12 Kasım 2018, Pazartesi
Çetin ÖZBEY
Çetin ÖZBEY [email protected]
  • Tam bir Chp zihniyeti yansıması tam bir Chp küflü görüş biçimi. Şükür olsun emeklisin Çetin efendi.
  • siyasi görüşünüze uygun bir yazı yazmışsınız.yaşınızda geçmiş. beklentiniz nedir?
  • Yazılmak için yazılmış bomboş bir yazı.Yok gayri müslüm,yok bilmem ne. Bırak alt kimlikleri..... Madem bu kadar meraklıydın ve konu önemliydi adamların arkasından bir ton yazı yazacağına dönüp tartışsaydın ya. Ama bence bu özgüven yok ki.Elinde kalem yaz tek başına.Kaç kişi okuyorsa o kadar kişite ulaş ama konuyu ilgilendiren arkadaşlara söz hakkı dahi tanıma.Bu nedir biliyormusun?Orantısız güç kullanma. Biraz delikanlı ol. Birde en sevmediğim şey ve sadece bu kişide gördüğüm şey,her yazılan yoruma cevap verme gereksinimi.Ne meraklısın polemiğe girmeye.Ve bir kere de haksız olduğunu kabul et ya.Bir kere.Sanki bir sen biliyorsun. Mahremiyet denen birşey var.Ayıptır ya ayıp.
  • Genelde yazılarınızı beğenirim.Bugün katıldığım ve katılmadığım şeyler var.Şimdi... Bir insanın aksanından gayrimüslim olup olmadığını anlayamazsınız.Anlayabileceğiniz şey ;Türk olup olmadığı ya da Türk olup uzun yıllar yurt dışında yaşadığını anlayabilirsiniz.Çok düzgün aksanla Türkçe konuşup gayrimüslim insanlar da var... Kuş tehlikesine gelirsek AHL'de de vardır.''Caution: Seagulls over the field,around the field.'' Anlayanlar anladı... Ayrıca,yan masada konuşulanları buraya aktarmanızı etik bulmadım.Tamam isim falan yok ama gene de etik değil bence.Yeni havalimanı hakkında konuştukları şeyler,temenni değil de kızgınlık temelli kaygıdır belki de.Bilemiyorum tabi kendi kulağımla duymadım sonuçta.
  • ilk sorum şu ki, yazının başına koyduğunuz gayrimüslim vurgusundq neyi hedeflemektesiniz? İkinci olarak, son yılların moda akımı ve haber sitenizin de desturu olan "tarafsız " iktidarın koltuk değnekliği kabak tadı vermedi mi? Üçüncü olarak, onlarca işçi kanının üzerine yükselen bir havalimanı nasıl olur da bu cinayetler olmamış gibi davranılabilir ve bu inşaat kutsanabilir. İnanın yazıyı okurken midem bulandı. Kenara köşeye sözde eleştriyi ekleme çabanız beyhude kalmış bilmenizi isterim.
  • Yazıdaki e postada meziyetleri anlatılan kişinin kim olduğunu anlayan var mı ?
  • Yazar doğru söylüyor. Bu konu siyasetle ilgili değil. Yazıda da ifade ettiği gibi insanlıkla ilgili.
  • Bakırköy Yeşilköy civarı CHP kökenlidir,Fatih civarında bir kafeye otursaydınız “a haber” tadında şeyler duyabilirdiniz:)

Sizin Siyaset Anlayışınız Batsın. Önce İnsan Olun



Yeşilköy de deniz kıyısı sayılabilecek konumda bir kahve var. Kapalı bölümde hep alışılagelen yüzler okey ve kâğıt oynuyor.  Bahçe kısmında ise mekâna hava almak amacı ile gelenler oturup güneşleniyor ve okuyarak, sohbet ederek vakit geçiriyorlar. Kayınvalidemin rahatsızlığı sırasında Yeşilköy’de kalırken üç beş kere gitmiştim oraya. Geçenlerde 01 Kasım günü Yeşilköy’de yaptığım alışverişten sonra gazetemi alıp tekrar gittim o kahveye ve bahçe bölümünde kapalı mekânın camının önüne oturdum. Yazdan arta kalmış bir gündü Arkamdaki masada 4 kişi oturuyordu. Sırtım onlara dönüktü ve oturma şeklimden ötürü kendilerini göremiyordum. Şayet Havalimanı ile ilişkili değillerse, belirli konuları yakından takip eden birileriydi.

