25 Ocak 2021, Pazartesi
Ali KIDIK
Ali KIDIK [email protected]
  • tgs ci kardeşlerimize helali hoş olsun, bu şartlarda karda kisda yeni havalimanı gibi bir yerde çalışmak hic de kolay değil. birlikte emniyetle daha güzel günlerde görev yapabilmeyi bekliyoruz
  • uçuşta Avrupa birincisiyiz diyorlar neden o zaman ikramiyemizi kesiyorlar bunu dile getirin lütfen
  • Bir devlet ya da kurum tüm vatandaşlarına/çalışanlarına her konuda eşit davranmadıkça hiçbir sorun çözülmez, bugün sevinenler yarın ağlar, ağlayanlar sırası gelince güler, bir hayat da beceriksiz/menfaatçi/ kibirli/adaletsiz yöneticiler seçen bananeci/amansendeci/banadokunmayanyılanbinyaşasıncı/okumayan/öğrenmeyen insanların arasında mutsuz mutsuz geçip gider.
  • :)
  • Zam sadece Tam Zamanlı çalışanları sevindirecek gibi.KÇÖ ile maaş alanlara hiçbir faydası olacağını sanmıyorum.Yani sadece lafta ZAM.....
  • Arkadaşlar ayda 3 kez uçuşa gidiyorsunuz maaşınız yatıyor üç ayda bir ikramiyeniz var Ozel sigortanız passiniz var tgsnin zamminami göz diktiniz ayıp vallahi her gün alandayız maaşımız belli ikramiyemiz yok
  • İkramiye var diyorlardı, olacak mı
  • Zam oranı beklentileri karşılamadı desek yalan olur ama unuttuğunuz şey ikramiyemiz bu yıl sonuna kadar olmayacak yani üçmaaş eksik alacağız bu yılda o yüzden zam oranı çok anlamlı gelmiyo. Ama Allah bugünleri de aratmasın tabi.
  • Totalde şu ekonomik buhranda %21,5 güzel bir zam yapıldı. % 50 THY %50 Havaş ortaklığını düşünürseniz. Şirket başına %10 a denk geliyor. Yani şirketler tahminim %10-%15 arası bir zam düşünüyor. Tgs iki şirket ortaklı olması ve 12 ay boyunca aynı maaşı alma konusunda çok şanslı, gelir vergisi kesilmiyor. Hallerine şükretsinler. THY deki taşeronlarada böyle bir güzellik bekliyoruz. Gelir vergisi kesintisinden sağolsunlar 4-5 ay tam maaş alabiliyoruz sonra devlete çalışıyoruz. Taşeronlar dan da vergi kesintisi kaldırılmalı. Tgs deki gibi şirket karşılamalı. Zaten aldıkları üç kuruş o da vergiye gidiyor. Sosyal haklar ise kaç yıldır yerde sayıyor. Son 3 aydır 5 kg ayçiçek yağına bile daha çok zam geldi.
  • Geçenlerde haberin yaptığınız, bir önceki haberde boy boy müstehcen linkleri dolaşan h.f hala kovulmamış. Şaşırdık mı ? Hayr.

TGS personeli şokladı…

Ben bile beklemiyordum. Son bir yıldır, hatta iki yıldır topal ördek misali yürüyen havacılık sektörünün sürpriz çıkışı TGS’den geldi. Kimsenin mazeret uydurmaya, yan gelip yatmaya sözü kalmadı. Tüm soruların cevabı tek kalemde verilmiş oldu. Pandemik dönemde bu çıkış motivasyon sağlamış olmalı.

Türk Hava Yolları’nın yüzde 50 iştiraklerinden TGS beklenen zammı açıkladı. Açıkçası göstermelik zam bekliyorduk, hatta çoğu personel pandemi dönemini göz önüne alarak maaş zammı yapılmayacağını düşünüyordu.

Şahsen benim kafamda asgari ücret farkı yansıtılır ve şirket tarafından “Kusura bakmayın pandemiden dolayı böyle yapmak zorunda kaldık” deyip çalışanlara, “isteyen ayrılabilir” mesajı verilir diye düşünmüştüm.

