08 Temmuz 2019, Pazartesi
Çetin ÖZBEY
Çetin ÖZBEY [email protected]
  • Degerli Okuyucular, Bahsi gecen durumlar maalesef THY’de 1991 yilindan itibaren gecerli olan bir salgin hastaliktir. Dozu gun gectikce artmis, eskiye nazaran yillar 2000’li ve bu gune kadar olan surecte bilgisiz, niteliksiz Yandaslar’in yani sira ne yazik ki eski ve ehli oldugunu kabul etsek de etmesek de en azindan bu Yandaslar’dan cok cok farkl THY’nin kendi icinde yetismis Eski Yoneticiler, orada yillarini verenlerin emegini hice sayarak nedenini hala bulamadigimiz anlasilmaz bir sekilde nimetmis, bulunmaz Hint Kumasi zannettikleri kisilere beylik verirdiklerini hatta 91’ yilindan itibaren de toplu katliam yaptiklarini unutmayalim. Basi cekenlerin, gun geldi ilahi adalette ipini cekti. Oyle veya boyle bu cuzzami gibi hastalik simdi tum THY calisanlarinin korkulu ruyasi oldu. Eee etme bulma dunyasi demek hak edenler icin uygundur, ama ekmek parasi icin calisanlar icin cok aci olur.
  • 211 mağdurlarından bir arkadaşımız fesihten sonra İk dan sorumlu genel md yrd sayın Çay ile görüşme yapıyor “neden haksız yere bu listeye dahil edilip yaftalandığına” dair. Aldığı cevap: “ Kendinizi iyi anlatamamışsınız” oluyor.
  • Çetin bey sizle yaptığımız ikili konuşmalardaki konuşmalarımız eminim sadece bizi bağlar bu sadece benim şahsi fikrim değil kişisel hesaplaşmalar son derece yakışıksız tavirlardir. O günlerdeki vardigimiz noktalar sizinde aynı kanaatte olduğunuz dusuncesindeyimki bu kadar yıllık deneyim ve donanım ile isim zikretmeden yazınız vardi siz hiç kimsenin etkisi ile hareket etmezsiniz eminimki .Bunca yıllık çalışma hayatımızda hiç böyle şeylerle karşılaşmadık bunuda vurgulamadan geçmek istemedim
  • HATIRLIYORUM. BİR GECE HARBİYE ORDUEVİNDE DÜĞÜNDEYDİM VE DE TUNCA HN BENİ ARAYARAK YUKARIDA NAKLETTİĞİ OLAYI ANLATTI.VE BU HANIMI BAŞIMIZA SİZ BELA ETTİİNİZ TÜRÜ BİR SİTEM DE ETT. ÜZGÜNDÜ. dAHA ÖNCE BUKET HANIM BENİ ARAYIP " BENDE EMEĞİNİZ VAR, İSTASYON BAŞMÜDÜRÜ OLDUM " SİZE BEN HABER VEREYİM İSTEDİM. DEMİŞTİ. KENDİSİNİ YAPANDA KABUL EDEN DE HATALI DAVRANMIŞ " DİYE CEVAPLADIĞIMI HATIRLIYORUM." YANILMIYORSAM BUNU KONUŞMAMIZDA TUNCA HANIMA DA SÖYLEMİŞ OLMALIYIM. BELLİ KÜLTÜR SEVİYESİNDE Kİ ÜÇ KİŞİYE PROJE MÜDÜRLÜĞÜ YAPMAK BAŞKA, 1000'İN ÜZERİNDE ÇALIŞANA YÖNETİCİLİK YAPMAK ÇOK BAŞKA. ÇALIŞTIĞIM DÖNEMDE BUKET HN. BANA ÇOK YARDIMCI OLMUŞTU. SEVERDİM ONU. ANCAK YÖNETİM DEĞİŞİKLİĞİNİ TAKİBEN ESKİ ARKADAŞLARINA CEPHE ALMASI TABİİ Kİ HOŞ DEĞİLDİ.VE HERKESİ KENDİNDEN UZAKLAŞTIRDI.
  • Okuyanlara ilgilenlere selamlar, ben unumu elemiş eleğini duvara asmış biri olarak bu satırları yazmak zorunda kaldığım ahde vefa borcu ,vicdan ne derseniz deyin.Rabbime şükürler olsun THY hepimize ekmek kapısı olmustur;gelelim konuya günlerdir aldım verdim ama vicdanımın sesini susturamadım duydumki Buket BAŞDÜZEN hala aynı soyadımı kullaniyor bilemiyorum Çetin bey siz onu iki kişiye proje md.olarak onaylamıştınız kısa kısa vurgulamak istiyorum bilenler bilir bu kişi havacılığın kitabını yazmış yöneticilere , calısanlara havacılığı anlatmaya calisan bir kisilik idi.O donem yasayanlar bilir bizlere alıntılar yollardi maillerimize bunların okunup okunmadiginin geri bildirimlerini şikayet ederdi oysaki bizler ve diğer duayen yöneticiler işlerden nefes almaya bile vakit bulamiyorduk .Bu kisi okuyup bize yolladıklarını oturdugu yerden intetnetten bulup yolluyordu ;bizler yaşayarak ogrenerek gelmiştik bu yollara sonra ,çok şükürki Çetin bey siz şikayete maruz kalan bizleri o kadar iyi