Bu insanların konuşmasında dikkatimi çeken neydi?  Durduğum yerde neden sağa sola kulak kabartma durumuna düştüm. Bu beyefendiler öncelikle T.C vatandaşıydılar. Biri gayri Müslim’di galiba. Diksiyonu bende o intibaı uyandırdı. Bu insanların ülkemizi yöneten siyasi partiyi benimsemedikleri ortadaydı. Cümleleri arasına sıkıştırdıkları sıfatlardan bu anlaşılıyordu. Ben Beşiktaş takımını tutarım bildim bileli. Galatasaray Lisesinde okurken bu nedenle dayak bile yediğimi hatırlarım. Herkes kendi takımının sıralamada yükselmesini ve rakiplerin başarılı olamamasını ister. Bu beyefendiler, futbol takımı tutmakla, siyasi parti taraftarı olmayı karıştırmışlar. İktidar partisinin yaptığı iş başarısız olsun, ülkenin hali ne olursa olsun diyenler / söyleyenler en hafifi deyimi ile zekâ özürlüdür. Bu kesin. Bu adamlarda öyle.

Konuşmada masaya yatırılan 2 gün önce, 29 Ekim günü açılışı yapılan İstanbul Havalimanıydı. Evet, bilgililerdi ama konuyu ele alış şekilleri hayli yakışıksız ve çirkindi. Bir ara dönüp iki laf edeyim diye düşündümse de vazgeçtim. Oturup insanları dinlemek ayıptı ama konu beni ilgilendiriyordu ve de haftada bir de olsa yazıyorum ya. Bu arada garsondan bir kalem ve kâğıt istemeyi de ihmal etmedim.

Havalimanının yapılacağı yerin seçimi, maliyeti,  inşaat süreci dâhil birçok şey söylendi. Türk Hava Kurumunun bu yöre ile ilgili raporu var. “ Buraya Havalimanı yapılamaz “ Ters yönden esen Karadeniz rüzgârları hâkim bu mıntıkaya. Üstelik Havalimanı kuş sürülerinin göç yolu üzerinde. Vb...

Konu gazete köşelerine her zaviyeden taşındı. Artık Türkiye’miz için, hepimiz için en önemli olan husus İstanbul Havalimanının çok başarılı ve de Türk Turizmininin atılımı ile havalimanının en verimli olacak şekilde işletilmesi. Vatandaş olarak bunu dilemeliyiz. İnsanların bu konuları ifade etmeleri yanlış mı?  Tabii ki değil  Ancak konuya havalimanını şu iktidar yaptı Bundan sonra devam edecek olan İnşaat sürecinde ve de faal bölümün İşletmesi esnasında çıkacak olan sorunlar onları yıpratır düşüncesi ile yaklaşmak ve bu noktadan çıkışla yapılan tenkitler çirkin ötesi ve aptalca. Havalimanını kim yaptı ise yaptı. Sonuçta mülk bizim. Ve de yapılan / yaptığınız her türlü kötü temenni de hepimize yönelik.

Adamın hafızasına hayran olmamak elde değil. Zannedersin ki meclis kürsüsünden bu konuyu anlatan CHP Milletvekili değil de kendisiydi. Veya konuşma notunu bu bey hazırlamıştı. Nokta virgül aynılarını söyledi..  İhale öncesi İstanbul Havalimanı için tahmin edilen maliyetini hemen hemen 3 misli bedel ile ihale de almaya hak kazanan şirketler birliğinin İstanbul Havalimanı inşaatını kaç milyon Euro ile sonlandıracağı şu anda belli değil. Neyse ki bunun üzerinde tahmin yapmadılar. Allah ömür verirse 2023 sonunda bunu göreceğiz demekle geçiştirdiler.

Dünyanın en büyüğü değilmiş. Ne olduğunu bilen biliyor. İstanbul Havalimanımızın dünyanın en pahalıya mal olan sistemi olduğunu söylemesi zekâ göstergesi değil. Aç interneti konuya ilişkin bilgileri bulursun. Gel gelelim yolcu başı maliyet ile ilgili de itirazı var amcamın. Havalimanımızdan 60 -70 milyon arasında yolcu geçecek. Yolcu başı maliyeti 150 milyon yolcu üzerinden hesaplıyorlar. 2023’ de İstanbul Havalimanının kapasitesi 200 Milyon olacak. Neden yolcu başı maliyeti ondan hesaplamıyorlar. Daha düşük olurdu ve de insanların inanacağı kuşkusuzdu.  Bu arada Maliyet bakanının Marsa yol yaptım dese inanırlar sözü düştü ortaya.

