27 Eylül 2021, Pazartesi
Çetin ÖZBEY
Çetin ÖZBEY [email protected]
  • Bu yorum eleştiri sınırlarını aştığı için sansürlenmiştir.
  • Bu yorum eleştiri sınırlarını aştığı için sansürlenmiştir.
  • Pegasus geniş gövde uçak alsa da, yetişmiş teknisyen istihdam etse keşke.
  • Bu yorum eleştiri sınırlarını aştığı için sansürlenmiştir.
  • Bu yorum eleştiri sınırlarını aştığı için sansürlenmiştir.
  • Bu yorum eleştiri sınırlarını aştığı için sansürlenmiştir.
  • Bu yorum eleştiri sınırlarını aştığı için sansürlenmiştir.
  • 211 Arkadaşlarında dahil aklına gelen herkesi her şeyi yöneticilere sürekli şikayet eden sendin. Erken emekli olmak için uğraşıp ta sahip olduğun o engelli belgesini almadan önce sıcakta soğukta karda kışta millet çalışırken ihtiyaç var gel şu yetkini mührünü kullan denildiğinde boardtan ofisten çıkmayan çalışmayan sendin. Yöneticilerine ilgililere maaşında kesinti olmasın diye engelli belgesi aldığını söylemeyip dünya engelliler gününde izinliyim diye işe gelmeyen sebebini sorulunca aylar sonra engelliyim ben belgem var diyende ofiste hasta olmam için camları bilerek açıyorlar soğuk algınlığına kapılıyorum o yüzden de onlardan önce mazeret istirahat almak zorunda kalıyorum diye çocukca savunmalar yapanda sendin. Seni savunan a bkm da ki arkadaşlarını abilerini dahi o inadın ve yaptıklarınla sıkıntıya sokan biri olmasan belki yazdıklarına bizlerde inanacağız. Lakin sen bile aslında kendine hiç mi hiç inanmıyorsun yoksa haklı olduğunu sandığın bu konu için buraya engelli yerine göğsünü gere gere milletten çekinecek neyim var diyerek adını gururla yazardın. Ama yazamadın yazamıyorsun asla da yazamayacaksın…
  • " İ " YANLIZ BİR HARF. AKLINIZA NEDEN İSTANBUL, İZMİR, İSMET PAŞA VB.. ŞEYLER GELMİYOR?
  • Beyefendi neden insanlara cevaplarını çok ağır ve tepkisel. Cevabınızın ilk cümlesinde hata yapmışım demişsiniz ve dolayısıyla mevzu kapanmış. Düşündüğünüz ve olduğunuz kadar çirkin.... Ne demek bu şimdi? Ben gördüğüme yorum yaptım dediğim gibi cevabınız bunu düzeltti. Biz vatandaşız, gördüğümüze yorum yaparız. Bu durumda diğer yorumalr da doğrudan hakaretler ve çirkinlikler yağdıranlar da direkt gidip çok çirkin olduklarını yazmanız ya da gelen yorumlara tahammül çerçevelerinde cevap vermenizi tavsiye ederim. Ben gazeteci değilim 82 vuruştan anlamam. Gördüğüme yorum yaparım.

THY İ. Aycı CNN’e THY’ nin iyilerini anlatırken başarıyı hangi zeminin üzerine bina etti?



KEŞKE CNN PROGRAM SUNUCUSU SN. AYCI’YA ŞUNU DA SORABİLSEYDİ:
  Pandemi nin başında maaşlarından yapılacak kesinti ile ilgili olarak THY çalışanlarına dayatma yolu ile imzalattığınız formu yaptığınız tehdit ve zorlamalar olmasa tüm personelinizin gönüllü olarak imzalayacaklarına inanıyor musunuz?  Özveride böyle mi bulunulur sizce. Sunucuya verdiğiniz ” sorunu İçimizde hallettik“ cevabını ifade edebilmeniz için, formu imzalamayanların ücretsiz izne çıkartılacağı ( tabii bunun sonucu da çalışanların düşünebilmeleri zor değil ) vb. tehditlerin yapılmamış olması gerekirdi. Eğer açıklayabilirseniz THY personelinin üyesi bulunduğu sendikanın bu yönteme neden ve nasıl sessiz kaldığını da anlatabilseydiniz iyi olurdu..

