27 Kasım 2017, Pazartesi
Çetin ÖZBEY
Çetin ÖZBEY [email protected]
  • iyi günler.Yazınızda haklısınız.Siz birde DHMİ çalişanlarını görün.Ortaokul mezunu hiçbir iş yapmayan kişi 5.000.Tl maaş alıyor ve 2018 de maaşlarına GN:MD:leri haksız yere yüzde 50 zam yapıyor.BU para lar EUROCONTROL DEN GELİYOR DENİYOR.Bu nasil iş.Eurocontrol den gelen para Devlet hazinesine gitmiyormu.Yeni yılda günde 1o dakika çalışan hv.trafikçi 12.500 tl maaş alacak.D HMİ de çalişan evrak memuru 7.500 ti maaş alacak.Bu nasil adalet.Biz bu maaş adaletsizliğni sn.Cumhurbaşkanımıza bildirecegiz.sN.cumhurbaşkanımız bu konu ile ıigienecektir.Aynı durumu EUROCONROL merkezine de bildirecegiz.bunu burada açıklamak istedik.HAVAALANLARINDA DHMİ HARİÇ ÇALIŞAN DEVLET MEMURLARI
  • iyi günler.Siz birde DHMİ çalişanlarını görün.Ortaokul mezunu hiçbir iş yapmayan kişi 5.000.Tl maaş alıyor ve 2018 de maaşlarına GN:MD:leri haksız yere yüzde 50 zam yapıyor.BU para lar EUROCONTROL DEN GELİYOR DENİYOR.Bu nasil iş.Eurocontrol den gelen para Devlet hazinesine gitmiyormu.Yeni yılda günde 1o dakika çalışan hv.trafikçi 12.500 tl maaş alacak.D HMİ de çalişan evrak memuru 7.500 ti maaş alacak.Bu nasil adalet.Biz bu maaş adaletsizliğni sn.Cumhurbaşkanımıza bildirecegiz.sN.cumhurbaşkanımız bu konu ile ıigienecektir.Aynı durumu EUROCONROL merkezine de bildirecegiz.bunu burada açıklamak istedik.HAVAALANLARINDA DHMİ HARİÇ ÇALIŞAN DEVLET MEMURLARI
  • konu seçimleriniz hşumuza gidiyor. teşekkürler.
  • euro kurlarını sözleşmeye aykırı belirleyen şirketleri çalışma bakanlığı neden görmez. yasalar süs olsun diye mi çıkarılıyor. nerde denetleyen devlet. bu devlet güçsüzü güçlü karşısında korumak için kurulmadımı
  • develet hali hazırda en fazla asgari ücretli işçi çalıştıran işveren konumunda. eşit işe eşit ücret denmişdi yıllar önce ama fıs çıktı aynı iş yapan devlet memurlarından kadrolu olmayanlar sosyal hakların çoğundan mahrum. asgari ücret alıyor ve diğer kadrolu çalışanlarında angarya işlerini yapmak durumunda kalıyor. haksızlığı devlet yaptıkdan sonra kime neyi şikayet edeceksin.
  • Asgari ücret tanımını ya bilmiyorlar ya da görmezden geliyorlar bence de ikincisi maalesef ülkemizde hızla yaygınlaşan köle çalıştırma ve prosedürleri her geçen gün boş üyeler tarafından iyileştirilmektedir ! Bu adaletsiz sistemi kuran ve bu sistemi değiştiremeyen yöneticilerimizden Allah razı olsun !
  • beyim, Asgari, asgari ücret. Azami değil.
  • teşekkürler çetin bey. sektörü bilmem ama çalıştığım şirketin tamamı ile yabancısı olduğu bir konuya değinmişsiniz. örneklemeleri yaparken sanki bizim şirketi göz önünde tutmuşsunuz Yönetim ve özellikle insan kaynakları bölümü etik kuralları hiç bir konuda dikkate almadan işlem yapıyor. etik'den vazgeçtik çalışanın hak ve hukukunu dikkate almayı ayıp olarak kabul ediyorlar. türk hava yollarında uzun süre çalışmışsınız. yazılarınızda hep o şirketi anlattığınızı düşünüyoruz. bir de bizimkileri irdeleseniz. inanmazsınız ama bizimkiler thy yöneticilerini çırak çıkartır.sözüm ona özel bir şirketiz. onlarda siyasi baskı olabilir ancak bizdeki baskı siyasi değil ama sonuçları, çalışana aksedişi açısından farklı değil.Keşke imkan olsa da bizden üç, dört çalışan ile görüşseniz. eski şirketinizin bir çok şeyini mazur görürsünüz.her ne ise başımızdaki kabuslardan biri gitti.dışa vurmamız mümkün değil ama, hepimiz çok sevindik.zannetmeyin ki personele yaptıkları nedeni ile gitti.

