30 Ocak 2017, Pazartesi
Ali KIDIK
Ali KIDIK [email protected]
  • Yunanlıların THY da ne işi var.Onlar Türk leri orada çöpçü bile yapmaz.Adacıklara el koymaya devam ediyor abileri akrabaları.
  • THY yönetimi samimi olsaydı,zam oranını yapar ama kesinti yapardı.Böylece sonraki seneler için mağduriyet önlenirdi.Para çok olduğunda personelin yüzüne bakılmıyor ama yönetim kademesi bohem hayatı yaşıyor.Kriz birlik içinde atlatılır ve geçmiş hatalar tekrarlanmadan.
  • thy yönetimi, haklarını bilerek,isteyerek yedikleri kullardan helallik almadıkları takdirde ki alabileceklerini hiç sanmıyorum, thy ne bu sene ne önümüzdeki senelerde umudu olamaz...
  • Biraz hayal ama.tk ozellesmeli ozellesmeli ki çiftlik olmaktan çıksın. Üst yönetimi bilmem ama bilet satiscisindan operasyonuna kadar butun havaaanlarinda boş personeller çalışıyor ego tatmini yapıyor göbek buyutuyor. Baş baslsa ayak öyle gidermiş ya demekki baş da böyle.
  • Yazdıklarınızın tabanı yok. THY en az %50 küçülmek zorundadır. Uçak sahipleri yatırılan uçakları geri almayı reddetmiştir. Kiraları ödenmeye devam ederken personele %5 zammın iptali size ne kazandırır, hiç. Hesap sayılarla yapılır niyetlerle inşallahlarla değil. Topçu tayfasının üflediği balon irtifa kazandı ve iç basınç sebebi ile patlayacaktır. Ülke bu durumdayken thy nin kendini bundan ayıklaması da mümkün olamaz. Peki çözüm nedir diye sorarsanız, hemen yarın özelleştirme derim...10 bin yandaş normal olarak işten atılınca piyasalara bir huzur gelir.
  • Sayın Kot L nededi size HERKES KENDİ İŞİNİ yapsın.
  • Zam oranını düşürdüğünü açıklayan sendika aslında neyi açıkladı. Thy de gereksiz çok fazla MÜDÜR ve BAŞKAN olduğunu. Bir de bunların üzerine, ofislerde akşama kadar gazete okuyup oyun oynayanları ekle. Yetmedi mi; üzerine yeni kiralanan ofis binasına harcanan gereksiz paraları koy. Zaten karşınıza 50 milyon usd miktarı çıkacaktır. Ya arkadaşım, haftada iki sefer icra edilen ve sadece 3 çalışanı olan istasyonda MÜDÜR e ne gerek var? BAŞKAN lık denilen makam beden başkanlık? Cevabı tarihte var. Şirket kar edince neden BAŞKAN ve MÜDÜR lere temettü dağıtılır? Allah allah ya hala anlamıyor sunuz?
  • 2300 tlden fedakarlık yapmak zorunda kaldıkta bakalım halimiz nolcak zam olmadığı gibi birde bes denen şeye kesilecekmiş herşeyde zamlandı bozdur bozdur harca durumlar içler acısı keşke bizden değilde başka şeyden tasarruf edilseydi bir taraf mağdurken diğer taraf ne kadar rahatlar
  • İlker Aycı Yunanistanın yaptıklarından dolayı acilen yunanlı pilotları işten atmalıdır.
  • Sayın THY Yonetimi, Sorarım size "sizden daha zalim var mı bu dünyada?"Siyasilerden 3-5 puan kapmak için anlamadan, dinlemeden, sormadan, soruşturmadan 22 Temmuz'da Fetöcü olmaklığım gerekçesi ile işime son verdiniz. Bu hükme hangi delil ile , hangi gerekçeyle ile vardınız? Ömrüm boyunca hiç bir Fetöcü ile işim olmamıştır Daima hakkın doğrunun yanında oldum. Vicdanınızı hangi gerekçeyle ile teskin ediyorsunuz ki , bu ahın karşısında rahatça yaşıyorsunuz . "Önüme geldi imzaladım " mı diyeceksiniz. Hatanızı telafi de etmiyorsunuz .Siz, "Nil boyunda bir kuzu kaybolsa bunun hesabını nasıl veririm ?" Diyen ve bu sorumluluk anlayışına sahip Ömer'lerden de mi ders almadınız?Her gün huzuruna 5 defa çıktığınız Allah'tan da mı korkmadınız.? Sizi müslüman bildik, adaletli davranışlar sizden bekledik. Bu halinizle Müslümanları da karaladınız. Ümitleri yok ettiniz.Farkında değil misiniz, bu kadar ahla beraber Allah'ın huzuruna müflis olarak çıkacaksınız.Bu dünyada da hiç bir işiniz rast gitmeyecek.

THY'nin 2017 umudu...

