25 Temmuz 2022, Pazartesi
Ali KIDIK
Ali KIDIK [email protected]
  • Bence kabin ekibi yemeklerden sikayetciydi zaten, yilan basini da kendileri koydu ki gundem olsun yemek sirketi degissin diye. Ama kafasini kullanamamis yilan basini pisirnekle ugrasmamis kendini ele verdi. Sunex ekibi bulmami.
  • Ne yapıyorsan birşeyler oluyor, hostes ablamız ziyaret ettin ablamız hakka yürüdü, sancak size kapılarını açtı, menüde yılan çıktı, abi bize uğrama lütfen
  • SunExpress de o kadar çok konu rapor ediliyor. Bu güne kadar raporlar ciddiye alınmadığı için bunlar yaşanıyor. Sancak ne kadar suçluysa Sunexpress de o kadar suçlu. Nokta !! Alman 30 Yıllık şirket hikaye, ucuz olacak. Bakin insanlar hasta uçuyor maaş sisteminden dolayı ve kesintisi yaşamamak için. Yarın bir gün bir sıkıntı olursa bunun suçlusu da ekipler olacak. Gerçekten komplo olsa bile o kişiye teşekkür ederim çünkü uçuş ekibi olarak bu yemekleri hak etmiyorduk.
  • Ali bey Kalyon İsg büyütür çok büyük bir firmaya satıp yüksek kar eder.
  • 2 konuya temas edeyim: Şu anda ISG'de zaten 2 terminal var. Burası ilk açıldığında hizmet veren, yolcu köprüsü olmayan terminal şu anda atıl vaziyette kapalı durumda (Malezya'lıların işletmeci oldukları tesislerin de kapsamında...). Yeni yapılacak terminal, 3. terminal olacaktır. Kalyon Holding konusuna gelirsek, bana göre Kalyon'un sivil havacılık sektöründe özellikle büyümek gibi bir stratejisi yoook!... Kalyon, bir cins kuluçka makinesidir. Ciddi bir projeye başlar, genelde bunu tamamlar sonra da en az yarısını belli bir kâr ederek, yeni bir ortağa satar. En son Orta Anadolu'daki güneş enerjisi tesislerinin yarısını Katar'a sattılar. Yeni IST'da da benzeri olacaktır: Kalyon ve Cengiz 25 yıllığına elde ettikleri imtiyazda toplamda %30-35 hissede kalıp çoğunluğu yabancıya devredeceklerdir. Kalyon ISG'de de hisse alırsa, burada Malezya'lılara finansman bağlamında koltuk değneği olacak sonra zamanı geldiğinde imtiyazları tamamen/kısmen muhtemelen bir yeni oartiye devredeceklerdir.
  • iki taraftanda bu şekilde bu tezi doğrulayacak açıklma yok.
  • Sürekli çalışanları suçlu çıkaracak tavırlarınızı anlayamıyorum. Sunexpress çalışanlarına kimse suç atamaz. O paylaşım sayesinde durumun ne kadar ciddi olduğunu gördük. Ekip defalarca yemekleri şikayet etmiş neden onu söylemiyorsunuz. Adamların komplo kuracak başka alanları yokmu ki ekibin yemeğine göz dikti? Ali bey emek yanlısı olun haklı olun.
  • İstanbul Havalimanıda Kalyon’a komple geçecek!
  • Eskiden satın almada millet yolunu bulurdu , şimdi catering den belki yollarını buluyorlardır.
  • Afrika’daki yatilarda surekli rasta sacini kasiyan igrenc uzun tirnaklariyla pizza yapan afrikalilarin pizzalarini yiyen hostesler var. bu hijyenik mi?

Salyangoz, yılan, böcek…

Akıl alır gibi değil. Sunexpress Havayolları kokpit-kabin ve yolculara dağıtılan yemeklerin içinden yazıya başlığı veren mide bulandırıcı şeyler çıkıyor. Airporthaber’e ulaşan bu görüntüler haberleştirildikten kısa bir süre sonra bütün medyanın, sosyal ağların da gündemine bomba gibi düşüyor.