Sektörümüzün Etik Dışı Uygulamaları Ve 2019 Yılının Azami Ücret Artışı

Etik ve İtibar Derneği’nin (TEİD) yaptığı Yolsuzluk Algı Araştırması Raporu verilerine göre firmalarda etik ve uyum yöneticilerine talep giderek artıyormuş. Bu haber tabii ki çalışanlar açısından çok güzel.  Bu konuda bir eksiklik hissettiler belli ki. Kim bilir?

Bu dernek araştırma yaparken bizim sektöre hiç uğramamış belli ki. Tabii ki şirketlere yeni personel alınır vede çalışmalarından memnun olunmayanlarda yollar ayrılabilir. Bu normal. Ancak bunu yaparken de profesyonelce ve de kaidelere uygun hareket etmek gerekir. Bilmem geçen haftaki yazıya gelen yorumları okudunuz mu? O yazıda da belirtmiştim. İş yaşamı ile ilgili yapılan araştırma sonuçlarına bakıyorum da hemen hemen tümünün tepe yöneticiler veya onlara yakın orta kademe yöneticilerle yapılan görüşmeler sonucunda şekillendirildiğini düşünüyorum. Keşke, iş yaşamı yazılı ve sözlü basında yer alan bu röportajlarda anlatıldığı pespembe olsa. Hepimiz çok mutlu olurduk.

Çalışanlara tazminat ödememek için onlara Mobbing uygulayıp işten bir anlamda kaçmalarını sağlamak hangi etik değerlerle bağdaşıyor? Veya politik görüşleri yönetimdekilerle aynı olmayan çalışanlara bu yöneticiler veya onların bendesi gibi hareket etmeyi meziyet addeden kişilerce Mobbing denilen çirkinliğin uygulanmasını hoş gören sağlıksız beyinlerin zihnen rahatsız oldukları açık. Sektöre senelerini vermiş, kendini yetiştirmiş çalışanların salt aynı görüşü paylaşmıyorlar diye işten ayıklanmış olmalarını makul karşılamak mümkün mü?  Aslında bunu herkes düşünüyor. Senelerce çalışıp bir üst görev bekleyen birinin önüne şirkete 4 ay önce intisap etmiş birinin geçmesi ve o üst göreve paraşütle inmesi bir takım çalışanların motivasyonunu sıfırlıyor. Motivasyonun yitirilmesi bir yana İnsanları bir şekilde sizden veya bizden diye ayrıştırmak kadronun birbirine adeta düşman gözü ile bakmalarına neden oldu. Ve de bölünmüşlüğün tüm çirkinliği aynı çatı altında yaşandı ve belki de yaşanıyor. İleride bir olumsuzluk halinde kullanabilmek için bir çalışanın performansını düşük puanlamak ve de takip eden bir süreçte iş sözleşmelerinin feshini bu değerlendirmeye bağlamak kolay düşünülebilecek ve tezgâhlanacak bir kötülük olmasa gerek.