biliyodunuzki sanirim pek amacina ulaşamıyordu. Havacilik oyle gokten zembille dusmez.Gel gelelim yeni bir yönetimle bu hanım Istasyon md.oldu hangi bilgi ve tecrübe ile insanların üstüne basa basa bilemedim ;ve bu durumdan ne kadar çok çalışanın zarar gördüğü aşikârdır o zamanin yöneticileri Kemal Okutan ve Ihsan Baytan .Niyemi diyorum ben kendimden bahsedeyim; beni görevden alırken o odada olanlar bilir bu hanımda orada istasyon md.beyler anlattılar benimle çalışmak istemediklerini elbette olabilir anlarım amma Kemal Okutan son sözü bu hm.a bıraktı bende bu kişiye onların önünde bu sözü söylecek yüreğinin bu hm.da olmadığını münasip bir dille anlattım detaya girmeyeyim.Neyse siz satırlarda yazmışsınız bizler ne aileden gördük arkadan iş çevirmeyi ,insanların ekmekleri ile oynamayı nede karakterimizde vardi ;birtek a4 kağıdının hesabını yapan topluluk idi ki hala öyleyiz.Neyse bir-çok şey ama kafaları yormayalım göreve döndüm beni ayağına çağırdı bu hm.ben gidermiyim sonra bu hm.kendisi gelip günah çıkarmak istedi ben gelirim dedi eminim hatirlar ertesi günü geldim nobetime ,gorevden alındığını ogrendik ilahi adalet dedik gectik.Uzun zaman geçti bizler ayrıldık bu hm.satis md.olmus yazinin basinda yazdigim gibi dayanamadım .Orada yıllarını vermiş satışi yalamış yutmuş insanların üzerine basa basa nasıl bir vicdan nasıl bir hırs acaba satışın rezervasyonun md.ü oldugun ünitenin ne olduğunu a sını b sini bilirmi .Rabbim kimseye kimsenin hakkını yedirmez ben herzaman Ilahi adalete inanmışımdır bekleyip göreceğiz;bu arada Çetin bey bu hanımın beni üzdüğünü falan düşünmüş olabilirsiniz ben değen insanlara üzülürüm hani derler ya lafa değil lafin kimden geldiği çok önemli orada hala çalışan hakkı yenen insanlara üzülürüm. Bu ne hırs Rabbim herkese yiyecegi kazanci versin.Bu yazı çok uzadı ama bunu boynumun borcu olarak gördüm tum dostlara selam olsun
  • 211 de işin özü,THY kendine yakışmayacak bir iş yaptı,kendi Personeneline resmen iftira attı ve yargıda kendini aklayan personeli alma cesareti gösteremedi.
  • 211 Meselesi THY larının bağrına saplanmış bir hançerdir, şirkette aidiyeti kırmış,personel arası güveni yok etmiştir.Ben bu konunun ilker Aycı yıda çok rahatsız ettiğinden eminim ama çıkar yolu bulamıyor.Ne desin 15 Temmuz dan sonra 211 kişi çıkardım bunların arasında Fetö cü var dedim ama çıkmadımı desin.Ama bunun vebalini nasıl öbür tarafta ödeyecek onu da düşünmüştür herhalde.İşin
  • Yaptiklari bu zulum hepsinin bir yerlerinden misli misli cikacak er ya da gec! Hic kimse de kendini avutmasin ucundan kiyisindan dokunan herbiriniz korkmayin titreyin basiniza gelecekleri dusundukce. Vicdaniniz sizi bir an olsun rahat birakmasin. Allahin sopasi yok basiniza gelen kotuluklerde ilk akliniza bir kez daha biz gelelim. Hakkimiz hepinize haram olsun. THY tarihinin en buyuk zulmu acimasizligi hainliginin ucuncu yildonumu de geldi catti. Yarina kalir ama yanina kalmayacak!
  • Beni listeye alan, aldıran, sessiz kalaların hepsine hakkım haram olsun.20 yıl severek çalıştım şirketimden bir sms mesajı ile ayrılmak zorunda bırakıldık. Tek bir açıklama yok. Müdür sandıklarım kem-küm...bir kişi geçmiş olsun demedi...2 cihanda ellerim yakalarında olacaktır. Kargo bşk.yrd. A.KAYA...ve kartal ekibi.torpille işe girdiniz yetmedi beraber çalıştığınız iş arkadaşlarınızın ekmeğine göz diktiniz..yaptığınız bu fişleme bir gün size de dokunur...kimse size hakkını helal etmeyecek...bir koltuk için değmez bu yaptıklarınız...
  • 211 ne olduğunu bilmezler.

