01 Haziran 2020, Pazartesi
Ali KIDIK
Ali KIDIK [email protected]
  • THY BİLEREK PİLOTLARA MAAŞ OLARAK BASKI UYGULUYOR.PİLOTLAR İSTİFA ETSİNDE TAZMİNAT VERMEYEYİM DİYE. TAMAM BİZ PİLOTLARA TAZMİNATIMIZI VERİN GİDELİM.ZATEN VERGİ PAZAR MESAİSİ YOL ÜCRETLERİNİ ORTADA KORONA VS YOKKEN BİLE KESEREK MAAŞLARI YÜZDE 20 GERİYE GÖTÜRDÜLER.ŞU AN THY DA BİR KAPTANIN ALDIĞI MAAŞ TÜRKİYEDEKİ BÜTÜN CHARTER ŞİRKETLERİNDEN BİLE GERİDE. DİĞER ŞİRKETLER YÜZDE 300 ARTAN VERGİYİ KENDİSİ KARŞILADI.THY İSE BİZDEN KESİYOR. DAHA NE KADAR MAAŞIMIZI DÜŞÜRECEKLERKİ DÜŞECEĞİ KADAR DÜŞMÜŞ.SUNEX DEN PEGASUSDAN AZMI MAAŞ VERECEK. MAAŞLAR DÜŞERSE BENDE PİLOT OLARAK O KADAR SORUMLULUĞUN ALTINA DÜŞÜK ÜCRETLE GİRMEM. TUTUKLANAN PİLOT OLDU.HER UÇUŞTA LİSANSIMIZI KAYBETME RİSKİ VAR. THY AYRICA MAAŞ VE HAKLAR KONUSUNDA PİLOTLARIN KAFASINI UÇUŞ EMNİYETİ AÇISINDAN RAHAT BIRAKMALI.
  • UMARIM THY 2.DALGADA 1.DEN ÇOK DAHA FAZLA PERSONELİN HASTALANACAĞINI BAZILARININ LİSANSINI KAYBEDEBİLECEĞİNİ HESABA KATIYORDUR.
  • Herkes konuşsun da şu cadetler Bi sussun! ben anlamıyorum kardeşim size ne oluyor??? Ortalık karışık zaten burda ahkam kesmek sizn ne haddinize? size ne oluyor daha iş güç bilmeden edepsizlik yapıyorsunuz?? Şu cadetleri atın şu sözleşmelerini fesh edin ki önce burunları sürtsün tecrübeye saygıyı, terbiyeyi, adabı öğrensinler. 3-5 yıl sonra alacaksanız yine alın. Kendini ve yerini bilmeyen daha dereyi görmeden bağcıyı dövmeye çalışan cadetlere en iyi ders ve eğitim kesinlikle bu olur. Biz geleceğiz diye kendini garanti sanan üslup bilmeyen, burda utanmadan şu gitsin bu gitsin yok bilmem neyi almaya geliyoruz diye sağa sola sallayan fikir belirten vasifsizlarsiniz. Sizi kendinize getirmek için bu güzel bir fırsat. Eğitim saygı ve adap ile başlar. Öğreneceğiniz çok şey var. Bu dersleri tamamlamadan gelmeyin!!!
  • Aylardır hepimizin aklında benzer düşünceler. İşimizden olacak mıyız, maaşlarımız ne kadar düşecek, işe başlayacak mıyız, kiramızı kredimizi nasıl ödeyeceğiz vb... Artık uyku uyuyamaz, yediğim içtiğimden tat alamaz, içten şekilde gülemez oldum. Artık bu belirsizlikten yaşayamaz oldum. Ne olacaksa olsun artık, atılacaksak atılalım tazminatımızla, atılmayacaksak da bilelim ne kadar düşecek maaşımızdan, ona göre hesabımızı kitabımızı yapalım, göçelim memleketlerimize. Herkes burada yorumları okuyor, herkes aynı dertten muzdarip. Ben de ilk defa bir yorum yazmış oldum. Allah hepimizin yardımcısı olsun. Bırakın artık kim kaç para maaş alıyor, kim atılsın kim atılmasın kavgasını... Bırakın, bari şu günlerde konuşmayın bunları. Gün, birbirimize düşmemiz gereken gün değil. Bizler sadece çalışanız, birbirimize bu günlerde tutunmamız gerekir. Kavgayı sonra yine ederiz. Hepimizin Allah yardımcısı olsun...
  • "GY" bu kısatlmayı öğrensen iyi edersin. Yoksa seninle cok dalga gecen olur.
  • İnşallah gün gelir 5 kuruşa muhtaç olursun. Kendini beğenmiş egoist. Sonradan görme..
  • ben "ZENGİN SUNEXPRESSLİ" nickli yorumcunun cevabına yorum yazmıştım. ama yazdığım yorum onun mesajının altına değil, ortaya atılmış onu anlamadım. boşu boşuna laf söyleme insana. şu yorumun altına yazdım o mesajı ZENGİN SUNEX'Lİ 03 Haziran 2020, Çarşamba 11:13:48 Zamanında THY olmadı diye üzülmüştüm ama İnsan THY ve Diğer iştiraklerine acıyor... Sunexpress öyle mi ? Halen daha havacılık sektöründe çalışıp da dolar ve euro ile maaş alamayanlar mı var ... Yazık Allah kimseyi fakir etmesin, zenginlik farklı birşey:))) Dünya yıkılsa ben euro mu bilirim, ALLAH EURO YA KULUM demiş bize :))) Sen çok yaşa sunexpress, evmi, yazlığımı, son model mercedes'imi sana borçluyum...
  • Dahmide biz kronik hastalık raporu alıyoruz hep onlar da alsınlar.
  • Arkadaşım sen çok yanlış gelmişsin yalnız. KPSS' den atanamayanların sitesi yan tarafta.
  • İş yine kaptanlara hosteslere düşüyor. Maaşlarindan vazgecerlerse bence fazla kabin memuru ile kaptan atilmaz. Bi de müdür ve başkanlarimiz masa üstünde yönettiklerini zannediyorlar. Biraz pozisyonlarından vazgecmeleri gerekiyor.Bu kadar müdürle iş yürümüyor. Bir de bunların dış istasyonları var. 10 sef 5 tane memur gibi calisma stilleri. Ekonomi bakanimiz bu konuyu da çözecek

