06 Mart 2022, Pazar
Çetin ÖZBEY
Çetin ÖZBEY [email protected]
  • Değerli Çetin OZBEY ağabeyim ve okurlarımız. Yönetim ve diğer kişilerle ilgili bizlerin ortak gurupta ASLA Olumsuz yazilmamasi , hele hele aşağılama vs konusunda hassasiyet gösterilmesi ortak kararı ve uyulmaktadir. Kanaatimizce bu şekilde ortalık kızıştıran veya sulandıran , trol görevi yapanlar olduğu görülmektedir. Bilgi ve ilginize teşekkür ederiz.
  • Bu ülke de hiçbir başarı cezasız kalmaz dostlar..!
  • Aleyhinde konuştuğumuz insanlığını tartıştığımız bir yönetici bizim itibarımızı nasıl iade edebilir ki. Özür diliyerek mi, yanılmışız bunlar Fetöcü değillermiş diyerek mi? THY avukatları kimin adına konuşuyor. THY’ nin en üst makamının ve de onlar bunu mahkemede söylediler ve zabıtlara geçti. Yaşadıklarınızı herkes anlıyor ve de biliyor. Eşi ve benzeri yok dediğiniz olayı Türkiyemizde yaşayanların sayısı belli değil. Evet şimdi Ahmet Bolat beyden ümitlendik. Ama ondan bile “ Ahmet Bolat gibi birinden dahi medet umuyoruz “ diye bahsediyoruz. Bu size yazdığım ikinci yorum. Bir şey beklediğiniz insanı küçültmenin size ve diğer arkadaşlarınıza ne faydası var. Bu akıl değil. Kusuruma bakmayın.
  • 2016 2016 yılında THY konjektür gereği 211 personelini işten çıkarır ve THY ye yakışmayan algı operasyonu yapar.İşten çıkarılan personel mahkemeye başvurur ve kazanır, THY kanuni hakkını kullanır işe başlatmaz ve tazminat öder.211 hukuki mücadele kapsamında manevi tazminat davası açar ve kazanır.İlker Aycı ve bu algıyı planlayan Abdülkerim Çay’ ın ipliği pazara çıkıp Sayın Ahmet Bolat gelip 211 den bir kişiyi tekrardan işe Genel Müdür olarak başlatınca 210 kişide Sayın Bolat’tan beklentiye girer ve 210 kişinin uğradı haksızlığın araştırılmasını ister.Herkesin beklentisinin farklı olması çok normal. Bu insanların duygusal olmasıda çok normal; çünkü toplumun içinde haksız yere terörist damgası yediler ve rencide oldular.ANCAK buda karşı tarafa kaba söz kullanmayı gerektirmez.İşin hülasası Sayın Ahmet Bolat Beye düşen konuyu inceletip masaya oturup gereğinin yapılmasını sağlamak.211 düşen sabırla konuyu gündemde tutmak.3. şahışlara düşen duygu düşüncelerini uygun uslup ile paylaşmak.Sayın Çetin Özbeye bugüne kadar olduğu gibi arkamızda durması bize destek olması.Sağolun varolun sayın Özbey.
  • biz ayda mı yaşıyoruz. hele duruma müdahale eden 3 ncü şahıslarda kim? bizde bilsek.
  • Bize kararınıza saygı duymak düşüyor, emeğinize sağlık. Teşekkürler.
  • Bak kardeşim. bu adamı bir araştır (yazarı) THY' de ne yapmış bir bak. Sonunda işten atılmış oda. Anlatsa da dinleseniz. Bana bir ağabeyimiz anlattı. Bizi anlamasa ilk günden beri yanımızda durur muydu? Bizi anlıyor ve düşünüyor.
  • ŞAYET BİR KEZ DAHA 211' LER KONULU BİR YAZI KALEME ALIRSAM "SİZİ SİZLERDEN" KORUMAK İÇİN KÖŞEMİ YORUMLARA KAPATACAĞIM. ÇETİN ÖZBEY
  • Yaşamda hiçbir şey beni bu gereksiz uzun ve detaylı yazıyı okumak kadar yıpratmıyor!
  • Boyle bir hukuksuzluk olur mu 10 yıl çalışkan Pass hakkını aliyor da 30 yıl çalışkan alamıyor bu be biçim is nedir ihbarlı gitmis aldığı ihbar boşta geçen sure ucreti

