17 Mayıs 2021, Pazartesi
Ali KIDIK
Ali KIDIK [email protected]
  • Benim maasimi kimse yuzde 15 dusuremez asgari ucretin altına geliyor. Bu maaşa muhendis çalıştiranlar utansin
  • Pilotların yazlık yıllık izinleri bugün tek mail ile alındı haziranda bile full uçulacak diye.ŞİMDİ SORUYORUM SİZLERE PANDEMİDEN ÖNCESİNDEN BİLE ÇOK DAHA AĞIR ŞEKİLDE TÜM AY UÇURDUĞUN PİLOTTAN YÜZDE ELLİ KES ( KALDIKİ TAM MAAŞA GEÇİLSE BİLE PİLOTLARIN MAAŞLARI DOLAR EURO KARŞISINDA EN KÜÇÜK HAVAYOLUNUN BİLE GERİSİNDE KALDI) PİLOTLARDAN FAZLA MAAŞ ALAN EVLERİNDE YATAN MÜDÜRLERDEN ŞEFLERDEN YÜZDE 30 KES.PİLOTLARDAN AKADEMİ KESİNTİSİNİ EURO İLE YAP,CED BİLETİ EURO İLE SAT( YOLCU BİLETLERİ İLE AYNI SEVİYEYE GELDİ,PERSONEL DAHA UCUZ VE YER GARANTİLİ DİYE PEGASUSTAN BİLET ALIYOR KONEDİYE BAKIN) AMA MAAŞI YÜZDE ELLİ KES TL İLEDE SABİTLE. YATACAK YERİNİZ YOKKK AFERİN DEVAM EDİN..PİLOTLARI PANDEMİ ŞARTLARINDA TÜM AY UÇURUN KANINI İÇİN MÜDÜRLERİNİZE VERİN.2 SENE KALDI SEÇİME..O ZAMAN YATARAK PARA ALAN TÜM BU PİLOT DÜŞMANLARI BU ŞİRKETTEN ATILACAK...YAZIKLAR OLSUNNN....PANDEMİYİ BU KADAR PİLOTLARA DÜŞMANCA KULLANAN Bİ ŞİRKET DAHA YOKTUR...TÜM AY UÇURUP BUNLARI YAPMASI AYIP..15 GÜN BOŞ VER YARIM MAAŞ VER ONA TAMAM..2021 YILI İLK 3 AYINDA 438 MİLYON KAR AÇIKLADI..HER HAFTA AVRUPADA UÇUŞ SAYISI OLARAK ZİRVEDE..GENİŞ GÖVDE 90-100 SAAT UÇUYOR..KARGO 3 KAT ARTTI..737 DELİ GİBİ UÇUYOR..PANDEMİDEN ÖNCE YATI VERİLEN UZUN UÇUŞLAR 3 PİLOTLA GİT GEL OLARAK VERİELEREK PANDEMİDEN ÖNCESİNDEN 2 KAT DAHA AĞIR ŞARTLARDA VE YORGUNLUKTA UÇULUYOR..UÇUCU EKİPLER GİTTİKLERİ ÇOĞU YERDE 14 GÜN KONTEYNERLARDA HAPİS KALIYOR KARANTİNA DİYE...GENÇ YAŞTA ÖLEN KAPTANLAR OLDU KORONADAN..YÖNETİCİLER YAZIKLAR OLSUN YATACAK YERİNİZ YOKKK...PİLOTLAR OLARAK HAKKIMIZ HARAM OLSUN ALLAH 7 SÜLALENİZDEN ÇIKARSIN...İŞTEN SİZİ ATMADILAR DİYEN TROLLERE ŞUNU SÖYLÜYORUM..PİLOTLARA PANDEMİDEDE İHTİYAÇ VARDI..PİLOT FAZLASI YOK..PİLOTLARLA UĞRAŞACAĞINIZA PİLOTLARDAN FAZLA MAAŞ ALAN YATAN MÜDÜR VE ŞEFLERDEN YÖNETİCİLERDEN HESAP SORUN SİZDEN NEDEN YÜZDE 30 KESİLİYOR DİYE..HERALDE İYİ YATTIKLARINDANDIR..
  • Pazar mesaisi ve yol ücretlerini unuttunuz , kesinti bizden çok daha önceden yapılmıştı , Hava iş toplantısı ne zaman bunlar konuşulmuyor mu artık , uçuşlar 50 saati geçti .
  • Hukumet bu seçimde thy personelinden oy alamaz çok zor
  • Derken?
  • Haksızlık karşısında susan dilsiz şeytandır, görmezden gelenlerin de yatacak yeri yoktur !!!
  • Thy daha da büyümeye devam edecektir, ancak kul hakkı yiyenler bu şirkete daha fazla zarar verip devam etmesinler.
  • Haksızlık edilen personelin ahı kaldığı müddetçe bu yöneticiler hiçbir yol alamazlar, Allahın adaleti şaşmaz !
  • Geniş gövde menzili daha uzun! Pilot olmuş! Zeka analiz sıfır
  • Kalan memurlar su an is ariyor. Verdikleri maas su an garsonluk, kuryelik gibi islerden bile daha az.

