23 Kasım 2020, Pazartesi
Ali KIDIK
Ali KIDIK [email protected]
  • su kimler ne yapiyor uçuşta bile yaptıklarını artik smeg ekrandan izliyoruz yolcu gibiler ben mecburmuyum üretime gram etkisi olmayanları vergimle kambur gibi taşımaya bir polisten doktordan cok aliyorlar
  • Artık net anlaşıldı ki, akademi öğrencileri burada ki iğrenç yorumların sahipleri!!! Umarım hiç bir zaman THY'de pilot olamazsınız!!!!
  • Sn. Ali Kıdık Bey olsun.
  • Sn. Ali Kıdık Bey olsun.
  • Sanki pandemi sadece meslegi maasindan oturu yapanlara gonderilmis gibi. Aldigi maasla havasindan gecilemeyenler simdi saman yesinler.
  • hoyratça yönetim anlayışının biz nerelere getirdiğini gelecek sene ve sonrasında hep birlikte göreceğiz. insanları adeta işten nefret ettirdiler, para gelsin de nasıl gelirse gelsin diye her yere ekipler yollanıyor, insanlar 5 gün bazen bir hafta hava dahi almayan odalarda hapis kalıyor, bir de pozitif test sonucu çıkarsa çok kötü koşullarda hastanelerde yatmaya zorlanıyor. bizim havalı beyefendiler neredeler??? bu ızdıraplar bu stres yaşanırken onların derdi uçuş ekiplerinden ne kopartırız! Allah da bu milllet de size bunların hesabını sorar umarım !...
  • AZAP
  • KESER DÖNER SAP DÖNER GÜN GELİR HESAP DÖNER ARKADAŞLAR HESAP GÜNÜ YAKLAŞDI KİMSENİN YANINA KAR KALMAYACAK YİYENLER YEDİKLERİNİ HAZIRLASINLAR DEVLETİN MALI DENİZ YEMEYEN KERİZ DİYENLER YEDİJLERİNİ İADEYE HAZIRLASINLAR SAP DÖNMEK ÜZERE ...
  • Ortalik daha fena karisacak. Asi dagitilmak uzere, ortalik toparlanir toparlanmaz istifayi basacak tonlarca adam var (ozellikle kokpit) . Insanlar ailesini gecindirme, kredIlerini odeme pesinde. Pakistansan transfer yaparsiniz artik. Isler cok karisacak cook....
  • Asagidaki yorumlarda goruluyor ki kabin memuru luks yasiyor ve ucus yapmadan bence de yarisini isten cikarmalilae sirketin basina yuk. Ve egitimleri yok

THY bağsız başsız kaldı. AtlasGlobal Mağdurları…

Pandemi dönemi ülkeyi zor durumda bıraktı. Sağlık sistemi başta olmak üzere aklınıza gelecek her organizasyon sıkıntı içinde. Havacılık bunların en önemlilerinden biri. Ama pandemi harici etkenler de bu zor durumda olmanın payını artırıyor.

Türk Hava Yolları’nın zor durumda olduğunu anlatmaya gerek yok. Bu durum yönetimsel hatalarla pandemik süreci birleştirince daha da içinden çıkılmaz hal alıyor.

Şöyle ki; pandemi sürecinde şirketin ağır yükünü mevcut iktidar çekti. KÇÖ (Kısa çalışma ödeneği) adı altında çalışanların maaşları yarı yarıya da olsa ödendi. Lakin, işletme giderleri için kaynak lazımdı, para lazım idi.

Her ne kadar THY hisselerinin yüzde 49.12’si devletin olsa bile görünürde özel şirket statüsünde. İdare devlette söz yönetende. Yani başa konulan adamda.

Varlık Fonu bilmecesi de burada kendini gösteriyor.

Hazineden sorumlu devlet bakanı Berat Albayrak’ın farkındalığı da burada kendisini ortaya çıkartmış. THY Varlık Fonu’ndan fonlanacak diye yaygara koparanlar, algı yaratanlar olmuştu. Bu yaygara THY hisselerinde yükselme sağlasa bile maalesef çok uzun sürmedi.

Berat Albayrak’a bağlı Varlık Fonu da THY para aktarımı gerçekleştirmedi. En azından ben böyle biliyorum.

THY yönetimi uluslar arası finans kuruluşlarından kredi sağlamak istedi. Lakin kredinin faizleri o kadar yüksekti ki THY uçurumun kenarında iken Berat Albayrak’ın defansı ile bu krediden vazgeçildi.

Bunun yerine Berat Albayrak sermaye artırımı yapılsın önerisi getirdi. Yani yüzde 51 devletin olacaktı.  Ancak İlker Aycı sermaye artırımına karşı çıktı.

Bahanesi de belliydi. “Sayıştay denetler” E neden korkuyorsun? Denetlesin, kaçırdığın şeyler mi var? Korktuğun harcamalar mı var? Hesap veremeyeceğin neler var ki de karşı çıktın? Elbet bir gün tüm yaptıkların didik didik edilecek. Elbet tüm yaptırdım dediklerin karşılaştırılacak. Kaçış yok.

Asıl mesele sen neden korktun.

Ama yine sen kazandın. Maşallahın var. Berat bey de gitti. Şimdi kafana göre Boeing’e gitmişsin, kafana göre Airbus’a gitmişsin. Ama nedense hepsine tek başına gitmişsin. Al sat, vur kır parçala dokunan olmaz. Ülkede herkes kendi derdine düşmüş kimsenin aklına gelmezsin.

