09 Ocak 2017, Pazartesi
Ali KIDIK
Ali KIDIK [email protected]
  • O kadar çok gereksiz haketmeyen fazla maaş alan kabin memuru ve yönetici var ki daha çok zarar eder şirket..
  • Benim neyime idi o 100.000 Euro sözleşmeye imza atmak ? Şirket TL kredi çekip bu sözleşmeyi kapatmama da yanaşmıyor. Kölelik sözleşmesi 10 sene boyunca şirkettesin diyor.
  • Arkadaşlar memurlar 6 bin ila 7 bin arası maaş alıyıor ve 3 ayda bir ikramiye,Dün konuşduğum bir kabin memuru uzun zamandır yatıyordum nerden çıktı bu 4 bacak diyip şikayet ediyor ama parada çok iyi diyor.O şirket saçma paralar dağıtıyor.Pegasus da çalışan memur 1700 tl ye talim ederken. Ayıp THY ye mühensin ler havalimanları yapıyor ama o parayı almıyor.
  • Turkiyede bir cok sirketin onemli sorunlardan biri ....ik.... bolumunun bile vasat mudur akrabalari ise torpile yerlestirlmesi o torpilli ik akarbalarininda gene vasat hakkedenin degil haketmeyeni ise alip hakki yenilenin bedduasi.kim bilir
  • Bence fazla kabin memuru var, isleri gucleri gezmek ve thy'nin sundugu otel tatil vb imkanlari somurmek. Onlar cikarilmali. Maasa zamlara dokunmayin
  • Senelerce beceriksizce şirketi yönetin, yönetici kadrolarını şişirin, torpili olana yer bulamadığınız için yeni müdürlükler hatta başkanlıklar oluşturun, hiçbir gerçek araştırma yapmadan yeni hatlar açın, buna paralel uçak sayısını her geçen gün arttırın, abuk sabuk o bilmem kimin yakını öbürü yakınının yakını diye işe uzman olarak alın, (o uzmancıklar da zaten 6 ay ile 2 yıl arasında müdürlük için kapıları aşındırır), zamanında kiralanmış makam araçlarını bile beğenmeyip üst model araçlarla oğlunuzu, kızınızı gezdirin, gelin arabası yapın, iş harici gezmelere kullanın, onlarca dergi basın, promosyon malzemelerini bol bol yapın, kasaba takımlarına uçan kuşa yerdeki kediye sponsor olun, iş yükünü kaldıran azınlık personeli oraya buraya sürün, işten çıkarın, prensler prensesler iş beğenmeyip o bölüm benim bu bölüm senin dolaşmalarına göz yumun, yarın sonra zarar edince vay efendim personel taşın altına elini koysun... yöneticiler de krizi atlattık diye şişinsin... İyiymiş!!!
  • Başkanlık gelince bunların hepsi düzelecek.
  • Sayın THY Yonetimi , Sorarım size " sizden daha zalim var mı bu dünyada?" Siyasilerden 3-5 puan kapmak için anlamadan, dinlemeden, sormadan, soruşturmadan 22 Temmuz'da Fetöcü olmaklığım gerekçesi ile işime son verdiniz. Bu hükme hangi delil ile , hangi gerekçeyle ile vardınız? Ömrüm boyunca hiç bir Fetöcü ile işim olmamıştır. Daima hakkın doğrunun yanında oldum. Vicdanınızı hangi gerekçeyle ile teskin ediyorsunuz ki , bu ahın karşısında rahatça yaşıyorsunuz . " Önüme geldi imzaladım " mı diyeceksiniz . Hatanızı telafi de etmiyorsunuz .Siz, " Nil boyunda bir kuzu kaybolsa bunun hesabını nasıl veririm ?" Diyen ve bu sorumluluk anlayışına sahip Ömer'lerden hiç mi ders almadınız? . Her gün huzuruna 5 defa çıktığınız Allah'tan da mı korkmadınız.? Sizi müslüman bildik, adaletli davranışlar sizden bekledik. Bu halinizle Müslümanları da kiraladığı . Ümitleri yok ettiniz. Farkında değil misiniz , bu kadar ahla beraber Allah'ın huzuruna müflis olarak çıkacaksınız. Bu dünyada da işiniz rast gitmeyecek. Ümidim şirket daha fazla zarar görmeden beceriksiliğinizi kabul edip , çekip gitmeniz . Zira bu zulümlerle beraber sizler asla maksadınıza ulaşamayacaksınız. İsmimi iftira ve karalama ile o listeye yazanlara, bu listeden emin olmadan onaylayanlara ve haksızlığı görüp de ses çıkarmayanlara helal etmiyorum . Allah sizi bir an önce ıslah etsin .
  • Fetocu olmadigim halde beni isten attilar. Bu leke ile is de bulamadim. 3000 tl lik is bulsam Allah'a sukredecegim . Calisanlar icin az veya cok duzenli gelirleri olmasi gayet guzel. Zam yerine islerini kaybetmesinler yeter. Bizim hakkimiz da Allah tarafindan elbet bir gun verilir. Hic sucum yok iken bana bunu reva gorenlere de Allah in bir adaleti olacaktir. Bunu da zaman gosterecek .
  • THY KURUMUNDA EMEKLİLİĞİ HAK ETMİŞ FAKAT HALEN THY DE GÖREV YAPANLAR EN YÜKSEK ÜCRETİ ALANLARDIR.THY BU KÖHNEMİŞ GÖRÜNTÜDEN KURTULMAK İÇİN BUNLARI EMEKLİ EDİP YERİNE TEKNOLOJİYİ KULLANABİLEN,DİNÇ GENÇ ELEMANLAR İLE YOLA DEVAM ETMELİ.AKSİ HALDE HANTAL YAPININ İÇİNDE NE KADAR BAŞARI SAĞLANIR SN BİLAL BEYE SORMAK LAZIM.

