03 Nisan 2023, Pazartesi
Çetin ÖZBEY
Çetin ÖZBEY [email protected]
  • Böyle bir dönemde teftişte kadro açıp, bir başkan yardımcısı atamak, beş müfettiş daha almak normal midir? Bu acele bu telaş niye? Birkaç ay sonra ister mevcut yönetim, ister muhalefet başa gelsin THY’de bir değişim olacaktır. Bu atamalarla ne yapılmak nereye varılmak istenmektedir.
  • Gider ayak bu ne acele Ahmet bey. Ebubekirin operasyon için düğmeye basmış. Yok efendim Teknik’e 8 müfettiş kaydıralım! Yok efendim 5 yandaşı teftişe alalım! Yok efendim başkan yardımcılığı kuralım orayada A! Neyse acele işe şeytan karışır. Not: Gözü açık dere geçilirken at değiştirilemeyeceğini bilecek kadar uyanık, başkan yardımcılığını kabul etmedi. Aferin aferin..
  • Geçmiş olsun bel ağrısı çok kotu
  • 15 mayısta işe yurt dışı özellikle Almanya Müdürlerinden başlanarak tasarruf yapılabilir.Yurt dışı görevi en fazla 10 yıllık olmalı. Mesela Finlandiya müdürü 17 yıldır yurtdışında.Su ana kadar kazandığı para 1.5 milyon euro. 17 yıllık milletvekli bu kadar para kazanamaz. Satış Şefleri ve birçok yerdeki muhasebeciler merkezden destek verebilirler. Yurt dışı bir şef yeter. Zaten şeflere yurt dışında Manager deniyor.O zaman iş çözülüyor niye director atansın.Zaten çoğu vatandaş oldu pasaport aldı. Rüyalarını gerçekleştirdi.Hdep aynı adamlar yurt dışında .
  • Evet maalesef THY nin "etik kurulu" etik yoksunu kifayetsizlerden oluşuyor.
  • Sen herseyi bilemezsin
  • Başkan iftara gelse bayram ikramiyesini aciklasa güzel olur iftara gelicekmi acaba geçen sene gelmişti bu senede bekliyoruz
  • Gelen gideni aratır unutmayın eski günleri mumla ararsınız sonra hakkımızı arayalım yanlışları soyluyelim ama yönetim yerine gelecek kişiler bunlar değildir aslani kediye bogdurmayalim gelen gideni aratır bu sözü unutmayın
  • Bu yorum eleştiri sınırlarını aştığı için sansürlenmiştir.
  • BU YORUMLAR SİZİN YAZDIKLARINIZ DEĞİL Mİ? SİZ GÖNDERDİĞİNİZ ZAMANDA AYNI YERDE YAYIMLANIYOR. MADEM KÜÇÜK DÜŞÜRÜCÜ ŞEYLER SİZ NEDEN YAZIYORSUNUZ Kİ.AYRICA OLDUĞUNUZDAN DAHA KÜÇÜK DÜŞTÜĞÜNÜZÜ DE ZANNETMİYORUM.

THY: BOLAT 2023 YILI VE SONRAKİ SENELERE İLİŞKİN HEDEFLERİ AÇIKLADI?



Krallık Fransa’sında sarayda bile tuvalet yokmuş. Rivayet edilir ki, kral ya da kraliçe istediği yere çömelir fazlalıklarını mermerlerin üzerine bırakırlarmış. Kraliçe Antoinette, ise mermerlere bırakılan dışkıların arasında kendisine ait olanın üzerine peruğundaki tüylerden birini dikermiş. Üzerine tüy dikmek sözü bundan türemiş Bizimkinin kendine ait olanları araması gerekmiyor. Bu fazlalıkların hepsinin üzerinde tüy var ve bunları teker teker beceren ve üzerlerine tüy diken ise bizzat tepedekinin kendisi.

