06 Şubat 2023, Pazartesi
Ali KIDIK
Ali KIDIK [email protected]
  • ÇOK AYIP ZATEN THY YAPTIGI IYI NIYET ARTIK İYİCE ... ÇIKTI KARDESIM ŞÜKÜR ET SANA ADAMLAR VERMİŞ SÜLALENEDEMİ ALACAKSIN O ZAMAN HAVASA DA VERSIN YETER ARTIK BIKTIRDINIZ.HERSEYIN ALTINDAN SİZ ÇIKIYORSUNUZ YA YER HIZMETIMI YOKSA AIRLINES BELLİ DEGIL
  • TGS ye gelene kadar Teknik Thy nin %100 istiraki oldugu halde Thy nin pass kullandigi pek cok yabanci havayolundan pass kullanamiyor, neymis teknige pass vermiyorlarmis, teknik ayri sirketmis. Ama Thy Teknige pass vermeyen ayni sirket Lufthansa Teknige pass veriyor; nasil oluyor bu isler ?
  • Arkadaşlar merhaba ciddi ciddi çed'ten faydalanabilen varmı yani yurtdışına çıkabiliyomusunuz ? Amerika veya diger ülkeler olsun öncelikli oldugunu biliyorum , sıra size geliyomu ? ( bilmedigimden ve merakımdan soruyorum )
  • Sadece TGS calişanlarımı var Ali Kıdık Bey İGA calişanları insan degilmi
  • S.a arkadaşlar; Her ne kadar bu haberin paylaşıldığı günü uygunsuz bulsamda adam işini yapıyor,ancak bu aclı günümüzde dahi kin ve nefret yorumları yapabilen insanlara yazıklar olsun diyorum! zamanı değil az sabredin ben Ahmet BOLAT a güveniyorum herşeyin yavaş yavaş değiştiğini olumlu yönde iyileştirmelere gidildiğini görüyoruz,gün birlik beraberlik günüdür,hepimiz kardeşiz.
  • Vizesiz gidilebilecek üç beş ülke kalmış onuda 25-30 pass bekliyor. Bu uygulama zaten sadece ve sadece tek da var. Dünyada tüm hava yolu şirketleri pass hakkı garantidir..
  • Tgs personeli ailece hak sahibi olmalıdır,haklarını da istedikleri gibi kullanmalıdır ya Thy'den haksız yere atılan ve işe dönüş ile sosyal hak davalarını kazananlara pas bilet ve emekli kartlarını hala niye verilmiyor peki? Yargıtayın da onadığı halde mahkeme kararının uygulanmamasının dünyada başka bir örneği var mıdır? Hani yetim hakkı yedirmem diyorlardı,nerede kul hakkı? Ahl'yi kapatmak,milyarlarca doları sokağa atmak hainlik değilse nedir? İktidar ve yandaşlarının bu ülkeye verdiği maddi ve manevi zararları tüm düşmanlar birleşse veremezdi hamdolsun!
  • Sen adamsın kral
  • Merhaba yayınladığınız haber olumlu izne çıktığımızda kesilen devam ve risk priminde düzeltilmesi lazım verilen ced bilet çocuklarıda kapsam içinde olmalı ki anlam kazansın ahmet Bolat başkanim bu durumu düzeltecektir inşallah
  • avrupada havayolları çalışanları-yerhizmeti çalışanları grevde...bizde asgari ücretten 200lira fazlaya personel çalıştırılıyor. risk ve devamlılık primi deniyor ama o devamlılık primi çok kolay bir şekilde kesintiye uğruyor bunu herkes biliyor. Birde yeni işe giren personel ikramiye alamıyor bir süre....8800tl maaş. bu maaş reva görülmemeliydi büyük hata yapıldı.

TGS Personelinin CED Bilet Kullanımı…

Ne zaman nerede olursa olsun bir TGS personeli ile karşılaşsam hep aynı soru ve hep aynı sorunu konuşuyoruz. THY personeli gibi CED bilet hakkı tanınan personel, bu hakkı kullanmaya başladı. Başladı ama kadük kalan bir hak verildiğinden şikayet var.

