31 Ağustos 2020, Pazartesi
Çetin ÖZBEY
Çetin ÖZBEY [email protected]
  • LÜTFEN YARIN Kİ YAZIMI OKUYUNUZ. BEĞENİNİZ İÇİN TEŞEKKÜRLER.
  • Bu masalları artık bırakalım. Pilot ve kabin ekiplerinin aldığı hiçbir radyasyon tehlikeli düzeyde değil. Bu meslekleri yapanların normalden daha fazla kanser hastası olduğuna dair tek bir tane bile bilimsel makale veya araştırma yok. Varsa buyrun gösterin hodri meydan. Aynısı "ritm bozuklukları" ve diğer masallar için de geçerli. İş kazası veya ölüm oranları da mesleklerin büyük çoğunluğundan daha düşüktür.
  • ÖNCELİKLE BU KALİTELİ GÜZEL YAZINIZ İÇĞN TEŞEKKÜR EDERİM. 1–YÜZDE EKSİK 30 PİLOTLA HEP UÇURULDU.UÇUŞLARIN EN YOĞUN OLDUĞU DÖNEMDE ÖZELLİKLE 737 DE PİLOTLAR YORGUNLUKTAN RUH GİBİ DOLAŞIYOLARDI.BUNLAR BİLİNEN BİŞİ 2-THY NİN AMACI HER ZAMAN PİLOTA YÜKLENMEK OLMUŞTUR HER TÜRLÜ ŞARTLARDA.AMACI ASLA UÇUŞ EMNİYETİ OLMAMIŞTIR.ÇÜNKÜ BU İŞİN BAŞINDAKİLER UÇUŞ UÇUŞ EMNİYETİ NEDİR BİLMEZ. 3-CUMHURBAŞKANI THY DE KÜÇÜLMEYİ KABUL ETMİYOR.BU KADAR UÇAK O YÜZDEN DURUYOR.YANİ UÇAKLARDA EKSİLME YOKSA PANDEMİ BİTİNCE BUNLARI KİM UÇURACAK. 4-PİLOT FAZLASI VAR DİYENLER HESAP KİTAP BİLMİYOR.UÇAĞINI ELİNDEN ÇIKARMADIĞIN SÜRECE PİLOT FAZLAN YOKTUR.ŞU ANDA UÇUŞLAR AZ AMA UÇAKLAR YERİNDE DURUYOR.THY ELİNDEN TEK UÇAK ÇIKARMADI AKSİNE DAHADA GELİCEK VE 737 MAX LARDA UÇACAK.PİLOT SAYISI UÇAK SAYISIYLADA ORANTILIDIR.5-6 AY AZ UÇUŞ OLMASI GEÇİCİDİR.PİLOT FAZLASI DEĞİLDİR. 5-FAZLALIK OLAN ŞİRKETTE BİNLERCE TORPİLLİ MÜDÜRLER ŞEFLER EVDEN MAAŞINI ALANLARDIR..EEE TABİKİ ONLARI BESLEMEK İÇİN UÇUŞ EMNİYETSİZLİĞİNİ GÖZE ALARAK PİLOTLARA MAAŞINA ÇÖKECEKSİN. 6-PANDEMİ BİTİNCE ŞİRKETLER ALIM AÇMAYA BAŞLAYINCA THY 10 KAT MAAŞ VERSEDE KALİTELİ PİLOTLARIN HEPSİ GİDECEK. 7-YERYUZUNDE PİLOTLARUNA BU KADAR DÜŞMAN VE HER ŞARTTA PİLOTLARINA PARASINA BU KADAR GÖZ DİKEN BİR ŞİRKET YÖNETİMİ YOKTUR. 8-BU YÖNETİM SADECE ŞİMDİ BUNU YAPMIYORKİ.SON 8 YILA BAKIN HER AY PİLOTLARIN BİR HAKKI ELİNDEN ALINDI.HEP PİLOTLARLA UĞRAŞILDI.GRAFİK 8 YILDIR AŞAĞI GİDİYOR.ARTIK PİLOTLAR THY NIN BU YAPTIKLARINDAN BIKTI.UÇUŞ EMNŞYETSİZLİĞİ YARATIYOLAR.KISA CALIŞMA DÖNEMİNDE BİLE MESAİSİ SINIRDA 4 BACAK UZUN UÇUŞLARI TEK EKİBE YAPTIRDILAR.NEDEN ÇÜNKÜ KISA ÇALIŞMA DÖNEMİNDE PİLOTLARI YEVMİYECİ YAPTILAR GÜNLÜK PARA VERİYOLARDI.