŞLANAN ENGELLİLER İÇİNDE HABER YAZIN BİRŞEYLER YAPIN LÜTFEN
  • Antalya da kurulacak olan yeni şirketlerin benim gibi işsiz kalan birçok arkadaşımı umutlandırdı.Kimilerimiz işini buldu gerek emeğiyle gerek hak yiyerek herkesin hakkettiği yerde emeğinin karşılığını ve kısa zamanda işini bulmasını temenni ediyorum.Yeni kurulacak şirketler hakkında yeni gelişmeleri yakından takip etmekteyim ve sizinde bizlerle paylaşmanızı çok istiyorum.İşe alımları olacak mı? Tam olarak ne zaman başlayacak çok merak ediyorum.Bu konuda da çok ilgili olduğunuz ve bizi bu haberlerle aydınlattığınız için çok teşekkürler.Güzel haberlerinizi bekliyoruz buna çok ihtiyacımız var.herkese umut dolu güzel günler dilerim...
  • Hala yatırılmayan pazar mesaileri yapılan artışların bir ayda kuşa dönmesi alım gücünün hala %50lerde devam etmesi....kokpite fırsatçılık yapmayın...esnaf dükkanında çırak çalıştırmıyorsunuz...yapılanlarla ya anılarınızla yada analarınızla demişler.
  • 2 yılımız çalındı. Fatura bize kesildi. Doğru ve durumu özetleyen bir yazı olmuş. Umarım bir kurtuluş olur. Yakından takip etmek gerekir.
  • Pazar mesaileri, kokpitin hala yuzde 40 seviyelerinde kesintili maaslari, eksik verilen yakit parasi, fo lardan alinan haksiz egitim kesintileri. Bunlar duzeltilmeden haktan, hukuktan bahsetmek cok ironik geliyor. Ucuslar artinca bunlari geri vermek icin cok gec olucak malesef. Bkz emirates, flydubai, Katar yapilan basvurularin ne kadari THY den.
  • Güzelim ülkemde orta halli bir yaz tatilini haram ettiler. 5 gün 25bin TL den aşağı tatil yok. İnşallah bir tane bile turist gelmez ve Türk turiste mahkum olurlar.
  • Kçö yü bile pandemi döneminde tam alamadım.Bazı aylar yatmadı bazı aylar yarım yattı.Şirkete yazdım sgk kaynaklı dedi,sgk ya yazdım şirket kaynaklı dedi.Biraz üstüne gittim nerdeyse borçlu çıkaracaklardı.

Tüm havacılık Rusya’ya odaklandı…

THY’nin planları Rusya, özel sektörün planları Rusya, Rusya’daki yerleşik turizmcilerimizin odağında Rusya. Ve savaşın odağında Rusya. Turizmin beklentisi Rusya. Varsa yoksa Rusya… Bakalım ne olacak?

Ülke ekonomisi hızla dibe doğru giderken, deniz-kum-güneş üçgenine bağlı turizmimizin bel bağladığı Rus turistler için amansız bir hazırlık dönemine girildi.

Şu ana kadar Rus kanadından ne kadar rezervasyon var bilinmiyor ama, Rusların savaşın göbeğinde tatil yapıp-yapmayacaklarını da kimse kestiremiyor.

Ancak Türkiye’de Rusya’dan turist gelecekmiş gibi hazırlıklar tam gaz devam ederken, Rus odaklı turistler için özel hazırlıklar da yapılıyor.

Anlaşılan o ki, Türkiye’nin turizm politikası Rusya üzerinde yoğunlaşıyor. Deniz-kum-güneş odaklı turizm, belli süreye sıkıştırılmış bir beklentisi yüksek, hayal kırıklığı fazla olan bir durum. Turizmi çeşitlendirmediğimiz sürece, ortaya çıkmış sorunlardan faydalanma odaklı bir devlet politikası da geçici pansuman gibi bir sonuç doğurur.

Türk Hava Yolları, Pegasus, Corendon, Tailwind ve diğer oyuncuların gözü Rusya’da. Öteden beri savunduğumuz bir durum var ki, herkesin olduğu yerde olmaktansa kimsenin olmadığı yerden daha fazla karlı turist taşımak varken, fiyat politikalarının yerlerde sürüklendiği bir kaosun içine girilmesini doğru bulmuyorum.

Avrupa asla vazgeçmeyeceğimiz, her şartta ve durumda Avrupa’nın bir ülkesinden turist çekeceğimiz unutulmamalıdır.

Rusya turizmini taşımak için Antalya’da kurulacak olan havayolu şirketlerinin SHGM’nin yapmış olduğu son hamleleri doğru buluyorum. Bu geçici durumda ülkemize katkıda bulunacak her türlü argümanın kullanılması, ülkeyi sıkıntıya sokmadan atılacak adımların da yanında olmamız gerektiğini vurgulamak isterim.

