16 Aralık 2019, Pazartesi
Ali KIDIK
Ali KIDIK [email protected]
  • THY nin beni twitter hesabımdan dolayı bir kalemde işten çıkardığını yazdım ve siz bu yorumumun görünür olmasına izin vermemişsiniz. Neden o zaman tüm bu haberler.
  • Ali abi madem izleniyorlar peki bu cihat yanlısı yeni nesil kabin memurlarına neden dokunulmuyor? Böyleleri daha önce kabin memuru olmazdı? Yoksa tahmin ettiğimiz şeyden dolayı mı dokunulmuyor?
  • Tabi tabi bbg olmus
  • Thy what s upp grupları zaten pasif ama pegasus havayolları grupları izliyor özellikle grupta olan ve kötü bir cümle kullanmayan insanları bile mülakat da eliyorlar. bilmiyorlar ki gruplar aslında süreç hakkında yardımlaşmak için kuruluyor. pegasus da insan kaynaklarına atılan hiç bir maile cevap alamıyoruz. kaideye bile almıyorlar umursamaz bir tavır içerisindeler. crm de bahsederler ama crm den bu kadar yoksun ve saçma işe alım uzmanının olduğu başka bir şirket daha duymadık. yazık verilen emeklere.
  • Siz bir bilseniz müfettişler hangi yöntem ve yalan dolan ile işçileri fişeklediklerini o özelikle müfettişleri anlından vurursunuz... o müfettişler yahudi değilse benim ismim Aydın değil... ben korkmuyorum onlardan. I. Aycının arkasına sığınmış ama onun arkasından ne dümenler çevirip A. O. Ya anlatıyorlar bir bilseniz keşke....
  • Ali bey bu onur air in personeline yaptığı mobinglerden de bahsedermisiniz. Özel hava yollarında çalışan arkadaşlarımızın sorunlarını şikayetlerini arastırınız biraz..
  • Genç müfettişler, dörtgöz tarafından fişleniyorsunuz benden söylemesi, OLMAYANA ERGİ yönteminin uzmanıdır kendisi.
  • ik gmy demlik yapar bu işleri hem de asistanları aracılığyıla
  • Ve M.F.Y: konuştu ve tabi ki boş konuştu
  • acaba bu whatsapp grubu incelemesi gecen sene yapilan kabin memuru aliminda da uygulahmis midir? grupta abuk subuk konusan cok kisi hatirliyorum

THY'de çalışanlar BBG evi gibi izleniyor

Diyeceksiniz ki kardeşim hiç mi iyi şeyler olmuyor Türk Hava Yolları’nda. Oluyor. Hat açıyorlar, tasarruf yapıyorlar, millete yılbaşını bahane edip bir hafta izin veriyorlar, eften püften bahanelerle işinize son veriliyor. Bunlar güzel şeyler!

Daha fazlası da vardır elbet. Bizim gördüğümüz bunlar. Daha iyilerini kendilerine bağlı kıldıkları, besledikleri, mamaladıkları, uçak biletlerini, otel konaklamalarını velhasıl her türlü ihtiyaçlarını giderdikleri gazeteciler(!) zaten yazıyor. Bize de olumsuzlukları, olmaması gerekenleri yazmak düşüyor.

Çünkü biz ne mamalanırız, ne besleniriz, ne bağlı kalırız. Biz o yüzden özgür gazetecilik yapıyoruz, biz o yüzden olumsuzlukları cesurca yazabiliyoruz. Bizim bagajımızda hiçbir şey yok. Biz kamuoyu adına hareket ederiz.

Bir canlı yayında söyledim. Kamu menfaati fazla ise biz kamu menfaatiniz gözetiriz.

Şimdi size anlatacağıma dikkat edin.

Her ne kadar mobbing, baskı ve kayırmacı bir şekilde idare edilse bile, Türk Hava Yolları havacılık sevdalı gençlerin girmek istediği ilk şirket THY’dir.

Özellikle pilotluk bu tercihin ilk sırasına oturmuş durumda. İşte bu sebeple THY’nin açacağı pilotluk ilanı dört gözle takip edilir. Benim çokça eleştirdiğim üniversitelerin, havacılık üniversitelerinin pilotaj bölümünden mezun gençler THY’de pilot olmak için her türlü girişimde bulunuyorlar.

Buraya kadar her şey normal diyebiliriz.

Ama gel gelelim bu arkadaşlar büyük bir tehlikeli ile karşı karşıyalar.

Öyle bir düzen ki, bu arkadaşların kendi aralarında haberleşme yapmak, gelişmeleri paylaşmak için kurdukları whatsapp grupları takip altında. Bu arkadaşları takip eden bir THY işe alım uzmanı var.

