27 Şubat 2023, Pazartesi
Ali KIDIK
Ali KIDIK [email protected]
  • Geliyor gelmekte olan Ahmet Bolat beyyyy...
  • Geçtiğimiz aylarda bazı saf çalışan arkadaşların 3 off hakları ellerinden alındı aynı birimde thy ile çalışıyoruz aynı ekiplerdeyiz ama utanmadan sadece biz saf çalışanlarının 3 off unu kaldırdılar ayıptır herşeyde ayrımcılık yapılıyor.
  • Yiğidi öldür ama hakkını yeme demişler nankörlük insan olana yakışmaz BOLAT beyin bu başarısını çok büyük taktir ediyorum herkese hayırlı olmasını yüce Allah’tan temenni ediyorum
  • THY ‘ nin yeni şirket kurması taşeronları oraya aktarma kararı her açıdan yanlış bir karar. Havacılık sektöründe özellikle yer hizmetleri taşeron firmalardan yada bu tür hizmetler veren şirketlerden alınır . İlerleyen zamanda bu taşeron mevzuu THY için sırtta kambur olacaktır..TGS vardı birde Teşeronlar çıktı , ne istekleri biter ne ağlamaları.
  • Tazminatlar verilecekmi
  • Tazmınat varmı tazmınat yıne sadece devam etmeyenleremi verilicek devam edenler neden hep şirket güvencesi deniliyor sıfırlayın tazmınatlarımızı herkesın ihtiyacı var sizin için bir yük değil şuan taşeronların tazminatını ödemek emek veriyoruz hakediyoruz..
  • Tazminatlarımizi en yakın zamanda almak istiyoruz
  • Bunun seçim yatırımı olduğunu bilmeyen yoktur sanırım
  • Airpak ta giriyor mu acaba
  • Thy de çalışıp yakınlarını depremde kaybedenler var ama thy sadece o bölgelerde görev yapan personelleri ile ilgilendi zaten ilgilenmeli ama diğer personelleri unutmamalı

THY Taşeronları ve Örnek Davranışlar…

Türkiye’nin depremle birlikte sınır taşına kadar sallanmasının ardından birçok özelliğimizi yeniden hatırladık. Ama bundan önce THY taşeronları ile ilgili düşüncelerimizi açıklayalım. Zira hem depremde zarar gören taşeronlar var hem de iş için girdikleri yerde adeta işkence gören işçiler var.

THY’nin deprem sürecinde önemli adımlarını keyifle demeyelim ama alkışlayarak izlemeye devam ediyoruz.

Bunları sıralı bir şekilde hatırlatacağım.

Ama önce şunu hatırlayalım ve hatırlatalım.

Cumhurbaşkanının seçim takvimi ile ilgili açıklamalarının ardından THY Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Bolat da sanki seçim sürecine etki edeceğini düşünerek, tüm taşeronları THY bünyesine alacağını açıkladı.

Tüm taşeronların umut kapısı olan bu açıklamanın ardından beklentiye giren taşeronlar, Mart ve Nisan ayını iple çekmeye başladı. Mart kapıya dayandı ardından da Nisan gelecek. Yani taşeronlar için geri sayım başladı.

Açıkçası daha da hızlı hareket edilmesini bekliyorum ki bu konuda önemli argümanım var. THY aslından taşeronlar için önemli bir adım attı diye düşünüyorum. Ahmet Bolat verdiği sözü tutacak gibi görünüyor.

Hızlı adım atması gerekir dediğim aciliyet ise deprem gerçeği. Depremden etkilenen yüzlerce taşeron çalışan var. Bu kardeşlerimizin bir an evvel THY çatısı altına alınması gerekiyor.

Bu arada sıkça sorulan sorulardan birisi de THY’nin iştiraklerinin de THY çatısı altına alınacağı şeklinde yanlış bir algı var. Oysa bu doğru değil. Yapılacak iş, THY yeni bir şirket kurdu ve kendi iştirakinin altına alınacak bu kardeşlerimiz.

Kurulan şirketi hepiniz okumuşsunuzdur.

THY öyle bir şirket kurdu ki, neredeyse tüm sektörün işini tek başına götürecek bir geniş içeriği var kurulan şirketin.

Şirket; THY, temizlik, güvenlik, tesis yönetimi, mali işler, uçuş ve yer hizmetleri, operasyonel ve organizasyonel işler gibi alanları yönetmek üzere kuruldu. Öyle bir alan ki tüm taşeronları kapsıyor. Benim anladığım o ki tüm taşeron kardeşlerimiz bu şirkete geçiş yapacak.

Ve fakat taşeron firmalara verilen taahhütler, sözleşmeler nasıl sona erdirilecek. O bir bilmece olarak karşımızda duruyor. Sanırım THY yönetimi taşeronlarla iş birlikteliğinin nasıl sonra erdirildiğini açıklamaz.

