24 Haziran 2019, Pazartesi
Fatih AKDENİZ
Fatih AKDENİZ [email protected]
  • Çok merak ediyorum ne kadar zamandır insanların giyimi,makyajı (işine duyduğu saygı)diğer personellerle olan sosyal iletişimi böyle umarsızca,acımasızca (-) eleştirilip kötü yorumlanır oldu,modern bakış açısı bu olsa gerek,ne demişler kişi kendinden bilir işi!..
  • Sn. Yazar, Size her gönderilen haber niteliği taşıyan bilgilerin önce doğruluğunu teyit edip sonra haber yaparsanız o zaman iyi bir yazar iyi bir haberci olursunuz. Her söyleneni her gönderileni haber yapmak doğru değildir... Neyse siz Airport olarak yanlı olduğunuz için fark etmiyor çamur at izi kalsın... Çok başarılısınız tebrikler...
  • Denetim yapan kişi sen olsaydın ve çözüm bulsaydın o zaman. Orada çalışan ve personel memnuniyetini sağlamak için (senin gibi kendini bilmezler için) nasıl koşuşturduğunu bilseydin oturduğun yerden böyle yazmazdın. Saygısızlığa gerek yok. Anlaşılan yemek yemeğe değilde izlemeye gidiyormuşsun. Böyle insanların böyle bir kurumda ne işi var sorguluyorum.
  • Ayda ortalama 20bin mil biriktiren bir business yolcusuyum. Skytraxin THY puanini dusurmesini son derece yerinde buluyorum, cunku son 5 yilda kalite gercekten dustu. Alternatifim olsa kesinlikle THY ile ucmam. Star alliance veya THY kendi dahilinde yuksek statulu veya business yolculara soz verdiklerinin hicbirini yerine getirmiyor. Benim tecrubelerim soyle; Fast track transferlerde calismaz. Operasyon businessi boardinge once davet etmez, butun akillilar business lane de siraya girer, urayilmaz. Onunuzde 35 tane wheelchair olur. Ucaga gecersiniz ekonomi sizden once boardingi tamamlarken tum basustlerini kullanmistir. Kisa ucuslarda (787) tablet bulunmaz, icki bulunmaz. Ucak gecikir temizlik ekibi hala ucaktayken sizi koruge alirlar klima calismaz koyun gibi ust uste beklersiniz. Bu arada yabanci havimanlarinda operasyon hirlar gurler gerginligini cekersiniz. Ucaga gecersiniz tesbih telefon vs bulursun security fail yazarsin, geri bildirimin gonderilmez. 1 yilda +250bin mil toplarsin bir kere bile musteri memnuniyeti icin aranmazsin. Geribildirim yazarsin matbu cevaplar gelir. MS sistemi calismaz, ucuslarin islenmez unutursun yanar. Odul bilet sistemi calismaz. Daha neler neler. Artik Atlasa bakiyoruz umarim buyurler ve heryere onlarla gidebiliriz.
  • Zaten bu skytrax denen zımbırtı,medya bahsetmezse,olcut olarak almasa kapanip gidecek. Adamlar iyice azıttı.Biraz fazla para yardimi yapan,yani rüşvet veren ;) 5 üzerinden 5 yildiz aliyor.Ornek: Lufthansa. Lufthansa nasil 5 üzerinden 5 yildiz aldi diye soruyorlar,adamlarin verdigi cevap: Lufthansa'nin açıkladığı yeni business class koltuklari.Lufthansa daha koltuklari 2020 yılında degistirecek. Anlayacaginiz Skytrax rüşvet yemiş :) Daha koltuk gelmeden,5 yildiz hazir. Hani yolcularin verdigi puanlama yoluyla oluyordu? yalan dolan. Alaska Airlines su an Amerika'nin en iyi havayolu sirketi.Skytrax'e sorsan 3 yıldız. Thy çıkmakla iyi etmis, cikacak daha bircok sirket var.
  • Atlas’in 2. siraya cikmis olmasi zaten bu listenin dikkate alinmayacak bir liste oldugunun ispati. Turkiye’de butun sirketlerden kovulan veya hicbir yerde is bulamayan pilotlarin uctugu bir sirket. Ayrica kabin ve kokpite en dusuk maas veren bir sirkettir. Herhngi bir alternatifi olan bir pilot veya kabin memurunun calisacagi bir sirket degil. Iste bunlar gosteriyor ki Atlas’in herhangi itibarli ve tarafsiz degerlendirmede en alt siralarda yer almasi gerekir.
  • Bence 27nci değilde 23 - 24 sıra falan hakkıdır.
  • Thy'nin gerilemesi tamamen kalite düşüşünden kaynaklanıyor. Agresif buyume sebebiyle onlarca eski uçak kiralandi , ne Wifi var ne de koltuklari yatiyor. Gunden gune zayiflatilan ikram konsepti , kalitesi de cabasi. Sizin tepsiden kaldirdiginiz bir kraker bile Skytrax oylamasini degistiriyor , ama yoneticiler bir zeytin cikarirsak ne kadar kar ederiz diye dusunuyorlar. Sonucunda bu oluyor iste. Gecen yillarda zarar eden THY , bu yil bolca kar etmesine ragmen tasarruf adi altinda dusurdugu kalitesini yukseltmeye yanasmamistir. Skytraxta dusus tesaduf degildir.
  • Hadi yemekhaneyi geçtim, personelinin yediği yemekten sürekli haşere çıkmasını şirketleri de umursamaz? ‘Benim çalışanım yemek yiyemiyor, içinden böcek sinek çıkıyor. Bu sorunu çözün’ diyen bir yetkili yok mu? öyle birileri olsaydı böyle mi olurdu? Ticies indirimli bilet hakkı istiyor. Bu yoğun operasyona maaş iyileştirmesi, insan gibi muamele görmek istiyor.
  • Thy 3 yıldız ve 27. Sırayı haketmiyor elbette. Ancak eğri oturup doğru konuşmak gerek. Thy en iyi havayolu olmak hedefinden vazgeçmiş gibi görünüyor. Bilinirlik ve kalite farklı şeyler. Umarım thy bir silkinip kalitesini hakettiği seviyeye çıkarır.

