07 Nisan 2014, Pazartesi
Çetin ÖZBEY
Çetin ÖZBEY [email protected]
  • Bana benim kınamak için bir kredi almak için (kim bir borç veren olabilir en iyisi) Richard Raymond büyük takdir var. Kredi işlemi sorunsuz geçti ve inanılmaz derecede kolay. Ne zaman geri bak, ne kadar profesyonel bir ekmeği olduğunun farkında. Ne zaman ı ilk Richard için konuştum ve finansal bilgilerimi verdim, kısa sürede bana kredi için en iyi terzi bir adam güzel bir takım elbise için daha uygun gibi donatılmış vardı. Çok dürüst, o ne sizin için en iyi haber veririm ve hiçbir ödün olacaktır. Bana tam detay süreci boyunca rehberlik. O her zaman bana ne zaman mektup yazmak veya belgeler üretmek için gereken süreyi başkanı bildirdi. O zaman çok etkili. Her ne kadar hissetmemiştim aceleyle ne zaman konuşur. Tüm bu süreç asla sırasında o arayıp mi "sana bir şey söylemeyi unuttum ya da bir şey göndermek unuttum." demek Bu bana o sıkı çalışma ve işini bilen söylüyor. Söyle bana, ben bir şey emin olabilirsiniz nedenleri vardır; Richard tüm müşterilerinin finansal durumları ne olursa olsu
  • Ben 1998 yılında direk size yazmıştım,görevdeydiniz eminim.Yazı elime ulaşmadı diyorsunuz.Tabiiki böyle diyorsanız böyledir,eğer böyle ise vahimdir çünkü koskoca Genel Müdür Yardımcısından sekreterleri evrak gizlemiştir.Siz 1998 yılında tekrar döndüm diyorsunuz peki o müdürü ne zaman emekli ettiniz?Aradan geçen sürede size ve alt yöneticilerinize olup biten rezillikler hiçmi ulaşmamıştır?Ulaşmadı diyorsanız şunu iyi bilinki tıpkı o yazı sizden saklandığı gibi bir çok şey saklanmış olmalıdır.Birde üzerine vazife olmadan yorum yapan arkadaşa şunu belirtmek isterimki,hiç bir zaman bir makam peşinde koşmadım hemde o müdürden çok önce istesem o koltuğa oturabilecek biri olmama rağmen hiç talip olmadım ve o kişi hariç tüm yöneticilerime saygılı oldum.
  • cetin bey, tanıyanlar sizi biliyor. bu tür şeyleri neden cevaplıyorsunuz. araştırmak aklına gelmeden bir şeyler yazmış.sizinle bir sıkıntısı yokturda o mudurden önce oraya atanmayı bekleyen biridir herhalde.
  • Yazınızın tamamını okumadım ama hep çalışanlarıma güvendim başlığına takıldım,biraz kızdım,güldüm.Çünkü zamanında Dalaman'a atadığınız meşhur Müdürünüz için size çok çok uzun hatta sayfalar dolusu yazı yazıştım.Çalışanınıza güvenseydiniz alır karşınıza konuşurdunuz,eğer ben haksızsam bana,ben haklıysam ilgili kişiye gereğini yapardınız.Halbuki hiç bir şey yapmadınız,sonra foyası ortaya çıktı ama biz çektiğimizle kaldık.O kadar kolay unutulmuyor Çetin bey,lütfen bari böyle yazıpta yaramızı deşmeyin......
  • Sayın Çetin Bey, Sizinle bir çok yerde çalışma şansı buldum, tanımayan kişiler için (mutluyuz gibi) bir atasözüm var; "Büyük insanlar fikirlerle, orta insanlar olaylarla, küçük insanlar insanlarla uğraşırlar." Bizler sizin fikirlerinizi paylaşıyoruz. Saygı ve sevgilerimle.
  • Sayın hocam, yazılarınızla bizleri aydınlatıyorsunuz,teşekkürler. Şirkete ve yöneticiye güven yok konusu maalesef ülkemizde büyük oranda gerçektir. Şirketler çoğunlukla, ucuza,sömürerek,hak vermeden çalışan istihdam etmek isterler ve bunları da kontrol altına almak için kendi dümen suyunda olacak yöneticileri yani kaba tabirle enselerinde boza pişirecekleri görevlendirirler. Tabii bir de işin içine haksızlıklar,yenilen haklar,çifte standartlar,eşitsizlikler de girince insanların kendilerine sahip çıkmadığı için,sahipsiz bıraktığı,hakkını aramadığı için adalete ve iktidarlara ve ne şirketlerine ne de yöneticilerine zerre güveni kalmıyor sonuçta ortaya huzursuz,mutsuz,sinirli,geleceğinden endişeli,eşi dostu,dayısı yoksa ne yapsa hakkının verilmeyeceği,taltif,tayin,ödül alamayacağını hatta işsiz kalabileceğini bilen şevki ,isteği,azmi kırılmış insanlar tablosu çıkıyor olan da hem ülkemize hem de insanımıza oluyor ve çözüm için de hiçbir şey yapılmıyor maalesef. Saygılarımla...
  • cetin bey sisinle aynı dönemde sirkette calıstık. bizim sirketten bir sikayetimiz yok. bızler o anket sonuclarından o gunde uzaktaydık, bu gunde uzaktayız.sizin yazdıgınız her seyi ınsanlar son calıstıgınız sırkete baglıyor.Ve de bu yalnıs anlamalara neden oluyor.bızde kızdıgınız ınsanlar olabılır. tum calisanlar adına soyluyorumkı bız bu sırkette calısmaktan mutluyuz.hangı sırketten bahsedıyorsanız acık acık yazın ınsanlar anlasın.
  • Çetin bey, Çok güzel bir çalışma olmuş paylaşımınız için teşekkür ederim, Şirketlerin kuruldukları yıllarda belli bir seviyeye ulaşmadan önce, (öncelikli hedef olarak kendi bekalarını sağlamaya çalıştıkları dönemde) söyledikleriniz'in dikkate alınmaması normaldi ama artık bir başarı hikayesi olan, çok köklü, para kazanan havacılık sektörümüzün belirtilen konulara çok ciddi eğilmesi bu sektörde çalışanların diğer sektörlere de örnek olacak şekilde güven duyarak ve severek çalışanlarının olmasını sağlaması gerekmekte, Bence bu çalışma sizin bu yöndeki yorumlarınızla havacılık sektörünün İK yönetimlerine ve YK larına gönderilip bu konuda daha fazla çaba sarf etmelerinin faydaları hatırlatılarak bu konuya odaklanılması sağlanmalı. Özünde onlar bunu görmeli ama yeterince görülemiyorsa görülebilmesi için destek de verilmeli bence,
  • Çetin bey, Ford vb örnekler ancak insana değerin,liyakatin,samimiyetin olduğu, torpilin,haksızlığın,adaletsizliğin,yalanın,hemşehriciliğin,yandaşçılığın olmadığı insanların şucu bucu senden benden diye ayrılmadığı ülkelerde olur. O yüzden o ülkeler gelişmiş ve kalkınmışlardır. Bu sektörün en büyük şirketinin en tepesindeki ismin fırıncılıktan gelme, türkçeyi şiveyle konuşan,yabancı dil bilmeyen,havacılığı kitaptan öğrenci gibi ders çalışıp 6 ayda öğrenen! ve diğerinin de havacılığı internetten işe yeni aldığı arkadaşlarıyla öğrendiği ! ,torpilin,hemşehiciliğin,yandaşçılığın tavan yaptığı,liyakatin,iş barışının,huzurun,adidiyetin yok edildiği,çalışanların tehdit edildiği bir şirkete güven duyulabilir mi ? İnsanlar, ülkelerine,şirketlerine zerre güvenmiyorlarsa, bunun suçluları da hiçbir şey olmamış gibi hareket edebiliyorlarsa, hesap sorulamıyorsa bunun suçlusu kimdir ? Hakkın,hukukun,adaletin,vicdanın,insanlığın olmadığı bir ülkeden ve şirketlerinden ne bekleyebiliriz ki ???
  • 00:34:30 94.123.206.2 0 Köşe Yazısı Yorumları [Cevap] BU UÇAKLARI 24 SAAT KİM HAVADA TUTUYOR? ( II ) Hadioradan sen önce ismini yazmayı öğren 10 milyar alıpta yalandan laf söyleyeceğine..hiçbirinize güvenimiz kalmadı alayınız uçak çıkarmaya bakıyorsunuz birgün kafanızı kaldırıp ulan su habomcu çocukların derdi nedir diye sormadınız..Yalancılar...Sizler öğretseniz anca babalamayı öğretmişsinizdir bizlere turkish technige girdik gireli iş ahlakımız vardı oda bozuldu sizden babala gitsini duymaktan.

