29 Nisan 2019, Pazartesi
Ali KIDIK
Ali KIDIK [email protected]
  • Sizin demenize göre isimleri cumhurbaşkanı belirliyor,listeyi o belirliyor,ayrıca bazı bakanlarda isim veriyor yukarıya,thy siyasi bir obje yani ! Yukarıdaki yazınız Türkiye’nin özeti vahki ne vah !
  • Ali bey ne olduğunu ve kim olduğunu bilmiyorum fakat Arabistanlı diye yazdığın yönetici kimse aranızda bir problem var gibi geldi bana Liyakat sahibi olmayan bir sürü insanlar yokmu onlarıda kaleme almabızda fayda var
  • Ali bey herkes ankara yollarında şuan! Sarayın kapısında yatıyor,acaba koltuğu kaybedecekmiyim rahatım bozulacakmı derdinde,sanki hak ederek oraya gelmiştiniz !
  • Turkish kargoda ki taşeron personellerin durumu ne olacak tazminatlari mayıs ayında verilirmi Bir kişi çıkıp da bahsetmiyor???!!!!
  • Taşeron un Ahu tutar alma mazlumun ah ını çıkar aheste aheste size müstehaktır seçimi kaybedersiniz tabi
  • Cumhur baskanina bu yazilari iletin arkadaslar cok dogru yazmis.istanbulda oy kaybi tabiki ,bir hanede dört kisi oy verse yuvarlama bir milyon oy eder. Ilker ayci Bilal eksi cok can yakti. Insallah giderler hersey yoluna girer AKP oy kaybetmez.
  • Torpil ve adam kayırıcılıgınız batsın,yediginiz ekmek halal mi ?
  • Umarım sağlık müdürlüğüne de el atılır. Bazı doktorları sadece belli lokasyonlarda çalıştırıp diğerlerini ordan oraya sürüklüyorlar. Gerçekten çalışan doktorları ise kadro açmak için sepetliyorlar. 50 yaş üstü emekliliği gelmiş hayatında hiç çalışmamış doktorları da alıp şirket imkanlarıyla emekli ediyorlar. Aktif ve dinamik olması gereken müdürlüğü huzurevine çevirdiler.
  • alı gider veli gelir, ne farkeder... önemli olan bu ülkenin ve haliyle bu şirketin en önemli sorunlarından birine çare bulmak. nedir o ? liyakat...
  • Kadının yaptığı terbiyesizliğin tutulur bir tarafı yok. Ancak duyumlara göre bu kadın psikiyatrik bir hasta imiş, ve bir hasta sosyal medya tarafından çok ağır bir şekilde linç edildi, ki gerçekten öyle ise etik değil, yargı zaten devrede. Öte yandan o kadın sosyal medya lincine maruz kalmasaydı, bu sefer ağır hakaretlere uğrayan emekçi kardeşimize,çok çok büyük ihtimalle, şirketi tarafından kapının önü gösterilecekti anında. Şirketlerimizin çalışanlarına karşı daha adil, daha objektif olması lazım. Çalışanların kaderini sosyal medya belirlememeli

THY’de genel kurul stratejileri…

Mayıs ayı THY için çok önemli. Yeni yönetimin şekilleneceği bir dönem diyebilirim ve öyle duyumlar alıyorum ki kökten bir değişimin sinyalleri gibi. Mesela YK üyelerinden gidecek olanları net söyleyebilirim. Değişim rüzgarı esecek de diyebiliriz.

“Hele bir İstanbul Havalimanı’na taşınalım da sonrasına bakarız” dönemi geçti. Taşınma işlemi bitti ve artısı ya da eksisi ile devam ediliyor.

THY için kritik süreç Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın “genel kurul sürecini başlatın” talimatı ile hız aldı. Şimdi taktik zamanı, Cumhurbaşkanı’nın gözüne girme zamanı.

THY için çok sayıda senaryo var. Bir genel kurul üyesi olarak aynı zamanda havacılık adına yazı yazan, uzun yıllarını bu sektöre vermiş biri olarak senaryodan çok gerçekleri bildiğiniz halde yazamamak, sana duyulan güvenin tam da layığını yapmak her şeyden daha fazla keyif veren bir durum olduğunu hissediyorsunuz.

Ama ipucu vermeye çalışacağım.

Şöyle bir gözden geçirelim.

Mesela 7 yıldır genel müdür yardımcılığı yapan kişi değişir mi? Arabistan’da yardımcı doçent, doçent, profesör pozisyonlarında görev aldığı CV’sinde yazan bir kişi Türkiye’de Dr. Pozisyonunda takılı kalan kişi bu makamda devam eder mi bakacağız.

Temel Kotil döneminden süre gelen bazı makamlar değişir mi onu da göreceğiz.

THY’de iç kutuplaşmaya varan sendikal ayrışmayı iyi yönetemeyen, bu sebeple çok sayıda kişinin canının yanmasına sebep olunan, işten çıkarmaların tek müsebbibi olan kişilerin makamları sallanır mı onu da göreceğiz. Kimi kastettiğimi az çok biliyorsunuz. İnsan kaynakları tarafı!

Peki, yönetim kurulu üyelerinde değişiklik olur mu?

Örneğin, Binali Yıldırım kontenjanından gelen Orhan Birdal devam eder mi? Hiç sanmıyorum. Konjonktür müsaade etmez. Orhan Birdal devri bitti dersem yalan olmaz ama bu devirde her şey olabiliyor biliyorsunuz değil mi? O yüzden hep temkinli yazmakta fayda var.

