01 Ocak 2018, Pazartesi
Ali KIDIK
Ali KIDIK [email protected]

Samimiyet testi…

Yazımın başında yeni yılınızı kutlamak isterim. 2018 yılının geçmiş tüm yıllardan daha iyi olmasını temenni ediyorum. Samimiyet testini kendi adıma hiç sevmem. Kendi samimiyetimi de kimseye sorgulatma lüksünü vermem. Neysem o şekilde davranırım ve karşımdakinden de aynı davranışı beklerim.

Geçen haftaki yazımı hatırlıyorsunuz. Eurasia Airshow ile ilgili gelen bilgiler ışığında sorular sormuştum. Fuarın sahibi Hakan Kurt aradı. Uzun bir konuşma yaptık ve ardından ertesi gün buluşmak üzere randevulaştık.

Yazdıklarımla ilgili söyleyeceklerini merak ediyordum.

En çok takıldığım noktadan biri Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın ismini kullanarak sektöre baskı yapıldığına dair söylemlerin gerçek olup olmadığının cevabı idi.

Hakan Kurt, henüz 31 yaşında genç bir girişimci. Söze 2012 yılında THY Teknik A.Ş adına İstanbul Fuar Merkezi’nde organizatörlüğünü yaptığı endüstri fuarı ile başladı. Yani fuarcılığının yeni olmadığını, değişik alanlarda da fuar organize ettiğini söyledi.

Dünyada iki uydu fuarı olduğunu bunlardan birinin Amerika’da diğerinin bizde olduğundan bahsetti. Satellite Fuarı’nı da başarı ile gerçekleştirdiğinden bahsediyor.

Cumhurbaşkanı himayesinin nasıl olduğunu sorduğumuzda, Cumhurbaşkanlığı’nın himayelerinin bir komisyon tarafından incelenen projeler üzerinden gerçekleştiğini ifade etti. Cumhurbaşkanı ile bir tanışıklığı olmadığını tamamen ülke yararına olan proje olmasına bakıldığı ve bu kanaate varılırsa Sayın Cumhurbaşkanı’nın onayı olduğunu söyledi.

Samimiyet çerçevesinde geçen görüşmede, fiyatların yüksek olmasından bahsettim. Örneklerle açıkladı. Dubai Airshow’dan bile ucuz olduklarını söyleyerek iddiaların yersiz olduğundan bahsetti. Beyan esastır derler ya ben de Hakan Kurt’un söylediklerine inanıp ve fakat takipten de vazgeçmeyeceğim.

Eurasia Airshow için hazırlıklara 2016 yılında başladığını belirtti Hakan Kurt. Başlangıçta ortaklık için yabancılarla görüştüğünü inkar etmeyen hakan Kurt, “Ancak görüştüğüm fuarcılar bizim gerçekliğimiz ile örtüşmedi ve bu yüzden kendimiz yapmaya karar verdik” dedi.

“Eurasia Airshow’u açıkladığımız anda ilk arayan Corendon Havayolları oldu” diyor Hakan Kurt. Sebebini de Eurasia Airshow’un Antalya’da olacak olmasından kaynaklandığını ifade ediyor.

“Neden Antalya” diyoruz…
“Antalya bir turizm merkezi. Aynı zamanda bu sadece bir fuar değil, aynı zamanda bir şov. İstanbul’da hava trafiği yoğun.  Antalya, airshow için en uygun yer. Hava şovları yapılacak. Defalarca toplantı yaptık. Saatlerini bile ayarladık. Antalya’nın hava trafiğine göre her şeyi planladık. İstanbul’da şov yapmak imkansız. Hem ticari fuar olacak hem de seyir güzelliği açısından yabancı akrobasi uçaklarının da katılacağı hava gösterileri olacak” şeklinde cevaplandırıyor.

Bu fuarın maliyeti ne kadar olacak.

Kalem kalem saydı. Burada yazarak vaktinizi alma yerine şu bilgiyi versek yeterli. Bugüne kadar 15 milyon TL harcanmış. Toplamda 25 milyon TL harcama yapılacakmış. Devletten bir kuruş alınmamış. DHMİ’den rayiç bedel ne ise ona göre kiralama yapılmış.

Fuarın 12 bin metrekarelik alanı kapalı alan olarak planlanmış. Metrekare fiyatı 400 Dolar olarak satışa sunulmuş.