Sıra geldi işçi eylemlerine. Sendikacılar bu denli heyecanlı değillerdi konuyu tartışırken. Bu kez adamın sendikacı olabileceğini düşündüm. Dönüp bakmadım zira sendikacıları tanımam.

Not aldığım kâğıt bitti. Eğer detaylara girseydim, iki A4 daha gerekirdi.  Sohbet devam edecek miydi bilemiyorum. Hoş başka konu kalmamıştı ya. Kalktım. Hesabı ödedim çıktım mekândan.  Çarşıda her zaman gittiğim bir yere çöktüm ve aklımda kalanları oradan temin ettiğim A4 kâğıda küçük not kâğıdındakilerle birleştirerek geçtim.

Evet; bu beyefendilerle konuştukları konuların büyük bir kısmında aynı görüşü paylaşabilir ve bunu burada ifade edebilirdim.  İnsanoğlu, öfkesini kontrol edemediğinde çoğu kez haklıyken haksız duruma düşer. Salt Havalimanını yaptıran güç, politik inançlarınıza uygun değil diye burada aksaklık  ( ? )  olmasını temenni edercesine konuşmak sizleri benim nazarımda sıfırlamıştır. İnsan bile değilsiniz. Bilmem anlatabildim mi?

Gelelim bu beylerin konuşmadıkları bir konuya. Hatırlarmısınız İstanbul Havalimanı ihalesini alan şirketler Grubundaki en büyük şirket olan Cengiz İnşaatın patronu Mehmet Cengiz yaptığı bir telefon görüşmesinde “ Bu Milleti ne kadar sevdiğini ” olabilecek en çirkin ve yanlış anlaşılması mümkün olmayan şekilde ifade etmişti.  Kanaatimce bu insanın Cumhurbaşkanımızın Zafer Anıtı olarak isimlendirdiği İstanbul Havalimanının açılış töreninde konuşma yaparak onurlandırılmasının doğru olmadığı bir tarafa büyük yanlıştı. Bize kendimizi çok çok kötü hissettirdi. Herkes her şeyi Cumhurbaşkanımızdan bekliyor. Ben de kendisinden bunu beklerdim. Törende Şirketler birliğinin başka bir üyesinin konuşma yapmasını. Düşünebilirdi, düşünmeliydi. Bu da benim notum.

Havalimanını şu iktidar yaptı Bundan sonra devam edecek olan İnşaat sürecinde ve de faal bölümün İşletmesi esnasında çıkacak olan aksaklık ( ? ) ve sorunlar ( ? )  onları yıpratır düşüncesi ile yaklaşmak ve bu noktadan çıkışla yapılan konuşmalar çirkin ötesi aptalca daha kötüsü düşmanca.  Cehaletin doruk noktasına yükselen okumuş cahiller, Evet; yukarıda da ifade ettiğim üzere, Havalimanını kim yaptı ise yaptı. Sonuçta mülk bizim. Ve de yapılan her türlü kötü temenni hepimize yönelik.  Hangi siyasi görüşü benimserseniz benimseyin.  Sizin siyaset ve muhalefet anlayışınız batsın.

Bu Kurulun Karar Tutanağından Kesekağıdı Olur mu?

Hayli zaman önce yaptığı işi mesleğine yakıştıramadığım biri o günlerin etkili bir şahsiyetine bir mail atar. Maili alan etkili kişi bunu kendisinden daha etkili olduğuna inandığı bir yakınına fwrd eder. O dönemin ilişkilerinden ötürü yalnız etkili olan kişisi günümüzde hem çok etkili hem de büyük yetkili oldu.

Benim şahsen en çok komiğime giden husus mailde belirtilen  “ İki personelin işten haksız yere çıkarıldığı ve bazı personelle ilgili uygulama yanlışları,” kısmı. Etik kurulunda sigaya çekilen kişinin o dönemde emrinde kaç kişi çalışıyordu. 20,30 50 hadi bilemediniz 100 kişi. Ya bu zat emrinde binlerin çalıştığı bir iş yerine atanırsa ne olacak? Aynen bizim sektörde olduğu üzere 2’li rakamlar örneğin 211, 305 çalışan ile ifade edilecektir. Tabii ki Etik Kurulunun kararından sonra böyle bir atama olmayacaktır diye düşünmek gerekir

Evet; aşağıdaki maili okuyanlar bu şahsın o görevden uzaklaştırıldığını ve belki de bu tür işyerlerinde bir daha çalıştırılmayacağını düşüneceklerdir. Tabii ki inanılması istenilen ve de olması gereken budur.