Covid döneminde havacılığına KÇÖ hariç hiçbir destek vermeyen hükümetin, bu dönemde evraksal desteğini de görmezden gelemeyiz.

Oysa beklenen Onur Air gibi köklü kuruluşları da ayakta tutmak, havacılığın önündeki sıkışıklığın covid sonrası atlatılacağını düşünerek, tüm şirketleri yaşatma gayesi içinde olunmalıydı diye düşünmeden edemiyor insan.

Battılar, batırıldılar her ne ise ama sonuç olarak insanlar işsiz kaldı.

Bugün, dün verilmiş olsa idi bu destekler hem havacılık çalışanları hem de deneyimli pilotlarımız, hosteslerimiz işsiz kalmamış, kaderine terk edilmiş olmayacaktı.

Şimdilerde, THY’nin kapısında veya özel şirketlerin kapısında “İş, iş” diye beklenti içinde olmayacaklardı.

Keza AtlasGlobal için de aynı şeyi söyleyebilirim.

Neyse ki yeni şirketler kurulacak ve bir veya birkaç kişiye iş olanağı sağlanacak diye düşünüyorum.

Mesele şu ki, Türkiye’de turizm de plansız, havacılık da plansız. Dolayısıyla ortaya çıkan durumlardan dolayı kendimizi şekillendirmemiz, turizm politikamızın yetersiz olduğu anlamı taşır.

Yapılması gereken, havacılık ile turizmi iç içe geçirip, atılacak adımları aynı anda düşünecek sistemi hayata geçirmektir.

İki ayrı bakanlığın iki ayrı telden çalması, birinin diğerinden rol kapmaya çalışması turizm ayağımızın hep kadük olmasına sebep oluyor ve hak ettiğimiz turizm gelirlerini yakalayamıyoruz.

Aslında bunun için önemli formüller var. İrade ortaya konularak turizmi asla yıkılmayacak bir sisteme oturtmak mümkün.

Rusya üzerinde yapılan planlar doğru olmakla birlikte, en küçük bir kırılmada yaşadığımız sorunlar göz ardı edilmeden, gözümüzü dünyanın dört bir tarafından ayırmadan satmamız gereken o kadar çok turizm argümanımız var ki, bunları hayata geçirmek için çok fazla bilmişliğe de gerek yok.

O sebeple, turizm beyaz altın ise bu altını iyi değerlendirmek lazım.

Ve bu hafta beklentileri karşılamak istedik lakin olmadı.

THY Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Bolat’ın atılımlarını bekliyoruz. Çok sayıda insan odaklanmış durumda. Bahar geldi yaz da geliyor. Çiçekler açmışken meyveleri iyi toplamak lazım.

Haftaya görüşmek dileğiyle….

Tüm havacılık Rusya’ya odaklandı…

Yorumlar Tüm Yorumlar (22)

Maple group ~ 2 yıl önce
Herzamankı gıbı muhteşem yorumlar

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Kaan ~ 2 yıl önce
REİS in kıvrak zekası ve politikası ile bu savaştan en çok etkilenecek ve hatta savaşa bile sürüklenecek ülke iken savaşı diğer dünya devletleri gibi sıradan zararlar ile atlatıyoruz. Sen çok yaşa reis’im

Yanıtla

Kalan karakter 1000
hasan akın ~ 2 yıl önce
ALİ BEY ATATÜRK HAVALİMANINDAKİ YOLCU KÖPRÜLERİ SÖKÜLÜP BAŞKA BİR HAVALİMANINA TAKILACAKMIŞ DOĞRU MU

Yanıtla

Kalan karakter 1000
tk ~ 2 yıl önce
THY DEN SON SENELER İLKER AYCI MİKAİL AKBULUT DÖNEMLERİN GENÇ YAŞLARDA HAKSIZCA ATILAN ZORLA EMEKLİ EDİLEN İSTENMEYEN DIŞLANAN ENGELLİLER İÇİNDE HABER YAZIN BİRŞEYLER YAPIN LÜTFEN

