03 Mayıs 2021, Pazartesi
Çetin ÖZBEY
Çetin ÖZBEY [email protected]
  • Bu çok önemli konuyu insanların dikkatinden kaçırmak için yaptığın ucuz polemikleri baştan sona okudum. Ayrıca, bu hissedarı yakından tanıdığın ve izlediğin belli. Ona karşı husumet değilse bile aleni bir çekememezlik ve kıskançlık içinde olduğun da çok açık. Abuk subuk yorumlarında farkında olmadan kendini ele verecek ip uçları da vermişsin. Bunu sen de fark etmiş ve uyduruk bir özürle çark etmişsin. Buradan sıvışınca unutulurum zannetme.
  • Adamlardaki küstahlığa bakar mısınız? Halk açlıktan kırılırken, bunlar 3-5-10 maaş birden alıyorlar ve bu yaptığınız kanuni olsa bile meşru değildir, etik değildir diye eleştiren hissedarı utanmadan sıkılmadan kınıyorlar. Bunu unutmayalım, bir yere not edelim diyorlar. Sonraki sene de Genel Kurula girmesini engelliyorlar. Gerçekten pes diyorum ve bir yandan da hissedarı tebrik ediyorum. Tüm bu haksızlıklar, usulsüzlükler, onun sayesinde kayda geçiyor. Biz de unutmuyoruz.
  • demirden korkmayan VPN kullanan birimi?
  • ÇOK TEŞEKKÜRLER. İ, UNUTULMAMAK VE İYİ HATIRLANMAK ÇOK GÜZEL.. M.ÇETİN ÖZBEY
  • ÇOK MEMNUN OLDUM. LÜTFEN BU TARZA SON VERELİM.. MAALESEF HANGİ YORUMU KİM YAZMIŞTIR BİLEMİİYORUM. ANCAK BU ÇOK NAZİK SESLENİŞİNİZİN ( TÜMÜ 8 SATIRDIR) 5 SATIRI YİNE AYNI İNSANDAN BAHSEDİYOR. BİRİ BAŞLATINCA DİĞERLERİ DE SÜRDÜRÜYOR TABİİ Kİ. HEPİMİZ İŞTEN AYRILALI SENELER OLDU. ESKİ OLANLARLA YAŞAMAMAK GEREKİR. İNANMAZSINIZ Kİ ARADA BİR BİRİLERİ HATIRLATMAZ İSE ŞİRKETTEN KOVULMUŞ OLDUĞUM AKLIMA BİLE GELMİYOR. BENİ İŞTEN ATAN YÖNETİCİLERLE DE RASTLADIĞIM TAKDİRDE AYNI SAYGIYI GÖSTEREREK GÖRÜŞÜYORUM. HER NE İSE BUNDAN SONRA OLMAYACAĞINI SÖYLEMENİZ GÜZEL.. TEŞEKKÜR EDİYORUM.
  • 3-5 yada daha fazla yerden maaş almak orucu bozar mı?
  • SÖZLEŞME ŞARTI 100MİO USD şerefiye NEREDE?
  • Bu yazıyı yazan çetin beyi tanır mısınız. Odasının kapısı her zaman açıkmış.Ben senin üstünüm lafını kimse ondan duymamış.Emir vermezmiş. Ne düşündüğünü anlatırmış. siz ise 4 satırda yöneticiliğin göstergesi olan bu hususların tümünü alt üst etmişsiniz. Ya böyle yada siz yönetici falan değilsiniz. Eskiden yöneticileri teftiş kurullarında çalışmış insanlar arasından seçmeğe özen gösterirmiş siyasiler. Rahmetli Özal'ın konu konudaki bir kaç satırını okumuştum. Yönetici olsanız ne olur, müfettiş olsanız ne fark eder. Belli ki siz hiç bir şeysiniz.
  • NE ZAMAN ARANIZDA KONUŞMAYA BAŞLASANIZ, KONU ŞİRAZESİNDEN ÇIKIYOR. BEN DE THY' DE ÇALIŞTIM. kONULARI BU HALE SOKTUĞUMU KİMSE GÖRMEDİ. BURADA YAZILANLARA RAĞMEN ( BİR AHLAKSIZ İÇİN YAZDIĞIM CEVAP DIŞINDA ) CEVAPLARIMI DA AYNI SEVİYEDE TUTMAYA ÖZEN GÖSTERDİM. BURASI SİZLERİN ŞİRKETTEKİ İLİŞKİLERİNİZİN ETKİSİNDE İSTEDİĞİNİZİ YAZACAĞINIZ BİR YER DEĞİL. SİZ BAŞLARSANIZ, SİZ KİŞİSELLEŞTİRİRSENİZ TABİİ Kİ TARAFLARIN İÇİN DE CEVAPLAYACAKLAR DA OLACAKTIR. ÇETİN ÖZBEY
  • Bilal bey ile kuyruk acısı olan biri olduğun belli. Bilal bey teftişin efsane müfettişlerindendir. Her zaman şirketin ve kamunun çıkarlarını korumuştur.Yazdıkları raporlar arşivde duruyor. Zaten haksız ve mesnedsiz yazdığı bir rapor olsa idi onu bahane edip işten atarlardı. Yazının konusu ne senin yazdığın ne? Bilal Beyin açtığı ve kazandığı mobbing davasından haberin var mı? Haksızlıklar karşısında susan dilsiz şeytandır diyerek kendisine zulum edenleri MOBBİNG’den TAZMİNAT ÖDETTİRMİŞ BİRİDİR. https://t24.com.tr/haber/yargitay-karari-onadi-thy-mobbingden-mahkum-oldu,395488 1933 yılında kurulan THY’nin tarihinde böyle bir olay yaşanmamıştır. Bilal beyin yargı mücadelesi sadece bu da değildir. Anayasa Mahkemesinde de kendisine yapılan haksızlıklara ilişkin açtığı davayı kazanmıştır. https://www.artigercek.com/haberler/defalarca-tenzili-rutbeye-ugratilan-thy-basmufettisinin-adil-yargilanmadigina-karar-verildi İş akdi feshine ilişkin yargı kararını küçümseyen siz bu kararlardan neden bahsetmezsiniz. Bilal bey sorumlu bir hissedar olarak da THY genel kurullarına katılmaktadır. başına gelen onca olaya rağmen bunları şahsileştirmeden şirketin ve kamunun çıkarlarının takipçisi olması, sorular sorması sizi neden rahatsız ediyor? Peki THY’deki yöneticilerin 3-5-16-41 yerde görev yapması ve ücret alabiliyor olmaları, bu kadar görevi layıkı ile yapıp yapmadıları konusuna da bir yorum yazar mısınız?