Sn. İlker Aycı Ve Bilal Ekşi Beylere Neden Düşman Olayım ki?



SN. İLKER AYCI VE BİLAL EKŞİ BEYLERE DÜŞMANLIĞIM başlıklı yazıyı 13 Şubat 2017 günü yazmıştım.  İki sene dört ay önce. Aşağıdaki linki tıklarsanız görebilir ve isterseniz okuyabilirsiniz. Bu yazıyı neden yazdığımda anlatımda yer alıyor. Bu gün de o tarihlerde olduğu gibi bir takım zihni evveller bu iki tepe yöneticiye düşmanlığımı dile getiriyorlar. 70 yaşından sonra bu durumun hoşuma gitmemesi doğal değil mi?

(Sn. İlker Aycı ve Bilal Ekşi Beylere Düşmanlığım?)

THY’ deki 211 çalışanın işten uzaklaştırılma programının mimar ve uygulayıcılarının kim olduğu biliniyorken kendini yorum yazma zorunda gören bu zır cahiller “ İlker ve Bilal beylere olan  düşmanlığımdan bahsederken ( 211’leri kastederek)  onlara az bile yaptılar vb. sözler sarf edip bu noktada bu çirkin konunun çukuruna onları da atıyorlar.  Akıllarınca Airporthaber’in yazısın a karşı sayın büyüklerini koruma altına almaya çalışırken konu ile yakından ve uzaktan ilgili olmayan birini de bu kirli çukura itiyorlar. Sn. Ekşi o tarihte THY mensubu bile değildi.  Evet,  211’lerin şirketten uzaklaştırılmaları ile ilgili olarak yapılan çirkin ve bilinçsiz duyuruda YK Başkanının mutlak görüş ve onayı vardır. Bu açıdan konu ile ilgili görüş ortaklığı sözü doğrudur. Duyuruda kullanılan ifadelerin bu çalışanları hangi noktalara götüreceğini düşünmelilerdi. . Kendileri bu konuda büyük hatalıdır.  Ama listeleri düzenleyen de o değildir. En tepenin şirketin her şeyinden sorumlu olduğu da ayrı bir husustur. Peki; bu pis oyunu kimler kurgulamış ve figüranlarını kimler belirlemiştir.  Bu konuda düşman arıyorsak yakınlarımıza bakmalıyız. İsimlerini bu çalışmayı yapan insanlara      ( insan denirse ) götüren,  espiyoncu ruhlu insan benzeri yaratıklara bakmamızı gerek. Vakıa bu saatten sonra ne fark eder, o da ayrı bir konu. Bir diğer yorumcu ise aynı temayı işlerken kendi bilgisizliğini ve cehaletini bir başka şekilde ortaya koyuyor.

Evet; insanların böyle dostları olacağına akıllı ve dürüst düşmanları olsun. Belli ki yorumlarında rahatlıkla görülebilen üstün vasıfları (?) ile ülkemizin en büyük ve gözde şirketlerinden birine kabul edilmelerinin diyetini bu şekilde ödemeye çalışıyorlar akıllarınca. Hiç olmaz ise, laf ola kabilinden yazıda geçen şu konu doğru değildir, doğrusu budur diyebilseler.

Adı geçen üst yöneticilere bakış açım belli. Ve de yukarıdaki linke bağlantılı yazıda yer alıyor. O tarihten bu yana THY’ de yaşananları yan yana koyun. Yazıdaki anlatımı bu günkü durumlar nasıl etkiler onu da siz düşünün. Bu arada yapılan birtakım doğru işin de olduğu mutlak.

Bizler kendi insanlarımıza düşman olacak veya onları düşman görecek şekilde yetiştirilmedik. Anne ve babalarımızdan aldığımız terbiye de, iş yaşamında üstlerimizden aldığımız görgü’ de buna müsaade etmez. Biz THY’ de böyle şeyler yaşamadık. Kimse bizi böyle bir düşmanlığa itmedi.

Yine de, icraatları tasvip etmemek, beğenmemek ayrı düşman olmak çok ayrı bir husus. Ve de düşman olmak benim yaradılışımda mevcut değil. İnanmazsınız ama ben bu kendini bilmez cahil yorumculara bile düşman gözü ile bakmıyorum. Yalnız Allah onları ıslah etsin diyorum. Ve de onlara acıyorum.

