03 Ekim 2022, Pazartesi
Ali KIDIK
Ali KIDIK [email protected]
  • İga ana firma vermediki diğerleri versin
  • Daha düne kadar TGS laf söyleyen THY liler primimiz nerde diye burayı ağlama DUVARINA çevirdiniz.
  • Unifree duty free de bilgi kirliliği mevcut.Maaşın 1.5 katı diyende var,1 maaşta diyende.Bir mail atmak zor mu var veya yok.Her kafadan bir ses çıkıyor,yöneticilerimizde herhangi bir açıklama yok.Samsonite firması bile 8000 tl ödeme yaparken,7/24 çalışan unifree duty free hâlâ sessizliğini koruyor.
  • Versenize kardeşim primlerimizi,
  • THY KABİN 3×75 , Kokpit 3×125 bin TL ,hayırlı uğurlu olsun ..Ananizin ak sütü gibi helaldir.
  • Herhalde prim alamayan öksüz havacılar derken THY kabin ve kokpitten bahsetmek istediniz Ali bey..Yoksa gerçek THY çalışanlarınin hiç birine prim verilmediğini duymamış olamazsınız dimi...??
  • Tk’ya verilecek promosyon nerde ?????? Ekim oldu hala açıklama yok. Bunları yazın , bunları konuşun ! Dıdının dıdısına bile ödeme yapıldı asıl şirket çalışanları hergün haber bekliyor. Öncelikli olması gereken personel üvey evlat gibi. Ne miktar belli nede tarih. Sözler tutulmadı zaten. Eylül’de vereceğiz denilen paranın akibeti Ekim ayı gelmiş hala belli değil. Hastalık sebebiyle kahvaltıya gelinmedi geçmiş olsun maildemi atılamıyor ! Sürekli oyalamak , ötelemek acaba banka promosyonları gibi bu paralarımızında günlük faizinin peşinemi düşülüyor
  • Pirim alan arkadaşlara hayırlı uğurlu olsun inşallah daim olsun gözümüz yok Allah daha çok nasip etsin. Sn Ali KIDIK bey THY lara büyük meydanlarda yakıt ikmal hizmeti veren Skytan..oven.. şirketinden hiç bahsetmiyorsun ? PO.. bizi üvey evlat gibi ortada bırakınca bu şirekete mecburi geçiş yaptık imza atarken herşey çok güzel olcak dediler içimizden geçtiller,bi bakabilirsen seviniriz.
  • Mahalli de çalışan THY personellerini , bizi dışarıda temsil eden arkadaşlarımızı ne zaman hatırlayacaklar ? Onlar neden cümle arasında geçmiyor ?
  • Nisan ayında doco da çalışmaya başlayıp 15 eylül de sözleşmemin bitim nedeni ile işten çıkartıldım. Thy veya doco bana herhangi bir prim ödemesi yapmadı. Yapılması gereken para 15.625 tl dir. Bunun hesabını kim verecek

Primsiz Kalan Öksüz Havacılar ve İstanbul Airshow…

Türk Hava Yolları pandemi döneminin verdiği zararları tamir etme adına personele hem hatırı sayılır zam ve ardından da prim jestiyle yara sarmaya devam ediyor. Motivasyon adına iştirakleri ile birlikte önemli bir mesafe kaydetti. Peki ya öteki havacılar! Onların hakkı yok mu?

Diyorlar ki “Hep THY, hep THY. Başka havacılık firması yok mu? Onlar öksüz mü” Elbette haklılar, elbette onların da prim alma hakları var.

THY Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Bolat personeli memnun etmenin getireceği başarının farkında. Bu sebeple öncelikle TGS ve DOCO kanadını ardından da Teknik AŞ ve THY olmak üzere personeli motive edecek. Bu sebeple şirketin imkanlarını personele kullanması olumlu bir yaklaşım.

Tabi aksaklıklar oldu. Kesintiler de oldu. Bunlara gerek yoktu. İzinler, mazeretler gibi mevzulara takılıp hak edilmiş paradan tırtıklamak şık olmadı diyebilirim. Bu tavır bir kez daha gözden geçirilmeli. Zira THY veya iştirakleri bu tür bir yaklaşımla kazanç elde etmemeli.