THY / 211: Yaşamda hiçbir şey insanları kin besleme duygusu kadar yorup, yıpratmıyor



Bu memleket bulunduğumuz günlerde yeniden bir seçim platformuna girdi gibi görünüyor.  Baştakiler de, muhalif olanlarda iddialı olduklarını söylüyorlar. Havada anketler uçuşuyor. Görünen o ki, insanların bir bölümü bir önceki seçim öncesinden daha gergin, daha sinirli. Ben politikacılardan bahsetmiyorum. Onlar zaten çoğunlukla öyleler. Benim derdim ve konum çalışanlar.

Bu hafta Airporthaber yazılarına gönderilen yorumları dikkatle okudum. Çok sayıda beğenen var. Gördüm ki,  hepimizin biraz sakinleşmesi ve gerçeği göz önüne alarak düşünmemiz ve konuşmamız / yazmamız şart. Eminim ki,  aşağıdaki hususları belirtmeme neden olan yorumcu “konuyu ne güzel ifade ettiğini ve kinini ve nefretini açıklıkla ortaya koyduğunu düşünüyordur”. Kendisine sormak gerek, içinizi içinizden geldiği şekilde ortaya döktünüz de bu tarzınız mücadelesini verdiğiniz davanıza nasıl bir fayda ne tür bir katkı sağladı?  

Hoşunuza gitmeyeceğini biliyorum ama isterseniz bu gerçeğe dönüşü birlikte daha serinkanlı düşünerek yapalım. Biraz HEM NALINA HEM MIHINA misali oluyor ama birinin bu kardeşlerimize bunları hatırlatması gerektiğine inandım. Evet, önce iğneyi kendimize batıralım. Çuvaldızı daha sonra ( her zamanki gibi ) devreye sokarız.

Evet, sıklıkla kullandığınız ve geçtiğimiz hafta satırlara döktüğünüz deyişlerinizin bir kısmı aşağıda. (Bold karakter ile belirginleştirilmiş)

1-Mücadeleye devam edeceğiz:  Evet,  mücadele ediliyor, mücadele ediyorsunuz ama bu işi yapanlarla, sizlere bunu yaşatanlarla değil mücadeleniz. Yaptığınız mücadele ağır yaşam şartları ile. İşsizlik ile. Bunları ise ifade etmekte sonsuz haklısınız. İfade ediş tarzınız sizlerle ilgili.

2-İtibarın iadesi.  Ülkenin en üst mahkemeleri bu kendini bilmez yöneticilerce zedelenmek istenilen itibarınızı onarmış ve sizlere iade etmişti. İtibarın iadesi ile göreve iadenin karıştırılmaması gerekir.

3-Hesap Soracağız: Bu çirkin insanları hukukun önüne çıkartıp yaptıklarının hesabını sormak bildiğim kadarı ile mümkün değil.   Bu konu ile ilgili olarak,( tekrarlıyorum bu konu ile ilgili olarak) hakkınızı bu çirkin insanlara değil ancak şirketinize karşı açacağınız davalarla arayabileceğiniz mevzuat hükmü. Bunu avukatınız size söylemiştir herhalde.

4-İşe iade: Mahkemeler sizin için bu kararı verdi. Ülkemizin en büyük mahkemesi de onayladı. Maalesef 4857 sayılı iş kanunumuzun 21 maddesi pek çalışandan yana görünmüyor. Esasen bu uygulamanın da bir mantığı var. Evet, kanunda çalışanların mahkemeleri kazanmalarını takiben işverenin çalışana tekrar iş başı vermemesi halinde nasıl bir yol takip edileceğini, müeyyidesi ile birlikte belirlemiştir. Bu da işverenin çalışanı işe başlatmama hakkının varlığını ifade eder. Bildiğim kadarı ile hiç kimse bu konuda kanunun öngördüğü vecibeleri yerine getiren bir işvereni işten çıkarttığı bir çalışanı tekrar iş başı yaptırması yönünde bir uygulamaya mecbur edemez. Eğer bu yapılacaksa uygulama hukukun dışında insani duygular ile şekillenecektir. Ancak bu tür duyguların sizin yorumlarınızda yer alan tarzda söylemler ile harekete geçirilebildiği görülmemiştir.