Yüklü tazminatlar ödenebilir. Keza taşeronlarda çalışan kardeşlerimizin sosyal hakları nasıl karşılanacak, sosyal hakları THY kabullenecek mi, aynı kıdemler devam edecek mi bütün bunlar konuşulması gerekir. Çalışanlar sıfırdan işe başlıyor gibi olacak ise çalıştıkları şirketlerle görüşülerek kardeşlerimizin hakları alınmalı.

Gelelim THY’nin güzel adımlarına.

Diğerleri gibi değil. THY depremzedeler için “Tek Yürek” başlığı adı altında toplanılan bağışlar için açıkladığı 2 milyar lirayı İstanbul valisine teslim etti. Bağışçılardan ilk olabilir THY. Bu davranış örnektir ve alkışlanmalı.

THY’nin alkışlanacak bir hareketi daha var. Deprem dolayısıyla ülkeye gelen tüm uçakların bakımları ücretsiz yapıldı, hizmetler de ücretsiz verildi. Birlik zamanı karşılığını buldu ve THY en ön safta yerini aldı.

THY bir kez daha söylemek gerekirse sınıfı yıldızlı pekiyi ile geçti.

Kocaman alkış…

THY Taşeronları ve Örnek Davranışlar…

Yorumlar Tüm Yorumlar (76)

İsimsiz ~ 1 yıl önce
Geliyor gelmekte olan Ahmet Bolat beyyyy...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
3 off ~ 1 yıl önce
Geçtiğimiz aylarda bazı saf çalışan arkadaşların 3 off hakları ellerinden alındı aynı birimde thy ile çalışıyoruz aynı ekiplerdeyiz ama utanmadan sadece biz saf çalışanlarının 3 off unu kaldırdılar ayıptır herşeyde ayrımcılık yapılıyor.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Kadro ~ 1 yıl önce
Yiğidi öldür ama hakkını yeme demişler nankörlük insan olana yakışmaz BOLAT beyin bu başarısını çok büyük taktir ediyorum herkese hayırlı olmasını yüce Allah’tan temenni ediyorum

Yanıtla

Kalan karakter 1000
KADROLU ~ 1 yıl önce
THY ‘ nin yeni şirket kurması taşeronları oraya aktarma kararı her açıdan yanlış bir karar. Havacılık sektöründe özellikle yer hizmetleri taşeron firmalardan yada bu tür hizmetler veren şirketlerden alınır . İlerleyen zamanda bu taşeron mevzuu THY için sırtta kambur olacaktır..TGS vardı birde Teşeronlar çıktı , ne istekleri biter ne ağlamaları.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Ağlamak ~ 1 yıl önce
Senin gibileri hep ağlamakla sızlamakla geçiniyor değilmi pust
Cesur ~ 1 yıl önce
Sizin ağlamanız biterse taşeronun ağlaması biter..
Kadrolu ~ 1 yıl önce
Alaşılan senşimdiden başlamışın ağlamaya .
5m ~ 1 yıl önce
Tazminatlar verilecekmi

Yanıtla

Kalan karakter 1000
5M ~ 1 yıl önce
Tazmınat varmı tazmınat yıne sadece devam etmeyenleremi verilicek devam edenler neden hep şirket güvencesi deniliyor sıfırlayın tazmınatlarımızı herkesın ihtiyacı var sizin için bir yük değil şuan taşeronların tazminatını ödemek emek veriyoruz hakediyoruz..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
İsimsiz 5mli ~ 1 yıl önce
Tazminatlarımizi en yakın zamanda almak istiyoruz

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Seçimler yaklaştı ~ 1 yıl önce
Bunun seçim yatırımı olduğunu bilmeyen yoktur sanırım

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Airpak ~ 1 yıl önce
Airpak ta giriyor mu acaba

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Yok ~ 1 yıl önce
Maalesef
Peki depremzedeler ~ 1 yıl önce
Thy de çalışıp yakınlarını depremde kaybedenler var ama thy sadece o bölgelerde görev yapan personelleri ile ilgilendi zaten ilgilenmeli ama diğer personelleri unutmamalı

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Ahl mekanikci ~ 1 yıl önce
Ali bey siz burda alelen hakaret etseler ne bir düşünün hala Atatürk havalimanı da çalışan ve emekli olmuş kişiler devlete alelen küfür ve hakaret etmekte sevmek farklı sevmemek farklı eleştiri faklı ama hakaret ve küfür çok farklı ben bir çalışan olarak bu olaydan çok şikayetçiyim senelerce bu kurumdan çalışmış ve hala el etek öperek devam ediyorsun birde devlete hükümete karşı hakaret ediyorsun THY yönetimini bu kişilerin tespit edilerek gerekeni yapmasını istiyoruz
Maalsef ~ 1 yıl önce
Yakınlarımızı kaybettik ama müdürümüz bile sadece bir mesaj gönderdi Ne ilgilenmesi

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000