THY: Bir kere yanlış trene bindiyseniz; koridordan ters tarafa yürümenin hiç bir faydası olmaz



Geçen hafta İlker beyin 16 şirkette Yönetim Kurulunda görev ifa ettiğine ilişkin bir yazı yazdım. Konum moda olan kaç yerden maaş alıyor değildi. Ben işin başka tarafı ile meşguldüm.  Bir insan bu kadar işi nasıl yapabilirdi? Tabii değişik yorumlar geldi. Herkes parayla meşguldü. Alıyor, almıyor. Gelelim hikâyemize.

BİR HİSSEDAR TOPLANTIDA YAPTIĞI KONUŞMAYI KAYDETTİRMİŞ: Sektörden tanıdığımız biri THY Genel Kurulunda bir konuşma yapmış ve bunu görsel bant kaydına özel olarak aldırmıştı. Ve de bunu bir sitede yayınladı. Önemli bir şeydi Türk Hava Yolları Genel Kurul toplantısında konuşma yapmak. Her ne ise birkaç gün sonra toplantı tutanağı geldi./ yayınlandı. Videoda seyrettiğin / dinlediğim hususların büyük bir kısmını tutanakta göremedim. Bu da genel kurulda konuşulanların her zaman toplantı

KURUL BAŞKANLIĞINA THY YÖNETİM KURULU BAŞKANIN ADAY GÖSTERİLMESİ DOĞRU MU? Yapılan tüm toplantılarda Genel Kurula THY’ nin bağlı olduğu kurum temsilcilerince sunulan teklif ve büyük hisse sahibi tarafın oyları ile THY Yönetim Kurulu Başkanı Genel Kurul Toplantı Başkanlığına seçiliyor. Bunun kanuna aykırı bir tarafı tabii ki yok. Ancak bunun kesinlikle etik olmadığı ortada.  Zira ne bizim ticaret kanunun da ne de THY Ana sözleşmesinde Genel Kurul toplantısında Başkanlık görevinin THY kanadının tepesine verileceğine dair bir hüküm bulunmuyor.  Hatta hissedar olmayan bir görevli bile Genel Kurul toplantısında Başkanlık görevini üstlenebilir. Düşünün ki Genel Kurul katılımcılarından ibra bekleyen ve göreve yeniden seçilme beklentisi olan ( Bu cümleyi yazmak bile bana komik geldi ) bir şahıs o toplantının Başkanlığını yürütüyor. Olmaz ya o Başkanın THY’ deki ana görevi ile ilgili olarak bir de ibra edilmediğini düşünün. Türk Hava Yolları Yönetim Kurulu Başkanı, Başkanlık görevini yürüttüğü Genel Kurul toplantısında ibra edilmedi. Ekte sizlere bu konu ile ilgili çok ciddi bir makalenin linkini sunuyorum. https://dergipark.org.tr/en/download/article-file/214028 Eskiden tutanakların ana şablonu (THY Hukuk Müşavirliği tarafından hazırlanır ve elde mevcut kayırlardan toplantıdaki konuşmalar ( özet olarak) hazırlanmış olan şablona geçirilerek, kontrolleri sağlanırdı. Sonrasında toplantı katılımcısı olan hissedarlar ve Hükümet Komiseri tarafından imzalanan tutanak ve diğer vesaikin bir kopyası Türk Hava Yolları ilgili ünitesinde muhafaza edilmek üzere şirkete teslim edilirdi. Tabii Genel Kurulun kaydedilen sesli ve görsel kayıtları ile birlikte. Şimdi düşünün Genel Kurul toplantısına Başkan olarak seçilen zat başka biri olsaydı, aşağıdaki anlatımda ifade edilen hususlar yaşanır mıydı?

