30 Ekim 2017, Pazartesi
Ali KIDIK
Ali KIDIK [email protected]
  • Ali bey bir sey yazmıssa elinde belge ve bilgi vardır. Orası ciftlik degil. O yuzden herkes haddini bilicek. Yalanmı zamanında fg plakalı araclar kullanılmadımı? Kim çanak tuttu bunlara kim böyle olmasını istedi? Sıra onada gelicek kimse merak etmesin
  • ALİ BEY .FELAKET TELLAHLIĞI YAPMANIN ANLAMI YOK. BİRŞEYLER YAZMAK İSTİYORSAN HABER BULAMIYORSAN SÖYLEYŞM YAZ.ESKİ GENEL MÜDÜR ZAMANINDA İŞE GİREN HER BEŞ KİŞİDEN ÜÇÜ ÇANKIRILIDIR.YAZ BUNLARI YAZ. TEMEL BEY İKİ YAKININI İŞE ALDI DİYE MEMLEKET MESELESİ YAPTINIZ AYIPTIR GÜNAHTIR. BÖYLE BALON HABER YAPARAK BİR YERE VARAMAZSINIZ .TAKİP EDİYORUM TEMEL BEYİ THY’DAYKENDE KARALIYORDUNUZ.TABİ TAI’Yİ ÇİFLİK GİBİ KULLANANLARIN ÇEŞMESİ KESİKDİ BİZ BUNLARI BİLİYORUZ.GİDİN MEMLEKETİN ASIL SORUNLARIYLA UĞRAŞIN.ADAM GİBİ ADAM GELMİŞ TAI’NİN BAŞINA. SEN ÇOK YAŞA TEMEL REŞS.
  • Aleyhimize ne varsa yapan Almanın arabalarına binmekten ne çekinirler ne utanırlar !
  • Bu Tai yazıları sulandı iyice. Bilgi kirliliği sulandırdı bu yazıları. Yok fiesta yok focus. Kar lastiği de almışlar mı?
  • KOTİL, THY ve yan kuruluşlarından birkaç kişi değil, onlarca kişiyi TAI'nin kadrosuna kattı. Emeklisi, emeklinin emeklisi kim varsa alıyor. Kriter TAI'ye katkı falan değil, sadece benim ekibim olsun, birimlerde bana raporlayacak elmemanlar olsun yeter. Maaşlar düşüktü, artırıldı. Arabalar küçüktü büyütüldü. Şimdi uçak imalatcılarına taşeron olarak ön gövdenin yan sol parçasını yapalım. 1-2 ayda bir de bir helikopter monte ettik mi, hedef ciroyu doğrultur, bir de prim dağıtırlar artık.
  • Elin atına binen tez iner. İndirilirsin gardaş..
  • Taı büyük bir kuruluş ama müdürlükler o kadar yersizki bu şirkette yanlış hatırlamıyorsan 100 ün üzerinde müdür var hatta öyle müdürlükler varki altında 5 tane çalışanı yok.Hal böyle iken Fiesta gayet iyi ve ekonomik bir seçim.Mühim olan Müdürlerin o kuruma ne kattıkları kendini bilen ve iş çıkaranların Audiye mersedese itibar etmezler yaptıkları işle övünürler ama malesef bizde arabanın kalitesi ile değer ölçüldüğünden ye kürküm ye.
  • AVIS uluslararası bir şirket ve Türkiye de Otokoç tarafından temsil ediliyor. Temel beyin ahbabı Koç ailesinden biri ise bilemem.
  • Koskoca memlekette vede koskoca AKP burokrasisinde Temel Kotil’den baska adam cikmiyormu havacilik islerine atanacak? Yaziklar olsun bize. Yakinda sayin Kotil’i de Kadir Topbas veya Melih Gokcek gibi zorla istifaya davet ederler
  • temel kotil ve büyüyoruz

TAI’de para bitti mi?

İki haftadır üst üste yazdığım TAI yazılarından sonra sel gibi bilgiler akmaya başladı. Biliyorsunuz TAI’nin cirosu 1 milyar 200 milyon dolara çıkmıştı. Eski yönetim de 400 milyon dolar parayı kasada kâr olarak Temel Kotil yönetimine bırakmıştı. Gelen bilgiler iç açıcı değil. Kasa tam takır boşaldı.

Temel Kotil’in TAI genel müdürü olmasıyla, 20 milyar dolarlık cirosu olan THY’den 1 milyar 200 milyon dolar cirosu olan bir kuruma genel müdür olması askeri deyimle “Rütbesi düşürüldü” sözleri ile konuşulmuştu.

