20 Kasım 2017, Pazartesi
Ali KIDIK
Ali KIDIK [email protected]
  • Genel olarak güzel bakış açıları var. ☆ Katılıyorum. Sabiha daha önceden 2 pistli olmalıydı. Gecikmiş durumda. SAW asla ATATÜRK' ün alternatifi olmazdı. Hitap ettiği nüfus bölgesi ayrı. SAW nispeten bölgesel nitelikte. Şu dakika itibarıyle zamanında iniş-kalkış yapılanilmesi için zaten İstanbul'un aynı anda çalışan 5 piste ihtiyacı var. SAW tek pistli iken AHL kapandığı noktada NIA - NEW ISTANBUL AIRPORT'un minimum 3 aktif pisti açık olmak zorunda. Eğer 3 pistin üzerine çıkamazsa Avrupa'dan çekeceğimiz Yeni veya Artan havayolu taleplerine cevap veremeyecektir. Çok iyi hesap yapılmalı. ☆ NIA mutlaka AHL'nin personelinin tamamına (artı daha da fazlasına) iş verecek kadar büyük olacaktır zaten. SAW'ın da 2 pist olmaya hazırlanması şart. ☆ Bu arada SAW neden çöküp duruyor. Teknik Detay paylaşır mı HEAŞ? Belki buradan çözüme katkı yapacak yenilikçi teknik fikirler çıkar!
  • Şu İSG kargo da yapılanma ne olacak.Biz yıllardır kiraciyiz tuvalet sorunu olduğunu söylüyoruz kargo müdürüne ama adamin umrunda değil yahu neden kendisine özel çay ocağının yanında tuvaleti var.Ye kurkum ye dünyası bundan önce ki kargo şefi de aynısını yapıyordu nede olsa kankasiymis.Bana Şener şen ile Kemal Sunal in oynadığı ağam filmini hatırlattı.
  • 3.havalimanı sabiha gökçeni yıldız haline getirecek. anadolu yakasını geçtim taksime bile sabiha gökçenden daha hızlı geliniyor. ot bitmez kervan geçmez alanı kimse zorunlu olmadıkça kullanmaz. ahl yi kapatmak büyük bir hata. londra da 6 tane havaalanı var ama heathrow u kapatmıyorlar . artan kapasiteyi diğerlerine yönelendiriyorlar 3. havalimanını aç artan trafiği oraya yönlendir. ahl gibi konfor ve markayı neden öldürüyorsun nokta.
  • Uctukca paralar maaş eriyor.maaş para etmiyor artık.
  • Yokmu usd.yi durduran.tutan.yanıyoruz. yetişin.
  • Terminal wc.ler çok pis.görevli yokmu ya. Uluslararası mikrop yayılıyor. Dezenfekte edin.terminal Mescid-i ayak ter kokusu. Yerler halılar ıslak. Herşey paramı kazanmak ya.hijyen lütfen.
  • Kargoda 5 numara depoda bagaj diye yapılan işlemlere dikkat. Ciddi anlamda menfaat çet. oluşmuş. Çalıştığı koca koca kurumları kendi iş ofisi gibi sahibi gibi kullanıp.kurum müşterilerini kendilerine bağlıyorlar. Yönetici takımı mudur şef gruplarına dikkat.ısg, pegasus kargo, tkkargo,Çelebi, tgs. Operasyon yapıldı Çelebide ve bazı gumrukcu ve is takip kisiler ayiklandi.ama akabinde yeni kisiler palazlandi.O eski gumruk muh.am.orda kaldikca.kargo yon.değişmedikçe. bu iş temizlenmez. Yavruları adapte etmeye başladı. ASE eks.
  • ne o pist ne havalimanı tam anlamıyla bitmeyecek. çünkü kuyuda su bitti. çünkü hesap verme zamanı.
  • Çok yazık, havacılıkla ilgili ahkam kesen bir havalimanı Ceo'su uzun hatların bir yere açılması için orda o uzun hattın yolcusunu bağlamaya network gerektiğini bilmiyor. SAW'da sadece Amerika uçuşu konduğundan o uçağı kiminle dolduracaksın. THY o uçaklara dünyanın döt bir tarafından yolcu koyuyor. Sadece SAW çıkışlı yolcuyla olacak iş değil. Pegasus öyle bir şey yapacak olsa adamların bütün network'u orda zaten, bağlantılı yolcuyu verir, varsa potansiyeli gönderir. Bu sebeple önden pek çok kısa hattın açılık oradaki network2un geliştirilmesi gerekir ki THY şuan bunu yapıyor.
  • İnsana yapılan maddi yatırımın Türkiye'deki adı parayı çöpe atma.Verilen taktiğe de bakar mısınız AHL kapanınca zaten o personel sizin olacak-mış,inanılmaz bir yazı!!!

