07 Nisan 2022, Perşembe
Serdar BAŞAĞAOĞLU
Serdar BAŞAĞAOĞLU [email protected]
  • Siz neden memleketi öven bir yazı yayinlayipta burda ki vatansizlarin canını sıkıyorsunuz, aşk olsun..
  • Temel Kotil hem kariyer olarak hemde insan olarak gerçekten mükemmel bir insan. Onun icraatleri ve çalışmaları hainleri üzüyor. Gebersinler
  • Uydurulan dinin aktörü Rumi.islam -Kuran ve Rumi...yüz yıllar öncesi fetosu hala islam adına Kuran ‘na tezat onlarca yazısı varken hala müslümanlara referans olarak ileri sürülüyor olması üzücü...Kuran bize yeter...
  • Asıl başarı, zamaninda THY AO YK üyelerinden de olan simdi TUSAŞ YK Başkanının dir. Sn. Profesör tuğla kadar muhendislik kitapları yazmış, pek cok bilimsel makaleyle ülkesine hem akademik hem teknik hem de makro ekonomik katma değeri olan bir o kadar da ön plana çikmamayi tercih eden, benzeri nadir bir insandir.
  • Su-35'lerin ve Su-57 lerin durumlarını gördük Ukraynada. S-400'de dahil olmak üzere Rus ürünlerinin tamamı çöptür. Çünkü üretiminde, tasarımında, saha da feedback diye birşey yoktur. Kimse ağzını açıp ürünün kusurlu olduğunu üst makama bildiremez. Böyle bir durumda ürünün kalitesinden söz etmek imkansız. Bizim ürünlerimizin kalitesi burada.
  • Diplomasına tezat bir şekilde torpille İbb'de trafik müdürü olarak çalışabilen sonra yine torpille tepeden inme genel müdür yapıldığı Thy'de hemşehrisi hamdi ile birlikte binlerce insanı haksız yere işten atan,mobbing,baskı yapılmasını bıyık altından gülerek izleyen,şirkete fetocuları dolduran,makamlar dağıtan,yediği haltlara daha sonra yine torpille geçtiği Tusaş'da da devam eden,din,iman deyip sülale boyu amerikan vatandaşı olan bir zatı ve ucuz işgücü olmamız sebebiyle dışardan motor,parça,mühendislik,teknoloji alıp burada birleştirip,sırtımızdan para kazanan amerika'nın izniyle yurtdışına satabilmemizi övmeniz akıl alacak iş değil maalesef !

SEMA

UNESCO tarafından Türkiye’nin insanlığın somut olmayan kültürel mirasları listesine dahil edilen Mevlevi Sema törenleri, sembolik olarak kainatın oluşumunu, insanın alemde dirilişini, Allah’a olan aşk ile harekete geçişini ifade eder.

Arapça’daki semi kelimesinden gelen Sema’ya dervişlerin dönerek zikir etmelerinden dolayı zamanla devir, deveran veya dönmek de denilmiştir. Özellikle 13. Yüzyıl mutasavvıflarından Mevlana’dan sonra bu törenler gittikçe yaygınlaşmış olsa da günümüzde tasavvufi anlam dışında dönmeyen insanoğlu hemen hemen hiç skalmadı.

Kendini dünyanın zirvesinde gören Amerika Birleşik Devletleri, parasını verdiğimiz F-35 uçaklarını vermeyerek sözünden dönmüş, üstüne bir de yapımında bulunan Türkiye’yi programdan çıkarmıştı. Nerede hukukun üstünlüğü? Ortada bir anlaşma var. Neden bu anlaşmanın gereklerine ve Uluslararası  ticaret sözleşmelerine uyulmadı!

Vay efendim S-400 aldınız, iade edin. Vay edendim madem aldınız aktive etmeyin… Türkiye bağımsız bir ülke olarak gereksinimleri neyse onu aldı ve almaya da devam edecektir. Siz onu bunu bırakın da NATO üyesi iki ülke arasında tercih yaparak Yunanistan’a neden silah desteğinde bulunuyorsunuz? Kimi tehdit olarak görüyorsunuz ya da kime karşı bir taaruz planınız var? Bu askeri yığınak neden?

Son olarak yaşanan olayda ABD Dışişleri Bakanlığı Türkiye’ye F-16 satışına ilişkin ABD Kongre’sine mektup gönderdi. Mektupta, F-16 satışının ABD çıkarlarıyla uyumlu olacağı ve NATO’nun uzun vadeli planlarına hizmet edeceği yazdığı belirtildi. Ayrıca Türkiye’nin S-400 alımı sebebiyle F-35 programından çıkartılarak gerekli bedelin ödetildiği belirtildi. Vay be!