5-Haklarımızı İade edecek bir yönetim gelene kadar mücadeleyi sürdüreceğiz: 2002 yılında THY’ de 10.435 personel vardı.  2020 yılında ise çalışan miktarı 28- 30 bin arasına yükseldi.. Yan kuruluşları ve bağlı şirketleri de hesaba katarsanız 60 bine yakın olduğunu söylüyor tepedekiler. Evet, geçen seçimleri takiben küçümsenmesi mümkün olamayan bir sayıda çalışan işten çıkartıldı ve de tabii ki bunların yerine yeni istihdam yapıldı. THY’ den İşten çıkartılanların 13.000 kişiyi bulduğu söyleniyordu bir aralar. Sonra bu rakam ne kadar arttı bilemiyorum. Bu arkadaşlarımızın aralarında haksız nedenle işten uzaklaştırılanlarda tabii ki vardır. Hem de çoğunlukta olduklarında şüphem yok. Ben 211 THY çalışanı ile ilgili kayda değer sayıda yazı yazıp konuyu canlı tutmaya çalışanlardan biriyim. Son zamanlarda “ Çetin Bey bu 211’ ler den başka işten haksız atılanlar yok mu? Yalnız bu arkadaşlar mı var. Sağa sola bir baksanız” türü fazlaca uyarı aldığımı söyleyebilirim. Doğrusunu isterseniz bunu zaman zaman ben de düşünüyordum

Farz edelim ki ülkeye yeni bir iktidar ve THY’ ye yeni bir yönetim geldi. Evet, THY’ de ve tüm ülkede haksız yere işinden olan, aynı durumda başkalarının da varlığını biliyoruz. Tabii ki onlarında benzer beklentileri var. Ve de adetçe sizden çok fazlalar. Hatırlarsanız 211 ve 305’ lerin bu konunun simgesi olduğunu söylemiştim.  Konuyu şirketinize indirgersek bu insanlardan 2003 yılında işe girenler şimdi şirketteki 19 yaşını doldurdu. Emekliliklerine az kaldı. 2016 yılında sizin işten ayrılmanızı takiben şirkete girenler ise neredeyse 6- 6,5 THY yaşındalar. Aradakileri siz hesaplayabilirsiniz. Bunlara nasıl bir kulp takılabilir ki? Evet, bu çalışanların hatası var. Ama sizleri seçip o çirkin listeye koyan onlar değildir. Onların hatası eski personel işten çıkartıldıkça yönetimi alkışlamalarıdır. Bu gün bana yarın sanayı hiç düşünmeden. Evet bu çalışanlar için tecrübesizler denemez ve de eminim ki performans değerlendirmeleri mümkün olan en üst seviyededir. İktidara gelmek başka, bir şeyleri düzelteceğim diye benzeri haksızlıkları başka bir formatta yaparak ilerlemek çok başka. Evet, hükümet değişti, 211 çalışan haydi tekrar iş başına.  Kanaatimce bu iş zannettiğiniz kadar bu kadar kolay ve basit değil. Ve de bu konuda uzun süre beklemekten kaynaklanacak olan hayal kırıklığı çok daha fazla yıpratır insanı.

6-Yap Hep ya hiç: Yorumlarınızda yer alan HEP kelimesi herhalde kanuni haklarınızı ifade ediyordur. İyi düşünelim. Kanuni haklarınızdan geri almadığınız ne var?  Fesih kararının size bildirimini takiben ihbar ve kıdem tazminatı ödemesini almış olmanız gerekir. Mahkemelerin hitamında karara uygun olarak en çok 8 maaşa kadar işe başlatmama tazminatının sizlere ödenmesi mahkemenin kararıdır. Bu ödeme mutlak yapılmıştır. Ve de 4 maaş boşta geçen süre tazminatını almış olmalısınız. Bu bedellerin sizlere mahkeme ( Yargıtay) kararının alındığı tarihte eski unvanınız için şirkette uygulanan güncel ücretler üzerinden yapıldığı da malum. Hukuki hepten eksik ne kaldı. Pass bilet haklarınız(?) Bu durumda yorumlardaki o feveran niye?