Her ne ise; sektörümüz şirketlerinde çalışanların muhatap oldukları etik dışı davranışların bir bölümü işte böyle. Tabii ki bu saydıklarıma ilave edilecek birçok uygunsuzluk daha mevcut. Uzatmamak adına burada noktalıyorum.

Gelelim Etik ve itibar Sorumlularına. Etik ve uyum yöneticilerini krizi önceden öngörebilen, şirketi risklerden koruyan programlar geliştiren üst düzey danışmanlar olarak tanımlanıyor. Bu yöneticiler in bir firmada çalışmaya başladıktan sonra yaptıkları ilk iş kurum açısından riskli alanları belirlemek oluyor. Örneğin, kamu ihaleleri, hediye politikaları, yapılan bağışlar vb. Etik uyum yöneticisinin önemli görevlerinden bir diğeri ise şirkette konuşma kültürünün olup olmadığını belirlemek. İnsanların bildikleri, gördükleri usulsüzlükleri zamanında dile getirebildikleri bir kültür yaratmaları ve aynı zamanda konuştukları için cezalandırılmayacakları garantisini sağlamaları ve buna çalışanları inandırmaları gerekli. Evet; Bu tür bir yapı şirketi risklerden koruyabiliyor. “Etik uyum yöneticilerinin bazı kararlara karşı çıkmaları gerekiyor. Bir projeye riskli olduğu ve başlanmaması gerektiğini söylediğimizde üst yönetimden söz konusu projeden çok gelir elde edileceği tepkisi gelebiliyor. İşte bu kurum içi çatışmayı yönetebilmek çok önemli. Bu konu da riskli alanlar arasında olabiliyor. Etik ve uyum yöneticilerine yurtdışında ikna yöneticileri (Chief Persuation Officer) de dendiğini söylüyor. Çünkü; karşılarında duran insanları ikna edebilme yeteneği, Etik ve İtibar Yöneticilerinin sahip olması gereken en önemli vasıflardan biri. “İnsanlara uzun süredir yaptıkları bir davranışın aslında yanlış olduğu söylendiğinde refleks olarak olumsuz bir tepki verebiliyor” , bu noktada karşı tarafa bu davranıştaki riskleri net bir şekilde açıklamak ve doğru yönlendirmek gerektiğini aktarıyor.

Etik ve uyum yöneticileri her şeye hayır diyen insanlar değil aslında. Bu noktada daha az riskli çözümler ve akıllı riskler alabilmenin yollarını bulabilmek bir etik ve uyum yöneticisi için çok önemli.” Etik ve uyum yöneticilerinin şirket içinde en tepe noktaya bağlı ( Yönetim Kurulu Başkanı- Genel Müdür  )  olmalarının gerektiği açık.   Yönetici bağımsız ve dolayısı ile güçlü olmadığında, şirkette etkin bir uyum programından bahsedilemez diyor TEİD Yönetim Kurulu Üyesi Avukat Sn. Altuğ Özgün

Evet, bu konuda hiçbir yoruma girmiyorum. Etik ve Uyum sorumlusu tepe yönetimin bir takım uygulamalarına karşı çıkmak durumunda kalabilirmiş .( ? ) Diğerlerini bir tarafa koyuyorum. Bu bir satırlık bu yorumdan sonra sektörümüzde bu  unvanı taşıyan kimsenin ne kadar bir süre görevde kalacağına siz karar verin.,

Etik ve İtibar Derneğine bir sual:  Sektör Yöneticilerimizin şirket içi davranışlarının etiğe uygun değil.  Sizlerin anlatımında buna değinen bir nokta görmedim. Acaba, sistem kurgunuzda bir eksiklik olabilir mi?  Şirkette çalışanlara etik açıdan bu denli uyumsuzluk sergileyenler kamu ihalelerinde veya diğer risk konularında dürüst davranacaklar. Öyle mi?

2019 yılının AZAMİ ücret zammı.

