21 Haziran 2021, Pazartesi
Ali KIDIK
Ali KIDIK [email protected]
  • Yüzde 25'e gelince gönlümüzde taht kuracakmış :) O tahtlar boş, hiç merak etmeyin 2022'de oturursunuz.
  • Are you kidding us!
  • Protein tozları ve sporcu besinleri çok pahalılaştı, kaslarım eriyor, acil çözüm istiyorum, Türkiye’yi geçtim, los angelestan kendim alsam bile aşırı pahalı.
  • THY de 15 temmuzda darbeye aktif olarak katılmış olanlar yargılansın lütfen
  • Zaten ayni maaşı alıyorlar
  • Gonul isterki kesintileri tam geri alalim. Sosyal haklarimiz duzelsin. Hakkimiz yenmesin. Ben gonulu taniyorum oyle kesintilerin yarisi geri gelsin yarisi gitsin istemez o.
  • Tgs de arttık genel müdürlükte revizyon şart
  • İşçinin emekçinin maaşından kesip sonra da tv ye çıkıp "krizi fırsata çevirdik" diyen hiç bir insan benim hiç bir yerimde taht filan kuramaz.
  • Hep konuşmalar kabin ekib ve kokpit ekibi için arkadaşlar onlar evinde. Teknisyenler tam zamanlı çalışıyor. Adaletsizlik burada. UP da bile çekiliş olsa kabin kokpit ekibine çıkıyor. Teknisyen cikmaz evinde oturana yapmasınlar. Teknisyenler hem risk ile çalışıyor. Hemde tam zamanlı maaşları düşünce asgari ücrete geldi kimse boş yapmasın.
  • Pilotların kesintisini %25 olarak revize etmek çok mantıklı. Kabin ekiplerinin %30 olan kesintisi %50 olarak düzenlenirse şirket kısa sürede maddi durumunu toparlar.

THY Maaş artırımı yapacak mı, TGS ikramiye verecek mi?

Başlıkta iki soru var. İkisi de personel için çok önemli ve ikisi de personele can suyu verecek nitelikte. Öyle ya, her gün İstanbul Havalimanı’ndan güzel haberler geliyor. Avrupa’da en çok yolcu ağırlayan en çok uçak trafiği olan havalimanı olarak lanse ediyor. Bütün bu veriler çalışanlara yansımalı diye düşünülüyor.

THY de, TGS de aynı eller tarafından yönetiliyor. Karar vericiler aynı, uygulayıcılar farklı. Pandemi krizi ile birlikte THY personel ile anlaşmış sendika marifeti ile muvafakatname imzalamıştı taraflar. Yani çalışanlar ile işveren.

THY’nin ardından THY Teknik ve TGS de çalışanları ile aynı minvalde anlaşmaya varmıştı. Ancak gelen veriler çalışanların iştahını kabartmış şekilde.

Türk Hava Yolları Yönetim Kurulu Başkanı İlker Aycı’nın söylediği bir söz ortalarda dolaşıyor. Kendi ağzından bir açıklama duymamıza rağmen, personel arasında sıkça konuşuluyor.

İlker Aycı’nın Temmuz ayı itibari ile çalışanların maaşını normal seviyeye getireceği ifade ediliyor. Ben buna ihtimal vermiyorum.

Şirketin, mali tabloları gösterildiği gibi parlak değil. Hatta bırakın 2021 yılını 2022 için bile zam şartlarının ve geçmiş maaşlara dönülme şartlarının yeniden masaya geleceği inancındayım.

Gönül ister ki, her gün uçuş sayıları artarken, örneğin pilotlardan kesilen yüzde 50 kesinti yüzde 25 olarak revize edilsin, kabin memurlarından kesilen yüzde 35’lik kesinti yüzde 17.5, diğer personelden kesilen yüzde 30’luk kesinti de yüzde 15 olarak yeniden protokole bağlansın.

Böyle bir durum olması halinde İlker Aycı personel gönlünde taht kurar. Pandemi şartları hafifliyor, en büyük potansiyelimiz olan Rusya uçuşları 22 Haziran itibari ile açıyor. Aşılama tüm hızı ile devam ediyor. Dolayısıyla bütün bu olumlu gelişmelerin personele de yansıması gerekmez mi?

TGS’de ikramiye bilmecesi…

Uçuşların artmaya başlaması, şartların normalleşmeye doğru eğilim göstermesi personelde beklenti yarattı. Her ne kadar 2021 yılı için ikramiyeden vazgeçilmiş gibi görünse bile artan iş yükü ve uçuşların da imza tarihinden sonra gösterdiği artış çalışanları haklı olarak beklentiye soktu.

