20 Mayıs 2013, Pazartesi
Ali KIDIK
Ali KIDIK [email protected]
  • Sendikaya gol atmak için 7/24 nöbet tuttuk sonuç sıfır iptal zamanında kalkışlar sıfır yolcu mağduriyeti sadece meraktan belirli saatlerde GM binasına uğradım 5-30 arasında grevci gerçekten ilk günden kaybettiler, strateji hataları vardı, doğru yaptıkları şeyleride tek tek yok edildi
  • airporthaber olmasa ne yapacaktınız. tebrikler Ali KIDIK. milletin pireleri uçuşurken yollarda heber peşinde. neden? sizin için. siz bunun bile kıymetini bilecek değilsiniz. tek bir platformdan bilgi kirliliği olmadan her şeyi anında öğreniyorsunuz, üstelik yatığınız yerden. bu sit nasıl kuruldu? nasıl ayakta? bilen var mı? ancak ahkam kesin. bir de emekçiymiş. boş laf. EMEK, GAYRET, ÇALIŞMAK böyle bir siteyi kurup yaşatmaktır... HUZUR VERİN ARTIK BOŞ KALABALIK, BIRAKIN İŞİMİZ VAR. SİZ İZNDESİNİZ SANIRIM....
  • Size su kadarını söyleyeyim evet bizim sirketle, sendika ile aramızda yaşananlar var... Ama bu greve fiyasko diyorsunuz ya bunun en büyük sorumlularından biridir siz ve diğer yandaş basın mensupları!!! Sizin bile vebaliniz büyük!! Allah askına AirPort haber yazarlarından tek birinden daha duymak istemiyorum, onca yanlı, saçma, insanları yönlendiren köse yazılarınız ayy pardon yorumlarınızın aralarına sıkışmış 'ama grevi destekliyoruz' cümlesini!!! Bu süreç için cok güzel yardımcı olabilecekken, vazgeçtim yardımı , BARİ AYAK ALTİNDA DOLAŞMAYIN!! Desteğinizden vazgeçtik çokkktann KÖSTEK olmayın!!
  • Merak ediyorum airport olarak Grnel Mudurlugun onune kac kere geldiniz ben hic gormedim de yoksa dedikodulari kimden duyup yaziyorsunuz?
  • Cok guzel ve anlamli bir baslik atmissiniz.Tasrali yonetim sosyete grevi benzetmesi de anlami itibari ile cuk oturmus.Tasraliligi kultur ve egitim dusuklugu olarak algilayan yorumculara da belirtmek gerekir ki tasralilik demek kultursuz demek degil.Buradaki tesbih,Anadolu insani patron olmus Istanbul sosyetesi isci durumunda zira sosyetenin yaptigi grev ancak bu kadar olur.Kaybedecegi hicbir seyi olmayan insanlarin yapacagi grev ile cok sey kaybedeceklerin yaptigi grev arasindaki guc farkidir bu
  • Taşralı işveren ne demek anlamadım.THY yöneticileri çok elit bence.
  • grev boyunca sadece tbz iptal edildi. oda hava durumundan. eksik akillinin biri resim koymus face e tbz iptal edildi diye. ama ayni resimde lutfhansanin ve diger bir avrupali havayolu sirketininde iptal ettigi goruluyor. sanirim onlarda thy grevine destek icin ucmadilar:)) sendika gozculeri tahsisin onunde millete 115 sefer iptal edildi, 287 sefer iptal edildi diye yalanlar soyluyor. hani bu insanlar onurlu, grurlu idi? insan demek onurlu ve gururlu olurken yalanci da olabiliyor. sendika maalsef bitti. maalsef cunku sendika olmazsa olmaz bir orguttur. ben grev kararinin arkasinda Aycin ve ekibinin ic ettigi milyonlari denetimden kacirmak icin alindigina inaninyorum.
  • Yorum sayınızda gözle görülür bir düşüş var, okuyucularınız size gönül koymuş herhalde... Bu kadar taraflı olunca...
  • Gev başarısız oldu diye mi 560 seferden 200 küsürü iptal edildi yolculara da uçağımız dolu, yer yok denildi? Günlük sefer sayılarını düşürüp sonra da uçuyoruz, sorun yok demek sizin için de gevin olmaması değil mi? Öyleyse size göre de kendini sosyal medyada sefer numarası,saat ve destinasyon belirterek GREVDEYİM diye deşifre eden 2000 civarı uçuş personeli de yalan söylüyor...
  • Bu yandaş tavırlarınız ve süreci baştan beri işçi aleyhine baltalayan tavrınızın hesabı birgün sizede sorulur.Greve kaç kişi katılmış noolmuş ne olmamış zamanı gelince görüceksiniz.Biraz daha sabredin.