BU FATURAYI CUMHURBAŞKANINA KESMEK PEK AKILLI İŞİ DEĞİL.

Hani kötü yönetici türleri vardır. Çalışanları mutlu etmeyecek bir uygulama yaptıkları zaman utanmadan, “Biz bir hiçiz dercesine emir yukarıdan “ derler ve topu üstlerine atarlar. Akıllarınca kendileri söz konusu uygulamadan ötürü yıpranmayacaklardır. Bir yöneticinin çalışanlarına / üyelerine sergileyebileceği en çirkin uygulamalardan biridir bu. Acizlik belirtisidir. Bir adım öte acizliğin itirafıdır.

Aşağıda yine 211’lerden konu edildiğini göreceksiniz. 211’ ler bu anlatımda bir simgeden öte değildir. Ancak THY’ nın bu arkadaşların üzerine o günden beri tüm yaşamlarını etkileyen ve ve de hukuki müdahale olmasa silinmesi zor bir yağlı kara bulaştırmış olması nedeni ile doğru bir simgedir.

Malum o kötü kalkışma gününden iki-üç gün sonra Cumhurbaşkanı yaptığı konuşmada   “ Devlet kadrolarını Fetöcülerden temizleyelim “demişlerdi.  Türk Hava Yollarının saygıdeğer yönetimi bu işi ilk yapıp gazetelerde duyurana ödül verileceğini zannetti ki işten uzaklaştırılacak 211 çalışanı bir çırpıda belirledi (?)  ve de mümkün olan en büyük süratle önce basınımıza daha sonra ise Ankara’ya duyurdu. Bu arada bu 211 çalışanın içine sehven Fetöcüleri koymayı unuttu ve ya araya sekiz on tane serpiştirdi. Hatta dönemin Genel Müdürü liste kendisine sunulduğu zaman listede kayıtlı olup daha önceki işyerinden getirerek THY kadrolarına aldığı bir çalışanın isminin listeden çıkartılması talimatını vermiş ve onun yerine Fetö ile ilintili olmayan bir başka çalışan listeye alınmıştı. Ne tesadüftür ki, Genel Müdürün listeden çıkarttığı o personelin adı iki ay sonra Ankara’dan şirkete gönderilen bu çirkin zümrenin mensuplarının kayıtlı olduğu listede kayıtlıydı. Tepelerde oturan bey eski çalışma arkadaşı için bu defa bir şey yapamadı ve çalışan şirketten uzaklaştırıldı. Konu hukuka intikal etti mi? Ne yapıldı, sonrasını bilmiyorum.

Evet; Cumhurbaşkanımız hükümetin ve üst bürokrasinin yaptığı işlerden sorumludur. Bu kabul. Ama bu listeleri kendisi oluşturmadı. Bu listelere şirketten uzaklaştırmak istediklerinizi de yazın demedi. Bu konudaki konuşması internette mevcut dinleyin bakın.

Her ne ise, bahis konusu işlemlerin yapılmasını takiben Başbakan ve Yardımcısı ekranlarda “ Yanlışlık yapılmıyor mu, yapılıyor. Ama inanın ki bu 115 bin kişi içerisinde işlem yapılan çok çok az bir kısmıdır. Belki binle, iki binle ifade edeceğiniz bir şeydir. Bunları da düzeltiriz." ifadesine yer vermişlerdi. Sn. Kurtulmuş, deliller ve kanıtlar yeterince açıklayıcı olmadığı halde açığa alındığı belirlenenlerin Kanun Hükmünde Kararnameler (KHK) ile görevlerine iade edileceğini vb... söylüyorlardı.

Başa dönelim. 211 çalışanın büyük bir bölümü konuyu hukuka taşıdı. Yerel Mahkemede açtıkları davayı kazandılar. THY hali ile konuyu Yargıtay’a taşıdı. Yargıtay yerel mahkemenin kararını onayladı. Yağlı kara silinmişti ama yine de bu tecrübeli personelin iş başvuruları sonuçsuz kalıyordu. Sonuçta bu insanların ev ve iş düzenleri bozulmuştu. Aileler madden ve maddeten perişan olmuştu. Yaşanan sıkıntıları, üzüntüleri sizlere anlatabilmem mümkün değil. İnsanlar kahrolmuştu. Başka bir deyişle THY yönetimi çalışanlarını bile bile kahretmişti. Ve de asıl üzücü olan b yapılan bu hatanın düzeltilmemesiydi.

