21 Mayıs 2018, Pazartesi
Çetin ÖZBEY
Çetin ÖZBEY [email protected]
  • Çetinciğim mükkemmel ötesi bir yazı dostum. Usta kalem.
  • BU HAFTA YAZDIĞINIZ "KURNAZ ------" BAŞLIKLI YAZINIZI SİZ Mİ ÇEKTİNİZ / ÇEKTİRDİLER ? YOKSA BENİM SİSTEME MÜDAHALE EDENLER TARAFINDAN MI YİNE BİR MÜDAHALE VARDA YAZINIZI BULAMIYORUM.
  • Bizim ülkede uzun ve ilimsel yazanlari sevmezler cok ta itici gelir . Thy de yöneticilik yokki uzun uzun yazmissiniz. Yasananlari anlatsam film olur artik rezilligimiz avrupaya yayildi. Yönetici ve yalakalari sirketi rezil ediyorlr Mesela almanya heryerde özellikle frada her personele psikolog lazim hepsi hasta edildi psikoloji olarak.thy bir ciftlik oldu orada günlerini yemekle dolduran yiyebildigimiz kadar diyen gerisi de umurunda olmayan bütün dünya gerceklerinden uzak kisilerle dolu.bari ramazanda personele insan olsunlar ama zalimi ramazan bile durdurmuyorsa Allah islah etsin bosuna da ac kalmasinlar size de bundan sonraki hayatinizda basarilar.....
  • ben islam.Hatırladınız mı?bizim cephede sizin airporthaberden ayrılacağınız konuşuluyor. tepedekiler dediğiniz insanlar baskı yapıyormuş.doğrumudur.bundan sonra sizi okumayacakmıyız.Uzulduk.
  • O zaman kimsenin ismini zikretmeden kisaca Esb de calisan birisi olarak sunu soyluyorum ; Sayin cok kiymetli tepe yoneticilerim lutfen Antalya da yaptiginiz degisiklikleri eksiksiz tum yonetici kadrosu ile Esenboga da da yapin Ciftlik Bank a donduk ayni Ciftlik Esb olduk.Yonecitiligin y sinden anlamaz insanlarla dolu EsbTgs .En basit ornegi yakin zamanda nob mdr vekaleti verilen kisiye bakin adamin kendine hayri yokki tek derdi onu bunu yalamak.Kisinin ainesi istir lafindan yola cikarak Esbtgs deki yonetici kadrosunun kalitesizligini ortaya koyan en basit ornek.Sirf bu ornek bile yeterli EsbTgs deki yonetici kadrosunun degismesi icin.
  • Cetin Bey, THY uc aylik finansal rapor haziliyor power point sunum hazirliyor 20 sayfa, icerisinde bilgilerin yenilenmedigi uc ay onceki bilgilerin kaldigi sunum u yayinliyorlar, yoneticilerin yonetim kuruluna bu sunumlari sunmazi lazim tek tek uzerinden gecikmesi lazim, yonetici yoneticiligini yapmiyor yonetim kurulu zaten bilanco okumayi bilmiyor yil 2018 THY nin durumu
  • Geçenlerde mail atmıştım hatırlıyorsanız ne güzel konu ile ilgili yorumu siz yazın biz okuyalım...
  • Çetin bey merhaba geçenlerde konu ile ilgili size mail ve detay vermiştim hatırlarsanız... Yönetici(ler) ile ilgili söylenecek sözü size bırakıyorum...Saygılar
  • 28.MAYIS.2018 Büyük bir sabırsızlıkla bekliyor olacağız.( İyibir okurunuz olarak )
  • Cetin Bey yorumlarin icinden secip yayinlamaya ozen gosteriyorsunuz sanirim yoksa suan benim yorumumda gozukurdu