Hatta işten personel bile atsan duyan olmaz. Allah yolunu açık etsin. Sayende THY’nin yolları hep kapandı.

Berat Albayrak hiçbir şey yapmıyorsa THY’deki kötü gidişata defans oluyordu. Artık defans da kalmadı. Vurduğun gol, tuttuğun altın olsun İlker Aycı bey.

AtlasGlobal Mağdurları…

Sürekli bir mail baskısı altındayım. Haklılar AtlasGlobal çalışanları ile ilgili bir kelam yazmadım. Kim ister ki mağdur edilmelerini, kim isterdi AtlasGlobal’in kapanmasını, 15 yıl bu ülkede çalışan istihdam etmiş ve fakat olağanüstü durumlar yaşadığı için batmış bir şirketin patronuna vurmak etik değil. Ama çalışanlar açısından düşündüğünüzde onların hiç günahı yok.

Ben Murat Ersoy’u çok iyi tanırım. Şahitliğim var ki kendi özel kredi kartına kadar şirketin ihtiyaçları için harcadı.

Elbet ödemesi gereken hakları ödemeli. Ödeyeceğinden de şüphem yok. Murat Ersoy, daha önce örneklerini gördüğümüz gibi asla olamaz. Kaçıp, iznini kaybedecek adam değil.

Sanırım zamana ihtiyacı var. Ben öyle düşünüyorum. Kim ister ki, hangi patron işinin batmasını ister ki?

THY bağsız başsız kaldı. AtlasGlobal Mağdurları…

Yorumlar Tüm Yorumlar (80)

Hey allahim ~ 3 yıl önce
su kimler ne yapiyor uçuşta bile yaptıklarını artik smeg ekrandan izliyoruz yolcu gibiler ben mecburmuyum üretime gram etkisi olmayanları vergimle kambur gibi taşımaya bir polisten doktordan cok aliyorlar

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Okur yazar ~ 3 yıl önce
Artık net anlaşıldı ki, akademi öğrencileri burada ki iğrenç yorumların sahipleri!!! Umarım hiç bir zaman THY'de pilot olamazsınız!!!!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Ihtimal ~ 3 yıl önce
Buyuk ihtimal kabinden akademiye gecmeye calisan steward’lar
Yönetim kurulu başkanı ~ 3 yıl önce
Sn. Ali Kıdık Bey olsun.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Yönetim kurulu başkanı ~ 3 yıl önce
Sn. Ali Kıdık Bey olsun.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Anıl ~ 3 yıl önce
Sanki pandemi sadece meslegi maasindan oturu yapanlara gonderilmis gibi. Aldigi maasla havasindan gecilemeyenler simdi saman yesinler.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
kpt ~ 3 yıl önce
hoyratça yönetim anlayışının biz nerelere getirdiğini gelecek sene ve sonrasında hep birlikte göreceğiz. insanları adeta işten nefret ettirdiler, para gelsin de nasıl gelirse gelsin diye her yere ekipler yollanıyor, insanlar 5 gün bazen bir hafta hava dahi almayan odalarda hapis kalıyor, bir de pozitif test sonucu çıkarsa çok kötü koşullarda hastanelerde yatmaya zorlanıyor. bizim havalı beyefendiler neredeler??? bu ızdıraplar bu stres yaşanırken onların derdi uçuş ekiplerinden ne kopartırız! Allah da bu milllet de size bunların hesabını sorar umarım !...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
AZAP ~ 3 yıl önce
AZAP

Yanıtla

Kalan karakter 1000
SAP DÖNMEK ÜZERE ~ 3 yıl önce
KESER DÖNER SAP DÖNER GÜN GELİR HESAP DÖNER ARKADAŞLAR HESAP GÜNÜ YAKLAŞDI KİMSENİN YANINA KAR KALMAYACAK YİYENLER YEDİKLERİNİ HAZIRLASINLAR DEVLETİN MALI DENİZ YEMEYEN KERİZ DİYENLER YEDİJLERİNİ İADEYE HAZIRLASINLAR SAP DÖNMEK ÜZERE ...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
İlahem ~ 3 yıl önce
O keserin sapı dönüp dolaşıp alın teri döken işçiye doğrultuluyor. Hiç bu löp löp yetim hakkı yiyenlere doğru dönmüyor nedense.
ilahem'e ~ 3 yıl önce
İşçiler de hep kendilerini sömüren,ezen,hakkını yiyen, tehdit eden zihniyete oy verip duruyor.
Yakinda ~ 3 yıl önce
Ortalik daha fena karisacak. Asi dagitilmak uzere, ortalik toparlanir toparlanmaz istifayi basacak tonlarca adam var (ozellikle kokpit) . Insanlar ailesini gecindirme, kredIlerini odeme pesinde. Pakistansan transfer yaparsiniz artik. Isler cok karisacak cook....

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Yorumlar ~ 3 yıl önce
Asagidaki yorumlarda goruluyor ki kabin memuru luks yasiyor ve ucus yapmadan bence de yarisini isten cikarmalilae sirketin basina yuk. Ve egitimleri yok

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Lüküs hayat ~ 3 yıl önce
Keşke sen de biraz lüks yaşasan. Coronanın Vebanın Sıtmanın cirit attığı Stresten midenin burkulduğu ortamlarda sabaha kadar yüzünde maskeyle dans etsen.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000