21 Şubat 2022, Pazartesi
Ali KIDIK
Ali KIDIK [email protected]
  • Thy bilal ekşi facebook twitter instagram paylaşımlarına yazın daha önce atılmış Engelli bir kişi yazıyor sesinizi duyurun haykırın ülke görsün Thy de neler oluyor
  • Mevcut iktidar ve thy gibi kurumları sarmış olan yiyici,paragöz,çıkarcı,adalet,hak,hukuk bilmez,vicdan yoksunları,hayatlarında her işlerini torpille yapmış,yaptırmış yandaşların alayı gitmedikçe ve hesap sorulmadıkça ne iade-i itibar olur ne adalet ne huzur ne bereket ne de başka bir şey...
  • Geç'çek, geç'çek, elbet bu da geç'çek Gör bak umudun gününü gün et'çek Oh, oh, zilleri takıp oynıy'ca'z o zaman O çiçekten günler çok yakın, inan Git'çek, git'çek, geldiği gibi git'çek Her şeyin sonu var, bu çile de bit'çek Oh, oh, zilleri takıp oynıy'ca'z o zaman O çiçekten günler çok yakın, inan
  • Aynen oyle… bizden önce ve sonra binlerce kişi çıkartılmıştır ancak hiç birisi darbeden bir hafta sonra teroristleri kovduk algısının olduğu bir basın açıklaması ve akabindeki bütün dünya basınına 5-6 ayrı basın toplantısı ile kovulmamıştır. Haksız yere kovulmak değil bizim buradaki serzenişimiz. Haksız kovma bu şirketin genetiğinde yıllardır var. Bu insanlar başka yerlerde iş bulabilirler buldular da… bizler ise üzerimize atılan vatan haini çamuru iftirası nedeniyle işverenlerin görüşmelere dahi çağırmadan üstünü çizdiği, korkup kaçtığı aman öyle ise başımı belaya sokmayayım benden uzak olsun dediği kişileriz. Biz de bizden önce ve sonraki bir çok kişi gibi haksız işten çıkartıldık ancak bir tek biz terörist yaftası yedik ve karalandık ve başka bir iş bulma şansımız da çalındı. Neden 211 olduğunu bilmeyenlere farkında olmayanlara veya olup da olamamış gibi davranlara duyurulur. Arada dağlar kadar fark var. Keşke biz de sadece haksız yere işten atılsaydık da başka işe girebilseydik!!!
  • Sizler Thy A.O tarihini araştırın haksız yere pek çok kişi işinden emeğinden olmuşturAncak kısa mesajla terorist iması yapılarak kendisini .çalışanın ailesini zan altında bırakarak daha önce kimse işten atılmamıştı.O yüzden 211 kara bir lekedir o yüzden insanlar yapılan haksızlığı ve zulmü kabul edemiyor..
  • Thy de hizipcilik yapilir, grupkar yer degisir. Bugun x etrafini cikarir altini ezer, yarin y bu hep boyledir en azindan 20 15 senedir boyle..
  • Thy nin itibarı yok ki iadeyi itibar versin.Kendi personeline iftira atabilecek kapasitede bir yönetim THY de itibar bırakmadı.
  • Sn. BOLAT TGS ye yatıralacak paranın yatırılmayıp indiregandi yapılmasına izin verenler istifa etsinler ve paramızı versinler her yerden tepki yiyorlar artık tek konuşulan ve unutulmıyacak konu bu
  • Sen nasıl bir olay yaşadın hacı anlatsana bize…
  • Nasıl bir kuyruk acın buradaki kimse bilemez, ama görünen şu ki o kadar çok boş vaktin var ki aynı şeyleri her haberin altına yazıp durabiliyorsun. Sektörden birisin ama havacılıkta “KIRIM” ne demek onu bile bilmiyorsun. Boş vakitlerinde klavye şovalyeliği yapmak yerine bişiler okuman sana daha çok şey kazandırır, emin ol. Boş atıp durmazsın.

THY’de İade-i İtibar Devri…

“Aklın yolu bir” demek işte bu. Hatırlarsanız iki hafta önce yazmış olduğum yazıda “Ahmet Bolat Bunları Yaparsa Devrim Olur” şeklinde kendi düşüncelerimi ifade eden bir yazı yazmıştım. Ve ilk adım geldi. Ahmet Bolat, FETÖ torbasına atılan bir ismi yönetici olarak atadı.