İKİ PİLOTA FAZLADAN 2 KURUŞ VERMEMEK İÇİN UÇUŞ EMNİYETİ HİÇE SAYILAN BİR ŞİRKETTEYİZ SAYIN YAZARR..BUNLARIN YATACAK YERİ YOK..BUNUN AYNISINI FYL DUBAİ YAPTI UÇAĞI DÜŞTÜ.ULUSLARARASI CAMİA ARAŞTIRDI THY NIN PİLOTA YÜKLENDİĞİNİN AYNISINI YAPMIŞ SEBEP UÇUCULARA YÜKLENMEK.SONRA PİLOT MAAŞINI HAKLARINI VE SAYISINI ARTTIRMAK ZORUNDA KALDI.THY NIN BU UÇUŞ EMNİYEYİ BİLMEZ ANLAYIŞI PİLOTLARINA BUNYAPTIKLARI ZATEN YILLARDIR İNTERNETLERDE DÜNYADAKİ PİLOTLARIN DİLİNDE VE ALAY KONUSU OLMUŞ.BUNLAR HEPSİ BİLİNİYOR.ARAŞTIRAN HEMEN GÖRÜR. ZATEN PİLOT DÜŞMANI OLAN BU YÖNETİM YÜZÜNDEN BAKIN HERKES İLİ GÜCÜ BIRAKMIŞ PİLOT MAAŞINI KONUŞUYOR YADA PİLOTA LAFLARLA SALDIRIYOR.AMA PİLOTTAN FAZLA ALAN BANKAMATİK MEMURU TORPİLLİ MÜDÜRLERİ ŞEFLERİ VS ELEŞTİRMİYOLAR. ŞU ANDA THY DA BÜTÜN PİLOTLAR ŞİRKETTEN NEFRET EDİYOR VE KENDİLERÜNE ATILAN BU KAZIĞI KONUŞUYOR.VE İŞLER AÇILIR AÇILMAZ GİDİCEZ DİYOR...PİLOTUN ŞUÇU NEDİR..PİLOT NAAPTIDA BU KADAR PİLOTA SALDIRI VAR..BU KADAR SORUMLULUK CAN TAŞIYAN RİSK ALAN PİOTLARA BU SALDIRININ NEDENİ NEDİR...YAZIKLAR OLSUN..BU YÖNETİM ANLAYIŞI YÜZÜNDEN İNŞALLAH BAŞIMIZA Bİ KAZA BELA GELMEZ..PİLOTLARA ÇOK YÜKLENDİLER ABARTTILAR GİDİŞAT HİÇ İYİ DİİLL..
  • Temel kotil vefat etmis,Toprağı bol olsun.
  • 1;;CALISANIN MAASINI %50-35-30 KESEN THY YONETIMI KENDI MAASLARINDA VE HUZUR HAKLARINDA NE YAPIYORLAR COK MERAK EDIYORUM(CEVABINI HERKES GIBI BENDE BILIYORUMDA ;ACIKLANMASI LAZIM DEGILMI) 2;;VE NEDEN THY VIP FILOSUNDAKILER TAM MAAS ALMIYA DEVAM EDIYORLAR ..?
  • Pilotlar ve kabin ekipleri korunmak ve kollanmak zorundadır. Daima iyi para kazanmalıdır. Aldıkları risk çok yüksektir. Dünyada bu iş böyledir. Sebepler; 1. Uçucu ekipler ortalamanın çok üzerinde kozmik radyasyona maruz kalmaktadır. 2. Sadece kokpit ekibi uçuş aletleri, birkaç metre önlerinde duran devasa radar, uçağın her yerine montajlanmış antenlerden muazzam radyasyon, elektromanyetik etkileri on yıllarca alıyorlar. Ve sonucu; KANSER. Basınç değişiminden uğradıkları kardiyak ve damar hastalıkları da ayrı bir mesele. Ortalama yaşam süreleri birçok meslek grubunun çok altında. Kaza-kırım yapma riski de cabası. Sağlık muayenelerinde yaşayacakları en küçük bir şanssızlık bile lisans kaybı demek. Biyo ritm bozuklukları.. Uçuş mesaisini yapan bilir. Mürettebat olmak çok zordur. Hem pilot hem de kabin ekipleri açısından. Her emekçi gibi onların da emeklerinin bir karşılığı var. Emeklilikten sonra tüm birikimini tedaviye harcadığı halde kurtulamayan rahmetli pilotlarımızı çok iyi bilirim.
  • Sendikaçı kendi twitter hesabında münafığın tanımını yapmış. İsterse örümceğe tapsın banane neci olduğundan. Zaten herşey ortada
  • Yunanliyi birakin Kibristan bizleri cok seven Rumlar bile sirkette Turklere giydiriyor, bunlari bizim imamlar bilerek aldi ustelik iclerinden ogretmen olanlar var, degilmi Hristo? Milletimiz sever, yillarca padisahlar yunanli ve rumla evlendi durdu, ozel yerleri var kabul etmek lazim
  • Tum Turk pilotlari atin, korkmayin korkmayin
  • TERBİYE DAĞITILIRKEN NEREDEYDİNİZ?