2018 yılı asgari ücret bir ay sonra belirlenecek. Ve de Hükümet ve patronlar karşılıklı raks etmeye başladılar. Bakan bey toplantıda “ elinizi tutan mı var. İstediğinizi yapın” diyor. O sırada ekranda görünmeyen bir patron “ bu ne demek şimdi “ diye bağırıyor oturduğu dinleyici bölümünden. Bakan bey bu benim işim değil diyor Türkçesi.

Asgari Ücret Tespit Komisyonuna üye veren kuruluşlar, bağlı oldukları makamlar ve her kuruluşun kaç üye verdiğine ilişkin tablo aşağıda.

Şimdi gazetecilerin Sn. Bakana sordukları suali ben size sorayım. Acaba bu komisyon neden ülke açısından mümkün olan en en iyi Asgari ücret tespitini yapamıyor. Her ne kadar Sn. Bakan işverenlere .” Elinizi tutan mı var “diyerek ücret tespitinin salt işverenlerle ilgili olduğunu imajını vermek istiyorsa da yukarıdaki yapılanma neresinden esnetirsen esnet bu beyanı doğrulamıyor gibi. İlk toplantıdan sonra, yazılı ve görsel basında bu komisyonun çalışmalarını izleyeceğiz.

Komisyon asgari 10 kişi ile toplanabiliyor ve de görüşülen konudaki oylamada eşitlik durumu ortaya çıkarsa bu durumda Başkanın oyu sonucu belirliyor.

Aslına bakarsanız bu yapıdaki bir komisyondan işçilerin beklentisi ni karşılayacak tatmin edici bir karar çıkması mümkün değil. Çarpın, toplayın, bölün netice budur. Bunu biraz okuma ve yazma bilen birinin çözümlemesi mümkün. Senelerdir bu komisyonun yapısının değiştirilmesinin gerektiğini söyleyen sivil toplum kuruluşları yetkilileri var. Var olmasına var ama kimsenin onları duyduğu yok.

Doğru mudur bilmem ama ülkemizde asgari ücretle çalışan 6,5 – 7 milyon işçinin bulunduğu söyleniyor. Bu miktarın 1,5 milyon gibi bir grubu kamu sektöründe görev yaptığını belirtiyorlar. Bu rakamın düşürülmesi her bakımdan faydalıdır.  Ancak bu takdirde komisyon üyeleri ( özellikle devlet kuruluşlarının temsilcileri ) belki daha rahat hareket edebilirler. Eğer asgari ücretle çalışanların durumunu, her gün 6 adedinin iş kazasında yitirildiğini, ve Dünya Ekonomi Forumu, OECD ülkelerini baz alarak bir "asgari ücretler ne durumda?" araştırmasında  27 ülkenin net asgari ücret tutarlarının TL karşılıklarını saatlik olarak sıralanarak şekillendirilen tabloda sondan 3 ncü olduğumuz muhterem komisyon üyelerinin aklına gelirse mutlak onlarda daha rahat hareket etmek isteyeceklerdir.Tabii ki istemek başka yapabilmek ise daha başka.

Asgari ücret yalnızca bu 6,5 milyon işçiyi ilgilendirmiyor. Devlet tabii ki bu hesabı da yapıyordur. Öncelikle asgari geçim indiriminden dolayı tüm çalışanlar az ya da çok asgari ücretten etkileniyor. Bunun yanı sıra, işsizlik maaşı bağlananlar, 65 yaş aylığı alanlar, herhangi bir işte çalışmadıkları için Genel Sağlık Sigortası GSS) primini kendi ödeyenler, isteğe bağlı sigortalılar, erken emekli olmak için borçlanma yapmak isteyenler, sosyal güvenlik primi ödeyen işverenler ve Bağ-Kur’lular ile bireysel emeklilik sistemine (BES) para yatıranlar yeni belirlenecek asgari ücretten doğrudan etkileniyor.