Şirkete ve Yöneticiye Güven Yok

Bu yazı sizlere bir anketin sonuçlarını veriyor. Dolayısı ile yazıyı ben yazmadım bile diyebilirim. Ne kadar tuhaf ki, anketin sonucu da, çalışma hayatımızda ifade ettiğimiz, emeklilik yaşamımızda ise yazdığımız yazılarda belirttiğimiz hususlarla bire bir çakışıyor.

Zeynep Mengü Hanım yine çalışanların bam teline dokunmuş dünkü yazısında. Emekli olmamama rağmen ZM’ nün yazılarını kaçırmam. Bu kez yazıda kendi görüşünü ifade etmiyor.

Daha fırından yeni çıkmış sıcacık bir anketin sonuçlarını baz alınmış  konu işlenirken.

Evet; anket çalışanlarla yapılmış ve de deneklerin % 67’si Yöneticilerine % 59’u da çalıştığı şirkete güvenmiyor. Çalışanların % 69.4’ü şirketlerinin iyi yönetilmediğini, % 47.2’sinin uzun vadede şirkette bir gelecek göremediğini, % 7.8’ i yarın kendisine güle güle denilebileceğini, % 41,5 oranında personelin ise bir kriz vukuunda yönetimin kendisini gözünün yaşına bakmadan işten çıkartacağına inandığını söylüyor.  İşte çalışanların yabancı olmadıkları yüzdeler ve anketin özeti.