Şimdide muhtemelen aynı işlemler yapılıyordur. Ancak şirketin ilgili ünitesinde muhafaza edilip edilmediğini bilemiyorum. Var mı? Yok mu? Verir misiniz? Vermez misiniz? Yoksa veremez misiniz?

HAZİRUN’ DAN YETKİ ALMAMIŞ BİR TOPLANTI BAŞKANININ HİSSEDARLARI TEMSİLEN TOPLANTI TUTANAĞI İMZALAMA YETKİSİ VAR MI?  Normalde, Genel Kurula iştirak eden hissedarların Toplantı tutanağının divan heyetince imzalanma yetkisini alınacak bir kararla divan heyetine vermiş olması gerekir. Bunun esas olmasına rağmen hissedarlara gönderilen toplantı davet yazısında yer alan toplantı gündeminde böyle bir konu ile ilgili bir madde bulunmuyor.  Hali ile toplantı tutanağında da böyle bir yetkilendirmenin yapılmış olduğu kayda geçmiş değil. Dolayısı ile ekteki toplantı tutanağında devlet kurumunu temsilen toplantıda görevlendirilen Bakanlık temsilcisinin imzası olmasa durum iyice kötü. Bu çıkış noktasından hareketle İlker Beyin ve muhtemelen İlker Bey tarafından önerilen toplantı yazmanı olarak belirlenmiş olan zatın tutanakta bulunan imzalarının geçerli olmadığı ortada. Bu konuda İlker beyde, yazman olan beyefendi de yetkisizdir.  Bunu düşünmemiş olmak ise Ticaret Bakanlığı İstanbul İl Ticaret Müdürlüğünün resmi yazı ile görevlendirdiği Bakanlık temsilcilerinin bir görev hatası / ihmali olarak yorumlanabilir. Ancak şekil şartı yerine getirilmemiş önemli değil diye düşünülemez.

Evet, Genel Kurul Toplantısı Başkanlığına kimin getirileceğine ilişkin teklif Genel Kurulda oylanmış ve kabul  edilmiştir. Tabii ki bunda sorun yok. Başkan seçilmek başka bir konu, iştirakçileri temsilen imza yetkisi almak / kullanmak  ise bambaşka bir konudur. Bilmem yanılıyormuyum? Hukukçular yanılmadığımı söylüyor.

Eskiden  bu iş nasıl mı yapılıyordu? Eski tarihli toplantıların davetiye ve tutanakları incelendiği takdirde böyle bir maddenin / kararın varlığı davet belgesinde yazılı olan toplantı gündeminde ve de toplantı tutanağında görülebilecektir. Görülmese bile bu  konuda eskiden hata yapılmış olması bu gün de aynı hatanın sürdürülmesini ve mazur görülmesini gerektirmez. Bu da ayrı bir konu.

16 ŞİRKET İÇİN DE YK ÜYESİ BULUNMAYAN VE DOLAYISI İLE HUZUR HAKKI ÖDEMEYEN KURULUŞLAR VAR.  İlker beyin 16-17 şirketten huzur hakkı ödemesi aldığını haber yapanlar önce konuyu tam öğrenmelidirler. Pratt&Whitney THY Teknik Uçak Motoru Bakım Merkezi Ltd. Şti. Türk Hava Yollarının iştirakleri arasında Yönetim Kurulu Başkan ve üyelerine huzur hakkı ödemesi yapmIyor. Zira organisazyonunda Yönetim Kurulu yok. Limited şirketlerde Müdürler kurulu var.  Ve de İlker Bey bu şirketin tepelerinde bir yere Bilal Ekşi Beyi THY’ yi temsilen atadı.? Neden mi? Bahis konusu şirketin  iştigal konusu ile Bilal Ekşi beyin kariyeri uyumlu ve de İlker bey, THY Genel Müdürünün bilgi ve tecrübesi ile Yönetim konusundaki maharetine (?) çok saygı duyar ve de bunu her fırsatta gösterir (?) Bu saydıklarım sizlerce de yeterli bir neden değil mi? Kimse bu görevlendirmede başka nedenler aramasın Lütfen.

