02 Kasım 2020, Pazartesi
Ali KIDIK
Ali KIDIK [email protected]
  • Kartal İmam Hatip den gelen 30lu yaşındaki şefleri.doldurdular şirkete kibir ego görsen 50 yıllık THY li arkadaş bunlar nerden geldi inanılır gibi değil , çıkarın bunları yada seflikleri birleştirin garibanın parasına dokunmayın, Allah büyük bunların hesabı sorulacaktır
  • Lütfen birisi Başakşehir ile yapılan sponsorluk anlaşmasının nedenini sorabilir mi? Çalışanlar olarak merak ediyoruz.
  • Eski maaşlara döneceği söylenip oyalanan Bt çalışanlarını da yazın Sayın Kıdık
  • teknisyenin dunyadaki karsiligi mechanic dir. Engineer degildir. teknik birimlerde muhendislere ucak uzeri calisma ve lisans alma imkani verilirse o boburlenen ve muhendisi aklinca excel muhendisi diye yaftalayan tipleri gorurum. ezik ezik konusup muhendislere laf atmayalim.
  • Millet kabincilerden bıktı
  • Kendi gözlerimle ,Orta düzey bir yöneticiyi toplantıya gelirken gördüm. Şöförü ve A6L aracıyla ( uçuş işletmeden sorumlu genel müdür yardımcısı ) Dağılalım şimdi
  • Valla biz böyle bir dedikodu falan hiç duymadık, Ali Kıdık bu yazıyla altyapısını yapıp, sonra şirket önümüze uzatıyor. Ali Kıdıkta iyi polis rolünü oynuyor. Arkadaşlar, şimdi anladınızmı birlik olmanın önemini, pandemi bahanesiyle maaşları kalıcı tıraş kayıp şirketi kamil koça döndürecekler bu iş bilmezler. Siz hala ölümü görüp sıtmaya razı olun, aldığınızın maaş değil, yaptığınız işin bir risk ödemesini anlayın.. Amaç itibarsızlaştırmak ve sindirmek çoktandır zaten herkeste sindi. İşler düzelirse tavşan tut yazı kaç yapıp kimse gitmez.. Böylece maaşlar eski seviyelerine hiç bir zaman yanına bile yaklaşamaz. Kendinizi buna hazırlayın. İşler düzelirse gidin gitsin meydan bana kalsını düşünmeyin bir akıllı siz değilsiniz. Bu yüzden bir daha eski geri gelmez...
  • Ben olsam şaaak diye bir %15 indirirdim, korona morona derdim önce bir şaşırırdı herkes, sonra şakkadanak bir %15 kümülatifte 15 düştüğünden sonraki 15'in etkisi 12-13'e gelir diye düşündürtüp sevindirirdim 2022olunca vereceğiz geri diyip kandırmışken hoop ocakta enflasyon zammı da yok diyip afallatırdım, çil yavrusu gibi dağılırlardı...
  • Ölsem de kurtulsam diyorum ama ölüm sonrası hayatta sıkıntı. Bana her yer sıkıntı gidecek yerim yok. Yok olmak gibi bir seçenek yok ki. Psikolojim berbat durumda. Yaşamak iğrenç bir şey. Geçim sıkıntısı, gelecek kaygısı, adaletsizlik. Ben bu düzene ayak uyduramıyorum. Neymiş hak yiyenden er ya da geç çıkarmış. Hani nerde? Ben daha hiç görmedim.
  • Kabin memurlari yuzunden havais defedilemedi ve ne denilirse kesiliyor. Kabin memurlarin sorumsuzluklari pilota teknisyene tgs’ye yer calisanina maloluyor.

THY çalışanlarından yüzde 10 kesinti zırvası…

Türk Hava Yolları çalışanları arasında bir fısıltı, bir söylenti aldı başını gidiyor. Nereden nasıl çıktı, kim, hangi yönetici ağzından böyle bir söz kaçırdı bilinmez ama yüzde 50’lilik, yüzde 35’lik kesintilerden sonra şimdide tüm çalışanlardan yüzde 10 kesinti yapılacağı ifade ediliyor. Kıyamet kopar.

Hatırlanacağı üzere Türk Hava Yolları, çalışanların sendikası ile bir anlaşma yaparak maaşlardan kesinti yapılmasını protokole bağlamıştı. Bu protokole göre pilotlardan yüzde 50, kabin personelinden yüzde 35 diğer çalışanlardan da yüzde 30 kesinti yapılmasına karar verilmişti.