Bu tür anketleri yapan kuruluşların çalışmaları esnasında bizim tarafa da uğramalarını önermek isterim. Göreceklerdir ki bu yüzdeler hayli artacaktır. Aslında şirketlerde mevcut çalışan devir hızı benzeri tabloyu tüm çıplaklığı ile ortaya koyuyor. 

Anketin bir bölümünde ise ekonomik krizlere bağlı işten çıkartmalar verdikleri sözleri tutmayan yöneticilerin çalışanların güvenini sarstığı ifade ediliyor ve gelecekleri konusunda çalışanların birçoğunun ümitsiz olduğu, şirketinin gözünde kıymetli olmadığını düşünen çalışanının doğal olarak verimli olmalarının imkânsızlığı dile getiriliyor. Ve de yöneticilerin kaybettikleri güveni yeniden kazanabilmeleri veya çalışanlar nezdinde güven oluşturabilmeleri için öncelikle adil ve şeffaf olmalarının gerektiği dile getiriliyor. Bu arada Yönetimlere her koşul altında hakkaniyetli yönetim ve açık iletişim öneriliyor.

Şirketlerde güven ortamının sağlanması için, korunması ve geliştirilmesi için İnsan Kaynakları departmanlarının önderliğinde şirketin yapabilecekleri Abago Talent Consulting Genel Müdürü Ebru Coş hanımefendi tarafından dört madde halinde toplanarak dikkate sunuluyor.  Sektörün hayli eski bir çalışanı olarak İnsan Kaynakları Yönetiminin şirket için çok önemli bir ünite olduğunu zaten biliyordum. Ancak bu ünitenin dört madde haline toparlanan bu organizasyonu yönetebilecek kabiliyette olmaması durumunda kurumda neler olabileceğini de, yakın geçmişte yaşanmışları unutmamış olmam nedeni ile düşünebiliyorum.

Yazının hatırı sayılır bir bölümünde ise şirkete ve yöneticiler duyulan güvensizliğin nedenleri dikkat çekecek bir şekilde sıralanıyor. Bunlar; Yöneticilerdeki güven eksikliği, gizli saklı işler, bencillik, itibar sorunları, tutarsız davranışlar, işin ucundan tutmamak, ödüllendirmemek başlıkları altında toparlamışlar.

1.Bu aketi düzenleyen yenibiris.com’u ve onu yönlendiren Zenep Mengü  hanımefendiyi tebrik ediyorum.

2.Denekleri’ de kutlamak gerekir, zira kendilerine yöneltilen sualleri alışılmadık şekilde doğru ve açık şekilde cevaplamışlar.

Siz okuyucularıma ise bu yazıyı okumanızı öneriyorum. ( http://www.hurriyet.com.tr/ik/26158996.asp). İleride yönetici olunca mutlak faydalanırsınız. Tabii ki anket yüzdeleri değişecektir. Ancak Güvensizliğin nedenleri, ve güven kazanmak için ne yapmak gerekir bölümleri aynen kalır.

Şu anda yönetici olanlar mı ? Onlar zaten biliyordur da, uygulamada sorunları var ( ? )

Araba Alacaksanız, Size Bir Ford Yakışır.

Bir banka Müdürü önüne gelen bir kredi talebi dokümanını inceliyordu. 1903 senesinde Amerika’daki bankalar için proje finansmanı yeni bir uygulamaydı. O zamanlarda da finans kuruluşlarının yöneticileri kredinin neden talep edildiği hususunu titizlikle araştırırlar, değerlendirirler ve de uygun gördüklerini merkezlerine raporlarlardı. Banka Müdürü elindeki talebi ve ekindeki raporu dikkatle okudu ve üzerine “ Reddedildi” damgasını bastı. Merkeze göndermeye bile gerek görmemişti. Krediyi talep eden şahsın ismi Henry Ford idi. Kredi talebinin gerekçesi ise kurmayı düşündüğü otomobil fabrikasına yapılması gereken yatırımdı. Talebinin reddedildiğini duyan Ford çılgına döndü ve Banka Müdürüne giderek “ Böyle büyük bir projenin geri çevrilmesinin nedenini “ sordu. Aldığı cevap ise hayli moral bozucuydu. Banka Müdürü “Otomobilin ancak geçici bir moda olabileceğini belirterek bankasının bu tarz geçici işlere para yatırmasının mümkün olmadığını “ söylüyordu. Henry Ford Müdürün odasından çıkarken “ Bir gün yollarda atların çektiği arabalar kalmayacak. Onların yerini otomobiller alacak” diyordu. Takip eden dönemler H.Ford için daha zordu.  İşleri kısmen de olsa yoluna koyana kadar 5 kez iflas geçirdi. Ve her defasında yılmadı ve işe yeniden başladı. Ve de o dönemlerde karşılaştığı büyük engellere rağmen olaylara bakış perspektifinin genişliği ve hedefine ulaşma konusunda ki azmi ile dünya otomotiv sektörünün kurucusu ve bir numaralı ismi olmayı başardı.