İLKER BEY BU KONUDA MODAYI TAKİP ETMİYORMUŞ. İlker Beyin THY ile birlikte 15-16 şirketinde Yönetim Kurulu Başkanı ve Yönetim Kurulu üyesi olduğuna ilişkin haberler yayınlanınca İnternette paylaşılan ilk bilgi Sn. Başkanın THY ve TGS dışında hiçbir kuruluştan huzur hakkı ödemesi almadığına ilişkindi. Daha sonra ise Türk Hava Yollarının basın sözcüsü İlker beyin görev yaptığı bu kuruluşlardan yalnız Türk Hava Yollarından ödeme aldığı şeklinde beyanat verdi. Şu an için elimizde net olan tek bilgi bu.  Bana kalırsa basın sözcüsünün ilk söylemesi gereken şey, haberlerde belirtilen şirketlerin / iştiraklerin hepsinde yönetim Kurulu bulunmadığı olmalıydı. Bunu söyleseydi haberi daha çıkış noktasında ezmiş olurdu. Her ne ise, Sn. sözcünün açıklamasına göre Sn. Aycı bu konudaki modayı takip etmiyorlarmış. Tabii ki İlker Bey bu konuda bir açıklama yapmadı. Zira bu haber sanal medya çıkışlıydı ve koskoca Yönetim Kurulu Başkanı bunlarla muhatap olacak değildi herhalde. Ben de bu konuyu benzer bir şekilde GÖREV YAPTIĞI TÜM KURULUŞLARDAN HUZUR HAKKI alıyordu / almıyordu demeden,  kişisel bir görüş eklemeden köşeme aldım. Ve de yazıda da bu konuda eldeki tek beyana itibar edilmesi gerektiğini söyledim. Tabii fazla olmamakla birlikte yorumlar gelmeye başladı.

PEK AKILLI SAYILAMAYACAK BİRİNİN YORUMU: Akılsız dostun olacağına akıllı düşmanın ( tabii ki düşman kelimesi bana uygun değil)  olsun sözünü doğrulamak istercesine bir okur tüm zekâsını kullanarak “Ne biçim yazı başlığı altında, böyle aptal yazılar yazma. Adamlar bilgi de vermiş. Daha ne. Amacın başka tabii. Seni bu şirkete alan.” şeklinde bir yorum gönderdi?

VE DE O HİSSEDARIN MUHALEFETİ, Bunu takiben tanıdığım / tanıdığınız yine sektörden bir arkadaşımız ise gönderdiği   yorumunda ( İsmi toplantıda hazır bulunan hissedarlar listesinde kayıtlı ) 2018 yılı Genel Kurul Toplantısında Divan Başkanı ve THY Yönetim Kurulu Başkanı’na “ Bu kadar şirkette YK Başkanlığı yapıyorsunuz? Bu kuruluşlardan huzur hakkı ödemesi alıyor musunuz” diye sorduğunu ve aldığı cevabın düşündüğümüz gibi olmadığını, Sn. Başkanın kendisini / sualini  “ elbette alıyorum “ diye cevapladığını  yazdı.  Evet, o tarihlerde bu konu kamuoyunun bu denli dikkatini çekmemiş ve söylentiler bu günkü kadar tırmanmamış ve yazılı ve sözlü basına konu olmamıştı. Buna rağmen  Sn. Başkana yöneltilen bu sual ve kendilerinin verdiği cevap toplantı tutanağında  yer almamış. Tıpkı yazının başında bahsettiğim örnekteki gibi.

BU ÖDEMELERİN YAPILIP YAPILMADIĞI NASIL VE NEREDE GÖRÜLÜR. Evet,  İlker Beyin söz konusu kuruluşlardan huzur hakkı ödemesi alıp almadığı İştiraklerin mali tablolarında görünür. Bu ödemeler uyanıklık edilip personel giderleri içine sıkıştırılmış ise tabii ki kayda rastlayamazsınız ama muavin defterde bu kayıt mutlak çıplak olarak mevcuttur. Ancak THY büyük şirket. hesap,kitap her şey bilgisayar ortamında.  Dolayısı ile Muavin defter falan yok tabiiki. Yanlış anlamayın lütfen bu defteri kullanmanın kanuni bir zorunluluğu yok. Ama bu doğru ise başka bir deyişle beyefendiye huzur hakkı ödeniyorsa  bunu belgelemenin bir yolu vardır tabii ki. Şayet ödeme elden verilmiyorsa / alınmıyorsa. Bu da mümkün değil. Hani derler ya Demokrasilerde çare tükenmez..

AYNI  HİSSEDARIN 2020 YILINDAKİ TOPLANTIDA MUHALEFET ŞERHLERİ TUTANAKTA NASIL YER ALDI? 2020 yılında hissedar bıkmadan  aynı suali bir kez daha yönlendiriyor. Ve de huzur hakkı ödemesi ile ilgili olanda dahil  4 adet muhalefet şerhini elektronik ortamda Toplantı Başkanlığına gönderiyor. Bu şerhlerden 3’ ü  toplantı tutanağında yer alıyor ve de  1. şerh’e tutanakta  yer verilmiyor. Sistem bunu otomatik olarak yapıyor  demeyin lütfen. Zabıtta yer verilen 3 şerhin hepsi   kimse okuyamasın formatına ( ? ) dönüştürülerek  yazılmış. Lütfen ektedeki  nota bakın. 14 sayfalık bir toplantı tutanağı. 13 sayfası ayrı bir yazı karakteri ve puntosu ile yazılmış 14 ncü sayfa ise kimse okumasın formatında. Bulanıklaştırılmış, küçültülmüş. Vede bu hissedarın tutanakta yer verilmeyen muhalefet şerhi ise muhtemeldir ki  aksi bir tesadüf olarak İlker beye yöneltilen sual konusundadır.Tabii başka bir konu da olabilir. ( TIKLAYINIZ. TOPLANTI TUTANAĞI )  Toplantı tutanağının sayfa 13 ek 4 sayfasındaki yazıyı ( punto, karekter, bulanıklaştırma ve harflerin kaydırılması )  tutanağın diğer sayfaları ile karşılaştırın. Tatmin olmazsanız o saydadaki muhalefet şerhlerini % 200 büyültün. Okumanın yine mümkün olmayacağını göreceksiniz. Ben denedim ama isterseniz Google amcadaki taranmış PDF yazıları düzeltme vb.. programları siz de deneyebilirsiniz.