7-Basın Önünde THY 211 mensubundan özür dilesin: Bu güne kadar böyle bir isteğe ve de isteğin gerçekleştiğine hiç rastlamadık. Eğer Türk Hava Yollarına dönmeniz zaman içinde bir şekilde sağlanırsa bunu gazetelere de duyurmak ve onların bu haberi yayımlaması aynı kapıya çıkacaktır. Bu tür beklentilerin gerginliği artırmaktan başka bir faydası var mı?

8-Belki bir şey yapabilirdiniz ama onu da yapmadınız: Evet, bu konuda haykırmakta sonsuz haklı olduğunuz manevi zararlarınız var. Bunların birçoğunu paraya tadil etmek mümkün değil. Ancak yapılsaydı bir teselli olurdu. Ve de iyi olurdu. Yargıtay’ın hakkınızdaki müspet kararı onaylamasından sonra, sizlere atılan iftira ve bunun gazetelerde yayımlanması üzerine, süreçte yaptığınız iş müracaatlarının tümünün ret edildiği biliniyor. Mesleki iş çevrelerinin sizlere sırt çevirdiği de malum. Bu durumun yarattığı olumsuzlukların haliyle aile yaşamınızın menfi şekilde etkilemiş olduğu da ( çoluk, çocuk, eş ) vb. kabulü zorunlu olan bir gerçek. Bu nedenlerle iş yeriniz aleyhine hatırı sayılır bir manevi tazminat davası açabilirdiniz. Hukukçular tabii ki doğrusunu bilirler, bu konudaki zaman aşımı süresinin 10 yıl olduğu kalmış aklımda. Evet,  hukuk insanları İş mahkemelerinin tazminat talebi konulu davalara pek sıcak bakmadıklarını ifade ediyorlarsa da sizin konunuz çok başka. Ve de konu, basit bir işveren işçi anlaşmazlığı değil, işverenin işçilerine karşı kasten, hesaplı kitaplı, planlı kötü niyetli bir davranış şekillendirmeleri ve tereddütsüz uygulamaları. Evet, konu adil ve dürüst olmaktan hayli uzak, lanetle andığımız bu çirkin yöneticilerin şirket çalışanlarını, aile ve çocuklarını yerle bir ettikleri bir davranışın sorgulanacağı bir dava. Zaman aşımı da uygun görünüyor. (BKNZ. Borçlar Kanunu Madde146)

EVET, BU KONUDA HAKKIN ( YETKİNİN ) KÖTÜYE KULLANILMASINI HUKUK DÜZENİ KORUMAZ HÜKMÜNÜN UYGULAMASINI GÖRMEK İSTİYOR BU KARDEŞLERİM. ÖZETİ BUDUR. İNSANLARI HIRÇINLAŞTIRAN BUNU GÖREMEMELERİ VE HİSSETMEMELERİDİR.

Yazımda ifade ettiğim bu hususlar nedeni ile bana ne kadar kızgın olduğunuzu tahmin edebiliyorum. Yine de yorumlarınızda bana “Bunları madem biliyordunuz, neden daha önce söylemediniz?” diye bir sual yöneltmeyin. Ben muhtemel sualin cevabını siz sormadan vereyim.