Evet; buraya kadar anlattıklarım Henry Ford’un yaşanmışı.

Her hafta sektör kuruluşlarının İnsan Kaynağına yönelik uygulamalarını duyuyor ve okuyoruz. Aslında bundan yüz on bir sene öncesinin çalışanları ile bu günün emektarlarının işyerlerinden, yöneticilerinden beklentileri arasında bir fark yok.  Bundan sonraki bölümü ise sektörümüz yöneticilerine bir şeyler hatırlatabilmek amacı ile aldım yazıma.  Okumayacaklardır veya okusalar bile bu onları etkilemeyecektir. Devasa bir sektörün dünya devi öncü şirketinin kurucusu Henry Ford başarısının sırlarının ilk beş maddesini Ford çalışanları ile diğer maddeleri ise insanlarla ve insani davranışlarla ilişkilendirmiş. Bilmem bu bizim yöneticilerimize bir şey anlatır mı? Çalışanlar ve İnsani davranışlar ( ? )

1.Her şeyden önce çalışanlarıma, insanlığın evrensel ilkesi olan sevgimi verdim. Onlara samimi davranıp sadakat gösterdim.

2.Çalışanlarıma güvenimi her zaman sürdürdüm.

3.Onların güvenini kazanmaya ve bu güveni zedelememeye özellikle dikkat ettim.

4.Onlara hak ettikleri ücreti alınlarındaki ter kurumadan fazlası ile ödedim.

5.Çalışanlarımı ailemin bir ferdi olarak görüp, her türlü sıkıntıları ile içtenlikle ilgilenmeye çalıştım

6.Onlarla aynı sofrada yemek yedim.

7.İnsanlara iyilik yatırımında bulunarak, faydalı olmaya gayret ettim.

8.Yaradılış amacımın gereğini yerine getirmeğe çalıştım.

9.Hiç bir insanı hor görmeyip hep aziz bildim. İnsanlara merhametli davrandım.

10.Çalışmaktan hiç yılmadım. İnsanlara doğru bir adım attım. Onlar bana iki adım yaklaştılar.

Bütün bunların karşılığı mı?  İşte; FORD OTOMOTİV SANAYİ

Şirkete ve Yöneticiye Güven Yok

Yorumlar Tüm Yorumlar (21)

Grace MCclean ~ 9 yıl önce
Bana benim kınamak için bir kredi almak için (kim bir borç veren olabilir en iyisi) Richard Raymond büyük takdir var. Kredi işlemi sorunsuz geçti ve inanılmaz derecede kolay. Ne zaman geri bak, ne kadar profesyonel bir ekmeği olduğunun farkında. Ne zaman ı ilk Richard için konuştum ve finansal bilgilerimi verdim, kısa sürede bana kredi için en iyi terzi bir adam güzel bir takım elbise için daha uygun gibi donatılmış vardı. Çok dürüst, o ne sizin için en iyi haber veririm ve hiçbir ödün olacaktır. Bana tam detay süreci boyunca rehberlik. O her zaman bana ne zaman mektup yazmak veya belgeler üretmek için gereken süreyi başkanı bildirdi. O zaman çok etkili. Her ne kadar hissetmemiştim aceleyle ne zaman konuşur. Tüm bu süreç asla sırasında o arayıp mi "sana bir şey söylemeyi unuttum ya da bir şey göndermek unuttum." demek Bu bana o sıkı çalışma ve işini bilen söylüyor. Söyle bana, ben bir şey emin olabilirsiniz nedenleri vardır; Richard tüm müşterilerinin finansal durumları ne olursa olsu

