27 Aralık 2021, Pazartesi
Ali KIDIK
Ali KIDIK [email protected]
  • Ayda 120 saat uçan Flying Chefler de aynı oranda zam almalı.Adaletli olun.
  • Kadın bağıra bağıra şef oldu ya
  • Thy de ya yaz falan değil kokpit çok mutsuz.2019daki maaşımızı alıp,zam almışız gibi hava yaratılıyor. Sunex pgsus tan daha az alan bayrak taşıyıcı kaptanı mı olur.
  • Ocak ve şubat ayında tkya 2 maaş prim verilecek tgsye neden bu karda kışta bı prim verilmiyor yazık günah deillermi onlar üvey evlatmi
  • Ben şef olacam sizde köpek gibi çalışacaksınız diyen kadını şef yaptılar Daha ne diyeyimlimki yokmu bu gidişata dur diyecek
  • ALEL AXELE MÜDÜR ATAMASI YAPAN SAYGI DEĞER TGS YÖNETİCİLERİ UÇAK ALTIN LUT ALTINDA VE DİĞER YHM BİRİMLERİNDE ÇALIŞAN TER DÖKEN FEDAKARLIK BEKLENİP 2 YILDIR İKRAMİYELERDEN FERAGAT ETTİRDİPİNİZ ÇALIŞANLARIN ZAM ORANLARINI AÇIKLARKEN NEDEN O KADAR UMURSAMAZ OLUYORSUNUZ MÜDÜR ATAMALARINI YANGINDAN MAL KAÇIRIRCASINA BATAN GEMİNİN MALI MİSALİ AÇIKLADINIZ SİZİ ALLAH IN ADALETİNE HAVALE EDİYORUZ
  • Esbde 10 personele 1 sef düşüyor bol keseden veriosunuz bu bütçe nerden geliyo =)
  • Zam oranları belli mi TGS
  • Elbette 5 m yöneticilerinin de namusu vardır bunca zaman belli etmediler de
  • Allah için bu ocak ayında bizede 2 maaş prim verin ve yüzde 70 zam yapın türk hava yollari gibi allah için çok zorlaniyoruz çocuklarımıza kışlık mont bile alamiyoruz sayın başkanlarım sesimiz olun allah icin

THY’de Yaz, İştiraklerinde Karakış…

Bi' rahat nefes alındı sanki. Gönül isterdi ki yüzde yüz zam olsun. Tıpkı sendikanın istediği gibi. Ama el almaya alışınca vermek zor geliyor arkadaşlara. Elbet bu yazıyı eleştiren olacak, elbet düşündüklerime farklı anlamlar yükleyenler olacaktır. Ama iştirakleri de düşünmek şart diye hatırlatmak isterim.

Hava İş Sendikası ile İlker Aycı arasında yapılan özel görüşme ile zam oranları açıklandı. Birkaç TİS iki taraf anlaşamamış ve cumhurbaşkanının devreye girmesi ile uzlaşı sağlanmıştı. Yani İlker Aycı’nın vermediğini cumhurbaşkanı “vereceksin” dediği için vermek zorunda kalmıştı.

Pandemi döneminde fedakarlığın babasını yapan çalışanların, yetmez ama “evet” diyebileceği bir oran. Normalde yüzde 60 diye tabir edilen rakamlar, enflasyon oranları düşünüldüğünde yukarı tırmanıyor. Tabi burada TUİK denilen ucubenin doğru rakam vermesini beklemiyorum bile.

Hava İş Sendikası Başkanı Ali Kemal Tatlıbal’ın bu hızlı karar aldırma hamlesini ve asgari ücretin açıklandığı bir dönemde THY çalışanlarının kafasında oluşan soru işaretlerini gidermesinden dolayı taktir ettiğimi söylemek isterim.

Elbet muhalefet olacak, elbet yetersiz bulan olacak, elbet yerden yere vuran olacak. Ancak, empati yaparak konuşmak gerekirse, ekonomik çöküşün tartışılmaz olduğu bir dönemde bu kadar zam koparmak biraz maharet ister diye düşünmek lazım.

Eminim ki İlker Aycı son dönemin en cömert davranışını sergilemiş olacak. Bi' ufak alkışı da o hak ediyor diyebiliriz. Her ne kadar sponsorluk yaptığı kanallarda bazı konularda üfürse bile, zam konusunda elinden geleni yapmış.

Sendikanın bundan sonra yapması gereken bazı şeyler var. TİS henüz imzalanmadı. İmza sürecine girildiğinde sosyal haklar konusunda da kazanımlar elde etmeli. Çalışanların, emektarların fedakarlıkları unutulmamalı.

İşte o zaman THY’de tam yaz gelir. Kazandıran personel kazanmış da olur.