Dönelim diğer şirketlere.

Mesela, HAVAŞ var ve en az TGS personeli kadar, THY personeli kadar cefakar ve aynı zorlukları göğüslemiş insanlar bunlar. Acaba HAVAŞ çalışanları öksüz mü de prim verilmez? Sadece soru sorma hakkımızı kullandık.

Mesela, Çelebi var ve onların çalışanları da bu primleri hak etmiyor mu? Havacılık çalışanları hep diğer şirketlerde olan biteni takip eder ve onlara ne verildiyse kendilerine de o hakkın verilmesini isterler. Sizce haksızlar mı?

Mesela, MNG Kargo Havayolları var acaba onların çalışanları başka ülkelerin sistemine göre mi maaş alır? Neden prim verilmez?

Mesela, Sistem Lojistik var ve devasa boyutlara ulaştı. Onarın personeli döviz üzerinden mi maaş alıyor da prim alamıyorlar?

Mesela, Prima Aviation var ki çalışanların en az sosyal hakkı olan firma olarak bilirim. Onlar komünizm kampındalar mı ki prim alamazlar ve diğer şirketlerle aynı primi hak etmezler?

Mesela, Sancak Catering var. Turkish DOCO’dan ne farkları var ki prim alamazlar? Aynı işi yapıyorlar, aynı kalitede ürün veriyorlar.

Mesela, Dalaman Havalimanı çalışanları neden prim alamazlar.

Mesela, DHMİ çalışanları bütün sorumluluk üzerinde neden onlar banka promosyonu alamazlar?

Mesela, ULS Kargo Havayolu var neden prim veya promosyon alamazlar. Bu insanların haklarını kim savunacak. İlla sendikalı mı olmalılar, prim ya da promosyon alabilmeleri için.

Mesela, HEAŞ çalışanları promosyon hak etmemişler midir?

Mesela, THY’nin personel servisini çeken garibanlar ne yapmalı? Direksiyonu bankanın kapısına mı çevirmeliler?

Velhasıl sessiz havacıların sesi olmak istedik. İşimizi yapıyoruz ve başkalarının başarısını kıskanıp ona iftira atma yerine sektörün sorunlarını dile getirmeye çalışıyoruz. Milletin, çalışanın yanındayız.Çünkü biz havacılık sektörünün takipçisiyiz.

İstanbul Airshow yeniden görücüye çıkıyor.

Uzun zamandır bazı teknik sorunlar nedeniyle yapılamayan İstanbul Airshow kapılarını yeniden açıyor. Havacılık sektörünün ve havacılığa meraklı insanların havacılık sektörüne ait tüm araç ve gereçleri göreceğimiz bir fuar olacak.

Daha önce Genel Havacılık Terminali’nde yapılan bu fuar şimdi Atatürk Havalimanı apronunda yapılacak. Geçen yıl Teknofest’in yapıldığı alanda ziyaretçilerine açılacak olan fuarda önemli farklılıklar var.

Bir havacılık şovuna dönmesi beklenen fuarın girişi A Kapısı dediğimiz THY Genel Müdürlük binasının tam karşısından sağlanacak.

Fuardaki sürprizleri paylaşmak istemiyorum ama özellikle uçuş okulları açısından önemli bir pazarlık kapısı gibi olacak.

Bu arada, ikinci el uçakların da görücüye çıkacağı da aldığım bilgiler arasında.

Airporthaber olarak medya sponsoru olduğumuz fuarda; Airportahaber’in de bir standı olacak ve misafirlerimizi ağırlama fırsatımız olacak.

Şimdiden fuar, havacılık sevdalılarına hayırlı olsun.