Sabiha Gökçen AHL olabilir mi?

İstanbul’da yapımı devam etmekte olan üçüncü havalimanı 2018 yılının 29 Ekim’inde hizmete hazır hale getirilmeye çalışılırken, Sabiha Gökçen Havalimanı da ikinci pisti ile genişleme sürecine hazırlanıyor.

Sabiha Gökçen Havalimanı yeni CEO’su Ersel Göral geçen hafta basının karşısına çıktı. Tam da beklediğim gibi açıklama yaptı. Oturarak müşteri gelmediğini izah etti aslında. Yenilikler yapacaksınız, müşterinin ayağına gideceksiniz, yolcunun kolay ulaşımını sağlayacaksınız ki havalimanı cazip olsun.

İkinci pist çalışması ile birlikte iç hat projesini de olumlu buluyorum. Sabiha Gökçen Havalimanı CEO’su üçüncü havalimanını iyi analiz etmiş ki ulaşım zorluğundan Sabiha Gökçen Havalimanı’nın tercih sebebi olacağını söylüyor.

İlk etapta söyledikleri doğru. Üçüncü havalimanı şehre çok uzak olmakla birlikte ulaşım alanında da önemli bir handikaba sahip. Sabiha Gökçen bu handikabı iyi değerlendirirse Atatürk Havalimanı’ndan zorunlu olarak ayrılmak zorunda kalan şirketlerin yeni gözdesi olabilir.

Sabiha Gökçen Havalimanı’nda sık sık pist çökmesi meydana geliyor ve pist sık sık onarım için kapatılıyor. Buna rağmen önemli bir yolcu potansiyeline sahip. Dolayısıyla yeni pist ile daha da efektif kullanılacak diye düşünüyorum.

Ersal Göral, Sabiha Gökçen Havalimanı’ndan uzun uçuşların başlayabileceğini de söylemiş. Geç bile kalındı. THY buradan çoktan uçuş koymalı idi. Ama maalesef bizim genimizde saplantı var. Bir yere takılıp orada kalıyoruz. Aynı şeyi Esenboğa için de söyledim. O kadar çok hat açılıp kapatılıyor ki, THY kendi rezervasyonlarının hangi bölgelerden yapıldığına bakarak bile yolcu profili çıkartabilirdi. Buna göre de uzun uçuş planına ek olarak Sabiha Gökçen Havalimanını da ekleyebilirdi.

THY ancak özel şirketlerin uçtuğu yere uçup Türkiye içinde rekabeti seçti. Oysa bir bayrak taşıyıcı olarak büyük şirketlerle rekabet etmeli. Şimdi Pegasus Havayolları’nın okyanus ötesi uçma şansı olsun ve diyelim ki Sabiha Gökçen Havalimanı’ndan Amerika’ya uçuş başlasın, THY aynı gün oradan Amerika’ya uçuş başlatmazsa bende bu işi hiç yapmadım.

