09 Ekim 2017, Pazartesi
Ali KIDIK
Ali KIDIK [email protected]
  • Eskiden bir mahallede olüm olduğu vakit 4 5 gün insalar gülmez düşünür ibret alırmış acaba biz nasıl öleceğiz diye.Şimdiki neslin sözde yetsitiriceleri ise yok atco şu kadar alıyor yok arff memuruyum az alıyorum yok kuleciyim. Azıcık kafayı çalıştırın. En azından deneyin
  • Sayın ilgili Hersey tamam eyvallah giden yaptıklarında gitti Sebebi nedir anlaşılır gibi degil belki korku belki beklentileri kaybetme korkusumu anlamadık Nedense THY tekniğe vadelipte cerilmeyen Zam farklarından hiç gündeminizde yok Herkez atıp tutuyor Ucak alacak mısız Kar etmısız Buyumusuz Eyvallah cok güzel de bunlara sebep olan çalışanların vadedılmıs alacaklarının sızın tarafınızdan da gündeme alınmaması cok ilginç Saygılar
  • Başlıktaki soruya cevap vermemişsiniz
  • Eninde sonunda herkesin gideceği yer toprak. Kimi anısıyla kimisi de başka şeyle anılacak. Kimisine rahmet, kimisine de bela okunacak. Vicdanınız neye razıysa öyle davranın. Para herşey değil bilin. Kefenin cebi yok.
  • Her şeyden önce vicdan en önemli olan. İnsan aç kalmakla hemen ölmez ama vicdansızlık nedeni ile tıpkı oksijensiz kalmak gibi anında ölür. Kimin hangi kurumun ne dediği değil, o yetkinin verildiği kişilerin yaptıkları önemlidir. Sen izin verirsen insanlık da ülke geleceği de ölür. Bu ülkede ölüyor da. Tıpkı önceki 15 devlet gibi. Sorumlusu sensin. Kim için ne için olduğu değil, düşünceli ve tarafsız davranmadığın için sensin. Kendini daha akıllı zannedenler aslında en aptal olanıdır. Akıl Vicdan ve Cesaretin bir arada bulunmadığı vücut her zaman eksik kalır. Maaşınıza 3 kuruş fazla almak sizi vezir yapmayacak ama vicdansızlık rezil edecek. Bırakın ülke bencil düşünenlere rağmen ilerlesin. Yapabilirseniz tabi...
  • 1-)Dağıtılan ücret ek ödeme, havacılık tazminatı değil. 2-)Türkiye'nin imkan dahilinde havacılık tazminatından yıllık 100 milyon EURO'nun da üzerinde bir gelir elde edebilecekken biz halihazırda harcanması için gönderilen 60 Milyon EURO'yu geri gönderiyoruz. 3-)Bu karar 2 yıldır hayata geçirilemeyen toplu sözleşmenin gecikmeli de olsa hayata geçirilmesiydi. Yani yeni bir şey yok ortada. Bu kurumun devletten arındırılması gerek. Bakın Antalya Havalimanını bilenler bilir. Hala 68 model? kocaman mavi bir otobüs personel servisi olarak kullanılıyor(klima kalorifer hak getire) ve bu otobüs apron 2'yi katederken kimi zaman 10larca geniş gövdenin önünde yüzlerce turiste gösteriliyor. Ayıp gerçekten, Türkiye'nin en fazla kar eden kuruluşlarından biri hala FOLLOW ME olarak 90 model Tipo kullanır? Neden 92 model Kartal 1.6ie(5 vites) kullanır?
  • Havacılık tazminatı malesef dağıtılmadı. Yanlış anlaşılma var sanırım. Yine para boşa gidecek.
  • Henüz arff ye özel bir durum yok. Ama genel müdürümüz herşeyin farkında. Her anlamda güzel insan. Arff olarak da birşeyler yapacağına inancımız sonsuz. Yönetici nasıl olunur birilerinin gözüne soka soka gösteriyor. Allah yolunu açık etsin.
  • Brukseldeki atco 10bin eoro alıyormuş, dorgidir ha bunida söyleyün ordaki arff ne kadaa aliii
  • CAN CANKESEN MEMURLARI HÜKUMETE PEŞKEŞ ÇEKTİ. SAKALLA SENDİKACI OLUNMUYOR. BİRİLERİNE YASLANAN ZATEN KENDİNE GÜVENMİYOR DEMEKTİR. FUNDA HANIM BİLGİ VE TECRÜBESİNİ ADALETLİ VE EŞİT YÖNETİCİLİKLE BİRLEŞTİRİNCE ORTAYA BÖYLE GÜZEL SONUÇLAR ÇIKIYOR.FAKAT MEMUR SENDEN VE SİYASİLERİN BASKISINDAN NE KADAR UZAK DURURSA O KADAR İSTİKRARLI VE GÖNÜLLERİN DAHA BÜYÜK YÖNETİCİSİ OLUR. 2006 DA TAZMİNATLAR HERKESE EŞİT DAĞITILMALI, GRUPLARA AYIRMAK SON DERECE YANLIŞ DİYEREK ISRAR EDEN O DÖNEM Kİ TÜRK ULAŞIM SENDİKA YÖNETİCİLERİNİN HAKKINI YİYEREK VEBAL ALMAYALIM. HAVA LİMANINDA Kİ ŞİRKET ÇALIŞANLARI DAHİL HERKESİN VE İŞLERİN KAHRINI ÇEKEN, MÜDÜR YARDIMCILARI O. B......DÖNEMİNDE BÜYÜK HAKSIZLIĞA UĞRAMALARINA RAĞMEN EN KÜÇÜK KIRGINLIK YAPMADAN İŞLERİNE SAHİP ÇIKTILAR. HAKLARINI O B......LA HELAL ETMEYENLER ŞİMDİ FUNDA HANIMA MİNNETTAR. ADALET....ADALET...ADALET