Maili kelimesine dokunmadan aşağıya alıyorum. Yalnız kimlik bilgileri ile İş yerinin adını ve maili yazan kişinin mesleğini noktalar koyarak sildim. Kimsenin olduğundan daha küçük düşürülmesi iyi bir yöntem değil.

“Efendim rahatsız ediyorum, ...................................... Başkanı.................. ile ilgili uzun zamandır iddialar ve yürüyen soruşturma vardı. .....................Etik Kuruluda nihai kararını vermiş.  Kararda, özetle:  Başkan..................... kurum makam araçlarının kurumla bağdaşmayan işlerde kullanılması, özellikle araç GPS, KGS kayıtlarına bakıldığında gece yarısı yoğun saatlerde kullanıldığı,  Bir ...........................belli bir projeye bağı olmaksızın Başkan maaşının 3 katı tutarında ..................Euro maaş ödenmesi yapılmasının  kamu güvenini sarstığı,  İki personelin işten haksız yere çıkarıldığı ve bazı personelle ilgili uygulama yanlışları, ....................... Şirketi ile ilişkilerin hukuka aykırı olduğu, hükümleri yer alıyor. Bildiğim kadarıyla rapor .................................Teftiş Kurulu’na gönderilecek. ................................................. Dosyayı ekte bilgilerinize sunmak istedim Saygılarımla.”

Etik Kurulunun kararından sonra Konu, Teftiş Kuruluna gitti mi? Bilmem.  Biliyorum ki o zat görevden alınmadı. Taltif edildi gibi.  Sözüm meclisten dışarı Ziya Osman Sülün nam-ı diğer Sülün Osman. Meşhur dolandırıcımız, Galata Kulesinden tutun şehir hattı vapurlarına kadar satmıştı. Hapishanede “Alın teri ile yaşamak” konulu konferans vermişti. Komik.. Eminim ki bizimki de şimdi sağa sola dürüstlük taslıyordur. Sülün Osman  ile aynı hesap.

Her ne ise;  Etik Kurulu kararı ne olacak peki? Galiba o kurul dostlar alışverişte görsün diye kurulmuştu. Pek işe yaramadığına göre kararı kese kağıdı yapın isterseniz. Hiç olmaz ise bir işe yarar.

Kendileri Hepten Bağımlı Ama Unvanları Her Nasılsa Bağımsız.

Öncelikle; bağımsız kelimesinin anlamına bir bakalım. TDK’ ya göre bu kelime “Davranışlarını, tutumunu, girişimlerini herhangi bir gücün etkisinde kalmadan düzenleyebilen, her hangi bir kuruluşa, partiye bağlı olmayan” kimseyi ifade ediyor.

Evet; Devlet Baba özellikle Halka açık şirketlerin Yönetim Kurullarına bir bağımsız Yönetim Kurulu Üyesi atanmasına karar verdi. Bu kararı neden verdi. Eminim ki ortakların haklarının daha iyi korunması için. Hayli uzun şartları var bu göreve atanabilmenin.

Mevzuat;   bu göreve atanmak için “Şirket faaliyetlerine olumlu katkılarda bulunabilecek, şirket ortakları arasındaki çıkar çatışmalarında tarafsızlığını koruyabilecek, menfaat sahiplerinin haklarını dikkate alarak özgürce karar verebilecek güçlü etik standartlara, mesleki itibara ve tecrübeye sahip olması.” hususunu şart koşuyor. Ayrıca        “ Bağımsızlığı ortadan kaldıran bir durum ortaya çıktığı takdirde, değişiklik bağımsız üye tarafından kamuya duyurulmak üzere derhal yönetim kuruluna iletilir. Bu durumda bağımsızlığını kaybeden yönetim kurulu üyesi ilke olarak istifa eder. “ gibi etik hususlarla ilgili yönlendirmelerde yer alıyor.

Unutmadan belirteyim. Bağımsız Yönetim Kurulu Üyeliği adayları Yönetim Kuruluna, Genel Kurula, Hissedarlara ve tüm menfaat sahiplerine imzaları ile “ Bağımsızlık beyanında “ bulunuyorlar. Başka bir deyişle görevlendirildikleri takdirde,  hizmeti  “Sermaye Piyasası Kurulu Kurumsal Yönetim İlkelerinde belirlenmiş olan kriterler uyarınca”  tam bir tarafsızlıkla, bağımsız olarak yürüteceklerine ilişkin söz veriyor ve bunu taahhüt ediyorlar.