Bir dönemin Maliye Bakanı ( 61 hükümet) asgari ücret 1000 tl olursa firmalar batar derken bu günkü Ekonomi Bakanı yukarıda da ifade ettiğim üzere    ( 65. Hükümet ) ellerini tutan mı var. Versinler.  Patronların işidir, onlar bilir diyor. Hadi İki gün önce televizyonda dinledim. Buyurunuz çözün bakalım. Kaldı ki, o Maliye Bakanımız şimdi de ekonomiden sorumlu Başbakan Yrd. Ve de geçen seneki asgari ücrete destek amacı ile işverenlere her bir işçi için ödedikleri 100TL / Ay’lık meblağı iptal ettirdi. Şimdi o yüz TL’ler yeni belirlenecek asgari ücretten düşülür mü? Yoksa işçi çıkartarak mı ödeşilir. Sizce hangisi? TİSK istihdamın korunması için bu desteğin devam etmesinin gerektiğini, aksi takdirde işverenin maliyetinin % 7 oranında artacağını ve bu nedenle Asgari Ücret Komisyonundaki işveren örgütlerinin çok düşük bir zam için hükümeti razı etmeğe çalışacaklarını Çalışma Bakanına bir mektupla bildirdi. Gazeteler ise ümidin Saray’da olduğunu vurguluyor.

Bakan bey moralimizi bozdu ama siz ona aldırmayın. 2018’ de maç yine orta sahada oynanacaktır. Önceki senelerdeki ikilemi yine yaşayacağız. Acaba patronlar mı zammı vermiyor yoksa Devlet Baba mı?

Dün CHP Genel Başkanı asgari ücretin 2000 TL olması gerektiğini söylüyordu.  Kendileri bunun olmayacağını bilmiyorlar mı? Tabii ki biliyorlar. Ama ana muhalefet konumundaki bir partinin liderinin bunu söylemesini yadırgamıyorum.

Bu sene de böyle geçer. Ama 2019’ ne olur? İşte o zaman ne işverenin ne de Bakanların dediği olur. Top daha yukarı geçer. Sn. Cumhurbaşkanımız 2019 yılının kırılma süreci olduğunu ifade etti ya. Evet; 2019 yılında üç tane seçim var. Dolayısı ile 6.500.000 asgari ücretli işçinin 6.500.000 oy olduğunu da düşünülebilir. Kim bilir ki?  Yazılı ve sözlü basında sizin yaşam şartlarınızın ağırlığını öyle bir anlatırlar ki, dinleyince sizler bile şaşırır ve tepelerin sizin yaşam şartlarınızı eksiksiz bildiğine inanırsınız. Ve de yahu madem ki erenler böyle düşünüyorlardı, biz nasıl olurda hak ettiğimiz asgari ücret artımını bu güne kadar alamadık dersiniz aynaya baka baka. Ya baştaki siyasi parti değişirse mi dediniz? Hani bir reklam vardı? Banka reklamıydı galiba. “ Yok, birbirimizden farkımız, ama biz Osmanlı Bankasıyız” diyordu. Ama’ nın farkı ne kadar mı diye sordunuz?  Foto finişle ancak belli olur. Yalnız burun farkı dostlarım. Hepsi o kadar.

Daha sonrayı mı sordunuz? Sonra 2023’ e kadar yeni seçim yok. 2019’ da sizlere verileni zaten piyasa, zamlar ve vergiler sizden geri alacaktır. Bu güne kadar olduğu üzere sürünmeye devam.