THY’de Pilot Fazlası Var: Bu Ara Yangın Çıkmıyor Şehirde. Haydi, İtfaiyeyi de Dağıtalım.



THY’de fazla pilot var mı? Şirketin belli bir kesimi var diyor. Geçmiş yorumlara da bakarsanız çalışanlarınızın bir bölümünün kıymetli görüşlerini okuyabilirsiniz. Mutlak fazlalık vardır. Hatta THY bünyesinde bir tek pilotlarda fazlalık vardır. Ben hesaba, kitaba değil onların söylediklerine inanırım. Kim demiş ki “ Yangın çıkmıyor diye itfaiye dağıtılmaz” Halt etmiş. O da ne demekmiş. Bizler Sivil Havacılığı iki ay içerisinde internetten öğrenmiş dedelerin ( ? ) torunlarıyız. Pilotları da atarız. İtfaiyeyi de dağıtırız. Uzak ihtimal ama ya kazara aramızdan bir akıllı çıkıp tersini rakamlarla anlatırsa. O zaman arkamızı döner bu sözleri ben söylemedim, ifadem çarpıtıldı deriz. Büyüklerimizden öyle gördük ya.

Evet, Sivil Havacılık yaşamında net bir şekilde hesap edilebilir unsurların ilk sıralarında havayolu şirketlerindeki pilot sayısı gelir. Tabii şirketin pilot ihtiyacı tespit edilirken değerlendirilmesi gereken bazı kıstaslar olduğu da açıktır. Bu kıstasları gözden geçirelim.

1. Bir noktaya yapılan günlük sefer sayısı

2. Haftalık ve aylık sefer sayısı

3. Yapılan seferlerin uçuş süreleri,

4. Seferlerin kalkış ve iniş saatleri

5. Yapılan seferin sonunda uçağın varış noktasında yatıp yatmayacağı,

6. Uçağın gece saatlerinde varış noktasında kaç saat kalacağı ( pilotların mesai süresini belirler)

7. ER seferlerinin sayısı. ( bu seferlerin sonunda ekip gittiği yerde kalır)

8. ER seferlerinin haftalık sayısı. ( haftada 3 sefer yapmak bazı ekipleri 24 saat, bazılarını 2 gün bazılarını 3 gün yatı yaptırılmasına sebep olur)

9. Yönetici pilot miktarı ( minimum olmalıdır)

10. Yapılan eğitim sayısı ( sürekli büyüyen şirketlerde sıkıntı yaratır çünkü öğretmenler uçuş yerine simülatör veya derslerde daha çok zaman harcarlar)

11. Pilotların base sayısı ( bazı şirketler tek ana üs üzerinden çalışır, bazıları özellikle Avrupalı low cost şirketler ise çok ana üs ile çalışırlar çünkü daha karlı gelir onlara)

12. Tarifedeki çok bacaklı uçuş sayısı

13. Personelin yıllık izin kullanma süresi ( bazıları 20 gün bazıları 30 gün kullanır gibi)

Tarafınızca da bilindiği üzere pilotların görev süresi ne kadar uzarsa istirahat süreleri de o kadar uzayacaktır.

Evet, hesaplamaya esas teşkil eden genel kıstaslar bunlardır ve şu an bu hesabı yapacak yazılım da her Türk şirketinde mevcuttur. Bildiğim kadarı ile THY Boeıng’in programını kullanmaktadır.