Yanıtla

Kalan karakter 1000
dalaman ~ 10 yıl önce
Ben 1998 yılında direk size yazmıştım,görevdeydiniz eminim.Yazı elime ulaşmadı diyorsunuz.Tabiiki böyle diyorsanız böyledir,eğer böyle ise vahimdir çünkü koskoca Genel Müdür Yardımcısından sekreterleri evrak gizlemiştir.Siz 1998 yılında tekrar döndüm diyorsunuz peki o müdürü ne zaman emekli ettiniz?Aradan geçen sürede size ve alt yöneticilerinize olup biten rezillikler hiçmi ulaşmamıştır?Ulaşmadı diyorsanız şunu iyi bilinki tıpkı o yazı sizden saklandığı gibi bir çok şey saklanmış olmalıdır.Birde üzerine vazife olmadan yorum yapan arkadaşa şunu belirtmek isterimki,hiç bir zaman bir makam peşinde koşmadım hemde o müdürden çok önce istesem o koltuğa oturabilecek biri olmama rağmen hiç talip olmadım ve o kişi hariç tüm yöneticilerime saygılı oldum.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
CVP DALAMAN ~ 10 yıl önce
BAK KARDEŞİM. ATADIĞINIZ MÜDÜR DİYE BAŞLAMIŞTIN YAZINA. BU KONUDA SENİ SON KEZ CEVAPLIYORUM. KİMSE BENDEN EVRAK GİZLEMEDİ. BUNU BİLİN. TABİİ Kİ SİZİNKİNİ HATIRLAMIYORUM AMA, İMZASIZ, ŞİKAYETLERE İTİBAR ETMEMEK GİBİ BİR PRENSİBİM VARDI? ŞİMDİ BUNA DA BEN İMZALI GÖNDERMİŞTİM DİYECEĞİNİZ MALUM. O ZAMAN BU CERSARETİ GÖSTERMİŞ OLSAYDINIZ, HALEN ÇALIŞIYORMUSUNUZ BİLMİYORUM AMA BU GÜNDE ADINIZLA SOYADINIZLA YAZARDINIZ BUNLARI. ELDE İMZALI BAŞVURULAR OLSA KANAATİMİZİN OLUŞMUŞ OLMASINA RAĞMEN HİÇ YER İŞLETME BAŞKANI GİDİP YAPILACAK OLAN İŞLEME ESAS TEŞKİL ETMEK ÜZERE İMZALI BAŞVURU İSTERMİYDİ? .BEN DEN ÖNCE GELENLERİ BİLMEMEM DOĞAL DEĞİL Mİ? BU DENLİ YAKIN TAKİP ETTİĞİNİZE GÖRE MÜDÜRÜN GÖREVDEN AYRILMA TARİHİNİ SİZİN BİLMENİZ GEREKİR. SİZE BUNU BİLDİRMEK İÇİN BİR KEZ DAHA TELEFON EDİP ARAŞTIRTAMAM. BENİM YAZIDA DEVRETTİĞİM YETKİ OPERASYONEL KONULARLA İLGİLİDİR. BUNU HATIRLAYANLARDA VARDIR. YOKSA BANA ÜSTÜNÜ İMZASIZ BİR YAZI İLE ŞİKÂYET EDENLERE GÜVENDİĞİMİ SÖYLEMEDİM. SİZİN REZİLLİK DİYE BAHSETTİĞİNİZ OLAYLARI ÖĞRENİNCE İŞLEME KOYDUK. TARİHİNİ İSE SİZ ORADAKİ ARKADAŞLARINIZDAN ÖĞRENİN BİR ZAHMET.
dalaman için ~ 10 yıl önce
cetin bey, tanıyanlar sizi biliyor. bu tür şeyleri neden cevaplıyorsunuz. araştırmak aklına gelmeden bir şeyler yazmış.sizinle bir sıkıntısı yokturda o mudurden önce oraya atanmayı bekleyen biridir herhalde.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
CVP DALAMAN İÇİN ~ 10 yıl önce
KÜFÜR, HAKARET VB.. UNSURLARI İÇERMEDİĞİ TAKDİRDE LEHTE VEYA ALEYHTE HER TÜRLÜ YORUMUN YAYINLANMASI AİRPORTHABERİN PRENSİBİ. YAYINLANDIKTAN SONRA BENDE CEVAPLAMA GEREĞİ DUYUYORUM. TABİİ Kİ BİZİMDE HATAMIZ VARDIR. ANLATILANLAR DOĞRU İSE YAPACAK BİR ŞEY YOK. DOĞRUDUR, ÖZÜR DİLERİZ VE SÖYLEYECEK BİR ŞEYİMİZ VARSA İFADE EDERİZ. AMA YANLIŞ İSE SENELER SONRA BİLE OLSA NEDEN İNSANLAR BENİMLE İLGİLİ YANLIŞ DÜŞÜNSÜNLER Kİ. TEŞEKKÜR EDİYORUM TAKİBİNİZ VE BENİ DÜŞÜNDÜĞÜNÜZ İÇİN.
Dalaman ~ 10 yıl önce
Yazınızın tamamını okumadım ama hep çalışanlarıma güvendim başlığına takıldım,biraz kızdım,güldüm.Çünkü zamanında Dalaman'a atadığınız meşhur Müdürünüz için size çok çok uzun hatta sayfalar dolusu yazı yazıştım.Çalışanınıza güvenseydiniz alır karşınıza konuşurdunuz,eğer ben haksızsam bana,ben haklıysam ilgili kişiye gereğini yapardınız.Halbuki hiç bir şey yapmadınız,sonra foyası ortaya çıktı ama biz çektiğimizle kaldık.O kadar kolay unutulmuyor Çetin bey,lütfen bari böyle yazıpta yaramızı deşmeyin......