Bay Bolat’ın Açıklaması

10 bin yeni çalışan, Aralık’ta daha yüksek kâr payı dağıtımı. Bu ne demek?  Gençlere küçümsenmeyecek boyutta iş imkânı ve de daha yüksek kar = çalışanlara daha yüksek kâr payı dağıtımı. Sözü söyleyene bakınca ve ona göre değerlendirince bu anlam çıkıyor, görüşüme göre. Devlet baba tüm taşeronları kadroya alacağız der demez THY yeni bir şirket kurdu, yıldırım hızıyla. Ve de taşeron çalışanların hepsini bu çatı altında toplayacak. Aslında İyi de yaptı. İnsanlar seneler boyu kötü durumdaydılar. Nedeni ise THY’ nın taşeron şirketleri iyi denetlememesi ve bu konudaki görevini yerine getirmemesi.  Bu seçim nelere kâdir yarabbi. (?) İyi ki bu sene için planlanmış. Seçim 2025’ de olsaydı daha da beklemeleri gerekecekti.

Evet Ahmet Bolat Beyin Türk Hava Yolları Yönetim Kurulu Başkanlığından her şeye bu açıdan bakarak siyasete uygun bir şekilde değerlendiren bir görevli olduğunu gördük, Evet Bay Bolat’ın kendi takımına açık açık verdiği desteği artık eksiksiz biliyoruz Suistimal yapıp THY’ den atılmış olanı bile yeniden işe alabiliyor. Ama Bay Bolat’ın bu konuda da bir ölçüsü var. Meblağ büyük olmayacak. Ve de istismarı yapanın babası bu meblağı şirkete ödeyecek. Bu bir tercih nedeni. Bu durumda mahalli çalıştığı yurt dışı istasyona kadrolu olarak (aslında bunu tam bilmiyorum) gönderilmesi de mümkün.

Eğer önümüzde 2023 yılının mayıs ayında seçim olmasaydı ve de Bay Bolat 2023 yılı başında 2022 yılı kar paylarını çalışanlarına culûs bahşişi havasında dağıtmasaydı hali nice olurdu dersiniz. İşe bizzat aldıkları “iş bulmaları zor, hatta bu paraya iş bulmaları imkânsız” dediği ve THY kadrosuna aldığı vasıfsız (?) çalışanlar bile ona karşı olurdu. Bakın o dağıtım sayesinde Bay Bolat’ı Cumhurbaşkanı olacak bir insan olarak gören THY çalışanı bile var. Bunu düşünmekle kalmamış bir de yazmış yorum olarak. THY 2021 yılında da küçümsenmeyecek kar sağlamıştı. Acaba neden 2022 yılının başında karınca kararınca bir kâr payı dağıtılmadı çalışanlarına (?) Her ne ise temenni ederim ki Sn. Bolat (Halen başta olursa) 18 Ocak 2024 tarihinde 2023 kâr payı dağıtımı ile ilgili olarak verdiği sözde durur ve beni mahcup eder.  

Culûs Bahşişi Nedir?

Ahmet Bolat THY Yönetimini 27 Ocak 2022’ de devir aldı. İlker Aycı’nın sağladığı kârdan çalışanlara pay vermek istemedi (?) 2022’ de çalışarak kâr etmeyi ve 2023 senesi başında çalışanlara kardan pay vermeyi tercih etti. (?) Gel de inan.

Cülûs Bahşişi tahta geçen yeni padişah tarafından askerler ve memurlara verilen hediyenin adı olup cülûs bahşişi uygulamasına Yıldırım Bayezid devrinde başlandığı söylenmekteyse de kanun haline Fatih Sultan Mehmet zamanında getirildi. Aynen bizim kâr payı uygulamasında olduğu üzere Cülûs bahşişi de her asker ve memur için aynı değildi. Yeniçeriler üçer bin, sipahiler biner, acemi oğlanları ikişer, cebeciler ve topçulara biner akçe, memurlardan sadrazama otuz bin, müderrislere üç bin, defterdara yirmi bin, nişancıya (Osmanlıda tüm bürokratik

İşlemlere nezaret eden görevli) otuz bin, reisülküttaba (Dış işlerinden sorumlu Devlet görevlisi) yedi bin akçe cülûs bahşişi verilmesi kanun hükmüydü. Yapılan her ödemede kimlere, hangi makama ne verildiği törenin yapıldığı yere asılarak ayrıca ilan edilirdi. Tekrarlamak isterim. Osmanlı devletinin Başbakanı sayılan Sadrazam ve bu günkü Maliye Bakanı olan Defterdara yapılan ödemeler dahil. THY’ nin Genel Müdür Yardımcıları ve daha yukarıdaki zevat Osmanlının sadrazamından daha büyükler demek ki.

