10 Ağustos 2020, Pazartesi
Ali KIDIK
Ali KIDIK [email protected]
  • işten çıkarma yasağı 17 eylülde bitiyor. sizce ne olur bu işin sonu?
  • Son 70 yılda chp ne zaman tek başına iktidar oldu da ne zarar verdi be ahmak be gafil? Sen git oy için açılım ayağına terörist destekçileriyle elele meydanlarda şarkılar söyleyen,Türk diye birşey yoktur,Türk demeyelim diyen,ülkeyi ekonomik,sosyal her açıdan mahfeden,yolsuzlukların kralını yapan iktidara laf söyle.
  • Kaptanlar mi aclik sinirinda? Onlar hep ac ki. Ucaktaki yemekten sonra koltugu yicekler yakinda.
  • Ali bey onu bunu bırakında 10 aydır corona testi olmadık,b kapısına mobil araç konusunda çalışan herkes korona testi olsun içerde durumlar kötü ,ilk bu konuyu yazmanız laxım
  • Herkesin işi ayrı, her birimin içinde kötüsü de var iyisi de. Şu dönemde birbirimize sarıp, sinirlerimizi harap edeceğimize, bırakalım yönetim işini yapsın iyisiyle ve kötüsüyle, bekleyelim görelim. Başkalarına kötü yorum yazarak inciterek bir yere varamayız. Sağlıcakla kalın...
  • umut taciri gibi olumlu senaryo çizmişsin. ortada ne olduğu dahi belli olmayan, adı virüs konulan, dünya düzenine şekil verilmeye çalışılan bir durum var. dünya devleri binlerce kabin-kokpit ve yer hizmetlerinden çalışan çıkarırken bu olumlu tabloyu hiç düşünemediler tabii. birkaç ay sonrasını göremediler değil mi?
  • Kokpit fotosu yasaklandi . Soferler artik like alamayacak . Ben cayci olarak tum likelari alacagim . Caylar sicakkk ..
  • Kaptan olmasa ucagi kim kullanacak :))))
  • Ali Bey sizin üzerinizden bir sorum var: Kapsam dışı(ekserisi müdür ve üstü) personele 2018 maaşlarına geçirildi. Bir de bak yaptık size de yaparız heee uslubuyla personele korku salındı. Burada aklımızla alay edilmiyor mu? Açayım: Kısmi çalışma ile müdür maaşı %10(2000) + işkur(4000) toplamda 6000. Şirkete maliyer 2000 tl iken, Mevcut sistemle 12000 tl yapılarak şirkete maliyetleri 12000 tl ye çıkarıldı. (6 kat arttı) Kısmi çalışma devam ettiği ve bu kişiler çalışma sistemine kısmi çalışmada gibi devam ettiği halde neden bu maliyeti şirket üstleniyor. Tasarruf sadece personelde mi oluyor? Aklımızla alay mı ediliyor!
  • luks icinde yasarlar instagramda ona buna show yaparlar. sonra yok cekemiosun neymis sende pilot olsaydinmis:) ulan zaten herkes pilot oldu parayi veren pilot artik... ulkede ekonomik kriz var siz de fedakarlik yapacaksiniz. bir aglamayin artik. azicik birikimlerinizi kullanin. sonra yine instagram kasarsiniz kokpitte:)

THY fokurdayan kazan. Peki, içinde kimler pişiyor…

Açıkçası THY yazmaktan gına geldi. Ne var ki havacılığımızın kanayan yarası, çalışanların umut kapısı, herkesin göz ağrısı THY. Maalesef kazan kaynıyor, olan hep çalışana oluyor ve kaynayan kazanın içinde hep çalışanlar pişiyor.

Oyunlar çalışanlar üzerine oynanıyor, hesaplar çalışan personel üzerine yapılıyor. THY’yi yönetenler hep aynı ballı börekli yaşamlarına devam ederken, kurumun üç beş kişisi İtalyan terzilere özel elbiseler diktirmeye, 3-5 bin euroluk ayakkabı giymeye devam ediyor. Ultra lüks araçlar kapıya sıra sıra dizliyor.

