31 Ekim 2022, Pazartesi
Serdar BAŞAĞAOĞLU
Serdar BAŞAĞAOĞLU [email protected]
  • Ne Oldu yazdıklarınız.
  • Kaptan, kabin memuru, teknik, tgs... Her kimseniz işin şartlarını, koşullarını, alacağınız ücreti bilerek iş sözleşmesi imzaladınız. Bu gün tgs çalışanı şart ve koşulları sağlıyorsa kabine de geçebilir, gerekli eğitimi alıp kokpite de. Sağlamıyorsa zaten ayrı mevzu. Başkalarını aşağı çekerek, zirveye yürümek istiyoruz toplum olarak malesef. Ben sefilsem diğerleri benden daha sefil olsun. Halbuki bırak onlar zengin olsun sen daha zengin ol. Kabinin aldığı maaşı, pirimi isteyenler buyursunlar başvursunlar, 6 ayda bir alım yapılıyor. Kokpit maaşı isteyenler buyursunlar akademiye başvursunlar. Hep beraber kazanalım. Bu şirkette biz hakkettiğimizi alamıyoruz diyip, hakkını arayacak olan kim varsa haklıdır, arkasındayım. Ama insanlar diyor ki bak ona çok veriyorsun, o da haketmiyoz az ver biraz, benim gibi olsun. Bu toplum davranışını nasıl açıklıyoruz ey sosyologlar?
  • 5Me de verilecek mi bilgisi olan var mı acaba ?
  • Bence ucus personeli çok prim alacak amaaa TK yer personeline TGSnin aldıgı kadar prim verilecek 8/5 calısan da operasyon da pandemi de calısan vardiyalı calısan vardiyalılar da dahil fazla prim beklemesin
  • Yarın sabah saat 7:00 de hangar bekliyoruz. Aynı riskleri paylaşmak için sabırsızlanıyoruz. Weste tankta seperator sökümü var. Söz bende takım elbise giyeceğim
  • Kokpit > kabin = teknik > tgs
  • Teknisyen ile kabin esittir. Hatta o kadar esittir ki kokpitin evlenmedigi kabinle teknisyen elemanlar evleniyor.
  • Sayın yazar artık prımlerı sizden duyabılırmiyiz.zaten 8 maaş alacaz önceden bilsek iyi olur saygılar
  • Video ne oldu loo
  • Su iki bolumden cikan sacma tipler bu sirketin utanci. Bu kadar mi kalitesiz ve cingenemsi olur insan

Primler Yatıyor

Pandeminin hemen başından itibaren sarsılan havacılık sektörü toparlanırken, milli bayrak taşıyıcı havayolu şirketimiz en karlı çıkan havayollarından biri oldu.

Hatırlanacağı üzere İlker Aycı yönetimindeki Türk Hava Yolları, personel maaşlarında ciddi bir kesintiye gitmiş, ardından da bazı iyileştirmelerle durum toparlanmaya çalışılmıştı.

Özellikle henüz işe yeni başlayan pilotlarımız bu süreci çok sancılı geçirmişti. Ama işler değişti, pandeminin yarattığı olumsuzlukları şirket lehine çevirmeyi başaran biri koltuğa oturdu.

Hepinizin iyi bildiği gibi gördüğüm olumsuzlukları yazmaktan çekinmem. Ama bazılarının yaptığı gibi de haksız yere kimseyi eleştirmem.

İşte bu sebeple kimileriniz neden Ahmet Bolat hakkında en ufak bir eleştiri yapmadığımı merak ediyordur. Sebebini açıklayayım.

Pandemide hayatını kaybedenlerin ailelerine kucak açan, prim konusunda başkalarına karşı sert bir duruş sergileyen, kendisinin de bir çalışan olarak maaş aldığını düşündüğümüzde en az prim oranının yöneticilere verilmesini sağlayan, yatacak olan primin vergisini bile düşünen ve ona göre aksiyon alan, hatta ve yerde personelin yüzünü güldüren, izin zamanlarını iyileştiren, personel lehine herşeyin olması için talimat veren Prof.Dr. Ahmet Bolat’tır.

Kendisinin Türk Hava Yolları’nın başına geçtiği ilk haftadaki yazımda, akademisyen bir kişinin analitik düşünce yapısına sahip olduğunu ve sorunları peyderpey çözeceğine inandığımı yazmıştım. Ve yanılmadığım için de çok mutluyum.

8 Kasımda primler yatıyor… Oranları bilmeme rağmen sadece size prim miktarının vergisini bile şirketin ödeyeceğini belirteyim. Bu sürprizi bozmak istemiyorum.