Yanıtla

Kalan karakter 1000
CVP DALAMAN ~ 10 yıl önce
BAK NE GÜZEL SENİ GÜLDÜRMÜŞÜM. ŞİMDİ İSE GÜLME SIRASI BENDE. EĞER DÜZGÜN BİR İNSAN İSEN NASIL ÖZÜR DİLEYECEĞİNİ DÜŞÜN. SÖZÜNÜ ETTİĞİNİZ MÜDÜRÜNÜZÜN ATANMA TARİHİ 1996 YILINDADIR. ( TABİİ Kİ HATIRLAMAM ZOR, TELEFON EDİP SORDUM ) BEN İSE 5.5.1995 TARİHİNDE THY’DEN EMEKLİ OLMUŞTUM. 1994-1995 YILLARI ARASINDA DA BİR SENE İKRAM BAŞKANLIĞI YAPMIŞTIM. MÜDÜRÜNÜZÜN ATANDIĞI TARİHTE HAVAŞTA GENEL MÜDÜR YARDIMCISIYDIM. BU DA GÖSTERİR Kİ BAHSETTİĞİNİZ ATAMAYI BEN YAPMADIM. BENİM THY’ E DÖNÜP GENEL MÜDÜR YARDIMCILIĞINA ATANMAMIN TARİHİ 17.4.1998’ OLUP BU GÖREVDEN AYRILMA TARİHİM İSE 29.3.2002. ADI GEÇEN ŞAHSI GÖREVDEN AFFETTİĞİMİZ DOĞRUDUR. MÜDÜRÜNÜZLE İLGİLİ OLARAK HİÇ KİMSEDEN SAYFALAR DOLUSU YAZI ALMADIM. ANCAK ŞİKÂYETLER YER İŞLETME BAŞKANLIĞI KANALI İLE BANA İNTİKAL ETTİ. KENDİM GELDİM VE İNSANLARI DİNLEDİM. ARKADAN YER İŞLETME BAŞKANI MESUT BEY GELDİ DALAMANA O DA ÇALIŞANLARLA GÖRÜŞTÜ VE YAZILI ŞİKÂYETLERİNİ ALDI. VE SÖZ KONUSU MÜDÜRE TEŞEKKÜR EDİP YOLLARIMIZI AYIRDIK. BİR KONUYU İYİ HATIRLAYIN ONDAN SONRA İNSANLARI İTHAM EDECEKSENİZ TABİİ Kİ EDİN. SİZE GÜLMEM SÖZ KONUSU DEĞİL TABİİ Kİ. BEN GENÇLERİN SİZİN GİBİ DAVRANMALARINA ÜZÜLÜYORUM O KADAR.
Mert Sepici ~ 10 yıl önce
Sayın Çetin Bey, Sizinle bir çok yerde çalışma şansı buldum, tanımayan kişiler için (mutluyuz gibi) bir atasözüm var; "Büyük insanlar fikirlerle, orta insanlar olaylarla, küçük insanlar insanlarla uğraşırlar." Bizler sizin fikirlerinizi paylaşıyoruz. Saygı ve sevgilerimle.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
CVP MERT SEPİCİ ~ 10 yıl önce
SEVGİLİ MERT. BİR ÖNCEKİ YORUMU VE CEVABINI OKURSAN ATASÖZÜNÜN DOĞRULUĞUNU BİR KEZ DAHA ANLARSIN. EŞİNE SELAMLARIMI İLET.TAKİBİN İÇİN TEŞEKKÜR EDİYORUM.
güvensiz ~ 10 yıl önce
Sayın hocam, yazılarınızla bizleri aydınlatıyorsunuz,teşekkürler. Şirkete ve yöneticiye güven yok konusu maalesef ülkemizde büyük oranda gerçektir. Şirketler çoğunlukla, ucuza,sömürerek,hak vermeden çalışan istihdam etmek isterler ve bunları da kontrol altına almak için kendi dümen suyunda olacak yöneticileri yani kaba tabirle enselerinde boza pişirecekleri görevlendirirler. Tabii bir de işin içine haksızlıklar,yenilen haklar,çifte standartlar,eşitsizlikler de girince insanların kendilerine sahip çıkmadığı için,sahipsiz bıraktığı,hakkını aramadığı için adalete ve iktidarlara ve ne şirketlerine ne de yöneticilerine zerre güveni kalmıyor sonuçta ortaya huzursuz,mutsuz,sinirli,geleceğinden endişeli,eşi dostu,dayısı yoksa ne yapsa hakkının verilmeyeceği,taltif,tayin,ödül alamayacağını hatta işsiz kalabileceğini bilen şevki ,isteği,azmi kırılmış insanlar tablosu çıkıyor olan da hem ülkemize hem de insanımıza oluyor ve çözüm için de hiçbir şey yapılmıyor maalesef. Saygılarımla...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