Her ne ise, bu konuda şeyler öğrendikten sonra bu görevi yapmış olanlara, yapmakta olanlara bir bakalım demek aklınıza geliyor. Önce şu sözü hatırlayalım. Doğru bulur musunuz bilmem. “Politika ceketinizdeki temizlenmesi mümkün olmayan bir leke gibidir. Ne kadar temizletirseniz temizletin üzerinizde bir iz bırakacak,. siz ondan vazgeçseniz bile  o sizi bırakmayacaktır. Bu meslek bünyede bağımlılık yapar. “

( Y ) Bey,  falan filan dönemde bir partiden Milletvekili ve de siyasi partinin mali işlerinden sorumlu Başkan Yardımcısı, ( X ) hükümette Bakan ve Başbakan Yardımcısı. Bu büyük hizmetlerinin sonunda emeklilik döneminde falan kuruluşun hem tarafsız aynı zamanda BAĞIMSIZ Yönetim Kurulu üyesi.

Bir diğeri ise ( X )  kuruluşta Bağımsız Yönetim Kurulu üyesiyken bir partiden milletvekili seçilmiş. Tabii ki kendisini garantiye almış ve milletvekili olduktan sonra BAĞIMSIZ Yönetim Kurulu üyeliğinden istifa etmiş. Anlayacağınız tarafsızlık ve bağımsızlık örneği bir zat.

( X ) bey büyük illerimizden birinin Belediyesinde işe başlar. Ve de daha oturduğu yer ısınmadan Başkan danışmanı olur.  Bu arada bu büyük ilimizdeki parti örgütünün kurucu üyesi de olmuştur. Fazla geçmeden o partinin il Başkanlığında 2 nci adamlığa yükselmiş ve bu görevleri takiben encümen üyeliği, parti kontenjanından meclis üyeliğini kapmış.  Olur, yapılır ve de olur. Ne mi olur? Falan şirketin Yönetim Kuruluna görevin tüm şartlarına haiz bir BAĞIMSIZ Yönetim Kurulu üyesi olur.Allah yürü ya kulum demiş. Yine de BAĞIMSIZ kelimesi ile bu bey nasıl yan yana getirilebilmiş anlamak zor.

Aramaya kalksanız bayağı fazla miktarda örnek bulabilirsiniz. Sahi devlet baba bu BAĞIMSIZ üyelikleri ihdas ettiği zaman ne düşünmüştü? Neden gerek duymuştu? Bağımsız üyelerin atanmasında ve görevlerinin sürdürülmesinde BAĞIMSIZLIK kıstası dikkate alınan ilk faktörmüş.

Öyle ya: Şirket bünyesindeki menfaat sahiplerinin haklarının korunabilmesi, TARAFSIZ kalınabilmesi için ÖZGÜR KARAR VEREBİLEN VE ETİK DEĞERLERİ GÜÇLÜ olan üyeler bu göreve atanabiliyor. Tıpkı örneklemelerde net bir şekilde görüldüğü i üzere. TARAFSIZ ve de BAĞIMSIZ.  Evet; vaziyetin durumu bu merkezde.

Sizin Siyaset Anlayışınız Batsın. Önce İnsan Olun

Yorumlar Tüm Yorumlar (26)