Demem o ki Sabiha Gökçen olması gerektiği kadar ilgi görmedi. Lakin gelecekte bir Atatürk Havalimanı olma şansı var. Hem coğrafik konumu hem ulaşım durumu hem de iyi yönetilerek. Şu bir gerçek ki üçüncü havalimanı oturana kadar Sabiha Gökçen Havalimanı önemli bir görev üstlenecek. Üstelik olumsuz hava koşullarında, kar, sis, don gibi durumlarda üçüncü havalimanında ne tür aksaklıklar çıkacak henüz net değil. Bu konuda çok sıkıntı çekileceğini düşünüyorum.

Üçüncü Havalimanı önemli yeniliklerle geliyor.

Geçen hafta yine üçüncü havalimanında idik. Gerçekten bir havacılık mabedi yükseliyor. Bir yandan devasa bir inşaat diğer yandan her geçen dakika azalan süre. Bana kalırsa bu gibi dev projelere süre konulup projeyi sıkıştırmamak gerekir. Zira planlamanın bile maharet istediği dev yapının 2018 Ekim ayında hizmete alınması bile bir mucize.

Edindiğim bilgiye göre 2018 ilk yarısından sonra üçüncü havalimanına taşınmalar başlayacak. Bu taşınmalar Ekim ayına kadar sürecek. Kimse zannetmesin ki 29 Ekim günü “hooop taşındık” gibi bir şey olmayacak.

Geçen hafta bakan Ahmet Arslan’ın ziyareti sırasında yapılan robot şov üçüncü havalimanının artılarından bir başka deyişle reklam araçlarından biri olacak. İki ayrı robot olacak. Birisi check-in yapacak diğeri yük taşıyacak. Robot bilet check-in yapmanın yanında size kapıya kadar da eşlik edecek. Şaka gibi…

Tabi sorunlar da ortaya çıkmaya başladı. Üçüncü havalimanının pir pistinin yapımında sorun var. Pist zemini oldukça sorunlu. Yapımcı ve işletmeci firma haklı olarak süre uzatımı istedi. Bakalım ne tür cevap alacak.

Öte yandan yine ısrarla söylüyorum. Üçüncü havalimanına giden yolların tabelası çok yetersiz. Okunamayacak kadar küçük. Yollar değişmiş ama maalesef gurur kaynağı olarak sunulan bu projeye ulaşmak için navigasyon bile yetersiz kalıyor.

Söylediğimiz gibi üçüncü havalimanı düzen oturtana kadar Sabiha Gökçen önemli bir avantaj yakalayacak.

Bu arada İGA, TAV’dan sürekli transfer yapıyor. Astronomik rakamlarla insanlar transfer ediliyor. Buradan bir kez daha söylüyorum. Ayağınıza kurşun sıkmayın. AHL kapanınca zaten o personel sizin olacak. Boşu boşuna paraları çöpe atmayın.

Sabiha Gökçen AHL olabilir mi?

Yorumlar Tüm Yorumlar (28)

Yorucu ~ 6 yıl önce
Genel olarak güzel bakış açıları var. ☆ Katılıyorum. Sabiha daha önceden 2 pistli olmalıydı. Gecikmiş durumda. SAW asla ATATÜRK' ün alternatifi olmazdı. Hitap ettiği nüfus bölgesi ayrı. SAW nispeten bölgesel nitelikte. Şu dakika itibarıyle zamanında iniş-kalkış yapılanilmesi için zaten İstanbul'un aynı anda çalışan 5 piste ihtiyacı var. SAW tek pistli iken AHL kapandığı noktada NIA - NEW ISTANBUL AIRPORT'un minimum 3 aktif pisti açık olmak zorunda. Eğer 3 pistin üzerine çıkamazsa Avrupa'dan çekeceğimiz Yeni veya Artan havayolu taleplerine cevap veremeyecektir. Çok iyi hesap yapılmalı. ☆ NIA mutlaka AHL'nin personelinin tamamına (artı daha da fazlasına) iş verecek kadar büyük olacaktır zaten. SAW'ın da 2 pist olmaya hazırlanması şart. ☆ Bu arada SAW neden çöküp duruyor. Teknik Detay paylaşır mı HEAŞ? Belki buradan çözüme katkı yapacak yenilikçi teknik fikirler çıkar!

