28 Mart 2022, Pazartesi
Ali KIDIK
Ali KIDIK [email protected]
  • Hepsi aynı , insanların maaşlarını zorla gasp ederek kar açıklayan bir şirket oldu THY. Ayıp da bilmiyorlar. Yeni gelen bunu bilmiyor mu ? Paralarınızla kar açıkladık size bu paraları iade edecegiz dedi mi ? Hayır. Pazar paraları ise oyle kesilecek bir para değil. Kanunen pazar günü adam çalıştırıyorsan fazla mesaisini ödersin. Bakkal da öder çakkal da bu böyledir. Mahkemede tek celsede bitmeliydi ama malum. Shgm zaten arka bahce , limitte sürekli adam ucurmalar , dual base vs. Bitmez!!
  • Ortada çok büyük para dönüyor işe yeni başlayan adam tgs için diyorum ünvan almış gelmiş bu ne böyle bu kadar çalışanın hakını bu şekilde gasp etmeyin bu kadar torpil olmaz artık yılardır çalışan personel hiçmi hakkı yoktu en basiti uteme yıllarını veren şef Kemal demir ünvanı düşürülüyor ve işten çıkarıldı aynı birimde sırf arkası güçlü diye ilkokul mezunu çöp aracı şöförü koordinasyon müdürü oldu yazık be
  • Bakin bu yonetim kokuyle degisecek yakindir demedi demeyin tk tgs hepsinin degismesi lazim neyine guveniyorsun kabininden kokpitine harekat yolcu hizmetleri uçak alti hepsini zorla tehtitle ilave mesaiyle donduruyor personel yok ama personel de almiyor kar ustune kar var ama tehtitle zorla alana getiriyor her vardiya erkene ekibin yarisi devama diger yarisi bir gun saglam patlicaksiniz ama o gunde is isten gecmis olacak grev filan degil kuş uçmayacak uçaklarda yer yok hepsi - de fule ful gidiyor ama personele yansiyan hic bisey yok utanmasapar lojman yapicaklar eve gondermicekler ucretli kolelik sistemine dogru gidiyoruz... YONETİMİNBUDURUMAELATMAZSABİZGEREKENİYAPARİZ BİZİMDE HAYATİMİZ VAR EVİMİZE GİDEMİYORUZ SUSMAYİN UCRETLİ KOLELİGE HAYİR VARDİYAM BİTTİ EVİME GİTMEK İSTİYORUM ŞANTAJLA TEHTİTLE İŞ YAPİLMAZ. KALMAYİN BAKALİM KİMSE KALMAYİNCA NAPİCAKLAR.
  • Evet, insanlar neden kin ve nefret bağladı? Liyakatsız müdürler ve liyakatsız şefler yüzünden. Şirketimi ve Türk hava yollarını sevdiğim için söylüyorum: ekip iletişime, liyakatlı bir müdür ve liyakatlı bir şef atayım. Derdim kötülük yapmak değil adaleti söylemek.
  • yönetimden memnun olmadığımızı cimerden bildirelm pişman olmayıx belki bir değişme olur ki gelen kişi bu kadar hakkımızı gasp etmez
  • 10 yıl bu şirkete hizmet veren bir kabin amiri olarak işten çıkarıldım. Raporlarımı işyeri hekiminin vermesine rağmen!kendi emeğimle ve hiçbir torpil, tanıdık olmadan girdim bu şirkete. İlk yıllarım ne kadar güzeldi. Gel zaman git zaman ne huzur kaldı ne güven. Kaliteli personeli tek tek eleyip, İslamcıları, cemaatcileri soktular şirkete. Arkadaşlarım fikir ve düşünce özgürlüğü kapsamında fikirlerini beyan ettikleri için atıldılar şirketten tazminatsız! Zira haksız yere bir gece çıkarılan arkadaşlarımda dahil. Bu insanlarla helalleşmeden, ah alarak doğrulamaz bu şirket! Eden bulur!asla eski güzel günlerine dönemez! Ancak üsttekiler ceplerine paraları doldurur, villalar alırlar milyon dolarlık! Olan emekçiye olur! Hakkımızı helal etmiyoruz!
  • tt rumuzuyla yorum yapan Iran polisi yer ama havaalaninda yemez. Mudurler ikram adi altında harcama yaparlar bir incelesinler sorsunlar gorurler kime ikram yapıldığını kendi ve aileleri cikmadin sonra.
  • İstanbul İstasyon Bilet Satışta çalışan Tklar ne iş yapıyor? Odalarının kapısı açık film dizi izliyorlar. Bütün dizileri bitirdiler. Hani nerde teftiş ? Nerde takip? Tgs istanbul satıştaki koordinasyonda iki tane şef var neden? Madem koordinasyonlar neden bilet satış şefi maaşı alıyolar? Koordinasyonda çalışanlar neden bilet satış memuru maaşı alıyorlar? Bilet satışın acilen takibe alınması gerekiyor. Tk'ların maaşlarını hakedecekleri yerlere tayin edilmesi lazım. Vardiyanın başında bir telefon toplantısıyla işleri bitiyor. Bu işlerin düzelmesi gerekiyor
  • İstanbul İstasyon Bilet Satışta çalışan Tklar ne iş yapıyor? Odalarının kapısı açık film dizi izliyorlar. Bütün dizileri bitirdiler. Hani nerde teftiş ? Nerde takip? Tgs istanbul satıştaki koordinasyonda iki tane şef var neden? Madem koordinasyonlar neden bilet satış şefi maaşı alıyolar? Koordinasyonda çalışanlar neden bilet satış memuru maaşı alıyorlar? Bilet satışın acilen takibe alınması gerekiyor. Tk'ların maaşlarını hakedecekleri yerlere tayin edilmesi lazım. Vardiyanın başında bir telefon toplantısıyla işleri bitiyor. Bu işlerin düzelmesi gerekiyor
  • Ali bey,330 Filosunda P3 upgrade konusunda, kıdem listesinde en sonda bulunan Onur Air'ciler, torpil yapılarak, kıdem listesindeki üst kisimdaki, şartları uyan kişilerin hakkı yenilerek upgrade edildi.. liyakat yok ediliyor.

