20 Aralık 2021, Pazartesi
Ali KIDIK
Ali KIDIK [email protected]
  • Herkesi birbirine düşürülmüş böl parçala yönet sistemi ile kimsenin mutlu olmadığı bir çalışma ortamı. Kokpiti, kabini, yer görevlisi, tekniği ve taşöreni ile kimsenin haketmediği bir maaş ve şartlarda çalıştırılması haksızlık olduğunu düşünüyorum. Hadi zam oranlarını anlarım tartışılabilir ama imza parası, kar payı, fedakarlık için verilen bu ekstralara konularında bence yanlış yapılıyor. Birincisi herkes bir şekilde sıfatına göre bu şartlarda çalışmış buna göre hakkının verilmesi kanaatindeyim. Verilecek bu ücretin tüm çalışanlara ortak bir ücret altında verilmesi. Bugün teknik hariç kimsenin 3 5 ay öncesine kadar tam zamanlı çalışmaya geçmemiş ve halada geçmeyen birimlerin olduğunu hepimiz biliyoruz ki bu süre zarfında teknikteki arkadaşların işler yoğun değil iken yıllık izinlerinin kullanılması yönünde çalışması talep edilmiş ve uygulanmıştır. İkincisi herkesin kesinlen bütün hakları verilip reel enflasyon oranında zam yapılması gerektiği kanattindeyim. Bu tüm şirketler için geçerli olması şartıyla. Dışarıda tabi ki buralarda çalışmak için kapıda bekleyen insanlarla doludur. Burası öyle 1 2 ayda işi öğrenip devam edebileceği yer değil tecrübe ve eğitimin gerekli olduğu yer öncelikle yönetimin bunu bilmesi gerekiyor. Kategoriyi düşürüp işe almak ile çalışmayı kalitesizleştirmekten öteye gidemez. 5 yılı geçmiş bir tecrübeme rağmen aldığım ücret 5 bin küsür olamaz. Bu kadar enflasyonu değişen bir ülke de bu adaletsizcedir ve kullanmaktır. Kimse bu değersizlikte mutlu olması beklenemez. Tabi ki farklar olacak ama 100 bin tl e yapılan yüzde 60 ile 10 bin tl e yapılan yüzde 60 zam arasında ki farkı herkes biliyor. Yani herkes, benden daha mı çok çalıştı bu zam ile aradaki fark daha da açılıyor bu denge farkı konularak zam oranları yapılmalı sonuçta bunun için birimler ve arkadaşlar var oturup hesaplasın. Cetvel ile sınır çizer gibi sizden 30 ondan 50 kesicem demek kahvede ki Cemal amcanın yapacağı basit bir iş. Dersin ki 3 ile 5 arasından alandan yüzde 10 kesicem, 5 ile 10 arası alandan yüzde 5 vs vs sonra iş yoksa ki ücretide bu yüzden düşürüyorsun herkesi tam veya yarı zamanlı çalıştırıcam dersin ona göre çalıştırırsın. Halada haftada bir iş yerine gelmeye devam eden birim varken diğer tarafta yaz sezonu çok yoğun olucak izinlerinizi şöyle kullanın şeklinde olmasıda adaletsizce. Kısaca adaletli olunması için oturup tek tek ayarlama çekilmesi ve biz çalışanlarından bir olması gerekiyor.
  • Kokpitin hakkını yiyenleri görmezden gelenlere selam olsun…
  • EŞİT İŞE EŞİT ÜCRET VE HAK. THY TEKNİĞİN TAŞERONLARINI GÖRMEZDEN GELMEYİN. FAZLASINI DEHİL KARARI KADARINI İSTİYORUZ...
  • Cargo 5M çalışanları.. bu cümleyi 5 kere tekrar edin . Ofis çalışanı ambar ağrın çalışanı herkes kıymetli çok kıymetli . 5M personelini üzmeyin artık..maaş ve artıları koyun masaya insanlar pandemi boyunca yaşadıklarına sevinsinler.. bu insanlar soluksuz çalıştı bu insanların maaşları yerlerde.. biraz yüz güldürün.. yıl sonu kesintisi için bir çalışma yapın! Adamların maaş yerlerde yıl sonunda hiç yok sanki.. arkadaşıma 3 bin tl civarında yattı Kasım maaşı yazıktır utanın
