07 Mart 2022, Pazartesi
Ali KIDIK
Ali KIDIK [email protected]
  • Otellerinde Rus Ukraynalı kavgaları izleriz artık
  • Muduru gönderiliyor..
  • Ahmet bolat in michigan daki yuksek lisansi arastirilsn!!! Makalesini okumak istiyoruz thy olarak
  • O sirketlerin ucaklarini topran ucuza kiralayip tasir...kar da o sirket sahipleri yerine halkin olur....tabi sen birilerinin cebini dusunuyorsan o baska
  • Thy almamiz gereken maasin yarisini veriyor ve haklarimiz halen kesik, lanet sendika ne lanetsin
  • Thy önce çalışanından kestiği paraları iade etsin.
  • Tüm dünya yapılan zalimliğe karşı cıkıyor. Ama senin gücün olmadığı için yaptırım bile yapamıyorsun. Üstüne bir de el altından yardım edeyim diyorsun. Avrupa da aptaldı. Tüm dünya sana da ambargo uygularsa planın nedir? Rus işgalcidir. Bunu kullanmaya calışmak işgalciye el vermek demektir. Yaptırım yapamıyorsan bunu da yapamazsın. Gececeksin.
  • önü ardı iyice hesap edilmeli. Bu uçaklardan dolayı bize HALKBANK muhabbeti yapılmasın. dikkatli olalım. Zira batının rusya bahanesi ile bize bir diş daha takması bizim çok canımızı yakar. O şirketlerin Türk olanları şirketinin merkezini Türkiyeye taşıması ile sorun çözülmelidir. Neticede RUS firması olsada sahibi TÜRK
  • Tamam da bu bahsi geçen şirketler Türk pilot çalıştırmıyordu zamanında her şey güllük gülüstanlık iken. Neden varmı bir bilen?
  • Beksinin oldugu yerde Gul bitmez ancak deve dikeni cikar, hersyi bitirir, ne vizyonu vardir ne de rasyonel bir fikri sadece dirsek atar, Aycinin yaptigi en guzel is onu Pasifize etmesiydi, bir yeri batirmakmi istiyorsun Beksiyi gonder mutlaka batirir gercek budur, Ahmet Bolatin isi bu adamla cok zor, herkezi Ahmet Bokata dusman da edecektir, bu adamda cocuklugunda bir olaymi oldu ama mutlaka olmus sanirim birsey var, bekleyin gorun

THY Türkiye’yi düşünmeli…

Rusya-Ukrayna arasında başlayan savaş milyonlarca insanı etkiledi. Ukrayna ve Rus havacılık şirketleri batma noktasına gelecek-geldi. Bu durumda THY ve Türkiye nasıl bir pozisyon almalıydı? İnsanların seyahat özgürlükleri açısından bize nasıl bir görev düşüyor?

Türkiye iki ülkeden yıllık 8 milyona yakın turist ağırlıyordu. “Savaş varken turist ne alaka” denebilir. Lakin hayat devam edecek, savaş bir gün elbet sona erecek. Zaten ülkelerin yapması gereken plandır.

Savaşa tarafgir olmak yerine, savaşı önleyici çaba harcamak mantıklı olandır.

Dünya havacılık açısından Rusya’ya tam bir ambargo uyguluyor. Rusya’da bulunan Airbus ve Boeing tipi uçaklar artık dünyanın hiçbir yerine uçamıyor. Zira Rus devlet havayolu şirketi Aeroflot tüm uçuşları durdurma kararı aldı.

Kararın Rus uçaklarına el konulmasından kaynaklandığı ifade ediliyor. Rusya Devlet Başkanı Putin’in, Rus uçaklarına el konulmasına karşılık bu uçaklara el koyma hamlesi olarak değerlendiriliyor.

Edindiğim bazı bilgileri paylaşmak isterim.