Tepe Yöneticileriniz İçin “Performans Değerlendirme ” Formatı



Evet;  3-4 haftadır bazı yöneticilerimizin ne denli güvenilmez olduklarını örnekleri ile anlatıp duruyorum. Bu haftaki yazımı düşünürken Sn. Acar Baltaş’in aşağıdaki yazısı sistemime düştü. Okuduktan hemen sonra kendilerine mail gönderip bu yazıyı köşemde yayınlamak için izin istedim. Umarım müsaade ederler. Sonra düşündüm ki, “Bilgi paylaşıldıkça çoğalır “ prensibinden hareketle mail yolu ile dağıtımı yapılan bir yazının, yazarın ismi ile başka bir şekilde paylaşılmasının sakıncası olmasa gerek. Lütfen okuyun ve de yöneticilerinizi değerlendirin. Yapacağınız değerlendirmeyi yorumlarınızla bana gönderiniz. Bakalım konunun büyük uzmanı Sn. Baltaş’ın yazılarında ifade ettikleri “ yöneticide olması gereken vasıflara uygunlar mı? Sn. Baltaş’a yazılarımıza gelen yorumları göndersek, anlatılanlara inanamaz. Ne söyler sizce? Mutlak “ İnanmak İstemiyorum, böyle bir şirket ve böyle yöneticiler olamaz” diyeceklerdir

Sn. Acar Baltaş ” YÖNETİCİNİN SORUMLULUĞU GÜVEN OLUŞTURMAK ” başlıklı yazısında diyor ki; “ İşyerinde güven ortamının yaratılmasını sağlayan etmenlerden bir tanesi, çalışanların kendilerine değer verildiğini düşünmesidir.

Baltaş grubu tarafından 2008 yılında geniş bir yaş, kıdem ve pozisyon yelpazesinde 1192 katılımcıyla yürütülen çalışma verileri çarpıcı sonuçlar sunmaktadır. Yönetici düşünürken tutumları ve kurumsal güven konulu bu araştırmada çalışanın “değer verildiğine inanma algısının” güçlendirilmesini etkileyebilecek beş değişken ele alınmıştır. Söz konusu değişkenler şunlardır.

1.Çalışanın yöneticisi tarafından görüşlerinin alınması 2. Çalışanın yöneticisi tarafından cesaretlendirilmesi 3. Çalışanın yöneticisi tarafından takdir görmesi 4. Çalışanın işini doğru yapması için gerekli donanıma ve malzemeye sahip olması 5. Çalışanın yöneticisinin kendisinden ne beklediğini bilmesi.

Verimliliği düşüren güvensizliğin oluşturduğu vergiden kurtulmak ve daha verimli ve yaratıcı bir iş ortamı yaratmak için güven duygusunu sağlamak gerekir. İşyerinde güven ortamının yaratılmasını sağlayan etmenlerden bir tanesi, çalışanların kendilerine değer verildiğini düşünmesidir. Yöneticisinin kendisine değer verdiğine inanan çalışların, inanmayan çalışanlara oranla yöneticisine her zaman güvenme konusunda yaklaşık 10 kat daha fazla olduğunu görmekteyiz.

Çalışanın yöneticisi tarafından görüşlerinin alınması

Jack Welch GE’nin geçirdiği değişimin ardından çalışanlar ile ilgili olarak ” çalışanlara ne yapmaları gerektiğini söylerdik onlarda sadece söyleneni yaparlardı. Bugün ise çalışanların ne yapmaları gerektiği söylenmediğinde ne kadar çok şey gerçekleştirdiğini görerek hayrete düşüyoruz” demiştir.

Çalışanların işlerini ilgilendiren kararlarla ilgili görüşlerinin alınması çalışanlarda yöneticileri tarafından yeterli görüldüğü ve değer verildiği algısını güçlendirir ve çalışanın yöneticiye ve kuruma olan bağlılığını artırır. Alınan kararlarda çalışanın da görüşlerinin alınması kimi yöneticiler tarafından otoriteyi ve kontrolü kaybetmek, çalışan tarafından kararlı olarak görülmemeye sebep olacak olarak algılanmaktadır. Kültürümüzde aile yapısında da çocukların fikirlerinin alınması nadir rastlanan bir olgudur. Araştırmaya göre görüşleri sürekli alınan çalışanlar, yöneticilerinin kendilerine değer verdiğine % 96 inanırken, görüşleri nadiren alınanlarda bu değer % 36,6’ya düşmektedir.