Dünyada başka örnekleri var mı araştırmadım ama biz kendi ülkemizde kendi çalışanlarımızın edindiği haklar üzerinden yorum yaparsak daha mantıklı olur. Hem ağzımızda da yerli ve milli kavramını sürekli dillendirmiyor muyuz?

Giriş cümlemde de bahsettiğim gibi TGS personeli gibi CED (commercial employee discount) bilet hakkı kazanan TGS personeli bu hakkı THY yönetim kurulu kararı ile kullanmaya başladı.

Aslına bakarsanız alkışlanacak bir karar idi. Ama gel gör ki personel çocuklarının bu hakka dahil edilmemesi huzursuzluk yaratıyor.

TGS personeli THY’ye tanınan tüm hakların kendilerine de tanınmasını istiyor ve “Sendikalı değiliz diye çocuklarımız cezalandırılıyor” şeklinde konuşuyorlar.

THY Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Bolat şu sıralar oldukça bonkör. Seçim öncesi bu tür bir karara daha imza atarsa ki beklenti bu yönde oldukça ses getirecektir.

Yaklaşık 20 bin çalışanı bulunan TGS’nin personeli CED biletin nimetlerinden faydalanırken çocuklarını da bu kapsama dahil etmesi halinde Ahmet Bolat bir devrim daha yapmış olacak.

Olur mu? Olur.

Atatürk Havalimanı ve İstanbul Havalimanı?

Ulaştırma Bakanı Adil Karaismailoğlu uçağa binme haricinde havacılıkla alakalı bir kelam söz söyleyecek bilgiye sahip değilken; eline tutuşturulan, promtere yazılan yazıları okumaktan başka ne bilirsin?

Sen bir emir kulusun. Ne denirse onu yapmak zorundasın. Başka da bir görevin yok. Atatürk Havalimanı’nda 5 milyar dolarlık yatırımı toprağa gömerken, milyonlarca dolarlık yolcu köprüleri çürümeye terk edilmişken, terminalin içinde milyonlarca dolarlık cihazların içinde fareler cirit atarken neredesin?

Bu ülkenin milli ve manevi değerlerini, stratejik bir havalimanını millet parkı kisvesiyle ranta çevirmek maharet değildir. Değerleri korumak, milli servete sahip çıkmaktır asıl senin görevin.

Sayın Bakan; Atatürk Havalimanı istenirse açılır. Sizin yok etmek istediğiniz asıl zihniyeti biliyoruz ve diyoruz ki o havalimanı açılacak.

İstanbul Havalimanı da işleyecek Atatürk Havalimanı da. Her ikisi de bu ülkenin milli servetidir. İstanbul Havalimanı’nı yok etmek isteyen kimse yok. Ama yarınlarda mutlak lazım olacak, zorunlu kullanılması gereken bir meydan sizin zihniyetinizle çöpe atılamaz, atılmayacak.

Diktiğiniz ağaçların kılına zarar gelmeden olduğu gibi sökülüp başka yerlere dikilecek. Yani sizin rant uğruna peşkeş çektiğiniz alanlara.

Atatürk Havalimanı bir MRO merkezi haline getirilecek. Havacılığın okulu niteliğindeki bu alan toplumun istediği şekilde kullanılacak ve buna da kimse mani olamayacak.

Siz istediğiniz kadar önünüze konulan kağıtlardan okuyun, siz istediğiniz kadar prompterlara yazılanları okuyun ama çok az kaldı ve bu millet kendi değerlerine sahip çıkacak.

Nokta…

TGS Personelinin CED Bilet Kullanımı…

Yorumlar Tüm Yorumlar (70)

tegese çi ~ 1 yıl önce
ÇOK AYIP ZATEN THY YAPTIGI IYI NIYET ARTIK İYİCE ... ÇIKTI KARDESIM ŞÜKÜR ET SANA ADAMLAR VERMİŞ SÜLALENEDEMİ ALACAKSIN O ZAMAN HAVASA DA VERSIN YETER ARTIK BIKTIRDINIZ.HERSEYIN ALTINDAN SİZ ÇIKIYORSUNUZ YA YER HIZMETIMI YOKSA AIRLINES BELLİ DEGIL