Bundan yaklaşık beş beklide beş buçuk sene kadar önce bir yorum yazışmamızda 211’ lerden iki üç kişiye hitaben “ bir grup kurun, herkes aklına geleni yazıp çizmesin. Önce tartışın ve müşterek karar verin, daha sonra okurlara, kamuoyuna ortak sesinizi duyurun. Hatta arzu ederseniz sizlere bunun alt yapısını sistemin  nasıl çalışması gerektiğini taslak olarak hazırlayabilirim diye seslenmiş ve aldığım iki üç cevaba da çok üzülmüştüm. Aralarında sözleşmişler gibi verilen cevap “ size neden güvenelim ki” Tabii ki konuyu bir daha açmadım. Bilmem ne kadar zaman sonra bir grup kurdunuz. Bugün söz konusu bu çalışmanızdan haberi bile olmayan arkadaşlarınız var. Bu grubu kaç kişi ile kurdunuz?  Hiç baktınız mı? Bu gruba iştirak etmiş olanların hepsi 15 Temmuz sonrası sizlere yapılan çirkin suçlamayı reddetmek ve hakkını aramak için hukuka başvurmuşlar mı?  Bunun anlamını açıklamama herhalde gerek yoktur. Grup faaliyetinin bu konuda yazılan yazılara yorum göndermek ve gelen yorumlar için beğendim / beğenmedim kutularını tıklamaktan ve de yazıda belirttiğim deyişleri kullanarak 211’ ler konusunda sitelerde neşredilen yazılara birbirine benzer yorumlar yazmaktan ibaret olduğunu görenler ayrıldı grubunuzdan. Anladılar ki bu grup çalışmasının varılmak istenilen hedefe bir katkısı olmuyor.  Başta gruba dâhil olanlarınız kaç kişiydi? Bu gün kaç kişi kaldınız? Elli mi? Yoksa daha mı az?

Bilmem sizlere meramımı anlatabildim mi? . Bu yazımı yorumlara kapatmayı düşündüm. Vazgeçtim sonra.   Bakalım iki üç saat içinde kaç yüz kişi bu yazımı beğenmedim diye tıklayacak. VPN sağ olsun.  

İnsanlara güvenmediğiniz biliyorum. Yine de özellikle 3-4-6 ve 8 maddelerle ilgili olarak avukatlarınızın görüşünü alın.Bu yazıdaki  ifade ve görüşler yanlış derlerse emin olun ki üzülmeyeceğim. Yeter ki avukatlarınızın görüşleri sizlere bir fayda ve katkı sağlasın.



Bu sözü bir kenarınıza yazın. Takdir sizlerin. Bundan sonrası için sizlere kolaylıklar diliyorum.

 

THY / 211: Yaşamda hiçbir şey insanları kin besleme duygusu kadar yorup, yıpratmıyor

Yorumlar Tüm Yorumlar (157)