Çalışanın yöneticisi tarafından cesaretlendirilmesi

Yöneticisi tarafından gelişimi için cesaretlendirildiğine inanan çalışanlar ile inanmayan çalışanlar incelendiğinde, anlamlı farklar görülmektedir. İşten ayrılma sebeplerine bakıldığında, birinci sırada kişisel gelişim eksikliği geldiğini görüyoruz. Yöneticinin çalışanının kişisel gelişimini yönlendirmesi, ona gereken fırsatları tanıması, yol haritasını beraber çıkartması ve tüm bu süreç içersinde de cesaretlendirmesinin çalışanların kendilerini değerli hissetmeleri açısından kritik olduğu görülmektedir. Yöneticisi tarafından kişisel gelişimi için cesaretlendirilenlerin yöneticilerinin kendilerine değer verdiğine olan inancının % 100’ e yakın olması bunun en çarpıcı göstergesi.

Çalışanın yöneticisi tarafından takdir görmesi

Yöneticisinden takdir görmesi, çalışanın değerli olduğunu düşünmesi için hiç şüphesiz önemli bir faktördür. White Water Strategies tarafından İngiltere’de yapılan bir araştırmaya göre katılımcıların üçte ikisi “teşekkür ederim” kelimelerini yeterince duymadıklarını rapor etmiştir ve araştırmaya göre takdir etmemenin İngiltere ekonomisine maliyeti tahminen 5.2 milyar sterlindir. Baltaş Grubu olarak yaptığımız çalışmalarda her kademe çalışandan sık sık takdir görmediğini duymaktayız. Ancak kendilerinin de başkalarını takdir etme konusunda eksikliklerinin olduğunda ifade etmekteler. Takdir etmeme sebebi olarak genelde verilen ilk cevap “şımarmasınlar” diye olmaktadır. “Şımarmak” kişinin kendine olduğundan daha fazla değer atfetmesi olarak tanımlanabilir. Bu durumda kişinin yapmış olduğunu onaylamak ve takdir etmek kişinin şımarmasına neden olmayacaktır. çünkü gerçekler üzerinden ilişki kurulacaktır. Araştırmaya katılanların % 38’inin son iki hafta içinde takdir edildiğini ifade etmesi memnuniyet vericidir. Takdir edilen çalışan kendini işyerine daha bağlı hisseder ve işini daha çok sahiplenir. Sık takdir gören çalışan ile hiç takdir görmemiş çalışanların yöneticisinin kendisine değer verme algılarına bakıldığında büyük farklılıklar göstermektedir.

Çalışanın işini doğru yapması için gerekli donanıma ve malzemeye sahip olması

Çalışanların işlerini doğru yapabilmeleri için gerekli donanım ve malzemeye sahip olmamaları, yönetimin onlara değer vermediği algısını yaratabilmektedir.

İçinde bulundukları fizik koşulların üst yönetimce hesaba katıldığına inanmak veya inanmamak fark yaratır. çünkü farkı doğuran fizik koşullardaki farklılık değil, bunu düzenlemek için üst yönetimin bir çaba içinde olup olmamasıdır. Yetersiz çalışma koşullarına karşın, üst yönetim kendi konforunu geliştirecek gösterişli yatırımlar yapıyorsa, çalışanlar bundan etkilenir. Araştırma sonuçları gerekli donanıma sahip olan çalışanların gerekli donanıma sahip olmayanlara göre yöneticilerinin onlara daha fazla değer verdiğine inandığını göstermektedir.

Çalışanın yöneticisinin kendisinden ne beklediğini bilmesi

Çalışanın yöneticisinin kendisinden ne beklediğini bilmesi, çalışanla lider veya yönetici arasındaki iletişim kanallarının ne kadar açık olduğunun göstergesidir. çalışanın yöneticisinin kendisinden ne beklediğini tam olarak bilmesi için birincil koşul yönetici ile çalışanın bunu konuşmuş olmalarıdır. Bu beraberinde çalışana zaman ayırmak ve ilgi göstermeyi beraberinde getirmektedir. Beklentilerin açıklığa kavuşması aynı zamanda çalışanın yaşadığı belirsizliği azaltır ve değerlendirilirken neye göre değerlendirildiğini bilmesini sağlar. Beklentilerin dile getirilmesi ve sonrasında buna göre değerlendirilmek çalışanın yöneticisini objektif olarak görmesine yol açar.