İLKER AYCI BEY HIRSINI YENEMEDİ, VE BUNU UNUTMAYALIM DİYEREK NE YAPILACAĞINI ADETA BİR ŞEKİLDE ORTAYA KOYDU: Evet Sn. Aycı bu durumda hırsına mağlup olmuş ve kişisel görüşüme göre  çok hatalı profesyonellikle bağdaşmayan  aşağıdaki açıklamayı yapmış.Bu açıklama basında da yer aldı.

Sn. Aycı; bu açıklamasında 'Tüm hissederların oy kullanma konusunda özgürlüğü ve hakkı vardır. Ancak bu süreçte Cumhurbaşkanımızın dün başlattığı milli seferlerbelik kampanyası şeklinde başlatılan insiyatifin aynı doğrultuda yönetim kurulu üyelerinin bu çabasını anlamaktan yoksun bu zihniyeti genel kurul huzunda kınıyorum' dedi. Bu ilgisiz alakası kötü niyetli şirketimize duyduğu hıncı ve hesaplaşmasını her genel kurulda bitiremeyen bu algı yoksunluğunu kınıyorum. Dünya havacılığı zor günler geçiriyor. Şirketimiz 87 yıllık tarihinde en zor mücadelesini yaşıyor. Bunu anlamayan bu arkadaşımızı ve kullandığı oy biçimini huzurlarınızda kınıyorum ve genel kurulumuzun da huzurunda bunu kayıt düşüyorum. Bunu unutmayalım diyorum' dedi.

Yazdığı seslenişte “ Bunu unutmayalım diyorum” sözünün gereği bir şekilde gerçekleşti. Birileri bunu unutmadı, hatırladı ki aynı hissedar 2021 yılı Genel Kurul toplantısına girebilmek için  yaptığı iki denemede de başarılı olamadı. Bilgisayar sistemine kimler tarafından  kurulduğı bilinmeyen duvarı aşması ve toplantıya girmesi mümkün olmadı. Başka bir deyişle toplantıya iştiraki engellendi. Kim unutmadı, kim unutturmadı, kim hatırlattı onu ben tabii ki bilemem. Bildiğim bir tek şey varki İlker bey ne yapılması gerektiğini yazdığı notda üstü kapalı da olsa ifade etmişti. Neticeten hissedar, toplantı başkanının bir anlamda yönlendirmesi ile bir şekilde cezalandırılmıştı. Daha önce böyle bir olay yaşadınız mı? Hiç gördünüz, duydunuz mu bilemem?

BU HİSSEDAR NE YAPARSA BENZERİ BİR OLUŞUM YAŞAMAZ?: Bu hissedar yüksek tahsil yapmış. Ama bir Halkla İlişkiler Uzmanı değil. Bu şahıs 2022 yılı toplantısından bir hafta önce Ticaret Bakanlığının ilgili ünitesine yazılı olarak ve evrak alındı kayıt numarası talebi ile  bizzat müracaat etse ve  bu hikayeyi kısa ve öz olarak yazdığı başvuruyu teslim etse. Ayrıca bu müracaatın Genel Kurul toplantısı öncesi bir gazetede de yayıınlanmasını da sağlasa.  Ve de daha sonra,  Genel Kurul günü  bilgisayar üzerinden toplantıya girme girişiminde bulunsa olur değil mi? Buna engel yok. Refüze edildiği Genel Kurul Toplantısından tek farkla bu müracaatı yapmadan önce yanında bir, iki adet gazeteci, bir bilgisayar uzmanı ve hissedarın Genel Kurula giriş için yaptığı işlemi  ve sonucunu doğrulayacak veya hatalı bulup bunu  resmi dokümanına yazacak bir noter bulundursa, acaba toplantıya yine kabul edilmez mi? Yine duvara toslatırlar mı kendisini. Hele hele aynı loksayondan, aynı anda başka bir hissedarında toplantıya giriş başvurusu yapmasını sağlarsa ballı börek. Toplantıya kabul edildikten sonra mühalefet şerhleri geçen defa yapıldığı üzere zabıta “ kimse okuyamasın  formatında” geçilebilir mi? Ve de toplantıya iştirak eden bakanlık temsilcileri toplantı zaptının okunamayan muhalefet şerhlerinin bulunduğı sayfanın uygunluğunu  attıkları paraflar ile tasdik ederler mi? Hiç zannetmem.

