07 Aralık 2020, Pazartesi
Ali KIDIK
Ali KIDIK [email protected]
  • Merhaba, Çıldır Havalimanında eğitim faaliyetleri sokağa çıkma yasaklarına rağmen hafta sonu devam ederken 15 öğrenci ve 3 uçuş öğretmeni Covid-19 oldu. Biz öğrenciler sesimizi duyuramıyoruz. Malum eğitim THY bünyesinde. Ufacık uçaklarda 2 ya da 3 kişi uçuşa zorlanıyoruz. Ses çıkarınca atılma tehlikesiyle karşı karşıya kalıyoruz. (Hazirandan beri önlemleri almayan eğitim müdürüne karşı geldikleri için ilişiği kesilen öğretmenlerimiz var). Bize de aynı baskı var. İsimsiz yazmak zorundayım ve karanyinadayım.
  • Sorumluluk dağılımı yapan her kimse allah bin türlü belasını versin. Hakkım haram zıkkım olsun. Burnundan fitil fitil gelsin. Her türlü işi q sınıfına yüklemek kimin fikriydi ise tez zamanda işsizlikten sürünsün. O kadar kin ve nefret doluyum ki hiçbir beddua içimi soğutmaz.
  • Yürüdüyünde gölgenden korkuyorsan eyer güneşe rajon kesmicen
  • thy batması turkiyenin iflası demektir herseye rağmen ekonomimiz güçlü şirketimiz luthfansadan bile güçlüdür onlar işçi çıkardı bak thyye tek işçi çıkarılmadi
  • Thy charter gibi ama kabin memurlari charter km’lerinden kat kat fazla maas aliyor.
  • Bazı kişiler için cıkarma vakti geldi de geçiyor.Tüm havayolları cıkarttı ne bekliyorsunuz cıkarılmamayı mı komiksiniz
  • Bu musibetin kalkması için Kur'an-ı Kerim'e ve Sünneti Seniye ye harfiyen uymalı ve yaşamalıyız.Kur'an,helak olan geçmiş kavimlerin ibretlik hikayeleri ile dolu.Müslüman Alemi olarak topluca tevbe etmeliyiz. Adil ve insanca yaşayacaksak yol budur.Gerisi teferruattır.
  • Kemal bey hayirli ugurlu olsun sirketimizdede thy deki basarilarinizin devam edeceginize canla basla calisacaginiza eminim gerek yoneticilik gerekse tecrube anlaminda cok katkiniz olacak sirketimize tekrar hosgeldiniz
  • Yazıktır koca havalimanını bu hale getirdin thy TGS havacılık senin sayende zor şartlarda kiracılar kan ağlıyor sen arkadaş firmana kitap imzala böyle havacılık olmaz..verdiği Zararları kimse düzeltemeyecek istifa etmezse..
  • Thy kçö ye geri dönmelidir. Ucmayan bir dünya insan var çalışmayan bir dünya insan var. Ucanlar ucmayanların maaşlarını ödüyor resmen.

THY Charter Gibi…

Öyle bir süreç ki, öyle bir dönem ki, kimin ne yaptığına değil kim nasıl bu süreç sonunda nereye evrilecek, kim hayatta kalacak, kim hayata veda edecek, hangi şirket batacak, hangisi çıkacak tahmin etmek zor, yorum yapmak imkansız.

O halde olmuşları değerlendirmek, olacaklara sessiz kalmak en mantıklısı.

Önce şunu belirteyim. Geçen hafta yazmış olduğum yazıda tanıdık bir sesten bahsetmiştim. Artık THY ile bağlantısı kalmadığına göre yazabilirim. O tanıdık ses THY özel Büro Başkanı Kemal Haydar Öztürk idi.

Ben onunla aynı derenin çocuğuyum. Sinirimiz de sevgimizde, kızgınlığımız da kırgınlığımız da, adamlığımız da dostluğumuz da, insan sevgimiz de insani değerlerimiz de benzeşir. İşte o duygular yeniden telefonda da olsa buluşturdu. Elinden geldiğinin fazlasını yaptı bizim için ailemiz için. Huzurlarınızda bir kez daha teşekkür ediyorum.

Yeni görevinde de başarı diliyorum.