Gerçeği de böyle. Geçen haftadan beri “birçok kişi daha işten el çektirildi” bilgileri geliyor. Ne derece doğru bilmiyorum ama TAI tarihinin en büyük dönüşümünü yaşıyor. Bu dönüşümün  ne kadar faydalı ne kadar zararlı olduğunu yaşarsak öğreneceğiz.

Lakin Temel Kotil için ileriye dönük siyasi düşüncelerine göre adımlar attığı, kendisini geleceğin Sanayi Bakanı, Milli Savunma Bakanı gibi yerlerde görmek için siyasilerin yakınlarına, referanslarına göre adımlar attığı konuşuluyor.

Atamaların çoğunun da siyasi atamalar olduğu iddia ediliyor.

Gidenlerin yerine gelenlerin bu işlerle alakalı kişiler olmaması TAI’nin geleceğine dinamit konulmak istendiğinin bir göstergesi olduğu yorumları yapılıyor.

Tabi bu arada TAI atamalarında Temel Kotil’in şoförü Yakup Kotil’in de etken olduğu iddia ediliyor. Yakup Kotil’e yakın olan çok kişinin TAI’de işe girdiği gelen bilgiler arasında.

Temel Kotil’in akrabası olduğu belirtilen Bertan Kurt ise Kotil’in özel kalem müdürlüğüne getirildi. Bertan Kurt, Çalık Grubu’nda çalışıyordu.

TAI’de görev alan yöneticiler öyle lüks taleplerde bulunuyorlar ki aklınız durur. Bundan önceki müdürlerin makam araçları Ford Fiesta marka araçlar idi. Yeni gelen müdürler “Biz bu araçlara binmeyiz. Bize daha lüks arabalar alın” şeklinde talepte bulunmuşlar.

Ankara’da Kartaş adlı firmadan kiralanan bu araçların Focus araçlarla değiştirilmesi istendi. Ancak kiralanan firma ile süreli bir anlaşma olduğu için firma, sekiz ay sonra Focus tahsis edilebileceğini beyan etti.

Yöneticiler ısrar edince süreli anlaşmaya bakılmaksızın ve cezai müeyyideye rağmen Fiesta araçlar iade edildi ve yerine bu kez İstanbul’dan AVİS adlı bir şirketten lüks arabalar kiralandı.

Söyleyelim kiralanan araçları; İki adet Audi A6 kiralandı. Bunların birisi yönetim kurulu başkanına diğeri de Temel Kotil’e tahsis edildi. Araçlara çakar takıldı ve Kotil kendisine polis koruması da aldı. Vardiyalı iki ayrı koruma ekibi bulunuyor Temel Kotil’in.

Bu arada söyleyelim eski genel müdür Muharrem Dörtkaşlı arabasını kendisi kullanırdı. Tabi önemli davetler hariç.

Bitmedi. Araç kiralamalarında başkanların, müdürlerin de gönülleri yapıldı. Otuz civarında Skoda SuperB model ve son model Focus otomobiller kiralandı. Üstelik Ankara şirketinden değil bu kez İstanbul şirketinden.

İddia o ki AVİS’ten kiralanan araçların Temel Kotil’in THY’den götürdüğü bir yönetici arkadaşının samimi bir arkadaşının şirketi AVİS. Bunlar iddia ama kiralamalar doğru.

Bütün ülkede ekonomik kriz kol gezerken, her bakanlıkta, her kurumda tasarruf yapılması planlanırken TAI yöneticileri ballı, kaymaklı yaşamı tercih ediyor ve Temel Kotil de buna çanak tutuyor.

Birkaç gün önce Temel Kotil, “TAI’nin cirosunu 2 milyar dolara çıkaracağız” açıklaması yaptı. Böyle giderse ona bırakılan 1 milyar 200 milyon dolarlık ciroyu da göremez.

Bu arada söyleyelim. Bana gelen bilgilere göre kasada bulunan para bitti. TAI’nin kasası boşaldı. Şimdi proje bazlı kredi alınmak için Eximbank’ın kapısına gidiliyor. “Hazıra dağ dayanmaz” misali TAI yönetimi ve yöneticileri lüks araba peşine düşerken kasadaki paranın suyu da çekildi. Kim bilir gidenlerin yerine gelenler ne kadar maaş ile işe başladı.

Arayan soran var mı bilmiyorum ama biz takip etmeye devam edeceğiz.

Bu arada dipnot olarak düşelim. Zamanında FETÖ’den FG plakalı araç kiralayanları yazdığımızda da tepki çekmiştik. Aynı kafa TAI’de devam ediyor.

Çiftlik gibi gördüğünüz kurumların bir sahibi çıkar elbette.

