12 Nisan 2021, Pazartesi
Ali KIDIK
Ali KIDIK [email protected]
  • Bu kuruma zarardır
  • Onu bunu bilmem SAFı gönederin tazminatlarımızı verin artık!Herkes zorda herkes umudunu bu tazminata bağlamıştı ama yine herzamanki gibi gününde sözleşme olmadı yine 4 ay ileri atıldı sözleşme.Tazminatları alana kadar kredi kartlarının limiti full maaş karşılamıyor extre borçlarımızı eksi hesapta olmasa inan yarın ekmek alacak para yok çok kişi böyle.Git Artık SAF ver tazminatımizı.
  • Süper yetenekli donanımlı insanlar demekki(!) thy birilerinin çiftliği olmuş istedikleri gibi at koşturuyorlar kimsenin de hesap sorabildiği yok sorsan ne olacak hiçbir şey değişmez çürümüşlük her yerde en iyisi özelleşmesi asalaklarından kurtulur belki
  • Adam görev yaptığı bütün işleri zarara uğratmış, öyle tepeden atama ile gelmiş birinden çok fazla beklenti içinde olmamak lazım. Adama bakınca gördüğüm 3 şey burun, gözlük, burun...
  • Ali bey size de kolay gelsin güzel bir yazı
  • Bu sadece bizim THY de... Gidin bakin Türkiye Varlik Fonundaki Sirketlere. Kimler nerde oturuyor. Ondan sonra Türkiyeye bakin... Ne THY ne de Varlik Fonu veya Türkiye böyle yöneltilmez. Cok kötü son olucak gibi geliyor bana ama agzimiui hayira acalim :)
  • Su an issiz ve 2300 saatli pilotum. Turkiye’de bir havayolu sirketinde ucuyordum malumunuz korona zamani iflas etti. Fakat thy’de halen 700-800 yabanci pilotun calismasi, Turklere oncelik verilmemesi insana dokunuyor. Bunu da kose yazilarinizda dile getirirseniz sevinirim
  • her geçen gün azginligi artan güç sarhosu olmuş güç odağının tarihe geçecek icraatları bunlar. elbet hesap günü gelecek, hem dünyada hem ahirette, kimse bu işleri mantıkla liyakatle açıklayamaz
  • Ali bey, sizin Twitter'de yaptığınız paylaşımı bir gazeteci paylaştı,5 dakika geçmeden sildi,sorduğumuzda kendisini birilerinin aradığını ve emin olmadan haksızlık yapmak istemediğini söyledi.
  • Aynı zamanda Türkiye Basketbol federasyonu Yönetim kurulu üyesi,bunu görmediniz herhalde Ali bey, 15 Temmuz İşgal/darbe girişimi gecesi attığı tweet de enteresan! "POLİTİK İÇ HUZURSUZLUK"

THY’de İlker Aycı’nın prangaları…

Zor iş. Her dengeyi gözeteceksin, herkesi memnun edeceksin. Değişik kanallardan kümelenmiş güç odaklarını dengede tutacaksın. Ve üstüne üstlük THY’de başarı sağlayacaksın. Kendi otomasyonu üzerinde yürüyen bir sistemi değil sen ben cephesinin komutanı olacaksın. Zor ki ne zor!

İlker Aycı’dan bahsediyorum. Baktıkça daha iyi anlıyorum baktıkça daha zor olduğunu anlıyorum. Gördükçe “Aman Allah” diyorum ve THY’de baş olsan neye yarar, komutan olsan neye yarar.

Geçen hafta malum basın müşavirimiz Yahya Üstün beyin “41 kere maşallah” denilen yeni yönetim kurulu üyeliğini kendi sosyal medya hesabımdan açıkladım. Bir milyonun üzerinde etkileşimi oldu. Düşünebiliyor musunuz bir basın müşaviri ne kadar kıymetli ve ne kadar maharetli ki 41 yönetim kurulu üyeliğine layık görülüyor.

Açıkçası layık mı görüldü mecburiyet mi sayıldı bilemem ama bana göre basın müşavirinin görevi o kurumun medya ile ilişkilerini yürütmekten ibarettir.

Ancak burada durum çok farklı. Basın müşaviri sanki THY Basın Müşaviri değil de kurumlarda aranan yönetim kurulu üyesi vasfında bir vazgeçilmezi oynuyor.

Kimden güç alıyor, kimin himayesinde bilemem ama bildiğim tek şey kendi görevini değil de başkalarının görev alanlarında yüzüyor.

Dile kolay 41 ayrı şirketin yönetim kurulu üyesi.

Şöyle bir araştırılıp THY’ye gelmeden önceki ve THY’den sonraki mal varlığı açıklansa da öğrensek diyorum.

Ama malum bu işler bu dönemde imkansız.

İnsanlar işsiz, aşsız. Çalışanları huzursuz ve karamsar, yarın başlarına ne geleceği belli değil. Her an kapının önüne koyulma tehlikesi ile karşı karşıya. Bütün bu gerçekler karşısında milletin gözüne sokar gibi 41 şirkette yönetim kurulu üyeliği.

Allah verdikçe veriyor arkadaşa.

Ve Abdülkerim Çay.

Doğuştan kısmetli desek daha iyi.

THY’nin bir dolu kurumunda yönetim kurulu üyesi. Birinde de yönetim kurulu başkanı.

