25 Ocak 2009, Pazar
Ali KIDIK
Ali KIDIK [email protected]
  • rüşvet hala devam ediyormu acaba çünkü bazı kişilerin işleri shgm de bir türlü düzelmiyor neder siniz
  • boşuboşuna hiçbilmeden tadmadan karnından konuşma gerçekler ortaya çıkınca ki çıkmayacak böyle konuşamıyanları çok gördük SHGMnin havanda su döğdüğünü herkez biliyor hani isparta hani bir evvelki helikopter kazası hani amstedam hani hızlı tren(ulaştırma bakanlığı)hani İRAN olayı okadar yazıldığı halde 2 yıldır bir kişi sormadı bu iran olayı nedir diye SHGM çok iyi bilmekte ve gizlemektedir LÜTFEN gerçekleri bilenlere saygılı olalım açıklanırda herkez canından malından korkmaya başladı
  • Olaydan bir kaç gün sonra Top Air Genel Müdürü İrfan Bey'in uçağının düşmesi, Hasan İşgüzar ve Rose Air işbirliği..Olay zor gibi ama genede olan olmuş artık.
  • Bir varmış bir yokmuş rumuzlu arkadaş, bildiklerini anlatırsan kıyametin kopacağını söylüyorsun, bu bana yıllar önce yayınlanan Saklambaç gazetesindeki bazı dansözlerin bacaklarını acarak konuşursam Türküye ayağa kalkar söylemlerini hatırlattı. Ne biliyorsan kimin hakkında biliyorsan benim rumuzuma teslim edilmek üzere Ali Kıdık'a gönder, ben onu alıp ulaştırma bakanlığı Teftiş kuruluna götürüp gerekli soruşturmayı açtırayım. sağda solda duyduğun dedikodularla insanlara camur atma. örneğin senin bizat herhengi birkimseye verdiğin birşey varmı verdiğsen hangi işin için verdin. İşini yapmaktan açiz bir kaç kişinin barlarda yaptığı dedikodularla insanların onuruyla oynama, çalışan insanlara camur atmakla bir yere varamazsın.
  • Yorumunuz uygunsuz ve hakaret içeren unsurlara yer verdiğinden dolayı yayımlanmamaktadır.
  • Rumuzunuz gibi olmuş yorumunuz. Adeta simya yapmışsınız. Bir sihir yapmış ve kömürü altına çevirmişsiniz. Anladığım kadarıyla bu iş sizin göreviniz. Benim bildiklerim, şimdilerde sektörde herkesin bildiklerinin yanında pek az kalır. Bunların yazılması siteyi zor durumda bırakacağı için yayımlanmaz. Bir gerçek var ki SHGM hiçbir dönemde sizin dediğiniz gibi şeffaf olmamıştır, temiz de olamamıştır. Rüşvet mekanizması iki taraflıdır. Havacılık sektörü vermeye bu kadar hazır olunca SHGM'nin temiz kalmasını beklemek hayal olur zaten. Rüşvet iki sebeple verilir ve alınır. Birincisi olamaz bir şeyin oldurulması içindir. İkincisi de bu rantı yaratmak için bir şeyi olamaz durumuna getirenlerin olabilmesi için, koydukları suni kilidi açmaları içindi
  • Bir yokmuş hiç olmamış rumuzlu arkadaş gece,gündüz,hafta sonu demeden büyük bir özveriyle ve canla başla çalışan SHGM personeline haksızlık yapıyorsun. ne biliyorsan ve kimin hakkında biliyorsan yüreğin varsa açık söyle herkesi töhmet altında bırakma yıllarca namusuyla şerefiyle onuruyla o kurumda çalışanlara haksızlık olmuyormu? belki de senin tanıdığın o mutemetler senin bildiklerin adına kendileri için para toplamış. Sen merak etme SHGM de hiçbirşey gizli kalmaz, dünyanın en şeffaf kurumudur. her kes herşeyi bilir ancak konuşmuyorsa aseletindendir.
  • Program gerçekleşirse dönemin müsteşar yardımcısı Hasan İŞGÜZAR'ı arayıp canlı bağlantı kurun o size her şayi anlatsın. Ha unutmadan Top air'in pilotu rahmatli İrfan bey ölmeseydi oda anlatırdıda, komplo kurulduğu bir gerçekte atılan her yeme koşarsanız sonucu bu olur. Gerçi komployu kuranlarda Allahtan belalarını buldular ama olan oldu bir kere.
  • Lütfen Sermet Unel e ankaradaki otel odasındaki buluşmadan birkaç gün önceAlaattin Özdemirden Telefonda bas bas bağırarak o dönemde Allaatin Özdemire ait olan Cherooke Jeep i de isteyip istemediğini sormayı unutmayın..Çünkü Alaattin özdemir o görüşme sırasında Telefonunu sesliye alıp odasında bulunan herkese dinletmişti...Arkadaş o jeep i yırtına yırtına isterken çok mu masumdu??...
  • Ali Bey, Sermet Bey'in yanlışı kendisini bitirdi, bu doğrudur ama beni hayal kırıklığına uğratan sonrası oldu. Bu çirkin olaydan sonra hiçdeğilse bürokrasinin sivil havacılık bacağında rüşvet işi biter diye düşünmüştüm. Korku bunu sağlar sanmıştım. Ama olmadı. Sermet Bey tutuklandığında "aptallığından yandı, eline yüzüne bulaştırdı" diyen yardımcısından tutun da, özel mutemet ile bu işleri halledenine kadar herşeyi gördüm. Siz sermet ünel ile mevcut genel müdürü kıyaslasanız akıllı ve aptal tercihi mi yaparsınız yoksa namuslu ve namussuz mu?