Devri Bolat’ da ise THY’ de herkes YK Başkanının uygun gördüğü mevki ve makamlara yapılan ödemeleri öğrendiler. Bay Bolat Osmanlılardan bile ders almamış. Evet, ödeme yapılan diğerleri ise gizli kaldı. Paylaşım doğru mu yapıldı, yoksa hakça yapılmadı mı? Sualin cevabını bilen kimse yok. Sizce neden gizlenmiştir ki?  THY’ nin Sadrazamlarına ve daha yukarıdakilere yapılan ödemeler neden gizli? Şimdi ben kötü niyetle desem ki, unvanları açıklanmayan örneğin 250 kişiye diğer 3-4 bin çalışana yapılan ödemeden fazla prim ödemesi yapıldı? Ne söyleyebilir ki Bay Bolat. Söylese malum çalışanlar dışında kim inanır ki ona? Evet saklayacak bir şeyi olmayanın, gizleyecek bir şeyi de olmaz. Gizlenen ne olabilir? Alışılagelenin dışında değişik bir konuda yapılan ayrımcılıktan öte bir şey olamaz.

Evet Bay Bolat’ın yaptığı açıklamanın başlığı ve konusu her ne kadar “ 2023 ve 2024 senelerine ilişkin hedefler” ise de metin de istihdam konusu haricinde 2023 özellikle sonrasına ait tek bir detay açıklama bulamadım.  “2023 yılında benzer başarıyı tekrarlamak için var gücümüzle çalışıyoruz cümlesi ve 2023 yılında da siyasi istikrarın sürmesiyle, on bin yeni çalışanımızla, el birliğiyle ve TEK YÜREK olarak daha yüksek bir kâr yapmak üzere hedefe kilitlendik cümlesi hariç” Yönetim Kurulu Başkanı anlatımının adını böyle koymuş oysa ki söyleşisinde 2022 yılını anlatmış.

LinkedIn' de bir açıklama paylaşan Ahmet Bolat, 2022’ de THY'nin değerinin 10.4 Milyar Dolar'a ulaştığını kaydetti.

Türk Hava Yolları, 2022 yılında dünya’ da en çok uluslararası koltuk kapasitesi sunan network taşıyıcısı olduğunu ifade eden YK Başkanı THY’ nin bugün 400 uçaklık filoyla 129 ülkede 342 noktaya uçarak Dünya’yı bağladığını belirtirken, THY’nin finansal performansının tarihinin en yüksek seviyesine emsal havayollarından daha başarılı bir performans ortaya koyarak ulaştığını söyledi.

Evet, başlığa bakıp 2022’ de yapılan her uygulamanın ve alınan sonuçların 2023 yılında da tekrarlanması için var gücümüzle çalışacağız diyen Sn. Bolat’ın önümüzdeki sene için bir öngörüsü açıklamada yer almıyor. Bay Bolat’ ın tenkitleri cevaplama huyu olsa “Bu başlığı biz vermedik LinkedIn koymuş” derdi. Akla yakın. Belki de öyledir.

Kısacası ben Bay Bolat’ın bu vaatleri kendince seçim yatırımı olarak yaptığına inanıyor ve de onu samimi bulmuyorum. Tabii ki seçimdir bu. Sonucu belli olmaz. Bakarsınız yatırım tutar. Eğer tutarsa ömrüm varsa bir daha Bay Bolat yazmayacağım. Tutmaz ise yine benim yazmama gerek kalmayacağını düşünüyorum. Ortaya aleyhinde olan o kadar fazla adam çıkar ki bana gerek kalmaz. Bakarsınız tıpkı Aycı Bey ayrıldıktan sonra yaptıkları gibi 3. Kat balkonunda yine pasta kesen birileri çıkar. Bu kez şekerli çay ’da içerler.

ÇALIŞANLARA NASIL DESTEK OLUNUR?

