15 Nisan 2019, Pazartesi
Ali KIDIK
Ali KIDIK [email protected]
  • Ataturk havalimaninin kapanisinda Sn Sani Sener cok guzel bir tespitte bulunmustu. 3 Mayista Ataturk havalimaninin gelecegi icin bir karar verilecek, burda cok guzel bir havacilik, yer hizmetleri, otelcilik isletmesi ve diger branslarin birarada oldugu Universite kurulmalidir. Alanin diger bolumleri Fuar alani ve egitim alani olarak kullanilirsa, hem dunyada sayili bir egitim ve fuar merkezi olur hemde inanilmaz bir gelir kaynagi olur. Ben sadece bu goruslerimin belki sizler tarafindan’da degerlendiirilebileceginizi ve kamu bilinci yaratilabileceginizi dusunuyorum. Saygilarimla,
  • Bu şartlar altında çalışılmaz evden çıkıp eve girmemiz 12-13 saat hava şartları herkonundan sıkıntı burası insanların hakkını daha nekadar yiyeceksiniz hakkımızı verin artık körmüsünüz personel durmaz yazık
  • Taşeronlar birlik olup,haklarını aramasını öğrensinler,sömürüye karşı çıksınlar ondan sonra ağlasınlar.Hak istiyorsanız siz alacaksınız başkaları hele ki bu sömürü düzeninde size vermez. Para,geçim derdi,işsizlik tehdidi vs derseniz o zaman da susacaksınız. Ayrıca içinizden bir sürü adam torpille thy'ye geçti yakalarına yapıştınız mı,onlara ne tepki verdiniz,vermediniz gördüğünüzde de aaa çok sevindim hayırlı olsun dediniz. Bu kafayla herşeye müstahaksınız kusura bakmayın.
  • Arkadaşlar İga cezalarını protesto edelim.1000-250-400-200 dolar gibi cezalar kesildiğini duyuyoruz. Kimi asgari ücret kimi taşeronda aldığımız ücret nede bu kadar ceza kesiliyor. Bizim maaşımızıda dolar bazlı yapsınlar o zaman. Ay başına maaş kalmayacak. Ya yoğun istifalar başlayacak yada İga personellerine apronda dayak başlayacak. Birde 12 saate yakın iş Süresi. Evden çıkıp iş sonu eve geleseye kadar 12 saat oluyor. 8 saat oldu 12 saat.
  • Kapıdaki tehlike! TGS de şartlar düzelmezse uçak yükleyecek işçi kalmayacak
  • biz taşeron işçiler ne olacak bilen var mı ali bey hiç bizden bahsetmez oldunuz dilinizi mi yoksa kaleminizi mi yuttunuz size diyeceğim bu kadar.Gelelim ilker aga ya hükümet bir kaç bin oyla seçimi kaybederse o koltuk ona dar gelir oralarda oturamaz.
  • Adamları adamlardan daha çok savunuyorsunuz Ali Bey. Boşverin bence.
  • Ali aga thy çalışanı derken biz taşeron çalışanlardan hiç bahsetmiyorsun varsa yoksa kadrolu sende İlker aga gibi ayrım yap bakalım hani bizden hiç bahsetmiyorsun bizim mutlu olmaya hakkımız yokmu hükümet üç beş bin oyla seçim kaybederse bizi hatırlar belki.o zaman İlker aga da koltuğunda rahat oturur hükümet giderse oralarda zor durur.
  • AHL NEDEN KAPANDI DÜŞÜNÜN DÜNYANIN EN İYİ ÇALIŞAN HAVALİMANI NEDEN KAPANDI DÜŞÜNÜN UYANIN ARTIK BU UCUBE HAVALİMANINI ELLİ KERE SATIN ALIR AHL VE DÜŞÜNÜN KİM YAPTI NEDEN YAPTI ŞUNU UNUTMAYIN AHL KAPANAMAYACAK KADAR DEĞERLİ BİR HAVALİMANI İLERDE ANLARSINIZ
  • Beceriksiz yöneticiler, burası AHL değil ki aynı sistemi birebir uygulamaya çalışıyorsunuz? Sabah 06:30'da kart basıyorum, servis 07:40'ta hareket ediyor, yol 1.5 saat sürüyor 09'da ancak evdeyim. Reva mı bu? Arada geçen, resmen ömürden çalınan 2.5 saatin hesabını kim verecek? Ancak üç maymunu oynayın. Bu arada havaş ve Çelebi taşınma için bir maaş ödeme yapmış personele, tgs ye hiçbir şey yok tabii yine.

“TİS” dedik “TIS” demedik…

THY ile Hava-İş arasında imzalanacak olan Toplu İş Sözleşmesini detayları olmasa bile ana hatları ile AirportHaber farkı ile henüz sözleşme imzalanmadan okuyucularımız ile paylaştık. Önemli farklar olduğunu anlamış olmalısınız. Birazdan bir kez de ben hatırlatacağım.