THY Skytrax’tan yakasını kurtaramıyor

Türk Hava Yolları Skytrax’tan ayrıldı ama imajı açısından yakasını bu şirketten bir türlü kurtaramıyor.

Dünyanın neresine giderseniz gidin en bilinen havayolları arasında Türk Hava Yolları kuşkusuz ilk 5’e girer. Özellikle son 10-12 yılda kat edilen mesafe gözle görülmeyecek gibi değil. Ama gelin görün ki, Skytrax bu gerçeği görmeme kararı almış gibi davranıyor.

Hiç lafı evirip çevirmeyelim. THY’nin Skytrax değerlendirmelerine katılmama kararı alması Skytrax’ı ilkokul çocukları gibi küstürmüş görünüyor.

Biliyorsunuz İngiltere merkezli  Skytrax, yolcu görüşlerinden yola çıkarak şirketleri puanlayıp onları kaliteye göre değerlendiren bir kuruluş. Skytrax’ın en gözde şirketlerinden biri olan THY, geçen yıl değerlendirmelere katılmama kararı almıştı. Bu kararı aldı almasına ama Skytrax’ın imaj yıkıcı etkisinden bir türlü sıyrılamıyor.

Çünkü THY, bu kurum tarafından önce 4 yıldızdan 3 yıldıza düşürüldü, o da yetmedi birkaç gün önce en iyi havayolları listesinde 27. sırada yer aldı. 3 sene öncesinin 4’ücüsü olan THY, 3 yıl içinde 27. sıraya gerileyecek kadar kötü ne yapmış olabilir ki? Bu sıralamanın adil olduğunu nasıl söyleyebiliriz?

Skytrax’a göre THY Air Arabia, Air Malta, Avianca, Alaska Airlines gibi şirketlerle aynı kalitede. Hadi canım siz de!

Belki THY için 5 yıldızlı mı değil mi tartışması yapılabilir ama 3 yıldıza layık görülmesi ve 27. sırada yer alması hiçbir şekilde izah edilemez. THY bu işi nasıl çözer bilmiyorum ama ya tamamen değerlendirme dışında kalması için bir şeyler yapmalı, ya da tekrar sisteme dahil olmalı!

Bu arada aynı listede 2. sıraya çıkan Atlasglobal’i de tebrik etmek lazım.

