30 Eylül 2019, Pazartesi
Ali KIDIK
Ali KIDIK [email protected]
  • Cebe çaka çaka bitmedi şirket maşallah
  • Benim bildigim ilk tasarrufu Taşerondan yapmaya başladılar.Hat bakım K.içine personel lazım pis koltuk kılıflarını değiştirmeye ama tasarrufta olunduğu için adam almıyorlarmış siz bilirsiniz yolculara o pislik içindeki koltuklarla mutluluklar dileriz bizde elden ne gelir.
  • Ekipler yollarda perisan oluyor, kisa baglantilarla ulasim kolaylastirilabilecekken Tk nin umurunda degil , kinse umursamiyor, Tk ekiplerini bir inceleyin seviniriz
  • Bu kadar mudur bir o kadar sef bir okadar bankamtik memurla anca batar, haddo hesabi yok, memurlar taseron taseron ayri taseron calistiriyor sirkette
  • Götüren götürdü. Daha da götürecekler. Durduramayız. Bugün THY batsa yine memurlar etkilenir. Yöneticiler çoktan zengin oldular. Allahın adaletine sığınmaktan başka seçenek yok.
  • Imam hatip kartal ise uçuşta :)
  • Su an Albania a ucak ve para kaptiriyorlar, bosnayi herkes hatirlar, yazik, bir de Do Co nun ikramlari yerin dibine girdi, ustelik ekip yemeklerinin dustugu kalitesizligi gelin gorun, yazik gunah
  • 16 milyon liraya ben villa almadım. beleşçileriyle birlikte meksikaya gitmedim. açılış muhabbetine bedava uçuşlar ben yapmadım. güvenliğe önem vereceğiz diyerek kendi uçuşunda yolcu uyardı diye kabin ekiplerine gider yapmadım. şimdi de geldik tasarrufa öyle mi ? ah almaya devam edin. bir şirketin iflası nasıl olur derseniz nokianın batışı izleyin. umarım öyle olmaz.
  • Ali Kıdık yürek mi yedin sabah sabah.
  • Askme personeli 500 kişi işten çıkarıldı,ofisler kapatılıyor,yemeklerde tavuk standart hale geldi,ilerleyen zamanda ikram hizmeti thy da kaldırılacagını düşünüyorum,Pegasus modeli olacak vesaire tek değişmeyen şey müdürler yöneticiler kravat takmaya devam edecek,çünkü itibardan tasarruf olmaz,itibar önemli,aç açıkta kalalım ama itibardan ödün vermeyelim zaten herşeyimiz görüntü hava civa

THY’nin düşmanı yanlış hesaplar…

Farkında mısınız bilmem ama THY sessiz sedasız tasarruf tedbirleri uygulamaya başladı. Bunun ilk örneğini İstanbul Havalimanı’nda görmeye başladık. Buraya geliş sebeplerini daha önceden defalarca yazmamıza rağmen düşman ilan edildik. Ama gelinen nokta bizim ne kadar iyi niyetli uyarıda bulunduğumuzun kanıtıdır, tescilidir.

Beylik olunca, denetleme mekanizmaları doğru çalışmazsa ya da denetleyicileri kendinize bağlı kılarsanız yapacaklarınız ya görmezden gelinir ya da kılıfına uydurulur.

Yatsın, kalksın yaptığım iyiliğe dua etsin İlker Aycı. O makamda kalmasının yegane sebebinin ben olduğu kanaatindeyim.

Yazdıklarım, söylediklerim hepsi ama hepsi gerçek ve belgeli. Bu yüzden basın yazdı diye görevden alınmadığına adım kadar eminim. İşte bu yüzden yatsın-kalksın bana dua etsin diyorum.

Hani beklerdim beni mahkemeye versinler, mahkemede daha daha, nice nice belgeleri kamuoyu ile paylaşalım, mahkeme önünde sergileyelim ama olmadı.

Ben halen bekliyorum bir mahkeme daveti, bir savcı daveti.

Örneğin kırk şirkette kırk yönetim kurulu üyeliği olan, üstün zekalı arkadaşın basına yaptığı açıklamanın gereğini yerine getirsin ama o da olmadı.

Demek ki neymiş? Boş konuşmayacakmışsın.

Şimdi gelelim THY’nin tasarruflarına.

Önce bol keseden harcayın. Sadece karşılama bankolarına milyon, milyon harcamalar yapın. Kırmızı halılara astronomik rakamlar ödeyin ve sonra da tasarruf yapacağız diye tutturun.

Harcamaların haddi hesabı bilinmesin, yurtdışı seyahatlerde onlarca oda tutulsun ve hepsinin parası ödensin sonra güvenlik bahanesi ile yönetim kurulu başkanı onundan birini seçsin ve orada konaklasın.

Ama bu şatafat ve lüks yaşamın bedeli İstanbul Havalimanı’ndaki ofisleri kapatarak karşılanmak istensin. Bu hesap tutar mı sizce?

Tutmaz beyler tutmaz. Önce kendinize çekidüzen vereceksiniz, arkasından doğru planlamalar yapacaksınız ve kaybolan imajı düzelteceksiniz ki rayına otursun.

Garip, gurabanın ekmeği ile oynamayacaksın, hak edene hak ettiğini vereceksin ki doğru yönetim sağlansın.

