15 Şubat 2021, Pazartesi
Ali KIDIK
Ali KIDIK [email protected]
  • Ali Bey, Atatürk Havalimanı'na takılıp kalmayın artık. Geçmiş geçmişte kaldı. Oradaki kargo uçuşları geçici bir süre daha devam edecek. İstanbul Havalimanındaki kargo tesisleri bir kaç ay içinde tamamlanacak ve kargo uçuşları İHL'den yapılacak.
  • Acaba Thy uçakları, ağır bakımlarını ISL de yaptırıp IST e gidiyor olmasın? Bu tarz uçular ISL SAW arasında da oluyordu
  • Yükü az alsaydın o zaman..
  • Su anda Ne ucus ne harekat nede ekip planlama dogru duzgun isliyor, tek calisan Ucus Isletme baskani gelen giden he diyor yan paraf atiyor icerige bakmiyor bile, salla basi al maasi geri kalandan bana ne
  • bunlar rutin olaylar. pilotlara aşıdan vazgeçilmesinden bahset.
  • Nasıl yani! Gein kokpite gösterelim ne yaptığımızı!
  • Eee THY ne yapsın İstanbul havalimanı yönetimi sıfır,az indi bindi olsa da beceriksiz yönetimi fazla görmeyeyim diyor..
  • Zamanın mandaseverlerinin torunlarının ülkede köşebaşlarını tutarak, "Benim manevi mirasım bilim ve akıldır"diyen Atatürk'ün şahsına ve tüm miraslarına savaş açmış güruhla gelinen nokta, elbetteki bir yapboz cumhuriyetidir.
  • Torpilli kimdi editor yazmamışsın
  • Ekiplerin prpgramlarına aşı planlaması yapıp neden aşılar yapılmadı Ali bey? Biri açıklasın bu durumu? THY nin ekiplerini açıklayacak parası da mı yok? Yoksa ekipler riskli grupta değerlendirilmiyor mu? Yoksa show mu yapılıyor? Pegasus, Sunexpress ve diğerleri onlar neden planlama yapmadı? Onlar mı işi bilmiyor yoksa bizim şirket yöneticileri mi? Bir yerde yanlış var.

THY indi bindi mi yapıyor?

Bir kargo uçağı Atatürk Havalimanı’ndan kalkıyor ve sonra 10-15 dakika içinde İstanbul Havalimanı’na iniş yapıyor. Uçakları radardan takip edenler için “acaba arıza mı var” merakı uyanıyor. Arıza yok ama arızalı bir anlayış var.

Bir uçak kalktığı havalimanına yakın bir meydana neden iner? Ya arıza vardır ya da yine arıza vardır. Varsa arıza ya kalktığı meydana döner ya da en yakın meydana. THY’nin değişik tipte kargo uçakları var. Bunlardan birisi de Boeing 777 tipi olanlar.

Geçtiğimiz günlerde bu tip bir uçak Atatürk Havalimanı’ndan kalkış yapıyor ve İstanbul Havalimanı’na iniyor. Meraklı okurlarımız hemen bize dönüyor ve sorular ardı ardına geliyor.

Bakıyoruz uçak yakıt almaya inmiş. “Bu ne perhiz bu ne lahana turşusu” demek yerinde olur galiba. Az önce kalktın niye iniyorsun?

Eğer devleti yanlış planlama ile idare ediyorsanız uçaklarınız da yanlış planlama ile kalkar iner.

“Pandemi hastanesi yapıyoruz” diye Atatürk Havalimanı pistlerini doğrarsan olacağı bu. Tonlarca yükü olan bir o kadar da yakıt alma zorunluluğu olan kargo uçakları gideceği meydana kadar yakıt alamaz ve ikmal yapmak zorunda kalır.

Mesele şu;

Eğer, Atatürk Havalimanı katledilmiş olmasaydı bu uçaklar istediği kadar yakıtı alır ve iniş yapacağı meydana gidebilirdi.

Ama biz doğruyu söyleyince maalesef kötü oluyoruz ve maalesef muhalif oluyoruz. Oysa biz memleketin doğruları yapmasından yanayız.

Şimdi şunu söylemek isterim. Atatürk Havalimanı’ndan kalkıp İstanbul Havalimanı’na inen bir Boeing 777 tipi uçak kalkış sırasında ne kadar yakıt tüketir, havada ne kadar yakıt yakar, inişte ne kadar yakıt tüketir. Bunu bir inceleyin ve sonra İstanbul Havalimanı’na iniş ve kalkış maliyeti nedir?

Merak ettiğim için soruyorum.