Araştırma sonuçları yöneticisinin kendisinden ne beklediğini çalışanların yöneticisinin beklentisini bilmeyenlere göre yaklaşık olarak % 30 daha fazla yöneticilerinin onlara değer verdiğine inandığını göstermektedir.

Yapılan araştırmalara göre, halk arasında güvenilen kurum ve kuruluşların sahip oldukları özellikler olarak şunlar bulunmuştur.

Bazıları din ve inanç temelli olan, güçlü, etik değerler üzerine kurulmuş olmaları- Kurum içinde çalışanların, oraya ait olmaktan ötürü gurur duymaları ve güçlü bir sahiplenme duygusu göstermeleri - Kişisel yarar ve karşılığı en üst düzeye çıkarmaktan öteye geçmiş sorumluluklar üstlenmeleri -  Çalışanların sadece çeşitli haklara sahip olmaktan öteye, sorumluluk üstelenmeleri ve kurumun başarısına doğrudan katkıda bulunmaları -  Çalışanların hiçbir konuda korku ve endişe duymayacakları düzenlemelere sahip olmaları- Büyük çoğunlukla iyi ve bilgece yönetilmeleri: Kuralları adil ve kararlı uygulanmaları- Kurum içi ve kurum dışındakilerle yürütülen iletişimde dürüst olmaları - Kurum çalışanlarını, gözetmeleri ve çalışanların haklarını garanti altına alınmış olmaları - Çalışanların ailelerine saygı duymaları ve desteklemeleri - İnsan boyutuna önem vermeleri -  Bireylere, onlara değer verdiklerini ve onları önemsediklerini   hissettirmeleri.”

Eminim ki tepe yöneticileriniz de işyerinizin yazıda tariflenen görünüme sahip olması için gayret sarf ediyorlardır.Sizler  bunu anlamıyorsanız adamlar ne yapsın ki?

Tepe Yöneticileriniz İçin “Performans Değerlendirme ” Formatı

Yorumlar Tüm Yorumlar (46)

Şahban Atakan ~ 6 yıl önce
Çetinciğim mükkemmel ötesi bir yazı dostum. Usta kalem.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Şahbaz ~ 6 yıl önce
Mükemmeli anladım da, mükemmel ötesi nasıl oluyor?
HAVACILIK OKUR ~ 6 yıl önce
BU HAFTA YAZDIĞINIZ "KURNAZ ------" BAŞLIKLI YAZINIZI SİZ Mİ ÇEKTİNİZ / ÇEKTİRDİLER ? YOKSA BENİM SİSTEME MÜDAHALE EDENLER TARAFINDAN MI YİNE BİR MÜDAHALE VARDA YAZINIZI BULAMIYORUM.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
CVP HAVACILIK ~ 6 yıl önce
BU BAŞLIKLA BİR YAZI YAZMADIM Kİ ÇEKEYİM. KALDI Kİ BENİM SİTEDEN YAZI ÇEKME YETKİM YOK. BİLGİNİZE SUNARIM
Bu kadar yaziya gerek yok ~ 6 yıl önce
Bizim ülkede uzun ve ilimsel yazanlari sevmezler cok ta itici gelir . Thy de yöneticilik yokki uzun uzun yazmissiniz. Yasananlari anlatsam film olur artik rezilligimiz avrupaya yayildi. Yönetici ve yalakalari sirketi rezil ediyorlr Mesela almanya heryerde özellikle frada her personele psikolog lazim hepsi hasta edildi psikoloji olarak.thy bir ciftlik oldu orada günlerini yemekle dolduran yiyebildigimiz kadar diyen gerisi de umurunda olmayan bütün dünya gerceklerinden uzak kisilerle dolu.bari ramazanda personele insan olsunlar ama zalimi ramazan bile durdurmuyorsa Allah islah etsin bosuna da ac kalmasinlar size de bundan sonraki hayatinizda basarilar.....

