27 Mayıs 2019, Pazartesi
Ali KIDIK
Ali KIDIK [email protected]
  • Eski personeller derhal gönderilmeli 3 sene ve üzeri personeller, taze kan yeni ve dinamik kişiler gelmeli Şirket gelişmek ve büyümek istiyorsa
  • Thy değişime başlamak istiyorsa önce organizasyonel revizyon yapması yani küçülmesi lazım.Diğer tavsiyem ise politize olmuş yönetici ve müdürlerin değiştirilmesi gerekir.
  • Thy'de zarar çok büyük,kaos,dedikodu,birbirlerini çekememe,ayak oyunları,hırs,iktidar arzusu heryerde, genel kuruldan sonra çok adam gidecek,şimdilerde torpilli tosuncuk uzman,şef,müdür,başkanlar harıl harıl torpillerini devreye sokup,torpilleri yetmiyorsa daha ensesi kalın torpil bulmak, yağlı ballı maaş ve sosyal haklarından olmamak ve alıştıkları lüks hayatı kaybetmemek için kapılar aşındırıyorlar. Bu arada genel kurul bayram sonrasına ertelendi kim bilir belki de seçim sonrasına da ertelenebilir. Thy harici 30 şirkette yk üyeliği olan adam var diyorsun iyi de mesela en son örnek, eski ibb başkanı Mevlüt Uysal da Halkbank'a yk üyesi oldu. Adam da ne keramet varmış avukat olmasına rağmen bir belediye başkanı bir banka yönetim kurulu üyesi bir bilmem ne. İyi ki bunlar bir lokma bir hırkacı,paraya,makama önem vermeyenler ya tersi olaydı ne olurdu halimiz Allah bilir ! Bu zihniyet bitmedikçe ileri gidemeyiz o kadar açık ve net ama kimin umurunda? Milletin derdi para,makam,çıkar !
  • Şu şirket bir silkelenip üzerindeki fazlaliklardan, pisliklerden kurtulsa bu sene hiç ucmasa bile yıl sonu kar açıklar...
  • Kreş yardımını verdiler diye net konuşup sonrasında hiçbir açıklama yapmayıp, haber kaynağı hakkında konuşmadığınız için sizi artık ciddiye alamıyorum Ali bey. Ya asılsız iddialarla reyting uğruna bizimle alay ettiniz. yada sendikacığın son saniye acizliğini gizliyorsunuz. kusura bakmayın.
  • Chp'nin 50 senedir thy'de ne yapmadığını gördük. Siyasi dinci diye bir kavram varsa siz de o zaman siyasi dinsiz misiniz?Elbette bu ülkede musluman lar siyaset yapacak.zorunuza gitsede yapacak. Son kertede Karatl'da bizim,Vya'da bizim ,Vakit disi da bizim...Ve thy de artık chp zihniyeti dönemi çoktan bitti. Hayali hakikat zannetmeyin..
  • Ilker Bey kalmalı ,karataş gelecek dertler bitecek...
  • Sen çalışan adamları teknisyeni,kokpiti,kabini şirketten kaçırır,genel müdürlük çalışanı gibi adamları buraya doldurursan ,sabah 9 da kart basacak öğlen yemek yiyecek akşamda 4 te servise hopp evde gidecek,sen ne kadar değişim yaparsan yap yok olmaya mahkumsun.o yüzden thy tez elden satılmalı,yoksa çözüm yöneticileri göndermek değil. Biri uçağı direğe vurur,diğeri otobüsü duvara vurur,hergün bu mevzular bitmez.satın kurtulun
  • Hepsi kendi adamları,ismailaga,birlik vakfı vesaire...Daha öncede böyle bir yazı yazdınız sonra fos çıktı hiçbirşey olmadı,yine olmaz burdan birşey çıkmaz..Gidişat nolur derseniz şirket zaten bu kafa yapısıyla bitme noktasına doğru gidiyor,zaten değişime gerek kalmayacak,şirket kendiliğinden lav oldu olacak !
  • "Her suyun başını tutan AKP'li bulundu: İşte Bilal Erdoğan'ın rakibi" diye aratin kim oldugunu bulursunuz

THY’de son kerte…

Evet, evet son kerte. İnanıyorum değişim zamanı geldi. El alem, cümle alemin kanaati bu yönde. Ama nerelerde nasıl değişiklik yapılmalı bunu birazdan yazacağım. Tepeden tırnağa doğru mu, tırnaktan tepeye doğru mu onu da yazının içinde bulursunuz.

Şimdi öncelikle şunu söyleyeyim THY yönetim kurulu başkanı İlker Aycı geç kalınmış bir hamleyi bu hafta yaptı. Detaya vakıf değiliz. Neydi hamle?