Sedat Şekerci ardında timsah gözyaşları...

Ölüm... Dünya telaşesinin sona erdiği ebedi hayatın başladığı an. THY Uçuş Eğitim Başkanı Sedat Şekerci "ölmüş" şeklinde mesaj aldığımda inanın "başımdan kaynar sular döküldü" ibaresi hafif kaldı ve bir imamın "yaşlılar gider sıra sıra gençler gider ara sıra" sözleri aklıma geldi.

Sedat Şekerci göreve geldiğinde çokça sözler söylenmişti. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün yakını, torpilli gibi sözler ardı ardına ve kulaktan kulağa fısıldanmıştı.

Zaman zaman Sedat Şekerci için ben de yazılar yazdım. Çokça da eleştirdim. Bugün "günah çıkartıyor" diyeceğiniz sözler sarfediyor olabilirim.

Benim bugüne kadar tek gayem yöneticilerin bulundukları noktada daha başarılı olmaları için işlerine yönelik yazılarım olmuştur.

Yöneticilerin kişiliklerine, özel hayatlarına dair bir kelam dahi bulamazsınız.

Örneğin; Sedat Şekerci için Aydın Çıldır'daki uçuş akademisi için başarılı olamadığına dair, yanlış adımlar attığına dair eleştirilerim oldu.

Ve itiraf edeyim ki yönetici profiline uyan bir kişilik idi. Neden mi? Eleştirileri dikkate alır ama karşılığında bir kelam dahi olsa serzenişte bulunmazdı. Her gördüğü yerde seviyesini korur "Hoş-beş" eder ve sizi gerektiği gibi ağırlamayı yeğlerdi.

"Ölüm" haberini alır-almaz hastaneye koştum. Bir gazeteci olarak değil insan olarak, annesinin, eşinin ve THY camiasının acısını payaşmak üzere gittim.

Hepimizin yüzleşeceği o durumun acısı öyle büyüktür ki ne kadar dost gelir ise o kadar hafifleyebilir o acı diye düşündüm.

En çok üzüldüğüm nokta ise THY'ye kazandırılan uçuş eğitim merkezinde vermiş olduğu emeğin hazzını yaşamadan bu dünyadan göçüp gitmesi oldu.

Sedat Şekerci'nin emeğine karşılık THY yönetiminin onun adını yaşatacak adımı atması da gönüllere ferahlık verdi. Uçuş eğitim merkezine Sedat Şekerci adı verilecek olması gerçek manada yüreğimizin acısını hafifletti.

Annesinin biricik çocuğuna bakması için Kayseri'den geldiği gün tüm sevdiklerinin gözü önünde bir kuş gibi uçup gitmesi "Can bedende durmaz kuş olur uçar uçar, bu dünyada sultan olsan ne fayda" diyen Mustafa Küçük'ün sözleri aklıma geldi.

Sedat Şekerci'ye Allah'tan rahmet dilerken, eşine, ailesine ve biricik kızına Allah'tan sabır diliyorum.