Kabus gibi geçirdiğimiz 2016 yılının sonunda umutularımızı taşıdığımız 2017 yılı için, THY yönetim kurulundan bizimle aynı yönde açıklamalar geldi. Hem Yönetim Kurulu Başkanı İlker Aycı hem de Genel Müdür Bilal Ekşi umut dolu mesajlar verdiler.

Aslında burada dikkat edilmesi gereken nokta yönetimin uyumlu bir şekilde çalıştığını görmektir. Daha önceki bir yazımda da bahsetmiştim. Artık THY'de kavga dönemi bitmiş her yönetici kendi işi ile meşgul ve tek amaç Türkiye'nin yaşamakta olduğu krizden etkilenen THY'yi en azından bulunduğu noktada tutmaktır.

Her ne kadar İlker Aycı ile Bilal Ekşi umutlu konuşsalar bile gerçekleri görmezlikten gelecek değiliz.

Türk Hava Yolları çalışanlarının fedakarlığını kimse inkar edemez. Sadece THY çalışanlarının değil, THY Teknik çalışanlarının da aynı şekilde fedakarlık yapmaları alkışlanacak bir durum. Şunu da sormadan edemeyeceğim. THY aynı fedakarlığı çalışanlar için der miydi? Her şeyin mükemmel olduğu bir THY'de, kar oranını rekorlarla kapatan bir THY, "bu kar oranını çalışanlarımızın sayesinde yaptık. Çalışanlarımıza yüzde 4 değil de yüzde 6 verelim" der miydi? Açıkçası demezdi diye düşünüyorum.

Teknik A.Ş noktasında yanılgıya düştüm. Zira Teknik A.Ş'nin Toplu İş Sözleşmesi, THY'nin Toplu İş Sözleşmesi'nden faklı idi. Bu açıdan baktığımda Teknik A.Ş çalışanlarının bir tık daha yüksek zam alacağını düşünmüştüm. THY, eşitlik ilkesini TİS'de yapmadı ama zam oranlarında yaptı.

Türkiye'nin içinde bulunduğu siyasi konjonktür çok şeye gebe diye düşünmeden edemiyorum.

Etrafımızda yaşanan kaosun ülkemize yansımalarını ve doğrudan içinde bulunduğumuz içerideki ve dışarıdaki düşmanların Türkiye üzerinde oynadığı oyunları düşünürsek güç dönemlerden geçeceğimizi kimse inkar etmemeli.

THY, tam da bu zor sürecin odak noktağında. Patlayan bombalar, terörist eylemler, Suriye'de gerçekleştirdiğimiz operasyonların dış ülkelerden yansımaları maalesef uçakların boş gidip gelmesi olarak gerçekleşiyor.

Her daim uçan uçak para kazanır anlamı çıkmıyor maalesef. Dolu uçan uçak para kazandırır.

Evet, THY çalışanları sayesinde 50 milyon dolara yakın bir tasarruf ediyor. Küçümsenecek bir rakam değil.  DHMİ ve havalimanı işletmecilerinin yaptığı iyileştirmeler ile bu durum çok büyük rakamlara çıkıyor.

Dileğimiz o ki, THY yine aynı seviyelere aynı popüler günlerini tekrar yaşasın. Tabi bu kez daha dikkatli ve orantısız büyüme yapmadan planlı programlı büyümeyi esas alarak yoluna devam etmeli.

Temel Kotil görüntü verdi...

Türk Hava Yolları'nın eski genel müdürü Temel Kotil aylar sonrasında görüntü verdi. Milli muharip uçağı için İngiltere ile işbirliği anlaşmasına imza atmışız. TAİ Genel Müdürü olan Temel Kotil anlaşılan o ki milli savaş uçağımızı yapacak. Milli olması için her şeyin motorundan gövdesine kadar, yazılımından kablosuna kadar benim olmasını isterim.

Maalesef yerli yolcu uçağı gibi yerli savaş uçağı konusunda da laubali davranıyoruz. Benim bildiğim yerli yolcu uçağı konusunda bir karınca kadar yol alamadık. Ve malesef bu konudaki kararlılığımız devam etmiyor.

Milli savaş uçağı da bir balon diye düşünüyorum. Tam teşekküllü bir proje ile karşılaşırsak o zaman "İşte oldu" deriz.

"Milli Muharip uçağı anlaşması" yaptık diyerek göz boyamanın anlamı yok. Temel Kotil zaten kendi avaneleri etrafına topladı. O yüzden bir şey çıkacağını düşünmüyorum. 

THY'nin 2017 umudu...