THY’DE EN SOSYETİK GREV

İki taraf da birbirine diş biledi. Sendika “16 bin kişiyi temsil ediyorum. Dediğimi yaptırırım” kozu ile işverenin karşısına dikilince, işveren “16 bin kişinin işvereni benim” savunması ile karşılık verme hakkını kendinde buldu ve işler bu duruma kadar geldi.

15 Mayıs gece saatler 03.00’ü gösterdiğinde THY açısından hava ulaşımının duracağını düşünenler büyük bir yanılgıya düştüğünü gördü. Buna ben de dahilim. Açıkçası kabin memurlarından öyle işaretler alıyorduk. Katılım yüksek olacak ve ulaşım kilitlenecek diye arkadaşlarımız tam gün mesai modu ile çalışmaya başladı. Gece saatler 00.00’ı gösterdiğinde havalimanına bende gittim. Havalimanına yaklaşırken “grevin ayak sesleri sert gelmeye başladı” diye düşünmeye başlamıştım.

Zira trafik E-5 dediğimiz karayoluna kadar ulaşmıştı. Zar zor havalimanına ulaşırken trafik sıkışıklığında grevci başına düşen bir otobüs polis olduğunu gördüm ve açıkçası şaşırdım. Hiç gerek yoktu.

Grev yasal hak ise aba altından sopa göstermenin de doğru olmadığını düşünmekle birlikte grev öncesi duyumların da yabana atılmayacağını söylemek isterim. Neydi o duyumlar? Geçen yıl işten çıkartılanlar başta olmak kaydı ile yeni grevcilerin çalışanların önünü keseceği, greve zorlanacakları ve bu sebeple de zaten olmayan iş barışının iyice tehlikeye düşeceği ihbarları küçümsenmeyecek nitelikte idi. Bu yoğun güvenlik tedbirleri bu açıdan alınmış olabilir. Bu dip notu da düştükten sonra grevin istenilen boyutta olmamasının sebeplerini sıralamak isterim.

Biliyorsunuz 305 kişinin işten kovulması çalışanların önünde canlı bir örnek. Geri dönüşlerinin akıbeti belli değil. Defalarca da söyledim bu arkadaşların işe alınması mümkün gibi görünmüyor. Az çok tanıyorsam THY yönetimini, bu geri dönüş sağlanmayacak. Gönül isterdi ki orta yol bulunsun.

Aslında THY çalışanları mevcut refahı sendika sayesinde edindiklerinin farkında. İşte bu sayede de sosyal yaşam seviyeleri üst düzeyde. Korkulan sosyal yaşam düzeylerinin bozulacak olması. Yani greve katılmaları halinde işlerinden olacaklarını düşünüyorlar. İşte bu kaygı personele greve katılmamaları yönünde içgüdüsel baskı yaptı. Sonuç ortada. Greve katılım çok düşük. Hatta ben grev alanına gelenlerin çoğunun dışarıdan destekçi ya da greve katılanların yakınları, akrabaları, sevgilileri, arkadaşları olduklarına inanıyorum.

Farkında iseniz AirportHaber gelişmeleri dakika dakika veriyor. Bakmayın siz sendikanın zaman zaman Airporthaber aleyhine sözler söylediklerine. Onlar da farkındalar grevin tüm iletişimi Airporthaber üzerinden yürüyor.

Bizim ne işverene ne de sendikaya yakınlığımız olamaz. Nasıl onlar işlerini yapmaya çalışıyor ise bizler de öyleyiz.

Şimdi gelinen noktada grev fiyasko olmuştur. Sendika, işverenin taktiği karşısında aciz kalmıştır. Çalışanların tedirgin olmasına neden olmuştur. Gerçeklerle konuşmak gerekirse hiçbir çalışandan duymadım ki grev devam etsin. Aksine “Bir an önce bu gerginlik bitsin” diyen binlerce çalışan var.