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Ramiz dayi ~ 6 yıl önce
Şu İSG kargo da yapılanma ne olacak.Biz yıllardır kiraciyiz tuvalet sorunu olduğunu söylüyoruz kargo müdürüne ama adamin umrunda değil yahu neden kendisine özel çay ocağının yanında tuvaleti var.Ye kurkum ye dünyası bundan önce ki kargo şefi de aynısını yapıyordu nede olsa kankasiymis.Bana Şener şen ile Kemal Sunal in oynadığı ağam filmini hatırlattı.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
kesinlikle evet ~ 6 yıl önce
3.havalimanı sabiha gökçeni yıldız haline getirecek. anadolu yakasını geçtim taksime bile sabiha gökçenden daha hızlı geliniyor. ot bitmez kervan geçmez alanı kimse zorunlu olmadıkça kullanmaz. ahl yi kapatmak büyük bir hata. londra da 6 tane havaalanı var ama heathrow u kapatmıyorlar . artan kapasiteyi diğerlerine yönelendiriyorlar 3. havalimanını aç artan trafiği oraya yönlendir. ahl gibi konfor ve markayı neden öldürüyorsun nokta.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Usd ~ 6 yıl önce
Uctukca paralar maaş eriyor.maaş para etmiyor artık.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
İmdat ~ 6 yıl önce
Yokmu usd.yi durduran.tutan.yanıyoruz. yetişin.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Saw saw ~ 6 yıl önce
Terminal wc.ler çok pis.görevli yokmu ya. Uluslararası mikrop yayılıyor. Dezenfekte edin.terminal Mescid-i ayak ter kokusu. Yerler halılar ıslak. Herşey paramı kazanmak ya.hijyen lütfen.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Isg kargo Sabiha ~ 6 yıl önce
Kargoda 5 numara depoda bagaj diye yapılan işlemlere dikkat. Ciddi anlamda menfaat çet. oluşmuş. Çalıştığı koca koca kurumları kendi iş ofisi gibi sahibi gibi kullanıp.kurum müşterilerini kendilerine bağlıyorlar. Yönetici takımı mudur şef gruplarına dikkat.ısg, pegasus kargo, tkkargo,Çelebi, tgs. Operasyon yapıldı Çelebide ve bazı gumrukcu ve is takip kisiler ayiklandi.ama akabinde yeni kisiler palazlandi.O eski gumruk muh.am.orda kaldikca.kargo yon.değişmedikçe. bu iş temizlenmez. Yavruları adapte etmeye başladı. ASE eks.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
bitmez ~ 6 yıl önce
ne o pist ne havalimanı tam anlamıyla bitmeyecek. çünkü kuyuda su bitti. çünkü hesap verme zamanı.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
GY ~ 6 yıl önce
Çok yazık, havacılıkla ilgili ahkam kesen bir havalimanı Ceo'su uzun hatların bir yere açılması için orda o uzun hattın yolcusunu bağlamaya network gerektiğini bilmiyor. SAW'da sadece Amerika uçuşu konduğundan o uçağı kiminle dolduracaksın. THY o uçaklara dünyanın döt bir tarafından yolcu koyuyor. Sadece SAW çıkışlı yolcuyla olacak iş değil. Pegasus öyle bir şey yapacak olsa adamların bütün network'u orda zaten, bağlantılı yolcuyu verir, varsa potansiyeli gönderir. Bu sebeple önden pek çok kısa hattın açılık oradaki network2un geliştirilmesi gerekir ki THY şuan bunu yapıyor.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
xwb ~ 6 yıl önce
İnsana yapılan maddi yatırımın Türkiye'deki adı parayı çöpe atma.Verilen taktiğe de bakar mısınız AHL kapanınca zaten o personel sizin olacak-mış,inanılmaz bir yazı!!!

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000