Böylelikle pandemi sürecinde kurumun ayakta kalmasını sağlayacak, tasarruf ettirecek bir yol bulunmuştu. Bu protokol 2021 yılı sonuna dek devam edecek ve sonra da her şey eski haline dönecek şeklinde karar kılınmıştı.

Ancak bir haftadır gelen söylentiler yeni bir kesinti yapmanın yol arayışında olunduğuna dair personel arasında dönen konuşmalara şahit oluyoruz.

Tabi bu kesinti diğerlerinden farklı olacak. Söylentiye göre kesinti bu yılın sonuna kadar geçerli olacak. Bu bilgi teyide muhtaç bir bilgi. Lakin konuşulduğuna göre, personel arasında sıkça ifade edildiğine göre yazmakta bir beis görmedim.

Sendika tarafına sorduğumuz soruya “Bize böyle bir talep gelmedi” cevabı alıyoruz.

THY’nin böyle bir kesintiyi tek taraflı yapma yetkisi var mı açıkçası bilmiyorum ama bilinen şu ki, THY Hava-İş Sendikası ile yaptığı protokolü dahi personele imza attırıp kendini garanti altına alma yoluna giderken ikinci bir kesintiyi personelin kaldıramayacağını biliyor olması gerek.

Kayıtlara geçsin, buraya not düşelim diye bu konuyu dile getirdik. Yarın ne olur bilinmez. Personel üzerine sürekli not tutulduğunu, özellikle kabin memurları üzerinde oynanan oyunları biliyoruz. Hatta kabin personeli için kıdem düşürme gibi hamlelerin Kasım ayı içinde gündeme geleceğini de biliyoruz.

Mesela yeni kabin amiri olmuş arkadaşların amirliklerinin alınacağını, düz memur gibi çalışacaklarına dair karar alındığını, bu kararların önümüzdeki günlerde yürürlüğe girmesi için tebliğler yapılacağını da biliyoruz.

Ancak bu durum hukuksal bir sorunu beraberinde getirir mi yakında göreceğiz. Bildiğim kadarı ile kıdem düşürmek belli cezaları alanlar için geçerli oluyor.

Uzun süre kabin amiri olarak uçurduğunuz bir amiri tutup “pandemi var kıdeminizi aldık" demek hukuksal sonuç doğurur.

Anladığım kadarı ile sinekten yağ çıkartmak isteyen THY yönetimi, yeni kabin amirlerinin amirliklerini alıp onlara verilen amirlik ücretini de tasarruf tedbirleri arasında düşünecektir.

Ben de derim ki, siz önce kendi standartlarınızı düşürün, siz önce şaşalı hayatlarınızı normale çevirin, siz önce gittiğiniz yerlerdeki otellere ödenen milyon liralık saray odalarından vazgeçin, siz önce ultra lüks sevdanızdan vazgeçin.

THY çalışanları yeterince fedakarlık yapmıştır, şimdi sıra sizde.

Sizin göreviniz uçuş hacmini artırmak, THY'yi kötü gidişattan kurtarmak.

Ve söz verdiğiniz şeyleri yapmak. Bilmem anlatabildim mi?

THY çalışanlarından yüzde 10 kesinti zırvası…

Yorumlar Tüm Yorumlar (448)

Torpil ~ 3 yıl önce
Kartal İmam Hatip den gelen 30lu yaşındaki şefleri.doldurdular şirkete kibir ego görsen 50 yıllık THY li arkadaş bunlar nerden geldi inanılır gibi değil , çıkarın bunları yada seflikleri birleştirin garibanın parasına dokunmayın, Allah büyük bunların hesabı sorulacaktır

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Birisi ~ 3 yıl önce
Lütfen birisi Başakşehir ile yapılan sponsorluk anlaşmasının nedenini sorabilir mi? Çalışanlar olarak merak ediyoruz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Teknoloji A.Ş. ~ 3 yıl önce
Eski maaşlara döneceği söylenip oyalanan Bt çalışanlarını da yazın Sayın Kıdık

Yanıtla

Kalan karakter 1000
mechanic ~ 3 yıl önce
teknisyenin dunyadaki karsiligi mechanic dir. Engineer degildir. teknik birimlerde muhendislere ucak uzeri calisma ve lisans alma imkani verilirse o boburlenen ve muhendisi aklinca excel muhendisi diye yaftalayan tipleri gorurum. ezik ezik konusup muhendislere laf atmayalim.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Millet ~ 3 yıl önce
Millet kabincilerden bıktı