Bir gazeteci Türk Hava Yolları Yönetim Kurulu Başkanı Endonezya da iken kendisini telefonla arar ve seyahat etmekte olduğu uçağın kabininin aşırı sıcak olduğunu belirterek klimaların açılmasını kendisinden ister. YK Başkanı düşünür. Bu konuyu uçağın kabin amirine bildirmek gerekir. O da Kaptana bilgi verir ve alacağı talimatı uygular da tabii ki onlara havadayken ulaşmak zordur. Düşünmeyi sürdürür bizim başkan. Acaba şikâyeti Uçuş Harekât Kontrol Merkezi kanalı ile uçağa duyurmak mümkün olamaz mıydı? Her halde ayıp olur diye Genel Müdür uçuş işletme Yardımcısına telefon etmemişlerdir kim bilir? Vb. Sonunda YK Başkanının yöneticilik anlayışı ağır basar ve arayan gazeteciye “Ben havadaki bir uçağın kaptanına böyle bir konu için talimat vermem Yetki kaptan pilotundur. Mademki beni aradınız şikayetinizin Dispeçerlik kanalı ile kabin amirine bildirilmesini sağlayacağım. Dönüşte konu ile ilgili yönetmeliklere bakıp, bir eksiklik veya uygulamada bir hata varsa düzeltiriz. Kusura bakmayın diye cevaplar

Ve de YK Başkanı, uçuş Harekât. Kontrol merkezini arayarak konuyu nakletmeyi ve kendisinin hiç karıştırılmadan Kabin amirinin durumdan haberdar edilerek ilgilenmesi için ricada bulunmayı bir kez daha düşünür. Böylece hem yolcunun isteği yerine gelmiş hem de makamının ağırlığını korumuş olurdu. Nasıl mı düzenlenebilirdi bu konu? Olağan bir şekilde Kokpitten çıkan 2 kaptan bir iki yolcuya hâl hatır sorduktan sonra gazeteci yolcumuzu görür (Business Class yolcuların oturma planı kabin amirlerinde mevcut olduğu için söz konusu misafirimizin hangi koltukta oturduğu herhalde biliniyordur) ve seyahatin nasıl geçtiğini ve bir arzusunun olup olmadığını ona da sorar o arada yolcunun şikayetini de almış olur ve de uygulamada bir hata varsa düzelttirirdi. Ha unuttum gazeteci yolcumuz haliyle kaptana YK kurulu Başkanı sizi aradı mı diye soracaktır. Kaptanın cevabı “Ben kokpitten çıkarken arama ikazı aldık. Kaptan ben bakarım deyince beklemedim çıktım. Kimin aradığını bilmiyorum cevabını verir. Sorun böylece şişte kebapta yanmadan halledilir. Evet Yönetim Kurulu Başkanı konuyu kimsenin kırılmayacağı şekilde halletmiştir. Eh, tepelerde yönetici olmak kolay değil. Böyle küçük şeyleri bile bilmek ve ayarlayabilmek gerekir.

Olay böyle gelişse iyi olurdu değil mi? Ama öyle olmadı. YK Başkanı hemen gazetecinin seyahat ettiği uçağın kaptanını arayarak kabin sıcaklığının düşürülmesi talimatını verdi. Ve de şikâyet sahibi yolcu daha serin bir ortamda seyahatini sürdürdü.

YK Başkanı ülkeye dönüşte kaptanları ziyaret etti. Bu ziyaret havacılık sitelerinde “Yönetim Kurulu Başkanından pilotlara destek “başlığı ile yayımlandı. Bana kalırsa bir anlamda özür ziyaretiydi bu. Evet, birileri birilerinden özür dilemeliydi. Aslında şiş yanmıştı da kebabı kurtarma gayretiydi bu ziyaret. Haberde kaptanların tahsil durumları vb. anlatılıyordu? Tabii ki yaşanan konudan tek kelime ile bahsedilmiyordu hali ile.

Evet, sektörümüzün yakından tanıdığı bu gazeteci ülkemizin bu denli yoğun gündeminde bu konuyu iş edinerek Türk Hava Yolları uçaklarının kabin sıcaklıkları ile ilgili olarak hayli uzun bir yazı yazdı. ve de kişisel görüşüm bu yazı  ile Bolat beyin yöneticilik anlayışını ortaya dökmüş oldu.  Buna neden gerek duyduğunu anlayamadım. Ve de bu konudan şikayetçi olan yolcuların kendisini aramalarını ve şikayetlerinin derhal ilgililere bildireceğini de belirtmeyi de ihmal etmemiş. Kendisi ile çok eski tanışıklığım var. Ben THY kanadındayken uzun süre Havayolu yöneticisi, Basın mensubu iş birliğimiz oldu. Şaşırdım bu konuyu yazıya dökmesine.