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Liyakatsızlık ~ 2 yıl önce
Ahmet polat bey, gelir gelmez liyakatdan bahsetti çok da güzel söyledi, benim niyetim kimseye zarar vermek değil ama ben bunları kulaklarımla ve yaşayarak şahit oldum, eğer ki hakikaten liyakatsızlıkdan bahsediyorsa liyakatsızları temizliycem derse, ilk önce ekip planlama başkanlığına bağlı ekip iletişim müdüründen ve dışardan gelip uçuş plan planlama kurallarını bilmeyen şeften başlamalı bence.
onurzede :( ~ 2 yıl önce
Antalya da kurulacak olan yeni şirketlerin benim gibi işsiz kalan birçok arkadaşımı umutlandırdı.Kimilerimiz işini buldu gerek emeğiyle gerek hak yiyerek herkesin hakkettiği yerde emeğinin karşılığını ve kısa zamanda işini bulmasını temenni ediyorum.Yeni kurulacak şirketler hakkında yeni gelişmeleri yakından takip etmekteyim ve sizinde bizlerle paylaşmanızı çok istiyorum.İşe alımları olacak mı? Tam olarak ne zaman başlayacak çok merak ediyorum.Bu konuda da çok ilgili olduğunuz ve bizi bu haberlerle aydınlattığınız için çok teşekkürler.Güzel haberlerinizi bekliyoruz buna çok ihtiyacımız var.herkese umut dolu güzel günler dilerim...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Cpt ~ 2 yıl önce
Herkes bir şekilde iş buldu, sen neden bulamadın, otur biraz kitap oku
Fwz ~ 2 yıl önce
Hala yatırılmayan pazar mesaileri yapılan artışların bir ayda kuşa dönmesi alım gücünün hala %50lerde devam etmesi....kokpite fırsatçılık yapmayın...esnaf dükkanında çırak çalıştırmıyorsunuz...yapılanlarla ya anılarınızla yada analarınızla demişler.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Kpt ~ 2 yıl önce
2 yılımız çalındı. Fatura bize kesildi. Doğru ve durumu özetleyen bir yazı olmuş. Umarım bir kurtuluş olur. Yakından takip etmek gerekir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Engelliler ~ 2 yıl önce
Bakıyorum ki, Yorumlarda engellilerden de bahsediliyor, normal insanlar engelli insanın iş bulması daha kıyaslandığındaman daha zor oluyor, Engellilerle ulaşan hangi müdür Müşo, Allah belasını versin. Bakıyorum ki Yorumlarda engelli insanlar da işlerden atılmış, normal insanda engelli insanın iş bulması farklı farklıdır, ve engellinin iş bulması daha zordur hele hele görme engellerin, devletimiz bir engelli kadro açmış Türk hava yollarını görme engelli arkadaşları yerleştirmiş erişilebilirliğini sağladığı zaman onlarda birer iş yapar hangi müdürmüş bu? Engellilerle uğraşmış bu bir insanlık ayıbıdır Allah belasını versin.
Cpt ~ 2 yıl önce
Pazar mesaileri, kokpitin hala yuzde 40 seviyelerinde kesintili maaslari, eksik verilen yakit parasi, fo lardan alinan haksiz egitim kesintileri. Bunlar duzeltilmeden haktan, hukuktan bahsetmek cok ironik geliyor. Ucuslar artinca bunlari geri vermek icin cok gec olucak malesef. Bkz emirates, flydubai, Katar yapilan basvurularin ne kadari THY den.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Expat cpt ~ 2 yıl önce
Hiç bir yere gidemezsiniz. Giden gitti. Çap meselesi
Gelmesinler ~ 2 yıl önce
Güzelim ülkemde orta halli bir yaz tatilini haram ettiler. 5 gün 25bin TL den aşağı tatil yok. İnşallah bir tane bile turist gelmez ve Türk turiste mahkum olurlar.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Gelmesinler CEVAP ~ 2 yıl önce
Herkes yolunda kardeşim merak etme hafta içi veya hafta sonu gece saat 02:00-04:00 İstanbul E-5 ve E-6 full araba.Bunlar işe gitmiyorlar herhalde.Hani benzin pahalı isyan ediyorlar ya sahada durum böyle.Gece kulüpleri,restoranlar,hele kahvaltıcılar masa yetiştiremiyor millet ayakta sırada.Ee hani pahalılık vardı millette para yoktu.5 gece 25 bin TL demişsin ya 45 bin TL'de olsa gider sotada para var ama ağlamaya bayılır bu millet
Doğru ~ 2 yıl önce
Gönül isterki yabancı turist gelsin ama dediğiniz doğru Türklere ülkemin vatandaşlarına tatil çok görülüyor ve malesef bu şekilde temennide bulunmak zorunda kalıyoruz.Ecnebi daha ucuz daha kaliteli tatil yapıyor...
Amin ~ 2 yıl önce
İnşallah. Nefret ediyorum bu dolandirici turistlerden ve sarı (taksi) eskiyakardan
kçö ~ 2 yıl önce
Kçö yü bile pandemi döneminde tam alamadım.Bazı aylar yatmadı bazı aylar yarım yattı.Şirkete yazdım sgk kaynaklı dedi,sgk ya yazdım şirket kaynaklı dedi.Biraz üstüne gittim nerdeyse borçlu çıkaracaklardı.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000