Rusya’da Türklerin sahip olduğu bazı havayolu ve tur şirketleri var. Bu şirketler ülkemize önemli döviz kazandıran şirketler olarak hepimizin malumlarıdır.

Coral, Anex, Pegas gibi bu şirketlerin toplamda 120’ye yakın yolcu uçakları bulunuyor.

Bu uçakların Türkiye’ye getirilmesi için formül arayışları devam ediyor. Edindiğim bilgilere göre Türk şirketlerinden bazıları bu uçakların kendi ruhsatları altında uçmasına müsaade etmek için her türlü fedakarlığa hazır olduğunu ifade etti.

Turizm Bakanı Mehmet Ersoy başkanlığında yapılan toplantılarda Türklerin sahip olduğu havayolu şirketlerine çıkış yolu olarak benimsenen bu formüle THY Genel Müdürü Bilal Ekşi’nin karşı çıktığı belirtildi.

Bilal Ekşi’nin bu tavrına karşılık THY Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Bolat’ın aklıselim davranarak olumlu yaklaştığı da edindiğim bilgiler arasında.

Benim anladığım Bilal Ekşi hem Ukrayna hem de Rusya’dan gelecek turistleri ki gelebilirlerse THY’nin taşıması gerektiği düşüncesine sahip.

Bu mümkün değil. Siz zorda olan şirketlere sahip çıkmazsanız onlar da size gelecek turistleri başka ülkelere kaydırabilirler.

Zira THY’nin bu kapasiteyi tek başına taşıyacak ne uçağı var ne de koordine edecek alt yapısı.

Yapılması gereken Türkiye’deki Charter şirketlerinin ruhsatı altına alınacak bu uçakların ülkemize getireceği pozitif katkıyı düşünmek gerek.

Ticarette duygusallığa yer olmadığını bilmek lazım. Savaşı çıkartanlara rağmen Rus ve Ukraynalı insanların seyahat özgürlüklerinin kısıtlanmaması lazım.

Her iki ülkenin zenginleri yine istediğini yapacağı var sayılarak normal vatandaşların seyahatlerinin kısıtlanmaması şahsi düşüncemdir.

Rusya’nın bundan sonra kendi yolcu uçağını üreteceği ve savaş sonrası birkaç yıl içerisinde uçurmaya başlayacağını da şimdiden duyurmuş olalım.

Ancak bu uçakların Avrupa’ya ve Amerika’ya hatta Japonya’ya dahi uçabileceğini sanmıyorum.

Savaş sona erecek ve hayat belki eski akışkanlığı ile devam etmeyecek ama bir yerlerden başlayacak. O sebeple THY bütün hamlelerini buna göre hesaplamalı.

THY Türkiye’yi düşünmeli…

Yorumlar Tüm Yorumlar (52)

Antalya ~ 2 yıl önce
Otellerinde Rus Ukraynalı kavgaları izleriz artık

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Ozel buro ~ 2 yıl önce
Muduru gönderiliyor..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Berkant ~ 2 yıl önce
kargo ? İş akdi fesh?
... ~ 2 yıl önce
Ahmet bolat in michigan daki yuksek lisansi arastirilsn!!! Makalesini okumak istiyoruz thy olarak

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Üniversitenin ~ 2 yıl önce
kütüphanesine kayıt olup okuyabilirsin her şeyi devletten beklemeyin.
Üniversitenin ~ 2 yıl önce
kütüphanesine kayıt olup okuyabilirsin her şeyi devletten beklemeyin.
Bu kiyagimi unutma.. ~ 2 yıl önce
Yüksek lisans makalesi okumak isteyen biri Ahmet başkanımızın yüksek lisansını sorguluyor. Sana bir iyilik yapayım. Yüksek lisans makalesi diye birşey yoktur. Yüksek lisans tez vererek bitirilir. Tezi okumak istersen Michigan Üniversitesine mail atarsın sana yollarlar. Ama çamur atmaya çalışan sende İngilizce de yoktur şimdi. Neyse sen Türkçe yaz onlar translate sen çevirir :)
THY BAL GIBI TASIR ~ 2 yıl önce
O sirketlerin ucaklarini topran ucuza kiralayip tasir...kar da o sirket sahipleri yerine halkin olur....tabi sen birilerinin cebini dusunuyorsan o baska