THY’de yaz geldi gelmesine ama ya iştirakler ne olacak.

Onlar hala kışı yaşıyor.

Teknik AŞ THY’nin yüzde yüz sahibi olduğu şirket. Zam oranları konusunda yüzde 40-50 arasında gidip geliyormuş yönetim.

Oysa THY çalışanları evden çalışırken onlar hep iş başındaydı. Dur durak bilmeden, covid pandemi demeden çalıştılar. Uçakları uçar halde tuttular. Onlar da maaş kesintisine “evet” dediler.

Ahmet Karaman gibi bir duayen covid’e kurban gitti o kurumda. Çalışanların hatırı yoksa Ahmet Karaman’ın hatırına yüzde 80 zam vermelisiniz. Bırakın yüzde 80’i THY kadar vermelisiniz. Teknisyenin kıymetini bilmezsiniz ama THY Teknik içindeki uygunsuzluklara uzun süre göz yumdunuz.

Neyse ki aylar sonra yazdıklarımıza kulak verdiniz de içeride değişiklikler yaptınız. Yeter mi yetmez? Devamı gelmeli. İçeriyi kemirenlerle dışarıdaki kemirgenlerin ilişikleri toptan kesilmeli.

Ve diğer iştirakler.

TGS ne olacak? Hep söylüyoruz. Yazın sıcağını kışın soğuğunu, ayazını çeken TGS çalışanı. O halde THY kanadı göstersin kendini. Nasıl olsa TAV tarafı THY ne derse onu yapıyor.

Turkish DO&CO ne olacak? Ona da vermelisiniz. Bütün iştirakler THY AO ne yaparsa ona göre şekillenir. Hepsine THY kadar zam vermek zorundasınız. Hadi vermeyin görelim.

Sendikalı olanlar müjdeyi önce aldı. Sendikasız olanlar da bizden alır inşallah müjdeyi.

Bir kez daha Hava İş Sendikasını alkışlıyorum. Personele bahar gelmeden yazı yaşattığı için.

THY’de Yaz, İştiraklerinde Karakış…

Yorumlar Tüm Yorumlar (259)

Fc 1 ~ 2 yıl önce
Ayda 120 saat uçan Flying Chefler de aynı oranda zam almalı.Adaletli olun.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Esbli ~ 2 yıl önce
Kadın bağıra bağıra şef oldu ya

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Bull ~ 2 yıl önce
Thy de ya yaz falan değil kokpit çok mutsuz.2019daki maaşımızı alıp,zam almışız gibi hava yaratılıyor. Sunex pgsus tan daha az alan bayrak taşıyıcı kaptanı mı olur.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
TGS ~ 2 yıl önce
Ocak ve şubat ayında tkya 2 maaş prim verilecek tgsye neden bu karda kışta bı prim verilmiyor yazık günah deillermi onlar üvey evlatmi

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Esb Li ~ 2 yıl önce
Ben şef olacam sizde köpek gibi çalışacaksınız diyen kadını şef yaptılar Daha ne diyeyimlimki yokmu bu gidişata dur diyecek

Yanıtla

Kalan karakter 1000
TGS BİTMEYEN MÜDÜR ATAMALARI ~ 2 yıl önce
ALEL AXELE MÜDÜR ATAMASI YAPAN SAYGI DEĞER TGS YÖNETİCİLERİ UÇAK ALTIN LUT ALTINDA VE DİĞER YHM BİRİMLERİNDE ÇALIŞAN TER DÖKEN FEDAKARLIK BEKLENİP 2 YILDIR İKRAMİYELERDEN FERAGAT ETTİRDİPİNİZ ÇALIŞANLARIN ZAM ORANLARINI AÇIKLARKEN NEDEN O KADAR UMURSAMAZ OLUYORSUNUZ MÜDÜR ATAMALARINI YANGINDAN MAL KAÇIRIRCASINA BATAN GEMİNİN MALI MİSALİ AÇIKLADINIZ SİZİ ALLAH IN ADALETİNE HAVALE EDİYORUZ

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Tgs ~ 2 yıl önce
Esbde 10 personele 1 sef düşüyor bol keseden veriosunuz bu bütçe nerden geliyo =)

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Esbli ~ 2 yıl önce
Zam oranları belli mi TGS

Yanıtla

Kalan karakter 1000
PM ci dayı ~ 2 yıl önce
Elbette 5 m yöneticilerinin de namusu vardır bunca zaman belli etmediler de

Yanıtla

Kalan karakter 1000
TGS ~ 2 yıl önce
Allah için bu ocak ayında bizede 2 maaş prim verin ve yüzde 70 zam yapın türk hava yollari gibi allah için çok zorlaniyoruz çocuklarımıza kışlık mont bile alamiyoruz sayın başkanlarım sesimiz olun allah icin

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000