Şu bir gerçek ki ben toplumsal uzlaşı için, iş barışı için görmek istediğim, olmasını istediğim maddeleri göremedim. Neydi bunlar? “Hava-Sen’den dolayı işten çıkartılanlar için bir uzlaşı kapısı açılsın, haksız yere işten atılan 211 kişi için vicdan yapılsın ve işe iadeleri sağlansın” temennim ve sendikanın da bu yöndeki talebi karşılık bulsun istemiştim.

Ama THY yöneticilerinin bu konuda “kapı duvar” dayatmalarına anlam veremedim. Yani sözün özü THY bu talepleri reddetti. Oysa olması gereken bu arkadaşları yeniden THY bünyesine katıp hak ve adaletin tesis edilmesinin önünün açılması idi.

Ne diyelim biz bu konuda elimizden geleni yaptık ve önerimizi sunduk. İsteyen değil, vermeyen utansın.

Gelelim 2016 yılında imzalanan TİS ile bugün imzalanacak olan TİS detaylarına. En önemli detay 2016 yılında THY genel müdürü Teme Kotil idi şimdi ise Bilal Ekşi. Her iki genel müdür TİS’in neresinde yer alıyor bilmek mümkün değil ama imza töreninde resim verirken görüyoruz sadece.

Yarın yapılacak törende Bilal Ekşi olur mu o da muamma ama 2016 yılında yapılan TİS ile bugün yapılacak TİS arasında önemli farklılıklar var.

Örneğin, 2016 yılında yapılan TİS’te yüzde 7+6 idi yani yıllık yüzde 13’e denk gelirken bugün doğrudan enflasyon üzerine çıkılmış bir sözleşme ile çalışanların karşısına çıkılıyor. Tabi buna geçen yıl seyyanen yapılan zamları katmıyorum bile.

Hava-İş Sendikası ve yöneticileri önemli kazanımlarla üyelerin karşısına çıkmış olacaklar. Her ne kadar bugüne kadar sarı sendika olarak adlandırılsalar bile şirket çıkarları ile çalışanların çıkarları arasında köprü vazifesi gören sendikanın tam da olması gerektiği gibi davrandığına şahit oluyoruz.

Umarım THY çalışanlarını mutlu edecek bir anlaşma imza altına alınır. Zira hem THY çalışanlarının hem de ülkemizin huzura ihtiyacı var.

Yine söylüyorum, keşke şu Hava-Sen ‘den dolayı ve FETÖ bahanesiyle işten çıkartılanlarla ilgili pozitif bir karar alınsa idi.

İstanbul Havalimanı sorunlar yumağı mı olacak?

Hiçbir şeye negatif yaklaşma yerine pozitif yaklaşmayı tercih etmekle birlikte, olup bitenleri de yazmamak olmaz.

İstanbul Havalimanı’nda hava muhalefeti yaşandığı, sis ve sağanak yağışın aynı anda olduğu bir anda yaşanan hava trafiğinden endişe duymadım desem yalan olur.

Uçaklar yakıt kritiğine giriyor, Tekirdağ üzeri uçak kaynıyor, turlamalar, turlamalar. Uçak indikten sonra minumum 20 dakika ile 50 dakikaya kadar uzayan taksi süreleri, personelin görev yerlerine ulaşmalarındaki engeller, havalimanına ulaşımdaki zorluklar. Hepsi birer zarar.

Hele ki şu ring aracının dahi sinekten yağ çıkartma durumu tam bir fırsatçılık. Neymiş efendim THY ekipleri, ekip terminaline ücretli taşınacakmış. Milyar dolarlar harcayın havalimanı yapın sonra üç kuruşa tamah edin. Vallahi aklım ermiyor.

Düşünülmesi gereken şu; İstanbul Havalimanı geleceğimizin aynası olacaksa şimdiden aynanın camını kırmayın.

“TİS” dedik “TIS” demedik…

Yorumlar Tüm Yorumlar (46)

Sinan Sorguc ~ 5 yıl önce
Ataturk havalimaninin kapanisinda Sn Sani Sener cok guzel bir tespitte bulunmustu. 3 Mayista Ataturk havalimaninin gelecegi icin bir karar verilecek, burda cok guzel bir havacilik, yer hizmetleri, otelcilik isletmesi ve diger branslarin birarada oldugu Universite kurulmalidir. Alanin diger bolumleri Fuar alani ve egitim alani olarak kullanilirsa, hem dunyada sayili bir egitim ve fuar merkezi olur hemde inanilmaz bir gelir kaynagi olur. Ben sadece bu goruslerimin belki sizler tarafindan’da degerlendiirilebileceginizi ve kamu bilinci yaratilabileceginizi dusunuyorum. Saygilarimla,

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Makinist ~ 5 yıl önce
Bu şartlar altında çalışılmaz evden çıkıp eve girmemiz 12-13 saat hava şartları herkonundan sıkıntı burası insanların hakkını daha nekadar yiyeceksiniz hakkımızı verin artık körmüsünüz personel durmaz yazık