Bizim çalıştığımız dönemde B737 tipi uçaklar için 3,5, A 340 tipi uçaklar için 6 cockpit personeli üzerinden hesaplama yapılırdı. Şu andaki şartlarda şirkette her şey değişti ve büyüdü. Uçak sayıları yanında, uçakların havada kalış süreleri büyük ölçüde arttı. Örneğin Türk Hava Yolları Dünyada en fazla noktaya uçan şirket unvanını aldı vb.

( 2005 yılında THY 83 uçaklık filosu ile 107 noktaya uçarken, 2018 senesinde 332 uçak 5213 cockpit personeli ile 306 noktaya 866.630.000’lik mesafe kat ederek 1.431.837, saatlik bir uçuş yapmıştı. 2019 yılında ise Filo’daki 350 uçak ve 5839 cockpit personeli ile 318 noktaya, 926.177 km’lik mesafeyi 1.491.403 saatte kat ederek yıllık operasyonu sonlandırmış olup faaliyet raporlarında da bulunan bu değerler konu ile ilgili olarak okurların daha rahat bir izdüşümü yaratabilmeleri amacı ile paylaşılmaktadır.)

Öyle zannediyorum ki, fazla pilot var diye kendini yırtanlar tüm bu kıstasları değerlendirip gerekli bilgileri programa girerek hesaplama yapmış değillerdir. Bunu yapabilmek zaten bir uzman işidir. Bu arada tabii ki ben de zikrettiğim hesaplamayı yapma yeteneğine sahip değilim Ancak mesleği bu tür hesaplamaları yapmak olan biri ile oturup uzun uzun konuştum ve görüşlerini aldım.

Temenni ediyorum ki bana anlatılan yanlış olsun. (maalesef doğru olduğuna eminim) TÜRK HAVA YOLLARI yetkilileri bir toplantıda “ Uluslararası standartların % 30 altında bir cockpit personeli ile THY operasyonunu gerçekleştirdiklerini övünerek ifade etmişler. Bu ne anlama geliyor. Evet; biz pilotları olması gerekenden fazla çalıştırıyoruz ve de belirli kurallara uymuyoruz ’un bir şekilde ki itirafı. Bunun başka bir anlamı var mı? Kimdir bilmem ama her insan neyle övüneceğini bilmeli. Hele hele çalışma yaşamında sorumlu mevkide bulunuyor ve bir toplantıya konusunda uzman kişi olarak katılıyor ise. Şu anda THY hesaplamada Boeing’in programını kullanıyor.

Evet, benim görüşüme göre ve uzun zamandır ifade ettiğim gibi THY’ de pilot fazlası yok. Son günlerde çoklukla gündeme gelen ve adeta toplum baskısına dönüşen yabancı pilotların görevden affedilmeleri konusunda söylenecek bir sözüm var. Şundan eminim ki şayet operasyon bu gün 2018-2019 yılı seviyelerine çıksa THY yabancı pilotlardan vazgeçme imkânına sahip değil. Geçemez zira ellerinde fazlası yok.

Ama bazılarımız istiyor diye arzu ederseniz bir kısmını yine de işten çıkartalım. İşler normale dönünce yerli ve millisini bulamazsak yabancı pilot arar, buluruz nasıl olsa. 2015’ de yaşadıklarımızı yeniden yaşar belki bu kez mutlu bile oluruz. Maksat bazılarınızın dediği olsun. Sıra itfaiyeyi kapatmaya gelince isterseniz bir kez daha konuşuruz. Yangın çıkmıyor ya.

BELİRSİZLİKLER ÇALIŞANLARIN YAŞAMINI NASIL ETKİLİYOR?

Bu konuda unvan ayırımı yok. Belirsizlikler herkesin yaşamını belli bir seviyede etkiliyor. Pilotunda, yer personelinin de, ofis çalışanlarının ve de teknik çalışanlarında. Düşünün bir kere. Bir hafta sonra nasıl çalışacağınız belli değil, evde misiniz mesaide mi? Nasıl bir program yapabilirsiniz? Mümkün değil. Önümüzdeki ay geçim için evinizin bütçesine kaç TL katkınızın olacağını da bilmiyorsunuz? Başka bir deyişle çalışmanızın karşılığı ile ilgili bir fikriniz yok. Pegasus ve Sunexpress’ de sizinle aynı işi yapanları düşünüyorsunuz, makul ölçüde daha az kazanmak bu ortamda tabii ama önlerini görebiliyor, yarını da düşünebiliyorlar. Kıskanmak basit bir söz ama sanki yakışıyor gibi. Evet, Şeffaflık tepkileri önleyebilir.