Grevin geçmiş grevlere benzemediği de aşikârdır. Hiçbir grev görmedim ki saat 10.00’da başlasın 17.00’de son bulsun. Ben buna sosyetik grev diyorum. Basın açıklamaları veya iki slogan atma ile grev olmuyor. Plansız programsız da grev olmuyor. Sendika yöneticilerinin nereye nasıl çadır kurulur onu bile bilmedikleri ortaya çıkıyor. Kısacası sendika yönetimi ilk kez bu kadar acemiler ordusunun oyununu sergiledi.

Şimdi Hamdi Topçu, her zamankinden daha rahat. Almış olduğu tedbirler, öngörüsü harfiyen tuttu. Sendika dibe vurdu. Çıkış yolu da zor görünüyor. Atilay Ayçin inadından ya vazgeçecek ya da sendika başkanlığından kendi hataları sebebiyle gidecek.

305 kişi konusunda da yapılacak bir şey olmadığını anladığında çok geç olacak.

Bir çift lafım da şu sendika sevdalılarına. Yani bazı kuşaklar var ya onlara. Hani işçinin yanında yoksunuz? Siz işçinin yanında değil misiniz? Bahadır Altan sizden bahsediyorum. Yoksa kaostan mı besleneceksiniz?

Bu arada Türk Hava Yolları yöneticilerini kutlamak gerek. Tam saha pres yaptılar çalışanlara. Sendika yöneticileri yataklarında keyf yaparken onlar her kademede nöbette idi. Sanki grevi THY yöneticileri yapıyormuş gibi görevlerinin başında idiler.

Sosyetik grevi, taşralı işveren kendine has yönetim tarzı ile etkisiz kıldı. Yarın ne olacak bilinmez ama görünen köy de kılavuz istemiyor.

Hadi masa başına. İmzalayın da bitiversin bu gerginlik.

THY’DE EN SOSYETİK GREV

Yorumlar Tüm Yorumlar (20)

Görevdeydim ~ 11 yıl önce
Sendikaya gol atmak için 7/24 nöbet tuttuk sonuç sıfır iptal zamanında kalkışlar sıfır yolcu mağduriyeti sadece meraktan belirli saatlerde GM binasına uğradım 5-30 arasında grevci gerçekten ilk günden kaybettiler, strateji hataları vardı, doğru yaptıkları şeyleride tek tek yok edildi

Yanıtla

Kalan karakter 1000
tebrikler ~ 11 yıl önce
airporthaber olmasa ne yapacaktınız. tebrikler Ali KIDIK. milletin pireleri uçuşurken yollarda heber peşinde. neden? sizin için. siz bunun bile kıymetini bilecek değilsiniz. tek bir platformdan bilgi kirliliği olmadan her şeyi anında öğreniyorsunuz, üstelik yatığınız yerden. bu sit nasıl kuruldu? nasıl ayakta? bilen var mı? ancak ahkam kesin. bir de emekçiymiş. boş laf. EMEK, GAYRET, ÇALIŞMAK böyle bir siteyi kurup yaşatmaktır... HUZUR VERİN ARTIK BOŞ KALABALIK, BIRAKIN İŞİMİZ VAR. SİZ İZNDESİNİZ SANIRIM....

Yanıtla

Kalan karakter 1000
305 ten 1 i ~ 11 yıl önce
Size su kadarını söyleyeyim evet bizim sirketle, sendika ile aramızda yaşananlar var... Ama bu greve fiyasko diyorsunuz ya bunun en büyük sorumlularından biridir siz ve diğer yandaş basın mensupları!!! Sizin bile vebaliniz büyük!! Allah askına AirPort haber yazarlarından tek birinden daha duymak istemiyorum, onca yanlı, saçma, insanları yönlendiren köse yazılarınız ayy pardon yorumlarınızın aralarına sıkışmış 'ama grevi destekliyoruz' cümlesini!!! Bu süreç için cok güzel yardımcı olabilecekken, vazgeçtim yardımı , BARİ AYAK ALTİNDA DOLAŞMAYIN!! Desteğinizden vazgeçtik çokkktann KÖSTEK olmayın!!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Airport oradami ki ~ 11 yıl önce
Merak ediyorum airport olarak Grnel Mudurlugun onune kac kere geldiniz ben hic gormedim de yoksa dedikodulari kimden duyup yaziyorsunuz?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Aviator ~ 11 yıl önce
Cok guzel ve anlamli bir baslik atmissiniz.Tasrali yonetim sosyete grevi benzetmesi de anlami itibari ile cuk oturmus.Tasraliligi kultur ve egitim dusuklugu olarak algilayan yorumculara da belirtmek gerekir ki tasralilik demek kultursuz demek degil.Buradaki tesbih,Anadolu insani patron olmus Istanbul sosyetesi isci durumunda zira sosyetenin yaptigi grev ancak bu kadar olur.Kaybedecegi hicbir seyi olmayan insanlarin yapacagi grev ile cok sey kaybedeceklerin yaptigi grev arasindaki guc farkidir bu