Şu bilinmeli ki bu satırlar aracılığı ile söylemem gerekenleri insanların yüzüne söylüyorum. Ben eleştirilerimde Sedat Şekerci'nin yüzüne eleştiri yapmış oluyorum. Bu dürüstlüğümü her daim koruyacağım. Lakin başkaları gibi "Şeker gibi kaptan" deyip kapalı kapılar ardında iş çevirip timsah gözyaşı dökmeyeceğim.

Burada ne demek istediğimi iş çevirenler anladı. Hakkım var ise helal olsun. Sedat Şekerci kaptan sen de hakkını helal et. Rahmetin bol olsun, ruhun şad olsun.

Havacılık Tazminatı DHMİ çalışanlarına bayram yaptırıyor.

Birkaç kez yazdım. Bu havacılık tazminatında emeği olan ender insanlardan biriyim ben. DHMİ yöneticileri ve siyasiler hariç havacılık medyası anlamında emeği olan tek kişi benim. Kimse kusura bakmasın ama bu konuda mütevazi olamayacağım.

2006 yılında yaptığım çalışmaları halen hatırlıyorum. Geçen haftalarda yazdığım bir yazıda "Havadan gelen para" demiştim ki anlamayanlar "havadan gelen para" tabirini avanta anlamış ki bana laf sokmakta gecikmediler. Oysa benim kastım hava sahamızdan gelen parayı tarif etmekten başka birşey değildi.

Funda Ocak gerçekten yıllardır DHMİ camiasının özlediği bir genel müdür profili sergiliyor. Abartıyorsam her sözünüze "kabul" diyeceğim. Burnu havalarda değil, eli çalışanlara dokunan bir genel müdür.

Funda Ocak'ı takip ederken 2003 yılından 2011 yılına kadar olan süreçte havacılık adına yapılan gelişmeler gözümün önünden geçti. Nasıl bir trafik idi. Başımız dönüyordu izlerken.

O günlerin ateşini yeniden yakan Funda Ocak oldu. Gerçekten ARFF için yaptıkları, havacılık tazminatı için yaptıkları, meydan meydan dolaşıp eksiklikleri yerinde takip etmesi bundan daha önemlisi tüm personele dokunması DHMİ çalışanları için ne büyük şans.

Bir devletin çalışan bürokrata ihtiyacı var. Bu yazdıklarımı güzelleme olarak algılayan taş olur. Gördüklerimizi yazmazsak biz de taş oluruz. Demem o ki havacılık tazminatı için tüm enerjisini harcayan Funda Ocak bu övgüyü hak etti.

Tabi burada en büyük pay sahibi Ulaştırma Bakanı Ahmet Arslan. O ayrıca teşekkür hak etti. Hakkını yemeyelim. Can Cankesen de bir alkışı hak etti.

Tüm DHMİ camiasına hayırlı olsun.

Sedat Şekerci ardında timsah gözyaşları...

Yorumlar Tüm Yorumlar (28)

Harekat 58 ~ 6 yıl önce
Eskiden bir mahallede olüm olduğu vakit 4 5 gün insalar gülmez düşünür ibret alırmış acaba biz nasıl öleceğiz diye.Şimdiki neslin sözde yetsitiriceleri ise yok atco şu kadar alıyor yok arff memuruyum az alıyorum yok kuleciyim. Azıcık kafayı çalıştırın. En azından deneyin

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Havacı ~ 6 yıl önce
Sayın ilgili Hersey tamam eyvallah giden yaptıklarında gitti Sebebi nedir anlaşılır gibi degil belki korku belki beklentileri kaybetme korkusumu anlamadık Nedense THY tekniğe vadelipte cerilmeyen Zam farklarından hiç gündeminizde yok Herkez atıp tutuyor Ucak alacak mısız Kar etmısız Buyumusuz Eyvallah cok güzel de bunlara sebep olan çalışanların vadedılmıs alacaklarının sızın tarafınızdan da gündeme alınmaması cok ilginç Saygılar

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Xl ~ 6 yıl önce
Başlıktaki soruya cevap vermemişsiniz