  • Yorumlar inanılmaz. Ama herkes kendi aklı kadar görüp yorumlayabiliyor her şeyi maalesef. Bu matematik bilmezler kimin kaç para aldığını bile hesaplayamadığı için olan kafası çalışan pilotlara oluyor. Kesintiler eşit oranda değildi. Görev süresi, ağırlığı eşit değil hiçbir zaman. Bir kere çok kıymetli ve ayrı bir şey yapılıyor ki bu maliyette bir eğitimle bu maliyette bir uçağı uçuruyor pilotlar. Kokpitin tamamı erkek de değil bu yorumu yazan ben de erkek değilim ve her şey kabinden yüz bulamamak da değil. Yemek istemelerine bile laf edilmiş kabin memurları eve muzu, portakal suyunu bile götürürken. Businesstan kitleri toplarken. Eğitim, emek ödüllendirilmeli. Herkes kazansın lafımız yok. Ama hakeden hakettiğini alsın. Kabin amiri yardımcı pilottan fazla alamaz bu etik değil. Kabin memurunun suçu değil bu durum hedef şaşırtmak amaç zaten ama yazılan yorumlar çok çirkin. Herkes kokpit düşmanı. İki tuşsa, şoförlükse buyrun amir uçursun uçağı. Herkesin güvenlik önlemleriyle hes koduyla ateşi ölçülüp maskeyle girdiği bir kabinde milyonda bir denk gelen olağanüstü bir olayla kokpit başa çıkabilir siz buyrun uçurun uçağı :)
  • Haklisin Ali Bey artık THY personelini seğirtme zamanı, Kokpit ve kabin hariç ya cemaat bağlantılı yada saray iktisatlı veya Kartal Imam Hatip referanslı ise girdiler. 2 yıldır sözde evden çalışarak, ense yaptılar. Şimdi zam alma ve beslenme zamanı. Sokaktaki işsiz binlerce gencin suçu neydi acaba. Siyasi bağlantılara sahip olmamak mi yada Sözünü ettiğim referanslara sahip olmamak mi.. Kamu sermayesini böyle dağıtmak ne kadar doğru.. dinsel gerekçelerle mi. O ZAMAN insanı değerler ne oluyor...
  • Ya arkadaş dışarda soğukta THY operasyonunun hep en pis ve en zor kısmında emekçi fedakar tgs varken neden kimse bu garibanlarin hakkını savunmuyor vurdukça vuruyor. Bu kazancta en çok ter onların neden onlarla da bolusulmuyor. Enflasyon +yüzde 60 zam ilk 6 ay için sadece ve 2 brüt maaş ikramiye veriliyor ve geçen aylarda geriye dönük kesintiler ve 18 zam verildi 2 kez THY ye. Ya 2 senedir 3 kuruşa çalışan TGS nin ikramiyesi vardı bı onuda kestiniz. Yalandan sus payı yarım maaş verdiniz 2 defa o da 3 kuruş. Bu insanların vebali ahı sizi bırakmaz. TGS ye yüzde yüz zam ve geriye dönük bütün kesilen ikramiyeler verilmeli ve ayrıca 1 er maaş brüt ikramiye daha verilmeli en azından .
  • Turkish cargo Taşeron emekcileri insan olduğunu bu şirketin çalışanı olduğunu artık AO ile ayni haklara sahip olmak istiyor
  • Eğer aynı oranda zammı taşerona yapmazsanız hakkım haram zehir zıkkım olsun bu yönetime
  • Herkese merhabalar, kaptan ,fo , Ka,km ,teknik ,TGS hepimiz aynı gemideyiz kimse kimseye p.k atmamali bence .. Ama herkes realist olsun lütfen bir pilotla (kaptan fo farketmez) bir kabin görevlisi lütfen kendini kıyaslamasin , birisi uçağı idare ediyor yüzlerce canı taşıyor aldığı eğitimler verdiği sınavlar hangi kabin gorevlisi arkadaşımız bunları alıyor , uçak kapısı acip kapatmakla , çay su servisi yapmakla slide i arm etmekle ; uçak idare etmek aynı kiyaslanabilir mi elinizi vicdanıniza koyunuz lütfen , yahut teknisyen arkadaşlarımızın ben dahil hangi ortamda hangi sartlarda hangi bakımları yaptığını hangi arızaları çözdüğünü bilmeden kimse kimseye kıyas yapmamalı , kimseyi kesinlikle kucumsemiyir kabin ekibi de benim için çok önemli ayrıca onlar reklam yuzlerimiz sonuç itibarıyla ... Fakat ücret konusunda hepimiz aynı sıkıntıları yaşadık hepimiz zor dönemlerden geçtik hepimize bir zam yapılacak burada önemli olan bizim bir arada dik duruş gösterip hem hava iş hem çelik iş olarak ortak paydada bulusabilmeli %100 un altına hiçbirimiz razı olmamalıyız , ben alicagimi aldım gerisi beni ilgilendirmez olayı bencillik olur onun için bu konuda bu tartışmak birbirimize p.k atmak aptalca ve bencilce olur , herkes içten içe ne konumda olduğunu biliyor zaten , herşey aşikar. Dik duruş şart. İstediğimiz kopartabilecek irade ve birlik çok önemli bunun farkında olalım lütfen.