Yanıtla

Kalan karakter 1000
taşralı işveren? ~ 11 yıl önce
Taşralı işveren ne demek anlamadım.THY yöneticileri çok elit bence.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Deve kusuna cevap ~ 11 yıl önce
grev boyunca sadece tbz iptal edildi. oda hava durumundan. eksik akillinin biri resim koymus face e tbz iptal edildi diye. ama ayni resimde lutfhansanin ve diger bir avrupali havayolu sirketininde iptal ettigi goruluyor. sanirim onlarda thy grevine destek icin ucmadilar:)) sendika gozculeri tahsisin onunde millete 115 sefer iptal edildi, 287 sefer iptal edildi diye yalanlar soyluyor. hani bu insanlar onurlu, grurlu idi? insan demek onurlu ve gururlu olurken yalanci da olabiliyor. sendika maalsef bitti. maalsef cunku sendika olmazsa olmaz bir orguttur. ben grev kararinin arkasinda Aycin ve ekibinin ic ettigi milyonlari denetimden kacirmak icin alindigina inaninyorum.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
gidiciler ~ 11 yıl önce
Birdaha secilemeyecekler sendikaya ama gider ayak kendi menfaatleri icin 1000lerce isciyi tis kapsamı disina ittiler. Hala bu insanlarin arkasindan gidiyorlar.
mickey ~ 11 yıl önce
Yorum sayınızda gözle görülür bir düşüş var, okuyucularınız size gönül koymuş herhalde... Bu kadar taraflı olunca...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Doğrular ~ 11 yıl önce
Demek ki yazar doğruları yazmış ki kimseye söyleyecek söz bırakmamış. Doğruları da herkes söyleyemez
Köşe yazarı ~ 11 yıl önce
Köşe yazarı kendi düşüncelerini ifade eder, taraflı olur. Buna bile dayanamadınız. Başarısız bir grev ardından susun artık. Anlaşıldı ki sendikanız bu işi yapamadı.
hı hıı ~ 11 yıl önce
evet köşe yazarı kendi düşüncelerini yazar sadece işverenin değil!
ttt ~ 11 yıl önce
airport haber kendini ispatladı medya sınıfta kaldı
deve kuşu misali ~ 11 yıl önce
Gev başarısız oldu diye mi 560 seferden 200 küsürü iptal edildi yolculara da uçağımız dolu, yer yok denildi? Günlük sefer sayılarını düşürüp sonra da uçuyoruz, sorun yok demek sizin için de gevin olmaması değil mi? Öyleyse size göre de kendini sosyal medyada sefer numarası,saat ve destinasyon belirterek GREVDEYİM diye deşifre eden 2000 civarı uçuş personeli de yalan söylüyor...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
ayda misin ~ 11 yıl önce
ayda yasiyorsun herhalde bu soylediklerine kargalar bile guler hic bir seferde iptal vs yok her sey ortada bunlai nasil yazabiliyorsun milleti geri zekali mi saniyorsun bunlara inanacak kadar utanma haydi kafani kumdan cikar grevcik FIYASKOOOOO
fiyasko ~ 11 yıl önce
türkiyedeyiz abi, sen nerdesin? kafan mı güzel?
km1 ~ 11 yıl önce
Bu yandaş tavırlarınız ve süreci baştan beri işçi aleyhine baltalayan tavrınızın hesabı birgün sizede sorulur.Greve kaç kişi katılmış noolmuş ne olmamış zamanı gelince görüceksiniz.Biraz daha sabredin.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000