Türkiye’nin bu olay karşısında bir hamle daha yaparak Rusya’dan Su-35 ya da Su-57 almasını inanın çok isterdim. Ondan sonra pek tabi yeni yaptırımlar gelecektir. İşte o vakit geldiğinde de Türkiye’nin Amerikan üsleri hakkında caydırıcı kartlarını masaya koyması gerekir.

Uluslararası ticareti alt üst et, sözünden dön sonra da sıkılmadan etmeden abdesti namazına uydurmaya çalış. Bize şimdi F-16 satacaklar. Umarım Türkiye onurlu duruşundan ödün vermeyerek gereken adımları ivedi şekilde atar.

Milad

Temel Kotil’in Türk sivil havacılığına katkıları tartışılmaz bir gerçek. Şimdi de TUSAŞ’ın başında başarılı işlere imza atmaya devam ediyor. Savunma sanayimiz de sayesinde bir milad yaşadı. Ülkemiz ilk defa helikopter ihracatı yaptı.

Filipinler’e gerçekleştirilen 2 adet Atak helikopteri teslimatları sonrası 4 tanesi daha montaj hattından çıkarak teslim edilecek. Ülkem adına gurur duydum. Başarılarınız daim olsun TUSAŞ…

Serdar BAŞAĞAOĞLU

[email protected]

SEMA

Yorumlar Tüm Yorumlar (15)

Serdar bey ~ 2 yıl önce
Siz neden memleketi öven bir yazı yayinlayipta burda ki vatansizlarin canını sıkıyorsunuz, aşk olsun..

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Planner ~ 2 yıl önce
Temel Kotil hem kariyer olarak hemde insan olarak gerçekten mükemmel bir insan. Onun icraatleri ve çalışmaları hainleri üzüyor. Gebersinler

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Kesin ~ 2 yıl önce
Ya planlama ya kabincilerden birisisindir böyle düşünüyorsan
Kesin diyen ~ 2 yıl önce
Kabinci sevsin seni... Sen de kesin dün şirkete girip bugün kokan borçlulardansın.
Rumi kim? ~ 2 yıl önce
Uydurulan dinin aktörü Rumi.islam -Kuran ve Rumi...yüz yıllar öncesi fetosu hala islam adına Kuran ‘na tezat onlarca yazısı varken hala müslümanlara referans olarak ileri sürülüyor olması üzücü...Kuran bize yeter...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Asıl başarı ~ 2 yıl önce
Asıl başarı, zamaninda THY AO YK üyelerinden de olan simdi TUSAŞ YK Başkanının dir. Sn. Profesör tuğla kadar muhendislik kitapları yazmış, pek cok bilimsel makaleyle ülkesine hem akademik hem teknik hem de makro ekonomik katma değeri olan bir o kadar da ön plana çikmamayi tercih eden, benzeri nadir bir insandir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Yahu bırakın ~ 2 yıl önce
Su-35'lerin ve Su-57 lerin durumlarını gördük Ukraynada. S-400'de dahil olmak üzere Rus ürünlerinin tamamı çöptür. Çünkü üretiminde, tasarımında, saha da feedback diye birşey yoktur. Kimse ağzını açıp ürünün kusurlu olduğunu üst makama bildiremez. Böyle bir durumda ürünün kalitesinden söz etmek imkansız. Bizim ürünlerimizin kalitesi burada.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Serdar bey ~ 2 yıl önce
Diplomasına tezat bir şekilde torpille İbb'de trafik müdürü olarak çalışabilen sonra yine torpille tepeden inme genel müdür yapıldığı Thy'de hemşehrisi hamdi ile birlikte binlerce insanı haksız yere işten atan,mobbing,baskı yapılmasını bıyık altından gülerek izleyen,şirkete fetocuları dolduran,makamlar dağıtan,yediği haltlara daha sonra yine torpille geçtiği Tusaş'da da devam eden,din,iman deyip sülale boyu amerikan vatandaşı olan bir zatı ve ucuz işgücü olmamız sebebiyle dışardan motor,parça,mühendislik,teknoloji alıp burada birleştirip,sırtımızdan para kazanan amerika'nın izniyle yurtdışına satabilmemizi övmeniz akıl alacak iş değil maalesef !