Bir ağabeyimiz uygulaması pek yaygın olmamasına rağmen ( Kendisi 72 yaşında ama örneğini bir kez görmüş )  bu  tür toplantılarda hissedarın talebi üzerine,  nedeni hususunda belgelerle  ikna edilmeleri halinde gözlemci olarak bir  Asliye Ticaret Mahkemesi Hakiminin  toplantıya iştiraki için talepte  bulunabileceğini söylemişti. Kulağımda kalmış.

Her ne ise bu tür toplantılarda yapılma ihtimali olan uygunsuzlukları değişik bir PR uygulaması ile kesinlikle önleyecek başka, kısa bir yöntem daha var. Oda bana kalsın şimdilik. Eğer isterse 2022’ de ki THY Genel Kurulu on beş gün önce bu  hissedara satarım fikrimi.

TÜM BUNALARA DEĞER Mİ? Farz edinki İlker bey bu şirketlerin tümünden huzur hakkı ödemesi alıyor. Bunu alan bir çok kişi çıktı ortaya. Gazeteler yazdı, haberlerde söylendi, İki gün konuşuldu ve sonlandı konu. Alsa ne olur, almasa ne olur? Kanunda alamaz diye bir madde de yok. Kaldı ki THY Özel şirket  statüsünde ya. Ama İlker Bey, tutumu ve yazdığı baştan sona hatalı açıklama notu  ile ve de adamın muhalefet şerhlerini okunamaz hale getirtip alay eder gibi yayınlatarak birde altına paraf atması konuyu o kadar tırmandırmış ki olup bitenin / olacakların bu hissedar tarafından  takibini vazgeçilmez hale getirmiş? Değermiydi bilemem. Bana göre değmezdi.. Benim bu kadar yazmama da, o hissedarın bu denli sinirlenmesine de.

Ancak bazı konularda, bu işleri ben dizayn ederim,  herkes de olur der ve ses çıkartmaz kabullenir  diye düşünmemek gerek. İşte bu örnekteki gibi  biri çıkar, olmaz der. Bunu görmek bazılarımıza güzel gelebilir. Bu gün muhatap olmadığın, kullandığı oyun biçimini ( ? ) kınadığın ve tüm hissedarlara  unutulmaması uyarısında bulunulan vede  2021 yılı Genel Kurul toplantısına katılması engellenen  insanı gün gelir muhatap almaya mecbur olursun. Burnu büyük insanlara bunu yaşatmak da fena olmaz. Haksızmıyım. Değerse bir tek bunlar için değer.

İnsanoğlu sevdiği, saydığı ve korktuğu birini korumak için çok şey yapar. Ama, verdiği destek kendisine bir sorumluluk yüklemeyecekse yapar bunu. Şayet kişisel sorumluluk yaratıyorsa üstü de olsa, korksa da başka birinin kendisini hiç ilgilendirmeyen maddi bir konusunun değişik yorumlanmasını sağlamak için kimse kendini ortaya atmaz.

Evet bunları yapanlar herhalde şirketin insanlarından biri veya bir kaçı. Kimdir, kimlerdir bilemem.Ama herhalde Türk Hava Yollarında Levazım Müdürlüğünde çalışan bir değildir bilgisayara duvar inşa eden. Bu da demektir ki  yazıda yer alan Genel Kurul toplantısı sonrası yapılanları  ( Gönderilen 4 muhalefet şerhinden yalnız  birinin silinmesi ve diğer üçünün “kimse okuyamasın”  formatına çevrilerek tutanakta yer verilmesi, Hissedarın 2021 yılı toplantısına girişine engel olunması, okunamayan şerhlerin yer aldığı zabıt sayfasının Bakanlık temsilcisi ve İlker bey tarafından alay edercesine paraflanması vb..) tekrarlayacak biri 2022’ de zor çıkar ortaya. Çıkarsa da kendisi bilir. Sahi toplantı tutanağının her sayfasında yer alan o parafların bir anlamı olmalı değil mi? Muhtemel bir farketmedik veya sehven olmuş beyanının mazeret teşkil etmeyecektir. Evet kimin yaptığı belli değil tabii ki. Önemli olan kimin yönlendirdiği.

Kişisel sorumluluklar netleştikten sonra bu anlatılanları bir kez daha yapacak kimseyi bulmak imkansıza yakındır.  Hele İlker bey görevden ayrıldıktan ve  korku kalkanı ortadan kalktıktan  sonra hiçbir şey sormadan olanlar bir tarafa, olmayanları bile  anlatmaya başlar bir kısmı. Evet, İnsan yapısı  itibarı ile önce kendini düşünür?  EN İYİLER BİLE BENCİL DÜŞÜNCELERDEN UZAK DEĞİLLERDİR  demiş Victor Hugo. Güzel Cümleler. Bakalım bu sözler doğrumu?