THY’ye ALLAH da vuruyor kul da vuruyor!

Nedir bu talihsizlik, nedir bu kâbus? Biz 2016 bitsin, yaşanan kötü yılı geride bırakalım derken bu sefer de kara kış esir aldı havacılığı. Allah’ın işi elbet. Yapacak fazla bir şey yok. Allah yöneticilere sabır versin. İşleri çok ama çok zor.

Mesele doğal afet olunca fazla söze gerek olmuyor. Eleştirecek söz de bulamıyorsun. Elbet işimiz sadece eleştirmek değil, durum tespiti yapmak da işimizin bir parçası.

Bir yazımda THY’nin genel müdürü Bilal Ekşi için “Pimi çekilmiş bombayı kucağında buldu” demiştim. Gerçekten de bir genel müdür bu kadar talihsizliğin üzerine ne yapabilir düşünmeden edemiyorum.  Ekonomik savaş içinde olan THY’yi düzlüğe çıkarmanın çareleri aranırken, üstüne kar kâbusu gelince elinde sihirli sopa olan bir yöneticinin dahi baş edemeyeceği çaresizlikler yaşanıyor.

Türk Hava Yolları daha önce DHMİ’nin ve havalimanı işletmecilerinin kapısını çaldı. Zor dönemi atlatmanın formülünü buralardan alacağı indirimlerde aradı. Sıra personele yapılacak zam oranına gelmişti ki ve bu anlamda da sendikanın kapısı tıklatıldığında alınacak karar beklenirken bu sefer de kara kış son darbeyi indirmiş oldu THY’ye.

Yüzlerce uçuş iptal edildi, binlerce yolcu ya otellerde konaklatılmak zorunda kalındı ya da havalimanlarında kumanyalarla aç bırakılmadan yolcuların memnun edilmesi için çaba harcandı. Bu durumlar bir havayolu şirketinin hiç istemediği durumlardır.

Ancak “başa gelen çekilir” sözünden yola çıkarak kar kâbusu en hafif şekilde atlatılmaya çalışıldı.

THY, her şekilde maddi kayıp yaşamak zorunda kaldı.

Kritik olan başka bir durum var. Karar vermek de zor kararsız kalmak da zor. THY çalışanlardan da fedakârlık isteyecek. Bu yıl zam yapılmaması gündeme gelecek. Çalınacak kapı da belli Sendika.

Sendikanın işi hem THY açısından hem de çalışanlar açısından oldukça zor. Bir yanda milli bayrak taşıyıcı THY, diğer yanda haklarının savunulması için o veren çalışanlar. İki arada bir derede kalmak buna denir.

Sendika yıl sonunda yapılacak seçimleri de göz önüne alarak bir karar vermek zorunda.Ya çalışanlarım deyip eski tip sendika anlayışı ile çalışanların yanında yer alıp THY’ye “Bana ne senin zararından ben TİS’e bakarım” deyip köprüleri atacak ya da çalışanları ikna edip bu dönemde THY’ye yardımcı olunması yönünde karar alacak.