THY normalleşir mi?

Her yerimiz dökülüyor. Toplamak mümkün görünmüyor. Döviz aldı başını gidiyor, turizm yerlerde sürünüyor. Nerede o “Atatürk Havalimanı rekor kırdı, Antalya’ya turist yağıyor” manşetleri. Özledik mi? Vallahi özledik. Ülke normale döner mi dönmez mi belirsiz. Covid19 salgınının çıktığı ülke normale döndü biz en çok etkilenen ülke olduk.

Kayıtsızlığımız, vurdum duymazlığımız bizi bu hallere düşürdü. “Bana bir şey olmaz” egosu bana da sana da nelere mal olduğunu anlayamadık, anlayamayacağız. Kadere bağlamak “Allah’ın taktiri” demek ne kadar cahilce. Evet, Allah taktir eder ama “Allah tedbirini al, taktiri bana bırak” der. Sen tedbir almadıysan Allah ne yapsın.

Evet, hayatımız tümden değişti. Yaşam standartları bal tutanlar hariç tamamen sefil durumda. İnsanlar aç, sefil. Havacılık ve turizm sektörü diplerde.

Hayaller her geçen gün gerçeklerle yüzleşerek umutsuzluğa dönüşürken tek çarenin aşılanmak olduğunu beynimize kazımamız gerekir. Aşılanırsak en azından yüzde 60 aşılanırsa normalleşme konuşabiliriz.

Son 17-18 günlük kapanmanın getireceği pandemik azalmanın ardından yine tedbiri elden bırakmadan normalleşmeye gitmemiz gerekir.

Havacılık sektöründe de normalleşme olmalı.

Normalleşmeden kastım çok farklı.

Özellikle havacılığımızın yüzde 80’nini kapsayan THY ve iştiraklerini kastediyorum. Bir dizi normalleşme sorularım olacak.

Mesela THY, pilotlardan kestiği yüzde 50’lik maaş kesintisini normal seviyeye getirir mi?

Mesela THY, hosteslerden kestiği yüzde 35’lik maaş kesintisini normal seviyeye getirir mi?

Mesela THY, normal personelden kestiği yüzde 30’luk maaş kesintisini normal seviyeye getirir mi?

Mesela THY, sorgusuz sualsiz işten attığı personeli işine iade eder mi?

Mesela THY, mahkeme kararı ile işe iade alan personeli işine iade eder mi?

Mesela THY, sendikal sebeplerle işten atıldığı mahkemece onaylanan pilotları, hostesleri işe iade eder mi?

Mesela THY, torpil işini sonlandırıp hak edene hak ettiği mevkileri verir mi?

Mesela THY, bakan, vekil, bürokrat çocukları, saray çocukları değil de Anadolu çocuklarına kapıyı açar mı?

Mesela THY, 700 müdürün yaptığını 300-350 müdürün yapacağına kanaat getirir müdür sayısını düşürür mü?

Mesela THY, tasarrufa gider mi?