THY İÇİN “NİYET-NEFRET” DÖNEMİ…

Siz bu satırları okurken THY Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Bolat, hayatının en büyük sınavına hazırlanıyor. Hem de üzerine bırakılan onca yükün, olumsuzluğun hesabını vermek üzere. Bu iş böyle. Birileri yıkar diğeri onarır. Birileri miras bırakır birileri de miras yer…

Hamdi Topçu dönemi miras dönemi idi. Buna Candan Karlıtekin’i eklemezsek ayıp olur. Miras o kadar iyi idi ki üzerinde hak iddia eden öyle çok insan vardı ki o mirası paylaşmak için kim bilir ne ayak oyunları oynanmıştı.

Miras o kadar kabarıktı ki kasalar dolusu para, filolara sığmayan uçaklar. Ve oyunu iyi oynayan, senaryoyu iyi yazan, kurguyu müthiş planlayan İlker Aycı yarım saatte oturmuştu muhteşem servete.

Bu servet ye ye bitmedi.

Alabildiğince olumsuzluk, alabildiğince kayırmacı, alabildiğince hak yiyen, alabildiğince çifte standartlı ve alabildiğince insafsızca.

Bu süre neredeyse yedi yıl sürdü.

En kıymetli THY çalışanlarının yerini en kıymetli Kartallılar, cemaatçiler, siyasetçiler, yakın arkadaşlar, akrabalar, eş tavsiyeleri, çıkar odakları, nemacılar aldı.

Kralın yanına gelen kraliçe de etkili hale geldi koca kurumda. Kraliçe için özel korumalardan tutun da havalimanlarında özel araçlar, ekipler karşıladı- uğurladı.

Yurtdışı harcamaları sorulmadı, sorgulanmadı. Nereden-nereye sorusunun dahi sorulmasına imkan verilmedi.