En merak edilen de şu; tepelerde süregelen kavganın sonu gelir mi? Yani kavga biter mi, kavganın tarafları tamamen farklı kulvarlarda görevlendirilir mi?

Temel Kotil gittiği vakit “Temel gitti kavga bitti” diye bir yazı yazmıştım ama maalesef yanıldım. Temel’den önce de Temel’den sonra da şu görüşüm artık kayıtsız-şartsız nettir. THY sulh içinde yönetilecek ise genel müdürü de YK başkanı da aynı kişi olmalı.

THY’de genel kurul Mayıs’ın son haftası gibi yapılacak. Bana gelen bilgi şimdilik bu yönde. Liste hazırlansa bile son liste, son söz Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın kafasında oluşan listedir.

Ama şunu net olarak söylüyorum. Değişim kesinlikle olacak. Ama öyle ama böyle net değişiklik olacak. THY, artık farklı bir boyuta geçmeli.  Bu sebeple Cumhurbaşkanı da farkında ki değişikliği yapacak.

Düzeysiz kadın!

Geçen hafta canım öyle sıkıldı ki bilemezsiniz. Çelebi’de çalışan kızımızı aşağılayan yolcu tam bir çirkef idi. Çelebi çalışanı kızımız sabır abidesi imiş ki sabrının zorlanmasına rağmen çok fazla ileri gitmedi.

Öteden beri söylediğim havacılık kültürü işte bu. Eğer eğitimli havacılık kültürümüz olmuş olsa idi o çirkef kadın kızımıza o şekilde davranamaz idi.

Sosyal medyadan yazdım ama bir kez de burada yazayım. Sadece AtlasGlobal değil tüm şirketler bu kadını kara listeye almalı. Bunun dünyada örnekleri var.

Başka türlü havacılığımızın kültürünü oluşturmamız mümkün değil. İbret-i alem için uçaklara almamak lazım. En azından birkaç yıl…

THY’de genel kurul stratejileri…

Yorumlar Tüm Yorumlar (47)

Siyasi obje ! ~ 5 yıl önce
Sizin demenize göre isimleri cumhurbaşkanı belirliyor,listeyi o belirliyor,ayrıca bazı bakanlarda isim veriyor yukarıya,thy siyasi bir obje yani ! Yukarıdaki yazınız Türkiye’nin özeti vahki ne vah !

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Dr ~ 5 yıl önce
Ali bey ne olduğunu ve kim olduğunu bilmiyorum fakat Arabistanlı diye yazdığın yönetici kimse aranızda bir problem var gibi geldi bana Liyakat sahibi olmayan bir sürü insanlar yokmu onlarıda kaleme almabızda fayda var

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Ankara yolları ! ~ 5 yıl önce
Ali bey herkes ankara yollarında şuan! Sarayın kapısında yatıyor,acaba koltuğu kaybedecekmiyim rahatım bozulacakmı derdinde,sanki hak ederek oraya gelmiştiniz !

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Sevdekar ~ 5 yıl önce
Aynen hepsi şu an koltuk derdinde
Turkish Kargo ~ 5 yıl önce
Turkish kargoda ki taşeron personellerin durumu ne olacak tazminatlari mayıs ayında verilirmi Bir kişi çıkıp da bahsetmiyor???!!!!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Taşeron ~ 5 yıl önce
Taşeron un Ahu tutar alma mazlumun ah ını çıkar aheste aheste size müstehaktır seçimi kaybedersiniz tabi

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Kbn ~ 5 yıl önce
Cumhur baskanina bu yazilari iletin arkadaslar cok dogru yazmis.istanbulda oy kaybi tabiki ,bir hanede dört kisi oy verse yuvarlama bir milyon oy eder. Ilker ayci Bilal eksi cok can yakti. Insallah giderler hersey yoluna girer AKP oy kaybetmez.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Halal mi ? ~ 5 yıl önce
Torpil ve adam kayırıcılıgınız batsın,yediginiz ekmek halal mi ?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Elinize SAĞLIK ~ 5 yıl önce
Umarım sağlık müdürlüğüne de el atılır. Bazı doktorları sadece belli lokasyonlarda çalıştırıp diğerlerini ordan oraya sürüklüyorlar. Gerçekten çalışan doktorları ise kadro açmak için sepetliyorlar. 50 yaş üstü emekliliği gelmiş hayatında hiç çalışmamış doktorları da alıp şirket imkanlarıyla emekli ediyorlar. Aktif ve dinamik olması gereken müdürlüğü huzurevine çevirdiler.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
vatandaş ~ 5 yıl önce
alı gider veli gelir, ne farkeder... önemli olan bu ülkenin ve haliyle bu şirketin en önemli sorunlarından birine çare bulmak. nedir o ? liyakat...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Kaan ~ 5 yıl önce
Kadının yaptığı terbiyesizliğin tutulur bir tarafı yok. Ancak duyumlara göre bu kadın psikiyatrik bir hasta imiş, ve bir hasta sosyal medya tarafından çok ağır bir şekilde linç edildi, ki gerçekten öyle ise etik değil, yargı zaten devrede. Öte yandan o kadın sosyal medya lincine maruz kalmasaydı, bu sefer ağır hakaretlere uğrayan emekçi kardeşimize,çok çok büyük ihtimalle, şirketi tarafından kapının önü gösterilecekti anında. Şirketlerimizin çalışanlarına karşı daha adil, daha objektif olması lazım. Çalışanların kaderini sosyal medya belirlememeli

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000