10 Mayıs 2021, Pazartesi
Ali KIDIK
Ali KIDIK [email protected]
  • Öncelikle size bu konuda haber yapabilme cesareti gösterdiğiniz için teşekkür ederim. Ülke olarak zorlu günlerden geçiyoruz. 2023 vizyonumuz var. Tek beklediğimiz herkesin üzerinde mutabık olduğu gibi liyakat kavramı. Herkesin bildiği bir gerçeği susmanın da haksızlığı tasdik etmek olduğuna inanan biri olarak ümit ediyorum bu sefer yanlış hesap bağdattan döner.İş liyakatine sahip olmayan mikail akbulut kapsamında THY Teknik A.Ş. ve şirketleri kendisinin çiftliği gibi yöneten ilker aycı kapsamında THY A.O ve diğer ilgili şirket yöneticilerin yeterlilikleri ve adaletle yönetim anlayışları üzerinde kafa yorulması.Beklentimiz ülkemizin her platformda hakettiği en iyi yeri alması bu yolda 2023'e doğru yürürken kafasına göre ben yaptım oldu,bana kimse karışamaz yapısına sahip insanların hakettikleri yerde bırakılıp yola devam edilmesi Sayın Cumhurbaşkanımızdan istirhamımızdır.
  • ali kıdığın verdiği boş tavsiye işine yaramaz. sen beni dinle ve o koltuğa çok alışma. ilk genel seçimde tekmeyi yiyeceksin.
  • Her Allah'ın günü uçuşa giden, katilan ve yuzlerce yolcuyla ve ekiple muhattap olmak zorunda olan teknik personel koskoca THY de 2-3 bin aşı bulunup aşılanamadi ve yine ayrimciliga ugradi... Baska yoruma gerek var mi..
  • Bu yorumu yayınlamayın da çünkü sadece size yazıyorum. Geçen gün teknik çalışanı olarak verilen kesintili maaşla geçinemediğime dair ağlayarak yorum girmiştim buraya. Onu yayınlamamışsınız. gözlerinizi istediğiniz kadar kapatın. Artık yaşamak da istemiyorum çünkü geçinemiyorum borç harç içinde yüzüyorum. İşimi de bu yüzden sevmiyorum artık
  • Nasıl geldiğinin ne önemi kaldı bu devirde. En azından kendisini kanıtlamış. Bulunduğu makamın sadece keyfini yaşayacak insan olmadığını düşünüyorum. Umutlarımız da bu yönde.
  • Geçinemiyorum kardeşim ağlayarak yazıyorum bu yorumu. Maaşlarımızın üzerinden %35 kestiniz. Her allahın günü hem enflasyon artıyor hem de dolar artıyor. Yok kardeşim yok geçinemiyorum. Allah belamı versin iş yapasım da gelmiyor artık
  • DÜNYANIN EN BÜYÜK HAVA YOLLARINDAN BİRİ FAKAT KAPTANLARINA TÜM AY UÇURARAK AVRUPADA ASGARİ ÜCRETLE ÇALIŞANDAN BİLE AZ PARA VEREN PANDEMİYİ PİLOTLARA KARŞI KULLANAN DÜNYADAKİ TEK ŞİRKET.EVDE OTURAN VE PİLOTLARDAN DAH FAZLA MAAŞ ALAN MĞDÜRLERDEN YÜZDE 30 KES GECE GÜNDÜZ HER TÜRLÜ RİSKİ YÜKLEDİĞİN 30 GÜN KULLANDIĞIN PİLOTLARDAN YÜZDE 50 KES...THY PİLOT MAAŞLARINI YÜZDE YÜZE ÇEVİRSE BİLE TÜRKİYEDEKİ VE DÜNYAKİ EN UFAK ÇAPLI CHARTER ŞİRKETİNİN SEVİYESİNDE OLAMAYACAK.DOLAR KURU ARTTI..THY DAKİ PİLOTLARIN MAAŞI YÜZDE 30 A DÜŞTÜ DÖVİZ KURU KARŞISINDA...2023 TE PİLOT DÜŞMANLARI SEÇİMLE GİDECEK..PİLOTLARIN KANINI İÇ TORPİLLİ MÜDÜRLERE AKTAR..PANDEMİ BİTİP ALIMLAR AÇILINCA HERKES KAÇACAK..PİLOTLARIN ZERRE GÜVENİ KALMADI BUNLARA...CED BİLET EURO ÜZERİNDEN..AKADEMİ PİLOTLARINDAN KESİNTİLER EURO ÜZERİNDEN..AMA PİLOTLARA TL VER..KAPTANA 3000 euro F/O LARA 1500 EURO..TÜM AYDA TEPE TEPE KULLAN..PİLOTLARA ÇOK AYIP ETTİLER.,BU DÜŞMANLIK NEDENDİR.,,
  • Atamaların bu kadar hızlı olmasını sorgularsınız, ona bişey demem. Lakin Semih beyle işe girdiği günden ber çalışmış birisi olarak, genç yaşına rağmen yöneticilik tecrübesinin az olmasına rağmen daha önce başkanlık yapan müdürlük yapan bir çok insandan daha iyi iş çıkarttığına ben şahiidm. İktidar kanadından gelsede personele yaklaşımında, yurt dışı atanalarında herkese adaletle davranmaya çalıştığına ben şahidim.
  • Kadin eli Sıkmayan sakallı adam teknisyen sevmez is bilmez adam
  • Despot mu ? Ağzı olan konuşuyor diye bı laf vardır bilir misiniz ? Tam şuan bu lafın yeridir biz teknisyenler olarak (en azından kendi adıma) Mikail beyden memnunuz aşağıdan gelmiş işin nasıl yapılabileceğini bilen gayet sevecen insanı ilişkileri iyi olan bir insan olarak tanırız kendisini makam ve mevkininin kendisini değiştirmeyecegini düşünüyoruz hayırlı olsun