Bir şehirde CIA başkanına gösterilen güvenlik tedbirleri uygulandı adeta. Bir değil birçok otelde odalar kiralandı. Hangi otelde kaldığı anlaşılmasın diye isimleri dahi gizli tutuldu.

Yine bir Allah’ın kulu sorup, sual edemedi.

Günün sonunda işin en büyük patronu elinde büyüttüğü bu şahsiyetin yıldızları yakalayacak kadar zıplamasından rahatsız oldu ve “arkana bakmadan git” talimatını verdi.

Ve bütün olumsuzlukları temizlemek üzere Ahmet Bolat’a yetki verildi. Bu yetki günahları temizleme yetkisi mi yoksa THY’yi 2015 dönemine getirme yetkisi mi henüz anlaşılmış değil.

“Hadi Murat Şeker ile el ele verin kurumu ayağa kaldırın” talimatı mı işleyecek yoksa Murat Şeker, “Ben reise daha yakınım” havasında mı olacak!

Murat Şeker, Abdülkerim Çay- Yahya Üstün ikilisi ile mi yürüyecek yoksa reisin dediği gibi Ahmet Bolat ile el ele mi verecek?

Benim gözüm artık damadın üzerinde olacak. Bakalım gideni aratacak hamlelerin yapılmasını mı isteyecek yoksa adilane bir THY olması için mi çalışacak bakacağız.

Ve “Niyet, Nefret” dediğim ise şu.

Eğer Ahmet Bolat lider olursa ve düşündüklerini İYİ NİYET olarak ortaya koyarsa bu onun için THY tarihi olur ve CV’sine altın harflerle yazılır.

Yok, eğer eskinin devamı gibi davranırsa o zaman da NEFRET tohumları yeniden yeşerir.

Zira THY İlker Aycı döneminde çok ama çok canlar yaktı. Merhem sürmek size kaldı. Hadi buyurun derman olun.

THY İÇİN “NİYET-NEFRET” DÖNEMİ…

Yorumlar Tüm Yorumlar (168)

Bişey olmaz ~ 2 yıl önce
Hepsi aynı , insanların maaşlarını zorla gasp ederek kar açıklayan bir şirket oldu THY. Ayıp da bilmiyorlar. Yeni gelen bunu bilmiyor mu ? Paralarınızla kar açıkladık size bu paraları iade edecegiz dedi mi ? Hayır. Pazar paraları ise oyle kesilecek bir para değil. Kanunen pazar günü adam çalıştırıyorsan fazla mesaisini ödersin. Bakkal da öder çakkal da bu böyledir. Mahkemede tek celsede bitmeliydi ama malum. Shgm zaten arka bahce , limitte sürekli adam ucurmalar , dual base vs. Bitmez!!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Hocaa ~ 2 yıl önce
Ortada çok büyük para dönüyor işe yeni başlayan adam tgs için diyorum ünvan almış gelmiş bu ne böyle bu kadar çalışanın hakını bu şekilde gasp etmeyin bu kadar torpil olmaz artık yılardır çalışan personel hiçmi hakkı yoktu en basiti uteme yıllarını veren şef Kemal demir ünvanı düşürülüyor ve işten çıkarıldı aynı birimde sırf arkası güçlü diye ilkokul mezunu çöp aracı şöförü koordinasyon müdürü oldu yazık be