Kalemşör Çetin efendiye ~ 5 yıl önce
Tam bir Chp zihniyeti yansıması tam bir Chp küflü görüş biçimi. Şükür olsun emeklisin Çetin efendi.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
CVP KALEMŞÖR ~ 5 yıl önce
SİZE ŞİFALAR DİLİYORUM.
siyaset ~ 5 yıl önce
siyasi görüşünüze uygun bir yazı yazmışsınız.yaşınızda geçmiş. beklentiniz nedir?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
CVP SİYASET ~ 5 yıl önce
YORUMCULAR BELİRLİYOR HANGİ SİYASİ TEŞEKKÜLÜN DÜŞÜNCELERİME UYGUN OLDUĞUNU. İKİ AYRI YORUM VAR. EL ALTINDAN BİRİ ŞU PARTİDENSİN DİYOR DİĞERİ TAM TERSİNİ.NASIL ANLIYORLARSA. YAŞIMDA NE VAR Kİ? BEKLENTİMİN OLMASI AYIP DEĞİL YA. NE BEKLEDİĞİMİ SÖYLEYEMEM.BİRİ ÇIKAR ENGEL OLUR VEYA DAHA ÖNCE AYNI YERİ KAPAR. ETKİLİ VE YETKİLİ BİRİLERİNİ BULURSA DA BENİM BEKLENTİM DE HAYAL OLUR.HATIRLATMAK İSTERİM Kİ iMMANUEL KANT AHLAK METAFİZİĞİ ADLI KİTABINI YAZDIĞINDA 74 YAŞINDAYDI. BEN DAHA GENCİM 73. YİNE DE BİR İP UCU VEREYİM. SİZİN ŞİRKETE ETİK KURULU BAŞKANI OLABİLİR MİYİM DERSİNİZ?
Boş ~ 5 yıl önce
Yazılmak için yazılmış bomboş bir yazı.Yok gayri müslüm,yok bilmem ne. Bırak alt kimlikleri..... Madem bu kadar meraklıydın ve konu önemliydi adamların arkasından bir ton yazı yazacağına dönüp tartışsaydın ya. Ama bence bu özgüven yok ki.Elinde kalem yaz tek başına.Kaç kişi okuyorsa o kadar kişite ulaş ama konuyu ilgilendiren arkadaşlara söz hakkı dahi tanıma.Bu nedir biliyormusun?Orantısız güç kullanma. Biraz delikanlı ol. Birde en sevmediğim şey ve sadece bu kişide gördüğüm şey,her yazılan yoruma cevap verme gereksinimi.Ne meraklısın polemiğe girmeye.Ve bir kere de haksız olduğunu kabul et ya.Bir kere.Sanki bir sen biliyorsun. Mahremiyet denen birşey var.Ayıptır ya ayıp.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
BOŞ ~ 5 yıl önce
ÖZGÜVENLİ BEYEFENDİ. YORUMU ADINIZ VE SOYADINIZLA YAZIN. SİZİN EN SEVMEDİĞİNİZ ŞEYDEN BU GÜNE KADAR ŞİKAYETÇİ OLAN ÇIKMADI.MAHREMİYET ? NE İLGİSİ VAR.
Boş ~ 5 yıl önce
Havacılık camiasının tamamına hitap eden,airporthaber gibi büyük ve kaliteli haber sitesinde köşe yazarlığı yapan bir kişinin hertürlü eleştiriye açık olması geeekir. Böyle bir camiaya hitap eden bir kişinin öncelikle benim yazdıklarımı beğenmiyorsan okuma kardeşim deme lüksü yoktur. Size duayen demişiz.Ben bu yazıyı ve yorumları okuduğumda gerçekten üzüldüm. Sizinle polemiğe girmeyeceğim. Sadece bir dost eleştirisi olarak algılayın.Pozitif yönde algılamanız lazım.Her insan her yaşta hata yapabilir.Bunu kabullenmek bir erdemdir. Size insanları,müslüman,gayri müslüm olarak sınıfatlandırmayı yakıştıramadım.Sadece söylemek istediğim bu.Ben gayri müslüm değilim.Ama bırakın yazınınızın tamamını oradaki o sıfat çok gereksiz olmuş. Bu da benim görüşüm.
CVP BOŞ 2 ~ 5 yıl önce
İNANMAYACAKSINIZ AMA BEN ELEŞTİRİYE AÇIK BİRİYİM. ALEYHİMDE YAZILAN HER TÜRLÜ YORUMU YAYINLAMAMDAN BUNU ANLAYABİLİRSİNİZ.ŞİMDİ YAZIYI BİR TARAFA KOYUN.İLK GÖNDERDİĞİNİZ YORUMU VE SON GÖNDERDİĞİNİZİ OKUYUN. ARADAKİ HİTAP FARKINI GÖRÜN.CEVABI DA ONA GÖRE DEĞERLENDİRİN.