İki hafta önce “İşçimizin cebinde kimlerin eli var” başlıklı bir yazı yazmıştım. O yazıda Asgari ücret Komisyonu üyelerini sehven dikkate almamışım.  Zaten işçilerin giysilerinde o kadar fazla cep de yok. Hem de onlar işçi konfederasyonu hariç gariplerim emir kulu. Ha bu sözümden ötürü işverenlerin hükümetten emir almayacaklarını düşünürseniz, sizin saflığınız olur

Sektörümüzün Etik Dışı Uygulamaları Ve 2019 Yılının Azami Ücret Artışı

Yorumlar Tüm Yorumlar (11)

sedat ürker ~ 6 yıl önce
iyi günler.Yazınızda haklısınız.Siz birde DHMİ çalişanlarını görün.Ortaokul mezunu hiçbir iş yapmayan kişi 5.000.Tl maaş alıyor ve 2018 de maaşlarına GN:MD:leri haksız yere yüzde 50 zam yapıyor.BU para lar EUROCONTROL DEN GELİYOR DENİYOR.Bu nasil iş.Eurocontrol den gelen para Devlet hazinesine gitmiyormu.Yeni yılda günde 1o dakika çalışan hv.trafikçi 12.500 tl maaş alacak.D HMİ de çalişan evrak memuru 7.500 ti maaş alacak.Bu nasil adalet.Biz bu maaş adaletsizliğni sn.Cumhurbaşkanımıza bildirecegiz.sN.cumhurbaşkanımız bu konu ile ıigienecektir.Aynı durumu EUROCONROL merkezine de bildirecegiz.bunu burada açıklamak istedik.HAVAALANLARINDA DHMİ HARİÇ ÇALIŞAN DEVLET MEMURLARI

Yanıtla

Kalan karakter 1000
sedat gür ~ 6 yıl önce
iyi günler.Siz birde DHMİ çalişanlarını görün.Ortaokul mezunu hiçbir iş yapmayan kişi 5.000.Tl maaş alıyor ve 2018 de maaşlarına GN:MD:leri haksız yere yüzde 50 zam yapıyor.BU para lar EUROCONTROL DEN GELİYOR DENİYOR.Bu nasil iş.Eurocontrol den gelen para Devlet hazinesine gitmiyormu.Yeni yılda günde 1o dakika çalışan hv.trafikçi 12.500 tl maaş alacak.D HMİ de çalişan evrak memuru 7.500 ti maaş alacak.Bu nasil adalet.Biz bu maaş adaletsizliğni sn.Cumhurbaşkanımıza bildirecegiz.sN.cumhurbaşkanımız bu konu ile ıigienecektir.Aynı durumu EUROCONROL merkezine de bildirecegiz.bunu burada açıklamak istedik.HAVAALANLARINDA DHMİ HARİÇ ÇALIŞAN DEVLET MEMURLARI

Yanıtla

Kalan karakter 1000
çetin bey ~ 6 yıl önce
konu seçimleriniz hşumuza gidiyor. teşekkürler.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
euro kuru ~ 6 yıl önce
euro kurlarını sözleşmeye aykırı belirleyen şirketleri çalışma bakanlığı neden görmez. yasalar süs olsun diye mi çıkarılıyor. nerde denetleyen devlet. bu devlet güçsüzü güçlü karşısında korumak için kurulmadımı

Yanıtla

Kalan karakter 1000
asıl suçlu devlet ~ 6 yıl önce
develet hali hazırda en fazla asgari ücretli işçi çalıştıran işveren konumunda. eşit işe eşit ücret denmişdi yıllar önce ama fıs çıktı aynı iş yapan devlet memurlarından kadrolu olmayanlar sosyal hakların çoğundan mahrum. asgari ücret alıyor ve diğer kadrolu çalışanlarında angarya işlerini yapmak durumunda kalıyor. haksızlığı devlet yaptıkdan sonra kime neyi şikayet edeceksin.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
CVP ASIL SUÇLU.. ~ 6 yıl önce
OKUDUĞUM BİLGİYE GÖRE TÜRKİYE'DE 6.5 MİLYON ASGARİ ÜCRETLİ VAR. BUNUN 1,5 MİLYONUNUN KAMUDA ÇALIŞTIĞI İFADE EDİLİYOR. TABİİ Kİ BU BİLGİ YANLIŞ OLABİLİR. TUIK KAYITLARINDA VARDIR. ANCAK BEN BULAMADIM. SONUÇTA KOMİSYONA DEVLET AĞIRLIĞINI KOYABİLİR. TAKİBİNİZ İÇİN TEŞEKKÜR EDİYORUM.
Bir dost ~ 6 yıl önce
Asgari ücret tanımını ya bilmiyorlar ya da görmezden geliyorlar bence de ikincisi maalesef ülkemizde hızla yaygınlaşan köle çalıştırma ve prosedürleri her geçen gün boş üyeler tarafından iyileştirilmektedir ! Bu adaletsiz sistemi kuran ve bu sistemi değiştiremeyen yöneticilerimizden Allah razı olsun !