Yanıtla

Kalan karakter 1000
taşeronlara ~ 5 yıl önce
Taşeronlar birlik olup,haklarını aramasını öğrensinler,sömürüye karşı çıksınlar ondan sonra ağlasınlar.Hak istiyorsanız siz alacaksınız başkaları hele ki bu sömürü düzeninde size vermez. Para,geçim derdi,işsizlik tehdidi vs derseniz o zaman da susacaksınız. Ayrıca içinizden bir sürü adam torpille thy'ye geçti yakalarına yapıştınız mı,onlara ne tepki verdiniz,vermediniz gördüğünüzde de aaa çok sevindim hayırlı olsun dediniz. Bu kafayla herşeye müstahaksınız kusura bakmayın.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Cezalar ~ 5 yıl önce
Arkadaşlar İga cezalarını protesto edelim.1000-250-400-200 dolar gibi cezalar kesildiğini duyuyoruz. Kimi asgari ücret kimi taşeronda aldığımız ücret nede bu kadar ceza kesiliyor. Bizim maaşımızıda dolar bazlı yapsınlar o zaman. Ay başına maaş kalmayacak. Ya yoğun istifalar başlayacak yada İga personellerine apronda dayak başlayacak. Birde 12 saate yakın iş Süresi. Evden çıkıp iş sonu eve geleseye kadar 12 saat oluyor. 8 saat oldu 12 saat.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
SHGM or DHMI ~ 5 yıl önce
Arkadaşlar IGA'nın ceza kesme yetkisi yoktur. Onlar YAP-ISLET-DEVRET modeliyle o limanın geçici patronudur. Ceza kesme yetkisi DEVLET HAVA MEYDANLARI İŞLETMESİNİN (DHMİ) veya SIVIL HAVACILIK GENEL MUDURLUĞU yetkilisinindir. Lütfen shgm ve ULAŞTIRMA bakanlığına şikayette bulunun.
Avci ~ 5 yıl önce
Aynen katiliyorum. Ahl ye kiyasla cok sert ve kati kurallarla karşılaştı apron calisanlari. Bu gidisle personel aprona cikip cikmamakta sorun yasayacak. Bir suru arac dolasiyor ceza icin...fakat bu iş boyle gitmez/gitmemeli. Ayrica kurallari sadece diger kisilere uygulamaya kalkiyorlar. Kendileti arac yollarinda süratli kullanip digerlerinin hiz limitlerine uymalarini istiyorlar. Cok amatorler. Tahminimce yakinda ciddi tepki gorecekler. Hem servis, hem eskiye gore uzun zaman kayiplari hemde apronda yasanan bu sıkıntilar.Çalışanları düşünmek lazım...
İga ~ 5 yıl önce
Kapıdaki tehlike! TGS de şartlar düzelmezse uçak yükleyecek işçi kalmayacak

Yanıtla

Kalan karakter 1000
:) ~ 5 yıl önce
Ilana cikar ,10gune 10kati adami buluruz rahat olun
10 katı ~ 5 yıl önce
Bulduğun 10 katı adamdan 1 ay sonra 10 kişi ya kalır ya kalmaz. Belfıtığı ve cezaları görünce.
taşeron ~ 5 yıl önce
biz taşeron işçiler ne olacak bilen var mı ali bey hiç bizden bahsetmez oldunuz dilinizi mi yoksa kaleminizi mi yuttunuz size diyeceğim bu kadar.Gelelim ilker aga ya hükümet bir kaç bin oyla seçimi kaybederse o koltuk ona dar gelir oralarda oturamaz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Kostok ~ 5 yıl önce
Adamları adamlardan daha çok savunuyorsunuz Ali Bey. Boşverin bence.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Taşeron ~ 5 yıl önce
Ali aga thy çalışanı derken biz taşeron çalışanlardan hiç bahsetmiyorsun varsa yoksa kadrolu sende İlker aga gibi ayrım yap bakalım hani bizden hiç bahsetmiyorsun bizim mutlu olmaya hakkımız yokmu hükümet üç beş bin oyla seçim kaybederse bizi hatırlar belki.o zaman İlker aga da koltuğunda rahat oturur hükümet giderse oralarda zor durur.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
ALLAH BEYİN VERMİŞ DÜŞÜNÜN DİYE ~ 5 yıl önce
AHL NEDEN KAPANDI DÜŞÜNÜN DÜNYANIN EN İYİ ÇALIŞAN HAVALİMANI NEDEN KAPANDI DÜŞÜNÜN UYANIN ARTIK BU UCUBE HAVALİMANINI ELLİ KERE SATIN ALIR AHL VE DÜŞÜNÜN KİM YAPTI NEDEN YAPTI ŞUNU UNUTMAYIN AHL KAPANAMAYACAK KADAR DEĞERLİ BİR HAVALİMANI İLERDE ANLARSINIZ

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Tgs yhm ~ 5 yıl önce
Beceriksiz yöneticiler, burası AHL değil ki aynı sistemi birebir uygulamaya çalışıyorsunuz? Sabah 06:30'da kart basıyorum, servis 07:40'ta hareket ediyor, yol 1.5 saat sürüyor 09'da ancak evdeyim. Reva mı bu? Arada geçen, resmen ömürden çalınan 2.5 saatin hesabını kim verecek? Ancak üç maymunu oynayın. Bu arada havaş ve Çelebi taşınma için bir maaş ödeme yapmış personele, tgs ye hiçbir şey yok tabii yine.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000