THY personelin hakkına çökmemeli…

Vakit geldi. Pandemi döneminde personelin hakkına çökerek maddi kaybına yol açan yönetimin, şimdi aldıkları hakları da ahları da ödeme zamanı geldi. Hadi bakalım ak kara belli olsun şimdi. Kendi keyfinden, kendi beyliğinden ödün vermeyenleri görelim şimdi. Pamuk eller cebe…

Kaçacak deliğiniz kalmadı.

İktidar asgari ücreti yüzde elli civarında artırdı. Bunun anlamı şudur. Bu ülkede enflasyon yüzde 50’nin üzerinde demektir.

Siz ne yapmıştınız? Pandemi var, uçaklar uçmuyor uçandan uçmayandan maaş kesintisi yapalım demiştiniz.

Yüzde 50 ile başlayan yüzde 30 ile biten indirimler alınmış ve fakat kendi lükslerinden feragat edilmemişti.

Şimdi personele ödeme vakti, şimdi aldıklarınızı iade etme vakti. Şimdi TİS vakti ve şimdi tüm hesapların kesilme vakti.

Geçen hafta da yazmıştım. Şöyle başlayacaksınız. Önce geçmiş dönemde aldıklarınızı iade edeceksiniz. Personel, pilotundan hostesine, teknisyeninden yardımcısına, yer hizmetlerinden kargosuna kadar tüm aldıklarınızı yerine koyacaksınız. Yani kestiklerinizi vereceksiniz, sonra da verdikleriniz ile beraber tamamlanan maaşların üzerinden Hava İş Sendikası’nın dediği gibi yüzde yüz zam yapacaksınız, yapmalısınız.

Zaten ülkeyi yönetenler, asgari ücrete verdiği zam oranı ile enflasyonun ne oranda olduğunu gösterdi. Eğer kendi lüksünüz, kendi ehlikeyif yaşantınız bozulmadıysa, personelin keyfini de düşünmek zorundasınız.

Aksi halde, secdeye giden alnınızın hakkını ödeyemezsiniz.

Sadece THY olarak düşünmüyorum. TGS çalışanlarını da memnun edeceksiniz, THY Teknik’i de memnun edeceksiniz,  5M çalışanlarını da memnun edeceksiniz, TEC’i memnun edeceksiniz.  Aydın Çıldır’da çalışanları memnun edeceksiniz.