Bunun yerine uzun menzilli kargo uçaklarının İstanbul Havalimanı’na konuşlandırılması ve Atatürk Havalimanı’ndaki kargolar tırlarla buraya götürülse olmaz mı? Sesli düşünerek soruyorum. Fayda maliyet açısından soruyorum elbette.

Ama yok.

Mutlaka kulağımızı ters yönden göstermek zorundayız.

Bütün bu zorlukları yaşatanlar, umarım Atatürk Havalimanı’na yapılan ihanetin de nelere sebep olduğunu anlamış olurlar.

Bizim üzüntümüz bir lira kazanayım derken 10 lira harcamanın ülkemize, THY’mize ayrı bir maliyettir.

Lufthansa’nın korkaklığı neden?

İstanbul Havalimanı yönetimine Lufthansa Havayolları’nın ültimatom gibi bir uyarı gönderdiği bilgisi geldi. Neymiş efendim uçağının yanına kimse yanaşmayacakmış, kimse resim çekmeyecekmiş. Altın mı taşıyorsun, yoksa illegal iş mi yapıyorsun.

Lufthansa bu korkaklığın sebebini açıklasın. Senin ülkende uçağa kimse yaklaşmıyor mu, yanaşmıyor mu? Bırakın bu zırvaları.

THY aşı programını neden uygulamadı?

Etihad gibi bir şirket tüm uçuş ekiplerini aşılıyorsa biz neden iptal ettik. Biri çıkıp açıklasın. Bizim onlardan eksiğimiz yok fazlamız var. O halde pilotlarımız, kabin memurlarımız neden aşılanamıyor? Aşı mı yok, aşıya verecek paramız mı yok. Dürüst olun biz sarımsak yemeye razıyız.

THY indi bindi mi yapıyor?

Yorumlar Tüm Yorumlar (13)

Havacı ~ 3 yıl önce
Ali Bey, Atatürk Havalimanı'na takılıp kalmayın artık. Geçmiş geçmişte kaldı. Oradaki kargo uçuşları geçici bir süre daha devam edecek. İstanbul Havalimanındaki kargo tesisleri bir kaç ay içinde tamamlanacak ve kargo uçuşları İHL'den yapılacak.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Horacio ~ 3 yıl önce
Acaba Thy uçakları, ağır bakımlarını ISL de yaptırıp IST e gidiyor olmasın? Bu tarz uçular ISL SAW arasında da oluyordu

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Beyinsiz ~ 3 yıl önce
Yükü az alsaydın o zaman..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Cokuyor ~ 3 yıl önce
Su anda Ne ucus ne harekat nede ekip planlama dogru duzgun isliyor, tek calisan Ucus Isletme baskani gelen giden he diyor yan paraf atiyor icerige bakmiyor bile, salla basi al maasi geri kalandan bana ne

Yanıtla

Kalan karakter 1000
bırak ali ~ 3 yıl önce
bunlar rutin olaylar. pilotlara aşıdan vazgeçilmesinden bahset.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Kaptan ~ 3 yıl önce
Nasıl yani! Gein kokpite gösterelim ne yaptığımızı!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Yuru ~ 3 yıl önce
Kaptanmis hadi ordan
Ankaralı ~ 3 yıl önce
ThY Esb base ne olacak bilgisi olan varmı
Kadri Samsunlu ~ 3 yıl önce
Eee THY ne yapsın İstanbul havalimanı yönetimi sıfır,az indi bindi olsa da beceriksiz yönetimi fazla görmeyeyim diyor..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
İlim ve fen ~ 3 yıl önce
Zamanın mandaseverlerinin torunlarının ülkede köşebaşlarını tutarak, "Benim manevi mirasım bilim ve akıldır"diyen Atatürk'ün şahsına ve tüm miraslarına savaş açmış güruhla gelinen nokta, elbetteki bir yapboz cumhuriyetidir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
İyi ki ahiret var ~ 3 yıl önce
Torpilli kimdi editor yazmamışsın

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Yine Show Peşinde Olanlar ~ 3 yıl önce
Ekiplerin prpgramlarına aşı planlaması yapıp neden aşılar yapılmadı Ali bey? Biri açıklasın bu durumu? THY nin ekiplerini açıklayacak parası da mı yok? Yoksa ekipler riskli grupta değerlendirilmiyor mu? Yoksa show mu yapılıyor? Pegasus, Sunexpress ve diğerleri onlar neden planlama yapmadı? Onlar mı işi bilmiyor yoksa bizim şirket yöneticileri mi? Bir yerde yanlış var.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000