İşyerindeki var olan çalışanların ruh sağlığı bozukluğunun maliyeti ile ilgili bir fikrimiz var mı? Ekim 2020 ayının ilk yarısında bu konu ile ilgili makaleler basında yer alacaktır.

İş psikoloğu, kurumsal gelişim ve yönetim danışmanı Nazım Serin, işyerinde ruh sağlığını bozan faktörlerden en önemlisinin insancıl olmayan yaklaşımlar olduğunu söylüyor. Yani çalışana kaba, sert, tutarsız, hissettiklerine duyarsız, başarısına ve emeğine takdirsiz, adaletsiz, kişisel duyarlılıklarına ve ihtiyaçlarına kayıtsız yaklaşımların son derece yıkıcı olabildiğini söyleyen Serin, “Bu yaklaşımların tek sonucu ruh sağlığının zedelenmesi değil. Aynı zamanda ciddi bir verim ve motivasyon kaybına, giderek de işten ayrılmaya yol açmaktadır. İşteki ilişkiler kapsamında vurgulanması gereken diğer bir önemli boyut ise, yoğun iş taleplerine karşı çalışanın yetkisiz, öncelik kullanmaktan ya da bu talepleri karşılayabilmesine yardımcı olacak araçlardan yoksun bırakılmasıdır. Tüm bu faktörlerin yanında psikolojik tacizi (Mobbing) unutmamak gerekir. Çalışanı, işini yapamaz hale getirmek ve nihayetinde işinden ayrılmak zorunda bırakmak üzere sistematik şekilde uygulanan bir tür işyeri şiddeti olan psikolojik taciz, ülkemizde sektöre göre değişen oranlarda olmak kaydıyla son derece yaygın” diyor.

Evet, bunların hiç birine yabancı değiliz. Normal dönemlerin bu unsurlarına bir de yaşadığımız Pandemi ve onu takip eden ekonomik kriz şartlarından oluşan hususların eklenmesinin ortaya koyacağı tabloyu yorumsuz olarak takdirinize sunuyorum. Ve de mümkün olduğu kadar ruh sağlığımıza da dikkat edelim. Onu kaybedersek ne vücut sağlığının ne de her hangi başka bir şeyin önemi kalacaktır.

ŞEKLİ ÖNEMİ DEĞİL İŞTEN AYRILMAK VE EMEKLİ OLMAK MADDİ, MANEVİ HAZIRLIK İSTER:

Evet, Ne de güzel olurdu, iş yerini ve işi istismar etmedikleri ve de iş kanununun 17 maddesinde belirtilen işverene bildirimsiz fesih imkânı veren hususlardan uzak durdukları, verimli çalıştıkları sürece çalışanlar işten ne zaman ayrılacaklarını bilse ve de ona göre kendisini manen ve maddeten hazırlasa.

Belki inanmayacaksınız ama biz bunu denedik. Yöneticilerden başladık ve de onlara yukarıda belirtilen şartlara uymaları halinde hizmetleri için kendilerine hizmetleri için Türk Hava Yolları adına hizmetleri için hangi tarihte teşekkür edileceğini yazılı olarak bildirdik. Bu yazıyı gönderdiğimiz yönetici arkadaşlarımızdan olumsuz bir tepki almadık. Teşekkür eden bile oldu. Kimden tepki aldık biliyor musunuz? Genel Müdürden değil. O yalnız hukuki açıdan bu resmi yazıyı vermenin bir sakıncasının olup olmadığını sordu. Yönetim Kurulu Başkanı ya muhatap olmak istemedi ya da ilgilenmedi. Evet; sıkı bir tepki aldık. İnsan Kaynakları Yönetiminden. Öyle ya, çalışanların işten çıkartılmasını teklif etmek, bu takdiri kullanmak onların yetkisindeydi ya.?

Nedense o konuyu hiç biri başka birine bırakmak istemezler. Nasıl bir üstünlük ise. Bizim yaptığımızı da yetki tecavüzü olarak yorumladılar herhalde. Aslında her dönemde İnsan Kaynaklarının çalışanlara, insanlara değil de tepe yönetime yakın olduklarını çok görmüştük. Dün de böyleydi, bu gün de öyle. Bu yazı yapacaklarımıza hukuken engel olursa düşüncesiydi onları karşımıza diken.