Böylesine bir prim sanıyorum Türk Hava Yolları tarihinde bir ilk olacaktır. Ve özellikle F/O arkadaşlarım bu durumdan daha da memnun olacaklar. En büyük çarpan onlara ait. Tüyolar benden beklemesi sizden.

Serdar Başağaoğlu

[email protected]

Primler Yatıyor

Yorumlar Tüm Yorumlar (469)

Ne oldu. ~ 1 yıl önce
Ne Oldu yazdıklarınız.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
İçim şişti ~ 1 yıl önce
Kaptan, kabin memuru, teknik, tgs... Her kimseniz işin şartlarını, koşullarını, alacağınız ücreti bilerek iş sözleşmesi imzaladınız. Bu gün tgs çalışanı şart ve koşulları sağlıyorsa kabine de geçebilir, gerekli eğitimi alıp kokpite de. Sağlamıyorsa zaten ayrı mevzu. Başkalarını aşağı çekerek, zirveye yürümek istiyoruz toplum olarak malesef. Ben sefilsem diğerleri benden daha sefil olsun. Halbuki bırak onlar zengin olsun sen daha zengin ol. Kabinin aldığı maaşı, pirimi isteyenler buyursunlar başvursunlar, 6 ayda bir alım yapılıyor. Kokpit maaşı isteyenler buyursunlar akademiye başvursunlar. Hep beraber kazanalım. Bu şirkette biz hakkettiğimizi alamıyoruz diyip, hakkını arayacak olan kim varsa haklıdır, arkasındayım. Ama insanlar diyor ki bak ona çok veriyorsun, o da haketmiyoz az ver biraz, benim gibi olsun. Bu toplum davranışını nasıl açıklıyoruz ey sosyologlar?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
5M ~ 1 yıl önce
5Me de verilecek mi bilgisi olan var mı acaba ?

Yanıtla

Kalan karakter 1000
KABİN KOKPİT YER PERSONELİ ~ 1 yıl önce
Bence ucus personeli çok prim alacak amaaa TK yer personeline TGSnin aldıgı kadar prim verilecek 8/5 calısan da operasyon da pandemi de calısan vardiyalı calısan vardiyalılar da dahil fazla prim beklemesin

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Aklin yolu bir ~ 1 yıl önce
Kaptanlar ve kabin ekipleri harici zaten katkı payı düşük, makul olan dediğiniz gibidir.
Ok’a ~ 1 yıl önce
Yarın sabah saat 7:00 de hangar bekliyoruz. Aynı riskleri paylaşmak için sabırsızlanıyoruz. Weste tankta seperator sökümü var. Söz bende takım elbise giyeceğim

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Waste* ~ 1 yıl önce
Ben de*
Amir ~ 1 yıl önce
Yarın sabah bordrolar çıktıktan sonra duruma göre Audi ya da Mercedes showroomunda olcam ama ilerleyen günlerde olabilir
Sıralama ~ 1 yıl önce
Kokpit > kabin = teknik > tgs

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Ok ~ 1 yıl önce
Tamam teknik kabinle kendini madem ki bir tutmak istiyor onlara da boy-kilo sınırlaması, aynı şartları içeren periyodik muayene, saç sakal kısıtlaması vs vs zorunlulukları gelsin. Hepimiz eşitiz madem aynı riskleri paylaşalım. Kilo alınca ücretsize ayrılma korkusu yaşasınlar biraz.
Saç sakal ~ 1 yıl önce
Saç sakalı birbirine girmiş dövmeli küpeli teknikle kabin bir tutulur mu
Kavgaya gerek yok ~ 1 yıl önce
Teknisyen ile kabin esittir. Hatta o kadar esittir ki kokpitin evlenmedigi kabinle teknisyen elemanlar evleniyor.

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Kartal ~ 1 yıl önce
Sayın yazar artık prımlerı sizden duyabılırmiyiz.zaten 8 maaş alacaz önceden bilsek iyi olur saygılar

Yanıtla

Kalan karakter 1000
5m ~ 1 yıl önce
Video ne oldu loo

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Tgs ve teknik ~ 1 yıl önce
Su iki bolumden cikan sacma tipler bu sirketin utanci. Bu kadar mi kalitesiz ve cingenemsi olur insan

Yanıtla

Kalan karakter 1000
Tgsteknik ~ 1 yıl önce
Burda yazilan yorumların %80 i kolpa istersen kendinle bile tartisirsin burda yazilana bakip degerlendirmek doğru olmaz
Teknik Saw ~ 1 yıl önce
Siz hangi bölümün çingenesisiniz acaba? Yoksa şu tgslilerin uçan garson diye tabir ettiği bölüm mü?

Yorum Gönder

Kalan karakter 1000