CVP GÜVENSİZ ~ 10 yıl önce
MAALESEF İFADE ETTİKLERİNİZİN HEPSİ DOĞRU. KEŞKE SİZ YAZAMASANIZ, BENDE HAKLISINIZ DİYEMESEM. BU ARA HAVACILIK DIŞINDAKİ BİZİMLE HİÇ İLGİSİ OLMAYAN SEKTÖR ÇALIŞANLARI İLE DE GÖRÜŞÜYORUM. ÇOK ÜZÜCÜDÜR Kİ, MAALESEF GENELDE DURUM BÖYLE. TABİİ Kİ SEKTÖRLERİ ÜLKENİN GENEL ŞARTLARINDAN SOYUTLAMAK MÜMKÜN DEĞİL.EĞER BİR DÜZELME OLACAK İSE, TOPYEKÜN OLACAKTIR Kİ, BU DA TABİİ Kİ İŞİ DAHA DA ZORLAŞTIRIR. ÇÖZÜM İÇİN HİÇ BİR ŞEY YAPILMADIĞININ ÖRNEKLERİNİ İYİ TANIDIĞIMIZ SEKTÖRÜMÜZDE GÖRÜYORUZ. TAKİBİNİZ VE YORUMUNUZ İÇİN TEŞEKKÜR EDİYORUM.
mutluyuz. ~ 10 yıl önce
cetin bey sisinle aynı dönemde sirkette calıstık. bizim sirketten bir sikayetimiz yok. bızler o anket sonuclarından o gunde uzaktaydık, bu gunde uzaktayız.sizin yazdıgınız her seyi ınsanlar son calıstıgınız sırkete baglıyor.Ve de bu yalnıs anlamalara neden oluyor.bızde kızdıgınız ınsanlar olabılır. tum calisanlar adına soyluyorumkı bız bu sırkette calısmaktan mutluyuz.hangı sırketten bahsedıyorsanız acık acık yazın ınsanlar anlasın.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
CVP MUTLUYUZ. ~ 10 yıl önce
KONU BU ANKET İSE, SEKTÖRÜMÜZ DIŞINDA YAPILAN BİR ÇALIŞMA. DENEKLERİN İÇİNDE MENSUBUMUZ VAR MI? ONU BİLE BİLEMİYORUM. LİNKİNİ VERMİŞTİM YAZININ KEŞKE OKUSAYDINIZ. SİZİN YAKLAŞIMINIZLA BENİM YAZI YAZMAYI BIRAKMAM GEREKİR. HER KONUYU SON ÇALIŞTIĞIM ŞİRKET OLAN ÇELEBİ İLE İLİŞKİLENDİRMEK NE KADAR MANTIKSIZ BİR DÜŞÜNCE. SEVİP, SEVMEDİĞİM KİŞİLERDEN ETKİLENMEYECEK KADAR DENEYİMLİ OLDUĞUMU ZANNEDERİM. EĞER NORMAL, AYRICALIĞI OLMAYAN BİR ÇALIŞAN İSENİZ SİZİN / SİZLERİN ÇALIŞTIĞINIZ ŞİRKETTEN VE YÖNETİCİLERİNİZ DEN MEMNUN OLMANIZ BENİ ANCAK MUTLU EDER. ALLAH MUTLULUĞUNUZU ARTIRSIN DERİM.BENİM ÇALIŞTIĞIM KURULUŞLARIN DÜŞMANI OLDUĞUMUZ DÜŞÜNÜYORSANIZ, TABİİ Kİ BU DA SİZİN TAKDİRİNİZ. BU DÜŞÜNCENİZİ DEĞİŞTİRMEK İÇİN BİR ŞEYLER YAPMAYA GEREK DUYMAM. SEKTÖRÜN GENEL AKSAKLIKLARINI BİR ŞİRKETE YAMAMAK GİBİ BİR FİİL İÇİNDE OLMAM DA MÜMKÜN DEĞİL.
Eski Dost ~ 10 yıl önce
Çetin bey, Çok güzel bir çalışma olmuş paylaşımınız için teşekkür ederim, Şirketlerin kuruldukları yıllarda belli bir seviyeye ulaşmadan önce, (öncelikli hedef olarak kendi bekalarını sağlamaya çalıştıkları dönemde) söyledikleriniz'in dikkate alınmaması normaldi ama artık bir başarı hikayesi olan, çok köklü, para kazanan havacılık sektörümüzün belirtilen konulara çok ciddi eğilmesi bu sektörde çalışanların diğer sektörlere de örnek olacak şekilde güven duyarak ve severek çalışanlarının olmasını sağlaması gerekmekte, Bence bu çalışma sizin bu yöndeki yorumlarınızla havacılık sektörünün İK yönetimlerine ve YK larına gönderilip bu konuda daha fazla çaba sarf etmelerinin faydaları hatırlatılarak bu konuya odaklanılması sağlanmalı. Özünde onlar bunu görmeli ama yeterince görülemiyorsa görülebilmesi için destek de verilmeli bence,