İşe alım uzmanı çocukların haberleşme grubunun içine sızmış. Görevi yazışmaları takip edip, rapor hazırlayarak işe alımına veya alınmamasına karar veriyor.

Adı soyadı bizde saklı. Ama baş harflerini yazmamda sıkıntı yok. M.F.Y isimli bu kişi çocukları fişliyor. Yönetimi, THY idaresini eleştiren, kızan, ileri-geri konuşan hiçbir aday işe alınmıyor.

Tabi bununla sınırlı değil.

Instagram, Facebook, Twitter gibi sosyal medya hesapları da inceleme altında. İster geçmiş dönemde, ister şimdi ne zaman paylaşmış olursa olsun aleyhte yapılan her paylaşım negatif rapor olarak kurumun arşivine kaydediliyor.

Çocukları uyarıyorum. Whatsapp gruplarında, sosyal medyanızda sakın yönetimi eleştirmeyin. Sakın negatif söz sarf etmeyin. Güzelleme yapın, süslü kelimeler kullanın, öve bildiğiniz kadar övün. Bakın kapılar size nasıl açılacak. Bi' deneyin.

Daha kötüsünü söyleyeyim.

Bu söyleyeceklerim çalışanları ilgilendiriyor. Sakın kurum mailinden kimseyi eleştirmeyin, kızmayın, olumsuzlukları yazmayın.

Bakın şoke olacağınız bir şey söylüyorum. Bilgisayarınıza casus programlar yüklenmiş olabilir. Hangi sayfalara girdiniz, kimi okudunuz, kimi araştırdınız hepsi kaydediliyor.

Kısacası açık cezaevinde yaşıyorsunuz gibi bir durum ile karşı karşıyasınız. Bütün bunları bilerek hareket edin.

İşinizden olmayın. Terk derdimiz bu.

“Biri Bizi Gözetliyor” düşüncesini aklınızdan çıkartmayın. Emin olun THY sizi gözetliyor.

İyi haftalar diliyorum.

THY'de çalışanlar BBG evi gibi izleniyor

Yorumlar Tüm Yorumlar (133)

Mağdur ~ 4 yıl önce
THY nin beni twitter hesabımdan dolayı bir kalemde işten çıkardığını yazdım ve siz bu yorumumun görünür olmasına izin vermemişsiniz. Neden o zaman tüm bu haberler.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Mert Eroglu ~ 4 yıl önce
Ali abi madem izleniyorlar peki bu cihat yanlısı yeni nesil kabin memurlarına neden dokunulmuyor? Böyleleri daha önce kabin memuru olmazdı? Yoksa tahmin ettiğimiz şeyden dolayı mı dokunulmuyor?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
He he ~ 4 yıl önce
Tabi tabi bbg olmus

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Atpl öğrencisi ~ 4 yıl önce
Thy what s upp grupları zaten pasif ama pegasus havayolları grupları izliyor özellikle grupta olan ve kötü bir cümle kullanmayan insanları bile mülakat da eliyorlar. bilmiyorlar ki gruplar aslında süreç hakkında yardımlaşmak için kuruluyor. pegasus da insan kaynaklarına atılan hiç bir maile cevap alamıyoruz. kaideye bile almıyorlar umursamaz bir tavır içerisindeler. crm de bahsederler ama crm den bu kadar yoksun ve saçma işe alım uzmanının olduğu başka bir şirket daha duymadık. yazık verilen emeklere.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Imam ~ 4 yıl önce
Siz bir bilseniz müfettişler hangi yöntem ve yalan dolan ile işçileri fişeklediklerini o özelikle müfettişleri anlından vurursunuz... o müfettişler yahudi değilse benim ismim Aydın değil... ben korkmuyorum onlardan. I. Aycının arkasına sığınmış ama onun arkasından ne dümenler çevirip A. O. Ya anlatıyorlar bir bilseniz keşke....

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Sendika magduru ~ 4 yıl önce
Ali bey bu onur air in personeline yaptığı mobinglerden de bahsedermisiniz. Özel hava yollarında çalışan arkadaşlarımızın sorunlarını şikayetlerini arastırınız biraz..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Ergi ~ 4 yıl önce
Genç müfettişler, dörtgöz tarafından fişleniyorsunuz benden söylemesi, OLMAYANA ERGİ yönteminin uzmanıdır kendisi.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
evet ~ 4 yıl önce
ik gmy demlik yapar bu işleri hem de asistanları aracılığyıla

Yanıtla

Kalan karakter 1000
mfy ~ 4 yıl önce
Ve M.F.Y: konuştu ve tabi ki boş konuştu

Yanıtla

Kalan karakter 1000
km adayi ~ 4 yıl önce
acaba bu whatsapp grubu incelemesi gecen sene yapilan kabin memuru aliminda da uygulahmis midir? grupta abuk subuk konusan cok kisi hatirliyorum

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000