Şahsi fikrimi sorarsanız, THY içeride iş yapmayanları ayıklarsa,bir masada iki kişi oturup akşama kadar bilgisayar oyunları ile haşır-neşir olanları minimize ederse çoğu şeye gerek kalmayacak.

Şu torpilli masa başı elemanları kastediyorum. Halen devam eden kayırmaca alınan personelden, bankamatik memurlarından bahsediyorum. Bu adamları boşuna beslemeyin. Şişkin kadroları minimize edin, bir kişinin yapacağı işi beş kişiye paylaştırmayın. Tasarrufu kendi içinizde yapın.

Bakın o zaman ne DHMİ kapısı, ne işletmeci kapısı ne de sendika kapısı çalarsınız.

Sözün özü şu ki, gerçekten bir talihsizlik yaşanıyor ve bunun yükünü de Bilal Ekşi çekiyor. Ama en azından THY’den çatlak ses çıkmıyor. Yönetim huzur içinde çalışıyor. Medya meraklıları olsa idi kar var kış var demeden allama pullama derdinde olup ekranlardan düşmezlerdi. Şimdi herkesin odak noktası THY olmuş. En sevindiricisi de bu olsa gerek.

THY’ye ALLAH da vuruyor kul da vuruyor!

Yorumlar Tüm Yorumlar (122)

Memur ~ 7 yıl önce
O kadar çok gereksiz haketmeyen fazla maaş alan kabin memuru ve yönetici var ki daha çok zarar eder şirket..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Bahtsız EFO ~ 7 yıl önce
Benim neyime idi o 100.000 Euro sözleşmeye imza atmak ? Şirket TL kredi çekip bu sözleşmeyi kapatmama da yanaşmıyor. Kölelik sözleşmesi 10 sene boyunca şirkettesin diyor.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
yasin ~ 7 yıl önce
Arkadaşlar memurlar 6 bin ila 7 bin arası maaş alıyıor ve 3 ayda bir ikramiye,Dün konuşduğum bir kabin memuru uzun zamandır yatıyordum nerden çıktı bu 4 bacak diyip şikayet ediyor ama parada çok iyi diyor.O şirket saçma paralar dağıtıyor.Pegasus da çalışan memur 1700 tl ye talim ederken. Ayıp THY ye mühensin ler havalimanları yapıyor ama o parayı almıyor.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
pgs 1700 ~ 7 yıl önce
saçmalama sen camiada bile değilsindir. hiçbirşeyden haberin yok. 7000 falan da alan yok 5 yıllık memurla kıyaslama herkesi. çalış senin de olsun. bıkmadınız başkasının parasına göz dikmeyi. ufkun dar senin. çok boş birisin cidden
ik ~ 7 yıl önce
Turkiyede bir cok sirketin onemli sorunlardan biri ....ik.... bolumunun bile vasat mudur akrabalari ise torpile yerlestirlmesi o torpilli ik akarbalarininda gene vasat hakkedenin degil haketmeyeni ise alip hakki yenilenin bedduasi.kim bilir

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Fazlaliklari atin ~ 7 yıl önce
Bence fazla kabin memuru var, isleri gucleri gezmek ve thy'nin sundugu otel tatil vb imkanlari somurmek. Onlar cikarilmali. Maasa zamlara dokunmayin