Evet, pandemi dedik, dünyada her havayolu şirketi etkilendi dedik, THY bu yükün altından en az zararla çıkar inşallah dedik. Çalışanların fedakarlık yapmaya hazır olduğunu, sendikanın tüm riske rağmen THY yöneticilerinin isteklerine yakın tavır sergilemesinin olumlu olduğunu anlatsak bile ortada koca bir sıfır var.

Mantalite kendinden başkasını düşünmeme üzerine ise fazla konuşulacak şey yok. Kurumun istikbali yerine kendi istikbalinizi düşünürseniz ve bunu düşünürken de çalışanlara hoş görünmek için kapısında yattığınız sendikayı üyeler nezdinde “tü kaka” gösterme çabanız hangi filmleri çevirdiğinizi ele veriyor.

Sendikanın çalışma süreleri göz önüne alınarak aidat kesilmesine yönelik THY’ye gönderdiği yazıya rağmen “sendika paramıza göz dikti” algısı yaratmak için tam ay üzerinden sendika aidatı kesmeniz tam bir düşmanca tavırdır.

Şimdi sorarım, siz bu şirketi kişisel egolarınızla, herkese ve her kesime düşmanca tavırlarınızla mı yöneteceksiniz yoksa dünya şirketlerinde olduğu gibi profesyonelce mi yöneteceksiniz.

THY’yi yöneten zat ki eminim tek başına ve birkaç avenesi ile birlikte yönetirken neden şöyle sağına soluna bakıp “biz ne yapıyoruz” sorusunu sormaz kendine açıkçası merak ederim.

Şimdi bu kişinin her daim bir kaos imdadına yetişiyor. FETÖ darbe girişiminde Almanya’da olmasına rağmen ve telefonlarına ulaşılamamasına rağmen bir şekilde yerinde kalmayı başardı. Kırmızı halı olayı patlak verdi ondan bile sıyrıldı “basının yazmasıyla adam gönderilmez” düşüncesi koltuğunda kalmasına yardım etti.

Zararlar kat kat artarken “efendim Boeing 737 max uçaklarını uçuramadık bahanesi” iyi allandı pullandı.

Bu seneye geldik pandemi imdada yetişti. Vallahi şanslı adam. Alt katında oturan Temel Kotil için ayağını yere vura vura “bu adam yılbaşına kadar buradan gidecek” dedikten sonra zurnayı hep kendi çalmaya devam etti.

Son zurnası, son bahanesi de sendika olacak gibi görünüyor. Bu sefer ateşe sendika atılacak gibi duruyor. Reisin karşısına geçip “efendim sendika istediklerimizi kabul etmedi. Çalışanları açlığa mahkum edecektik sendika onay vermedi” deyip köprüyü karşıya geçmeye çalışacaktır. Ama bu sefer bildiğiniz köprü değil sırat köprüsü. Kıldan ince kılıçtan keskin.

Ancak reis bu sefer bahanelere değil sonuca bakacaktır. Eğer bakmazsa THY’nin ruhuna el Fatiha demekten başka yol görünmez.

Gelin size bir öneri sunayım. Madem para veremiyorsun, madem maaşları karşılayamıyorsun o halde basit bir çözüm önerelim. Var mısınız?

Çalışanlara vereceğiniz kadar parayı hesaplayın THY hisselerinden pay verin. Ne güzel değil mi hem paranız cebinizden çıkmaz hem de çözüm bulmuş olursunuz.

Aykut Alpa bilmecesi.

Her gün değişik haberler geliyor. THY’de uçuş işletmeden sorumlu genel müdür yardımcısı Aykut Alpa istifa etti, istifa edecek gibi duyumlar fısıldanıyor.

Aykut Alpa sessiz sedasız olup bitenler karşısında sağır olmuş duymuyor, dilsiz olmuş konuşmuyor, kör olmuş görmüyor. İnsan kendi personelinin içinde bulunduğu açmaz için çaba harcamaz mı? Ama olmuyor, rest çekemiyor, orta yol bulmak için çaba harcamıyor.

Olanlardan hoşnut değil ama sessizliğe gömülmeyi tercih ediyor.