Kemal Yıllıkçı’nın koltuğunun altına bir karpuz daha verildi. Uçak Genel Müdür Yardımcısı Kemal Yıllıkçı’ya Helikopter Genel Müdür yardımcılığı da vekaleten verildi.

Hadi bakalım bol kazançlar.

TAI’de para bitti mi?

Yorumlar Tüm Yorumlar (23)

Ohh ne guzel yazmıs ~ 6 yıl önce
Ali bey bir sey yazmıssa elinde belge ve bilgi vardır. Orası ciftlik degil. O yuzden herkes haddini bilicek. Yalanmı zamanında fg plakalı araclar kullanılmadımı? Kim çanak tuttu bunlara kim böyle olmasını istedi? Sıra onada gelicek kimse merak etmesin

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Reis ~ 6 yıl önce
ALİ BEY .FELAKET TELLAHLIĞI YAPMANIN ANLAMI YOK. BİRŞEYLER YAZMAK İSTİYORSAN HABER BULAMIYORSAN SÖYLEYŞM YAZ.ESKİ GENEL MÜDÜR ZAMANINDA İŞE GİREN HER BEŞ KİŞİDEN ÜÇÜ ÇANKIRILIDIR.YAZ BUNLARI YAZ. TEMEL BEY İKİ YAKININI İŞE ALDI DİYE MEMLEKET MESELESİ YAPTINIZ AYIPTIR GÜNAHTIR. BÖYLE BALON HABER YAPARAK BİR YERE VARAMAZSINIZ .TAKİP EDİYORUM TEMEL BEYİ THY’DAYKENDE KARALIYORDUNUZ.TABİ TAI’Yİ ÇİFLİK GİBİ KULLANANLARIN ÇEŞMESİ KESİKDİ BİZ BUNLARI BİLİYORUZ.GİDİN MEMLEKETİN ASIL SORUNLARIYLA UĞRAŞIN.ADAM GİBİ ADAM GELMİŞ TAI’NİN BAŞINA. SEN ÇOK YAŞA TEMEL REŞS.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Yöneticiler ! ~ 6 yıl önce
Aleyhimize ne varsa yapan Almanın arabalarına binmekten ne çekinirler ne utanırlar !

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Sulandı ~ 6 yıl önce
Bu Tai yazıları sulandı iyice. Bilgi kirliliği sulandırdı bu yazıları. Yok fiesta yok focus. Kar lastiği de almışlar mı?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Ne birisi, ikisi hepisi hepisi ~ 6 yıl önce
KOTİL, THY ve yan kuruluşlarından birkaç kişi değil, onlarca kişiyi TAI'nin kadrosuna kattı. Emeklisi, emeklinin emeklisi kim varsa alıyor. Kriter TAI'ye katkı falan değil, sadece benim ekibim olsun, birimlerde bana raporlayacak elmemanlar olsun yeter. Maaşlar düşüktü, artırıldı. Arabalar küçüktü büyütüldü. Şimdi uçak imalatcılarına taşeron olarak ön gövdenin yan sol parçasını yapalım. 1-2 ayda bir de bir helikopter monte ettik mi, hedef ciroyu doğrultur, bir de prim dağıtırlar artık.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
El ~ 6 yıl önce
Elin atına binen tez iner. İndirilirsin gardaş..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
~ 6 yıl önce
Taı büyük bir kuruluş ama müdürlükler o kadar yersizki bu şirkette yanlış hatırlamıyorsan 100 ün üzerinde müdür var hatta öyle müdürlükler varki altında 5 tane çalışanı yok.Hal böyle iken Fiesta gayet iyi ve ekonomik bir seçim.Mühim olan Müdürlerin o kuruma ne kattıkları kendini bilen ve iş çıkaranların Audiye mersedese itibar etmezler yaptıkları işle övünürler ama malesef bizde arabanın kalitesi ile değer ölçüldüğünden ye kürküm ye.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
AVIS ~ 6 yıl önce
AVIS uluslararası bir şirket ve Türkiye de Otokoç tarafından temsil ediliyor. Temel beyin ahbabı Koç ailesinden biri ise bilemem.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Bulunmaz hint kumasi ~ 6 yıl önce
Koskoca memlekette vede koskoca AKP burokrasisinde Temel Kotil’den baska adam cikmiyormu havacilik islerine atanacak? Yaziklar olsun bize. Yakinda sayin Kotil’i de Kadir Topbas veya Melih Gokcek gibi zorla istifaya davet ederler

Yanıtla

Kalan karakter 1000
eray ~ 6 yıl önce
temel kotil ve büyüyoruz

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000