Değerli okurlar. İnanın ok yaydan çıktı. Hayatımız pamuk ipliğine bağlı tabiri tam bu günleri işaret ediyor. Virüsün nereden yakamıza yapışacağını bilemediğimiz gibi sinsi, görünmez bir düşman ile karşı karşıyayız.

Üzerime düşen bir görev olarak “Maske-Mesafe-Hijyen” kuralına mutlaka uyalım.

Babam ve abim yoğun bakımda. İnşaAllah aramıza dönecekler.

Gelelim sektörümüze.

İçler acısıyız. Bu dönem nasıl geçecek bilemiyoruz. Düşünün kış dönemi ve bütün uçaklar yerde yatıyor. Bizim özel şirketlerimizin ayakta kalabilmeleri mucize.. Allah onlara yardım etsin. 2000 yılı öncesi bile bu kadar kötü değildi. O dönemde güçlü dediğimiz İstanbul Havayolları batıvermişti. Korkarım bu sefer güçlü patron dahi olsa, patronların havayolu şirketlerini sübvanse edecek başka şirketleri yoksa batıştan kaçış yok.

Bakın ben otuz yılı aşkın süredir havacılık takip ediyorum. THY’nin herhangi bir sebepten dolayı uçaklarını yere indirdiğini park pozisyonuna çektiğini hatırlamam. (Boeing Max hariç)

Düşünsenize THY şu anda 35 uçağı yere indirdi. Bununla sınırlı kalır mı bilemem. Umarım sınırlı kalır.

THY’nin bu kararı iki özel şirketi altı ay süre ile kapattık demektir.

Merak ediyorum. 35 uçağın personeli nasıl finanse edilecek. Altı ay boyunca 35 uçak uçmayacak 35 uçaklık ekip yatış yapacak.

Eskiden kış dönemlerinde charter şirketlerimiz uçakları yaz yaşanan ülkelere kiralardı. Vietnam, Surinam, Senagal gibi ülkelere uçak kiralandığını bilirim.

Ve yılbaşı geliyor.

Yeni yılda yeni ücret politikası olacak mı? Asgari ücret yükseltileceğine göre ek maliyet gelecek. Çalışmayan bir sisteme nakit akışı da girmez. O halde zaten ucu ucuna, kredilerle geçinen şirketler ek maaş maliyetleri ile nasıl başa çıkacaklar muamma. Sihirbaz olsanız şapkadan tavşan çıkartmanız imkansız.

Hem işveren açısından hem de çalışan açısından zor süreç.

THY önceliğimiz olsa bile tüm sektör bizim için aynı ölçüde hassasiyet gösteriyoruz.  THY’de bazı gelişmeleri görmekle birlikte, görmemezlikten geliyorum.

Kalın sağlıcakla.

Pandemiye dikkat lütfen.

THY Charter Gibi…

Yorumlar Tüm Yorumlar (143)

Yardım ~ 3 yıl önce
Merhaba, Çıldır Havalimanında eğitim faaliyetleri sokağa çıkma yasaklarına rağmen hafta sonu devam ederken 15 öğrenci ve 3 uçuş öğretmeni Covid-19 oldu. Biz öğrenciler sesimizi duyuramıyoruz. Malum eğitim THY bünyesinde. Ufacık uçaklarda 2 ya da 3 kişi uçuşa zorlanıyoruz. Ses çıkarınca atılma tehlikesiyle karşı karşıya kalıyoruz. (Hazirandan beri önlemleri almayan eğitim müdürüne karşı geldikleri için ilişiği kesilen öğretmenlerimiz var). Bize de aynı baskı var. İsimsiz yazmak zorundayım ve karanyinadayım.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Q ~ 3 yıl önce
Sorumluluk dağılımı yapan her kimse allah bin türlü belasını versin. Hakkım haram zıkkım olsun. Burnundan fitil fitil gelsin. Her türlü işi q sınıfına yüklemek kimin fikriydi ise tez zamanda işsizlikten sürünsün. O kadar kin ve nefret doluyum ki hiçbir beddua içimi soğutmaz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Arff ~ 3 yıl önce
Yürüdüyünde gölgenden korkuyorsan eyer güneşe rajon kesmicen

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Hayal aleminden çıkın artik ~ 3 yıl önce
thy batması turkiyenin iflası demektir herseye rağmen ekonomimiz güçlü şirketimiz luthfansadan bile güçlüdür onlar işçi çıkardı bak thyye tek işçi çıkarılmadi