Mesela THY, basın müşavirinin 41 kere maşallah dedirten yönetim kurulu üyeliklerini tırpanlar mı?

Mesela THY, ihaleleri şeffaf hale getirir mi?

Mesela THY, THY-Opet üzerine oynanan oyunları açıklar mı?

Mesela THY, özel sektörün önünde takoz olmaktan vazgeçer mi?

Mesela THY, yüzde yüz sahibi olduğu veya yüzde 50 ortak olduğu şirketlerdeki personel kesintilerini normal seviyeye getirir mi?

Mesela, mesela uzayıp gider.

Mesele şu. Normalleşirseniz, normal insan gibi davranırsanız her şey çok daha iyi olacaktır.

Bu arada bir dipnot koyalım. THY-Opet ile ilgili ciddi bilgiler geliyor. Hisse devri ile alakalı. Bir enişte için nasıl taklalar atılıyor, enişteye nasıl bir ortam hazırlanmak istiyor. Bunun tüm detayları gelince Airporthaber’de okuyacaksınız.

Ne enişteymiş be. Genel müdür yardımcısı enişte.

THY normalleşir mi?

Yorumlar Tüm Yorumlar (140)

Mühendis ~ 3 yıl önce
Benim maasimi kimse yuzde 15 dusuremez asgari ucretin altına geliyor. Bu maaşa muhendis çalıştiranlar utansin