Tabi gönlümüzden geçen çok daha farklı. Tıpkı TGS’nin düşündüğü gibi asgari ücrete yakın personelin nasıl geçim sıkıntısı yaşadığını bilmeyenimiz yok. Bu sebeple halen aldıklarının yeterli olmadığını düşünsek bile, ortada bir ekonomik buhran gerçeği, pandemi gerçeğini düşününce “Aman işsiz kalmayalım” düşüncesinin de bilinçaltında sigorta olduğunun da farkındayız.

TGS, asgari ücrete yakın maaş alanlara yüzde 21.5 zam yapınca “oh, şükür” diyen personelin kendi aralarında konuşmalarını duyar gibiyim.

Gerçek şu ki, TGS bütün imkansızlıklara rağmen hatta geçen yıl kasasına para koymamasına rağmen bu yıl cömert davrandı diyebiliriz.

TGS, personele ödül gibi verdiği bu desteğin meyvesini mutlaka alacaktır. Tabi bu karar alınırken İlker Aycı kadar şirketin diğer ortağı TAV tarafından Sani Şener de bu cesur kararın altında imzasından dolayı alkışı hak ediyor.

Böyle güzel köşe yazmak, alkış tutmak benim fazla işime gelmez ama yiğitlerin hakkını da vermek lazım. Nurzat Erkal ve ekibini de unutmamak lazım.

Eminim ki bu kararın ardında şu gerçek yatıyordur.

Dünya o kadar gerildi ki, Covid aşısının güven verip insanların kapanıp kalmasının ardından bir anda gökyüzündeki örümcek ağının yeniden örüleceği hayali var. Ben bu sürecin bu yıl kırılıp turizm patlaması yaşanacağını umut ediyorum.

TGS diğer şirketlerimize örnek olsun deyip bir kez daha tüm çalışanlara yoğun bir yıl diliyorum.

THY aşılanırken diğer havayolları kaderine terkedildi.

Geçen hafta Cuma günü bir bilgi ulaştı. Bilgiye göre THY ekipleri için 90 bin Covid aşısı stoklanmıştı. Bilgi doğrulanmaya muhtaç idi. THY tarafından iki güvenilir yetkiliye sordum. Onlar da ilgililere sordu ve fakat “böyle bir durum söz konusu değil” diyerek geri dönüş yaptılar.

Ancak THY uçucu ekiplere bir bilgi notu geçerek bendeki bilgiyi doğrulamış oldu. 8 Şubat itibari ile tüm uçucu ekiplere bir bildiri yayınlayarak aşılamanın başlayacağını duyurdu.

Buraya kadar her şey normal diyebiliriz. Olması gereken hatta birinci derece aşı olması gerekiyordu.

Şimdi soru şu;

THY aşılanırken, Pegasus, Onur Air, Sunexpress ve hatta birbirine doğrudan temaslı diğer havacılık çalışanları neden aşılanmaz. Bu iş komplike bir konu olduğuna göre ve yolcu ile doğrudan temaslı bilet check-in yapan dahil tüm havacılık çalışanları bu kapsamda olmalıydı.

Geçmişten beri yapılan pozitif THY ayrımcılığı son bulsun, bütün sektör aynı ölçüde değer görsün diyoruz. Bu masumane önerinin, tavsiyenin kime ne zararı olabilir ki?

“Hepimiz aynı gemideyiz” deyip önce kendi tayfanızı kurtarmanız hiç te adil değil.

Gerçi adaletin kendi içinde adil olmadığı bir süreçte kimse adalet beklemiyor da yine de içimizden geçenler bu yönde.

Airporthaber gür sesini çıkartacak.

Hafta içi bir yeniliğin ilk işaretini verdik. Biliyorsunuz havacılık sektörü adına açtığımız yolda mantar gibi türeyen havacılık haberciliği iddiasıyla birçok mecra açıldı. Buna fikir taklidi desek bile yol açmanın hazzını da yaşamıyor değiliz.

Bir süredir havacılık sektörü yerine ülke gündemine odaklandığımız için belki rüzgarımızdan etkilenip yenilik getiren olabilir diye düşündük. Lakin gördük ki yine bizden bekleniyor yeni projeler.

