06 Temmuz 2020, Pazartesi
Ali KIDIK
Ali KIDIK [email protected]
  • Ayasofya FETÖ projesi olarak camii haline getirildiğine göre Türkiye'de tüm sorunlar çözülmüştür.Dağılabilirsiniz.
  • Antalya'da yaşıyorum. İnanın geçen yıl petrol istasyonu sahibi bir arkadaş kursa başladım ben de pilot olacağım neyim eksik dedi bana. Ortamlar ve işin havası güzelmiş. Bu meslek son 5 yıldır ipini koparanın kursla sertifikayla sahip olduğu bir iş oldu bunu kabullenin artık. Ve ne embesiller ne eblehler pilot oldu ben şahidim bizzat. O yüzden çok da kastırmayın su akar yolunu bulur
  • Daha elektronik yazamıyorsun , ilkokul çocuğu bile hatasız yazar.Sizin ne işiniz var bu sitelerde be?Ama lafa geldi mi , dil pabuç gibi.100 kelime konuşsun , 90 ı boş...
  • Kendi mesleki niteliklerini artırıp daha iyi gelir elde etmeye çalışmak yerine, üstün niteliklerinin karşılığı olan bir oranda maaş alan pilotların maaşlarına göz dikip konu edenlerin psikiyatrik tedaviye ihtiyaçları olduğu kesindir.
  • Ne güzel işte Çİn'de çalışmaya devam et kardeşim.
  • gemici cadet kardeş, sen youtube ta ' en pilot benim 'videoları çekmeye devam mı..her yerde herkese akıl vermenden bı kıl dı...
  • Yani 15 K diyorum Şekerim 2 yıllık veya 4 yıllık vasıfsız bir bölümden mezun olmuş kişiye verilir mi bence 18K olmalı işimiz çok çok çok zor Sanayide mesela En ağır. İşte çalışan kişiler 3 K alıyor . Km ne yapıyor diye soranlara çay kahve dağıtıyoruz , yurtdışında instagram fotoları çok güzel çekinip atıyoruz ah az kalsın unutuyordum bir de bilim üretiyoruz
  • Banane pilotlardan bir doktordan mühendisten avukattan çok alıyor muyum 15 K nerede verirler bana daire başkanları benim kadar maaş alamıyor pilotlardan kessin kmlere eklesin bence .
  • uçakları otopilot uçuruyor nasılsa ,pilotlara ihtiyaç yok diyen insanları bir araya toplayacaksın . Sonra Hepsini bir araca bindireceksin ve diyeceksin ki ; “merak etmeyin aracımızda otopilot sistemi var.o yüzden şöförsüz seyahat edeceksiniz.ister koltuğu dik ister yatık tutun,ister güneşlikleriniz açık, ister kapalı olsun. Sonra muavin anons eder;” sayın yolcularımız yol boyu ortalama süratimiz 100 km/h olacaktır. Sonra bakmışsın ki ; yolcular muavinden poşet istemeye başlamış. :))) Şimdi durum böyle iken; kaldı ki 30 bin feet de saatte 800 km hızla giden bir uçakta siz hangi akla hizmet pilotsuz uçağa bineceksiniz? Herşeyi geçtim , autopilot yolcu konforu,güvenlik ve pilotun iş yükünü hafifletmek için pilota hizmet için vardır, pilotun işini elinden almak için değil. Siz hiç aklınızı kullanmaz mısınız? Havacılardan başkası bu yazdıklarımı anlamaz.
  • Eğitimler ne olacak bizi ne bekliyor. Yılmadan yazacağım. Bize bir açıklama yapılsın artık

THY Pilotundan gelen mektup “Amele değiliz”

Türk Hava Yolları pilotlarından bir mektup geldi. Mektubu aynen yayınlıyorum. Öyle kendi kendimize mektup yazan müptezellerden değiliz. Alın mektup dediğin böyle olur. Pilotlar “Amele değiliz” diyorlar. Doğru mu doğru.

Türk milleti önünde büyük bir algı operasyonu yapılmaya çalışılıyor. Havacılık camiası içerisinde ön saflarda olan yazarlarımız; Lütfen, siz bu tek taraflı yönlendirmeye dahil olmayın.