Yanıtla

Kalan karakter 1000
CVP ESKİ DOST ~ 10 yıl önce
SEKTÖRÜMÜZÜN BELİRLİ KONULARA DAHA CİDDİ EĞİLMESİ HUSUSUNDA SİZİNLE HEMFİKİRİM.BAZI ŞEYLERİN GÖRÜLEBİLMESİ İÇİN DESTEK VEREBİLMEK İÇİN ÖNCELİKLE DESTEĞİN TALEP EDİLMESİ GEREKİR. BİZİM YÖNETİCİLER KOMPLE ATLETLER. VEYA KENDİLERİNİ ÖYLE GÖRÜYORLAR.TABİİ Kİ BU HERKESİN KENDİ BİLECEĞİ BİR İŞ. HER ŞİRKETTE SEKTÖRDE NE YAPILMASININ GEREKTİĞİNİ BİLEN ARKADAŞLARIMIZ TABİİ Kİ VAR. ONLAR BİZLERDEN DAHA GÜNCEL. DOLAYISI İLE KONULARA DAHA REALİST YAKLAŞABİLİRLER. ANCAK ÖNEMLİ OLAN BUNA CESARET EDEBİLMEK. HER AĞZINI AÇANI İŞTEN ATARSANIZ İNSANLAR HALİYLE ÇEKİNİRLER. MAALESEF ESAS SORUN BURADA. HİÇ BİR ŞİRKET KRİTİK EDİLMEKTEN HOŞLANMIYOR. HELE HELE KENDİ YÖNETİCİLERİ TARAFINDAN. İNŞALLAH DÜZELİR. TEŞEKKÜRLER TAKİBİNİZ İÇİN.
? ~ 10 yıl önce
Çetin bey, Ford vb örnekler ancak insana değerin,liyakatin,samimiyetin olduğu, torpilin,haksızlığın,adaletsizliğin,yalanın,hemşehriciliğin,yandaşçılığın olmadığı insanların şucu bucu senden benden diye ayrılmadığı ülkelerde olur. O yüzden o ülkeler gelişmiş ve kalkınmışlardır. Bu sektörün en büyük şirketinin en tepesindeki ismin fırıncılıktan gelme, türkçeyi şiveyle konuşan,yabancı dil bilmeyen,havacılığı kitaptan öğrenci gibi ders çalışıp 6 ayda öğrenen! ve diğerinin de havacılığı internetten işe yeni aldığı arkadaşlarıyla öğrendiği ! ,torpilin,hemşehiciliğin,yandaşçılığın tavan yaptığı,liyakatin,iş barışının,huzurun,adidiyetin yok edildiği,çalışanların tehdit edildiği bir şirkete güven duyulabilir mi ? İnsanlar, ülkelerine,şirketlerine zerre güvenmiyorlarsa, bunun suçluları da hiçbir şey olmamış gibi hareket edebiliyorlarsa, hesap sorulamıyorsa bunun suçlusu kimdir ? Hakkın,hukukun,adaletin,vicdanın,insanlığın olmadığı bir ülkeden ve şirketlerinden ne bekleyebiliriz ki ???

Yanıtla

Kalan karakter 1000
CVP ? ~ 10 yıl önce
FIRINCI VEYA SİMİTÇİ. İSTEYEN İNSAN ARAR BULUR VE ÖĞRENİR. NEYİ KİME SORACAĞINI NEYİ KİMDEN ÖĞRENECEĞİNİ BİLMESİ YETERLİ. BALIK BAŞTAN KOKAR DERLER AMA, BALIĞIN BAŞI THY' NİN TEPESİ DEĞİL GALİBA. TEMENNİ EDİYORUM Kİ BİRİLERİ İLGİLENSİN.ASLINDA SİZİN YORUMUNUZDAN HAYLİ UZUN BİR YAZI ÇIKAR. TAKİBİNİZ İÇİN TEŞEKKÜR EDİYORUM.
HADİ ORADAN ~ 10 yıl önce
00:34:30 94.123.206.2 0 Köşe Yazısı Yorumları [Cevap] BU UÇAKLARI 24 SAAT KİM HAVADA TUTUYOR? ( II ) Hadioradan sen önce ismini yazmayı öğren 10 milyar alıpta yalandan laf söyleyeceğine..hiçbirinize güvenimiz kalmadı alayınız uçak çıkarmaya bakıyorsunuz birgün kafanızı kaldırıp ulan su habomcu çocukların derdi nedir diye sormadınız..Yalancılar...Sizler öğretseniz anca babalamayı öğretmişsinizdir bizlere turkish technige girdik gireli iş ahlakımız vardı oda bozuldu sizden babala gitsini duymaktan.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
CVP HADİ ORADAN. ~ 10 yıl önce
PAZAR GECELERİ SAAT 00.00 İLE 00.30 ARASI SİTEDEKİ YAZILAR DEĞİŞİYOR. SİZ BU YORUMUNUZU GECE 00.34' DE GÖNDERMİŞSİNİZ. DOLAYISI İLE YORUM AİT OLDUĞU YAZI İLE BİRLİKTE KALKIYOR. VE DE HALİ İLE KİMSE OKUYAMIYOR. BU NEDENLE YORUMUNUZU CPYXXX PASTE YAPARAK BU HAFTAKİ YAZININ ALTINA ALDIM. LÜTFEN BİR ŞEYLER YAZMAK İSTİYORSANIZ PAZAR GÜNLERİ SAAT 22.00 KADAR GÖNDERİN. YİNE DE TAKİBİNİZ İÇİN TEŞEKKÜRLER.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000