Anlaşılan bu durumda falan uçakta filan yolcunuz terlemiş diye bilgilendirilecek insan bizim YK Başkanımız oluyor. Gereğini yaptığına göre Başkanımız müşteri ilişkileri- şikayetleri ünitesinin görevini de mecbur üstlenecektir artık.

Çalışanlar yönetimce nasıl desteklenir konusunu bilmeyenler için yazayım dedim.

THY: BOLAT 2023 YILI VE SONRAKİ SENELERE İLİŞKİN HEDEFLERİ AÇIKLADI?

Yorumlar Tüm Yorumlar (145)

Yapılmak istenen ~ 1 yıl önce
Böyle bir dönemde teftişte kadro açıp, bir başkan yardımcısı atamak, beş müfettiş daha almak normal midir? Bu acele bu telaş niye? Birkaç ay sonra ister mevcut yönetim, ister muhalefet başa gelsin THY’de bir değişim olacaktır. Bu atamalarla ne yapılmak nereye varılmak istenmektedir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Teftişte neler oluyor? ~ 1 yıl önce
Gider ayak bu ne acele Ahmet bey. Ebubekirin operasyon için düğmeye basmış. Yok efendim Teknik’e 8 müfettiş kaydıralım! Yok efendim 5 yandaşı teftişe alalım! Yok efendim başkan yardımcılığı kuralım orayada A! Neyse acele işe şeytan karışır. Not: Gözü açık dere geçilirken at değiştirilemeyeceğini bilecek kadar uyanık, başkan yardımcılığını kabul etmedi. Aferin aferin..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Yeni Dönem ~ 1 yıl önce
Yeni dönemde eski müfettişlere görev verilecekmiş. işe Teftiş Kurulundan başlanacakmış. Eskilerden efsane müfettişlere teklif götürülecekmiş.Hiç para almayız biz diyenleri bile varmış. Maaş artı prim parça başı çalışılır artık.
Dörtgöz ~ 1 yıl önce
Not ettik.
Yol haritası ~ 1 yıl önce
Gider ayak çok sayıda eski müfettişi emekli ettiler ama ellerindeki dosyaları yanında götürdüklerini düşünmüyorlar heralde. Bay Bolat'ın gmy iken yaptığı ucak alımlarındaki komisyonlar,tarikatlara yandaşlara verilen free biletler, nasıl olsa iktidarız gitmeyiz diye rahat hareket edilerek yapılan yolsuzluklar. Hepsi incelense neler çıkar neler. Tabi bu denetimler bay Bolat ve Ebubekir'in oraya koyduğu müfettişlerle yapılmaz ahbap cavus ilişkisi olmus artık. Kartaldan yeni atanacak müfettişler, kartalın çantacısı Abdullah ve ekibi Deniz başta olmak üzere ilk etapta hemen gönderilmeli ve işe hakim dürüst eski üstadlar göreve çağrılmalı. Aşkın cantimur başta olmak üzere yapılan yolsuzluklar soruşturulmalı, gerekirse iş akdi fesih ve yargı süreçleri başlatılmalıdır. Tüyü bitmemiş Yetimin hakkı korunmalı ve milletin parası korunmalıdır. Bu hırsızlıklara göz yuman veya organize eden veya koruduğu iddia edilen kişilerin bay bay Bolat başta olmak üzere üzerine gidilmelidir. Bunlar 15 mayısta göreve gelecek dürüst iktidarın atayaacağı dürüst yönetimin görevleri olmalıdır.
Yeni yönetim ~ 1 yıl önce
15 mayısta teşekkül edecek yeni thy yönetimine önemli görevler düşüyor. Teftiş kurulunu yeniden yapılandırarak özüne döndürmeli ve geçmişte yapılan yolsuzluk ve görevi ihmallerin üzerine gidilmeli. Teftişteki malum klik öncelikle temizlenmeli. İnsanlar yaptıkları suistimallerin yanına kalmadığını görmeli, milletin hakkı hukuku korunmalıdır.
Devran dönerse ~ 1 yıl önce
Mevcut iktidara güvenerek çok yolsuzluk yapan, görevini ihmal eden, personele mobing zulum yapanlar oldu. 15 mayısta devran dönerse eğer bir şeylerin hesabı da sorulacaktır muhakkak
Hak ~ 1 yıl önce
Hak gelecek batıl zail olacak. Telaşa gerek yok gençler… Bu arada Teknik AŞ 2 basamaklı milyon USD para harcanan TRAX’ı çöpe atıp yeni bir çöp akacakmış. Ne kadar alış veriş o kadar fiş… Aceleye gerek yok. Hak gelecek batıl zail olacak
Tgs ~ 1 yıl önce
Geçmiş olsun bel ağrısı çok kotu