Yanıtla

Kalan karakter 1000
TGS ~ 2 yıl önce
Bakin bu yonetim kokuyle degisecek yakindir demedi demeyin tk tgs hepsinin degismesi lazim neyine guveniyorsun kabininden kokpitine harekat yolcu hizmetleri uçak alti hepsini zorla tehtitle ilave mesaiyle donduruyor personel yok ama personel de almiyor kar ustune kar var ama tehtitle zorla alana getiriyor her vardiya erkene ekibin yarisi devama diger yarisi bir gun saglam patlicaksiniz ama o gunde is isten gecmis olacak grev filan degil kuş uçmayacak uçaklarda yer yok hepsi - de fule ful gidiyor ama personele yansiyan hic bisey yok utanmasapar lojman yapicaklar eve gondermicekler ucretli kolelik sistemine dogru gidiyoruz... YONETİMİNBUDURUMAELATMAZSABİZGEREKENİYAPARİZ BİZİMDE HAYATİMİZ VAR EVİMİZE GİDEMİYORUZ SUSMAYİN UCRETLİ KOLELİGE HAYİR VARDİYAM BİTTİ EVİME GİTMEK İSTİYORUM ŞANTAJLA TEHTİTLE İŞ YAPİLMAZ. KALMAYİN BAKALİM KİMSE KALMAYİNCA NAPİCAKLAR.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Ramço ramço ~ 2 yıl önce
Evet, insanlar neden kin ve nefret bağladı? Liyakatsız müdürler ve liyakatsız şefler yüzünden. Şirketimi ve Türk hava yollarını sevdiğim için söylüyorum: ekip iletişime, liyakatlı bir müdür ve liyakatlı bir şef atayım. Derdim kötülük yapmak değil adaleti söylemek.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Orhan ,saziye ~ 2 yıl önce
Ekip iletişimin mdr ,şefi haksız bir şekilde içimizden attırdın birde gelmiş ben yapmadım biz isim vermeyiz diyorsunuz utanmadan. Insaalah yaptıklarınızın beterini massiz ,sigortasız, işsiz kalır 1 kuruşa muhtaç kalırsınız tez zamanda . Allah tez zamanda bin belanızı versin.
tgs li ~ 2 yıl önce
yönetimden memnun olmadığımızı cimerden bildirelm pişman olmayıx belki bir değişme olur ki gelen kişi bu kadar hakkımızı gasp etmez

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Kim bu ~ 2 yıl önce
Kim memnun ki adamına göre muamele en basitti utem koordinasyon müdürlüğüne gelen hakan poyraz pardon çöp aracı şöförü hakan poyraz yani nasıl bir yöntem nasıl bir sistem hani liyakat hani ehliyet
Eskihavacı ~ 2 yıl önce
10 yıl bu şirkete hizmet veren bir kabin amiri olarak işten çıkarıldım. Raporlarımı işyeri hekiminin vermesine rağmen!kendi emeğimle ve hiçbir torpil, tanıdık olmadan girdim bu şirkete. İlk yıllarım ne kadar güzeldi. Gel zaman git zaman ne huzur kaldı ne güven. Kaliteli personeli tek tek eleyip, İslamcıları, cemaatcileri soktular şirkete. Arkadaşlarım fikir ve düşünce özgürlüğü kapsamında fikirlerini beyan ettikleri için atıldılar şirketten tazminatsız! Zira haksız yere bir gece çıkarılan arkadaşlarımda dahil. Bu insanlarla helalleşmeden, ah alarak doğrulamaz bu şirket! Eden bulur!asla eski güzel günlerine dönemez! Ancak üsttekiler ceplerine paraları doldurur, villalar alırlar milyon dolarlık! Olan emekçiye olur! Hakkımızı helal etmiyoruz!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Üzücü ~ 2 yıl önce
Gerçekten üzüldüm senin adına.. Bir yandan da düşünmeme sebep oldun 12 yılda toplamda 16 gün raporum var. İş yeri hekiminden 1 kez rapor aldım. 1 kez olunca unutmuyorsun. Tuhaf değil mi ? Acaba ben başka bir tür müyüm?
Iran ~ 2 yıl önce
tt rumuzuyla yorum yapan Iran polisi yer ama havaalaninda yemez. Mudurler ikram adi altında harcama yaparlar bir incelesinler sorsunlar gorurler kime ikram yapıldığını kendi ve aileleri cikmadin sonra.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
fikir ~ 2 yıl önce
Fikir düşünce özgürlüğü eskiden yokmuydu. Bende bir çalışan olarak biliyorum ki eskiden güzeldi çünkü farklı düşüncelere sahip insanların bu şirkette yeri yoktu. Kapalı bayanların arkasından bakıp şuna bak diyorlardı o insanlara kimse fikir özgürlüğünu yaşatmıyordu, hazımsızlığınız her düşünceden insanın şirkette çalışması mı, dürüst olun biraz. Anadolu server larında porno paylaşan kaptanları da biliyoruz.
Memur ~ 2 yıl önce
İstanbul İstasyon Bilet Satışta çalışan Tklar ne iş yapıyor? Odalarının kapısı açık film dizi izliyorlar. Bütün dizileri bitirdiler. Hani nerde teftiş ? Nerde takip? Tgs istanbul satıştaki koordinasyonda iki tane şef var neden? Madem koordinasyonlar neden bilet satış şefi maaşı alıyolar? Koordinasyonda çalışanlar neden bilet satış memuru maaşı alıyorlar? Bilet satışın acilen takibe alınması gerekiyor. Tk'ların maaşlarını hakedecekleri yerlere tayin edilmesi lazım. Vardiyanın başında bir telefon toplantısıyla işleri bitiyor. Bu işlerin düzelmesi gerekiyor

