08 Mayıs 2023, Pazartesi
Serdar BAŞAĞAOĞLU
Serdar BAŞAĞAOĞLU [email protected]
  • Beklentilerimizi umutlarımızı yıktın başkan
  • Daha yargıtaya goturur Thy yonetimi,enaz 1yil daha beklemeyin pazar mesailerinin odenmesini!Sonuna kadar ugradacaklardir.Bu arada zam oranimiz yuzde 30olacak Temmuz da,herkese hayirli olsun
  • Mail bekliyoruz bi açııklama yapın insanlar çok umutlu Enfeleksyon uçtu gidiyor çalışanlar mağdur
  • 1 - Ucucu personelin ulasim problemini cozmek bi yana hala donmeyen otoban paralari ,..Millet otoban kenarinda arac bekliyor gece gunduz yaz kis..2 - Neden Kokpit 70 saati gecer fazla mesai alir da ,kabin 80'i gecmesi gerekir,3 - Amirlik veya Purserlik adi herneyse sorumluluk veriliyor ,emniyet operasyon vs tasin altinda onlarin eli varken ama sadece 1500 tl bedel veriliyor.Yerde sef olanlara yapilan duzenlemelerin hicbiri neden kabine yapilmiyor israrla? 4- Banka peomosyonu yer peroneline verilir de neden ucucuya verilmez?. Yerdekinden fazla kazanmak suc mu veya bankanin kisinin emegi karsiligii hakkettigi para calisanin ise bundan suzulen kar niye sirkete kaliyor da emekli olunca alirsiniz deniliyor..?
  • Bu sefer ucuculara giydirmemissiniz tuhafff...
  • Seçim sonucuna göre; en fazla 10 gün içinde Ahmet bey de eski ünvanına kavuşur
  • Ahmet Bolat göreve başladığında liyakat ilgili bir mail atmıştı , bizler de inanmıştık… şeflik pozisyonları için dahi ne pislikler dönüyor haberi bile yok
  • pandemi kesintileri, kçö ler, üstüne yatılan otoban ücretleri ve pazar mesaileri ; ağır mesai li uçuşlar, Personelin düzinelerce hak kaybi , personel park yeri çilesi …
  • Mail bekliyoruz
  • özellikle boeing filosunun programları ve destinasyonları olmak üzere dar gövde filolarının durumu fecaat halinde. üstüne kaptanlar 9000 dolar bile maaş alınmamakta. first officerler zaten sürünüyor. dünyada 60 saate ortalama kaptan maaşı 15.000 dolar. ve bu maaşları lowcost'lar vermekte. burada ayda 90-100 saat altında uçulmuyor. bolat'ın popülist yaklaşımı şirkete çok şey kaybettirecek. kaptan bulamıyorlar. üstüne ayrılanlar cabası. ben de başvurumu yaptım ve dönüş aldım. aklı olan kaptan bu şirkete saat doldurmaya gelip ayrılır.

Seçmece

Eski zamanlardan bu yana pazarcı esnafının dilindedir “seçmece”…

Seçim dönemine girdiğimiz son bir hafta. Türkiye 100. Yılında önemli bir seçimle yine yüz yüze.

Buradan seçim propagandası yapacak halim yok. Bugüne kadar da hiç kimsenin kime oy vereceğime dair bir düşünce içerisine girmesine izin vermedim . Vermem de.

Ancak şu kadarını söylememde yarar var. Her insan seçim yapmak zorunda. Bu ülke bizim. Sandıklara gidiniz. Her ne kadar havacı personel yine unutulsa da yine de gitmeye çalışın.

İnsanların koyundan farklı olduğu bir gerçek. Kalabalıklara inanmayıp fikirler doğrultusunda seçim yapmanız da ufak bir tavsiye. Örneğin Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ün çevresinde onbinler veya milyonlar yoktu. Sadece ve sadece bir fikri vardı. Ve bu fikir milyonları peşinden sürükledi. Ne demişler akıl yoksa fikir de olmaz…

Gelelim havacılık sektörüne…

Geçen hafta belirttiğim üzere güzel bir kaç gelişmenin olacağına inanıyorum. Özellikle ABD’den dönen Prof.Dr. Ahmet Bolat’ın moralli dönüşüyle birşeylerin düzeltileceğine inanıyorum .

Şirket nezdinde bazı olumsuz haberler çıksa da Türk Hava Yolları, bu sorunların üstesinden gelecektir. Yeter ki doğru mevkilerde doğru insanlar otursun. Söz değil icraat lazım…

Bayrak taşıyıcı havayolu şirketinden bahsediyoruz. Binlerce kişiye istihdam sağlayan yüzlerce uçağı, milyonlarca yolcusu olan bir şirket. Tekrar edeyim. Koltuk sevdalarından vazgeçmesi gerekenler ivedi olarak vazgeçsin!