Her ne ise, İşten ayrılmak maddi ve manevi hazırlık ister. Maddi hazırlık kadar önemlidir diğeri de. Bu aralar moral bozukluğu zaten hat safhada.

THY’de Pilot Fazlası Var: Bu Ara Yangın Çıkmıyor Şehirde. Haydi, İtfaiyeyi de Dağıtalım.

Yorumlar Tüm Yorumlar (108)

CVP THY'NİN.... ~ 4 yıl önce
LÜTFEN YARIN Kİ YAZIMI OKUYUNUZ. BEĞENİNİZ İÇİN TEŞEKKÜRLER.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Kanser? LoL! ~ 4 yıl önce
Bu masalları artık bırakalım. Pilot ve kabin ekiplerinin aldığı hiçbir radyasyon tehlikeli düzeyde değil. Bu meslekleri yapanların normalden daha fazla kanser hastası olduğuna dair tek bir tane bile bilimsel makale veya araştırma yok. Varsa buyrun gösterin hodri meydan. Aynısı "ritm bozuklukları" ve diğer masallar için de geçerli. İş kazası veya ölüm oranları da mesleklerin büyük çoğunluğundan daha düşüktür.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
THY NIN PİLOTLARINA BU YAPTIĞI ASLA UNUTULMAYACAK ~ 4 yıl önce
ÖNCELİKLE BU KALİTELİ GÜZEL YAZINIZ İÇĞN TEŞEKKÜR EDERİM. 1–YÜZDE EKSİK 30 PİLOTLA HEP UÇURULDU.UÇUŞLARIN EN YOĞUN OLDUĞU DÖNEMDE ÖZELLİKLE 737 DE PİLOTLAR YORGUNLUKTAN RUH GİBİ DOLAŞIYOLARDI.BUNLAR BİLİNEN BİŞİ 2-THY NİN AMACI HER ZAMAN PİLOTA YÜKLENMEK OLMUŞTUR HER TÜRLÜ ŞARTLARDA.AMACI ASLA UÇUŞ EMNİYETİ OLMAMIŞTIR.ÇÜNKÜ BU İŞİN BAŞINDAKİLER UÇUŞ UÇUŞ EMNİYETİ NEDİR BİLMEZ. 3-CUMHURBAŞKANI THY DE KÜÇÜLMEYİ KABUL ETMİYOR.BU KADAR UÇAK O YÜZDEN DURUYOR.YANİ UÇAKLARDA EKSİLME YOKSA PANDEMİ BİTİNCE BUNLARI KİM UÇURACAK. 4-PİLOT FAZLASI VAR DİYENLER HESAP KİTAP BİLMİYOR.UÇAĞINI ELİNDEN ÇIKARMADIĞIN SÜRECE PİLOT FAZLAN YOKTUR.ŞU ANDA UÇUŞLAR AZ AMA UÇAKLAR YERİNDE DURUYOR.THY ELİNDEN TEK UÇAK ÇIKARMADI AKSİNE DAHADA GELİCEK VE 737 MAX LARDA UÇACAK.PİLOT SAYISI UÇAK SAYISIYLADA ORANTILIDIR.5-6 AY AZ UÇUŞ OLMASI GEÇİCİDİR.PİLOT FAZLASI DEĞİLDİR. 5-FAZLALIK OLAN ŞİRKETTE BİNLERCE TORPİLLİ MÜDÜRLER ŞEFLER EVDEN MAAŞINI ALANLARDIR..EEE TABİKİ ONLARI BESLEMEK İÇİN UÇUŞ EMNİYETSİZLİĞİNİ GÖZE ALARAK PİLOTLARA MAAŞINA ÇÖKECEKSİN. 6-PANDEMİ BİTİNCE ŞİRKETLER ALIM AÇMAYA BAŞLAYINCA THY 10 KAT MAAŞ VERSEDE KALİTELİ PİLOTLARIN HEPSİ GİDECEK. 7-YERYUZUNDE PİLOTLARUNA BU KADAR DÜŞMAN VE HER ŞARTTA PİLOTLARINA PARASINA BU KADAR GÖZ DİKEN BİR ŞİRKET YÖNETİMİ YOKTUR. 8-BU YÖNETİM SADECE ŞİMDİ BUNU YAPMIYORKİ.SON 8 YILA BAKIN HER AY PİLOTLARIN BİR HAKKI ELİNDEN ALINDI.HEP PİLOTLARLA UĞRAŞILDI.GRAFİK 8 YILDIR AŞAĞI GİDİYOR.ARTIK PİLOTLAR THY NIN BU YAPTIKLARINDAN BIKTI.UÇUŞ EMNŞYETSİZLİĞİ YARATIYOLAR.KISA CALIŞMA DÖNEMİNDE BİLE MESAİSİ SINIRDA 4 BACAK UZUN UÇUŞLARI TEK EKİBE YAPTIRDILAR.NEDEN ÇÜNKÜ KISA ÇALIŞMA DÖNEMİNDE PİLOTLARI YEVMİYECİ YAPTILAR GÜNLÜK PARA VERİYOLARDI.