Yanıtla

Kalan karakter 1000
SAYIN THY YÖNETİM KURULU PİLOTLARA YAPILAN BU ZULÜM DÜŞMANLIK NEDİR ~ 3 yıl önce
Pilotların yazlık yıllık izinleri bugün tek mail ile alındı haziranda bile full uçulacak diye.ŞİMDİ SORUYORUM SİZLERE PANDEMİDEN ÖNCESİNDEN BİLE ÇOK DAHA AĞIR ŞEKİLDE TÜM AY UÇURDUĞUN PİLOTTAN YÜZDE ELLİ KES ( KALDIKİ TAM MAAŞA GEÇİLSE BİLE PİLOTLARIN MAAŞLARI DOLAR EURO KARŞISINDA EN KÜÇÜK HAVAYOLUNUN BİLE GERİSİNDE KALDI) PİLOTLARDAN FAZLA MAAŞ ALAN EVLERİNDE YATAN MÜDÜRLERDEN ŞEFLERDEN YÜZDE 30 KES.PİLOTLARDAN AKADEMİ KESİNTİSİNİ EURO İLE YAP,CED BİLETİ EURO İLE SAT( YOLCU BİLETLERİ İLE AYNI SEVİYEYE GELDİ,PERSONEL DAHA UCUZ VE YER GARANTİLİ DİYE PEGASUSTAN BİLET ALIYOR KONEDİYE BAKIN) AMA MAAŞI YÜZDE ELLİ KES TL İLEDE SABİTLE. YATACAK YERİNİZ YOKKK AFERİN DEVAM EDİN..PİLOTLARI PANDEMİ ŞARTLARINDA TÜM AY UÇURUN KANINI İÇİN MÜDÜRLERİNİZE VERİN.2 SENE KALDI SEÇİME..O ZAMAN YATARAK PARA ALAN TÜM BU PİLOT DÜŞMANLARI BU ŞİRKETTEN ATILACAK...YAZIKLAR OLSUNNN....PANDEMİYİ BU KADAR PİLOTLARA DÜŞMANCA KULLANAN Bİ ŞİRKET DAHA YOKTUR...TÜM AY UÇURUP BUNLARI YAPMASI AYIP..15 GÜN BOŞ VER YARIM MAAŞ VER ONA TAMAM..2021 YILI İLK 3 AYINDA 438 MİLYON KAR AÇIKLADI..HER HAFTA AVRUPADA UÇUŞ SAYISI OLARAK ZİRVEDE..GENİŞ GÖVDE 90-100 SAAT UÇUYOR..KARGO 3 KAT ARTTI..737 DELİ GİBİ UÇUYOR..PANDEMİDEN ÖNCE YATI VERİLEN UZUN UÇUŞLAR 3 PİLOTLA GİT GEL OLARAK VERİELEREK PANDEMİDEN ÖNCESİNDEN 2 KAT DAHA AĞIR ŞARTLARDA VE YORGUNLUKTA UÇULUYOR..UÇUCU EKİPLER GİTTİKLERİ ÇOĞU YERDE 14 GÜN KONTEYNERLARDA HAPİS KALIYOR KARANTİNA DİYE...GENÇ YAŞTA ÖLEN KAPTANLAR OLDU KORONADAN..YÖNETİCİLER YAZIKLAR OLSUN YATACAK YERİNİZ YOKKK...PİLOTLAR OLARAK HAKKIMIZ HARAM OLSUN ALLAH 7 SÜLALENİZDEN ÇIKARSIN...İŞTEN SİZİ ATMADILAR DİYEN TROLLERE ŞUNU SÖYLÜYORUM..PİLOTLARA PANDEMİDEDE İHTİYAÇ VARDI..PİLOT FAZLASI YOK..PİLOTLARLA UĞRAŞACAĞINIZA PİLOTLARDAN FAZLA MAAŞ ALAN YATAN MÜDÜR VE ŞEFLERDEN YÖNETİCİLERDEN HESAP SORUN SİZDEN NEDEN YÜZDE 30 KESİLİYOR DİYE..HERALDE İYİ YATTIKLARINDANDIR..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Herkese tavsiye ~ 3 yıl önce
Zaten kalite yerlerde ama birde Basta planlama memurlari olmak uzere tavirlar cok cirkin, bilincli bir mobbing yapildigini dusunuyorum, herkese kendilerine sirketten ayrilacak sartlari bir an once saglamalarini tavsiye ederim
Beğenmeyenler ~ 3 yıl önce
Kim acaba, hangi köyün yalakları ?
Güç ~ 3 yıl önce
Asla gücünün farkında olamayan havacılık çalışanları bu durumlarının aslında kendi sorumluları.
Sadece pilotlar ~ 3 yıl önce
Degil tabiki,tum personele degersiz oldugu hissettiriliyor.Pilotlar,buna alisik olmadigi icin daha fazla tepki veriyor sadece!Herkese esit enaz yuzde 40olacak sekilde zam yapilmalidir.Son 15aylik enflaston(tufe)yuzde 23,sadece bunu dusununce bile artik herkes karin tokluguna calisir halde!LUTFEN IYILESTIRME YAPIN.Tamam pilotlari eski ucret skalasina seneye cekersiniz,fakat diger 30bin personel ciddi sıkıntı yaşıyor!
Hijyen uzmanı ~ 3 yıl önce
Pazar mesaisi ve yol ücretlerini unuttunuz , kesinti bizden çok daha önceden yapılmıştı , Hava iş toplantısı ne zaman bunlar konuşulmuyor mu artık , uçuşlar 50 saati geçti .

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Cok zor ~ 3 yıl önce
Hukumet bu seçimde thy personelinden oy alamaz çok zor

Yanıtla

Kalan karakter 1000
tim ~ 3 yıl önce
thy yonetimi ve calisanlari yuzunden baska yerlerden cok daha fazla oy kaybetti zaten
Enişte ~ 3 yıl önce
Derken?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Teka0000 ~ 3 yıl önce
Haksızlık karşısında susan dilsiz şeytandır, görmezden gelenlerin de yatacak yeri yoktur !!!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Tk0000 ~ 3 yıl önce
Thy daha da büyümeye devam edecektir, ancak kul hakkı yiyenler bu şirkete daha fazla zarar verip devam etmesinler.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
TK0000 ~ 3 yıl önce
Haksızlık edilen personelin ahı kaldığı müddetçe bu yöneticiler hiçbir yol alamazlar, Allahın adaleti şaşmaz !

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Km ~ 3 yıl önce
Geniş gövde menzili daha uzun! Pilot olmuş! Zeka analiz sıfır

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Thy amerika kargo memurlari is birakiyor!! ~ 3 yıl önce
Kalan memurlar su an is ariyor. Verdikleri maas su an garsonluk, kuryelik gibi islerden bile daha az.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000