Bu arkadaş THY’de çalışanlardan sorumlu genel müdür yardımcısı. Aynı zamanda inşaat işlerine, alım satıma da bakıyor galiba.

Kaynağı bol bir yerde.

Kaynak bol olunca harcamak kolay oluyor. İyi harcamalar Abdülkerim Çay bey.

Mesele şu;

Bu iki arkadaş İler Aycı’nın ayağında pranga mı yoksa işleri kolaylaştıran anahtar mı?

Sorulması gereken asıl soru bu!

Bildiğim kadarı ile basın müşaviri Turkuaz Medya ile THY arasında su seferi yapıyor. THY’den alıp Turkuvaz’a, Turkuvaz’dan alıp THY’ye getiriyor.

İlker Aycı bu iki arkadaşı kendi görev alanlarına hapsetmediği sürece hep başı ağrıyacak. Ayaklarındaki pranga bileğine kelepçe olacak.

Bilmeli ki dedikodu mekanizması ile İlker Aycı’nın kulağına getirilen fısıltıların tamamı uyduruk. Ara gezen gönül düzen insanlardan hem kendini hem de THY’yi korumalı.

Bir örnek vermem gerekirse DHMİ eski genel müdürü Mahmut Tekin’in çok sevdiği bir personel vardı. Bu personel basın mensuplarından biri ile iş tutmuş ve DHMİ'yi zarara uğratmıştı. Sonra Mahmut Tekin bu arkadaşı kurumdan uzaklaştırıp başka bir meydanda görevlendirmişti.

Sonra ben sormuştum “bu kadar çok sevdiğiniz insanı neden uzaklaştırdınız” ve kendisi bana “Sevseniz bile kuruma zarar veriyorsa uzaklaştırmak lazım” şeklinde konuşmuştu.

Şimdi Mahmut Tekin’i çok daha iyi anlıyorum.

Ve diyorum ki, İlker Aycı aynı yolu denemeli.

THY’de İlker Aycı’nın prangaları…

Yorumlar Tüm Yorumlar (31)

İk ~ 3 yıl önce
Bu kuruma zarardır

Yanıtla

Kalan karakter 1000
BIHTIK BIHTIK ~ 3 yıl önce
Onu bunu bilmem SAFı gönederin tazminatlarımızı verin artık!Herkes zorda herkes umudunu bu tazminata bağlamıştı ama yine herzamanki gibi gününde sözleşme olmadı yine 4 ay ileri atıldı sözleşme.Tazminatları alana kadar kredi kartlarının limiti full maaş karşılamıyor extre borçlarımızı eksi hesapta olmasa inan yarın ekmek alacak para yok çok kişi böyle.Git Artık SAF ver tazminatımizı.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Bııktık ~ 3 yıl önce
Süper yetenekli donanımlı insanlar demekki(!) thy birilerinin çiftliği olmuş istedikleri gibi at koşturuyorlar kimsenin de hesap sorabildiği yok sorsan ne olacak hiçbir şey değişmez çürümüşlük her yerde en iyisi özelleşmesi asalaklarından kurtulur belki

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Dexta ~ 3 yıl önce
Adam görev yaptığı bütün işleri zarara uğratmış, öyle tepeden atama ile gelmiş birinden çok fazla beklenti içinde olmamak lazım. Adama bakınca gördüğüm 3 şey burun, gözlük, burun...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
.. ~ 3 yıl önce
Ali bey size de kolay gelsin güzel bir yazı

Yanıtla

Kalan karakter 1000
THY Türkiye ~ 3 yıl önce
Bu sadece bizim THY de... Gidin bakin Türkiye Varlik Fonundaki Sirketlere. Kimler nerde oturuyor. Ondan sonra Türkiyeye bakin... Ne THY ne de Varlik Fonu veya Türkiye böyle yöneltilmez. Cok kötü son olucak gibi geliyor bana ama agzimiui hayira acalim :)

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Issiz Pilot ~ 3 yıl önce
Su an issiz ve 2300 saatli pilotum. Turkiye’de bir havayolu sirketinde ucuyordum malumunuz korona zamani iflas etti. Fakat thy’de halen 700-800 yabanci pilotun calismasi, Turklere oncelik verilmemesi insana dokunuyor. Bunu da kose yazilarinizda dile getirirseniz sevinirim

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Tk ~ 3 yıl önce
Sen ne diyosun biz çalışanlar maaşı aldıktan sen kaldın
vatandaş ~ 3 yıl önce
her geçen gün azginligi artan güç sarhosu olmuş güç odağının tarihe geçecek icraatları bunlar. elbet hesap günü gelecek, hem dünyada hem ahirette, kimse bu işleri mantıkla liyakatle açıklayamaz

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Basın Müşaviri ~ 3 yıl önce
Ali bey, sizin Twitter'de yaptığınız paylaşımı bir gazeteci paylaştı,5 dakika geçmeden sildi,sorduğumuzda kendisini birilerinin aradığını ve emin olmadan haksızlık yapmak istemediğini söyledi.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Yahya Üstün ~ 3 yıl önce
Aynı zamanda Türkiye Basketbol federasyonu Yönetim kurulu üyesi,bunu görmediniz herhalde Ali bey, 15 Temmuz İşgal/darbe girişimi gecesi attığı tweet de enteresan! "POLİTİK İÇ HUZURSUZLUK"

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000