RÜŞVETÇİ GENEL MÜDÜR NEYİN PEŞİNDE?..

Bir genel müdür rüşvet suçlaması ile karşı karşıya. Bürokraside alnınıza sürülecek en büyük leke. Suçlu yada suçsuz ne olursanız olun kamuoyu nezdinde adınız “Rüşvetçi Genel Müdür” olarak lanse edildiği anda o leke her zaman sizinle beraber olacaktır.

Kaybettiğiniz onurunuz, gururunuz suçsuzluğunuz hukuki olarak iade edilmiş olsa bile kamu vicdanında siz hala rüşvet alan birisi olarak hafızalardan silinmeyeceksiniz.

Yıl 2000, tarih 3 Ocak ve soğuk bir kış günü. Televizyonlar alt yazı ile geçiyor “Sivil Havacılık Genel Müdürü Sermet Ünel rüşvet alırken gözaltına alındı. Flaş görüntüler Anahaber bülteninde”

Tüm televizyonlar akşam Anahaber bültenlerinde Sivil Havacılık Genel Müdürü Sermet Ünel’in rüşvet aldığına dair haberi ilk sıradan veriyor. Bu sırada babasının gözaltına alındığından habersiz küçük bir çocuk annesine sarılarak “Anne bu benim babam mı?” İşte rüşvetin en dramatik görüntüsü hiç kimsenin bulunmadığı o ortamda psikolojik çöküntüyle yaşanıyor.

Sivil Havacılık Genel Müdürü Sermet Ünel, Antalya Merkezli Rose Air Genel Müdürü Alaattin Özdemir’den rüşvet alırken yakalanıyor.

Sermet Ünel, uzun bir yargılamanın sonucunda 4 yıl iki ay hapis yatarak serbest kaldı. Ancak yargılamanın adil olmadığını düşünerek Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’nde Türkiye aleyhine dava açtı. Bu dava Sermet Ünel’i haklı gösterdi ve Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’nin aldığı kararla Türkiye’nin İnsan Hakları Sözleşmesi’nin 6-1 ve 6-d maddelerini ihlal ettiği vurgulandı. Mahkeme Sermet Ünel’e verilmek üzere Türkiye’yi 6500 Euro ödemeye mahkûm etti.