Medyada belirtilen büyük rakamlara olağanüstü ödemeler bir araya getirildiğinde ulaşılabilir. Mevcut durumda ortalama kaptan maaşı 60 bin ikinci kaptan maaşı ise 30 bin Liradır. Bu rakamları şirketimiz tarafından teklif edilen OCAK 2018 göz önüne alınarak, yarıya düşürüp değerlendirme yapılırsa doğru sonuçlara ulaşabiliriz. Hatta buradaki pazar ve yakıt paralarını TİS’te yer almasına rağmen; yılbaşından itibaren tek taraflı “vermiyorum” diye iptal edildi. Bugünkü maaşlardaki mevcut durum; ne pilotların çabası ne de sendikanın isteği ile oldu. 2018 yılında; kaliteli yerli ve yabancı pilotlardan yaklaşık 650 pilot istifa edince; şirketimiz maaşlarda güncelleme yaptı. Avrupalı yabancı pilot hala Türkiye’de uçma konusunda tereddüt ettiği için ihtiyaç; İRAN, PAKİSTAN ve HİNDİSTAN pilotları ile pilot açığı giderilmeye çalışılıyor. Halan 500 civarında yabancı pilot uçuyor.

Krizi ve etkilerini biz pilotların düşünmemesi, değerlendirmemesi mümkün mü? İlk üç ay hatta Ağustos’a kadar uzatılacak süreçte; Pek çok pilotun aldığı maaş ya SIFIR yada 4200 TL kısa çalışma ödeneği şeklinde olmuştur. Kargo uçuşu yapan pilotlar ücret almadı mı? Uçan PİLOTLAR’a kahve önünden toplanan yevmiyeci işçi gibi davranıldı. 24 hatta 30 saat mesai yaptırılırken bir günlük yevmiye verildi ve uçuş emniyeti gibi insanlığımız da önemsenmedi. İstanbul’dan Amerika’ya veya Çin’e aynı uçakla gidilip dönüldü. Maalesef bunlar hala devam ediyor ve çözümü görünmüyor. COVID 19 şartlarında uçuş sorunlarına gözler kulaklar kapatılmış; tek çözüm yolu olarak  OCAK 2018 maaşlarına dönerek pilotların çaresizliği üzerinden prim yapılmaya çalışılıyor. Biz; inanın o kokpitte oturabilmek için çok bedeller ödüyoruz.

Diğer taraftan;
Pilotaj ve Tip eğitim bedelleri pilotlardan, üzerine şirket karı ilave edilerek, geri alınıyor. Örneğin; Pilot olmak için bir gencin kaç EURO’ya imza attığını biliyor musunuz? Rakam 140 000 EURO’lardan başlıyor. Bugünkü kur ile karşılığı 1.100.000 TL döviz arttıkça maaşlardan artan oranda kesilecek şekilde 10-15 yıl geri ödeme ile kesiliyor. Yeni önerilen OCAK 2018 maaşının hepsi ile ödeme yapılsa dahi, 10-15 yıl bedava çalışmak anlamı taşıyor; OCAK 2018. Yeni işe başlayan bir genç pilot, hayata nasıl tutunacak?  Pilot olabilmenin dahi kazanç kapısı olduğu bu vahşi sistemi sorgulamadan, vurun pilotu tüm sorunlarımız çözülür, zihniyetini nasıl anlatacağımızı bilemiyoruz.

Sonuç olarak içinde bulunduğumuz şartlarda TÜRKİYEM taşın altına elini koyarken biz pilotların çok çok fazlasını yaptığımızı ve yapmaya devam ettiğimizi bilmenizi istiyoruz. İtirazımız; krizi fırsata çevirip pilotları günlük çalışan amele konumuna sokmaya çalışan zihniyetedir. Lütfen pilotları aşağılayan algı operasyonuna karşı aklıselim Türk insanları olarak birlikte mücadele edelim.

TGS çalışanlarının ikramiye sıkıntısı…

Pandemi herkesin canını sıktı. Asgari ücretlisi yaşam derdinde, yüksek maaş alanlar yaşam standartlarının düşmesinin derdinde.
Herkes ama herkes dertli. Şirketlerin gelirleri sıfıra indi. Dört ay boyunca sıfır kazançla ayakta durma derdindeler. Diğer yandan binlerce çalışanı da düşünmek zorundalar. “İki ucu pislikli değnek” tabirinin tam da örtüştüğü durum.

Elde tek çare var. Kredi çekip maaşları ödemek, çalışanları minumum şartlarda da olsa yaşamlarını sürdürmeyi sağlamak.

Hal böyle olunca tasarruf çareleri de sıralanıyor. Örneğin TGS ikramiye konusunda bir karar aldı. İkramiye ödenmeyecek. Şahsım adına bu kararı eleştirecek bir durum bulamıyorum.

Tamamen personelin lehinde. Çünkü buna garanti olarak hiç kimseyi işten çıkartmama sözü veriliyor. Bu sözün takipçisi olacağız. Eğer bir kişi dahi haksız yere işten atılırsa emin olun kıyamet koparacağız.