THY yönetiminde 5 bin kişilik liste…

Pandemi döneminde havacılığımız onarılamaz yara aldı. Yıllara yayılacak onarım süreci, ikinci dalga pandemik sürecin gelmesi durumunda daha da uzayacak ve bu kez onarılamaz bir hal alacak diye düşünüyorum.

Felaket tellallığı değil bunun adı. Bir adım sonrasını yorumlamak diye düşünebilirsiniz. Hepimiz evimize tıkılıp kalmanın psikolojik etkisi altında nasıl bir süreç yaşadığımızın farkına varıp, şirketler açısından empati yapabiliriz.

Düşünün bizim halimizi ve sonra da şirketlerin başındaki yöneticilerin devasa yapıyı nasıl ayakta tutacağını hesaplarken gözünüzün önüne getirin.

Şirketi ayakta tutacak bir iki seçenekten fazla şey yok.

Küçülmek ve buna bağlı olarak personel işten çıkartmak.

İkinci seçenek şirketi sübvanse etmek. Bu seçenek ile hiçbir şirket ayakta duramaz. Dünya örneklerine baktığınızda birinci seçeneğin diğer havayolu şirketlerinde uygulamaya konulduğunu görebilirsiniz.

Yani bu şu anlama geliyor. Pandeminin kurbanı çalışanlar olacak. Şuna emin olun ki bu istenilen bir durum değil. Her ne kadar THY yönetiminin, kişisel husumetlerle bazı kabin memurlarını sorgusuz sualsiz ipe gönderdiklerini biliyor olsak bile; genel anlamda personeli keyfi çıkartacaklarını düşünmek ahlaksızlık olur.

Ekonomi analistlerinin ifade ettiği gibi THY’nin elinde altı aylık dayanacak bir mali kaynak varken, Pegasus Havayolları’nın elinde ise bir yıllık bir kaynak var. Bu süre THY açısından dört ayı geçmiş ve artık psikolojik morale ihtiyaç duyulduğu anda yani siz bu satırları okumaya başladığınızda uçuşlar göstermelik olsa bile açılacak.

Sürdürülebilir bir THY ekonomisi olabilmesi için tüm uçuşların açılmasının bile yetersiz kalacağı bu durum, yönetilebilir olmaktan çıktı. Uçuşların tamamının açılmasının bile yetmeyeceği bir dönemde yeni uçuş kuralları, yeni oturma düzenleri ile kaynak azalması olacağını da hesaba kattığınızda içinden çıkılmaz bir kördüğüm ile karşı karşıya kalındı.