Yorumlar Tüm Yorumlar (41)

VATANSEVER ~ 7 yıl önce
Yunanlıların THY da ne işi var.Onlar Türk leri orada çöpçü bile yapmaz.Adacıklara el koymaya devam ediyor abileri akrabaları.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Korhan ~ 7 yıl önce
THY yönetimi samimi olsaydı,zam oranını yapar ama kesinti yapardı.Böylece sonraki seneler için mağduriyet önlenirdi.Para çok olduğunda personelin yüzüne bakılmıyor ama yönetim kademesi bohem hayatı yaşıyor.Kriz birlik içinde atlatılır ve geçmiş hatalar tekrarlanmadan.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
acı ama gerçek ~ 7 yıl önce
thy yönetimi, haklarını bilerek,isteyerek yedikleri kullardan helallik almadıkları takdirde ki alabileceklerini hiç sanmıyorum, thy ne bu sene ne önümüzdeki senelerde umudu olamaz...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
ozel tk ~ 7 yıl önce
Biraz hayal ama.tk ozellesmeli ozellesmeli ki çiftlik olmaktan çıksın. Üst yönetimi bilmem ama bilet satiscisindan operasyonuna kadar butun havaaanlarinda boş personeller çalışıyor ego tatmini yapıyor göbek buyutuyor. Baş baslsa ayak öyle gidermiş ya demekki baş da böyle.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
İYİ ATMIŞSIN AMA TUTMAMIŞ ~ 7 yıl önce
TK yerde personel sayısı maksimum TGS yürütür işleri senden iyi gazcı olur ama o da olmaz kimse yemez sen yersin ancak.
Mesnetsiz ~ 7 yıl önce
Yazdıklarınızın tabanı yok. THY en az %50 küçülmek zorundadır. Uçak sahipleri yatırılan uçakları geri almayı reddetmiştir. Kiraları ödenmeye devam ederken personele %5 zammın iptali size ne kazandırır, hiç. Hesap sayılarla yapılır niyetlerle inşallahlarla değil. Topçu tayfasının üflediği balon irtifa kazandı ve iç basınç sebebi ile patlayacaktır. Ülke bu durumdayken thy nin kendini bundan ayıklaması da mümkün olamaz. Peki çözüm nedir diye sorarsanız, hemen yarın özelleştirme derim...10 bin yandaş normal olarak işten atılınca piyasalara bir huzur gelir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
SayınKotil ~ 7 yıl önce
Sayın Kot L nededi size HERKES KENDİ İŞİNİ yapsın.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Cpt affet ~ 7 yıl önce
Zam oranını düşürdüğünü açıklayan sendika aslında neyi açıkladı. Thy de gereksiz çok fazla MÜDÜR ve BAŞKAN olduğunu. Bir de bunların üzerine, ofislerde akşama kadar gazete okuyup oyun oynayanları ekle. Yetmedi mi; üzerine yeni kiralanan ofis binasına harcanan gereksiz paraları koy. Zaten karşınıza 50 milyon usd miktarı çıkacaktır. Ya arkadaşım, haftada iki sefer icra edilen ve sadece 3 çalışanı olan istasyonda MÜDÜR e ne gerek var? BAŞKAN lık denilen makam beden başkanlık? Cevabı tarihte var. Şirket kar edince neden BAŞKAN ve MÜDÜR lere temettü dağıtılır? Allah allah ya hala anlamıyor sunuz?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Tkn ~ 7 yıl önce
2300 tlden fedakarlık yapmak zorunda kaldıkta bakalım halimiz nolcak zam olmadığı gibi birde bes denen şeye kesilecekmiş herşeyde zamlandı bozdur bozdur harca durumlar içler acısı keşke bizden değilde başka şeyden tasarruf edilseydi bir taraf mağdurken diğer taraf ne kadar rahatlar

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Canıtın ~ 7 yıl önce
Bu bes ı nasıl iptal edebiliriz
Misafir ~ 7 yıl önce
İlker Aycı Yunanistanın yaptıklarından dolayı acilen yunanlı pilotları işten atmalıdır.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Mağdur ~ 7 yıl önce
Sayın THY Yonetimi, Sorarım size "sizden daha zalim var mı bu dünyada?"Siyasilerden 3-5 puan kapmak için anlamadan, dinlemeden, sormadan, soruşturmadan 22 Temmuz'da Fetöcü olmaklığım gerekçesi ile işime son verdiniz. Bu hükme hangi delil ile , hangi gerekçeyle ile vardınız? Ömrüm boyunca hiç bir Fetöcü ile işim olmamıştır Daima hakkın doğrunun yanında oldum. Vicdanınızı hangi gerekçeyle ile teskin ediyorsunuz ki , bu ahın karşısında rahatça yaşıyorsunuz . "Önüme geldi imzaladım " mı diyeceksiniz. Hatanızı telafi de etmiyorsunuz .Siz, "Nil boyunda bir kuzu kaybolsa bunun hesabını nasıl veririm ?" Diyen ve bu sorumluluk anlayışına sahip Ömer'lerden de mi ders almadınız?Her gün huzuruna 5 defa çıktığınız Allah'tan da mı korkmadınız.? Sizi müslüman bildik, adaletli davranışlar sizden bekledik. Bu halinizle Müslümanları da karaladınız. Ümitleri yok ettiniz.Farkında değil misiniz, bu kadar ahla beraber Allah'ın huzuruna müflis olarak çıkacaksınız.Bu dünyada da hiç bir işiniz rast gitmeyecek.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000