Bir konu daha. Çalışanlara belge imzalatılmasını doğru bulmuyorum. Hem ikramiye kes hem de belge imzalat. Etik değil.
 

THY Pilotundan gelen mektup “Amele değiliz”

Yorumlar Tüm Yorumlar (556)

Ayasofya ~ 4 yıl önce
Ayasofya FETÖ projesi olarak camii haline getirildiğine göre Türkiye'de tüm sorunlar çözülmüştür.Dağılabilirsiniz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Ayasofya ~ 4 yıl önce
Ne kullanıyorsun söyle bende alıyım ;)
kesin bilgi ~ 4 yıl önce
Antalya'da yaşıyorum. İnanın geçen yıl petrol istasyonu sahibi bir arkadaş kursa başladım ben de pilot olacağım neyim eksik dedi bana. Ortamlar ve işin havası güzelmiş. Bu meslek son 5 yıldır ipini koparanın kursla sertifikayla sahip olduğu bir iş oldu bunu kabullenin artık. Ve ne embesiller ne eblehler pilot oldu ben şahidim bizzat. O yüzden çok da kastırmayın su akar yolunu bulur

Yanıtla

Kalan karakter 1000
7bine calisirim ~ 4 yıl önce
Millet issiz.. Pasamlar Maas begenmiyor. Asgari ucretle garsonluk yapan gencler var beter olun.
Bay ELOKTRONİK ~ 4 yıl önce
Daha elektronik yazamıyorsun , ilkokul çocuğu bile hatasız yazar.Sizin ne işiniz var bu sitelerde be?Ama lafa geldi mi , dil pabuç gibi.100 kelime konuşsun , 90 ı boş...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Eloktronikci ~ 4 yıl önce
Beni kurumumda herkez sever oyle deyilmi arkadaslar.biz hep bu sitenin mudavimiyiz tazminatlar zamanindan sardik buraya.biz fazla.okuyadim sonradan 3 tame uni bitirdim.beni sevenler beyene sevmeyeer beyenme tusuna çöksün.
Cahil ~ 4 yıl önce
O elektronik yazamamış ama sende de yazım kuralları sıfır arkadaşım. Cahil olduğun o kadar belli ki
Tedavi ~ 4 yıl önce
Kendi mesleki niteliklerini artırıp daha iyi gelir elde etmeye çalışmak yerine, üstün niteliklerinin karşılığı olan bir oranda maaş alan pilotların maaşlarına göz dikip konu edenlerin psikiyatrik tedaviye ihtiyaçları olduğu kesindir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
neeey ~ 4 yıl önce
Üstün nitelik mi..pilotlarda mı:))
Züğürt ~ 4 yıl önce
Boşver arkadaş, bizim güzel bir atasözümüz var: zenginin malı züğürdün çenesini yorar diye, durum ona benziyor.
ATC ~ 4 yıl önce
Ne güzel işte Çİn'de çalışmaya devam et kardeşim.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
gemiciye cevap ~ 4 yıl önce
gemici cadet kardeş, sen youtube ta ' en pilot benim 'videoları çekmeye devam mı..her yerde herkese akıl vermenden bı kıl dı...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Gemilerde ~ 4 yıl önce
Talim var :))) kime ne aklı verecek şimdi yazık oldu
Hayaller ~ 4 yıl önce
Vilnius, ispanya. Gerçekler İstanbul İzmir :)) yurt dışında barlardan toplanan cadetler utanmadan videolar çekip akıl veriyor. Kimin ne olduğunu biliyoruz neyse ki
Ne ağladınız be ~ 4 yıl önce
Yakında yerinizi yapay zeka ve tam otonom uçaklar alınca siz pilotcuklara ihtiyaç kalmayacak. Tadını çıkarın o yüzden şimdilik ;)
Cadet düşmanlarına ~ 4 yıl önce
Bu platformda aylardır gözlenen öğrenci pilot düşmanlığının kaynağı çok aleni gençler. Umrunuzda olmasın bunlar takmayın, niye mi? Sizden kaç tane var şuan 1000. Kaç pilot var şirkette 4500... Peki sizin yerinizde olmak için başvuran uğraşan ama beceremeyen, ya da sadece iç geçirip, 'keşke benim olsaaa' diye salya bırakan kaç kişi vardır? Ufak bir hesapla son yılda 50bin kişinin başvurduğu cadet alımları üzerine, çok değil 10 yıldır hala bu kıskançlığını atamamışları da eklerseniz en az 300-400bin kişi eder.. Yani bilin ki pilot maaşına göz dikenler, cadet düşmanlığı yapanlar, meslek saygısını azaltmaya algı kasan eziklerin tamamı sizin belki de 100 katınız belki 1000 katınız kadarlar.. bunu bilin boşu boşuna bunlara laf yetiştirmeye uğraşmayın. sonu gelmez. vaktinize yazık şuan benim yazık ettiğim gibi. iyi seyirler. bırakın konuşsunlar. son gülen iyi güler. altın bileziğinize sarılın siz.
Troll ~ 4 yıl önce
Kendin yorum yazıp sonra kendi yorumununun altına başka rumuzla yorum yazmak neyin kafasıdır? Çok yalnızsın çook :) Nitekim, it ürür kervan yürür, sen boş yapmaya devam et, bizim işimiz gücümüz var.
Km Devam ~ 4 yıl önce
Yani 15 K diyorum Şekerim 2 yıllık veya 4 yıllık vasıfsız bir bölümden mezun olmuş kişiye verilir mi bence 18K olmalı işimiz çok çok çok zor Sanayide mesela En ağır. İşte çalışan kişiler 3 K alıyor . Km ne yapıyor diye soranlara çay kahve dağıtıyoruz , yurtdışında instagram fotoları çok güzel çekinip atıyoruz ah az kalsın unutuyordum bir de bilim üretiyoruz