Evet, bir iki sene böyle geçti. Nihayet Türk Hava Yolları tepe yönetimi ile her konuda uyum içinde çalışan Hava İş Başkanından Temmuz 2018 ayı başında güzel bir haber alındı.  Türk Hava Yolları’nın, bylock kullanıcısı oldukları gerekçesiyle işten çıkardığı ancak sonradan mor beyin mağduru oldukları ortaya çıkan 26 çalışanın işe dönüşünü sağlaması, darbe girişimi sonrası işten çıkarılan 211 kişi için umut olacaktı. Hava İş Sendikası, 15 Temmuz darbe kalkışması sonrası farklı ünitelerde görev yapan 211 kişi ile yollarını ayıran THY’nin kapısını çalarak, işe iade hakkı kazananların yeniden işe alınmasını istedi diyordu haberde. Mutlak Sendika THY ile görüşmüştür ve mutabakat tesis edildikten sonra bu açıklama yapılmıştır diye düşündük.  THY ile Hava İş’in birbirine yakın ve uyumlu çalışmaları (?) bizlere böyle düşündürmüştü.

Toplu İş sözleşmesi ansızın bitti. Açıklamalar yapıldı. Ve de bu konu ile ilgili çıt çıkmıyordu. Ne sendikadan ne de şirketten. Konu TIS görüşmelerinde masaya getirildi mi? Yoksa getirilmedi mi? Yapılan bir takım araştırmalarda THY Yönetim Kurulu Başkanının konuyu reddettiği bilgisi alınmıştı. Bilgi kaynağının Sendika olduğu söyleniyordu. Doğrumuydu? Bilemiyorum.

En sonunda, çaresizlik, mağdur personel’i  ( 10-12 kişiyi)  Hava İş’e başvurma zorunda bıraktı. Sendika ile yapılan görüşmede öğrenilen şudur ki: “ Söz konusu çalışanların mağduriyetleri Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan, THY Yönetim Kurulu Başkanı Sayın İlker Aycı ve Hava-İş Sendikası başkanı Sayın Ali Kemal Tatlıbal tarafından ortak bir platformda ele alınmış.  Sendikanın Sn Başkanının konuyu tüm açıklığı ile dile getirmesine rağmen Sayın Cumhurbaşkanımızın mağduriyetlerin giderilmesi yönündeki talepleri reddetmişler ” Belirtmem gerekir ki bu açıklamayı yapan Sn. Tatlıbal değildir. Yukarıda da ifade edildiği gibi bu konuşmaların 12 adet şahidi mevcut. Aslında Cumhurbaşkanımızla böyle bir görüşmenin yapılmamış olduğunun teyidi de iki kaynaktan daha alınmıştı. İlker beye sorsak kendileri de teyit eder mi acaba? Bana kalırsa edecektir. Zira ifade doğrudur. Ve de öyle bir görüşme yapılmamıştır.

Artık konumuz bu insanların şirketten neden dışlandığı değil. İşin o tarafı bayatladı artık. Yerel mahkeme ve Yargıtay kararları da Türk Hava Yollarını bağlamadığına ve de THY Yönetimi bu konuda Ankara’nın tepeleri tarafından ikaz edilmediğine göre, o seviyelerde bulunup aklımıza gelen herkesin bu oluşumda ciddi ve affedilmez  rolü var demek yanlış bir yaklaşım olmayacaktır.

Evet;  bu yazıdaki konumuz bu sıkıntıyı, bu üzüntüyü yaşayan insanlara ve yakınlarına bu gün yaşatılabilecek en büyük kötülük olan, onları böylesine bir umudun içine hapsetme gereğinin neden duyulduğudur. Onların neden bir kez daha mutsuz edildikleridir. EVET, BU BİR İŞKENCEDIR. VE DE İŞKENCE BİR İNSANLIK SUÇUDUR. VE BUNU ANCAK İNSANİ DUYGULARA SAHİP OLANLAR ANLAYABİLİR.

BU ARKADAŞLARIMIZIN ÇEKTİKLERİ / ÇEKECEKLERİ ACILAR KATLANDIKÇA DİLERİM Kİ BUNA SEBEP OLANLARIN VE DE YAPILAN İŞLEMİ DESTEKLEYENLERİN DE ÖMÜRLERİ BOYUNCA ÇEKECEKLERİ ACILAR’ DA MİSLİ İLE ÇOĞALSIN.

THY: ALLAH AŞKINA BİRİ BU YAZDIĞINIZ DOĞRU DEĞİL DESİN.

Evet, geçtiğimiz aylarda bir gün havalimanında bir işçi kardeşimizin ayağı kayıp merdivenden düşmüş. Yaşananlar aşağıdaki yorumlarda anlatılıyor. Türk Hava Yollarının yan kuruluşlarının tümünde taşeron personel çalışıyor. Her hangi bir kaza durumunda tıbbi yardım alma konusunda çalışanlar arasında ayırımcılık yapılması şaşırtıcı ve de çirkin üstü bir davranış. Doğru ise bu talimatı verenler, bu emri dinleyenler hiç utanmaz mı?  Aynı şirket içerisinde, aynı uçağa hizmet götüren çalışanlara sunulacak sağlık hizmetinde bu denli ayırımcılık olabilir mi?  Bir takım insani değerlerimizde büyük değişiklik var ama bu kadar mı düştük, insanlığımızı bu kadar mı yitirdik?