Ha bu arada THY’nin İstanbul Havalimanı’ndan ısrarla istediği bir şey var. Ne o? Ayakbastı parası 20 Euro değil de 15 Euro olsun. Peki kime? Tabi ki THY’ye özel.

Diğer havayolu şirketlerine duyuruyorum. Eğer THY’ye böyle bir ayrıcalık tanınırsa sizin de böyle bir istekte bulunma hakkınız doğacak.

Kiralar pahalı, ulaşım pahalı, yemek-içmek pahalı velhasıl her şey pahalı. Her maliyet artışı havayolu şirketlerine yansıtılacak ise ve bu maliyet yolcudan çıkartılacak. O yüzden THY özel değil ama harcamalarını yapanlar özel işlerine çok düşkünler. Önce onları düzeltin.

Büro kapatma ile, ofis kapatma ile bu işler düzelmez. Biz yine uyaralım da gerisi size kalmış.

İstanbul Havalimanı kredi arayışında.

Duyduk ki İstanbul Havalimanı yaklaşan kredi ödemelerini yapamayacağı için yurtdışı kredi arayışlarına girmiş.

Hatta daha da net söyleyelim. Kadri Samsunlu yurtdışında Çinli bir grup ile görüşme yapmış. Detayları gelecek. Hatta ismini de açıklayacağım.

E ne yaparsın yanlış hesap Çin’den tahsil edilecek gibi görünüyor.

Kış geliyor, hava sertleşiyor. Kış geliyor derken ödemeler için kış geliyor diyorum. Reelde de kış geliyor.

Yan rüzgarlara dikkat…

THY’nin düşmanı yanlış hesaplar…

Yorumlar Tüm Yorumlar (36)

Km1 ~ 4 yıl önce
Cebe çaka çaka bitmedi şirket maşallah

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Halkmen ~ 4 yıl önce
Benim bildigim ilk tasarrufu Taşerondan yapmaya başladılar.Hat bakım K.içine personel lazım pis koltuk kılıflarını değiştirmeye ama tasarrufta olunduğu için adam almıyorlarmış siz bilirsiniz yolculara o pislik içindeki koltuklarla mutluluklar dileriz bizde elden ne gelir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Iyi gunler ~ 4 yıl önce
Ekipler yollarda perisan oluyor, kisa baglantilarla ulasim kolaylastirilabilecekken Tk nin umurunda degil , kinse umursamiyor, Tk ekiplerini bir inceleyin seviniriz

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Tk ~ 4 yıl önce
Bu kadar mudur bir o kadar sef bir okadar bankamtik memurla anca batar, haddo hesabi yok, memurlar taseron taseron ayri taseron calistiriyor sirkette

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Ali Bey ~ 4 yıl önce
Götüren götürdü. Daha da götürecekler. Durduramayız. Bugün THY batsa yine memurlar etkilenir. Yöneticiler çoktan zengin oldular. Allahın adaletine sığınmaktan başka seçenek yok.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Heh heh ~ 4 yıl önce
Memur dedigin planlamada ekibe kibirle bakan kendilerini herseyin sahibi zanneden kisilermi?
Kartal ligden düşecek ~ 4 yıl önce
Imam hatip kartal ise uçuşta :)

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Simdide ~ 4 yıl önce
Su an Albania a ucak ve para kaptiriyorlar, bosnayi herkes hatirlar, yazik, bir de Do Co nun ikramlari yerin dibine girdi, ustelik ekip yemeklerinin dustugu kalitesizligi gelin gorun, yazik gunah

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Doco ~ 4 yıl önce
Böyle olmasını TK istiyor, TK ekiplere et yüklenicek derse et yüklenir. Bunu bizim şirketin istiyor
beynamaz ~ 4 yıl önce
16 milyon liraya ben villa almadım. beleşçileriyle birlikte meksikaya gitmedim. açılış muhabbetine bedava uçuşlar ben yapmadım. güvenliğe önem vereceğiz diyerek kendi uçuşunda yolcu uyardı diye kabin ekiplerine gider yapmadım. şimdi de geldik tasarrufa öyle mi ? ah almaya devam edin. bir şirketin iflası nasıl olur derseniz nokianın batışı izleyin. umarım öyle olmaz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Iga ~ 4 yıl önce
Ali Kıdık yürek mi yedin sabah sabah.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
pelikancı ~ 4 yıl önce
Askme personeli 500 kişi işten çıkarıldı,ofisler kapatılıyor,yemeklerde tavuk standart hale geldi,ilerleyen zamanda ikram hizmeti thy da kaldırılacagını düşünüyorum,Pegasus modeli olacak vesaire tek değişmeyen şey müdürler yöneticiler kravat takmaya devam edecek,çünkü itibardan tasarruf olmaz,itibar önemli,aç açıkta kalalım ama itibardan ödün vermeyelim zaten herşeyimiz görüntü hava civa

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Iga ~ 4 yıl önce
Dahada fazla kar derdinde senin yuzune kim bakar, akaryakit isini dahi kaptirdin, tahminim Iga satip bu isden siyrilacaktir, bu arada Istanbulun gercek havalimaninin SAW oldugunu herkes anladi, tabiki Ahl den sonra

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000