20 Temmuz 2020, Pazartesi
Ali KIDIK
Ali KIDIK [email protected]
  • Kul hakkı yenilen yerde hayır gelmez ben kurtuldum tazminatı da aldım kalanlara sabır diliyorum
  • Havaİş 'in hakkımızı savunmaktan aciz bir kurum olduğu artık herkes tarafından anlaşılmıştır. Havasen olarak size düşen sadece pilotları değil tüm çalışanların haklarını sonuna kadar koruyacağınızı herkese ispat etmenizdir. Mesela kabin görevlisi arkadaşlarımızın saygı gösterdiği purserları yönetim bünyenize katmak bir başlangıç olabilir. Bütün çalışanların tek bir sendika altında toplanması elzem olmuştur. Ne yazık ki Havaiş kendilerine verilen kredileri kullanamamıştır. Biz çalışanlarda birlik olmalıyız, kanun ve nizam çerçevesinde sesimi duyurmalıyız.
  • şimdi bizi imza atamadığımız için anlaşmalı çıkardılar biz işsizlik maaşı alamıcakmıyız
  • THY çalışanları İŞKUR ödeneğini bile alamazken, TGS ikramiye anlaşmasına yanaşmayanları işten çıkartmaya başladı.
  • Aldığınız paraların hakkınız olduğunu sanmayın, yinede eksik aldınız, buna rağmen şirket yine sizden para kazandı..
  • İnanmiyroum bu bildiğin apaçi gibi birşey. Nasıl ya . Yani ayyy iyi ki TGS ye girmemişim. Ya şuan hala şoktayım. Ah yazık tgsye yemin olsun yazık olmuş. Yanarım ki o kadar donanımlı mezunlara yanarım. Ben de diyorum bı bakayım herkes İsmail kelbere sarmış kim ki. Ben de birşey bekliyroum. :))
  • Nasıl'da Aldım TAZMINATIMI OHOOOOOOOOOH
  • DEVAM DAHA ÇOK PIRASA ÇAL
  • Madem Kısa ve öz anlatalım diyorsun kısa ve öz sözüm sana kolpacino tarzı fazla açılma Sabri bogarlar adamı sonra ;) O yorumu Yazdığın da kesin bir maçtan yatmıştır kuponun ondan sinirlisin barzo
  • İZMARİT KELBER DENİLEN NEFES ALAN HUCRE ADAM OL GİT İDDAA BAYİSİNE KUPONUNU YAP BURADA BOŞ LAF KALABALIĞI YAPMA YOK İSİM YAZIN FALAN FİLAN DEYİP KULHANBEYLİK YAPMA SONRA ESENLER ARKANDA DURMAZ BUKADAR AÇIK OLMAM YETERLİ SANIRIM AYNAYA GECİNCE NE GÖRÜYORSUN SEN DUR BEN SOYLEYEYİM ARİZONA KERTENKELESİ OLMASIN AYNAYA BAK BİDAHA

TGS İkramlarla gönderiyor…

Şu pandemi herkesi ve her kesimi mağdur etti. Çalışanları, şirketleri, devletleri, milletleri hep zora soktu.  En çokta devletten zengin olmayan çalışanları kaderi ile baş başa bıraktı. Havacılık sektörü bu sektörlerden biri.  THY çalışanları İŞKUR ödeneğini bile alamazken, TGS ikramiye anlaşmasına yanaşmayanları işten çıkartmaya başladı.

Biraz bizim ısrarla üzerinde durmamız, biraz iş barışının zedeleneceği kaygısı, biraz sosyal medya etkisi, biraz işi sabote etme korkusu TGS ve dolayısıyla THY yönetimini endişeye sevk etmiş ve bunun sonucu olarak TGS çalışanlarına ikramiye verme kararı alınmıştı.

TGS, personeli elde tutmak ve işten çıkartmamayı taahhüt eden bir anlaşma götürmüştü personelin önüne. Anlaşmanın özü “İkramiye yok, işten çıkartma da yok” idi. Personelden tepki gören bu anlaşma metni personel ile yapılan birebir görüşmelerle tepkiler azalmış ve çok sayıda personel ile bu anlaşma imzalanmıştı.

Zira işverenin getirdiği sözleşmeye imza atmayanlarla yolların ayrılacağı, Cumhurbaşkanlığının işten çıkartmayı yasaklayan kararnamesinin süre dolumundan sonra bu ayrılıkların hemen gerçekleşeceği aşikar idi.

Bunun farkında olan, işsiz kalmayı ve bir daha THY ve ortak kuruluşlarının hiçbirinde iş bulamayacağını bilen personel kerhen dahi olsa imza atmak zorunda kalmıştı.

Buna ister iyi niyet deyin, ister göz boyama deyin, isterseniz zorunluluk deyin TGS ikramiye vermeme kararını aniden değiştirerek kısa çalışma ödeneğine bağlı olarak, çalışma gün sayısına göre verme kararı aldı.

Kulağa hoş geliyor ikramiye.

İkramiye, ikram değildir. Çalışanların vermiş olduğu emeğin ödülüdür, karşılığıdır.

Konuya iki pencereden bakmak zorundayız. Bir şirket açısından diğeri de çalışan açısından. Şirket olmadan çalışan olamayacağına göre çalışan olmadığı sürece de hiçbir şirketin başarısından söz edilemez. Bu tip şirketleri kastediyorum.

Çalışanlar açısından da metazori imzalatılan “ikramiye almayacağım” sözleşmesini de kabullenmek zor. İmzalamayanlar açısından daha da zor.

İmzalamayanlara da yol göründü. Kanuni haklarını verdiğiniz sürece iki taraf anlaşması halinde sorun yok.