Bu güne kadar THY ile ilgili yazdığım hiç bir şey için ne THY’den her hangi birinden ne de Sendikadan görüş / cevap istemedim. Beklemedim. Bu kez yine dikkate almayacaklarını bilmeme rağmen usulen bekleyeceğim. Umarım ki Sendikadan herhangi biri çıkıp taşeronlar bizim üyemiz değil şeklinde görüş vermez. Konumuz insanlık ile ilgili, aidat ödemeyle ve üye olup olmamayla ilintili değil.. Olmaz ise konuyu ben ilgililere duyurmaya çalışacağım. Yangın çıkan ormana gagası ile su taşıyan serçe misali.

Yorum 1- Bir arkadaşımızın ayağı burkulup merdivenlerden düştü. Vardiya çalışanları revirden bir görevli gönderilmesini talep etmişler. Gelen görevli bayanın elinde ecza çantası bile yok. Bir arkadaşını ziyarete gelmiş gibiydi. Yatan arkadaşımıza uzaktan baktı ve hastaneye gidin röntgen çektirin bizim size bakmamız yasak,  bizi çağırmayın diye bir de fırça attı.  .İyi ki arkadaşımız düşerken kafasını çarpmamıştı. Bu görevli. en azından bir kompres ve ağrı kesici bir iğne yapıp bandajlayabilir ve daha sonra hastaneye gidilmesini önerebilirdi. Bu ayrıştırıcı davranış arkadaşımıza herhalde ayağındaki acıyı unutturmuştu. Hepimiz işçi olmanın değersizliğini hissettik. .

Yorum 2- THY Sağlık Müdürlüğü Doktorları Taşeronların çalıştığı birimde şirket doktoru bulunmadığı anlarda neden taşeron işçiye gerekli tıbbi müdahalenin yapılmasına yasak koyup, hastaya bakmayı reddeder. Çalışanın hayatı bu kadar mı değersiz?

Yoruma Cevap- Öncelikle geçmiş olsun. Çalışanlar böyle olaylar ve benzerleri karşısında birlik olup, örgütlü tepki vermedikçe olanı biteni yazmakla sadece insanları bilgilendirmiş olursunuz o kadar. Bu durumda haksızlık ve yanlışlıklara, sömürülere karşı kimse harekete geçmez.  Birlik olmayı bilmeyen zihniyetin, bizlerin bu tutumu karşısında onlarda diledikleri gibi hareket ediyorlar.

Evet, nasıl olsa cevaplamayacaksınız. Dilerim ki bir gün herhangi bir konuda o taşeron işçilere ihtiyaç duyun. Ve utanın.

Sn. İlker Aycı Ve Bilal Ekşi Beylere Neden Düşman Olayım ki?

Yorumlar Tüm Yorumlar (33)

Hulya ISCAN ~ 5 yıl önce
Degerli Okuyucular, Bahsi gecen durumlar maalesef THY’de 1991 yilindan itibaren gecerli olan bir salgin hastaliktir. Dozu gun gectikce artmis, eskiye nazaran yillar 2000’li ve bu gune kadar olan surecte bilgisiz, niteliksiz Yandaslar’in yani sira ne yazik ki eski ve ehli oldugunu kabul etsek de etmesek de en azindan bu Yandaslar’dan cok cok farkl THY’nin kendi icinde yetismis Eski Yoneticiler, orada yillarini verenlerin emegini hice sayarak nedenini hala bulamadigimiz anlasilmaz bir sekilde nimetmis, bulunmaz Hint Kumasi zannettikleri kisilere beylik verirdiklerini hatta 91’ yilindan itibaren de toplu katliam yaptiklarini unutmayalim. Basi cekenlerin, gun geldi ilahi adalette ipini cekti. Oyle veya boyle bu cuzzami gibi hastalik simdi tum THY calisanlarinin korkulu ruyasi oldu. Eee etme bulma dunyasi demek hak edenler icin uygundur, ama ekmek parasi icin calisanlar icin cok aci olur.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
KENDİNİ ANLATAMAMAK!!! ~ 5 yıl önce
211 mağdurlarından bir arkadaşımız fesihten sonra İk dan sorumlu genel md yrd sayın Çay ile görüşme yapıyor “neden haksız yere bu listeye dahil edilip yaftalandığına” dair. Aldığı cevap: “ Kendinizi iyi anlatamamışsınız” oluyor.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Tunca Azmioglu ~ 5 yıl önce
Çetin bey sizle yaptığımız ikili konuşmalardaki konuşmalarımız eminim sadece bizi bağlar bu sadece benim şahsi fikrim değil kişisel hesaplaşmalar son derece yakışıksız tavirlardir. O günlerdeki vardigimiz noktalar sizinde aynı kanaatte olduğunuz dusuncesindeyimki bu kadar yıllık deneyim ve donanım ile isim zikretmeden yazınız vardi siz hiç kimsenin etkisi ile hareket etmezsiniz eminimki .Bunca yıllık çalışma hayatımızda hiç böyle şeylerle karşılaşmadık bunuda vurgulamadan geçmek istemedim