211 Adına ~ 2 yıl önce
Değerli Çetin OZBEY ağabeyim ve okurlarımız. Yönetim ve diğer kişilerle ilgili bizlerin ortak gurupta ASLA Olumsuz yazilmamasi , hele hele aşağılama vs konusunda hassasiyet gösterilmesi ortak kararı ve uyulmaktadir. Kanaatimizce bu şekilde ortalık kızıştıran veya sulandıran , trol görevi yapanlar olduğu görülmektedir. Bilgi ve ilginize teşekkür ederiz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
211’in biri ~ 2 yıl önce
Bu ülke de hiçbir başarı cezasız kalmaz dostlar..!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
211' e 07 Mart 21.10 ~ 2 yıl önce
Aleyhinde konuştuğumuz insanlığını tartıştığımız bir yönetici bizim itibarımızı nasıl iade edebilir ki. Özür diliyerek mi, yanılmışız bunlar Fetöcü değillermiş diyerek mi? THY avukatları kimin adına konuşuyor. THY’ nin en üst makamının ve de onlar bunu mahkemede söylediler ve zabıtlara geçti. Yaşadıklarınızı herkes anlıyor ve de biliyor. Eşi ve benzeri yok dediğiniz olayı Türkiyemizde yaşayanların sayısı belli değil. Evet şimdi Ahmet Bolat beyden ümitlendik. Ama ondan bile “ Ahmet Bolat gibi birinden dahi medet umuyoruz “ diye bahsediyoruz. Bu size yazdığım ikinci yorum. Bir şey beklediğiniz insanı küçültmenin size ve diğer arkadaşlarınıza ne faydası var. Bu akıl değil. Kusuruma bakmayın.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Küçültme ~ 2 yıl önce
Bir 211 li olarak size katılıyorum ancak bu gibi ifadeleri 211 dışında kasıtlı kullanıp işi sulandırma gareti içinde olabilirler.Buda benim kannaatim.
Ya saldıranlar ~ 2 yıl önce
peki de diğer yorumları yazıp bizleri iyiden iyiye antipatik kılanların içimizden olduklarına ne kadar eminsiniz. Katıldığınız ve doğru bulduğunuz sözleri söyleyenleri bizden biri olarak kabul etmemek nasıl anlaşılmaz bir ifadedir. Allah hepimize yardım etsin
Troll ~ 2 yıl önce
211’den biriyim, aynı zamanda 211’in watsapp grubuna da dahilim, kalabalık bir grubuz. kimsenin “Ahmet Bey gibi biri” dediğine şahit olmadım, tersine kendisiyle ilgili hep olumlu yprumlar yapılıyor. Burda yazılara bu şekilde yorum yapanların troll olduğunu düşünüyorum.
küçültme' ye ~ 2 yıl önce
Küçültme kelimesi rahatsız ediyorsa başka kelime bulunur. ancak siz Ahmet Bolat gibi birinden dahi medet umuyoruz diyen arkadaşımıza bir şeyler söyleyin. Dahi bu cümlede küçültme anlamı taşımıyorsa siz söyleyin ne ifade edilmek isteniyor. İğne ve çuvaldız meselesi kardeşim.
Aslında Olay Çok Basit ~ 2 yıl önce
2016 2016 yılında THY konjektür gereği 211 personelini işten çıkarır ve THY ye yakışmayan algı operasyonu yapar.İşten çıkarılan personel mahkemeye başvurur ve kazanır, THY kanuni hakkını kullanır işe başlatmaz ve tazminat öder.211 hukuki mücadele kapsamında manevi tazminat davası açar ve kazanır.İlker Aycı ve bu algıyı planlayan Abdülkerim Çay’ ın ipliği pazara çıkıp Sayın Ahmet Bolat gelip 211 den bir kişiyi tekrardan işe Genel Müdür olarak başlatınca 210 kişide Sayın Bolat’tan beklentiye girer ve 210 kişinin uğradı haksızlığın araştırılmasını ister.Herkesin beklentisinin farklı olması çok normal. Bu insanların duygusal olmasıda çok normal; çünkü toplumun içinde haksız yere terörist damgası yediler ve rencide oldular.ANCAK buda karşı tarafa kaba söz kullanmayı gerektirmez.İşin hülasası Sayın Ahmet Bolat Beye düşen konuyu inceletip masaya oturup gereğinin yapılmasını sağlamak.211 düşen sabırla konuyu gündemde tutmak.3. şahışlara düşen duygu düşüncelerini uygun uslup ile paylaşmak.Sayın Çetin Özbeye bugüne kadar olduğu gibi arkamızda durması bize destek olması.Sağolun varolun sayın Özbey.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
yoruma cevaba ~ 2 yıl önce
biz ayda mı yaşıyoruz. hele duruma müdahale eden 3 ncü şahıslarda kim? bizde bilsek.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Ay ~ 2 yıl önce
Gel artık dünyaya! Burdan öyle götünmekte
Sayın Çetin Özbey ~ 2 yıl önce
Bize kararınıza saygı duymak düşüyor, emeğinize sağlık. Teşekkürler.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
sabır'a ~ 2 yıl önce
Bak kardeşim. bu adamı bir araştır (yazarı) THY' de ne yapmış bir bak. Sonunda işten atılmış oda. Anlatsa da dinleseniz. Bana bir ağabeyimiz anlattı. Bizi anlamasa ilk günden beri yanımızda durur muydu? Bizi anlıyor ve düşünüyor.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
SN.YORUMCULARA ~ 2 yıl önce
ŞAYET BİR KEZ DAHA 211' LER KONULU BİR YAZI KALEME ALIRSAM "SİZİ SİZLERDEN" KORUMAK İÇİN KÖŞEMİ YORUMLARA KAPATACAĞIM. ÇETİN ÖZBEY