Yemekhane bildiğiniz gibi

Geçtiğimiz hafta yazdığım yazıda değindiğim İstanbul Havalimanı yemekhanesindeki durum her geçen gün daha da kötüye gidiyor. Yazıdan sonra görüntü ve bilgi akmaya devam etti. Çalışanlar bu sorunun ısrarla çözülmediğinden şikayetçi…

Bu konu nasıl böyle çözümsüz bir halde anlam veremiyorum. Yani bu yemekhane ile kimse ilgilenmez mi? Yok mu buranın sorumlusu? Hadi yemekhaneyi geçtim, personelinin yediği yemekten sürekli haşere çıkmasını şirketleri de umursamaz?

‘Benim çalışanım yemek yiyemiyor, içinden böcek sinek çıkıyor. Bu sorunu çözün’ diyen bir yetkili yok mu?

Görmediğim için doğruluğuna emin olamam ama sık sık fare gördüğünü söyleyenlerin sayısı o kadar fazla ki… Fareyi belki görmedim ama yemeklerdeki görüntülere inanın artık bakamıyorum.

Bu işi çözmek bu kadar zor olmamalı. Yemek yapılan yeri mi değiştirirsiniz yoksa ürünlerin geldiği merkezle mi görüşürsünüz bilemiyorum. Ama artık bu problemi ortadan kaldırın. İnsanlar havalimanı gibi yerde her gün cebinden para verip yemek yiyemez…

THY Skytrax’tan yakasını kurtaramıyor

Yorumlar Tüm Yorumlar (22)