Şirkete ve şirketin marka değerine daha fazla zarar vermeyin. Bizler mümkün mertebe zarar vermemek adına uğraş veriyoruz. Ama sizler de elinizi vicdanınıza koyun. Şirketi bir çırpıda yüceltecek liyakat sahibi, yönetici vasıflı kişilere koltuğunuzu teslim edin. İş işten geçmeden!

PAZAR

En sonunda pazar mesaileri hakkında karar çıktı. “Pazar günü çalışmanın üç yevmiye hak kazandıracağını" hüküm altına alındı. Zaten bu davanın açılmamasını düşünenlerden biriyim. Ama eski yönetimin başlattığı bir olaydı. Umarım sonucunu görürler!

Sürekli olarak dile getirdiğim bu olayın da hakkaniyetli bir şekilde sonuçlanmasından dolayı mutluyum.

Ancak daha çözümlenmesi gereken onlarca husus var. Ben milli bayrak taşıyıcımı seviyorum. Ama diğer sorunları ne zaman ve hangi kadroyla çözeceğiz ?

Seçmece mi olsun?

Serdar Başağaoğlu
[email protected]

Seçmece

Yorumlar Tüm Yorumlar (26)

Tgs ~ 11 ay önce
Beklentilerimizi umutlarımızı yıktın başkan

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Bakalım ~ 11 ay önce
Daha yargıtaya goturur Thy yonetimi,enaz 1yil daha beklemeyin pazar mesailerinin odenmesini!Sonuna kadar ugradacaklardir.Bu arada zam oranimiz yuzde 30olacak Temmuz da,herkese hayirli olsun

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Tgs ~ 11 ay önce
Mail bekliyoruz bi açııklama yapın insanlar çok umutlu Enfeleksyon uçtu gidiyor çalışanlar mağdur

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Cumayı bekle ~ 11 ay önce
Ahmet bolat Bey cumayı bekleyin diye tweet atmış. Video gelecekmiş. Maaşlarla beraber sürpriz varmış.
Kul Hakki.. ~ 11 ay önce
1 - Ucucu personelin ulasim problemini cozmek bi yana hala donmeyen otoban paralari ,..Millet otoban kenarinda arac bekliyor gece gunduz yaz kis..2 - Neden Kokpit 70 saati gecer fazla mesai alir da ,kabin 80'i gecmesi gerekir,3 - Amirlik veya Purserlik adi herneyse sorumluluk veriliyor ,emniyet operasyon vs tasin altinda onlarin eli varken ama sadece 1500 tl bedel veriliyor.Yerde sef olanlara yapilan duzenlemelerin hicbiri neden kabine yapilmiyor israrla? 4- Banka peomosyonu yer peroneline verilir de neden ucucuya verilmez?. Yerdekinden fazla kazanmak suc mu veya bankanin kisinin emegi karsiligii hakkettigi para calisanin ise bundan suzulen kar niye sirkete kaliyor da emekli olunca alirsiniz deniliyor..?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
kul hakkı ~ 11 ay önce
sevgili arkadaşım kendinizi kaptanlarla kıyaslamışsınız. o zaman yerdekiler de kendini kabin memurları ile kıyaslar. bir şey söylerken görev tanımınızı bilerek konuşmanız çok daha mantıklı. kendinizle çelişmeyin.
Hadi hadi ~ 11 ay önce
Neyin sorumluluğunu veriyorlarmış? Amir yatar memur koşar.
İlginc ~ 11 ay önce
Bu sefer ucuculara giydirmemissiniz tuhafff...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Ahmet bey ~ 11 ay önce
Seçim sonucuna göre; en fazla 10 gün içinde Ahmet bey de eski ünvanına kavuşur

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Adalet ~ 11 ay önce
Ahmet Bolat göreve başladığında liyakat ilgili bir mail atmıştı , bizler de inanmıştık… şeflik pozisyonları için dahi ne pislikler dönüyor haberi bile yok

Yanıtla

Kalan karakter 1000
unhappy tk1 ~ 11 ay önce
pandemi kesintileri, kçö ler, üstüne yatılan otoban ücretleri ve pazar mesaileri ; ağır mesai li uçuşlar, Personelin düzinelerce hak kaybi , personel park yeri çilesi …

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Tgs ~ 11 ay önce
Mail bekliyoruz

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Ne ~ 11 ay önce
Maili
kaptan 320 ~ 11 ay önce
özellikle boeing filosunun programları ve destinasyonları olmak üzere dar gövde filolarının durumu fecaat halinde. üstüne kaptanlar 9000 dolar bile maaş alınmamakta. first officerler zaten sürünüyor. dünyada 60 saate ortalama kaptan maaşı 15.000 dolar. ve bu maaşları lowcost'lar vermekte. burada ayda 90-100 saat altında uçulmuyor. bolat'ın popülist yaklaşımı şirkete çok şey kaybettirecek. kaptan bulamıyorlar. üstüne ayrılanlar cabası. ben de başvurumu yaptım ve dönüş aldım. aklı olan kaptan bu şirkete saat doldurmaya gelip ayrılır.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Kaybol git ~ 11 ay önce
Sana ihtiyaç yok biz sıradayız

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000