Yanıtla

Kalan karakter 1000
YurtDışı tasarruf ~ 1 yıl önce
15 mayısta işe yurt dışı özellikle Almanya Müdürlerinden başlanarak tasarruf yapılabilir.Yurt dışı görevi en fazla 10 yıllık olmalı. Mesela Finlandiya müdürü 17 yıldır yurtdışında.Su ana kadar kazandığı para 1.5 milyon euro. 17 yıllık milletvekli bu kadar para kazanamaz. Satış Şefleri ve birçok yerdeki muhasebeciler merkezden destek verebilirler. Yurt dışı bir şef yeter. Zaten şeflere yurt dışında Manager deniyor.O zaman iş çözülüyor niye director atansın.Zaten çoğu vatandaş oldu pasaport aldı. Rüyalarını gerçekleştirdi.Hdep aynı adamlar yurt dışında .

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Yurtdısı cevap ~ 1 yıl önce
Artık satısları onlıne acenteler yapıyor. Kagıt bılet kalktı.Cekın Satıs Pazarlma seflerını Turkıyeye.Her sef merkezden takıp etsın acentesını ayda bır sefer 3 gün görevli gıtsın zıyaret etsin acentesini dönsün.Cok daha ucuza mal olur.Bır yurtdısı personel malıyetı 200bin EUR senelık. Günahtır bu fakır milletin paralarına. Lokal de zaten bır suru pazarlamacı var. Bırde dıl bılmeyen satıs seflerını sırf ıs bılmeyen mudurlere destek olsun dıye yurtdısı tayın yapıyorlar. Bızım torpıllı mudur orada rezıl olmasın dıye.
etik.cvp ~ 1 yıl önce
Evet maalesef THY nin "etik kurulu" etik yoksunu kifayetsizlerden oluşuyor.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Ahh Mahmut ahh ~ 1 yıl önce
Sen herseyi bilemezsin

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Etik ~ 1 yıl önce
Etik kurulu dosyaları da incelenecek bir gün. Kimler haksızlığa uğramış, dedikodu ile belgesiz bilgisiz, imzasız ihbarlarla kimler mağdur edilmiş, kimlerin önü açılmış ortaya çıkacaktır. Boşuna dememişler “Alma mazlumun ahını çıkar aheste aheste”.Keser döner sap döner gün gelir hesap döner.
Tgs ~ 1 yıl önce
Başkan iftara gelse bayram ikramiyesini aciklasa güzel olur iftara gelicekmi acaba geçen sene gelmişti bu senede bekliyoruz

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Tgs ~ 1 yıl önce
Gelen gideni aratır unutmayın eski günleri mumla ararsınız sonra hakkımızı arayalım yanlışları soyluyelim ama yönetim yerine gelecek kişiler bunlar değildir aslani kediye bogdurmayalim gelen gideni aratır bu sözü unutmayın

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Gecmişe Mazi denir ~ 1 yıl önce
Bu yorum eleştiri sınırlarını aştığı için sansürlenmiştir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
CVP KÜÇÜK DÜŞ. ~ 1 yıl önce
BU YORUMLAR SİZİN YAZDIKLARINIZ DEĞİL Mİ? SİZ GÖNDERDİĞİNİZ ZAMANDA AYNI YERDE YAYIMLANIYOR. MADEM KÜÇÜK DÜŞÜRÜCÜ ŞEYLER SİZ NEDEN YAZIYORSUNUZ Kİ.AYRICA OLDUĞUNUZDAN DAHA KÜÇÜK DÜŞTÜĞÜNÜZÜ DE ZANNETMİYORUM.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000