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Sayın Çetin Özbey ~ 2 yıl önce
Yorumları ve bahsettiğiniz üzere size gelen mailleri biliyorum,burada yapıldığı şekilde bazı kişilerin ( muhtemel trole) 211 olayını sabote etmek için, bazı girişimleri olduğu aşikar.Ben sizin üzülmenize üzüldüm saygılarımla.
yorum ~ 2 yıl önce
Evet. Maalesef bazı youmculak aşırı duygusal ve gerçeklerden kopuk! Sanki memlekette tek haksızlığa uğrayan biziz. Ya bu ülkede binlerce KHK'lı var! şu var bu var...var da var! İşten çıkarılınca ben de üzüldüm herkes gibi ama hayat devam ediyor. 6 yıl geçti ...dile kolay. "ya he ya hiç" çiler...aklınızı başınıza alın...makul isteklerde bulunun. Hepimiz sözleşmeli personeliz şirket isterse haklı-haksız sözleşmeyi feshedebilir. İşe dönüş kazansan bile ek tazminat verip iş almayabilir. Kanunlar böyle...gerisi torpil morpil. Bizi aşar.. Ancak benim tek talebim PASS haklarımızın verilmesidir. Bunun önünde benim bildiğim yasal bir engel yok. Çetin beye şimdiye kadar verdiği destek için teşekkürler.
Yoruma Cevap ~ 2 yıl önce
Bir bayrak taşıyıcı firmanın kendi personeline yaptığı iftira gerçekten ağır, bunu bir insanın kaldırabilmesi çok çok zor.Kişi tabiki 6 yıl geçsede duygusal olacak.Eşi terketmiş, 6 yıldır iş bulamamış, bunalım içinde hiçliğe terkedilmiş.Yorumlarda bınları insanlar içi yandığı için tekrar ediyor,etmemesi anormal olurdu. Ancak bazı arkadaşlar aşırı tepki gösterip bazen kabalalaşıyorlar. Burda herkezin beklentisi farklı olmasıda normal benim isteğim emeklilik.
Yoruma cevapa ~ 2 yıl önce
Arkadaşım, emeklilik istiyorum demişsiniz. Sigorta gün sayısı dolmuş ise yaşınız geldiğinde emekli olursunuz. Yanlış mı biliyorum?
yorum'a ~ 2 yıl önce
sözüm ona grubuz ama, kimi emekli olmak istiyor, diğeri pass bilet istiyor kimi de özür bekliyor, diğerleri ise klişeleşmiş bir bir metni tekrarlayıp duruyor, bir başkası ise Sn. Bolat bizi muhatap kabul edinceye kadar böyle devam edeceğiz diyor. nasıl bir gurup isek.Farz edelim ki TK YK Başkanı bu grubu temsilen 3 kişi buyursun da görüşelim dese biz kimin gideceğini nasıl seçeceğiz. Bilek güreşi yaparak mı?
Yorum’a CEVAP ~ 2 yıl önce
Her insanın ihtiyacı farkıdır ,doğal olarak beklentiside farklı olacaktır.Bu gibi durumlarda işveren, araştırır haksızlık görürse masaya oturur, birkaç alternatif sunar, ihtiyacı olana iş verir, emeklilik teklif eder yada iadeyi itibar teklif eder.Yada ikale şarlsrı oluştur.Bu işven ile işçi arasındaki özel bir durum olup devreye avukatlar girer.Ama gümüzdeki gibi üçüncü şahışlar müdahale ederse kaos okuşur. Bırakın bunu Sayın Bolat karar vesin lütfen.
Yoruma Cevap ~ 2 yıl önce
Bir işletmenin sözleşme iptal hakı vardır ancak iftira atma, algı yaparak insanların duygularıyla oynama hakkı yoktur.Sana yapılan haksızlığa sadece pass bilet diyerek tuturursan sen 211 den değilsin arkadaş.Sen ya ortalık bulandırıyorsun ya trolsün.
Okuyucu ~ 2 yıl önce
Yaşamda hiçbir şey beni bu gereksiz uzun ve detaylı yazıyı okumak kadar yıpratmıyor!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
CVP OKUYUCU ~ 2 yıl önce
NE KADAR İYİ. TEK SIKINTINIZ BU OLSUN. BU YIPRANMADAN KURTULMANIN ÇOK KOLAY BİR YOLU VAR. BULAMAMANIZ BENİ ŞAŞIRTMADI. OKUMAYIN.
Gereksiz ~ 2 yıl önce
Bu yür gereksizlerde işin biberi.
Tk ~ 2 yıl önce
Boyle bir hukuksuzluk olur mu 10 yıl çalışkan Pass hakkını aliyor da 30 yıl çalışkan alamıyor bu be biçim is nedir ihbarlı gitmis aldığı ihbar boşta geçen sure ucreti

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000