Yanıtla

Kalan karakter 1000
düzeltme ~ 6 yıl önce
beyim, Asgari, asgari ücret. Azami değil.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
CVP DÜZELTME ~ 6 yıl önce
ÇOK BÜYÜK BİR HATA YAPMIŞIM. BEN AZAMİ ÜCRET DİYE BİLİYORDUM.ÖĞRENMİŞ OLDUM. TEŞEKKÜRLERİMLE.
etik ne ki? ~ 6 yıl önce
teşekkürler çetin bey. sektörü bilmem ama çalıştığım şirketin tamamı ile yabancısı olduğu bir konuya değinmişsiniz. örneklemeleri yaparken sanki bizim şirketi göz önünde tutmuşsunuz Yönetim ve özellikle insan kaynakları bölümü etik kuralları hiç bir konuda dikkate almadan işlem yapıyor. etik'den vazgeçtik çalışanın hak ve hukukunu dikkate almayı ayıp olarak kabul ediyorlar. türk hava yollarında uzun süre çalışmışsınız. yazılarınızda hep o şirketi anlattığınızı düşünüyoruz. bir de bizimkileri irdeleseniz. inanmazsınız ama bizimkiler thy yöneticilerini çırak çıkartır.sözüm ona özel bir şirketiz. onlarda siyasi baskı olabilir ancak bizdeki baskı siyasi değil ama sonuçları, çalışana aksedişi açısından farklı değil.Keşke imkan olsa da bizden üç, dört çalışan ile görüşseniz. eski şirketinizin bir çok şeyini mazur görürsünüz.her ne ise başımızdaki kabuslardan biri gitti.dışa vurmamız mümkün değil ama, hepimiz çok sevindik.zannetmeyin ki personele yaptıkları nedeni ile gitti.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
CVP ETİK NE Kİ? ~ 6 yıl önce
MAALESEF ÖRNEKLEMELER BİR ŞABLON GİBİ. SEKTÖRÜMÜZÜN BİR ÇOK ŞİRKETİNE UYUYOR SANKİ.HANGİ ŞİRKETTE ÇALIŞTIĞINIZI GALİBA ANLADIM.YAZILARIMDA BİR TEK THY'NI DİKKATE ALMIYORUM. ONLAR İLE DİREK İLGİLİ OLUNCA BELİRTİYORUM ZATEN. ESASEN BU ŞABLONA UYAN ŞİRKETLER AÇISINDAN ETİK SÖZÜ BİR ŞEY İFADE ETMEZ. ŞİRKET İSMİ VEREREK ÖRNEKLEMEYE KALKSAM BANA YAKIŞMAZ.ARKADAŞLARINIZI BANA YÖNLENDİRİRSENİZ TABİİ Kİ SOHBET EDEBİLİRİZ. BU ARADA KİŞİSEL KONULARIN İLGİ SAHAMA GİRMEYECEĞİ HUSUSUNU BELİRTMEK İSTERİM.TABİİ Kİ YAPILAN BİR HATA İSE VE DE BELGELENEBİLİYORSA BAŞKA. BEĞENİNİZ VE TAKİBİNİZ İÇİN TEŞEKKÜR EDİYORUM.

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000