EKO SİSTEM vurgusu
Hakan Kurt iki cümleden birinde mutlaka “eko sistem” diyor. Yani ekonomik sistemden bahsediyor. Örneğin; HAVAŞ, Çelebi, TGS, AtlasGlobal, Pegasus ve diğer şirketleri örtüştüremediğimi söylediğimde “Kendi eko sistemlerine uymuyor ise gelmesinler. Cumhurbaşkanımızın himayesinde diye bir zorlama yok” diyerek bir nevi şirketlerin kendi ekonomilerine katkı sağlamayacağını düşünmüyorlarsa gelmelerini istemem modunda.

Hakan Kurt, dünyanın dört bir yanından havacılık CEO’larını, şirketlerini fuarda buluşturacağını, özel toplantılar, paneller düzenleneceğini ifade ediyor. “Bu toplantılarda şirketlerimizin yöneticileri iş birlikteliği yapma adına görüşmeler yapacaklar. Biz bu ortamı sağlıyoruz” şeklinde iddialı sözler ediyor.

İstanbul Airshow ve İDEFi baltaladığına dair düşüncelerimi ise şöyle cevaplandırıyor Hakan Kurt. İstanbul Airshow’u düzenleyen arkadaşlar iyi niyet ile bir yola çıkmışlar. 1996 yılından beri yapıyorlar. Ama maalesef geliştiremediler. Bir çadırın içine tıkanıp kalındı. Oysa bizimkisi çok kapsamlı. Onların çok emeği var. Fakat bizim konseptimiz tamamen farklı. Ben o arkadaşlara da teşekkür ediyorum” diyerek İstanbul Airshow düzenleyicilerinin hakkını da teslim ediyor.

Shakira ve Rihanna konseri için karar kılınmamış. Daha doğrusu konser verilip-verilmeyeceği konusu henüz net değil. Duruma göre yapılacak. Ama hangi dünya starı olacak belli değil.

FUARCILIĞI BIRAKIRIM RESTİ…
Hakan Kurt son söz olarak resmen rest çekti. İddialı sözler söyledi. Eurasia Airshow üçüncüsü 2022’de düzenlenecek. “Eğer üçüncü Eurasia’da Dubai Airshow’u geçemezsek fuarcılığı bırakacağım” şeklinde kesin ve net bir tavır koydu.

Ben samimiyetimi ortaya koydum görüşmenin detaylarını yazdım. Aydınlandığımı düşünerek fuarın eksiklerini yazacak olmakla beraber köstek olmayacağım. Destekleyeceğim. Amma velakin Hakan Kurt Dubai Airshow’u geçemezse bu sözleri yüzüne vuracağım.

İyi seneler olsun.

Samimiyet testi…

Yorumlar

Ali bey ~ 6 yıl önce
İşine gelmeyen yorumları yayınlamıyorsun sonra samimiyet testinden, objektiflik ve işçi haklarından, hakkaniyetten bahsediyorsun...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Airporthaber ~ 6 yıl önce
Yine söylüyorum haklısınız veya haksızsınız demiyorum.Neden bir anda tüm görüşleriniz rüzgar yönü gibi değişti.Geçen haftaki yazılarınız aklımızda. Bu kadar takipçiniz iken enteresan geldi doğrusu

Yanıtla

Kalan karakter 1000
misafir ~ 6 yıl önce
Fuardan daha çok hava gösterileri gibi.. Ayrıca " Cumhurbaşkanlığı Himayesinde " sözü de 22 yıldır yapılan İstanbul Air Show ile haksız bir rekabet sağlamış. Bu ülkeye 2 havacılık fuarı fazla. Tutmayacağına inanıyorum.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Alibeye ~ 6 yıl önce
Alibey yorumlarınızı okuyorum yanlız sizden bir isteğimiz var bir araştırma yapsanızda bize de bilgi verseniz bu aoya ve kargoda çalışan taşerona verilen geriye dönük primler ve vardiye ücretleri thy teknik aş de çalışan taşerona niçin verilmedi yazık günah değilmi emek hırsızlığı olmuyormu. Alibey bu konu hakkında kimse bir açıklama getirmiyor bütün yükü çekenlerdeniz yazıktır günahtır verilmiyecekse niçin verilmiyecek bir açıklama istiyoruz 3 aydır kargo ve ao da çalışan taşerondaki arkadaşlar zamlı vardiye ücreti alırken niçin thy teknik aş ye verilmiyor lütfen bir araştırın

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Ahmet DC ~ 6 yıl önce
Rüyasında geçer Dubai'yi

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Sn ali bey ~ 6 yıl önce
Sendika yönetimi aleyhine içinde küfür ve hakaret içermeyen yorumları yayınlamayarak, yayınladıklarınızı sendikada gelen uyarılarla silerek, işçilerin değil onların yanında olarak samimiyet testini geçemediniz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000