THY Teknik Mikail Akbulut’a nasıl emanet edildi?

Bir garip atama, bir garip yükselme THY Teknik A.Ş’de. İki kardeşin hikayesi. Birisi genel müdürlük makamına getirildi diğeri hat bakım müdürü iken OCC Müdürlüğü emrinde bir müdürlüğe gönderildi. Mikail Akbulut ve Semih Akbulut kardeşlerden bahsediyorum.

Ahmet Karaman bir baba şefkatinde idi bir duayen idi bir iş erbabı idi. Hayatı boyunca işinden başka bir şey düşünmeyen tam bir görev adamı idi. Covid belası onu aramızdan kopardı. Ancak makamlar boşalınca yerine oturmak isteyenler o kadar çok olur ki, deyim yerinde ise makam için savaş bile çıkartılabilir.

Ve merak edilen atama geçen hafta gerçekleşti. Atama herkes için sürpriz oldu. Mikail Akbulut 2010 yılında THY Teknik AŞ’de görev başlamış. Normal bir başlangıç. Eğitimine sözümüz yok.  Sonuçta elektrik mühendisi. İllaki uçak mühendisi olacak diye bir kaide yok. Yönetici, işini bilen, yürüten, sevk ve idare eden adam demektir.

Bu açıdan bakmıyoruz atamaya.

Hızlı yükselişin hikayesine bakıyoruz. Bayburtlu olması hasebiyle kendisinin Naci Ağbal’ın yeğeni olduğuna dair fısıltı yayıldı. Ancak böyle bir kanıta ben rastlamadım açıkçası.

THY Teknik’te işe alındıktan sonra Aviyonik mühendisi olarak işe başlayan bir mühendis basamakları nasıl hızlıca tırmandı ona bakıyoruz biz.

Adilane bir yükseliş mi onu irdeliyoruz.

Mikail Akbulut altı yıl burada çalıştıktan sonra, şeflik yapmadan herhangi bir yöneticilik deneyimi kazanmadan birden A Bakım Müdürü olarak terfi ettirildi. 

Garip atama sonrası bu adamın gücü nerden geliyor sorgulaması bile yapılmadan “Siyasi atama” denilip geçildi.

Ancak bu siyasi güç o kadar etkendi ki kendisine makam aranmaya, başkan yapılmak için çare aranmaya başlandı. Ve o makam Kabin İçi Bakım Başkanlığı ihdas edilerek başkan vasfı kazandırıldı.

THY Yönetim Kurulu Başkanı İlker Aycı’nın hiç memnun olmadığı bu başkanlığı zaman zaman toplantılarda çok eleştirdiği ve hatta yerden yere vurduğu bilgisi mevcut.