Yanıtla

Kalan karakter 1000
CVP BU KADAR ~ 6 yıl önce
YAZIYI BEN YAZMADIM. YAZARI BUNU THY İÇİN DE YAZMAMIŞ.THY' DE HERKES ANLATSAM DİYOR, AMA KİMSE BİR ŞEY SÖYLEMİYOR.ANLAŞILAN FRA'DA AŞAYİŞ BERKEMAL.SİZ KOLAYLIKLAR VE BAŞARILAR DİLİYORUM
çetin bey, ~ 6 yıl önce
ben islam.Hatırladınız mı?bizim cephede sizin airporthaberden ayrılacağınız konuşuluyor. tepedekiler dediğiniz insanlar baskı yapıyormuş.doğrumudur.bundan sonra sizi okumayacakmıyız.Uzulduk.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
CVP İSLAM. ~ 6 yıl önce
SELAM İSLAMCIĞIM. SENİN GİBİ YORUMCUYU İLK KEZ GÖRÜYORUM. YORUMU GÖNDERİP 3 DK.SONRA TELEFONLA BİLGİ VERİP OKU DİYEN BİRİ. SAĞOLASIN. AIRPORTHABERDEN AYRILDIĞIMI / AYRILACAĞIMI BİLMİYORDUM. ASLINDA BÖYLE BİR DÜŞÜNCEM VARDI AMA NEDENİ KİŞİSELDİ. VE APH’DAN BİR KİŞİ HARİÇ KİMSE İLE KONUŞMAMIŞTIM. THY’NİN BU KONUDA PATRONA BASKI YAPMASI BENİ ŞAŞIRTMAZ. BÖYLE BİR ŞEY VARSA ŞU ANDA KARAR SİTE YÖNETİMİNİN OLUR. ONLARIN BİLECEĞİ BİR İŞTİR. BUNUN DA ADI İFADE ETTİĞİN GİBİ AYRILMA OLMAZ. ÖNÜMÜZDEKİ HAFTA İÇİN HAZIRLADIĞIM YAZIYI AİRPORTHABERDEN AYRILSAM BİLE MUTLAK ÇOK OKUNAN BİR YERLERDE, YAYINLATIRIM DİYE DÜŞÜNÜYORUM. MALUM BAŞKA BİR SİTEDE DE YAZIYORUM. ONLARA DA BASKI YAPILMASI BİR SÜREÇ İŞİDİR. SEN BİLİYORSUN. BENİM YURT DIŞINDAN ADRES ALMAMIN NEDENİ WEB SİTESİ AÇILIMINA İMKAN TANIMASIYDI. ADRES HAZIR. SİTE YAPIMI BİR GÜN. SONUÇ KENDİMİ SANA BİR ŞEKİLDE OKUTURUM. ALIŞKINIM. UYKUMU KAÇIRACAK BİR SORUN DEĞİL. GÖRÜŞMEK ÜZERE.
CVP İSLAM 2 ~ 6 yıl önce
SÖYLEDİĞİN GİBİ BİR DURUM YOK.OLSAYDI SÖYLERDİ ALİ BEY.HER NE İSE HAYIRLISI OLSUN.
EsbTgs ~ 6 yıl önce
O zaman kimsenin ismini zikretmeden kisaca Esb de calisan birisi olarak sunu soyluyorum ; Sayin cok kiymetli tepe yoneticilerim lutfen Antalya da yaptiginiz degisiklikleri eksiksiz tum yonetici kadrosu ile Esenboga da da yapin Ciftlik Bank a donduk ayni Ciftlik Esb olduk.Yonecitiligin y sinden anlamaz insanlarla dolu EsbTgs .En basit ornegi yakin zamanda nob mdr vekaleti verilen kisiye bakin adamin kendine hayri yokki tek derdi onu bunu yalamak.Kisinin ainesi istir lafindan yola cikarak Esbtgs deki yonetici kadrosunun kalitesizligini ortaya koyan en basit ornek.Sirf bu ornek bile yeterli EsbTgs deki yonetici kadrosunun degismesi icin.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
esbtgs'ye ~ 6 yıl önce
herkes layık olduğu yöneticiler tarafından yönetilirmiş.
CVP esbtgs ~ 6 yıl önce
ÇOK YERDE DURUM AYNI MAALESEF. ŞİKAYETÇİ OLAN YALNIZ TGS DEĞİL. ALLAH YARDIM ETSİN.
Eabtgs'ye ~ 6 yıl önce
Thy, tgs heryer o durumda yurtiçi, yurtdışı hiç fark etmiyor, hak etmeyenler hak etmedikleri yerlere geldiler kendilerini birşey sanıyorlar.Yazık.
Esb Tgs cevap ~ 6 yıl önce
Hakkında ki söylenenleri herkes biliyor. Sen de biliyorsun. Bu kadar basarısız olup ta müdür yaparlar sa yapanları da birileri sorgular herhalde.
Mba USA ~ 6 yıl önce
Cetin Bey, THY uc aylik finansal rapor haziliyor power point sunum hazirliyor 20 sayfa, icerisinde bilgilerin yenilenmedigi uc ay onceki bilgilerin kaldigi sunum u yayinliyorlar, yoneticilerin yonetim kuruluna bu sunumlari sunmazi lazim tek tek uzerinden gecikmesi lazim, yonetici yoneticiligini yapmiyor yonetim kurulu zaten bilanco okumayi bilmiyor yil 2018 THY nin durumu