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Yazık kafana ~ 4 yıl önce
kasmışsın baya boş işler müdürü müsün yoksa sende
Km ~ 4 yıl önce
Banane pilotlardan bir doktordan mühendisten avukattan çok alıyor muyum 15 K nerede verirler bana daire başkanları benim kadar maaş alamıyor pilotlardan kessin kmlere eklesin bence .

Yanıtla

Kalan karakter 1000
trollcük ~ 4 yıl önce
siz bu ülkeye hava yoluyla mı geldiniz
Dürüm Sever ~ 4 yıl önce
aha bende diyodum nerde bu 2999 TL trolü şimdi çıkmış ortaya :D Emrah koş .... :D anladın sen
Otopilot muhabbeti ~ 4 yıl önce
uçakları otopilot uçuruyor nasılsa ,pilotlara ihtiyaç yok diyen insanları bir araya toplayacaksın . Sonra Hepsini bir araca bindireceksin ve diyeceksin ki ; “merak etmeyin aracımızda otopilot sistemi var.o yüzden şöförsüz seyahat edeceksiniz.ister koltuğu dik ister yatık tutun,ister güneşlikleriniz açık, ister kapalı olsun. Sonra muavin anons eder;” sayın yolcularımız yol boyu ortalama süratimiz 100 km/h olacaktır. Sonra bakmışsın ki ; yolcular muavinden poşet istemeye başlamış. :))) Şimdi durum böyle iken; kaldı ki 30 bin feet de saatte 800 km hızla giden bir uçakta siz hangi akla hizmet pilotsuz uçağa bineceksiniz? Herşeyi geçtim , autopilot yolcu konforu,güvenlik ve pilotun iş yükünü hafifletmek için pilota hizmet için vardır, pilotun işini elinden almak için değil. Siz hiç aklınızı kullanmaz mısınız? Havacılardan başkası bu yazdıklarımı anlamaz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
muavin ? ~ 4 yıl önce
Otomatik anons heralde muavin dediğin de ya da biletlere bakıp 2 sefer içecek ve bisküvi dağıtıp boş koltuğa uzanıp uyuyacak birileriyse kolay bulursun.
Otonom ~ 4 yıl önce
Bunu söyleyen tek kişi, farklı farklı rumuzlarla.. Troll diyoruz kendisine, dikkate almayın.
Dinle kardesim ~ 4 yıl önce
Vazgecilmez degilsin. Senin yerinede cadet gelir onun yerinede yenisi. Universite mezunu kriterleri saglayacak çok issiz var 7bine de calisirlar.
Cadet ~ 4 yıl önce
Eğitimler ne olacak bizi ne bekliyor. Yılmadan yazacağım. Bize bir açıklama yapılsın artık

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Gel ~ 4 yıl önce
Ben sana gostericem ne beklediğini, TK önünü görene kadar siz beklersiniz
Bekleme bekliyor ~ 4 yıl önce
Size daha önce cevap yazıldı. Cadetleri bekleme bekliyor.
Cadete ~ 4 yıl önce
şirket önünü görünceye kadar siz şirketin önünü göreceksiniz. bu işler böyle.
Didiyer Dırogba ~ 4 yıl önce
kardeş tk size şunu yapıyor ama anlamıyorsunuz, baş parmak işaret ve orta parmak arasından geçir seri ama çok seri haha

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000