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Thy ~ 2 yıl önce
Thy almamiz gereken maasin yarisini veriyor ve haklarimiz halen kesik, lanet sendika ne lanetsin

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Önce ~ 2 yıl önce
Thy önce çalışanından kestiği paraları iade etsin.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Halâ niye ağlıyorsun? ~ 2 yıl önce
Bı şükredin ve kardeşim. Aç değilsin açıkta değilsin, işin gücün var. Su ekonomide yetecek parayı aliyosun .Yetti bu aç gozlulugunuz. Her haberiin, her yorumun altında aynı dert. Yetti valla. Şirket vermiyorsa git kendine başka iş bul. Veya bir üst müdüründen işte hakkını. Buralarda boş yapma
Zalime yardım ~ 2 yıl önce
Tüm dünya yapılan zalimliğe karşı cıkıyor. Ama senin gücün olmadığı için yaptırım bile yapamıyorsun. Üstüne bir de el altından yardım edeyim diyorsun. Avrupa da aptaldı. Tüm dünya sana da ambargo uygularsa planın nedir? Rus işgalcidir. Bunu kullanmaya calışmak işgalciye el vermek demektir. Yaptırım yapamıyorsan bunu da yapamazsın. Gececeksin.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Zalime yardım kardeşime. ~ 2 yıl önce
Haberi iyi oku. Haberin mantığını anlamadan boşa yorum sallama. Sen onunuzdeki seçimlerde oy da kullanma. Lütfen
şemsi ~ 2 yıl önce
önü ardı iyice hesap edilmeli. Bu uçaklardan dolayı bize HALKBANK muhabbeti yapılmasın. dikkatli olalım. Zira batının rusya bahanesi ile bize bir diş daha takması bizim çok canımızı yakar. O şirketlerin Türk olanları şirketinin merkezini Türkiyeye taşıması ile sorun çözülmelidir. Neticede RUS firması olsada sahibi TÜRK

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Peki ~ 2 yıl önce
Prof.Dr. Şemsi bey
tamam da ~ 2 yıl önce
Tamam da bu bahsi geçen şirketler Türk pilot çalıştırmıyordu zamanında her şey güllük gülüstanlık iken. Neden varmı bir bilen?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Nereden biliyorsun? ~ 2 yıl önce
Şirketin insan kaynaklarıcalisani misin ? Bu şirketlerde çalışan sadece benim tanıdığım 10 Türk pilot var. Oturduğun yerden akıl kullanmak, beyin jimnastigi yapmak varken lütfen yorum butonuna tiklama.
Eksinin oldugu ~ 2 yıl önce
Beksinin oldugu yerde Gul bitmez ancak deve dikeni cikar, hersyi bitirir, ne vizyonu vardir ne de rasyonel bir fikri sadece dirsek atar, Aycinin yaptigi en guzel is onu Pasifize etmesiydi, bir yeri batirmakmi istiyorsun Beksiyi gonder mutlaka batirir gercek budur, Ahmet Bolatin isi bu adamla cok zor, herkezi Ahmet Bokata dusman da edecektir, bu adamda cocuklugunda bir olaymi oldu ama mutlaka olmus sanirim birsey var, bekleyin gorun

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Çanakçı Çanakçı ~ 2 yıl önce
Engelliside erişilebilirlik sağlamayan bir şirket huzura ermez. Yargılamadan infaz yapan bir genel müdür mutluluğa ermez. Yönetime yanlış bilgi veren ekip iletişim müdürü mutlu olmaz. Bereket istiyorsanız liyakatsız müdürleri, liyakatsız şefleri şirketten gönderin.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000