Yanıtla

Kalan karakter 1000
gezici ~ 7 yıl önce
Gezcez tabi, sana mı sorcaz. Şirketimiz böyle layık görmüş bizleri gezdiriyor yediriyor iciriyor sende hasetinden çatla
Ölü sevici seni, ~ 7 yıl önce
Şirketin kamburusun sen, hepiniz 2 yıla yekneyi yiğeceksiniz.
Tk daki kabin memurları ~ 7 yıl önce
Nın yarısı metro turizm de muavin bile olamayacak seviyede tipler.
Torpil ~ 7 yıl önce
Senelerce beceriksizce şirketi yönetin, yönetici kadrolarını şişirin, torpili olana yer bulamadığınız için yeni müdürlükler hatta başkanlıklar oluşturun, hiçbir gerçek araştırma yapmadan yeni hatlar açın, buna paralel uçak sayısını her geçen gün arttırın, abuk sabuk o bilmem kimin yakını öbürü yakınının yakını diye işe uzman olarak alın, (o uzmancıklar da zaten 6 ay ile 2 yıl arasında müdürlük için kapıları aşındırır), zamanında kiralanmış makam araçlarını bile beğenmeyip üst model araçlarla oğlunuzu, kızınızı gezdirin, gelin arabası yapın, iş harici gezmelere kullanın, onlarca dergi basın, promosyon malzemelerini bol bol yapın, kasaba takımlarına uçan kuşa yerdeki kediye sponsor olun, iş yükünü kaldıran azınlık personeli oraya buraya sürün, işten çıkarın, prensler prensesler iş beğenmeyip o bölüm benim bu bölüm senin dolaşmalarına göz yumun, yarın sonra zarar edince vay efendim personel taşın altına elini koysun... yöneticiler de krizi atlattık diye şişinsin... İyiymiş!!!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
F84 ~ 7 yıl önce
Başkanlık gelince bunların hepsi düzelecek.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Bir magdur ~ 7 yıl önce
Sayın THY Yonetimi , Sorarım size " sizden daha zalim var mı bu dünyada?" Siyasilerden 3-5 puan kapmak için anlamadan, dinlemeden, sormadan, soruşturmadan 22 Temmuz'da Fetöcü olmaklığım gerekçesi ile işime son verdiniz. Bu hükme hangi delil ile , hangi gerekçeyle ile vardınız? Ömrüm boyunca hiç bir Fetöcü ile işim olmamıştır. Daima hakkın doğrunun yanında oldum. Vicdanınızı hangi gerekçeyle ile teskin ediyorsunuz ki , bu ahın karşısında rahatça yaşıyorsunuz . " Önüme geldi imzaladım " mı diyeceksiniz . Hatanızı telafi de etmiyorsunuz .Siz, " Nil boyunda bir kuzu kaybolsa bunun hesabını nasıl veririm ?" Diyen ve bu sorumluluk anlayışına sahip Ömer'lerden hiç mi ders almadınız? . Her gün huzuruna 5 defa çıktığınız Allah'tan da mı korkmadınız.? Sizi müslüman bildik, adaletli davranışlar sizden bekledik. Bu halinizle Müslümanları da kiraladığı . Ümitleri yok ettiniz. Farkında değil misiniz , bu kadar ahla beraber Allah'ın huzuruna müflis olarak çıkacaksınız. Bu dünyada da işiniz rast gitmeyecek. Ümidim şirket daha fazla zarar görmeden beceriksiliğinizi kabul edip , çekip gitmeniz . Zira bu zulümlerle beraber sizler asla maksadınıza ulaşamayacaksınız. İsmimi iftira ve karalama ile o listeye yazanlara, bu listeden emin olmadan onaylayanlara ve haksızlığı görüp de ses çıkarmayanlara helal etmiyorum . Allah sizi bir an önce ıslah etsin .

Yanıtla

Kalan karakter 1000
211 den biri ~ 7 yıl önce
Fetocu olmadigim halde beni isten attilar. Bu leke ile is de bulamadim. 3000 tl lik is bulsam Allah'a sukredecegim . Calisanlar icin az veya cok duzenli gelirleri olmasi gayet guzel. Zam yerine islerini kaybetmesinler yeter. Bizim hakkimiz da Allah tarafindan elbet bir gun verilir. Hic sucum yok iken bana bunu reva gorenlere de Allah in bir adaleti olacaktir. Bunu da zaman gosterecek .

Yanıtla

Kalan karakter 1000
3000 ~ 7 yıl önce
3000 e şükür mü edeceksin?? Bence bu şartlarda bulursan öyle maaş bizede haber et
ÖNERİ ~ 7 yıl önce
THY KURUMUNDA EMEKLİLİĞİ HAK ETMİŞ FAKAT HALEN THY DE GÖREV YAPANLAR EN YÜKSEK ÜCRETİ ALANLARDIR.THY BU KÖHNEMİŞ GÖRÜNTÜDEN KURTULMAK İÇİN BUNLARI EMEKLİ EDİP YERİNE TEKNOLOJİYİ KULLANABİLEN,DİNÇ GENÇ ELEMANLAR İLE YOLA DEVAM ETMELİ.AKSİ HALDE HANTAL YAPININ İÇİNDE NE KADAR BAŞARI SAĞLANIR SN BİLAL BEYE SORMAK LAZIM.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Occ ~ 7 yıl önce
Başta entegredeki nesibe olmak üzere...

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000