İlker Aycı; Boeing Ticari Uçaklar Başkanı Kevin McAllister ile görüştü. THY’nin son dönemde yapılmış en doğru işi diyebilirim. Tabi görüşmenin içeriği tam nedir bilemeyiz.

Bizim tahayyül ettiğimiz Boeing 737 Max uçaklarından dolayı THY’nin uğradığı zararın telafisine yönelik bir görüşmedir şeklinde.

Sonuç olarak THY bu uçakların yerde olmasından dolayı, park parası dahil, uçmadığı her gün uğradığı zarar dahil, bu uçaklar hesap edilerek istihdam edilen personel dahil, uçmamasından mütevellit ortaya çıkacak teknik sorunlar maliyeti dahil ve en önemlisi kira maliyetleri dahil her türlü konunun masaya yatırılmış olabileceğini düşünüyoruz ve umarım öyledir.
Gel gör ki genel kurul öncesi yapılan bu görüşmenin parlak bir sonucunun kamuoyu ile paylaşılacağını öngörürken, görüşmenin Haziran ayına ertelenme bilgisi bizleri şaşırttı.

Masaya bizim hayal ettiklerimiz ile mi yoksa başka gündemle mi gidildi bilmiyoruz ama İlker Aycı dahil sorduğumuz hiç kimse içerik hakkında bilgi vermedi. Oysa tam sırası idi ve İlker Aycı ile THY için tam bir fırsat idi.

THY bizim markamız, ülkemizin markası. İşte bu sebeple zarar hanesine yazılan her türlü negatifliğin ülkemizin zarar hanesine de yazdığının bilincindeyiz.

Evet, Boeing ile yapılan görüşme umutlandırdı ama neticesini de bilsek çok daha iyi olacaktı.

Gelelim son kerte meselesine.

Birkaç hafta önce THY’de değişim olmasına yönelik yazdığım yazıdan sonra çokça bilgiye sahip oldum.

Şu bir gerçek ki THY’de bir kaos ortamı hakim. Kim kiminle, kim kimin kuyusunu kazmakla meşgul, kim kimin ayağına kurşun sıkıyor, kim uzun bir süredir kendi ayağının altına muz kabuğu koyuyor, kim reisçilik oynuyor, kim kraldan çok kralcı, kim hangi sultanlığı yaşıyor, kim etrafındaki kokuşmuş düzenin sarmalından kurtulup etrafını göremiyor, kim yalakaların kuşatması altında bu soruları uzatıp gidebiliriz.

Bakın net söylüyorum. Bu hafta sonu THY’de çok değişiklik olacağının işaretlerini genel kurul sonrası göreceksiniz.

Yine net söylüyorum. THY kurumsal üzerinden ödenen milyonlarca liranın hesabı sorulacaktır. Kabarık faturaların kurumsal aracılığı ile dışarıdan bir ajansa ödenmesi ortaya çıkacaktır. Bu bilgiler bende mevcut ise mutlaka devletin kurumlarında da mevcuttur.

Yine net olarak söylüyorum. THY ve iştiraklerindeki yüzlerce bankamatik memuru personelin hesabı da sorulacak.

Adım adım değişime hazır olun. İçerideki küp kavgasını da kürk kavgasını da iyi biliyoruz. Hani bana diyorlar ya “Biliyorsan açıkla kardeşim” diye.  Ant olsun ki şart olsun ki biliyorum.

Ama unutmayın zamanı gelmeden söylenen her söz, doğru olup olmamasına bakılmaksızın “yalan” diye sahiplenilir.
Mesela ben desem ki “üstün zekalı bir yöneticinin THY dışındaki görevleri arasında 30 tane kayyum şirketlerinde YK üyeliği var” inanmazsınız değil mi? Ama var. Hem de şak diye koyarım belgeyi ortaya.

Neyse onların lüks Mercedes cipleri var bizim sadece dik duruşumuz onurlu meslek yaşantımız. Devamındaki sinemayı hep birlikte izleriz.

THY Genel Kurulu şimdiden tüm sektöre ve THY çalışanlarına huzur getirsin.