SN. AYCI BU TARZ BİR YÖNTEMİN ÜZERİNE BİNA ETTİĞİNİZ BAŞARI HER ZAMAN TARTIŞMAYA AÇIKTIR.

Dile getirilen başarı anlatımının doğru olduğunu temenni edelim. Evet, bu tarz bir yöntemin üzerine bina edilen başarı çok çok büyük olsa bile her zaman tartışılacaktır. Tabii ki bu konuyu tartışmaya açanları suçlamak mümkün değil. O dönemde de korkutma üzerine kurulmuş bir sistem işlemiş THY’ de. Çalışanlar o formu imzalamayıp da ne yapacaklardı ki?  Mehmet Sarmış Bey bu konuda ne diyor? “ Yöneticilik zordur, Ağır bir sorumluluktur. İş yapmak değil, yaptırmak sanatıdır. Birbirinden çok farklı birçok insanı sevk ve idare etmek, onlardan iş çıkarmak ne demektir, ancak yaşayanlar bilir.  Çeşit çeşit yönetim tarzı vardır. Bunlardan en yaygını, maalesef en kötü olanıdır: O da Korku yönetimi.”.

İLKER BEY CNN’ E ANLATIYOR: Türk Hava Yolları Yönetim Kurulu Başkanı İlker Aycı, Pandemi sürecindeki THY’yi. CNN International’ a anlattı.  Aycı, programda Türk Hava Yolları’nın özellikle pandemi sürecinde rakiplerinden nasıl ayrıştığını, uluslararası krize rağmen nasıl yüzde 71 doluluk oranına ulaşarak 28 milyon yolcu taşıdıklarını tabii ki gururla dile getirdi. THY’ nin başarılarını anlattı.  Söyleşi haberini dikkatle okudum. İlker Bey uluslararası bir medyaya ne söylemesi gerekiyorsa onu söyledi. Dikkat ettim fazlası yok. Eksiği var mı? Evet var. Değneği bu tarafından tutunca çalışanlar yaşanmışları anlatmaya başlıyor.

DÜNYA SARSILIRKEN, TURİZM DURMUŞKEN DEVLET YARDIMI ALMAMAK MEZİYET Mİ? Sunucunun  ' birçok havayolu şirketi devlet yardımı aldı, siz almadan nasıl başarılı oldunuz? Sorusuna Sn. Aycı ' “BİZ İÇİMİZDE HALLETTİK ' mealinde cevaplamış.  Keşke ' biz personelimizin maaşlarının yarısını keserek hallettik ' deseydi diyen çalışan ve okur var. “ Aslında düşünürsek bu da yeterli bir cevap. Anlayana.

BÜYÜK BAŞIN DERDİ BÜYÜK OLUR DEMİŞTİK YA: Pandemi’ nin ilk başlarında, salgının renginin tam olarak ortaya çıkmasını takiben “ Büyük başın derdi büyük olur “ diye düşünmüştük. Doğru da çıktı. Filosunda 50 uçak bulunan bir havayolunun bu süreçte alacağı tedbirler ile 350 uçak uçuran bir şirketin alacağı işletme ve ekonomik tedbirlerin aynı olması mümkün mü? Tabii ki değil.