Primsiz Kalan Öksüz Havacılar ve İstanbul Airshow…

Yorumlar Tüm Yorumlar (176)

Edanur ~ 2 yıl önce
İga ana firma vermediki diğerleri versin

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Yoldan geçen ~ 2 yıl önce
Daha düne kadar TGS laf söyleyen THY liler primimiz nerde diye burayı ağlama DUVARINA çevirdiniz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Ahmed ~ 2 yıl önce
Unifree duty free de bilgi kirliliği mevcut.Maaşın 1.5 katı diyende var,1 maaşta diyende.Bir mail atmak zor mu var veya yok.Her kafadan bir ses çıkıyor,yöneticilerimizde herhangi bir açıklama yok.Samsonite firması bile 8000 tl ödeme yaparken,7/24 çalışan unifree duty free hâlâ sessizliğini koruyor.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Low point ~ 2 yıl önce
Versenize kardeşim primlerimizi,

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Vermicem vermicem ~ 2 yıl önce
Benim degilmi vermicem, patlasanizda vermicem,catlasanizda vermicem..TGS ye vericem, docoya vericem ,kafama eserse airclinikede vericem..Ama kabine ,kokpite vermicemmm vermicemm...Hadi ses çıkartın bakalım vermicem,hava gazı alırsınız vermicem...
SON DAKIKA✓ ~ 2 yıl önce
THY KABİN 3×75 , Kokpit 3×125 bin TL ,hayırlı uğurlu olsun ..Ananizin ak sütü gibi helaldir.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Bu haberi begenmeyen ~ 2 yıl önce
Karektersizlerde var galiba...kiskanclar bı bitmediniz be..
Yav he he ~ 2 yıl önce
Bi bitmediniz her haberin altına yalandan rakamlar yazıp bi de helal etmeye :))
Teknik ~ 2 yıl önce
Yaa teknik kaç lira alıcak
neden ~ 2 yıl önce
kim niye beğenmez bu haberi
Herhalde THY AO .. ~ 2 yıl önce
Herhalde prim alamayan öksüz havacılar derken THY kabin ve kokpitten bahsetmek istediniz Ali bey..Yoksa gerçek THY çalışanlarınin hiç birine prim verilmediğini duymamış olamazsınız dimi...??

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Para nerde bunları yazın ~ 2 yıl önce
Tk’ya verilecek promosyon nerde ?????? Ekim oldu hala açıklama yok. Bunları yazın , bunları konuşun ! Dıdının dıdısına bile ödeme yapıldı asıl şirket çalışanları hergün haber bekliyor. Öncelikli olması gereken personel üvey evlat gibi. Ne miktar belli nede tarih. Sözler tutulmadı zaten. Eylül’de vereceğiz denilen paranın akibeti Ekim ayı gelmiş hala belli değil. Hastalık sebebiyle kahvaltıya gelinmedi geçmiş olsun maildemi atılamıyor ! Sürekli oyalamak , ötelemek acaba banka promosyonları gibi bu paralarımızında günlük faizinin peşinemi düşülüyor

Yanıtla

Kalan karakter 1000
taşeron ikmalci ~ 2 yıl önce
Pirim alan arkadaşlara hayırlı uğurlu olsun inşallah daim olsun gözümüz yok Allah daha çok nasip etsin. Sn Ali KIDIK bey THY lara büyük meydanlarda yakıt ikmal hizmeti veren Skytan..oven.. şirketinden hiç bahsetmiyorsun ? PO.. bizi üvey evlat gibi ortada bırakınca bu şirekete mecburi geçiş yaptık imza atarken herşey çok güzel olcak dediler içimizden geçtiller,bi bakabilirsen seviniriz.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Bı siz eksiktiniz ~ 2 yıl önce
Ipini koparan TK dan para dinlenmeye baslamis
Yurt Dışı ~ 2 yıl önce
Mahalli de çalışan THY personellerini , bizi dışarıda temsil eden arkadaşlarımızı ne zaman hatırlayacaklar ? Onlar neden cümle arasında geçmiyor ?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
THY doco ~ 2 yıl önce
Nisan ayında doco da çalışmaya başlayıp 15 eylül de sözleşmemin bitim nedeni ile işten çıkartıldım. Thy veya doco bana herhangi bir prim ödemesi yapmadı. Yapılması gereken para 15.625 tl dir. Bunun hesabını kim verecek

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Mahkemeye git ~ 2 yıl önce
Doco personel..burayı meskul etme

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000