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Rezillik ~ 6 yıl önce
Eninde sonunda herkesin gideceği yer toprak. Kimi anısıyla kimisi de başka şeyle anılacak. Kimisine rahmet, kimisine de bela okunacak. Vicdanınız neye razıysa öyle davranın. Para herşey değil bilin. Kefenin cebi yok.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Vicdan ~ 6 yıl önce
Her şeyden önce vicdan en önemli olan. İnsan aç kalmakla hemen ölmez ama vicdansızlık nedeni ile tıpkı oksijensiz kalmak gibi anında ölür. Kimin hangi kurumun ne dediği değil, o yetkinin verildiği kişilerin yaptıkları önemlidir. Sen izin verirsen insanlık da ülke geleceği de ölür. Bu ülkede ölüyor da. Tıpkı önceki 15 devlet gibi. Sorumlusu sensin. Kim için ne için olduğu değil, düşünceli ve tarafsız davranmadığın için sensin. Kendini daha akıllı zannedenler aslında en aptal olanıdır. Akıl Vicdan ve Cesaretin bir arada bulunmadığı vücut her zaman eksik kalır. Maaşınıza 3 kuruş fazla almak sizi vezir yapmayacak ama vicdansızlık rezil edecek. Bırakın ülke bencil düşünenlere rağmen ilerlesin. Yapabilirseniz tabi...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
ATCO Manuel ~ 6 yıl önce
1-)Dağıtılan ücret ek ödeme, havacılık tazminatı değil. 2-)Türkiye'nin imkan dahilinde havacılık tazminatından yıllık 100 milyon EURO'nun da üzerinde bir gelir elde edebilecekken biz halihazırda harcanması için gönderilen 60 Milyon EURO'yu geri gönderiyoruz. 3-)Bu karar 2 yıldır hayata geçirilemeyen toplu sözleşmenin gecikmeli de olsa hayata geçirilmesiydi. Yani yeni bir şey yok ortada. Bu kurumun devletten arındırılması gerek. Bakın Antalya Havalimanını bilenler bilir. Hala 68 model? kocaman mavi bir otobüs personel servisi olarak kullanılıyor(klima kalorifer hak getire) ve bu otobüs apron 2'yi katederken kimi zaman 10larca geniş gövdenin önünde yüzlerce turiste gösteriliyor. Ayıp gerçekten, Türkiye'nin en fazla kar eden kuruluşlarından biri hala FOLLOW ME olarak 90 model Tipo kullanır? Neden 92 model Kartal 1.6ie(5 vites) kullanır?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
ATC ~ 6 yıl önce
Havacılık tazminatı malesef dağıtılmadı. Yanlış anlaşılma var sanırım. Yine para boşa gidecek.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Selman ~ 6 yıl önce
Henüz arff ye özel bir durum yok. Ama genel müdürümüz herşeyin farkında. Her anlamda güzel insan. Arff olarak da birşeyler yapacağına inancımız sonsuz. Yönetici nasıl olunur birilerinin gözüne soka soka gösteriyor. Allah yolunu açık etsin.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Arff izmir ~ 6 yıl önce
Brukseldeki atco 10bin eoro alıyormuş, dorgidir ha bunida söyleyün ordaki arff ne kadaa aliii

Yanıtla

Kalan karakter 1000
DHMİ YÖNETİCİ ~ 6 yıl önce
CAN CANKESEN MEMURLARI HÜKUMETE PEŞKEŞ ÇEKTİ. SAKALLA SENDİKACI OLUNMUYOR. BİRİLERİNE YASLANAN ZATEN KENDİNE GÜVENMİYOR DEMEKTİR. FUNDA HANIM BİLGİ VE TECRÜBESİNİ ADALETLİ VE EŞİT YÖNETİCİLİKLE BİRLEŞTİRİNCE ORTAYA BÖYLE GÜZEL SONUÇLAR ÇIKIYOR.FAKAT MEMUR SENDEN VE SİYASİLERİN BASKISINDAN NE KADAR UZAK DURURSA O KADAR İSTİKRARLI VE GÖNÜLLERİN DAHA BÜYÜK YÖNETİCİSİ OLUR. 2006 DA TAZMİNATLAR HERKESE EŞİT DAĞITILMALI, GRUPLARA AYIRMAK SON DERECE YANLIŞ DİYEREK ISRAR EDEN O DÖNEM Kİ TÜRK ULAŞIM SENDİKA YÖNETİCİLERİNİN HAKKINI YİYEREK VEBAL ALMAYALIM. HAVA LİMANINDA Kİ ŞİRKET ÇALIŞANLARI DAHİL HERKESİN VE İŞLERİN KAHRINI ÇEKEN, MÜDÜR YARDIMCILARI O. B......DÖNEMİNDE BÜYÜK HAKSIZLIĞA UĞRAMALARINA RAĞMEN EN KÜÇÜK KIRGINLIK YAPMADAN İŞLERİNE SAHİP ÇIKTILAR. HAKLARINI O B......LA HELAL ETMEYENLER ŞİMDİ FUNDA HANIMA MİNNETTAR. ADALET....ADALET...ADALET

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000