Sorun şurada. İşsizler ordusunun sayısı artacak ve bu arkadaşlar istifa etmiş görüneceği için işsizlik parası da alamayacaklar.

Tabi yöneticilerin de işi zor. Kredi ile maaş, kredi ile ikramiye ödemek zorunda kalan TGS, geleceğini şekillendirmek zorunda.

Ama bizim önceliğimiz çalışanlar. Hele ki uçak altında ter akıtanları anlamaya çalıştıkça daha da çok önceliğimiz haline geliyorlar.

THY çalışanları İŞKUR ödemelerini neden alamaz.

Bunun sebebi THY olamaz. Biliyorum ki İŞKUR kendi ödeme sorunları nedeniyle bu tür gecikme yaşatıyor. Zira İŞKUR da tarihinde hiç böyle bir vaka ile karşılaşmadı. Dolayısıyla ödememeyi ne kadar uzatırsa o kadar onlar için daha iyi.

Örneğin postanelerden ödeme almak isteyenlere, postanelerden verilen cevap şu. “Sistem arızası var”. Adamlar haklı. Türkiye’de sistem hatası var, sistemsel hata var.

Atatürk Havalimanı Katar’a satıldı iddiası.

Bu iddia doğru değil. En azından bendeki an itibari ile bilgi bu yönde. O kadar da kimsenin gözü kararmış olamaz diye düşünüyorum.

Ama olmayacak diye de bir şeyin olmadığını olduktan sonra çok iyi anladık ve “vay be” dedik hep beraber.

Oldu olacak Atatürk Havalimanı Katarlılara satılırsa içine yapılan pandemi hastanesinin adını da “Katar Hastanesi” olarak değiştiririz. İşte o zaman tam olur.

TGS İkramlarla gönderiyor…

Yorumlar Tüm Yorumlar (247)

Sabır ~ 4 yıl önce
Kul hakkı yenilen yerde hayır gelmez ben kurtuldum tazminatı da aldım kalanlara sabır diliyorum

Yanıtla

Kalan karakter 1000
HAVASENE MEKTUP ~ 4 yıl önce
Havaİş 'in hakkımızı savunmaktan aciz bir kurum olduğu artık herkes tarafından anlaşılmıştır. Havasen olarak size düşen sadece pilotları değil tüm çalışanların haklarını sonuna kadar koruyacağınızı herkese ispat etmenizdir. Mesela kabin görevlisi arkadaşlarımızın saygı gösterdiği purserları yönetim bünyenize katmak bir başlangıç olabilir. Bütün çalışanların tek bir sendika altında toplanması elzem olmuştur. Ne yazık ki Havaiş kendilerine verilen kredileri kullanamamıştır. Biz çalışanlarda birlik olmalıyız, kanun ve nizam çerçevesinde sesimi duyurmalıyız.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
uçak altı ~ 4 yıl önce
şimdi bizi imza atamadığımız için anlaşmalı çıkardılar biz işsizlik maaşı alamıcakmıyız

Yanıtla

Kalan karakter 1000
... ~ 4 yıl önce
THY çalışanları İŞKUR ödeneğini bile alamazken, TGS ikramiye anlaşmasına yanaşmayanları işten çıkartmaya başladı.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
ALDIĞINI SANANLAR ~ 4 yıl önce
Aldığınız paraların hakkınız olduğunu sanmayın, yinede eksik aldınız, buna rağmen şirket yine sizden para kazandı..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
İsmail kelbrr dediniz merak ettim ben şok ~ 4 yıl önce
İnanmiyroum bu bildiğin apaçi gibi birşey. Nasıl ya . Yani ayyy iyi ki TGS ye girmemişim. Ya şuan hala şoktayım. Ah yazık tgsye yemin olsun yazık olmuş. Yanarım ki o kadar donanımlı mezunlara yanarım. Ben de diyorum bı bakayım herkes İsmail kelbere sarmış kim ki. Ben de birşey bekliyroum. :))

Yanıtla

Kalan karakter 1000
TGS'DE ~ 4 yıl önce
Nasıl'da Aldım TAZMINATIMI OHOOOOOOOOOH

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Hayırlı Olsun ~ 4 yıl önce
güle güle harca
Stavro ~ 4 yıl önce
Aldınmı tazminatı az vermişlerdir ama sana
KELBER ~ 4 yıl önce
DEVAM DAHA ÇOK PIRASA ÇAL

Yanıtla

Kalan karakter 1000
İsmail Kelbere Hitaben ~ 4 yıl önce
Madem Kısa ve öz anlatalım diyorsun kısa ve öz sözüm sana kolpacino tarzı fazla açılma Sabri bogarlar adamı sonra ;) O yorumu Yazdığın da kesin bir maçtan yatmıştır kuponun ondan sinirlisin barzo

Yanıtla

Kalan karakter 1000
İZMARİT KELBERE CEVAP ~ 4 yıl önce
İZMARİT KELBER DENİLEN NEFES ALAN HUCRE ADAM OL GİT İDDAA BAYİSİNE KUPONUNU YAP BURADA BOŞ LAF KALABALIĞI YAPMA YOK İSİM YAZIN FALAN FİLAN DEYİP KULHANBEYLİK YAPMA SONRA ESENLER ARKANDA DURMAZ BUKADAR AÇIK OLMAM YETERLİ SANIRIM AYNAYA GECİNCE NE GÖRÜYORSUN SEN DUR BEN SOYLEYEYİM ARİZONA KERTENKELESİ OLMASIN AYNAYA BAK BİDAHA

Yanıtla

Kalan karakter 1000
VAY BEN BU KELBER'RİN ~ 4 yıl önce
Ne çok özelliğin varmış bende boştancı derlerken duymuştum

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000