İç barış mı desem, başkalarının yaptığı günahı THY adına affettirme mi desem, yönetim anlayışı mı desem ne desem uygunluğu tartışılmaz.

Bravo Ahmet Bolat, bravo yeni THY yönetimi.

Günahsız insanların boynuna takılan FETÖ yaftaları birer birer çıkartılacak umudunu yeşerdi diyebiliriz. Hain FETÖ kalkışması sonrası 211 kişi atılınca yapıştırılan, yakıştırılan iftirayı temizlemek iftiraya maruz kalan çalışanlara kalmıştı.

Hiç soruşturmaya tabi tutulan oldu mu bilinmiyor ama işe iade davası açan FETÖ mağduru THY çalışanları hem THY’yi tazminata mahkum etmiş hem de işe iade hakkı kazanmışlardı.

İki hafta önce yazdığım yazıda bu kişilerin THY ile helalleşmesi adına işe iade edilmelerini, yasal haklarının da teslim edilmesi gerektiğini savunmuştum.

İlk işaret fişeğini de yine THY’nin çiçeği burnunda Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Bolat yaktı. Kerem Kızıltunç adındaki bir personeli önemli göreve getirdi. Bunu alkışlıyorum.

Peki, yeter mi?

Hayır yetmez.

Geriye kalan 210 kişi için mutlaka iade-i itibar konusunda görüşülmeli ve hatta bu konuda bir komisyon kurularak duyuru yapılmalı. “Gelin barışalım, gelin helalleşelim, gelin kurumunuza sahip çıkın” denilmeli.

Ahmet Bolat yönetiminden THY adına, THY’ye küstürülmüş ve hakları yenilmiş personel adına, THY’nin gelecek günleri adına umutluyum. Umarım yanılmam.

Tabi başka konular da mevcut.

Bir komisyon oluşturulsun dememin altında başka sebepler de var. Başka kanayan yaralar, kanatılan kalpler, perişan edilen hayatlar var.

Nedir bunlar?

Mesela THY’nin açmış olduğu sınavlarda bütün süreçleri başarı ile geçmiş pilot arkadaşlar var. Bu arkadaşlar çeşitli uçuş okullarından mezun olan ve THY’nin açmış olduğu ikinci pilot sürecinde imtihana girmiş arkadaşlar.

Çalmadık kapı, aramadık çare bırakmayan bu arkadaşların şansızlığı Boeing  Max döneminde uçakların yere indirilmesi.

Oysa evini- arabasını satan, kredi çeken, borç alan ve hayatını sadece pilotluğa adayarak THY ailesinde yer almak için her türlü fedakarlığı yapan yaklaşık 17 kişinin geleceğine de dokunmalı THY.

Ne yapmalı?

Bu süreçleri tamamlayan arkadaşlara “Gelin bakalım nerede kalmıştık” denilmeli. Muhatap alınmalı, dinlenilmeli, çözüm bulunmalı. Hayat yıkmak kolay, hayat inşa etmek zor. O sebeple düzeni bozulan arkadaşlara yeniden düzen sağlatılmalı.

İlker Aycı India olmuş…

THY’nin istifa ettirilen yönetim kurulu başkanı İlker Aycı ile ilgili Air India ile anlaşmış. Yolu açık olsun. Tavsiyem şudur. Hemen THY’deki Aycı yalakalarını da götür. Hindistan’da ne kadar medya varsa onları satın al.

Zorlandığın dönemlerde Türkiye’de bir Ahmet Hakan bir Hakan Çelik bir Güntay Şimşek penceresine çıkıp kendini aklama derdine düşerdin. Bu arkadaşların da işlerine gelip sana senin istediğin soruları sormasından izleyenler de senin başarılı sanırlardı.

E işin içinde reklam, gezi olunca gazetecilik onur bir tarafa bırakılıyordu. O onur var mı bilemem ama sen gittikten sonra gözü uzağı 200 bin doları gören ve dünyayı gezdirdiğin arkadaşın hakkında bir kelam güzel şey yazmadı.

Yolun açık olsun İlker Aycı.