SAYGIYA ÇAĞRI ~ 5 yıl önce
Çok merak ediyorum ne kadar zamandır insanların giyimi,makyajı (işine duyduğu saygı)diğer personellerle olan sosyal iletişimi böyle umarsızca,acımasızca (-) eleştirilip kötü yorumlanır oldu,modern bakış açısı bu olsa gerek,ne demişler kişi kendinden bilir işi!..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Yemekhanelerin Hali ~ 5 yıl önce
Sn. Yazar, Size her gönderilen haber niteliği taşıyan bilgilerin önce doğruluğunu teyit edip sonra haber yaparsanız o zaman iyi bir yazar iyi bir haberci olursunuz. Her söyleneni her gönderileni haber yapmak doğru değildir... Neyse siz Airport olarak yanlı olduğunuz için fark etmiyor çamur at izi kalsın... Çok başarılısınız tebrikler...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
DENETÇİYE CEVAP ~ 5 yıl önce
Denetim yapan kişi sen olsaydın ve çözüm bulsaydın o zaman. Orada çalışan ve personel memnuniyetini sağlamak için (senin gibi kendini bilmezler için) nasıl koşuşturduğunu bilseydin oturduğun yerden böyle yazmazdın. Saygısızlığa gerek yok. Anlaşılan yemek yemeğe değilde izlemeye gidiyormuşsun. Böyle insanların böyle bir kurumda ne işi var sorguluyorum.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Biznıs yolcusu ~ 5 yıl önce
Ayda ortalama 20bin mil biriktiren bir business yolcusuyum. Skytraxin THY puanini dusurmesini son derece yerinde buluyorum, cunku son 5 yilda kalite gercekten dustu. Alternatifim olsa kesinlikle THY ile ucmam. Star alliance veya THY kendi dahilinde yuksek statulu veya business yolculara soz verdiklerinin hicbirini yerine getirmiyor. Benim tecrubelerim soyle; Fast track transferlerde calismaz. Operasyon businessi boardinge once davet etmez, butun akillilar business lane de siraya girer, urayilmaz. Onunuzde 35 tane wheelchair olur. Ucaga gecersiniz ekonomi sizden once boardingi tamamlarken tum basustlerini kullanmistir. Kisa ucuslarda (787) tablet bulunmaz, icki bulunmaz. Ucak gecikir temizlik ekibi hala ucaktayken sizi koruge alirlar klima calismaz koyun gibi ust uste beklersiniz. Bu arada yabanci havimanlarinda operasyon hirlar gurler gerginligini cekersiniz. Ucaga gecersiniz tesbih telefon vs bulursun security fail yazarsin, geri bildirimin gonderilmez. 1 yilda +250bin mil toplarsin bir kere bile musteri memnuniyeti icin aranmazsin. Geribildirim yazarsin matbu cevaplar gelir. MS sistemi calismaz, ucuslarin islenmez unutursun yanar. Odul bilet sistemi calismaz. Daha neler neler. Artik Atlasa bakiyoruz umarim buyurler ve heryere onlarla gidebiliriz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Aydinak ~ 5 yıl önce
Tühhh acıdım haline busunes yolcusu gerçekten acı bir durumdasin, ulan THY yetkilileri ,ilk önce bu garip kardeşimi çağırsaniza, içki ikram etsenize bedava uçuş hakkı versenize çok kötü bir sirketmissiniz,busunes yolcusu kardeşim, sana çok acıdım ne yapabilirim sana yardım etmek istiyorum, çok zor duruma düşmüşsün hala aklım almiyor,ama inşallah biran önce ölürsün bu derslerden kurtulursun gerçekten acınası bir duruma gelmişsin üzüldüm senin icin...
Trader Joe's ~ 5 yıl önce
Zaten bu skytrax denen zımbırtı,medya bahsetmezse,olcut olarak almasa kapanip gidecek. Adamlar iyice azıttı.Biraz fazla para yardimi yapan,yani rüşvet veren ;) 5 üzerinden 5 yildiz aliyor.Ornek: Lufthansa. Lufthansa nasil 5 üzerinden 5 yildiz aldi diye soruyorlar,adamlarin verdigi cevap: Lufthansa'nin açıkladığı yeni business class koltuklari.Lufthansa daha koltuklari 2020 yılında degistirecek. Anlayacaginiz Skytrax rüşvet yemiş :) Daha koltuk gelmeden,5 yildiz hazir. Hani yolcularin verdigi puanlama yoluyla oluyordu? yalan dolan. Alaska Airlines su an Amerika'nin en iyi havayolu sirketi.Skytrax'e sorsan 3 yıldız. Thy çıkmakla iyi etmis, cikacak daha bircok sirket var.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Tirt ~ 5 yıl önce
Atlas’in 2. siraya cikmis olmasi zaten bu listenin dikkate alinmayacak bir liste oldugunun ispati. Turkiye’de butun sirketlerden kovulan veya hicbir yerde is bulamayan pilotlarin uctugu bir sirket. Ayrica kabin ve kokpite en dusuk maas veren bir sirkettir. Herhngi bir alternatifi olan bir pilot veya kabin memurunun calisacagi bir sirket degil. Iste bunlar gosteriyor ki Atlas’in herhangi itibarli ve tarafsiz degerlendirmede en alt siralarda yer almasi gerekir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Haksızlık yapiyor skytrax ~ 5 yıl önce
Bence 27nci değilde 23 - 24 sıra falan hakkıdır.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Skytrax ve THY ~ 5 yıl önce
Thy'nin gerilemesi tamamen kalite düşüşünden kaynaklanıyor. Agresif buyume sebebiyle onlarca eski uçak kiralandi , ne Wifi var ne de koltuklari yatiyor. Gunden gune zayiflatilan ikram konsepti , kalitesi de cabasi. Sizin tepsiden kaldirdiginiz bir kraker bile Skytrax oylamasini degistiriyor , ama yoneticiler bir zeytin cikarirsak ne kadar kar ederiz diye dusunuyorlar. Sonucunda bu oluyor iste. Gecen yillarda zarar eden THY , bu yil bolca kar etmesine ragmen tasarruf adi altinda dusurdugu kalitesini yukseltmeye yanasmamistir. Skytraxta dusus tesaduf degildir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Ama bazı troller diyor ki ~ 5 yıl önce
Ceo için 250bin maaş azmış. Troller diyor ben demiyorum.
Ticies ~ 5 yıl önce
Hadi yemekhaneyi geçtim, personelinin yediği yemekten sürekli haşere çıkmasını şirketleri de umursamaz? ‘Benim çalışanım yemek yiyemiyor, içinden böcek sinek çıkıyor. Bu sorunu çözün’ diyen bir yetkili yok mu? öyle birileri olsaydı böyle mi olurdu? Ticies indirimli bilet hakkı istiyor. Bu yoğun operasyona maaş iyileştirmesi, insan gibi muamele görmek istiyor.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Cemil ~ 5 yıl önce
Ne tucies be ?! Bildigin rizeli tegese
Skytrax ~ 5 yıl önce
Thy 3 yıldız ve 27. Sırayı haketmiyor elbette. Ancak eğri oturup doğru konuşmak gerek. Thy en iyi havayolu olmak hedefinden vazgeçmiş gibi görünüyor. Bilinirlik ve kalite farklı şeyler. Umarım thy bir silkinip kalitesini hakettiği seviyeye çıkarır.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000