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Charter ~ 3 yıl önce
Thy charter gibi ama kabin memurlari charter km’lerinden kat kat fazla maas aliyor.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Kabin işten cıkarma ~ 3 yıl önce
Bazı kişiler için cıkarma vakti geldi de geçiyor.Tüm havayolları cıkarttı ne bekliyorsunuz cıkarılmamayı mı komiksiniz

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Muhasebeci ~ 3 yıl önce
Şu tgs li arkadaşa biri kabin ve kokpitin işte çıkarma durumunda ödenecek tazminatı söylesin boş muhabbet yapıo
Harekat ~ 3 yıl önce
Tüm yorumlarda kabinin ve kokpitin maaşına laf eden maalesef benim tgs de çalışan bir arkadaşım, maaş indiriminden dolayı öyle yazıyor.
Harekat ~ 3 yıl önce
Tüm yorumlarda kabinin ve kokpitin maaşına laf eden maalesef benim tgs de çalışan bir arkadaşım, maaş indiriminden dolayı öyle yazıyor.
Harekat ~ 3 yıl önce
Tüm yorumlarda kabinin ve kokpitin maaşına laf eden maalesef benim tgs de çalışan bir arkadaşım, maaş indiriminden dolayı öyle yazıyor.
??? ~ 3 yıl önce
Birilerinin işten çıkarılması sizi neden bu kadar ilgilendiriyor ve mutlu ediyor? Normal misiniz?
Sen gül diye ~ 3 yıl önce
Yeterki sen gül
Doğru ~ 3 yıl önce
Bu musibetin kalkması için Kur'an-ı Kerim'e ve Sünneti Seniye ye harfiyen uymalı ve yaşamalıyız.Kur'an,helak olan geçmiş kavimlerin ibretlik hikayeleri ile dolu.Müslüman Alemi olarak topluca tevbe etmeliyiz. Adil ve insanca yaşayacaksak yol budur.Gerisi teferruattır.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Hakli ~ 3 yıl önce
Kesinlikle haklisiniz. Bunu tk kabincilerine soylemeli
Kafan guzelmi ~ 3 yıl önce
Iyimisin sen aloo, hangi yy dasin bir de hele, memeleketi ne hale cevirdiniz
Havacı ~ 3 yıl önce
Herşey yalan bu yazdıkların gerçek kutluyorum.
. ~ 3 yıl önce
Hangi tarikat? :)
Kotu gun dostu ~ 3 yıl önce
Kemal bey hayirli ugurlu olsun sirketimizdede thy deki basarilarinizin devam edeceginize canla basla calisacaginiza eminim gerek yoneticilik gerekse tecrube anlaminda cok katkiniz olacak sirketimize tekrar hosgeldiniz

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Kadri Samsunlu istifa ~ 3 yıl önce
Yazıktır koca havalimanını bu hale getirdin thy TGS havacılık senin sayende zor şartlarda kiracılar kan ağlıyor sen arkadaş firmana kitap imzala böyle havacılık olmaz..verdiği Zararları kimse düzeltemeyecek istifa etmezse..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Kçö ~ 3 yıl önce
Thy kçö ye geri dönmelidir. Ucmayan bir dünya insan var çalışmayan bir dünya insan var. Ucanlar ucmayanların maaşlarını ödüyor resmen.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Yan gelip yatanlar ~ 3 yıl önce
Kçö yorumuna dislike atanlar yan gelip yatanlar ve havadan para almaya alışmış olanlardır. Acilen kçö ye geri dönmeli şirket.
. ~ 3 yıl önce
anlaşma imzalandı ya keselim ya yol verelim diye ne kçösünden bahsediyorsun? eğer kçöye dönülürse imzalanan kesintiyi kabul etmiyorum.
Kçö'ye ~ 3 yıl önce
Kçö'ye geri dönerlerse azaltılmış maaşlar üzerinden döner bunlar. Olan yine sana bana olur.
İnsanlar ~ 3 yıl önce
Keyfinden yatmıyor. Şirket bunu uyguluyor. Şirket ne karar verirse onu yapiyor. İnsanlara hak yemis gibi muamele yapmayin
Hijyenci ~ 3 yıl önce
Reis cüzdanındaki parayı piyasaya sürsün ülke şahlanır şirket düzlüğe çıkar Kçö ye gerek yok

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000