Yanıtla

Kalan karakter 1000
B1/B2 ~ 1 yıl önce
TGS ye gelene kadar Teknik Thy nin %100 istiraki oldugu halde Thy nin pass kullandigi pek cok yabanci havayolundan pass kullanamiyor, neymis teknige pass vermiyorlarmis, teknik ayri sirketmis. Ama Thy Teknige pass vermeyen ayni sirket Lufthansa Teknige pass veriyor; nasil oluyor bu isler ?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Çed'ten faydanalabiliyomusunuz ? ~ 1 yıl önce
Arkadaşlar merhaba ciddi ciddi çed'ten faydalanabilen varmı yani yurtdışına çıkabiliyomusunuz ? Amerika veya diger ülkeler olsun öncelikli oldugunu biliyorum , sıra size geliyomu ? ( bilmedigimden ve merakımdan soruyorum )

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Koskoca İstanbul Havalimanın da ~ 1 yıl önce
Sadece TGS calişanlarımı var Ali Kıdık Bey İGA calişanları insan degilmi

Yanıtla

Kalan karakter 1000
THY kargo personeli ~ 1 yıl önce
S.a arkadaşlar; Her ne kadar bu haberin paylaşıldığı günü uygunsuz bulsamda adam işini yapıyor,ancak bu aclı günümüzde dahi kin ve nefret yorumları yapabilen insanlara yazıklar olsun diyorum! zamanı değil az sabredin ben Ahmet BOLAT a güveniyorum herşeyin yavaş yavaş değiştiğini olumlu yönde iyileştirmelere gidildiğini görüyoruz,gün birlik beraberlik günüdür,hepimiz kardeşiz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Ya bizim de sözde pass imiz var ~ 1 yıl önce
Vizesiz gidilebilecek üç beş ülke kalmış onuda 25-30 pass bekliyor. Bu uygulama zaten sadece ve sadece tek da var. Dünyada tüm hava yolu şirketleri pass hakkı garantidir..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Ali bey ~ 1 yıl önce
Tgs personeli ailece hak sahibi olmalıdır,haklarını da istedikleri gibi kullanmalıdır ya Thy'den haksız yere atılan ve işe dönüş ile sosyal hak davalarını kazananlara pas bilet ve emekli kartlarını hala niye verilmiyor peki? Yargıtayın da onadığı halde mahkeme kararının uygulanmamasının dünyada başka bir örneği var mıdır? Hani yetim hakkı yedirmem diyorlardı,nerede kul hakkı? Ahl'yi kapatmak,milyarlarca doları sokağa atmak hainlik değilse nedir? İktidar ve yandaşlarının bu ülkeye verdiği maddi ve manevi zararları tüm düşmanlar birleşse veremezdi hamdolsun!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Tgs li ~ 1 yıl önce
Sen adamsın kral

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Tgsli ~ 1 yıl önce
Merhaba yayınladığınız haber olumlu izne çıktığımızda kesilen devam ve risk priminde düzeltilmesi lazım verilen ced bilet çocuklarıda kapsam içinde olmalı ki anlam kazansın ahmet Bolat başkanim bu durumu düzeltecektir inşallah

Yanıtla

Kalan karakter 1000
aliveli ~ 1 yıl önce
avrupada havayolları çalışanları-yerhizmeti çalışanları grevde...bizde asgari ücretten 200lira fazlaya personel çalıştırılıyor. risk ve devamlılık primi deniyor ama o devamlılık primi çok kolay bir şekilde kesintiye uğruyor bunu herkes biliyor. Birde yeni işe giren personel ikramiye alamıyor bir süre....8800tl maaş. bu maaş reva görülmemeliydi büyük hata yapıldı.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Ced ~ 1 yıl önce
Kendileri yetiyor zaten kacakci gibiler sirketin acil Narita ucuslarini buradaki ced biletlileri takibe almasi gerekiyor.23 saatlik yati seferine bizimle gidip bizimle donduler er valizleri ve ellerindeki ps5 kutulari ile…bunlar yuzunden ced bilet komple kalkarsa sasirmam.Birde ced biletliyiz bc a alir misiniz diyorlar ced bc var ondan al uc bc da hem ticaret yapacak hemde ucuz biletle bc ucacak arsizligi ele almislar iyice

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000