Ben buradan ilan ediyorum.

Yine biz sizin sesiniz, yine sözcünüz, yine haklarınızı koruyan bir anlayış getiriyoruz.

Sonra taklitler olacak. Ama emin olun şuradan ilan ediyorum. Sadece taklitten ibaret kalacaklar.

Bekleyin geliyoruz.

Saygılarımla…

TGS personeli şokladı…

Yorumlar Tüm Yorumlar (81)

37 ci ~ 3 yıl önce
tgs ci kardeşlerimize helali hoş olsun, bu şartlarda karda kisda yeni havalimanı gibi bir yerde çalışmak hic de kolay değil. birlikte emniyetle daha güzel günlerde görev yapabilmeyi bekliyoruz

Yanıtla

Kalan karakter 1000
thy ~ 3 yıl önce
uçuşta Avrupa birincisiyiz diyorlar neden o zaman ikramiyemizi kesiyorlar bunu dile getirin lütfen

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Sözün Özü ~ 3 yıl önce
Bir devlet ya da kurum tüm vatandaşlarına/çalışanlarına her konuda eşit davranmadıkça hiçbir sorun çözülmez, bugün sevinenler yarın ağlar, ağlayanlar sırası gelince güler, bir hayat da beceriksiz/menfaatçi/ kibirli/adaletsiz yöneticiler seçen bananeci/amansendeci/banadokunmayanyılanbinyaşasıncı/okumayan/öğrenmeyen insanların arasında mutsuz mutsuz geçip gider.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Tgs alim ne zaman ~ 3 yıl önce
:)

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Ops ~ 3 yıl önce
Zam sadece Tam Zamanlı çalışanları sevindirecek gibi.KÇÖ ile maaş alanlara hiçbir faydası olacağını sanmıyorum.Yani sadece lafta ZAM.....

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Tk ~ 3 yıl önce
Arkadaşlar ayda 3 kez uçuşa gidiyorsunuz maaşınız yatıyor üç ayda bir ikramiyeniz var Ozel sigortanız passiniz var tgsnin zamminami göz diktiniz ayıp vallahi her gün alandayız maaşımız belli ikramiyemiz yok

Yanıtla

Kalan karakter 1000
tgs ~ 3 yıl önce
İkramiye var diyorlardı, olacak mı

Yanıtla

Kalan karakter 1000
İsmi Lazım Değil ~ 3 yıl önce
Zam oranı beklentileri karşılamadı desek yalan olur ama unuttuğunuz şey ikramiyemiz bu yıl sonuna kadar olmayacak yani üçmaaş eksik alacağız bu yılda o yüzden zam oranı çok anlamlı gelmiyo. Ama Allah bugünleri de aratmasın tabi.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
% 21,5 ~ 3 yıl önce
Totalde şu ekonomik buhranda %21,5 güzel bir zam yapıldı. % 50 THY %50 Havaş ortaklığını düşünürseniz. Şirket başına %10 a denk geliyor. Yani şirketler tahminim %10-%15 arası bir zam düşünüyor. Tgs iki şirket ortaklı olması ve 12 ay boyunca aynı maaşı alma konusunda çok şanslı, gelir vergisi kesilmiyor. Hallerine şükretsinler. THY deki taşeronlarada böyle bir güzellik bekliyoruz. Gelir vergisi kesintisinden sağolsunlar 4-5 ay tam maaş alabiliyoruz sonra devlete çalışıyoruz. Taşeronlar dan da vergi kesintisi kaldırılmalı. Tgs deki gibi şirket karşılamalı. Zaten aldıkları üç kuruş o da vergiye gidiyor. Sosyal haklar ise kaç yıldır yerde sayıyor. Son 3 aydır 5 kg ayçiçek yağına bile daha çok zam geldi.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Şok ~ 3 yıl önce
Geçenlerde haberin yaptığınız, bir önceki haberde boy boy müstehcen linkleri dolaşan h.f hala kovulmamış. Şaşırdık mı ? Hayr.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000