2022 yılının 5. ayına daha çok var. Kim öle kim kala. Allah bilir. İlker Bey o tarihe kadar bulunduğu yerde mi, aynı görevde mi? O da belli değil. Bakarsınız bunlara hiç gerek kalmaz. Eğer varsa, bir bankadan bu işleme ilişkin hesap belgesi sızıverir. Veya şirketten / şirketlerden biri gevezelik eder. MALUM BİR SIRRI ANCAK ÜÇ KİŞİ SAKLAYABİLİRMİŞ. O DA İKİSİNİN VEFATINDAN SONRA.  Oysaki bu konuda doğru her ne ise onu,  doğruyu bilen çok kimse var. Allah hepsine / hepimize sağlıklı ömürler versin.

THY: Bir kere yanlış trene bindiyseniz; koridordan ters tarafa yürümenin hiç bir faydası olmaz

Yorumlar Tüm Yorumlar (70)

YK ya ~ 3 yıl önce
Bu çok önemli konuyu insanların dikkatinden kaçırmak için yaptığın ucuz polemikleri baştan sona okudum. Ayrıca, bu hissedarı yakından tanıdığın ve izlediğin belli. Ona karşı husumet değilse bile aleni bir çekememezlik ve kıskançlık içinde olduğun da çok açık. Abuk subuk yorumlarında farkında olmadan kendini ele verecek ip uçları da vermişsin. Bunu sen de fark etmiş ve uyduruk bir özürle çark etmişsin. Buradan sıvışınca unutulurum zannetme.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
PES DOĞRUSU ~ 3 yıl önce
Adamlardaki küstahlığa bakar mısınız? Halk açlıktan kırılırken, bunlar 3-5-10 maaş birden alıyorlar ve bu yaptığınız kanuni olsa bile meşru değildir, etik değildir diye eleştiren hissedarı utanmadan sıkılmadan kınıyorlar. Bunu unutmayalım, bir yere not edelim diyorlar. Sonraki sene de Genel Kurula girmesini engelliyorlar. Gerçekten pes diyorum ve bir yandan da hissedarı tebrik ediyorum. Tüm bu haksızlıklar, usulsüzlükler, onun sayesinde kayda geçiyor. Biz de unutmuyoruz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
çetin amca'ya ~ 3 yıl önce
demirden korkmayan VPN kullanan birimi?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
CVP YK'YA ~ 3 yıl önce
ÇOK TEŞEKKÜRLER. İ, UNUTULMAMAK VE İYİ HATIRLANMAK ÇOK GÜZEL.. M.ÇETİN ÖZBEY

Yanıtla

Kalan karakter 1000
CVP YK VE GA ~ 3 yıl önce
ÇOK MEMNUN OLDUM. LÜTFEN BU TARZA SON VERELİM.. MAALESEF HANGİ YORUMU KİM YAZMIŞTIR BİLEMİİYORUM. ANCAK BU ÇOK NAZİK SESLENİŞİNİZİN ( TÜMÜ 8 SATIRDIR) 5 SATIRI YİNE AYNI İNSANDAN BAHSEDİYOR. BİRİ BAŞLATINCA DİĞERLERİ DE SÜRDÜRÜYOR TABİİ Kİ. HEPİMİZ İŞTEN AYRILALI SENELER OLDU. ESKİ OLANLARLA YAŞAMAMAK GEREKİR. İNANMAZSINIZ Kİ ARADA BİR BİRİLERİ HATIRLATMAZ İSE ŞİRKETTEN KOVULMUŞ OLDUĞUM AKLIMA BİLE GELMİYOR. BENİ İŞTEN ATAN YÖNETİCİLERLE DE RASTLADIĞIM TAKDİRDE AYNI SAYGIYI GÖSTEREREK GÖRÜŞÜYORUM. HER NE İSE BUNDAN SONRA OLMAYACAĞINI SÖYLEMENİZ GÜZEL.. TEŞEKKÜR EDİYORUM.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Hatipoğlu ~ 3 yıl önce
3-5 yada daha fazla yerden maaş almak orucu bozar mı?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
128M ~ 3 yıl önce
SÖZLEŞME ŞARTI 100MİO USD şerefiye NEREDE?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
YK'YA ~ 3 yıl önce
Bu yazıyı yazan çetin beyi tanır mısınız. Odasının kapısı her zaman açıkmış.Ben senin üstünüm lafını kimse ondan duymamış.Emir vermezmiş. Ne düşündüğünü anlatırmış. siz ise 4 satırda yöneticiliğin göstergesi olan bu hususların tümünü alt üst etmişsiniz. Ya böyle yada siz yönetici falan değilsiniz. Eskiden yöneticileri teftiş kurullarında çalışmış insanlar arasından seçmeğe özen gösterirmiş siyasiler. Rahmetli Özal'ın konu konudaki bir kaç satırını okumuştum. Yönetici olsanız ne olur, müfettiş olsanız ne fark eder. Belli ki siz hiç bir şeysiniz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Doğru tespit ~ 3 yıl önce
Elbette yönetici değil. Ama kıskançlığını dışa vurmadan duramayan rahatsız bir tip olduğu belli. Sinsi yorumlarına bilinçaltını bulaştırdı. Deşifre oldu. Bu panikle yanlış bilgi verip durumu kurtarmaya çalışıyor.
YK VE GA'YA ~ 3 yıl önce
NE ZAMAN ARANIZDA KONUŞMAYA BAŞLASANIZ, KONU ŞİRAZESİNDEN ÇIKIYOR. BEN DE THY' DE ÇALIŞTIM. kONULARI BU HALE SOKTUĞUMU KİMSE GÖRMEDİ. BURADA YAZILANLARA RAĞMEN ( BİR AHLAKSIZ İÇİN YAZDIĞIM CEVAP DIŞINDA ) CEVAPLARIMI DA AYNI SEVİYEDE TUTMAYA ÖZEN GÖSTERDİM. BURASI SİZLERİN ŞİRKETTEKİ İLİŞKİLERİNİZİN ETKİSİNDE İSTEDİĞİNİZİ YAZACAĞINIZ BİR YER DEĞİL. SİZ BAŞLARSANIZ, SİZ KİŞİSELLEŞTİRİRSENİZ TABİİ Kİ TARAFLARIN İÇİN DE CEVAPLAYACAKLAR DA OLACAKTIR. ÇETİN ÖZBEY