İlker beyin CNN program yapımcısına yaptığı konuşmada, “Türk Hava Yolları olarak 2019 yılının yüzde 50’sine karşılık gelmesine rağmen 2020 yılını 6,7 milyar dolar gelir ve 1,9 milyar dolar EBITDA (faiz, vergi, yıpranma payı,

ve kira/yeniden yapılandırma maliyetleri öncesi kârlar) seviyelerinde bir başarıyla kapattık. Devletimizden nakit yardım almayarak, 2020'de rakiplerimize oranla çok iyi bir performans sergiledik” söylemini haberde okuyan çalışanlar derhal kendisini cevaplıyor.

ÇALIŞAN CEVABEN NE DİYOR?  Kokpit maaşlarından %50-40,kabinden %35 kısıntı yapıp Pazar mesailerini kaldır,  benzin parasını yarıya düşürüp otoban parasını kes. Sonra çıkıp kimseyi işten çıkarmadım de. .Bu kadar maaş kesintisini dünyadaki hiç bir şirket yapmadı. Yolcu sayısındaki artış kendi ifadeleri, doluluk oranı da,  bilet fiyatlarının yükselişi de malum, kargo fiyatları keza. Dünyadaki yirmi kargodan birini THY taşıyor üstelik.  Ancak maaşlardaki kesinti aynen devam ediyor. Neden? Yaptığınız aşırı istihdamın bedelini mi ödüyoruz hepimiz?

Bir kişinin mesaisiyle iki kişiyi çalıştırdınız zaten niye adam çıkarasın ki?” diyor bir başkası.  Doğru mu? Doğru. Hem YK Başkanının hem de çalışanların söyledikleri doğru. İki ucu kakalı sopayı Aycı beyin tuttuğu taraftan tutmak ve ona göre konuşmakta doğru. Ne yapsın Sn. Aycı, bir basın mensubuna konular çalışanların ifade ettiği tarzda anlatılmaz ki.

THY’NİN REKABET STRATEJİSİ: İlker “ Aycı programın ilerleyen dakikalarında dünyanın önemli havayolu şirketleri ile olan rekabet stratejisine de değindi ve , “Avrupa'nın en iyi performans gösteren bayrak taşıyıcı havayolu şirketi olarak başarımız tesadüf değildir. Aldığımız çok sayıda önlemin yanı sıra, başarımızı çalışanlarımızın özverisine borçluyuz. Diğer havayolları çalışanları işten çıkarmalarla karşı karşıya kalırken, bu süreçte hiçbir

Çalışanımızla yollarımızı ayırmadık, diğer taşıyıcılara göre daha iyi hizmet verebilmek ve daha hızlı bir iyileşme sağlamak için personel çıkarmama kararı aldık” açıklamasını yapmışlar”

ÇALIŞAN AYCI SN. AYCININ SÖZÜ DOĞRU DİYOR: Doğru, vallahi ve billahi doğru. Başarılarımızı çalışanlarımızın özverisine borçluyuz sözü çok doğru. Çalışanlar buna cevapla:”  işten çıkarma yasaktı zaten bu bir, ikincisi işten attıklarına ödeyecek tazminatın yoktu kasada derken bir başka çalışan ise” Sn. Yönetim Kurulu Başkanım,  Burası hayır kurumu değil,  İşinize yaramıyorsa çıkarın. Benim maaşımdan kesip başkasına maaş ödüyorsun şu an”  diyor

AKLIMA NE GELDİ? Bu aklıma ne mi getirdi? Pandemi öncesi THY’ deki istihdam fazlalığı sıklıkla konuşuluyordu. Evet, öyle fazlalık var diyenlere ise büyük tokadı çalışanlar atıyordu o zamanlar. Şimdi de kadroların şişirilmiş olduğunun farkındalar ama görevden affedilmek için kimlerin ne şekilde seçileceğini düşünemiyorlar. Yöntemden emin değiller. Onun için üstü kapalı geçiyorlar bu konuları. ÇALIŞANLARINIZ İYİ VE KÖTÜYÜ AYIRT EDİYOR İLKER BEY. Kargo için anlattıklarınıza tek kelime menfi söz söyleyen yok. Herhalde YK Başkanına duydukları kızgınlık takdirlerini ifade etmelerine engel oluyor Keşke böyle olmasaydı.