Bir yanda Alman disiplinli Sunexpress Havayolları diğer yanda Sancak Catering gibi işini ciddiye alan ikram firması.  Gelgelelim ikisi de aynı konu üzerinde eleştirilerin odak noktasında. İkramı hazırlayan Sancak Catering, Sunexpress Havayollarına gönderdiği ikramları “sallabaş” hazırlayıp gönderdi suçlaması ile karşı karşıya kalırken, Sunexpress Havayolları içinden sızan bilgiler “biz bu tür pisliklerle sürekli karşılaşıyoruz” şeklinde.

İçinden çıkılacak gibi değil.

İkramlara bakarsanız Sancak Catering, işini ihmal eden, ürünleri kontrol etmeyen bir ikram şirketi görüntüsünde. Biz bu tür görüntüleri İstanbul Havalimanı’na yemek servisi yapan AHA yemek firmasının ikramlarında da görmüştük. Yani görüntüler yabancı değil. THY’nin DOCO firmasında da görmüştük.

Özellikle yeşillik ikramlarında bu tür haşerelerin görülmesi olasılığı oldukça yüksek. Bu sebeple marul, maydanoz, roka gibi yeşilliklerin otomatik yıkamalar haricinde elle yıkanıp, gözle kontrol edilmesi çok önemli.

Sancak Catering’i aklamak gibi olmasın ama gözle gördüğüm şirkette bu tür şeylerin olma ihtimali yok denecek kadar az. Bu demek değil ki bu görüntüler Sancak Catering ürünlerinden çıkmadı.

Hatalı olabilir. Lakin firma kendinden o kadar emin ki, bu tür durumlarda ürünün özel bir paketi olduğu ve o paketin içinde muhafaza edilerek kendilerine tutanakla teslim edilmesi gerektiği ifade ediliyor.

Şikayete konu olan ürünlerin Sunexpress’ten istenmesine rağmen verilmemesi kafalarda soru işareti olarak algılanıyor. Neden verilmiyor? Bu sorunun cevabı Sunexpress’te saklı.

Tabi işin diğer tarafında bulunan ve yukarıda da bahsettiğim gibi Alman disiplinli bir şirketin bu şikayetleri umursamaz olması da soru işaretleri ile dolu.

Şahsen görüştüğüm Sunexpress yetkilisi, hiçbir personele sorgu yapılmadığını söyledi. Çok enteresan değil mi? Nasıl sorgulanmaz, nasıl takip edilmez, nasıl raporlanmaz anlaşılır gibi değil.

Anlaşılan o ki birileri bu duruma çanak tutuyor. Bir savaş mı var, rekabet mi var, ilgili ikram firmasını karalama kampanyası mı var çözmek imkansız.

Sunexpress Havayolları ikram almayı durdurarak sorunu çözümlediğini sanıyorsa büyük töhmet altında kalacaktır. Zira bu konuyu detaylı şekilde incelemeli, gerekirse ekibin bu konuda ifadesine, bilgisine başvurulmalı.

Bizzat konuştuğum kişilerin daha önceden bu tür böceklerin çıktığı ikramlarla ilgili kabin hizmetlerine bilgi verildiği, raporlandığı iddia ediliyor. Ancak kabin hizmetleri müdürlüğünün bu raporları sümen altı ederek personelin uyarılarını dikkate almadığı kaydediliyor.

Keza şöyle bir bilgi de mevcut. Kokpit ve kabin yemekleri hem doyurucu değil hem de ekipler tarafından beğenilmiyor. Bu durum şirket yönetimine bildirilmesine rağmen iyileştirme yapılmıyor. Yemekleri beğenilmeyen Sancak Catering tarafı ise “Ne isteniliyorsa, ne sipariş veriliyorsa onu yapıyoruz” savunmasında.

Sancak Catering gibi Sunexpress Havayolları da hem personeli hem de yolcularını tatmin edecek bir açıklamayı yapmak zorunda.

Her şeyi anladım da yılan kafasını anlamadım. Görme özürlü bir vatandaşın dahi fark edeceği bu durum buram buram komplo kokuyor.

Aksini söyleyene alkış tutarım.