THY’de son kerte…

Yorumlar Tüm Yorumlar (56)

Eski bir personel ~ 5 yıl önce
Eski personeller derhal gönderilmeli 3 sene ve üzeri personeller, taze kan yeni ve dinamik kişiler gelmeli Şirket gelişmek ve büyümek istiyorsa

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Kanaatimce ~ 5 yıl önce
Thy değişime başlamak istiyorsa önce organizasyonel revizyon yapması yani küçülmesi lazım.Diğer tavsiyem ise politize olmuş yönetici ve müdürlerin değiştirilmesi gerekir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
tehaye ! ~ 5 yıl önce
Thy'de zarar çok büyük,kaos,dedikodu,birbirlerini çekememe,ayak oyunları,hırs,iktidar arzusu heryerde, genel kuruldan sonra çok adam gidecek,şimdilerde torpilli tosuncuk uzman,şef,müdür,başkanlar harıl harıl torpillerini devreye sokup,torpilleri yetmiyorsa daha ensesi kalın torpil bulmak, yağlı ballı maaş ve sosyal haklarından olmamak ve alıştıkları lüks hayatı kaybetmemek için kapılar aşındırıyorlar. Bu arada genel kurul bayram sonrasına ertelendi kim bilir belki de seçim sonrasına da ertelenebilir. Thy harici 30 şirkette yk üyeliği olan adam var diyorsun iyi de mesela en son örnek, eski ibb başkanı Mevlüt Uysal da Halkbank'a yk üyesi oldu. Adam da ne keramet varmış avukat olmasına rağmen bir belediye başkanı bir banka yönetim kurulu üyesi bir bilmem ne. İyi ki bunlar bir lokma bir hırkacı,paraya,makama önem vermeyenler ya tersi olaydı ne olurdu halimiz Allah bilir ! Bu zihniyet bitmedikçe ileri gidemeyiz o kadar açık ve net ama kimin umurunda? Milletin derdi para,makam,çıkar !

Yanıtla

Kalan karakter 1000
IST TK ~ 5 yıl önce
Şu şirket bir silkelenip üzerindeki fazlaliklardan, pisliklerden kurtulsa bu sene hiç ucmasa bile yıl sonu kar açıklar...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
TKLı ~ 5 yıl önce
Kreş yardımını verdiler diye net konuşup sonrasında hiçbir açıklama yapmayıp, haber kaynağı hakkında konuşmadığınız için sizi artık ciddiye alamıyorum Ali bey. Ya asılsız iddialarla reyting uğruna bizimle alay ettiniz. yada sendikacığın son saniye acizliğini gizliyorsunuz. kusura bakmayın.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Gaflet ehline bir hitap ~ 5 yıl önce
Chp'nin 50 senedir thy'de ne yapmadığını gördük. Siyasi dinci diye bir kavram varsa siz de o zaman siyasi dinsiz misiniz?Elbette bu ülkede musluman lar siyaset yapacak.zorunuza gitsede yapacak. Son kertede Karatl'da bizim,Vya'da bizim ,Vakit disi da bizim...Ve thy de artık chp zihniyeti dönemi çoktan bitti. Hayali hakikat zannetmeyin..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Yorgun ~ 5 yıl önce
İSTEDİGİNİZ GİBİ AT KOSTURUN HER HALTİ YİYİN SONRADA MÜSLÜMANLIKTAN BAHSEDİN SİZİ GİDİ SİZİ SAHTEKARLAR.
:) ~ 5 yıl önce
Devran dönüyor be dostum,siyasal islamcılar gidiyor,CHP geliyor çünkü konjoktör bunu istiyor,60 ları 80 leri görmediğin için boş konuşuyorsun, neyse sende görürsün yaşın daha genç !
Desise-i seytaniye ~ 5 yıl önce
Ilker Bey kalmalı ,karataş gelecek dertler bitecek...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Stavro ~ 5 yıl önce
Karataş zor gelir daha
THY satılmazsa batar ! ~ 5 yıl önce
Sen çalışan adamları teknisyeni,kokpiti,kabini şirketten kaçırır,genel müdürlük çalışanı gibi adamları buraya doldurursan ,sabah 9 da kart basacak öğlen yemek yiyecek akşamda 4 te servise hopp evde gidecek,sen ne kadar değişim yaparsan yap yok olmaya mahkumsun.o yüzden thy tez elden satılmalı,yoksa çözüm yöneticileri göndermek değil. Biri uçağı direğe vurur,diğeri otobüsü duvara vurur,hergün bu mevzular bitmez.satın kurtulun

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Hayal görmeyin ! ~ 5 yıl önce
Hepsi kendi adamları,ismailaga,birlik vakfı vesaire...Daha öncede böyle bir yazı yazdınız sonra fos çıktı hiçbirşey olmadı,yine olmaz burdan birşey çıkmaz..Gidişat nolur derseniz şirket zaten bu kafa yapısıyla bitme noktasına doğru gidiyor,zaten değişime gerek kalmayacak,şirket kendiliğinden lav oldu olacak !

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Kemal Haydar ~ 5 yıl önce
"Her suyun başını tutan AKP'li bulundu: İşte Bilal Erdoğan'ın rakibi" diye aratin kim oldugunu bulursunuz

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000