Bir büyüğümüz “Türkiye’de korku hâkimmiş gibi konuşuyorlar” demişlerdi.

Evet, korku dağları bekliyor gibiymiş o zamanlarda.

Ama tarihten öğrendiğimiz bir şey var:

Sonunda dağlar, korkuyu yeniyor.

Göreceksiniz dağların galibiyetine bir kez daha şahit olacaksınız.

THY İ. Aycı CNN’e THY’ nin iyilerini anlatırken başarıyı hangi zeminin üzerine bina etti?

Yorumlar Tüm Yorumlar (69)

Engelli ~ 2 yıl önce
Bu yorum eleştiri sınırlarını aştığı için sansürlenmiştir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Engelli ~ 2 yıl önce
Bu yorum eleştiri sınırlarını aştığı için sansürlenmiştir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Pegasus ~ 2 yıl önce
Pegasus geniş gövde uçak alsa da, yetişmiş teknisyen istihdam etse keşke.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Engelli ~ 2 yıl önce
Bu yorum eleştiri sınırlarını aştığı için sansürlenmiştir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
CVP ENGELLİ ~ 2 yıl önce
KÜFÜR İLE BEDDUANIN FARKI YOK. YAPMAYIN.
Engelli ~ 2 yıl önce
Bu yorum eleştiri sınırlarını aştığı için sansürlenmiştir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
CVP ENGELLİ ~ 2 yıl önce
BEDDUA ETMEYİ BIRAKIN. DÖNÜP DOLAŞIP İNSANIN BAŞINA GELİYOR. BU EDDUALARINIZI YAYINLAMAMAMI NORMAL KARŞILA RSINIZ HERHALDE. SİZE KARİI ÇIKAN YORUM AYLARCA ÖNCE BİR KEZ DAHA GELMİŞTİ. HİÇ BUNLAR DOĞRU DEĞİL, BEN BÖYLE ŞEYLER YAPMADIM DEMEMİŞTİNİZ. ŞİMDİDE SÖYLEMİYORSUNUZ. SİZE İŞ VERMEYEN BU SİTENİN OKURLARI DEĞİL.
Birisi ne cvp ~ 2 yıl önce
Bu yorum eleştiri sınırlarını aştığı için sansürlenmiştir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
ENGELLİYE CVPYAZANA ~ 2 yıl önce
Bu yorum eleştiri sınırlarını aştığı için sansürlenmiştir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
ENGELLİYE ~ 2 yıl önce
211 Arkadaşlarında dahil aklına gelen herkesi her şeyi yöneticilere sürekli şikayet eden sendin. Erken emekli olmak için uğraşıp ta sahip olduğun o engelli belgesini almadan önce sıcakta soğukta karda kışta millet çalışırken ihtiyaç var gel şu yetkini mührünü kullan denildiğinde boardtan ofisten çıkmayan çalışmayan sendin. Yöneticilerine ilgililere maaşında kesinti olmasın diye engelli belgesi aldığını söylemeyip dünya engelliler gününde izinliyim diye işe gelmeyen sebebini sorulunca aylar sonra engelliyim ben belgem var diyende ofiste hasta olmam için camları bilerek açıyorlar soğuk algınlığına kapılıyorum o yüzden de onlardan önce mazeret istirahat almak zorunda kalıyorum diye çocukca savunmalar yapanda sendin. Seni savunan a bkm da ki arkadaşlarını abilerini dahi o inadın ve yaptıklarınla sıkıntıya sokan biri olmasan belki yazdıklarına bizlerde inanacağız. Lakin sen bile aslında kendine hiç mi hiç inanmıyorsun yoksa haklı olduğunu sandığın bu konu için buraya engelli yerine göğsünü gere gere milletten çekinecek neyim var diyerek adını gururla yazardın. Ama yazamadın yazamıyorsun asla da yazamayacaksın…