Sabiha Gökçen Havalimanı…

Evet, iddiamızın ne kadar güçlü olduğunu Kalyon İnşaat tarafından yapılan açıklama ile tescillemiş olduk. Büyümek isteyen bir Kalyon Holding var. Havacılık anlamında da büyümek. Anlaşılan o ki, Kalyon Holding bu yolda Cengiz’den ayrı bir rota çizecek.

Malezya başbakanı geçtiğimiz haftalarda Sabiha Gökçen Havalimanına gelmiş ve havalimanında incelemelerde bulunmuştu.

Bilgi kaynağıma o kadar güveniyorum ki şaşmayacak kadar nettir. Güçlü ortak arayışında bulunan Malezya tarafı için Kalyon’dan başka alternatif olamazdı. İşte bu sebeple masaya oturuldu ve yol kat edildi.

Şimdi imza sürecine kadar görüşmeler devam edecektir.

Buraya dipnot olarak iliştirelim. İmzalar atıldıktan çok kısa bir süre sonra da Sabiha Gökçen Havalimanı ikinci pisti derhal bitirilir ve hatta ikinci terminal için de adımlar atılır ve bana göre Kalyon açısından İstanbul Havalimanı’ndan çok Sabiha Gökçen Havalimanı önem kazanır.

Salyangoz, yılan, böcek…

Yorumlar Tüm Yorumlar (17)

77 fo ~ 2 yıl önce
Bence kabin ekibi yemeklerden sikayetciydi zaten, yilan basini da kendileri koydu ki gundem olsun yemek sirketi degissin diye. Ama kafasini kullanamamis yilan basini pisirnekle ugrasmamis kendini ele verdi. Sunex ekibi bulmami.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Reis ~ 2 yıl önce
Ne yapıyorsan birşeyler oluyor, hostes ablamız ziyaret ettin ablamız hakka yürüdü, sancak size kapılarını açtı, menüde yılan çıktı, abi bize uğrama lütfen