İKİ PİLOTA FAZLADAN 2 KURUŞ VERMEMEK İÇİN UÇUŞ EMNİYETİ HİÇE SAYILAN BİR ŞİRKETTEYİZ SAYIN YAZARR..BUNLARIN YATACAK YERİ YOK..BUNUN AYNISINI FYL DUBAİ YAPTI UÇAĞI DÜŞTÜ.ULUSLARARASI CAMİA ARAŞTIRDI THY NIN PİLOTA YÜKLENDİĞİNİN AYNISINI YAPMIŞ SEBEP UÇUCULARA YÜKLENMEK.SONRA PİLOT MAAŞINI HAKLARINI VE SAYISINI ARTTIRMAK ZORUNDA KALDI.THY NIN BU UÇUŞ EMNİYEYİ BİLMEZ ANLAYIŞI PİLOTLARINA BUNYAPTIKLARI ZATEN YILLARDIR İNTERNETLERDE DÜNYADAKİ PİLOTLARIN DİLİNDE VE ALAY KONUSU OLMUŞ.BUNLAR HEPSİ BİLİNİYOR.ARAŞTIRAN HEMEN GÖRÜR. ZATEN PİLOT DÜŞMANI OLAN BU YÖNETİM YÜZÜNDEN BAKIN HERKES İLİ GÜCÜ BIRAKMIŞ PİLOT MAAŞINI KONUŞUYOR YADA PİLOTA LAFLARLA SALDIRIYOR.AMA PİLOTTAN FAZLA ALAN BANKAMATİK MEMURU TORPİLLİ MÜDÜRLERİ ŞEFLERİ VS ELEŞTİRMİYOLAR. ŞU ANDA THY DA BÜTÜN PİLOTLAR ŞİRKETTEN NEFRET EDİYOR VE KENDİLERÜNE ATILAN BU KAZIĞI KONUŞUYOR.VE İŞLER AÇILIR AÇILMAZ GİDİCEZ DİYOR...PİLOTUN ŞUÇU NEDİR..PİLOT NAAPTIDA BU KADAR PİLOTA SALDIRI VAR..BU KADAR SORUMLULUK CAN TAŞIYAN RİSK ALAN PİOTLARA BU SALDIRININ NEDENİ NEDİR...YAZIKLAR OLSUN..BU YÖNETİM ANLAYIŞI YÜZÜNDEN İNŞALLAH BAŞIMIZA Bİ KAZA BELA GELMEZ..PİLOTLARA ÇOK YÜKLENDİLER ABARTTILAR GİDİŞAT HİÇ İYİ DİİLL..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Temel bey de gitti.... ~ 4 yıl önce
Temel kotil vefat etmis,Toprağı bol olsun.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
CVP TEMEL.... ~ 4 yıl önce
HABERİ HİÇ BİR YERDE GÖREMEDİM. KAYNAK ÖĞRENEBİLİRMİYİM.
CVP TEMEL BEY ~ 4 yıl önce
SON HABER YOĞUN BAKIMDAN ÇIKTIĞI ŞEKLİNDE. BİLGİYİ NEREDEN ALDINIZ?
Yalancı pislik ~ 4 yıl önce
Vefat ederse kına mı yakıcan! Bomba gibi maşallah!
Yaalncısın ~ 4 yıl önce
İnsanların hastalıklarıyla prim yapmaya çalışma, tüm içgüzarlığın sana dönsün...
Turp gibi ~ 4 yıl önce
Yaşıyor hem de turp gibi
CVP TEMEL K ~ 4 yıl önce
BU TÜR HABERLERİ TEYİDİNİ AKMADAN PAYLAŞMAYIN LTF. AYRICA TOPRAĞI BOL OLSUN GAYRİ MÜSLİMLER İÇİN KULLANILIR.
Sn.yazara cevap ~ 4 yıl önce
Enin de sonun da gitmeyecekmi,dünyaya kazık çakacak hali yok ya.Ha uc gün erken,ha uc gün geç ne farklıdır ki. Ayrıca Toprağı bol olsun "gayrimuslimler" kullanir demisiniz,google dahil heryer den araştırın, Temel beyinden muslumanim"diye bir beyanat veya açıklaması varmı? Hem adam takunyayla Arabistan'a gitti diye hemen Müslümanmi oldu yani,kimin ne olduğunu ancak Allah bilir...
CVP SN.YAZARA... ~ 4 yıl önce