Yanıtla

Kalan karakter 1000
algı manşeti ~ 2 yıl önce
" İ " YANLIZ BİR HARF. AKLINIZA NEDEN İSTANBUL, İZMİR, İSMET PAŞA VB.. ŞEYLER GELMİYOR?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Algı manşeti1. ~ 2 yıl önce
Yani gazetede tanınan birisinin adı İ ile başlıyor ve bu kısaltılarak kullanılıyorsa (hele yazı birde tamamen eleştiriyse) o İ maalesef yıllarca bize medya çöplüğünün çğretmesinden dolayı başka anlamda algılanıyor. Benim suçum değil. Ben gördüğüme yorum yaptım. Yazar amacım o değildi dedi. Konu kapandı.
ALGI MANŞETİ ~ 2 yıl önce
BENİM YAŞIMDA BİRİNDEN BUNU BEKLEMENİZ AĞIRIMA GİTTİ. O KADAR. KAPANDIĞINA GÖRE MESELE YOK.
Çirkin? ~ 2 yıl önce
Beyefendi neden insanlara cevaplarını çok ağır ve tepkisel. Cevabınızın ilk cümlesinde hata yapmışım demişsiniz ve dolayısıyla mevzu kapanmış. Düşündüğünüz ve olduğunuz kadar çirkin.... Ne demek bu şimdi? Ben gördüğüme yorum yaptım dediğim gibi cevabınız bunu düzeltti. Biz vatandaşız, gördüğümüze yorum yaparız. Bu durumda diğer yorumalr da doğrudan hakaretler ve çirkinlikler yağdıranlar da direkt gidip çok çirkin olduklarını yazmanız ya da gelen yorumlara tahammül çerçevelerinde cevap vermenizi tavsiye ederim. Ben gazeteci değilim 82 vuruştan anlamam. Gördüğüme yorum yaparım.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
CVP ÇİRKİN ~ 2 yıl önce
SİZ " i " HARFİNİ HER OKUDUĞUNUZDA AYNI ŞEYİ Mİ DÜŞÜNÜRSÜNÜZ. ÇİRKİN OLAN BUDUR. HATA YAPTIĞIMI SÖYLEDİM. İLKER BEYİ ARAYIP ÖZÜR DİLEYEMEM. SİZİN YAZIDA YORUM YAPACAK BAŞKA BİR ŞEY BULAMAMANIZ İSE AYRI BİR ŞEY. KUSURUMA BAKMAYIN. KÖŞEYE GEÇİP TEK AYAK ÜZERİNDE DURAMAM. TABİİ Kİ BUNDAN SONRA DAHA FAZLA DİKKAT EDECEĞİM.
Neyse ~ 2 yıl önce
Ben cevap yorumunda belirttim zaten. O amaçla yapmadığınız söylediniz bende anladım tamam dedim. Size gidin köşede ayak üzerinde durun, İlker Aycıı'dan özür dileyin demedim. Ben, son yıllarda karşıt gazetecilerin beğenmedikleri insanların, partilerin isimlerinin baş harfini ya da kısaltmalsrını hep kötü amaçla kullandığını gördüğüm için manşetinize tepki gösterdim. Buna hakkım var. Ben okurum, siz medyada yazarsınız. Bu adeti(!) Ben başlamadım. Mensubu olduğunuz medya başlattı ve kafamıza işledi
İ rahatsızlığı olana ~ 2 yıl önce
Nasıl bir kafa yapısıdır bu? Kimsenin aklına böyle bir şey gelmiyor. Çok ilginç
İrahatsıza ~ 2 yıl önce
İ..lik içinizde olabilir. Kabahati başka yerde aramayın. Ya da İ.. leri terörist ilan edenlere bakın. Aradığınız cevabı belki onlarda bulabilirsiniz.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000