Doğrudur ~ 5 yıl önce
Birinci yorumumda hitapta haddimi aşmışım.Özür dilerim.Siz demem lazımdı.Gerçekten af edersiniz.Fakat diğer yazdıklarımın hala arkasındayım. Gereksiz bir köşe yazısı olmuş,maalesef siyaset karışmış.Farkı da değilsiniz sanırım,fakat yorumlara bir bakın birçok yorumu siyasi bir parti ismi zikredildiği için yayınlamamışsınız. Hazmetmemiz lazım,hazmetmeyi öğrenmemiz lazım,buna alışmamız lazım,iktidarlarda eleştirilebilir. Hatırlayınız,birzamanlar GIRGIR ve HEY vardı.1 Milyon dolaylarında satardı.Ve bütün siyasetçilere giydirirlerdi fakat kimse onlara dokunmazdı.Hoşgörü vardı. Hiç kimse,Alevi,Rum,Sunni,Yahudi,Ermeni,Hristiyan,Müslüman ayrımı yapmazdı. Neyse ilk yorumumdaki hitap şeklimden,siz demenekle haddimi aştığımdan özür dilerim.
CVP DOĞRUDUR ~ 5 yıl önce
PARTİ İSMİ KULLANIMINDAN ÖTÜRÜ YAYINLANMAYAN BİR TEK YORUM VAR Kİ O DA PARTİNİN ADIYLA BİRLİKTE O GÖRÜŞÜ BENİMSEYENLERE HAKARETHAMİZ SÖZ SARFEDEN BİR METİNDİ. İKTİDARIN ELEŞTİRİLMESİNİ EN ÇOK YAPANLARDAN BİRİYİM. HEM DE VPN KULLANMADAN. YAZININ KONUSUNA KARAR VERECEK OLAN BENİM. GEREKLİ OLUP OLMADIĞINA DA. OKURUN GÖRÜŞÜNÜ HİSSİ OLARAK YAZILAN YORUMLARDAN DEĞİL, OKUR ADEDİNDEN ANLIYORUM. TEMENNİ EDERİM Kİ BU TÜR YAPTIĞIMIZ SON YAZIŞMA OLSUN.
Black ~ 5 yıl önce
Genelde yazılarınızı beğenirim.Bugün katıldığım ve katılmadığım şeyler var.Şimdi... Bir insanın aksanından gayrimüslim olup olmadığını anlayamazsınız.Anlayabileceğiniz şey ;Türk olup olmadığı ya da Türk olup uzun yıllar yurt dışında yaşadığını anlayabilirsiniz.Çok düzgün aksanla Türkçe konuşup gayrimüslim insanlar da var... Kuş tehlikesine gelirsek AHL'de de vardır.''Caution: Seagulls over the field,around the field.'' Anlayanlar anladı... Ayrıca,yan masada konuşulanları buraya aktarmanızı etik bulmadım.Tamam isim falan yok ama gene de etik değil bence.Yeni havalimanı hakkında konuştukları şeyler,temenni değil de kızgınlık temelli kaygıdır belki de.Bilemiyorum tabi kendi kulağımla duymadım sonuçta.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
CVP BLACK ~ 5 yıl önce
GENELDEKİ BEĞENİNİZ İÇİN TEŞEKKÜRLER EDİYORUM. YAZIDAKİ, Bu beyefendiler öncelikle T.C vatandaşıydılar. Biri gayri Müslim’di galiba. Diksiyonu bende o intibaı uyandırdı. CÜMLESİ YORUMUNUZUN İLK ÜÇ SATIRINA VEREBİLECEĞİM CEVABI KAPIYOR. BU BİR İZLENİMDİR. KUŞ TEHLİKESİNİN HER YERDE OLABİLECEĞİ MALUM. BU HUSUSU ARAŞTIRMAK MÜMKÜN. ANLAYAN ANLADI DEYİP GEÇMEK SİZİN TARZINIZ. HER YIL LEYLEK VE DİĞER KUŞLAR AFRİKA’DAKİ KIŞLAMA ALANLARI İLE AVRUPA’DAKİ ÜREME ALANLARI ARASINDA UÇUP DURUYOR. BİLİNEN O DUR Kİ KUŞLAR BU GÖÇLERİ SIRASINDA TEMEL OLARAK 3 GÜZERGÂH TAKİP EDİYORLAR. BUNLARDAN BİRİ CEBELİTARIK BOĞAZI, DİĞERİ TUNUS – SİCİLYA –İTALYA GÜZERGAHI, BİR DİĞERİ DE İSTANBUL BOĞAZI. YAPILAN TETKİKLERE GÖRE 1 KM’LİK