ASLINDA YAZDIKLARINIZI CEVAPLAMAK ANLAMSIZ AMA BİZ İNSANI SEVELİM VEYA SEVMEYELİM HASTALIK VE VEFAT HALİNDE HER ŞEYİ UNUTURUZ. ŞU ANDA YAPILMASI GEREKEN SAĞLIĞI İÇİN DUA ETMEK.
Cvp ~ 4 yıl önce
Bu yorum eleştiri sınırlarını aştığı için sansürlenmiştir.
CVP SANSÜRLENEN cvp ~ 4 yıl önce
benim anladığım manada insanlık ifade ettiğiniz gibi değil.
ISMINI VERMEK ISTEMEYEN CALISANN AKLINA TAKILAN 2 SORU? ~ 4 yıl önce
1;;CALISANIN MAASINI %50-35-30 KESEN THY YONETIMI KENDI MAASLARINDA VE HUZUR HAKLARINDA NE YAPIYORLAR COK MERAK EDIYORUM(CEVABINI HERKES GIBI BENDE BILIYORUMDA ;ACIKLANMASI LAZIM DEGILMI) 2;;VE NEDEN THY VIP FILOSUNDAKILER TAM MAAS ALMIYA DEVAM EDIYORLAR ..?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Kokpit-Kabin ~ 4 yıl önce
Pilotlar ve kabin ekipleri korunmak ve kollanmak zorundadır. Daima iyi para kazanmalıdır. Aldıkları risk çok yüksektir. Dünyada bu iş böyledir. Sebepler; 1. Uçucu ekipler ortalamanın çok üzerinde kozmik radyasyona maruz kalmaktadır. 2. Sadece kokpit ekibi uçuş aletleri, birkaç metre önlerinde duran devasa radar, uçağın her yerine montajlanmış antenlerden muazzam radyasyon, elektromanyetik etkileri on yıllarca alıyorlar. Ve sonucu; KANSER. Basınç değişiminden uğradıkları kardiyak ve damar hastalıkları da ayrı bir mesele. Ortalama yaşam süreleri birçok meslek grubunun çok altında. Kaza-kırım yapma riski de cabası. Sağlık muayenelerinde yaşayacakları en küçük bir şanssızlık bile lisans kaybı demek. Biyo ritm bozuklukları.. Uçuş mesaisini yapan bilir. Mürettebat olmak çok zordur. Hem pilot hem de kabin ekipleri açısından. Her emekçi gibi onların da emeklerinin bir karşılığı var. Emeklilikten sonra tüm birikimini tedaviye harcadığı halde kurtulamayan rahmetli pilotlarımızı çok iyi bilirim.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
sendika ~ 4 yıl önce
Sendikaçı kendi twitter hesabında münafığın tanımını yapmış. İsterse örümceğe tapsın banane neci olduğundan. Zaten herşey ortada

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Arkadaslar ~ 4 yıl önce
Yunanliyi birakin Kibristan bizleri cok seven Rumlar bile sirkette Turklere giydiriyor, bunlari bizim imamlar bilerek aldi ustelik iclerinden ogretmen olanlar var, degilmi Hristo? Milletimiz sever, yillarca padisahlar yunanli ve rumla evlendi durdu, ozel yerleri var kabul etmek lazim

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Atin ~ 4 yıl önce
Tum Turk pilotlari atin, korkmayin korkmayin

Yanıtla

Kalan karakter 1000
MALAK'A ~ 4 yıl önce
TERBİYE DAĞITILIRKEN NEREDEYDİNİZ?

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000