Yanıtla

Kalan karakter 1000
CVP TUNCA ~ 5 yıl önce
SİZİNLE TELEFON KONUŞMAMIZDA SARF ETTİĞİM SÖZLER AYNI FİKİRDE OLDUĞUMUN İFADESi OLUP BUNU AÇIKLIKLA İFADE ETTİĞİMİ ZANNEDİYORUM. KUSURUMA BAKMA AMA BU SON NOTUNU ANLAYAMADIM.
CVP TUNCA A... ~ 5 yıl önce
HATIRLIYORUM. BİR GECE HARBİYE ORDUEVİNDE DÜĞÜNDEYDİM VE DE TUNCA HN BENİ ARAYARAK YUKARIDA NAKLETTİĞİ OLAYI ANLATTI.VE BU HANIMI BAŞIMIZA SİZ BELA ETTİİNİZ TÜRÜ BİR SİTEM DE ETT. ÜZGÜNDÜ. dAHA ÖNCE BUKET HANIM BENİ ARAYIP " BENDE EMEĞİNİZ VAR, İSTASYON BAŞMÜDÜRÜ OLDUM " SİZE BEN HABER VEREYİM İSTEDİM. DEMİŞTİ. KENDİSİNİ YAPANDA KABUL EDEN DE HATALI DAVRANMIŞ " DİYE CEVAPLADIĞIMI HATIRLIYORUM." YANILMIYORSAM BUNU KONUŞMAMIZDA TUNCA HANIMA DA SÖYLEMİŞ OLMALIYIM. BELLİ KÜLTÜR SEVİYESİNDE Kİ ÜÇ KİŞİYE PROJE MÜDÜRLÜĞÜ YAPMAK BAŞKA, 1000'İN ÜZERİNDE ÇALIŞANA YÖNETİCİLİK YAPMAK ÇOK BAŞKA. ÇALIŞTIĞIM DÖNEMDE BUKET HN. BANA ÇOK YARDIMCI OLMUŞTU. SEVERDİM ONU. ANCAK YÖNETİM DEĞİŞİKLİĞİNİ TAKİBEN ESKİ ARKADAŞLARINA CEPHE ALMASI TABİİ Kİ HOŞ DEĞİLDİ.VE HERKESİ KENDİNDEN UZAKLAŞTIRDI.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Tunca Azmioglu ~ 5 yıl önce
Okuyanlara ilgilenlere selamlar, ben unumu elemiş eleğini duvara asmış biri olarak bu satırları yazmak zorunda kaldığım ahde vefa borcu ,vicdan ne derseniz deyin.Rabbime şükürler olsun THY hepimize ekmek kapısı olmustur;gelelim konuya günlerdir aldım verdim ama vicdanımın sesini susturamadım duydumki Buket BAŞDÜZEN hala aynı soyadımı kullaniyor bilemiyorum Çetin bey siz onu iki kişiye proje md.olarak onaylamıştınız kısa kısa vurgulamak istiyorum bilenler bilir bu kişi havacılığın kitabını yazmış yöneticilere , calısanlara havacılığı anlatmaya calisan bir kisilik idi.O donem yasayanlar bilir bizlere alıntılar yollardi maillerimize bunların okunup okunmadiginin geri bildirimlerini şikayet ederdi oysaki bizler ve diğer duayen yöneticiler işlerden nefes almaya bile vakit bulamiyorduk .Bu kisi okuyup bize yolladıklarını oturdugu yerden intetnetten bulup yolluyordu ;bizler yaşayarak ogrenerek gelmiştik bu yollara sonra ,çok şükürki Çetin bey siz şikayete maruz kalan bizleri o kadar iyi biliyodunuzki sanirim pek amacina ulaşamıyordu. Havacilik oyle gokten zembille dusmez.Gel gelelim yeni bir yönetimle bu hanım Istasyon md.oldu hangi bilgi ve tecrübe ile insanların üstüne basa basa bilemedim ;ve bu durumdan ne kadar çok çalışanın zarar gördüğü aşikârdır o zamanin yöneticileri Kemal Okutan ve Ihsan Baytan .Niyemi diyorum ben kendimden bahsedeyim; beni görevden alırken o odada olanlar bilir bu hanımda orada istasyon md.beyler anlattılar benimle çalışmak istemediklerini elbette olabilir anlarım amma Kemal Okutan son sözü bu hm.a bıraktı bende bu kişiye onların önünde bu sözü söylecek yüreğinin bu hm.da olmadığını münasip bir dille anlattım detaya girmeyeyim.Neyse siz satırlarda yazmışsınız bizler ne aileden gördük arkadan iş çevirmeyi ,insanların ekmekleri ile oynamayı nede karakterimizde vardi ;birtek a4 kağıdının hesabını yapan topluluk idi ki hala öyleyiz.Neyse bir-çok şey ama kafaları yormayalım göreve döndüm beni ayağına çağırdı bu hm.ben gidermiyim sonra bu hm.kendisi gelip günah çıkarmak istedi ben gelirim dedi eminim hatirlar ertesi günü geldim nobetime ,gorevden alındığını ogrendik ilahi adalet dedik gectik.Uzun zaman geçti bizler ayrıldık bu hm.satis md.olmus yazinin basinda yazdigim gibi dayanamadım .Orada yıllarını vermiş satışi yalamış yutmuş insanların üzerine basa basa nasıl bir vicdan nasıl bir hırs acaba satışın rezervasyonun md.ü oldugun ünitenin ne olduğunu a sını b sini bilirmi .Rabbim kimseye kimsenin hakkını yedirmez ben herzaman Ilahi adalete inanmışımdır bekleyip göreceğiz;bu arada Çetin bey bu hanımın beni üzdüğünü falan düşünmüş olabilirsiniz ben değen insanlara üzülürüm hani derler ya lafa değil lafin kimden geldiği çok önemli orada hala çalışan hakkı yenen insanlara üzülürüm. Bu ne hırs Rabbim herkese yiyecegi kazanci versin.Bu yazı çok uzadı ama bunu boynumun borcu olarak gördüm tum dostlara selam olsun