Şimdi Sermet Ünel kazandığı bu dava ile Türkiye’de yeniden yargılanmak üzere hakkını arıyor.

Peki, ne olacak? Koca bir sıfır. Sermet Ünel’in Türkiye’de yeniden yargılanması sonrasında beraat etmesi olasılığı oldukça yüksek. Ancak onuru, gururu ne olacak? Kamuoyu nezdinde kaybettiği imajını nasıl düzeltecek. Düzeltme imkânı var mı? Hayır yok...

Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi Türkiye’yi mahkûm etti etmesine ama peki Sermet Ünel bir otelde dolarlarla yakalanmasını nasıl izah edecek? Makamındaki para kasasında bulunan ziynet eşyalarını ve çekleri nasıl anlatacak?

Sermet Ünel, bugüne kadar hep sustu. Hiç kimseye konuşmadı. Belki de konuşmak istemedi. Konuşsa bile ona inanacak olan kimse olabilir miydi?

Sermet Ünel, kısa bir süre sonra Airport TV’de sunduğum Sorun Cevaplasın Programı’na katılacak. Tüm gerçekleri açıklayacak. Belki de bu program bundan tam 9 yıl öncesine ışık tutacak.

Şimdiden ben o programı iple çekmeye başladım. Eğer Sermet Ünel verdiği sözde durursa kendisini Airport TV’de ağırlayacağız. Zamanın Ulaştırma Bakanı Enis Öksüz’ün operasyonu ile gerçekleşen bu suçüstü rüşvet olayının perde arkası oldukça ses getirecek. Bakalım “Bana komplo kuruldu” diyen Sermet Ünel bu komplonun nasıl kurulduğunu açıklayabilecek mi?

Haftaya görüşmek dileğiyle…

RÜŞVETÇİ GENEL MÜDÜR NEYİN PEŞİNDE?..

Yorumlar Tüm Yorumlar (12)

Misafir ~ 15 yıl önce
rüşvet hala devam ediyormu acaba çünkü bazı kişilerin işleri shgm de bir türlü düzelmiyor neder siniz

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
boşuboşuna hiçbilmeden tadmadan karnından konuşma gerçekler ortaya çıkınca ki çıkmayacak böyle konuşamıyanları çok gördük SHGMnin havanda su döğdüğünü herkez biliyor hani isparta hani bir evvelki helikopter kazası hani amstedam hani hızlı tren(ulaştırma bakanlığı)hani İRAN olayı okadar yazıldığı halde 2 yıldır bir kişi sormadı bu iran olayı nedir diye SHGM çok iyi bilmekte ve gizlemektedir LÜTFEN gerçekleri bilenlere saygılı olalım açıklanırda herkez canından malından korkmaya başladı

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Misafir ~ 15 yıl önce
Olaydan bir kaç gün sonra Top Air Genel Müdürü İrfan Bey'in uçağının düşmesi, Hasan İşgüzar ve Rose Air işbirliği..Olay zor gibi ama genede olan olmuş artık.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Simyacı ~ 15 yıl önce
Bir varmış bir yokmuş rumuzlu arkadaş, bildiklerini anlatırsan kıyametin kopacağını söylüyorsun, bu bana yıllar önce yayınlanan Saklambaç gazetesindeki bazı dansözlerin bacaklarını acarak konuşursam Türküye ayağa kalkar söylemlerini hatırlattı. Ne biliyorsan kimin hakkında biliyorsan benim rumuzuma teslim edilmek üzere Ali Kıdık'a gönder, ben onu alıp ulaştırma bakanlığı Teftiş kuruluna götürüp gerekli soruşturmayı açtırayım. sağda solda duyduğun dedikodularla insanlara camur atma. örneğin senin bizat herhengi birkimseye verdiğin birşey varmı verdiğsen hangi işin için verdin. İşini yapmaktan açiz bir kaç kişinin barlarda yaptığı dedikodularla insanların onuruyla oynama, çalışan insanlara camur atmakla bir yere varamazsın.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Bir varmış bir yokmuş (devam) ~ 15 yıl önce
Yorumunuz uygunsuz ve hakaret içeren unsurlara yer verdiğinden dolayı yayımlanmamaktadır.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Bir varmış bir yokmuş ~ 15 yıl önce
Rumuzunuz gibi olmuş yorumunuz. Adeta simya yapmışsınız. Bir sihir yapmış ve kömürü altına çevirmişsiniz. Anladığım kadarıyla bu iş sizin göreviniz. Benim bildiklerim, şimdilerde sektörde herkesin bildiklerinin yanında pek az kalır. Bunların yazılması siteyi zor durumda bırakacağı için yayımlanmaz. Bir gerçek var ki SHGM hiçbir dönemde sizin dediğiniz gibi şeffaf olmamıştır, temiz de olamamıştır. Rüşvet mekanizması iki taraflıdır. Havacılık sektörü vermeye bu kadar hazır olunca SHGM'nin temiz kalmasını beklemek hayal olur zaten. Rüşvet iki sebeple verilir ve alınır. Birincisi olamaz bir şeyin oldurulması içindir. İkincisi de bu rantı yaratmak için bir şeyi olamaz durumuna getirenlerin olabilmesi için, koydukları suni kilidi açmaları içindi