THY’de İade-i İtibar Devri…

Yorumlar Tüm Yorumlar (206)

Atılan Engellilere ~ 2 yıl önce
Thy bilal ekşi facebook twitter instagram paylaşımlarına yazın daha önce atılmış Engelli bir kişi yazıyor sesinizi duyurun haykırın ülke görsün Thy de neler oluyor

Yanıtla

Kalan karakter 1000
çözüm belli ~ 2 yıl önce
Mevcut iktidar ve thy gibi kurumları sarmış olan yiyici,paragöz,çıkarcı,adalet,hak,hukuk bilmez,vicdan yoksunları,hayatlarında her işlerini torpille yapmış,yaptırmış yandaşların alayı gitmedikçe ve hesap sorulmadıkça ne iade-i itibar olur ne adalet ne huzur ne bereket ne de başka bir şey...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Geççek Geççek ~ 2 yıl önce
Geç'çek, geç'çek, elbet bu da geç'çek Gör bak umudun gününü gün et'çek Oh, oh, zilleri takıp oynıy'ca'z o zaman O çiçekten günler çok yakın, inan Git'çek, git'çek, geldiği gibi git'çek Her şeyin sonu var, bu çile de bit'çek Oh, oh, zilleri takıp oynıy'ca'z o zaman O çiçekten günler çok yakın, inan

Yanıtla

Kalan karakter 1000
211 ~ 2 yıl önce
Aynen oyle… bizden önce ve sonra binlerce kişi çıkartılmıştır ancak hiç birisi darbeden bir hafta sonra teroristleri kovduk algısının olduğu bir basın açıklaması ve akabindeki bütün dünya basınına 5-6 ayrı basın toplantısı ile kovulmamıştır. Haksız yere kovulmak değil bizim buradaki serzenişimiz. Haksız kovma bu şirketin genetiğinde yıllardır var. Bu insanlar başka yerlerde iş bulabilirler buldular da… bizler ise üzerimize atılan vatan haini çamuru iftirası nedeniyle işverenlerin görüşmelere dahi çağırmadan üstünü çizdiği, korkup kaçtığı aman öyle ise başımı belaya sokmayayım benden uzak olsun dediği kişileriz. Biz de bizden önce ve sonraki bir çok kişi gibi haksız işten çıkartıldık ancak bir tek biz terörist yaftası yedik ve karalandık ve başka bir iş bulma şansımız da çalındı. Neden 211 olduğunu bilmeyenlere farkında olmayanlara veya olup da olamamış gibi davranlara duyurulur. Arada dağlar kadar fark var. Keşke biz de sadece haksız yere işten atılsaydık da başka işe girebilseydik!!!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Şok ~ 2 yıl önce
Biz 211 şok eden bir kurum 211 işçisine ifrira atabilme vicdanına nasıl sahip olur.Abdülkerim Çay bu soru sana!!!
Neden mi? 211 ~ 2 yıl önce
Sizler Thy A.O tarihini araştırın haksız yere pek çok kişi işinden emeğinden olmuşturAncak kısa mesajla terorist iması yapılarak kendisini .çalışanın ailesini zan altında bırakarak daha önce kimse işten atılmamıştı.O yüzden 211 kara bir lekedir o yüzden insanlar yapılan haksızlığı ve zulmü kabul edemiyor..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Sendika nerede? ~ 2 yıl önce
Sendika bu hususta sessizliğini bozacak mı acaba? Sabırla bekliyoruz
Birlestirme olmaz. ~ 2 yıl önce
Thy de hizipcilik yapilir, grupkar yer degisir. Bugun x etrafini cikarir altini ezer, yarin y bu hep boyledir en azindan 20 15 senedir boyle..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
İsdeyi İtibarmı ~ 2 yıl önce
Thy nin itibarı yok ki iadeyi itibar versin.Kendi personeline iftira atabilecek kapasitede bir yönetim THY de itibar bırakmadı.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Ugur ~ 2 yıl önce
Sn. BOLAT TGS ye yatıralacak paranın yatırılmayıp indiregandi yapılmasına izin verenler istifa etsinler ve paramızı versinler her yerden tepki yiyorlar artık tek konuşulan ve unutulmıyacak konu bu

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Hacı ~ 2 yıl önce
Sen nasıl bir olay yaşadın hacı anlatsana bize…

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Klavye Şovalyesine ~ 2 yıl önce
Nasıl bir kuyruk acın buradaki kimse bilemez, ama görünen şu ki o kadar çok boş vaktin var ki aynı şeyleri her haberin altına yazıp durabiliyorsun. Sektörden birisin ama havacılıkta “KIRIM” ne demek onu bile bilmiyorsun. Boş vakitlerinde klavye şovalyeliği yapmak yerine bişiler okuman sana daha çok şey kazandırır, emin ol. Boş atıp durmazsın.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000