Onlarca şirketlerde yönetim kurulu üyesi olan çok becerikli yöneticilerinizin bir eli yağda bir eli balda iken yükü çeken, parayı kazanan-kazandıran personel ile paylaşma zamanı geldi.

Sendikaya büyük görev düşüyor. Bu güne kadar THY ne dediyse “evet” dediniz, bugün sizin gününüz çalışanların huzurunu sağlamak için, şirket aidiyetlerini sağlamlaştırmak için onların haklarını alma zamanınız.

Hadi bakalım, THY’yi bölüp parçalamak, kendine yeni gelir kapısı açmak isteyen bay çokbilmişler; çalışanların da kazanması için görelim hünerinizi.

THY çalışanlarının hakkına çökmediğinizi gösterin bakalım. Gösterin de çalışanların yanında mısınız yoksa kendi çıkarınızın yanında mısınız öğrenelim.

Satın aldığınız medya aracılığıyla pandemi döneminde çalışanlar işten çıkartılmayacak dediniz çıkarttınız, yine besleme medyanız aracılığı ile yüksek miktarda zam yapılacağınız ifade ettiniz. Aklını başında mı bilmiyorum ama kendi kendine biz karar verdik diyorsun. Sorarım size TİS masası ne için kurulur. Senin verdiğin karar beyhude. Sen ancak Göktürk'te fırından alacak olduğun ekmeğe karar verirsin. TİS masasında uzlaşılmadan vereceğin karar tek başına yapmış olduğun one man show açıklaması olur. Madem karar verdin, verdiğin kararı da açıklasaydın da şovunu tam izleseydik. Buyurun meydan sizin.

Önce aldıklarınız, sonra hak edilen zammı verin görelim.

Vermezseniz, sizi personelin gazabına havale ediyorum.

THY personelin hakkına çökmemeli…

Yorumlar Tüm Yorumlar (519)

. ~ 2 yıl önce
Herkesi birbirine düşürülmüş böl parçala yönet sistemi ile kimsenin mutlu olmadığı bir çalışma ortamı. Kokpiti, kabini, yer görevlisi, tekniği ve taşöreni ile kimsenin haketmediği bir maaş ve şartlarda çalıştırılması haksızlık olduğunu düşünüyorum. Hadi zam oranlarını anlarım tartışılabilir ama imza parası, kar payı, fedakarlık için verilen bu ekstralara konularında bence yanlış yapılıyor. Birincisi herkes bir şekilde sıfatına göre bu şartlarda çalışmış buna göre hakkının verilmesi kanaatindeyim. Verilecek bu ücretin tüm çalışanlara ortak bir ücret altında verilmesi. Bugün teknik hariç kimsenin 3 5 ay öncesine kadar tam zamanlı çalışmaya geçmemiş ve halada geçmeyen birimlerin olduğunu hepimiz biliyoruz ki bu süre zarfında teknikteki arkadaşların işler yoğun değil iken yıllık izinlerinin kullanılması yönünde çalışması talep edilmiş ve uygulanmıştır. İkincisi herkesin kesinlen bütün hakları verilip reel enflasyon oranında zam yapılması gerektiği kanattindeyim. Bu tüm şirketler için geçerli olması şartıyla. Dışarıda tabi ki buralarda çalışmak için kapıda bekleyen insanlarla doludur. Burası öyle 1 2 ayda işi öğrenip devam edebileceği yer değil tecrübe ve eğitimin gerekli olduğu yer öncelikle yönetimin bunu bilmesi gerekiyor. Kategoriyi düşürüp işe almak ile çalışmayı kalitesizleştirmekten öteye gidemez. 5 yılı geçmiş bir tecrübeme rağmen aldığım ücret 5 bin küsür olamaz. Bu kadar enflasyonu değişen bir ülke de bu adaletsizcedir ve kullanmaktır. Kimse bu değersizlikte mutlu olması beklenemez. Tabi ki farklar olacak ama 100 bin tl e yapılan yüzde 60 ile 10 bin tl e yapılan yüzde 60 zam arasında ki farkı herkes biliyor. Yani herkes, benden daha mı çok çalıştı bu zam ile aradaki fark daha da açılıyor bu denge farkı konularak zam oranları yapılmalı sonuçta bunun için birimler ve arkadaşlar var oturup hesaplasın. Cetvel ile sınır çizer gibi sizden 30 ondan 50 kesicem demek kahvede ki Cemal amcanın yapacağı basit bir iş. Dersin ki 3 ile 5 arasından alandan yüzde 10 kesicem, 5 ile 10 arası alandan yüzde 5 vs vs sonra iş yoksa ki ücretide bu yüzden düşürüyorsun herkesi tam veya yarı zamanlı çalıştırıcam dersin ona göre çalıştırırsın. Halada haftada bir iş yerine gelmeye devam eden birim varken diğer tarafta yaz sezonu çok yoğun olucak izinlerinizi şöyle kullanın şeklinde olmasıda adaletsizce. Kısaca adaletli olunması için oturup tek tek ayarlama çekilmesi ve biz çalışanlarından bir olması gerekiyor.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Çöktüler bile ~ 2 yıl önce
Kokpitin hakkını yiyenleri görmezden gelenlere selam olsun…