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Daha dün ~ 3 yıl önce
Kendi gözlerimle ,Orta düzey bir yöneticiyi toplantıya gelirken gördüm. Şöförü ve A6L aracıyla ( uçuş işletmeden sorumlu genel müdür yardımcısı ) Dağılalım şimdi

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Matador ~ 3 yıl önce
Valla biz böyle bir dedikodu falan hiç duymadık, Ali Kıdık bu yazıyla altyapısını yapıp, sonra şirket önümüze uzatıyor. Ali Kıdıkta iyi polis rolünü oynuyor. Arkadaşlar, şimdi anladınızmı birlik olmanın önemini, pandemi bahanesiyle maaşları kalıcı tıraş kayıp şirketi kamil koça döndürecekler bu iş bilmezler. Siz hala ölümü görüp sıtmaya razı olun, aldığınızın maaş değil, yaptığınız işin bir risk ödemesini anlayın.. Amaç itibarsızlaştırmak ve sindirmek çoktandır zaten herkeste sindi. İşler düzelirse tavşan tut yazı kaç yapıp kimse gitmez.. Böylece maaşlar eski seviyelerine hiç bir zaman yanına bile yaklaşamaz. Kendinizi buna hazırlayın. İşler düzelirse gidin gitsin meydan bana kalsını düşünmeyin bir akıllı siz değilsiniz. Bu yüzden bir daha eski geri gelmez...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Şakkadanak reyiz ~ 3 yıl önce
Ben olsam şaaak diye bir %15 indirirdim, korona morona derdim önce bir şaşırırdı herkes, sonra şakkadanak bir %15 kümülatifte 15 düştüğünden sonraki 15'in etkisi 12-13'e gelir diye düşündürtüp sevindirirdim 2022olunca vereceğiz geri diyip kandırmışken hoop ocakta enflasyon zammı da yok diyip afallatırdım, çil yavrusu gibi dağılırlardı...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Ölüm ~ 3 yıl önce
Ölsem de kurtulsam diyorum ama ölüm sonrası hayatta sıkıntı. Bana her yer sıkıntı gidecek yerim yok. Yok olmak gibi bir seçenek yok ki. Psikolojim berbat durumda. Yaşamak iğrenç bir şey. Geçim sıkıntısı, gelecek kaygısı, adaletsizlik. Ben bu düzene ayak uyduramıyorum. Neymiş hak yiyenden er ya da geç çıkarmış. Hani nerde? Ben daha hiç görmedim.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
" Ölüm " yazan Biçareye : BU GİBİ DURUMLAR İÇİN ~ 3 yıl önce
Ama Fransız Olan Arkadaşlar yayınlamamkta ısrarlı
Olmaz ~ 3 yıl önce
Bak kardeşim, sen hayatını düzgün yaşamak zorundasın. Hayatın içerisinde her türlü zorluk ve kolaylık insan için var. Bu yüzden sen başına gelen olumsuz şeylerden seni yaradana sığınmak zorundasın. Ölümden sonraki hayatta sıkıntılı dediğine göre inançlı bir kardeşsin. Her insan kendi imtihanını yaşıyor. Kim ne yaparsa yapsın onun karşılığını görecek. Allah böyle söylüyor. Birilerinin yaptığı zalimlikler ve iyiliklerde onların hesabı. Yaşamak iğrenç bir şey değil. Geçim sıkıntısı, gelecek kaygısı, adaletsizlik. Bunlar her zaman olacak. Allah bizim rızkımıza kefil. Sen sadece mücadele etmeye devam et. Adalet konusu başlı başına bir handikap. Bu yüzden ahiret var. Allahın terazisi şaşmaz. Kalbini bozma. Sen iyi birisin.
Sorumlu ~ 3 yıl önce
Kabin memurlari yuzunden havais defedilemedi ve ne denilirse kesiliyor. Kabin memurlarin sorumsuzluklari pilota teknisyene tgs’ye yer calisanina maloluyor.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Pilotların çoğu ~ 3 yıl önce
Hala havaişte. Bazılarının maçası yemediği için apar topar geridöndü
Pilotlara yazana ~ 3 yıl önce
Konuşma tüm pilotlar havasene geçince mır mır mır ettiniz şimdi ağlamayın.işler düzelince pilotlar için hızlı sizin için yavaş düzelecek

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000