Hiç beklenmedik bir anda da boşalan THY Teknik Genel Müdür Yardımcılığı görevine de 2020 Aralık ayında getirildi.

Sonrası mı? Sonrasında üzücü haber gelip çattığında Mikail Akbulut’a da yepyeni sandalye sunuyordu.

Bugünden yöneticiliğini tartışmak anlamsız. Fakat asıl anlam verilemeyen Mikail Akbulut bu makama nasıl getirildi!

Birkaç görüş söz konusu. Mikail Akbulut Teknik Elemanlar Derneği’nin başkan yardımcısı. Bu dernek rahmetli Necmettin Erbakan’ın tavsiyesi ile milli görüşçülerin kurduğu bir dernek. Buradan varılacak sonuç şu olabilir.

Milli görüşe dönüşümün başladığı açıkça görülen mevcut iktidarın il başkanının ricası üzerine bu atama yapılmış olabilir. Görüştüğüm ve sözünden emin olduğum, kıymet verdiğim ve sektörde de önemli yeri olan bir kişi benim hissiyatımı söylemeden doğrular sözler etti.

Mikail Akbulut’un müdürlük ve başkanlık döneminde personel ilişkisinin sıcak olmadığı, personele selam dahi vermediği, despot bir profil çizdiği konuşuluyor.

Tabi bundan sonrası önemli. “Bundan sonra İlker Aycı düşünsün” algısı da hoş değil. İlker Aycı hepsinin yönetim kurulu başkanı. Güç doğru kullanılmadığı taktirde başınıza bela olabilir.

Ve son olarak Semih Akbulut. Akbulut kardeşler THY’de önemli pozisyonların dümenine geçmiş durumda. THY Hat Bakım Müdürü iken OCC alınan Semih Akbulut, abisinin genel müdürlüğünden faydalanacak mı faydalanmayacak mı bilinmez ama, bilinen tek gerçek şu ki bu atamadan kimsenin haberi yoktu.

Bakalım THY Teknik bundan sonra hangi gelişmelere gebe olacak.

Ha bu arada Mikail Akbulut’a bir tavsiyem var. Teknisyenleri baskılama. Her şey onların elinde. Güzellikle yaklaş çalışanlarına. Tıpkı baba Ahmet Karaman gibi.

THY Teknik Mikail Akbulut’a nasıl emanet edildi?

Yorumlar Tüm Yorumlar (42)

Teşekkürler ~ 3 yıl önce
Öncelikle size bu konuda haber yapabilme cesareti gösterdiğiniz için teşekkür ederim. Ülke olarak zorlu günlerden geçiyoruz. 2023 vizyonumuz var. Tek beklediğimiz herkesin üzerinde mutabık olduğu gibi liyakat kavramı. Herkesin bildiği bir gerçeği susmanın da haksızlığı tasdik etmek olduğuna inanan biri olarak ümit ediyorum bu sefer yanlış hesap bağdattan döner.İş liyakatine sahip olmayan mikail akbulut kapsamında THY Teknik A.Ş. ve şirketleri kendisinin çiftliği gibi yöneten ilker aycı kapsamında THY A.O ve diğer ilgili şirket yöneticilerin yeterlilikleri ve adaletle yönetim anlayışları üzerinde kafa yorulması.Beklentimiz ülkemizin her platformda hakettiği en iyi yeri alması bu yolda 2023'e doğru yürürken kafasına göre ben yaptım oldu,bana kimse karışamaz yapısına sahip insanların hakettikleri yerde bırakılıp yola devam edilmesi Sayın Cumhurbaşkanımızdan istirhamımızdır.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
screwdriver ~ 3 yıl önce
ali kıdığın verdiği boş tavsiye işine yaramaz. sen beni dinle ve o koltuğa çok alışma. ilk genel seçimde tekmeyi yiyeceksin.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Teknik Amele ~ 3 yıl önce
Her Allah'ın günü uçuşa giden, katilan ve yuzlerce yolcuyla ve ekiple muhattap olmak zorunda olan teknik personel koskoca THY de 2-3 bin aşı bulunup aşılanamadi ve yine ayrimciliga ugradi... Baska yoruma gerek var mi..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Editörlere ~ 3 yıl önce
Bu yorumu yayınlamayın da çünkü sadece size yazıyorum. Geçen gün teknik çalışanı olarak verilen kesintili maaşla geçinemediğime dair ağlayarak yorum girmiştim buraya. Onu yayınlamamışsınız. gözlerinizi istediğiniz kadar kapatın. Artık yaşamak da istemiyorum çünkü geçinemiyorum borç harç içinde yüzüyorum. İşimi de bu yüzden sevmiyorum artık