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Teknik taşeronları ~ 2 yıl önce
EŞİT İŞE EŞİT ÜCRET VE HAK. THY TEKNİĞİN TAŞERONLARINI GÖRMEZDEN GELMEYİN. FAZLASINI DEHİL KARARI KADARINI İSTİYORUZ...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
5m ~ 2 yıl önce
Cargo 5M çalışanları.. bu cümleyi 5 kere tekrar edin . Ofis çalışanı ambar ağrın çalışanı herkes kıymetli çok kıymetli . 5M personelini üzmeyin artık..maaş ve artıları koyun masaya insanlar pandemi boyunca yaşadıklarına sevinsinler.. bu insanlar soluksuz çalıştı bu insanların maaşları yerlerde.. biraz yüz güldürün.. yıl sonu kesintisi için bir çalışma yapın! Adamların maaş yerlerde yıl sonunda hiç yok sanki.. arkadaşıma 3 bin tl civarında yattı Kasım maaşı yazıktır utanın

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Eğitim Şart ~ 2 yıl önce
Yorumlar inanılmaz. Ama herkes kendi aklı kadar görüp yorumlayabiliyor her şeyi maalesef. Bu matematik bilmezler kimin kaç para aldığını bile hesaplayamadığı için olan kafası çalışan pilotlara oluyor. Kesintiler eşit oranda değildi. Görev süresi, ağırlığı eşit değil hiçbir zaman. Bir kere çok kıymetli ve ayrı bir şey yapılıyor ki bu maliyette bir eğitimle bu maliyette bir uçağı uçuruyor pilotlar. Kokpitin tamamı erkek de değil bu yorumu yazan ben de erkek değilim ve her şey kabinden yüz bulamamak da değil. Yemek istemelerine bile laf edilmiş kabin memurları eve muzu, portakal suyunu bile götürürken. Businesstan kitleri toplarken. Eğitim, emek ödüllendirilmeli. Herkes kazansın lafımız yok. Ama hakeden hakettiğini alsın. Kabin amiri yardımcı pilottan fazla alamaz bu etik değil. Kabin memurunun suçu değil bu durum hedef şaşırtmak amaç zaten ama yazılan yorumlar çok çirkin. Herkes kokpit düşmanı. İki tuşsa, şoförlükse buyrun amir uçursun uçağı. Herkesin güvenlik önlemleriyle hes koduyla ateşi ölçülüp maskeyle girdiği bir kabinde milyonda bir denk gelen olağanüstü bir olayla kokpit başa çıkabilir siz buyrun uçurun uçağı :)