Aldığım bilgi kendi isteğiyle ayrılmak istemiyor. Kovulayım ki yüksek para alayım derdinde. Kahraman olmak böyle değildir Aykut bey. Rest çekerek ayrılırsan kahraman olursun, arkandan konuşanlar “helal olsun hakkımızı savundu” derler. Kovulmayı beklersen çok beklersin.

THY fokurdayan kazan. Peki, içinde kimler pişiyor…

Yorumlar Tüm Yorumlar (315)

sizce ~ 4 yıl önce
işten çıkarma yasağı 17 eylülde bitiyor. sizce ne olur bu işin sonu?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
verir yazana ~ 4 yıl önce
Son 70 yılda chp ne zaman tek başına iktidar oldu da ne zarar verdi be ahmak be gafil? Sen git oy için açılım ayağına terörist destekçileriyle elele meydanlarda şarkılar söyleyen,Türk diye birşey yoktur,Türk demeyelim diyen,ülkeyi ekonomik,sosyal her açıdan mahfeden,yolsuzlukların kralını yapan iktidara laf söyle.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Pnt ~ 4 yıl önce
Kaptanlar mi aclik sinirinda? Onlar hep ac ki. Ucaktaki yemekten sonra koltugu yicekler yakinda.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Ynt ~ 4 yıl önce
Kaba şahıs terbiyesizlik yapma, haddini bil!
:) ~ 4 yıl önce
:)))
B kapısı ~ 4 yıl önce
Ali bey onu bunu bırakında 10 aydır corona testi olmadık,b kapısına mobil araç konusunda çalışan herkes korona testi olsun içerde durumlar kötü ,ilk bu konuyu yazmanız laxım

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Siteyşın şeysi (Müdür görünümlü şef) ~ 4 yıl önce
Herkesin işi ayrı, her birimin içinde kötüsü de var iyisi de. Şu dönemde birbirimize sarıp, sinirlerimizi harap edeceğimize, bırakalım yönetim işini yapsın iyisiyle ve kötüsüyle, bekleyelim görelim. Başkalarına kötü yorum yazarak inciterek bir yere varamayız. Sağlıcakla kalın...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
umut taciri ~ 4 yıl önce
umut taciri gibi olumlu senaryo çizmişsin. ortada ne olduğu dahi belli olmayan, adı virüs konulan, dünya düzenine şekil verilmeye çalışılan bir durum var. dünya devleri binlerce kabin-kokpit ve yer hizmetlerinden çalışan çıkarırken bu olumlu tabloyu hiç düşünemediler tabii. birkaç ay sonrasını göremediler değil mi?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
T.onder ~ 4 yıl önce
Kokpit fotosu yasaklandi . Soferler artik like alamayacak . Ben cayci olarak tum likelari alacagim . Caylar sicakkk ..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
xx ~ 4 yıl önce
Kaptan olmasa ucagi kim kullanacak :))))

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Co Pilot ~ 4 yıl önce
Otimatik Pilot : Virüste Taşımaz
Kafa açıcı ~ 4 yıl önce
Ali Bey sizin üzerinizden bir sorum var: Kapsam dışı(ekserisi müdür ve üstü) personele 2018 maaşlarına geçirildi. Bir de bak yaptık size de yaparız heee uslubuyla personele korku salındı. Burada aklımızla alay edilmiyor mu? Açayım: Kısmi çalışma ile müdür maaşı %10(2000) + işkur(4000) toplamda 6000. Şirkete maliyer 2000 tl iken, Mevcut sistemle 12000 tl yapılarak şirkete maliyetleri 12000 tl ye çıkarıldı. (6 kat arttı) Kısmi çalışma devam ettiği ve bu kişiler çalışma sistemine kısmi çalışmada gibi devam ettiği halde neden bu maliyeti şirket üstleniyor. Tasarruf sadece personelde mi oluyor? Aklımızla alay mı ediliyor!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
haklisin!!!! ~ 4 yıl önce
luks icinde yasarlar instagramda ona buna show yaparlar. sonra yok cekemiosun neymis sende pilot olsaydinmis:) ulan zaten herkes pilot oldu parayi veren pilot artik... ulkede ekonomik kriz var siz de fedakarlik yapacaksiniz. bir aglamayin artik. azicik birikimlerinizi kullanin. sonra yine instagram kasarsiniz kokpitte:)

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000