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Ist Memur ~ 2 yıl önce
İstanbul İstasyon Bilet Satışta çalışan Tklar ne iş yapıyor? Odalarının kapısı açık film dizi izliyorlar. Bütün dizileri bitirdiler. Hani nerde teftiş ? Nerde takip? Tgs istanbul satıştaki koordinasyonda iki tane şef var neden? Madem koordinasyonlar neden bilet satış şefi maaşı alıyolar? Koordinasyonda çalışanlar neden bilet satış memuru maaşı alıyorlar? Bilet satışın acilen takibe alınması gerekiyor. Tk'ların maaşlarını hakedecekleri yerlere tayin edilmesi lazım. Vardiyanın başında bir telefon toplantısıyla işleri bitiyor. Bu işlerin düzelmesi gerekiyor

Yanıtla

Kalan karakter 1000
P3 Upgrade ~ 2 yıl önce
Ali bey,330 Filosunda P3 upgrade konusunda, kıdem listesinde en sonda bulunan Onur Air'ciler, torpil yapılarak, kıdem listesindeki üst kisimdaki, şartları uyan kişilerin hakkı yenilerek upgrade edildi.. liyakat yok ediliyor.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Eğitim şart ~ 2 yıl önce
Doğru düzgün bir sistem oturtulmayıp güne ve şartlara göre kural uydurulduğu sürece daha çok mağduriyet yaşanır. Mağdur olup ses çıkaranlara da utanmadan sopa gösteriliyor yazık çok yazık.
Metu engineer Akın ~ 2 yıl önce
üstat aynısı akademi mülakatındaydı zaten odtülü itülü mühendisler itilip sen zaten bizde yerde tegesede falan çalışıyordun diye seni alalım denilen kişiler var anadolunun sıradan 2.3. sınıf üniversite müh.
Çanakçı Çanakçı ~ 2 yıl önce
Evet, nefret dönemi, örneğin ben ekip iletişim müdüründen be şefinden nefret ediyorum. Her gün de Beth dua ediyorum engelli insanlarla uğraştığı için.
P4 ~ 2 yıl önce
Onur air'den direct entry gelen arkadaşlar için kural değişikliğine gidildi. Ne de olsa kaptan çocukları.. kidem sırasına göre upgrade esas iken, ne hikmetse kidemin son 10 20 sırasındaki kişileri almak icin, "UÇUŞ SAATİNE GÖREDİR" yalanı atıldı. Bir yerde yazmıyor. Öyle bir kural da yok. Tamamen hak yediler. Ali bey, bu konuyla ilgili yardımcı olur musunuz? Sirket aidiyeti nasıl yok ediliyor, buyurun size örnek. Hatta e-posta atalım isterseniz. Saygilar.
Beter olun ~ 2 yıl önce
Cete gibisiniz

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000