Yanıtla

Kalan karakter 1000
BENCE ~ 3 yıl önce
Çetin Bey bence GA olayı kişiselleştirmemiş. YK nın seviyesine de inmemiş. Dört başı mamur bir yazıyı, içeriğindeki önemli konuyu yaptığı ucuz polemikle gölgelemeye çalışan YK rumuzluya hak ettiği cevabı vermiş.
YK ve GA ~ 3 yıl önce
Sn.Özbey, Haklısınız.Ben kendi adıma özür diliyorum.Özürüm sadece sizedir,sizin platformunuzu polemik köşesi haline gelmesine alet olduğumadır. Fakat farklı rumuzlar kullanarak,sanki farklı kişilermiş gibi kendisini ispat etme çabasyla yazılmış mesajlar ve hatta sanki millet kendisini öyle bir önemsiyor,öyle bir takip ediyor ki linklerini bile arşivleyecek kadar beyefendiye hayran:))))) Ya iyi birşey yapmışsan bile bırak başkaları takdir etsin seni.Kendisini bu kadar övmesi ve önemsemesi komik yani.Ne gerek var? Birazda bu konuda dayanamayıp uzattım.Sizden birkez daha özür dilerim.Zaten mesajlarda arkadaş sinirlerine hakim olamadığı için seviyesizleşti..Hem size mahçup olmamak hemde o seviyeye inmiş olmamak adına bir daha olmayacağına emin olabilirsiniz.İyi geceler.
YK’ya CEVAP ~ 3 yıl önce
Bilal bey ile kuyruk acısı olan biri olduğun belli. Bilal bey teftişin efsane müfettişlerindendir. Her zaman şirketin ve kamunun çıkarlarını korumuştur.Yazdıkları raporlar arşivde duruyor. Zaten haksız ve mesnedsiz yazdığı bir rapor olsa idi onu bahane edip işten atarlardı. Yazının konusu ne senin yazdığın ne? Bilal Beyin açtığı ve kazandığı mobbing davasından haberin var mı? Haksızlıklar karşısında susan dilsiz şeytandır diyerek kendisine zulum edenleri MOBBİNG’den TAZMİNAT ÖDETTİRMİŞ BİRİDİR. https://t24.com.tr/haber/yargitay-karari-onadi-thy-mobbingden-mahkum-oldu,395488 1933 yılında kurulan THY’nin tarihinde böyle bir olay yaşanmamıştır. Bilal beyin yargı mücadelesi sadece bu da değildir. Anayasa Mahkemesinde de kendisine yapılan haksızlıklara ilişkin açtığı davayı kazanmıştır. https://www.artigercek.com/haberler/defalarca-tenzili-rutbeye-ugratilan-thy-basmufettisinin-adil-yargilanmadigina-karar-verildi İş akdi feshine ilişkin yargı kararını küçümseyen siz bu kararlardan neden bahsetmezsiniz. Bilal bey sorumlu bir hissedar olarak da THY genel kurullarına katılmaktadır. başına gelen onca olaya rağmen bunları şahsileştirmeden şirketin ve kamunun çıkarlarının takipçisi olması, sorular sorması sizi neden rahatsız ediyor? Peki THY’deki yöneticilerin 3-5-16-41 yerde görev yapması ve ücret alabiliyor olmaları, bu kadar görevi layıkı ile yapıp yapmadıları konusuna da bir yorum yazar mısınız?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Kuyruk ~ 3 yıl önce
Evet bence bu bir kuyruk. Birinin, bir şeyin kuyruğu. Acısının sebebini kendisi değil, sahibi açıklayabilir.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000