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Simyacı ~ 15 yıl önce
Bir yokmuş hiç olmamış rumuzlu arkadaş gece,gündüz,hafta sonu demeden büyük bir özveriyle ve canla başla çalışan SHGM personeline haksızlık yapıyorsun. ne biliyorsan ve kimin hakkında biliyorsan yüreğin varsa açık söyle herkesi töhmet altında bırakma yıllarca namusuyla şerefiyle onuruyla o kurumda çalışanlara haksızlık olmuyormu? belki de senin tanıdığın o mutemetler senin bildiklerin adına kendileri için para toplamış. Sen merak etme SHGM de hiçbirşey gizli kalmaz, dünyanın en şeffaf kurumudur. her kes herşeyi bilir ancak konuşmuyorsa aseletindendir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
ZZZ air ~ 15 yıl önce
Program gerçekleşirse dönemin müsteşar yardımcısı Hasan İŞGÜZAR'ı arayıp canlı bağlantı kurun o size her şayi anlatsın. Ha unutmadan Top air'in pilotu rahmatli İrfan bey ölmeseydi oda anlatırdıda, komplo kurulduğu bir gerçekte atılan her yeme koşarsanız sonucu bu olur. Gerçi komployu kuranlarda Allahtan belalarını buldular ama olan oldu bir kere.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
burga ~ 15 yıl önce
Lütfen Sermet Unel e ankaradaki otel odasındaki buluşmadan birkaç gün önceAlaattin Özdemirden Telefonda bas bas bağırarak o dönemde Allaatin Özdemire ait olan Cherooke Jeep i de isteyip istemediğini sormayı unutmayın..Çünkü Alaattin özdemir o görüşme sırasında Telefonunu sesliye alıp odasında bulunan herkese dinletmişti...Arkadaş o jeep i yırtına yırtına isterken çok mu masumdu??...

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Bir yokmuş hiç olmamış ~ 15 yıl önce
Ali Bey, Sermet Bey'in yanlışı kendisini bitirdi, bu doğrudur ama beni hayal kırıklığına uğratan sonrası oldu. Bu çirkin olaydan sonra hiçdeğilse bürokrasinin sivil havacılık bacağında rüşvet işi biter diye düşünmüştüm. Korku bunu sağlar sanmıştım. Ama olmadı. Sermet Bey tutuklandığında "aptallığından yandı, eline yüzüne bulaştırdı" diyen yardımcısından tutun da, özel mutemet ile bu işleri halledenine kadar herşeyi gördüm. Siz sermet ünel ile mevcut genel müdürü kıyaslasanız akıllı ve aptal tercihi mi yaparsınız yoksa namuslu ve namussuz mu?

Yanıtla

Kalan karakter 1000

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000