Hiçbir şeyin eskisi gibi olmayacağını biliyoruz. İşte o sebeple THY’de işten çıkarılma konusunda pandemi süresince bir işten çıkartma hazırlığı yapıldığı, listelerin hazırlandığına dair duyumum var. Bunun doğru olup olmadığını teyit etme mümkün değil. Bu listenin 5 bin kişi olduğu söyleniyor. Bir günde 5 bin kişinin işten çıkarılacağını anlamayın sakın. Kademe kademe 5 bin kişiye ulaşacak. Bunu ilk şöyle düşünün.

Biliyorsunuz işareti verildi. THY’nin Turkish DO&CO’dan aldığı uçucu şeflerin yapacağı hizmeti artık kabin memurları verecek. Görünen o ki maaşları tamamen THY tarafından karşılanan uçucu şefler artık işsiz kalacak. Devamını da peyderpey hep birlikte göreceğiz. Burada şirket mi ayakta kalsın, çalışanlar mı işsiz kalsın ikileminde seçim yapılacak.

Burada seçim “şirket ayakta” kalsın olacaktır.

Olan yine çalışana olacak.

Lakin şunu düşünmeden edemiyorum. İşten çıkartılacaklar ile işte kalacaklar nasıl belirlendi. Gariban Anadolu çocukları ilk işten çıkartılacaklar olacak. Neden mi? Çünkü onların ne bir vekil akrabası ne bir bakan babası ne bir bürokrat dayısı ne de bir hatırı sayılır amcası var.

Kalanlara iyi uçuşlar gidecek olanların Allah yardımcısı olsun.

THY yönetiminde 5 bin kişilik liste…

Yorumlar Tüm Yorumlar (602)