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Eleştrilerine ~ 2 yıl önce
katılmak ile birlikte yazının son kısmında batırmışsın.Eğer konu sadece iş gücü olsa yabancıların bizden daha ucuza yaptırabileceği bir sürü yer var.Ayrıca bunları yazarken Tusaş'ın daha önceki yaptığı projelerden tecrübe bilgi ve birikimi elde ettiğini unutuyorsun.Sana bir soru her şeyde bize teknoloji mühendislik veren (sana göre ) ve daha önce iha/siha konusunda binbir zorluk çıkaran amerika yada sence Anka ve aksungur projelerinde yardım etmişmidir ? Özellikle mühendislik desteği vermiş midir ? İkincisi niye her tusaş haberinin altına aynı yorumu yazma ihtiyacı hissediyorsun ?Son olarak Atak projesi zaten azami yerlilik oranıyla yürütülen lisan altı üretim projesi zaten bunu kimse farklı şekilde lanse etmedi
Aviator ~ 2 yıl önce
Tam malca bir yorum olmus,ancak bir saman kafali yazanilirdi
Aviator yazana ~ 2 yıl önce
Malın kralı senin gibi çıkar uğruna sahibinin sesi olup,yat denince yatan,kalk denince kalkan,tut denince tutandır. Sen de haklısın zira böyle olmasan ne iş bulabilirsin ne para ne de dişleyecek kemik...
Eleştirilerine'ye ~ 2 yıl önce
Yabancılar bizden daha ucuza nerede yaptırabilir mesela? Burada bize uçak vs parçası yaptırmanın altında sadece ucuz işgücü değil aynı zamanda pazar meselesi de var sonuçta savunma ve silaha dünya para harcıyoruz. Üretilen şeylerin en önemli parçaları da ithal bunu bilmeyen yok. İktidarın kendi 1 dolarlık ihracat için 3 dolardan fazla ithalat yapmamız gerektiğini söylemedi mi? Böylelikle Abd oturduğu yerden sırtımızdan para kazanmış olmuyor mu? Ve hangi eğitim sistemi ve kalitesi,yetişmiş insan,bütçeyle neyi,nasıl kendi başımıza, patenti bize ait olarak yapabiliriz peki? Her taraf torpil,liyakatsizlik,mobbing, haksızlıktan geçilmiyor. Üniversite rektörü akrabalarını üniversiteye öğretim görevlisi yapıyor kaç kere haber oldu,bunu da mı bilmiyorsun? Atak konusunda aç eski haberleri oku iktidar ve yandaşları nasıl şöyle yerli böyle milli yapıyoruz diye kasıldıklarını gör. 80'li yıllarda da bu ülkede şimdiki gibi dışardan destekle F 16 ve helikopter yapılıyordu ama o zamanki iktidarlar şimdikiler gibi koltuk ve politik çıkar için utanmadan sıkılmadan yalan söylemiyordu farkı anla öyle yorum yap olur mu?
Serdar Bey vb gibi düşünenlere ~ 2 yıl önce
Bence yazdıklarınızın gerçek olmadığının Siz de farkındasınız.Türk Savunma Sanayisini yerin dibine geçirmişsiniz. Dogmatik takıntılarınız yüzünden hep bu cümleler. Şu an ki durumumuzu taşeron F16 üretimiyle kıyas yapamamanıza gerçekten PES! Oralardan buraya geldik şükür o işlerde ki bilgi birikiminin de katkısı oldu şükür demek bu kadar mı zor! Daha detaya girmiyorum herkes her şeyin farkında.Bıktım ya bu modern gözükmeye çalışan at gözlüklü, üstten bakan , ben bilirim sen bilmezsin tarzı duruşlardan..
Eleştirine ~ 2 yıl önce
Savunma sanayisi ile alakalı haberleri gazetelerden takip ediyorsan bu benim sorunum değil.Türk basını çoğu konuda olduğu gibi bu konuda çöp.İkincisi bizde maliyet avantajıda var ancak yaptığımız işleride iyi yapıyoruz.Mesela Türkiye uçak yapısalı konusunda gayet iyi.Bugün kayserideki ana bakım a400'lere retrofit uygulaması yapabiliyoruz.F-35'ler gelse avrupadaki ana bakım üssü türkiye olacaktı.Eğer gazeteleri değilde ssb' yada uzmanları edersen senin dediğin gibi söylenmediği görürsün.3-5 siyasi çok ciddiye almamak lazım.
Eleştirine rumuzuna ~ 2 yıl önce
İktidar yandaşları ssb'nin uzmanlarının veya ismail ile temel gibilerinin koltuk için göz boyama,tribüne oynama,masal ve abartmalarını yandaşları dinlesin veya okusun.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000