Yanıtla

Kalan karakter 1000
CVP Mba USA ~ 6 yıl önce
YK ÜYELERİNİN BİLANÇO OKUMAYI BİLMEDİKLERİNİ SÖYLEYEBİLMENİZ ÇOK ŞAŞIRTICI.HERHALDE BİR TOPLANTIDA BUNU BİLMEDİKLERİNİ GÖRDÜNÜZ VEYA ŞAHİT OLDUNUZ HERHALDE (?) FAALİYET RAPORLARINDA YER ALAN BİR TAKIM TABLOLAR ÖRNEĞİN YÖNETİCİLER ORGANİZASYON ŞEMASI VB..RAPORA KONU OLAN DÖNEMDE BİR DEĞİŞİKLİĞE UĞRAMADI İSE, BİR ÖNCEKİ RAPORDAKİ TABLONUN / LİSTENİN KULLANILMASI DOĞAL DEĞİL Mİ? BU RAPORLAR İNTERNETTE YATIRIMCI İLİŞKİLERİ BAŞLIĞI ALTINDA YAYINLANIYOR. BİR YÖNETİME KARŞI OLMAK BAŞKA,KONUYA SİZİN GİBİ YANAŞMAK BAŞKA.
CVP TATLU SU,, ~ 6 yıl önce
HANGİ YORUMLARIN YAYINLANMAYACAĞINI BELİRTTİM. DOLAYISI İLE ÇETİN BEĞENMEZ İSE SANSÜRLER SÖZÜ ÇOK ANLAMSIZ VE CAHİLANE.
TAKDİR SİZİN ~ 6 yıl önce
Geçenlerde mail atmıştım hatırlıyorsanız ne güzel konu ile ilgili yorumu siz yazın biz okuyalım...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
CVP TAKDİR SİZİN ~ 6 yıl önce
MAİLİNİZİ HATIRLAYAMADIM. YORUMU SİZ YAZIN BİZ OKUYALIM HERHALDE BİR SİTEM.YORUMUN İÇİNDE HAKARET VB.. ŞEYLER YOKSA, VE DE HEDEF GÖSTERİR GİBİ İSİMLER VERİLMİYORSA YAYINLARIZ. SORUN YOK. ÖRNEĞİN ÇETİN'İ ATIN, ONA DİKKAT EDİN DİYENLER VAR.ÇETİNLE İLİŞKİNİZİ BİLMEDEN BUNU YAYINLAMAMI BEKLEMEMENİZ GEREK.KUSURA BAKMAYINIZ.CVP ESB TGS'Yİ OKURMUSUNUZ LTF.
CVP TAKDİR SİZİN ~ 6 yıl önce
YORUM BÖLÜMÜNÜN OKURLARA AYRILMIŞ OLMASI OKURLARIN BU BÖLÜME HER İSTEDİKLERİNİ İSTEDİĞİ ŞEKİLDE YAZABİLECEĞİ ANLAMINA GELMEZ.
BİLEN BİLİR ~ 6 yıl önce
zannedersem ufak bir yanlış anlaşılma oldu önemli değil veya herhangi bir yazım yanlışım olduysa özür dilerim...
CVP BİLENBİLİR ~ 6 yıl önce
SIKMAYIN CANINIZI.OLUR BÖYLE ŞEYLER.
tatlı su demokratı ~ 6 yıl önce
Demokrat Çeto. tabii ya her istediğini yazamazsın, Çeto beğenmezse sansürler. Devam et bu yolda sen.
BİLEN BİLİR ~ 6 yıl önce
Çetin bey merhaba geçenlerde konu ile ilgili size mail ve detay vermiştim hatırlarsanız... Yönetici(ler) ile ilgili söylenecek sözü size bırakıyorum...Saygılar