Yanıtla

Kalan karakter 1000
ALTITUDE ~ 3 yıl önce
Nasıl geldiğinin ne önemi kaldı bu devirde. En azından kendisini kanıtlamış. Bulunduğu makamın sadece keyfini yaşayacak insan olmadığını düşünüyorum. Umutlarımız da bu yönde.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Sayın Teknik geçinemiyorum ~ 3 yıl önce
Geçinemiyorum kardeşim ağlayarak yazıyorum bu yorumu. Maaşlarımızın üzerinden %35 kestiniz. Her allahın günü hem enflasyon artıyor hem de dolar artıyor. Yok kardeşim yok geçinemiyorum. Allah belamı versin iş yapasım da gelmiyor artık

Yanıtla

Kalan karakter 1000
PILOT ~ 3 yıl önce
DÜNYANIN EN BÜYÜK HAVA YOLLARINDAN BİRİ FAKAT KAPTANLARINA TÜM AY UÇURARAK AVRUPADA ASGARİ ÜCRETLE ÇALIŞANDAN BİLE AZ PARA VEREN PANDEMİYİ PİLOTLARA KARŞI KULLANAN DÜNYADAKİ TEK ŞİRKET.EVDE OTURAN VE PİLOTLARDAN DAH FAZLA MAAŞ ALAN MĞDÜRLERDEN YÜZDE 30 KES GECE GÜNDÜZ HER TÜRLÜ RİSKİ YÜKLEDİĞİN 30 GÜN KULLANDIĞIN PİLOTLARDAN YÜZDE 50 KES...THY PİLOT MAAŞLARINI YÜZDE YÜZE ÇEVİRSE BİLE TÜRKİYEDEKİ VE DÜNYAKİ EN UFAK ÇAPLI CHARTER ŞİRKETİNİN SEVİYESİNDE OLAMAYACAK.DOLAR KURU ARTTI..THY DAKİ PİLOTLARIN MAAŞI YÜZDE 30 A DÜŞTÜ DÖVİZ KURU KARŞISINDA...2023 TE PİLOT DÜŞMANLARI SEÇİMLE GİDECEK..PİLOTLARIN KANINI İÇ TORPİLLİ MÜDÜRLERE AKTAR..PANDEMİ BİTİP ALIMLAR AÇILINCA HERKES KAÇACAK..PİLOTLARIN ZERRE GÜVENİ KALMADI BUNLARA...CED BİLET EURO ÜZERİNDEN..AKADEMİ PİLOTLARINDAN KESİNTİLER EURO ÜZERİNDEN..AMA PİLOTLARA TL VER..KAPTANA 3000 euro F/O LARA 1500 EURO..TÜM AYDA TEPE TEPE KULLAN..PİLOTLARA ÇOK AYIP ETTİLER.,BU DÜŞMANLIK NEDENDİR.,,

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Melih ~ 3 yıl önce
Atamaların bu kadar hızlı olmasını sorgularsınız, ona bişey demem. Lakin Semih beyle işe girdiği günden ber çalışmış birisi olarak, genç yaşına rağmen yöneticilik tecrübesinin az olmasına rağmen daha önce başkanlık yapan müdürlük yapan bir çok insandan daha iyi iş çıkarttığına ben şahiidm. İktidar kanadından gelsede personele yaklaşımında, yurt dışı atanalarında herkese adaletle davranmaya çalıştığına ben şahidim.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
gumushane ~ 3 yıl önce
Kadin eli Sıkmayan sakallı adam teknisyen sevmez is bilmez adam

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Çılgın radome ~ 3 yıl önce
Despot mu ? Ağzı olan konuşuyor diye bı laf vardır bilir misiniz ? Tam şuan bu lafın yeridir biz teknisyenler olarak (en azından kendi adıma) Mikail beyden memnunuz aşağıdan gelmiş işin nasıl yapılabileceğini bilen gayet sevecen insanı ilişkileri iyi olan bir insan olarak tanırız kendisini makam ve mevkininin kendisini değiştirmeyecegini düşünüyoruz hayırlı olsun

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000