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Sxs ~ 2 yıl önce
SunExpress de o kadar çok konu rapor ediliyor. Bu güne kadar raporlar ciddiye alınmadığı için bunlar yaşanıyor. Sancak ne kadar suçluysa Sunexpress de o kadar suçlu. Nokta !! Alman 30 Yıllık şirket hikaye, ucuz olacak. Bakin insanlar hasta uçuyor maaş sisteminden dolayı ve kesintisi yaşamamak için. Yarın bir gün bir sıkıntı olursa bunun suçlusu da ekipler olacak. Gerçekten komplo olsa bile o kişiye teşekkür ederim çünkü uçuş ekibi olarak bu yemekleri hak etmiyorduk.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 2 yıl önce
Ali bey Kalyon İsg büyütür çok büyük bir firmaya satıp yüksek kar eder.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Büyür ~ 2 yıl önce
Kira ödemez :)
mafaky ~ 2 yıl önce
2 konuya temas edeyim: Şu anda ISG'de zaten 2 terminal var. Burası ilk açıldığında hizmet veren, yolcu köprüsü olmayan terminal şu anda atıl vaziyette kapalı durumda (Malezya'lıların işletmeci oldukları tesislerin de kapsamında...). Yeni yapılacak terminal, 3. terminal olacaktır. Kalyon Holding konusuna gelirsek, bana göre Kalyon'un sivil havacılık sektöründe özellikle büyümek gibi bir stratejisi yoook!... Kalyon, bir cins kuluçka makinesidir. Ciddi bir projeye başlar, genelde bunu tamamlar sonra da en az yarısını belli bir kâr ederek, yeni bir ortağa satar. En son Orta Anadolu'daki güneş enerjisi tesislerinin yarısını Katar'a sattılar. Yeni IST'da da benzeri olacaktır: Kalyon ve Cengiz 25 yıllığına elde ettikleri imtiyazda toplamda %30-35 hissede kalıp çoğunluğu yabancıya devredeceklerdir. Kalyon ISG'de de hisse alırsa, burada Malezya'lılara finansman bağlamında koltuk değneği olacak sonra zamanı geldiğinde imtiyazları tamamen/kısmen muhtemelen bir yeni oartiye devredeceklerdir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
saw ~ 2 yıl önce
iki taraftanda bu şekilde bu tezi doğrulayacak açıklma yok.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
İnan ki ~ 2 yıl önce
Sürekli çalışanları suçlu çıkaracak tavırlarınızı anlayamıyorum. Sunexpress çalışanlarına kimse suç atamaz. O paylaşım sayesinde durumun ne kadar ciddi olduğunu gördük. Ekip defalarca yemekleri şikayet etmiş neden onu söylemiyorsunuz. Adamların komplo kuracak başka alanları yokmu ki ekibin yemeğine göz dikti? Ali bey emek yanlısı olun haklı olun.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Bir bilen ~ 2 yıl önce
Sunex personeli kendisine dokunan bir konu olduğunda babasını bile satar. Bunu hazın bir kenara.
? ~ 2 yıl önce
Çalışanlar hakkını arıyor ama milletin gözünde onu bunu satan oluyor. Bir bilen değilsin Akp nin yarattığı zihniyetin bir prçasısın.
....... ~ 2 yıl önce
BİLMEDİĞİNİZ ŞU VAR İKRAMLAR UÇAĞA VERİLEN YEMEKLERİ CATRİNG KAFASINA GÖRE VERMİYO Bİ MENÜ HAZIRLANIYOR 10 GÜNDE BİR DEĞİŞMELİ ŞEKİLDE VE BU 3 MENÜ YÜ DE MÜŞTERİYE SUNUYORLAR YETKİLİ KİŞİLER BU MENÜLERİN TESTLERİNİ TADIMLARINI YAPIYOKİ ONA GÖRE FİYATTA ANLAŞIP ONAY VERİLİYO...EKİP AÇ KALMIŞ DOYAMAMIŞ CATRİNGİ İLLGİLENDİRMEZ
Eksik bilgi ~ 2 yıl önce
İstanbul Havalimanıda Kalyon’a komple geçecek!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
mafaky ~ 2 yıl önce
Kalyon istese de daha bir süreliğine Yeni İstanbul Havalimanıda tek kalamaz. Burada fazların tamamı bitirilmedi, hatta başlanmadı. Türkiye'de komple havalimanı inşa etmeye yetkili (yani sadece bir pist ya da terminal değil, komple bir tesisin inşasını kastediyorum) yetkili/sertifikalı olan tek kuruluş Kalyon değil Cengiz İnşaat'tır. Ha, ne zaman ki Cengiz IST'daki 4 Fazın inşaatını da tamamlar; o zaman ortaklıktan çekilebilir.
Soru ~ 2 yıl önce
Yetkiyi kim veriyor? Cengiz hangi iş tamamlama ile bu hakka sahip?
mafaky ~ 2 yıl önce
"Soru" başlıklı arkadaşımıza cevaptır. Söz konusu yetki Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığına bağlı DHMİ tarafından verilmiştir. Cengiz İnşaat, Ordu-Giresun Havalimanını sıfırdan inşa etti, bitirdi ve bu şekilde yetkiyi aldı. Burası Y.İ.D. Projesi değildi...Bu yetkiye istinaden de (Yeni) İstabul Havalimanı'nı oluşturan IGA Konsorsiyumu'nun değişmez, vazgeçilemez ortağı oldu. Burası bilindiği gibi Y.İ.D. Projesidir. Daha yakınlarda da yine Y.İ.D. olmayan Rize-Artvin Havalimanı inşaatını üstlendi ve bitirdi. Şimdi de herhalde yine deniz üzerine inşa edilmesi planlanan (Yeni) Trabzon Havalimanı için hazırlanmakta... Not: şu an inşa halindeki büyücek tesis olan Çukurova Bölgesel Havalimanını saymayın: orasının altyapısı (pisti) DHMİ tarafından yaptırıldı. Burada Y.İ.D. Projesini alan firma "üstyapı" olarak tanımlanan terminal, kule ve sair yerüstü tesislerini yapmakla ve sonrasında da işletmeyi gerçekleştirmekle yükümlü.
Sxs ~ 2 yıl önce
Eskiden satın almada millet yolunu bulurdu , şimdi catering den belki yollarını buluyorlardır.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Yatılar ~ 2 yıl önce
Afrika’daki yatilarda surekli rasta sacini kasiyan igrenc uzun tirnaklariyla pizza yapan afrikalilarin pizzalarini yiyen hostesler var. bu hijyenik mi?

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000