Yanıtla

Kalan karakter 1000
CVP BİLEN BİLİR ~ 6 yıl önce
HATIRLIYORUM. TEŞEKKÜR EDERİM.
211Den ~ 6 yıl önce
28.MAYIS.2018 Büyük bir sabırsızlıkla bekliyor olacağız.( İyibir okurunuz olarak )

Yanıtla

Kalan karakter 1000
CVP 211' DEN ~ 6 yıl önce
TEŞEKKÜR EDİYORUM. YAZI 11.000 VURUŞUN ÜZERİNDE ŞU ANDA ONU BAŞKALARINA DA (?)GÖNDEREBİLMEK İÇİN 5000'İN ALTINA DÜŞÜRMEĞE ÇALIŞIYORUM. HAFTA SONU BU YAZIYI SİZLERDEN ÖNCE OKUYACAK İNSANLAR VAR.
CVP 211 ~ 6 yıl önce
ŞİFRELİ BİR KONUŞMA YOK ORTADA.BAZI İNSANLAR 5000 VURUŞ ÜZERİNDE YAZI OKUMUYORLAR.BUDA İFADEMDEN ANLAŞILIYOR.
211 ~ 6 yıl önce
Ne demek bu bize de bir aciklayin da bilelim. Ikiniz sifreli konusmayin lutfen
CVP 5002 ~ 6 yıl önce
ANLAYIŞINIZA HAYRAN OLDUM. İNŞALLAH 211'DEN BİRİ DEĞİLSİNİZDİR.
5001 ~ 6 yıl önce
Napiyorlar once vuruslari mi sayiyorlarmis okuyup okumamak icin?
BİLGİ 5003 ~ 6 yıl önce
YAZI KONUSU İLE İLGİLİ OLMAYAN BU VE TAKİP ETMESİ MUHTEMEL YORUMLARINIZ YAYINLANAMAYACAKTIR. YAZI KONUSU İLE İLGİLİ OLARAK SÖYLEYECEĞİNİZ HUSUSLARA TABİİ Kİ YORUM SÜTUNLARI AÇIK OLACAKTIR.
EsbTgs ~ 6 yıl önce
Cetin Bey yorumlarin icinden secip yayinlamaya ozen gosteriyorsunuz sanirim yoksa suan benim yorumumda gozukurdu

Yanıtla

Kalan karakter 1000
CVP ESB TGS ~ 6 yıl önce
YORUMLAR İÇİNDE AYIRIM YAPMAK DOĞRU BİR ,İŞ DEĞİL. EĞER TAKİP EDİYORSANIZ KÜFÜR VE HAKARET İÇERMEYEN ANCAK ŞAHSEN ALEYHİM DE OLAN YORUMLARI DA EKSİKSİZ YAYINLIYORUM. ANCAK İÇİNDE HEDEF GÖSTERİR ŞEKİLDE İSİM BULUNAN YORUMLARI YAYINLAMAK SİTENİN PRENSİPLERİNE AYKIRI. BEN DE HAK VERİYORUM. LÜTFEN KUSURUMA BAKMAYINIZ.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000