TGS ile yaptığım görüşme sonrası ikramiyelerin 2021 yılında verilmeyeceği konusunda personel ile varılan anlaşma devam ettiğini, yönetim olarak böyle bir konunun gündeme gelmediği kaydedildi.

TGS personeli olağanüstü bir durum olmadığı sürece bu beklentiden vazgeçmeli. Tüm zamanların rekoru dahi kırılsa THY yönetimi bir karar almadan, TGS’de aksi karar kesinlikle verilemez. İşte bu sebeple her zaman olduğu gibi biz ne kadar yazarsak yazalım, davul da tokmak da onların elinde.

Yani size ancak yorum yazmak düşer, bize de sizlerin sorunlarını aktarmak düşer.

Bir soru sorup konuyu kapatacağım. İlker Aycı, 2019 yılında 10 bin personel daha alınacağını duyurmuştu. Acaba bu 10 bin personelin kaçı alınabildi?

THY’den bedava uçanlar, yemesini içmesini bedavaya getirenler birkaç sözüm olacak.

Ben THY’deki olumsuzlukları yazdıkça çılgına dönen arkadaş tüm uçuşlarımı kontrol ettirmiş. Bedava bilet kullanıp kullanmadığımı araştırmış. Araştırmış ama bir tane bile bulamamış. Bulsa idi satın aldığı gazeteci kılıklılara yazdıracaktı.

Yapar mıyım hiç. Ben sizin davetlerinize bile biletimi alıp geldim.

Ama zaman gelecek hepsi ortaya çıkacak. Bugün ortaya dökülen belgeler gibi, oteller gibi. THY, açıklayabilir mi acaba hangi gazetecileri bedava uçuruyor, bedava konaklatıyor, ulaşımları, yemeleri-içmeleri bedava karşılanıyor.

Ben sabır abidesiyim. Zaman gelecek bugün başka kulvarlarda olduğu gibi THY’den nemalananların da şapkası düşüp keli görünecek.

THY Maaş artırımı yapacak mı, TGS ikramiye verecek mi?

Yorumlar Tüm Yorumlar (103)

Alien ~ 3 yıl önce
Yüzde 25'e gelince gönlümüzde taht kuracakmış :) O tahtlar boş, hiç merak etmeyin 2022'de oturursunuz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Kpt ~ 3 yıl önce
Are you kidding us!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Kaslı 777 FO ~ 3 yıl önce
Protein tozları ve sporcu besinleri çok pahalılaştı, kaslarım eriyor, acil çözüm istiyorum, Türkiye’yi geçtim, los angelestan kendim alsam bile aşırı pahalı.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Thy de fetocular duruyor. ~ 3 yıl önce
THY de 15 temmuzda darbeye aktif olarak katılmış olanlar yargılansın lütfen

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Zaten oyle ~ 3 yıl önce
Zaten ayni maaşı alıyorlar

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Magdur memur ~ 3 yıl önce
Gonul isterki kesintileri tam geri alalim. Sosyal haklarimiz duzelsin. Hakkimiz yenmesin. Ben gonulu taniyorum oyle kesintilerin yarisi geri gelsin yarisi gitsin istemez o.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Tgs ~ 3 yıl önce
Tgs de arttık genel müdürlükte revizyon şart

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Patronlar araç modeli yükseltirken amirlik parası almasın diye kağıt imzalatılan amir ~ 3 yıl önce
İşçinin emekçinin maaşından kesip sonra da tv ye çıkıp "krizi fırsata çevirdik" diyen hiç bir insan benim hiç bir yerimde taht filan kuramaz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Teknik ~ 3 yıl önce
Hep konuşmalar kabin ekib ve kokpit ekibi için arkadaşlar onlar evinde. Teknisyenler tam zamanlı çalışıyor. Adaletsizlik burada. UP da bile çekiliş olsa kabin kokpit ekibine çıkıyor. Teknisyen cikmaz evinde oturana yapmasınlar. Teknisyenler hem risk ile çalışıyor. Hemde tam zamanlı maaşları düşünce asgari ücrete geldi kimse boş yapmasın.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Finans Uzmanı ~ 3 yıl önce
Pilotların kesintisini %25 olarak revize etmek çok mantıklı. Kabin ekiplerinin %30 olan kesintisi %50 olarak düzenlenirse şirket kısa sürede maddi durumunu toparlar.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000