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Ercüment ~ 2 yıl önce
Heyttttty. Yazıda kabadayılık o biçim yorumlar da kahramanca ! Yürüyün , kim tutar sizi.
Eskilerden ~ 2 yıl önce
Haklisin Ali Bey artık THY personelini seğirtme zamanı, Kokpit ve kabin hariç ya cemaat bağlantılı yada saray iktisatlı veya Kartal Imam Hatip referanslı ise girdiler. 2 yıldır sözde evden çalışarak, ense yaptılar. Şimdi zam alma ve beslenme zamanı. Sokaktaki işsiz binlerce gencin suçu neydi acaba. Siyasi bağlantılara sahip olmamak mi yada Sözünü ettiğim referanslara sahip olmamak mi.. Kamu sermayesini böyle dağıtmak ne kadar doğru.. dinsel gerekçelerle mi. O ZAMAN insanı değerler ne oluyor...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Sahipsiz TGS ~ 2 yıl önce
Ya arkadaş dışarda soğukta THY operasyonunun hep en pis ve en zor kısmında emekçi fedakar tgs varken neden kimse bu garibanlarin hakkını savunmuyor vurdukça vuruyor. Bu kazancta en çok ter onların neden onlarla da bolusulmuyor. Enflasyon +yüzde 60 zam ilk 6 ay için sadece ve 2 brüt maaş ikramiye veriliyor ve geçen aylarda geriye dönük kesintiler ve 18 zam verildi 2 kez THY ye. Ya 2 senedir 3 kuruşa çalışan TGS nin ikramiyesi vardı bı onuda kestiniz. Yalandan sus payı yarım maaş verdiniz 2 defa o da 3 kuruş. Bu insanların vebali ahı sizi bırakmaz. TGS ye yüzde yüz zam ve geriye dönük bütün kesilen ikramiyeler verilmeli ve ayrıca 1 er maaş brüt ikramiye daha verilmeli en azından .

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Taşeron ~ 2 yıl önce
Turkish cargo Taşeron emekcileri insan olduğunu bu şirketin çalışanı olduğunu artık AO ile ayni haklara sahip olmak istiyor

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Taşeron ~ 2 yıl önce
Eğer aynı oranda zammı taşerona yapmazsanız hakkım haram zehir zıkkım olsun bu yönetime

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Adalet dediğin! (Teknik) ~ 2 yıl önce
Herkese merhabalar, kaptan ,fo , Ka,km ,teknik ,TGS hepimiz aynı gemideyiz kimse kimseye p.k atmamali bence .. Ama herkes realist olsun lütfen bir pilotla (kaptan fo farketmez) bir kabin görevlisi lütfen kendini kıyaslamasin , birisi uçağı idare ediyor yüzlerce canı taşıyor aldığı eğitimler verdiği sınavlar hangi kabin gorevlisi arkadaşımız bunları alıyor , uçak kapısı acip kapatmakla , çay su servisi yapmakla slide i arm etmekle ; uçak idare etmek aynı kiyaslanabilir mi elinizi vicdanıniza koyunuz lütfen , yahut teknisyen arkadaşlarımızın ben dahil hangi ortamda hangi sartlarda hangi bakımları yaptığını hangi arızaları çözdüğünü bilmeden kimse kimseye kıyas yapmamalı , kimseyi kesinlikle kucumsemiyir kabin ekibi de benim için çok önemli ayrıca onlar reklam yuzlerimiz sonuç itibarıyla ... Fakat ücret konusunda hepimiz aynı sıkıntıları yaşadık hepimiz zor dönemlerden geçtik hepimize bir zam yapılacak burada önemli olan bizim bir arada dik duruş gösterip hem hava iş hem çelik iş olarak ortak paydada bulusabilmeli %100 un altına hiçbirimiz razı olmamalıyız , ben alicagimi aldım gerisi beni ilgilendirmez olayı bencillik olur onun için bu konuda bu tartışmak birbirimize p.k atmak aptalca ve bencilce olur , herkes içten içe ne konumda olduğunu biliyor zaten , herşey aşikar. Dik duruş şart. İstediğimiz kopartabilecek irade ve birlik çok önemli bunun farkında olalım lütfen.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000