Yanıtla

Kalan karakter 1000
211 de ~ 5 yıl önce
211 de işin özü,THY kendine yakışmayacak bir iş yaptı,kendi Personeneline resmen iftira attı ve yargıda kendini aklayan personeli alma cesareti gösteremedi.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
211 ~ 5 yıl önce
211 Meselesi THY larının bağrına saplanmış bir hançerdir, şirkette aidiyeti kırmış,personel arası güveni yok etmiştir.Ben bu konunun ilker Aycı yıda çok rahatsız ettiğinden eminim ama çıkar yolu bulamıyor.Ne desin 15 Temmuz dan sonra 211 kişi çıkardım bunların arasında Fetö cü var dedim ama çıkmadımı desin.Ama bunun vebalini nasıl öbür tarafta ödeyecek onu da düşünmüştür herhalde.İşin

Yanıtla

Kalan karakter 1000
211’in ahi ~ 5 yıl önce
Yaptiklari bu zulum hepsinin bir yerlerinden misli misli cikacak er ya da gec! Hic kimse de kendini avutmasin ucundan kiyisindan dokunan herbiriniz korkmayin titreyin basiniza gelecekleri dusundukce. Vicdaniniz sizi bir an olsun rahat birakmasin. Allahin sopasi yok basiniza gelen kotuluklerde ilk akliniza bir kez daha biz gelelim. Hakkimiz hepinize haram olsun. THY tarihinin en buyuk zulmu acimasizligi hainliginin ucuncu yildonumu de geldi catti. Yarina kalir ama yanina kalmayacak!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
211'li ~ 5 yıl önce
Beni listeye alan, aldıran, sessiz kalaların hepsine hakkım haram olsun.20 yıl severek çalıştım şirketimden bir sms mesajı ile ayrılmak zorunda bırakıldık. Tek bir açıklama yok. Müdür sandıklarım kem-küm...bir kişi geçmiş olsun demedi...2 cihanda ellerim yakalarında olacaktır. Kargo bşk.yrd. A.KAYA...ve kartal ekibi.torpille işe girdiniz yetmedi beraber çalıştığınız iş arkadaşlarınızın ekmeğine göz diktiniz..yaptığınız bu fişleme bir gün size de dokunur...kimse size hakkını helal etmeyecek...bir koltuk için değmez bu yaptıklarınız...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Sarı sendika ~ 5 yıl önce
Size de hakkımız haram olsun. Onca aidat aldınız tam ihtiyacımız olduğunda bizi yalnız biraktiniz. Haram zıkkım olsun o aidatlar... aldığınız ballı maaşlar...
Şirkete dün giren torpiller ~ 5 yıl önce
211 ne olduğunu bilmezler.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000