DAR DENİZ HATTIYLA İSTANBUL BOĞAZI, BİR KITADAN DİĞERİNE ÇIKIP İNEN KUŞLARIN EN YOĞUN ŞEKİLDE TAKİP ETTİKLERİ GÜZERGAH.. EĞER BU BÖYLE OLMASAYDI HAVALİMANI İNİŞA HALİNDEYKEN KONSORSİYUM ÜYELERİNDEN BİRİ BU KONUDA AÇIKLAMA YAPIP GEREKLİ ÖNLEMLERİN ALINDIĞINI SÖYLEMEZDİ. YAZIDA BUNDAN BAHSEDİLMEMESİNİ EKSİKLİK OLARAK YORUMLAYABİLİRSİNİZ.. VE DE HAKI DA OLABİLİRSİNİZ. KONUŞMALARIN KIZGINLIK TEMELLİ OLDUĞU ORTADA. BEYANLARDA YAZIYA ALMADIĞIM SİYASİ GÖRÜŞLER DE VARDI. BUNU DA BELİRTMİŞ OLDUĞUMU ZANNEDİYORUM. KONUŞMALARIN YAZIYA ALINMASININ ETİĞE UYGUN OLUP OLMADIĞI DA BİR TAKDİR KONUSU. ETİK KURALLARA BU KADAR UYULMAYAN BİR TOPLUMDA BENİM ÖLÇÜLERİME GÖRE BİR TERSLİK YOK ANLATIMDA. GENEL BEĞENİ İÇİN TEKRAR TEŞEKKÜRLER EDİYORUM.
Doğan Güneş ~ 5 yıl önce
ilk sorum şu ki, yazının başına koyduğunuz gayrimüslim vurgusundq neyi hedeflemektesiniz? İkinci olarak, son yılların moda akımı ve haber sitenizin de desturu olan "tarafsız " iktidarın koltuk değnekliği kabak tadı vermedi mi? Üçüncü olarak, onlarca işçi kanının üzerine yükselen bir havalimanı nasıl olur da bu cinayetler olmamış gibi davranılabilir ve bu inşaat kutsanabilir. İnanın yazıyı okurken midem bulandı. Kenara köşeye sözde eleştriyi ekleme çabanız beyhude kalmış bilmenizi isterim.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
CVP DOĞAN GÜNEŞ ~ 5 yıl önce
MİDE BULANTINIZ İÇİN KESİN ÇÖZÜM ÖNERİM BİR DAHA YAZILARIMI OKUMAMANIZDIR. BLCAK İSİMLİ YORUMA VERDİĞİM CEVABI OKURSANIZ GEREKLİ AÇIKLAMA MEVCUT. İNŞAATIN KUTSANMASI GÜZEL SÖZ AMA NEDEN KULLANDIĞINIZI ANLAMAK MÜMKÜN DEĞİL. ANLAMADIĞINIZ ŞUDUR. YAZININ KONUSU HAVALİMANINDA MEYDANA GELEN AKSAKLIKLAR DEĞİL. BU YAZIDAN İKTİDARA KOLTUK DEĞNEKLİĞİ YAPMA NİYET VE ARZUSU ANLAMINI ÇIKARTAN ZİHNİYETE SÖYLEYECEK FAZLA BİR ŞEYİM YOK.
E-MAIL ~ 5 yıl önce
Yazıdaki e postada meziyetleri anlatılan kişinin kim olduğunu anlayan var mı ?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
flghtdck ~ 5 yıl önce
THY Eğitim Başkanı K.Yuksek
Haklıya Haklı ~ 5 yıl önce
Yazar doğru söylüyor. Bu konu siyasetle ilgili değil. Yazıda da ifade ettiği gibi insanlıkla ilgili.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
CVP HAKLIYA.... ~ 5 yıl önce
AYNEN ÖYLE. TEŞEKKÜRLER.
Tavsiye ~ 5 yıl önce
Bakırköy Yeşilköy civarı CHP kökenlidir,Fatih civarında bir kafeye otursaydınız “a haber” tadında şeyler duyabilirdiniz:)

Yanıtla

Kalan karakter 1000
CVP TAVSİYE ~ 5 yıl önce
ÇOK UZUN SENELER YEŞİLYURT VE YEŞİLKÖY'DE OTURDUM. BU YAZIYI İÇİMDE PARTİ AYIRIMI YAPMADAN KALEME ALDIM. DERDİM A HABER TADINDA BİR ŞEYLER DUYABİLMEK DEĞİL.BEDDUAYA VARAN TEMENNİDEN NEFRET ETTİM. HEPSİ BU.
BEDDUA MI DEDİNİZ!!! ~ 5 yıl önce
Keşke yunan galip gelseydi diyenlerin baş tacı edildiği bir ülkede, sizin takıldığınız nokta ve yazınızın başlığı bende samimi ve tarafsız olduğunuz izlenimi yaratmıyor..

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000