THY PİLOT MAAŞINA DOKUNMAMALI ~ 4 yıl önce
THY BİLEREK PİLOTLARA MAAŞ OLARAK BASKI UYGULUYOR.PİLOTLAR İSTİFA ETSİNDE TAZMİNAT VERMEYEYİM DİYE. TAMAM BİZ PİLOTLARA TAZMİNATIMIZI VERİN GİDELİM.ZATEN VERGİ PAZAR MESAİSİ YOL ÜCRETLERİNİ ORTADA KORONA VS YOKKEN BİLE KESEREK MAAŞLARI YÜZDE 20 GERİYE GÖTÜRDÜLER.ŞU AN THY DA BİR KAPTANIN ALDIĞI MAAŞ TÜRKİYEDEKİ BÜTÜN CHARTER ŞİRKETLERİNDEN BİLE GERİDE. DİĞER ŞİRKETLER YÜZDE 300 ARTAN VERGİYİ KENDİSİ KARŞILADI.THY İSE BİZDEN KESİYOR. DAHA NE KADAR MAAŞIMIZI DÜŞÜRECEKLERKİ DÜŞECEĞİ KADAR DÜŞMÜŞ.SUNEX DEN PEGASUSDAN AZMI MAAŞ VERECEK. MAAŞLAR DÜŞERSE BENDE PİLOT OLARAK O KADAR SORUMLULUĞUN ALTINA DÜŞÜK ÜCRETLE GİRMEM. TUTUKLANAN PİLOT OLDU.HER UÇUŞTA LİSANSIMIZI KAYBETME RİSKİ VAR. THY AYRICA MAAŞ VE HAKLAR KONUSUNDA PİLOTLARIN KAFASINI UÇUŞ EMNİYETİ AÇISINDAN RAHAT BIRAKMALI.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
THY VE 2.PANDEMİ SALGINI ~ 4 yıl önce
UMARIM THY 2.DALGADA 1.DEN ÇOK DAHA FAZLA PERSONELİN HASTALANACAĞINI BAZILARININ LİSANSINI KAYBEDEBİLECEĞİNİ HESABA KATIYORDUR.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Kofti cptdan cadetlere ~ 4 yıl önce
Herkes konuşsun da şu cadetler Bi sussun! ben anlamıyorum kardeşim size ne oluyor??? Ortalık karışık zaten burda ahkam kesmek sizn ne haddinize? size ne oluyor daha iş güç bilmeden edepsizlik yapıyorsunuz?? Şu cadetleri atın şu sözleşmelerini fesh edin ki önce burunları sürtsün tecrübeye saygıyı, terbiyeyi, adabı öğrensinler. 3-5 yıl sonra alacaksanız yine alın. Kendini ve yerini bilmeyen daha dereyi görmeden bağcıyı dövmeye çalışan cadetlere en iyi ders ve eğitim kesinlikle bu olur. Biz geleceğiz diye kendini garanti sanan üslup bilmeyen, burda utanmadan şu gitsin bu gitsin yok bilmem neyi almaya geliyoruz diye sağa sola sallayan fikir belirten vasifsizlarsiniz. Sizi kendinize getirmek için bu güzel bir fırsat. Eğitim saygı ve adap ile başlar. Öğreneceğiniz çok şey var. Bu dersleri tamamlamadan gelmeyin!!!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Yeter... ~ 4 yıl önce
Aylardır hepimizin aklında benzer düşünceler. İşimizden olacak mıyız, maaşlarımız ne kadar düşecek, işe başlayacak mıyız, kiramızı kredimizi nasıl ödeyeceğiz vb... Artık uyku uyuyamaz, yediğim içtiğimden tat alamaz, içten şekilde gülemez oldum. Artık bu belirsizlikten yaşayamaz oldum. Ne olacaksa olsun artık, atılacaksak atılalım tazminatımızla, atılmayacaksak da bilelim ne kadar düşecek maaşımızdan, ona göre hesabımızı kitabımızı yapalım, göçelim memleketlerimize. Herkes burada yorumları okuyor, herkes aynı dertten muzdarip. Ben de ilk defa bir yorum yazmış oldum. Allah hepimizin yardımcısı olsun. Bırakın artık kim kaç para maaş alıyor, kim atılsın kim atılmasın kavgasını... Bırakın, bari şu günlerde konuşmayın bunları. Gün, birbirimize düşmemiz gereken gün değil. Bizler sadece çalışanız, birbirimize bu günlerde tutunmamız gerekir. Kavgayı sonra yine ederiz. Hepimizin Allah yardımcısı olsun...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Yaaaa kardeşim ~ 4 yıl önce
İşsizlik kötü şöyle düşün senden daha vasıflı adamlar işsiz geziyor ya da daha Az maaş alıyor bir gün için cız etti mi ? Cidden soruyorum Avrupa’larda dünyanın heryerinde artist artist foto atarken düşünecektin .. ama sana güzel haberim var işinden olmayacaksın
gy ~ 4 yıl önce
"GY" bu kısatlmayı öğrensen iyi edersin. Yoksa seninle cok dalga gecen olur.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
320 Captain ~ 4 yıl önce
İnşallah gün gelir 5 kuruşa muhtaç olursun. Kendini beğenmiş egoist. Sonradan görme..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
TGS ye cevap ~ 4 yıl önce
ben "ZENGİN SUNEXPRESSLİ" nickli yorumcunun cevabına yorum yazmıştım. ama yazdığım yorum onun mesajının altına değil, ortaya atılmış onu anlamadım. boşu boşuna laf söyleme insana. şu yorumun altına yazdım o mesajı ZENGİN SUNEX'Lİ 03 Haziran 2020, Çarşamba 11:13:48 Zamanında THY olmadı diye üzülmüştüm ama İnsan THY ve Diğer iştiraklerine acıyor... Sunexpress öyle mi ? Halen daha havacılık sektöründe çalışıp da dolar ve euro ile maaş alamayanlar mı var ... Yazık Allah kimseyi fakir etmesin, zenginlik farklı birşey:))) Dünya yıkılsa ben euro mu bilirim, ALLAH EURO YA KULUM demiş bize :))) Sen çok yaşa sunexpress, evmi, yazlığımı, son model mercedes'imi sana borçluyum...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Dahmi ~ 4 yıl önce
Dahmide biz kronik hastalık raporu alıyoruz hep onlar da alsınlar.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
VilniusClubberz'a ~ 4 yıl önce
Arkadaşım sen çok yanlış gelmişsin yalnız. KPSS' den atanamayanların sitesi yan tarafta.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
~ 4 yıl önce
İş yine kaptanlara hosteslere düşüyor. Maaşlarindan vazgecerlerse bence fazla kabin memuru ile kaptan atilmaz. Bi de müdür ve başkanlarimiz masa üstünde yönettiklerini zannediyorlar. Biraz pozisyonlarından vazgecmeleri gerekiyor.Bu kadar müdürle iş yürümüyor. Bir de bunların dış istasyonları var. 10 sef 5 tane memur gibi calisma stilleri. Ekonomi bakanimiz bu konuyu da çözecek

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000